Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-20, 11:19   #1831
weegirl
Zakorzenienie

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Dziękuję, Estelle, że rozwiałaś moje wątpliwości co do tego SLSu. w takim razie kupię tę maskę
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 11:40   #1832
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Dziękuję, Estelle, że rozwiałaś moje wątpliwości co do tego SLSu. w takim razie kupię tę maskę
Nie ma za co. Sorki, że trochę to trwało

PS. Dzięki temu między-postowi mogę szybciej zrobić koleją analizę

Cytat:
Napisane przez bmadziaa Pokaż wiadomość
ja poproszę o przeanalizowanie dwóch składów; nie są to odżywki do włosów, a kremy do rąk, ale może nadadzą się na włosy..

1. krem glicerynowy O.L.A Cosmetics:

aqua, glycerin, paraffinum liquidum, cetearyl alcohol and ceteareth-20, cetearyl alcohol, glyceryl stearate, stearic acid, isopropyl palmitate, dimethicone, tocopheryl acetate, fragnance, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, limonene, linalool, citral, CI 19140.
Teoretycznie to by się nadawał do nawilżania, zawiera głównie emolienty, silikon oraz witaminę E. Ale substancji odzywczych i regenerujących to tu nie ma [z wyjątkiem tej witaminy], więc efektów jako takich nie będzie, ot, "chwilowe" nawiżenie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif przezrocz.gif (267 Bajtów, 762 załadowań)

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2009-02-20 o 11:49
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 11:56   #1833
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez bmadziaa Pokaż wiadomość
ja poproszę o przeanalizowanie dwóch składów; nie są to odżywki do włosów, a kremy do rąk, ale może nadadzą się na włosy..
2. krem JOLA BARLON

aqua, glycerin, isopropyl palmitate, propylene glicol, ceteareth-12, tocopheryl acetate, dimethicone, triethanoloamine, carbomer, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, parfum, limonene, citral
Podobnie jak w przypadku poprzednika, można spróbować tego kremu jako nawilżacza, ale nie ma on żadnych innych właściwości.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 80x80_artistic0072_OQx3QTeXnjcGAN76hXMVw.jpg (3,3 KB, 760 załadowań)

Stary 2009-02-20, 12:03   #1834
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez hawrodytka Pokaż wiadomość
Prosze o analizę mojego nowego nabytku
Kaaral Baco Silk hydrolized post colour cream:
Aqua, Myristyl Alcohol, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Hydrogeneted Stearyl Olive Esters, Parfum, Bis (C 13-15 Allkoxy), PG Amodithicone, Polyquaternium - 7, Hydrolized Silk Protein, Hydrolized Rice protein, Imidazolidinyl Urea, Methylchloroisithiazolino ne, Methylosothiazolinone, Lactic Acis, Tetrasodium EDTA
Krótki skład sugerujący nawilżająco-regenerujące działanie dzięki zawartości protein z ryżu i jedwaniu. Zawiera również lekki silikon.
Hydrogeneted Stearyl Olive Esters - to emulgator, ale ma on także właściwości odżywcze i kondycjonujące.
ogólnie - jest dobrze - krótko, ale na temat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 80x80__manga_and_anime_0004_EF-n5WfsOY5d23LQbiTew.jpg (3,5 KB, 806 załadowań)

Stary 2009-02-20, 12:24   #1835
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez kleo12321 Pokaż wiadomość
Bardzo bym prosiła o przeanalizowanie tych kosemtyków do włosów :

Bioetika, Crema Di Essenza
składniki:
Aqua, Glycerin, Cyclomethycone, Dimethycone, Polyquaternium-46, Cetrimonium,
Chloride, Cethyl alcohol, Stearyl alcohol, Sesame oil, Peg-40, Hydrogenated Castor Oil, Citric Acid, Parfum, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methyl Isothiazolinone
Nienajciekawsza, moim zdaniem. Powinna nawilżać [gliceryna i emolienty], wygładzać włosy [silikony], ale może tym samym równiez je obciążyć. Nie jest bogata w składniki odżywcze - zawiera tylko olej sezamowy. Raczej na nie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif kako453.gif (2,1 KB, 1014 załadowań)

Stary 2009-02-20, 12:33   #1836
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez kleo12321 Pokaż wiadomość
Az medica, Rainforest Wax, maseczka do włosów ciemnych
skład:
Aqua demi., Caprylic/Capric Triglyceride, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Bertholletia Excelsa, Amodimethicone (and) C11-15 Pareth-7 (and) Laureth-9
(and) Glycerin (and) Trideceth-12, Lawsonia Intermis Extract, Propylene Glycol;Mel Extract, Cetearyl Alcohol (and) Ceteareth 20, Croton Lechleri Extract, Panthenol, DMDM Hydantoin Iodopropynyl Butylcarbamate, Fragrances (D-Limonene Dipentene, Linalool).
Całkiem do rzeczy ten skład.
Zawiera wyciąg z orzecha brazylisjkiego, hennę, panthenol, miód i ekstrakt z Croton Lechleri [ma właściwości gojące, wspomaga tworzenie kolagenu w skórze]. Inne substancje w składzie to głównie emolienty, powinny nawilżać.
Składowo jest fajnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif kako071.gif (3,0 KB, 1033 załadowań)

Stary 2009-02-20, 12:49   #1837
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez 4YOU Pokaż wiadomość
Proszę o analizę składu niżej podanej odżywki do włosów pod względem nawilżania włosów (ewentualnie jakieś inne właściwości wynikające ze składu)i podrażnienia skóry głowy, ponieważ mam bardzo wrażliwą skórę która reaguje na wszelkie produkty wysypem dużych bolesnych zmian.

Jason Conditioner, Apricot Kiwi

Skład: Aqua (Purified Water), Cetearyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Prunus Armeniaca (Apricot) Fruit Extract, Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract, Hydrolyzed Wheat Glutens, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Behentrimonium Methosulfate, Myristyl Myristate, Steareth-2, Quaternium-22, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Polyquaternium-55, Cetrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Fragrance Oil Blend.

Dziękuję
Na niebiesko zaznaczyłam emolienty, one wpływają na nawilżenie włosa. Podrubione składniki to substancje odżywcze - ekstrakt morelowy, ekstrakt z kiwi, gluten z ziaren zbóż [nawilża oraz odżywia skórę i włosy], oraz olej jojoba.
W składzie odżywki figurują również silikony, które uznawane są za substancje nadające połysk, wygładzające powierzchnię włosa, ułatwiające rozczesywanie.
Pozdrażniać natomiast mogą składniki wymienione w końcówce składu - czyli konserwanty [czerwone] jak również mieszanina olejków użytych jako zapach. Czasem [lecz oczywiście niekoniecznie] do podrażnień mogą przyczyniać się również ekstrakty owocowe [morela i kiwi w tym przypadku].
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0502699339.jpg (18,7 KB, 11 załadowań)

Stary 2009-02-20, 13:02   #1838
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez goldange Pokaż wiadomość
Witam bardzo proszę o analizę:
Maseczka do włosów Kanebo Intensive Hair Mask
Skład:
Water(Aqua),Cetyl Alcohol, Propylene Glycol, Petrolatum, Dimethicone, Bis-Diglyceryl Polyacladipate-2, Behentrimonium Chloride, Amphoteric-8, Paraffin, Distearyldimonium Chloride, Alcohol Denat, Fragrance (Parfum), Butylene Glycol, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Peg-60 Hydrogenated Castor Oil, Isopropyl Alcohol, Peg-10 Nonafluorohexyl Dimethicone Copolymer, Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Laureth-4, Isononyl Isononanoate, Laureth-23, Alcohol, Squalane, Peg-55 Stearate, Citric Acid, Swertia Pseudochinensis Extract, Gentiana (Gentiana Lutea) Extract, Hydrolyzed Conchiolin Protein, Saxifraga Sarmentosa Extract, Linden (Tilia Cordata) Extract, Burdock (Arctium Lappa) Extract, Cornflower (Centaurea Cynanus) Extract, Horsetail (Equisetum Arvense) Extract, Calamus (Acorus Calamus) Extract, Saponaria Officinalis Extract, Zanthoxylum Piperitum Extract, Sodium Benzoate, Methylparaben, FD&C Yellow No.5 (Cl 19140), FD&C Yellow No.6 (Cl 15985), Benzyl Benzoate, Buthylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool.

Ponoć reszta składu tej maseczki nie jest napisana na opakowaniu a pilnie strzeżona przez firmę Kanebo.
Proszę o przeanalizowanie składu, może komuś też przyda się znajomość składu tej maseczki
Skłąd nie wygląda źle, ale wg mnie jakiś taki za bardzo wydumany.
Początek składu okupują emolienty i substancje antystatyczne, troche silikonów, olej mineralny...
To co bardziej przydatne dla włosów stoi za połową składu, chociaż ekstraktów jest dość dużo i nie są na samym końcu składu, więc nie tragedia.

Niestety maska zawiera też sporo alkoholu denaturyzowanego - dośc wysoko jest on w składzie i równie wysoko - perfumy, do tego alkohol "normalny" - czyli 3 potencjalnie wysuszające substancje. To psuje jakość tej maski jeśli chodzi o całkowicie pozytywne zweryfikowanie jej składu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0502699339.jpg (18,7 KB, 4 załadowań)

Stary 2009-02-20, 15:29   #1839
4YOU
Przyczajenie

Bardzo dziękuję "Estelle" za analizę
Ponieważ chwilkę czekałam na analizę, nie mogłam się oprzeć pokusie kupienia tego szamponu, niestety pomimo niezłego składu nie służy on moim włoskom a tym bardziej skórze Bardzo wysuszył włosy, zaczęły się kruszyć (nigdy nie traktowane farbą ani prostownicą) i podrażnił skórę. Po odstawieniu wszystko wraca do normy

4YOU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 19:24   #1840
pat111
Rozeznanie

Sprawdziłam i nie ma, więc proszę o analizę Z góry bardzo , bardzo dziękuję
Timotei, Odżywka do włosów blond lub rozjaśnionych 'Złote refleksy'

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Dimethiconol, Cetrimonium Chloride, Perfum, Dmdm Hydantoin, Disodium Edta, Propylene Glycol, Citric Acid, Alpha-Isomethyl Ionione, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalol, Tea-Dodecylbenzensulfonate, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Chamomilla Recutita, Alcohol Denat., Sodium Sulfate, Amber, Sodium Sorbate, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Ci 14700, Ci 42051, Ci 47005
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

pat111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 12:24   #1841
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Proszę o analizę kosmetyków mających na celu ułatwienie prostowania włosów:

FAROUK BIOSILK SMOOTHING BALM

Water, Polyacrylamide, PVP, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, C13-14 Isoparaffin, Hydroxypropyl Guar, Panthenol, Laureth-7, Mica, Titanium Dioxide, Hydrolyzed Silk, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Starch, Hydrolyzed Collagen, Hyaluronic Acid, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylaparaben, Methylchloroisothiauzolin one, Methylisothiazolinone, Parfum, Linalool, Hydroxy Citronellal, Benzyl Salicylate. Eugenol, Lilail

FAROUK BIOSILK SILK STRATE

Aqua, Rosa,Centifolia Flower Water, Polyacrylamide, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydroxypropyl Guar, Panthenol, Symphytum Officinale Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Mentha Piperita Leaf Extract, Lavandula Angustifolia Extract, Salvia Sclarea Extract, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Hydrolyzed Silk, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Starch, Hydrolyzed Collagen, Hyaluronic Acid, Methylchloroisothiauzolin one, Methylisothiazolinone, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylaparaben, Parfum, Hexyl Cinnamic Aldehyde, Benzyl Benzoate, Linalool, Gamma Methyl Ionone, Citronellol, Lilial, Hydroxy Citronellol, Geraniol, Eugenol

Nakładać na mokre wlosy. Czy może je przesuszyć?

Z gory bardzo dziękuję

Edytowane przez VanillaCafe
Czas edycji: 2009-02-21 o 12:48
VanillaCafe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-22, 13:41   #1842
zapaałka
Zakorzenienie

Prosze o analize skladu szamponu dla dzieci z Lidla

Cien baby shampoo

Szampon z ekstraktem z oliwy z oliwek i alantoiną delikatnie myje dziecięce włosy i skórę głowy, zawiera łagodne substancje myjące bez dodatku mydła, łagodny dla oczu, bez sztucznych barwników i oleju parafinowego, doskonały do codziennego użytku.

AQUA, SODIUM COCOAMPHOACETATE, DISODIUM COCOYL GLUTAMATE, SODIUM CHLORIDE, GLYCERYL OLEATE, CITRIC ACID, COCO-GLUCOSIDE, PHENOXYETHANOL, PARFUM, GLYCERIN, METHYLPARABEN, ALLANTOIN, ETHYLPARABEN, AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT, BUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, LACTIS LIPIDA, BENZYL ALCOHOL, OLEA EUROPAEA LEAF EXTRACT.
Stary 2009-02-22, 19:14   #1843
Rockbunny
Raczkowanie

Witam prosze o analize bo nie wiem czy mi nie wysuszy (suchych juz) włosów:

wellaflex odnowa i stylizacja mleczko do włosów mocne utrwalenie

aqua,alcohol denat, VP/VA copolymer, peg-40 hydrogenated castor oil, glycerin, peg-25 PABA, panthenol, polyquaternnium-16, styrene/VP copolymer, parfum, cetrimonium chloride, simmondsia chinesis oil, isopropyl alcohol, linalool, benzyl salicylate, butyphenyl methylpropional, limonene, hexyl cinnamal, alpha-isomethyl lonone, geraniol, sodum laureth-40 sulfate, citronellol, sorbic acid

(za literówki przepraszam!)
pielęgnuję loki wg CG
nie farbuję
jem mało a często
hulam hopem
IM MNIEJ TYM LEPIEJ, działa na wszystko!
Rockbunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 19:48   #1844
kamakrk
Zadomowienie

Hej. Jakbyście miały chwilkę czasu to mogłybyście przeanalizować fluid-żel do stylizacji włosów kręconych Life Style FarmaVita (dokładnie nazywa się Shaping Fluid Gel)

Skład: aqua, vp/va copolymer, polyquaternium-10, peg-40, hydrogenated castor oil, hydrolyzed vegetable protein, polyquaternium-11, panthenol, propylene glycol, disodium edta, imidazolidinyl urea, polyquaternium-7, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, parfum.

Edytowane przez kamakrk
Czas edycji: 2009-02-22 o 19:54
kamakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 14:57   #1845
elle7777
Przyczajenie

Witam
świetny pomysl
przeglądałam listę przeanalizowanych kosmetyków i nie znalazłam balsamu
TOUJOURS BALM

czy mozna sie czegos dowiedziec na jego temat?
zdjecie na ponizszej stronie
http://uradka.pl/product_info.php/ma...e720fbcec98fac

skladniki
aqua, cetearylalcohol, propylene glycol, myristylalcohol, cetrimonium chloride, amodimethicone, PEG-8, PEG-8/SMDI COPOLYMER, PALMITOYL MYRISTYL SERINATE, SODIUM POLIACRYLATE, TETRASODIUM EDTA, METYLCHLOROISOTHIAZOLINON E, METHYLISOTHIAZOLINONE, PARFUM, CI 16255

Pozdrawiam
elle7777

Edytowane przez elle7777
Czas edycji: 2009-03-05 o 09:30
elle7777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 16:30   #1846
4YOU
Przyczajenie

Po niemiłych doświadczeniach z poprzednim produktem szukałam dalej i natrafiłam na kilka wydaje się ciekawych pozycji, ale nie uprzedzajmy faktów. Wiem, że składy są bardzo długie dlatego też proszę nie koncentrować się na zawartości składników roślinnych (co czym jest) tylko bardzo proszę o ogólną analizę odżywek pod kątem podrażniających skórę składników i innych dobroczynnych właściwości (odżywienie, regeneracja i czy nie będą obciążać delikatnych włosów)

ALTERNA, CAVIAR TREATMENT MASQUE

Skład: Aqua/Water/Eau, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, Cyclopentasiloxane, Stearamidopropyl Dimethylamine, Polysorbate 60, Behentrimonium Methosulfate, Cetrimonium Chloride, Divinyldimethicone/Dimethicone Copolymer, Cyclohexasiloxane, Methyl Gluceth-20, Cetrimonium Bromide, Citric Acid, Dimethiconol, Behenamidopropyl Dimethylamine, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Propylene Glycol Isoceteth-3 Acetate, Amodimethicone, C11-15 Pareth-7, Disodium EDTA, Hydrolyzed Algae Extract, PEG-45M, C12-13 Pareth-23, C12-16 Pareth-9, Glycerin, C12-13 Pareth-3, Trideceth-12, Hydrolyzed Wheat Protein PG-Propyl Methylsilanediol, Propylene Gycol, Wasabia Japonica Root Extract, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Melanin Silanetriol, Polyquaternium-10, Superoxide Dismutase, Bromelain, Hydrolyzed Soy Protein, Papain, Foeniculum Vulgare (Fennel) Seed Extract, Pikea Robusta Extract, Caviar Extract, Glycine Max (Soybean) Symbiosome Lysate, Saccharomyces/Lysate Ferment, Saccharomyces/Zinc Ferment, Algae Extract, Lactoferrin, Corn Oligosaccharides, Adenosine Triphosphate, Niacinamide Polypeptide, Peptone, Phospholipids, Phytosphingosine, Acetyl Methionine, Acetyl Serine, Amino Acyl tRNA Synthetase, Copper Lysl Oxidase, Glycine Soja (Soybean) Seed Peroxidase, Saccharomyces/Copper Ferment, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Ganoderma Lucidum (Mushroom) Tyrosinase, Lentinus Edodes Tyrosinase, Retinyl Palmitate, Ascorbic Acid Polypeptide, Pantothenic Acid Polypeptide, Methylparaben, Methylisothiazolinone, Fragrance (Parfum), Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Geraniol.

ALTERNA, HEMP REPAIR TREATMENT CONDITIONER

Skład:Aqua/Water/Eau, Behentrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Pentaerythrityl Tetraisostearate, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Cetyl Alcohol, Propylene Glycol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Creatine, Panthenol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Polyquaternium-37, Trimethylsiloxyamodimethi cone, Panthenyl Hydroxypropyl Steardimonium Chloride, Trimethyl Pentaphenyl Trisiloxane, C11-15 Pareth-7, Hydrolyzed Silk PG-Propyl Methylsilanediol Crosspolymer, Citric Acid, C12-16 Pareth-9, Glycerin, Trideceth-12, Wasabia Japonica Root Extract, Hydrolyzed Soy Protein PG-Propyl Methylsilanediol, Polysilicone-15, Melanin Silantriol, Polyquaternium-10, Superoxide Dismutase, Bromelain, Papain, Camellia Sinensis Leaf Extract, Cannabis Sativa Seed Oil, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract, Foeniculum Vulgare (Fennel) Seed Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Saccharomyces Lysate Ferment, Saccharomyces Zinc Ferment, Algae Extract, Lactoferrin, Corn Oligosaccharides, Phospholipids, Phytosphingosine, Acetyl Methionine, Acetyl Serine, Amino Acyl tRNA Synthetase, Copper Lysl Oxidase, Glycine Soja (Soybean) Seed Peroxidase, Saccharomyces Copper Ferment, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Ganoderma Lucidum (Mushroom) Tyrosinase, Lentinus Edodes Tyrosinase, Retinyl Palmitate, Methylparaben, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Fragrance (Parfum).

Dziękuję

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Mogę jeszcze poprosić o analizę szamponów pod względem łagodności dla skóry głowy Nie proszę o rozkładanie na części składu, zdaje sobie sprawę, że zawierają one dużo składników roślinnych, ale głównie interesuje mnie co może podrażnić skórę (silne konserwanty, może silikony tzw "złe").

ALTERNA, HEMP Repair Shampoo

Skład: Aqua/Water/Eau, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cocamide MEA, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Disodium Cocoamphodiacetate, Glycerin, Divinyldimethicone/Dimethicone Copolymer, Acrylates/Vinyl Neodecanoate Crosspolymer, Glycol Distearate, Methyl Gluceth-20, Polyquaternium-7, Polyquaternium-10, Lauryl Glucoside, Polyquaternium-44, Propylene Glycol, Polyquaternium-55, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, C12-13 Pareth-23, Citric Acid, C12-13 Pareth-3, Tetrasodium EDTA, Wheat Amino Acids, Superoxide Dismutase, Camellia Sinensis Leaf Extract, Cannabis Sativa Seed Oil, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Foeniculum Vulgare (Fennel) Seed Extract, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract, Wasabia Japonica Root Extract, Retinyl Palmitate, Saccharomyces Copper Ferment, Saccharomyces Lysate Ferment, Saccharomyces Zinc Ferment, Lactoferrin, Corn Oligosaccharides, Phospholipids, Melanin Silanetriol, Bromelain, Papain, Acetyl Methionine, Acetyl Serine, Amino Acyl tRNA Synthetase, Copper Lysl Oxidase, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Methylparaben, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Fragrance (Parfum)

ALTERNA, CAVIAR Shampoo

Skład: Aqua/Water/EAU, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl 2-Sulfolaurate, Disodium 2-Sulfolaurate, Cetrimonium Chloride, Lauramide MEA,
Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Panthenol, Glycereth-26, Caviar Extract, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea
Butter), Foeniculum Vulgare (Fennel) Seed Extract, Hydrolyzed Ulva Lactuca Extract, Hydrolyzed Algae Extract, Algae Extract, Daucus Carota Sativa
(Carrot) Root Extract, Pikea Robusta Extract, Hydrolyzed Soy Protein, Wasabia Japonica Root Extract, Retinyl Palmitate, Niacinamide/Yeast
Polypeptide, Ascorbic Acid Polypeptide, Pantothenic Acid Polypeptide, Papain, Bromelain, Ganoderma Lucidum (Mushroom) Tyrosinase, Lentinus
Edodes Tyrosinase, Glycine Soja (Soybean) Seed Peroxidase, Hexapeptide-11, Glycine Max (Soybean) Symbiosome Extract, Phospholipids, Corn
Oligosaccharides, Glycerin, Superoxide Dismutase, Saccharomyces Lysate Extract, Saccharomyces/Copper Ferment, Saccharomyces/Zinc Ferment,
Lactoferrin, Copper Lysl Oxidase, Acetyl Methionine, Acetyl Serine, Amino Acyl tRNA Synthetase, Phytosphingosine, Adenosine Triphosphate,
Melanin Silanetriol, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Polysilicone-15, Polyquaternium-10, Acrylates Copolymer, VP/DMAPA
Acrylates Copolymer, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Silicone Quaternium-8, Silicone Quaternium-16, Undeceth-11, Undeceth-5, Butyloctanol,PEG-150
Distearate, Aminomethyl Propanol, Citric Acid, Tetrasodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Methylisothiazolinone, Fragrance/Parfum, Citral, Geraniol,
Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene

A może któryś z tych będzie w porządku miał skład

YES TO TOMATOES, Volume Shampoo

Skład: Aqua (Water), Sodium Coceth Sulfate, Solanum Lycopersicum (Tomatoes) Extract*, Aspalathus Genus (Red Tea) Extract, Sodium Cocoamphoacetate, Citrullus Vulgaris (Watermelon) Extract*, Capsicum Annuum (Red Pepper) Extract*, Maris Limus (Silt) Extract, Maris Aqua (Dead Sea Water), Punica Granatum (Pomegranate Peel) Extract*, Parfum (Fragrance), Magnesium Chloride, Algea (Spirulina, Rhodella, Dunaliella), Spirulina Pacifica Extract*, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Gel*, Citric Acid, Prunus Amygdalus Dulcis (Almond) Extract*, Olea Europaea (Olive) Oil*, Benzyl Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Dehydroacetic Acid, Niacin*, Tocopheryl Acetate (Vitamin E) *, Ginkgo Biloba*, Panthenol*.

YES TO CUCUMBERS, Color Care Shampoo

Skład :
Aqua (Water), Sodium Coceth Sulfate, Cucumis Sativus (Cucumber) Extract*, Sodium Cocoamphoacetate, Peucedanum Graveolens (Dill) Extract*, Capsicum Annuum (Green Pepper) Extract*, Maris Limus (Silt) Extract, Maris Aqua (Dead Sea Water), Punica Granatum (Pomegranate Peel) Extract*, Brassica Oleracea (Broccoli) Extract*, Parfum (Fragrance), Magnesium Chloride, Algea (Spirulina, Rhodella, Dunaliella) *, Spirulina Maxima Extract*, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Gel, Citric Acid, Prunus Amygdalus Dulcis (Almond) Extract*, Olea Europaea (Olive) Oil*, Spinacia Oleracea (Spinach) Extract, Benzyl Alcohol, Lactic Acid, Centaurea Cyanus, Beta Vulgaris (Beetroot) Extract*, Simmondsia Chinensis Cera (Jojoba) Extract*, Niacin*, Tocopheryl Acetate (Vitamin E) *, Ginkgo Biloba Extract*, Panthenol, Dehydroacetic Acid

YES TO CARROTS, Pampering Shampoo

Skład:
Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Magnesium Chloride, Dead Sea Water (Maris Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Dimethicone, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Daucus Carota Seed Oil, Daucus Carota Juice, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Juice, Ipomoera Batatas (Sweet Potato) Extract, Cucumis Melo (Melon) Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Honey(Mel) Extract, Fragrance (Parfum), Algae Extracts (Rhodella, Dunaliella, Spirulina), Silt (Maris Limus), Niacinamide, Vitamin E (Tocopheryl Acetate), Ginkgo Biloba Leaf Extract, Imidazolidinyl Urea, Punica Granatum (Pomegranate) Peel Extract

Dziękuję

Edytowane przez 4YOU
Czas edycji: 2009-02-24 o 16:36
4YOU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 19:27   #1847
Katelicious
Zadomowienie

_

mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną

Edytowane przez Katelicious
Czas edycji: 2009-02-25 o 20:11
Katelicious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 20:54   #1848
kleo12321
Raczkowanie

Ślicznie dziękuje Estelle za analizę
kleo12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 22:49   #1849
bronsee
Przyczajenie

Hej!
Bardzo prosiłabym o analizę szamponu i odżywki ponoc ekologicznych i pozbawionych "złej chemii"

Mild Balance. Ekologiczny szampon do wlosów z oliwą z oliwek i aloesem.

INCI: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Sodium Cocoamphoacetate, Lauryl Glucoside, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Sodium Chloride, Aloe Barbadensis Gel, Cocamidopropyl Betaine, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Olea Europaea Oil, Citric Acid, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Sodium Citrate, Potassium Sorbate, Sodium Sulfite.

Mild Balance. Ekologiczny balsam do włosów z oliwą z oliwek i aloesem.

INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behenoyl PG-Trimoniumchloride, Aloe Barbadensis Gel, Dihydrogenated Palmoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Olea Europaea Oil, Phenoxyethanol, Hexylene Glycol, Sodium Gluconate, Citric Acid, Dipropylene Glycol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Sulfite.

Z góry baaardzo dziękuję!
bronsee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 20:10   #1850
Katelicious
Zadomowienie

Prosiłabym o analizę składu oto tych kosmetyków do włosów:

Clairol - Herbal Essences - Rainforest Flowers - Zmysłowa gładkość - Odżywka do włosów suchych lub zniszczonych
Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glutamic Acid, Dimethicone, Parfum, Benzyl Alcohol, EDTA, Butylphenyl, Methylpropional, Benzyl Benzoate, Limonene, Propylene Glycol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Amyl Cinnamal, Magnesium Nitrate, Zingiber Officinale Oil, Musa Sapientum Flower Extract, Cinnamomum Cassia Oil, Hydrolyzed Wheat Protein, Methylchloroisothiaozlino ne, Hydrolyzed Wheat Starch, Magnesium Chloride, Citric Acid, CI 14700, CI47005, Methylisothiazolinone, Triacetin, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben.

Barwa - Barwa Ziołowa - Szampon brzozowy
Skład: Aqua, Sodium Laureth-2 Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Cocamide DEA, PED-75 Lanolin, Sodium Chloride, Cocamidopropylamine Oxide, Hydrolyzed Keratin, Propylene Glycol, Betula Alba Leaf Extract, Citric Acid, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionaldehyde, d-Limonene, CI 19140, CI 10020.

Schwarzkopf - Gliss Kur - Liquid Silk Gloss - Hair like silk - Szampon do włosów matowych, łamliwych - Gładkośc i połysk (jest to nawa ulepszona wersja)
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Citric Acid, Polyquaternium-10, Sodium Benzoate, Parfum, Hydrogenated Castor Oil, Salicylic Acid, Panthenol, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Mica, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Limonene,
Phenoxyethanol, Hexyl Cinnamal, Hydrolyzed Keratin, Citronellol, Coumarin, Linalool, Hydrolyzed Silk, Sericin, CI 17200, CI 77891

Z góry dziękuję .

mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną

Katelicious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 09:53   #1851
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez soni Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ! co mozecie mi powiedziec na temat tego szamponu i czy jesli nie mam bardzo suchych wlosow to moge poprzestac na nim i nie uzywac odzywki ? uzylam go narazie tylko raz , podoba mi sie efekt nawet bez odzywki , czy jednak takie dlugofalowe nieuzywanie odzywki wyjdzie moim wlosom na dobre ?

eucerin , dry skin shampoo 5% urea :

Aqua, Sodium Myreth Sulfate, Urea, Decyl Glucoside, Sodium Lactate, Sodium Cocoamphoacetate, Coco Glucoside, Laureth-9, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Glyceryl Oleate, Panthenol, Lactic Acid, Polyquaternium-10, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate

pozdrawiam !!!
Szampon, jeśli wierzyć zapewnieniom producenta, zawiera 5% mocznika, a ten ma właściwości nawilżające, odżywia skórę, działa antystatycznie. Ponadto sporo w nim substancji oczyszczających. Odrobina panthenolu pod koniec składu.

Kosmetyk całkiem fajny jeśli chodzi o mycie, ale jednak mało odżywczy, dlatego lepszym rozwiązaniem wydaje mi się stosowanie odżywki, szczególnie bogatej w regenerujące proteiny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif _bonklers__by_LeoLeonardo.gif (4,1 KB, 500 załadowań)

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2009-02-26 o 09:54
Stary 2009-02-26, 09:57   #1852
soni
Raczkowanie

dziekuje , estelle .
soni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 10:01   #1853
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez Advay Pokaż wiadomość
Mogłabym prosić o przeanalizowanie?

Joanna - Naturia - Odżywka z lnem i rumiankiem, bez spłukiwania.

Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-20 Stearate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cetarimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Panthenol, Linum Usitatissimum, Chamomilla Recutita, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Citric Acid, Parfum, Benzyl Salicylate, Butylophentyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonenne, Linalool, [+/- DMDM Hydantion, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Iodopropynyl, Butylcarbamate].

Nie jestem pewna co do 'LINALOOL' strasznie niewyraźne mają te literki na opakowaniu Ewentualnie mogłoby być jeszcze z tego IJNALOOL.
Teraz mi sie jakos dziwnie podejrzany ten skład wydaje... Naddaję się ta odzywka w ogóle do stosowania...?
Z góry dziękuję za odpowiedź C:
Skłąd tej odżywki w sumie poprawny.
Na początku składy tradycyjnie już chyba - emolienty i kondycjonery, PEG-20 Stearate to emulgator, ale posiada równiez właściwości utrzymywania wilgoci.
Odżywka zawiera wymienione w nazwie wyciągi z lnu i rumianku, sądząc po miejscu w składzie w całkiem przyzwoitych ilościach.
Do nawilżenia przyczynić się może propylene glycol, który dodatkowo jest nośnikiem substancji aktywnych i ułatwia ich przenikanie do tkanek.
I panthenol - składnik znany chyba wszystkim włosomaniaczkom, bardzo zresztą popularny dodatek do wszelkiego rodzaju mazideł na włosy.

Odżywka jak najbardziej nadaje się do stosowania, konstrukcja składu poprawna, dodatkowa informacja - nie zawiera silikonów.
Linalool to składnik zapachowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif _bonklers__by_LeoLeonardo.gif (4,1 KB, 2258 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 10:21   #1854
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Prosze o przeanalizowanie składu maski Forte Sweden "Romantic":

Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Panthenol, Hydrolyzed Silk, Parfum, Isopropyl Alcohol, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde

z góry dziekuje
Prosta maseczka oparta o popularne emolienty i kondycjoner, zawiera jeden lekki silikon o działaniu antystatycznym i zmiękczającym.
Rolę odżywczą pełni panthenol i jedwab, wygląda na to, że ich zawartość oscyluje w granicach efektywności [aczkolwiek głowy nie dam oceniam tylko pozycje w składzie].
Osoby, które źle reagują na 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol powinny uważać, raczej nie kłaść jej w pobliżu skóry.
Maseczka prosta ale wygląda w miarę porządnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif _bonklers__by_LeoLeonardo.gif (4,1 KB, 777 załadowań)

Stary 2009-02-26, 10:30   #1855
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez zuuz Pokaż wiadomość
Witam Prosze o analize szamponu i odzywki FAROUK SYSTEM, BIOSILK smoothing.

szampon: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycol Distearate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Polyquaternium-10, Hydrolyzed Wheat Protein PG- Propyl Silanetriol, Hydrolyzed Silk, Panthenol, Disodium EDTA, Citric Asid, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone,Par fum, Hexyl Cinnamic Aldehyde, Benzyl Benzoate, Linalool, Citronellol, Geraniol, Eugenol

z gory bardzo dziekuje
Połączenie SLES i soli jest dość wysoko w składzie - zachodzi podejrzenie, że może wysuszać.
Ale ogólnie rzecz biorąc to skład mi się podoba, bo wygląda na odżywczy. A to za sprawą potein zbożowych [w formie polimeru] - działają odżywczo i kondycjopnująco, oraz jedwabiu i panthenolu - które regenerują włosy.

Jak zawsze - osoby wrażliwe na konserwanty bądź składniki zapachowe powinny uważać na podrażnienia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif _bonklers__by_LeoLeonardo.gif (4,1 KB, 657 załadowań)

Stary 2009-02-26, 10:31   #1856
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Prosta maseczka oparta o popularne emolienty i kondycjoner, zawiera jeden lekki silikon o działaniu antystatycznym i zmiękczającym.
Rolę odżywczą pełni panthenol i jedwab, wygląda na to, że ich zawartość oscyluje w granicach efektywności [aczkolwiek głowy nie dam oceniam tylko pozycje w składzie].
Osoby, które źle reagują na 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol powinny uważać, raczej nie kłaść jej w pobliżu skóry.
Maseczka prosta ale wygląda w miarę porządnie
Estelle mam pytanko, a czy ta maseczka w jakiś sposób (pozytywny oczywiście ) może wpłynąć na kondycję rozjaśnianych włosów??
Stary 2009-02-26, 10:36   #1857
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

Bardzo proszę o analizę składu tej maski

L'Oreal Professionnel Shine Curl (maska podkreślająca piękno włosów kręconych):
Aqua/water, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, peg-180, potato starch modified, amodimethicone, glycerin, cetyl esters, methylparaben, hydroxyethylcellulose, vitis vinifera seed oil/ grape seed oil, trideceth-12, hexyl cinnamal, chlorexidine dihydrochloride, butylphenyl, methylpropional, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed wheat protein, cetrimonium chloride, linalool, benzyl benzoate, magnesium aceate, limonene, 2-oleamido- 1,3- octadecanediol, alpha- isomethyl ionone, aspartic acid, glycine, arginine, glutamid acid, parfum/fragrance C27512/1.
Stary 2009-02-26, 10:37   #1858
'Estelle'

Cytat:
Farouk Systems, Biosilk Smoothing, Odżywka

odzywka:Aqua, Cetearyl Alcohol, Dicetyldimonium Chloride, Stearyl Alcohol, Ceteareth-20, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Hydrolyzed Silk, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Citiric Acid, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Methylchloroisothiazolino ne, Parfum, Linalool, Hydroxy Citronellal, Benzyl Salicylate, Eugenol, Lilial

z gory bardzo dziekuje
Skład wygląda przyzwoicie, aż się zdziwiłam, że taki krótki i dość treściwy, podoba mi się.
Na początku emolient, po nim składnik wielofunkcyjny: Dicetyldimonium Chloride - który działa emulgująco, a przy okazji antystatycznie i odżywczo
Stearyl Alcohol, oprócz funkcji technicznych, może natłuszczać i zmiękczać moherki Dalej filtr UVB, którego tutaj jest całkiem sporo, jedwab, panthenol, wit E i A - czyli 4 fajne składniki odżywcze.

Końcówka to już konserwanty i zapachy - czyli nieprzydatna dla włosów.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif _bonklers__by_LeoLeonardo.gif (4,1 KB, 640 załadowań)

Stary 2009-02-26, 10:48   #1859
'Estelle'

Cytat:
poprosze rowniez o analize spreyu z tej samej serii tzn BIOSILK smooth (smoothing solution)

Aqua, Sodium Polystyrene Sulfonate, Propylene Glycol, PPG-20 Methyl Glucose Ether, Polysorbate 20, Disodium EDTA, Hydrolyzed Silk, Hydrolyzed Wheat Protein PG- Propyl Silanetriol, Panthenol, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Parfum, Linalool, Hydroxy Citronellal, Benzyl Salicylate, Eugenol, Lilial

Kupilam ten zestaw kilka dni temu i poki co efekty nie powalily mnie na kolana, mam nadzieje, ze poprostu trzeba wiecej czasu .
Mam wlosy krecone, ktore prostuje, farbowane, z tendencja do puszenia.

z gory bardzo,bardzo dziekuje
Mi ten skład się podoba - wygląda na regenerujący, są proteiny, wit. B5 którą włosy bardzo lubią, sporo propylene glycol, który nawilża, wszystko jak najbardziej w porządku.
Albo potrzeba jeszcze czasu, albo może Twoje włosy nie lubią się z tymi składnikami, wiadomo - analiza składu to tylko przewidywania co do potencjalnego działania kosmetyku, a reakcje są już sprawą bardzo zindywidualizowaną.

Cytat:
Napisane przez soni Pokaż wiadomość
dziekuje , estelle .
Nie ma za co

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
Estelle mam pytanko, a czy ta maseczka w jakiś sposób (pozytywny oczywiście ) może wpłynąć na kondycję rozjaśnianych włosów??
Teoretycznie tak, jeśli tylko moje podejrzenie co do stężenia składników się sprawdzi - jedwab i panthenol mają działanie regenerujące, a silikon je trochę wygładzi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif _bonklers__by_LeoLeonardo.gif (4,1 KB, 585 załadowań)

Stary 2009-02-26, 10:52   #1860
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Teoretycznie tak, jeśli tylko moje podejrzenie co do stężenia składników się sprawdzi - jedwab i panthenol mają działanie regenerujące, a silikon je trochę wygładzi.
dziękuję

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości