![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Amnestia dla maturzystów???
Giertych nie wzial pod uwage, ze 80% maturzystow mature zdało.
i na ich poparcie nie ma co liczyc a to juz ludzie z praem do głosowania ![]() wiec co mu z tych20% nie zdanych? ![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3487840.html
Widzieliście? A miałam jeszcze taki mały promyczek nadziei, że to jednak nie przejdzie... ![]()
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
Też miałam nadzieję, ze to nie przejdzie , moze się powtórzę ale to nie wporządkuw stosunku do tych co zdali
![]() Natomiast bardzo podoba mie się wypowiedz Waldermara Pawlaka "To bardzo szkodliwa decyzja. Daje sygnał tym, którzy zdali dobrze, że są frajerami. Po co się uczyć, skoro i tak się zda?"
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W tym momencie wartość matury, jako egzaminu spadła dla mnie niemal do zera ![]() Panie ministrze, dziekuję w imieniu wszystkich maturzystów, którzy zdali. Edit: Dżizas, rozwaliło mnie to: ,,Czyż nie jest szaleństwem, że ktoś nie zdaje matury, bo oblał jeden egzamin, choć ma średnią z pięciu przedmiotów 80 proc., a zdaje ten, kto ma 32 proc.? " To jak nie jest w stanie nauczyć się na te pięć przedmiotów, to niech po prostu nie zdaje. Proste.
,,Nie dlatego ten świat tak wygląda, bo jedna osoba wybrała zło, ale dlatego, że reszta nie miała odwagi wybrać dobra." ![]() Edytowane przez 'Priscilla' Czas edycji: 2006-07-17 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
wiecie co ja słyszałam? nie wiem czy zostało już to na watku powiedziane i nie wiem czy to prawda ale podobno amnestia została juz podpisana
![]() EDIT: właśnie zauważyłam linka ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdybym zdawała w tym roku i ZDAŁA, to czułabym się jak debilka, bo po co się uczyłam jak ci, którzy mieli naukę w ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
chyba wszystko zostało tu juz powiedziane,oczywiście równiez uważam,ze to chory pomysł!!zrobiło mi sie żal mojej koleżanki z byłej klasy,ktora oblała jeden przedmiot(zupełnie jej niepotrzebny)a resztę pozdawała na ponad 80%(rozszerzone także)wiem,że te 30% to smiesznie mało,ale tak samo jak ona pewnie byłabym wściekła..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Mi też się ta cała 'amnestia' nie podoba.Skoro Romek tak bardzo nie chce,zeby ktoś był pokrzywdzony przez nowy system to niech od razu zastosuje amnestię i dla tych co nie zdali matury rok temu.Co tam będzie się szczypał.Wszyscy będą mieli zdaną maturę,będziemy najmądrzejszym społeczeństwem
![]() Szkoda,że tylko w statystykach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
jestem wściekła naprawde
![]() ale wiecie co? im sie może udało ale wątpie czy na jakies studi się dostaną ![]()
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
spokojnie-jak dla mnie to tej amnesti nie bedzie!!!!!!!
czytałam,że rektorzy uczelni napisali list właściwie petycje do prezydenta i premiera, aby jej nie było. znajac charakter kaczyńskiego nie pozwoli sobie na taka desaprobate wśród rektorów i poskromi giertycha. hmm..może to bedzie jedyny dobry aspekt jego despotycznych rządów ![]() a jesli wejdzie w życie ta idiotyczna amnestia to po prostu brak mi słów, bo takiej głupoty sie nie spodziewałam!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
to ja się wtedy wyniose jakoś nie mam ochoty żyć w karju gdzie.....
szkoda gadać ![]() ![]()
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Giertych tak bardzo boi się,że te 20% ludzi którzy nie zdali matury opuści kraj,a ciekawa jestem co by zrobił jakby kraj opuściło 80% maturzystów,którzy ją zdali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam ochotę sie wynieść z tego naszego wspaniałego kraju jak patrze co się wyrabia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w naszym kraju wszystko jest możliwe i tak jak jest tak za kilka dni jej nie będzie-natralnie to tylko moje spekulacje ale wydaje mi się, że taka lawina krytyki w tym najważniejsza ze strony rektorów i ich list do prezydenta cos jednak da... zobaczymy! zreszta nie znam się dobrze na tych wszytkich ustawach ale czy ten pomysł nie musi zostac przegłosowany w sejmie??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
właśnie słuchałam w radiu jak Romuś wypowiadał się i powiedział coś w stylu "ci ktorzy nie zdali nie są wcale gorsi ale moze pytania im nie podeszły" mi na examie tez nie podeszły,czeka mnie wrzesień i nikt się nie zlituje nad nami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
aha fajnie wiedzieć....
![]() ![]()
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
A może by tak spróbować z drugiej strony? Może spróbować też napisać list otwarty do rektorów wyższych uczelni (zaraz po liście otwartym do premiera)? Uświadomić im, że poziom polskiego szkolnictwa traci na takich rozporządzeniach Giertychowych i zwrócić się do nich z prośbą o zmianę wymogów rekrutacyjnych? Tak, aby pierwszym i najważniejszym wymogiem w ubieganiu się o przyjęcie na studia była zdana matura ze wszystkich wybranych przedmiotów? Umotywować to jakoś odpowiednio. Co wy na to??
Edit: Gdyby to co napisałem wyżej przeszło, to rektorzy sami pozamykaliby uczelnie wyższe dla tych, co "zdali a nie zdali" i przyjmowali tylko tych prawowitych maturzystów. Giertych mimo, iż jest ministrem nie ma prawa narzucać uczelniom wymogów rekrutacyjnych, bo to indywidualna sprawa każdej z uczelni. W ten sposób nie tylko uchronilibyśmy się przed tymi, co "zdali a nie zdali" ale również wymoglibyśmy w ten sposób kasacje rozporządzenia o amnestii bo w ten sposób byłaby bezpodstawna.
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Skoro juz ta amnestia została zatwierdzona, to teraz powinni zrobić drugie rozporządzenie (a dlatego rozporządzenie, żeby prywatne uczelnie tez się dostosowały), a mianowicie, że papiery będą mogły składać tylko osoby, które uzyskały co najmniej (to sie pisze razem czy osobno??
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
Kiedyś gdy uczniowie strajkowali przeciwko Giertychowi krzyczeli "raz, dwa, trzy, cztery Giertych odejdź do cholery"
Zgadzam się z nimi całkowicie
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Słyszałam, że uczelnie zapowiedziały, iż nie będą przyjmować maturzystów, którzy nie zdali z jednego przedmiotu.
Może jestem wredna, ale powiem to: oby tak było ![]()
![]() |
#264 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Czytałyście to maturzystki ???????
Cytat:
Kochanie nie wszyscy. Może jestem przewrażliwiona, ale gdy czytam wypowiedź oburzonej na Giertycha dziewczyny, która pisze, że nie jest sprawiedliwie bo ona się uczyła i zdała i takie tam blelbeble – a inni bez wysiłku zdali na piękne oczy Giertycha. Jej nauka też musiała byc na piekne oczy (własne) bo sadzi błędy ortograficzne typu "wogóle" zamiast w ogóle i kilka innych - to wybaczcie. Nie oszukujcie się, że wszyscy tak idealnie zakuwali. Kiedyś mamusie w bułkach podawały ściągi, a opłaceni studenci rozwiązywali zadania na korytarzach. Co do matołów - no cóż mam własną firmę i wiem co mówię, bo zatrudniam tych matołów niestety. Nie mają pojęcia o niczym. Może do zbiorów truskawek w Niemczech, czy runa leśnego w Szwecji super się nadają, ale żeby szkolić kogoś po studiach i wdrażać go do pracy naprawdę nie mam czasu, do tego wiedza żałosna, kultura i obycie żenujące. Mój mąż jest szefem informatyków i też dostaje matołów do pracy, którzy o informatyce nie mają pojęcia i to po studiach informatycznych?? Więc coś z tymi uczelniami za pieniądze nie jest tak jak być powinno. Uważam, że wiedzę zdobywa się na studiach dziennych i na dobrych państwowych uczelniach. Niestety większość kończy jakieś licencjaty na prywatnych uczelniach, później robią magisterki tam gdzie się da i co powiecie mi, że to jest wielka nauka??? Gdybym wkleiła tutaj to co ci super wykształceni wypisują w podaniach o pracę to doznalibyście szoku. Bardziej mnie to rozśmiesza niż fałszujący w Idolu. To nie o to chodzi, że ktoś zdał z pomocą, a ktoś inny bez pomocy. Chodzi o zły system edukacji w naszym kraju, o to, że uczymy się bzdur, że nauczyciele są słabo wykształceni i nie znają dobrze własnego przedmiotu, a gdy trafi im się uczeń mądrzejszy to są przerażeni. Ujednolicona matura dała obraz słabych nauczycieli. Tam gdzie szkoły i nauczyciele mają dobrą opinię – zdali wszyscy. Nawet w małych miastach w dobrych szkołach zdali wszyscy, lub były pojedyncze wyjątki. System nauki musi być zmieniony – każdy powinien uczyć się tych przedmiotów, które będą dla niego ważne na studiach, plus tych, które dają podstawową wiedzę konieczną dla ludzi klasy średniej. Bo cały czas ufam, że w tym kraju taka klasa powstanie z ludzi światłych, a nie z polityków i dorobkiewiczów. Nie zazdrośćcie tym, którym się udało, pokażcie, że Wy skoro sami zdaliście, bez pomocy to już z tego powodu jesteście lepsi, zdolniejsi, studiujecie na dobrej uczelni, na dziennych studiach, albo macie dobrą pracę, a jak nie udało się z pracą w Polsce to macie własną firmę i bierzecie własne życie we własne ręce i dajecie sobie radę. Co do obecnego Rządu – to jest właśnie przykład bardzo wykształconego elektoratu, który wybrał Rząd na własne podobieństwo i teraz narzeka. Jaki naród taki Rząd – a to oznacza, ze szkoły są kiepskie skoro mamy tak wyedukowany naród. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Justin na prezydenta! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Mimo że nie jestem maturzystką jeszcze to uważam że pomysł Giertycha jest żałosny! Pomyślcie co czuli w tamtej chwili maturzyści którzy zaliczyli mnaturę ! NIESPRAWIEDLIWOŚĆ kompletna! ja nigdy bym się na coś takiego nie zgodziła , co to za prawo-no oczywiście tylko w Polsce może cos takiego się zdarzyć !!
Beznadzieja..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bardzo wiem jak wyglada teraz system edukacji w Polsce. Tutaj nie chodzi o to czy system jest dobry, czy nauczyciele sa slabi. Prawdopodobnie masz racje, patrzac na wyniki matur i ilosc osob, ktora ja oblala masz racje z cala pewnoscia. W tym watku chodzi o to, ze posuniecie ministra edukacji jest niesprawiedliwe i nieetyczne. Matura na calym swiecie jest uznawana za egzamin najwazniejszy i swiadczacy jednak o naszym poziomie. A nagle okazuje sie, ze w Polsce wcale tego nie oznacza. I to jest okropne. Co do informatykow, to moge cos powiedziec na ich obrone ![]() ![]() Jeszcze jedno na koniec: bardzo proszę nie mówić do mnie "kochanie" ![]()
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie skończyłam patrzeć na wiadomości i Giertych uważa, że tak trzeba, bo inaczej jak wprowadzą obowiązkową matmę, to nie zda ok. 60 %...Tak jakby nie mogli zrobić tej matmy łatwej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
Jeszcze jedno na koniec: bardzo proszę nie mówić do mnie "kochanie"
![]() Luba Kto nas kocha niech kocha. Temu co nas nie kocha, niech Bog odmieni serce, a jesli nie potrafi odmienic serca niech mu skreci noge, abysmy go poznali po utykaniu. I Twój podpis - Luba, i cytat, i w dacie urodzenia masz 69 - symbole, które niosą ze sobą bardzo pozytywną energię, że nawet taka diablica jak ja napisała ładne słowo - nie gniewaj się za ładne słowo. Słowa mają silną energię. Pozytywne - dobrą, negatywne złą - słowo kochanie niesie ze soba dobry powiew - nic w tym nie ma złego. Co do Giertycha to oczywiście, że zakpił z prawa, z maturzystów, z każdego kto sie do nauki przykładał, ale taka jest ta partia obłudna i zakłamana. Co do naszych studentów, to oczywiście nie mówię, że wszyscy są słabi, ja też nie jestem doskonała, nie mogłam dostać pracy, dlatego z braku pracy cos robię swojego, ale też nie jest mi łatwo, czasami mam ochotę wszystko zostawić i wyjechać, ale mój synek idzie w tym roku do pierwszej klasy, mąż już ma ugruntowaną pozycję - co nie znaczy, że powinniśmy tutaj (w Polsce) zostać. Mąż jako dobry informatyk byłby doskonale zarabiającym człowiekiem właśnie w Niemczech i nasze dziecko nie byłoby narażane na tego rodzju manipulacje i ten Rząd. Jeszcze raz przepraszam, ale mnie Luba kojarzy się ze słowem kochanie i nic na to nie poradzę, ale powinnam napisać Luba, zamiast Kochanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
maly komentarz rysunkowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.