![]() |
#391 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: nie-apteczne filtry na plażę
Cytat:
Nie sa stabilne ![]() Cytat:
To mi o inny chodziła. Bo któraś wizażanka wklejała coś z Plusa ale nie było Tinosorbów
![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Czyli ten, który podałam jest stabilny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Czyli płaska łyżeczka od herbaty?
![]()
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
mierzenia łyzeczka nie polecam, łyzeczki maja rozne objetosci, kiedys robilam test z woda ze strzykawki, w dodatku ciezko ocenic ile tego filtru nalac do lyzeczki, bo jest plaska w porownaniu do koreczka, koreczek wygral u mnie test miarkowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
A wyjasnijcie mi jeszcze jedna rzecz- te 1,8 ml na twarz. Czy to tyle mamy nałozyć na dzień? Czy tyle nakładamy jednorazowo i po ponownej aplikacji w ciągu dnia znów 1,8 czyli w sumie dziennie 3,6, dwa razy po 1,8?
![]()
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tyle nie nakładam (ani 1,8ml) bo nie widze takiej potrzeby. Wkońcu w PL tropikalnego słońca nie ma, a na ulotkach jest napisane że spf50+ jest przeznoczony do używania w intensywnym słońcu czy w "ciepłych krajach". Według mojej filozofii w PL powinna starczyć aplikacja filtra "w normalnej ilości" ![]()
![]() |
![]() |
#399 |
Zadomowienie
|
Temat już był wałkowany wielokrotnie i nawet mi się nie chce znowu pisać na ten temat
![]() Sovilo, musisz być świadoma, że jesli nie nałożysz tych 1,8 ml na twarz to ochrona nie będzie wynosiła spf 50+, ale dużo mniej ![]() A te 2,5 ml to na twarz i szyję ![]()
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Nakładaniu na szyję mówię stanowcze nie!! Wysmarowałam się tak kiedyś i nigdy więcej!! Wszystko spłyneło w słońcu, szyja mokra jakbym z wody wyszła, lepka i wogóle bleh. Nigdy wiecej
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Przecież nie pisałam, że nakładam mniej niż 1,8. Mam filtr, który znakomicie się wchłania, dlatego właśnie nakładam te 1,8 na twarz, ale na szyję już nie, dlatego nie pisałam o 2,5 ml., bo szyi nie filtruję wysokim filtrem, tylko spf30. Dlatego pytam, czy te 1,8 starczy na cały dzień czy też w środku dnia mam aplikować ponownie 1,8. Poza tym tyle to doczytałam, że nie nakładając odpowiedniej ilości filtra, ochrona spada do, bo\dajże 6spf, ale głowy nie dam
![]()
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
To przepraszam, chciałam tylko pomóc.
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noor swietnie to opisala w watku Zasady stosowania filtrów w prostych, żołnierskich słowach ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...BFo%B3nierskie Wyszukiwarka ![]()
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie. zachwalam ten kremik pod niebiosa i nigdy mając go na twarzy nie spiekłam się tylko nie wiem czy jest godny zaufania. mógłaby któraś zerknąć i ocenić ten filtr? okropnie mi pasuje i mam ochotę pozostać mu wierna...
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15475 &recenzja=117387 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za linka
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz tylko kwestia czego użyli bo tlenek tytanu (bodajże) gdy jest zmikronizowany nie chroni przed UVA z tego co pamiętam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
nie umiem skopiować składu ale jest on tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ea+baby+spf+30
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
ja chyba sobie kupie filtr 30 ten z oriflame ale jakby nie patrzec 30ml za 19,90 w promocji jak na filtr nie z apteki to cena nie jest jakas szczegolnie niska, nawet przy uzywaniu 2ml(a nie 2,5ml łacznie z szyja) dziennie wystarczy na 15 dni
![]() moze rzucilybyscie okiem na 2 inne ori 1)Sun Cream SPF 30 water resistant http://www.oriflame.pl/prod/catalog/...L&search=false aqua, ethylhexyl methoxycinnamate, butyl methoxydibenzoylmethane,o ctocrylene, methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol,bu tylene glycol, steareth-2, diisopropyl adipate, steareth-21,vp/hexadecene copolymer, cetearyl alcohol, sorbitol, isodecylneopentanoate, diisopropyl sebacate, lauryl lactate, tetrahydroxypropylethylen ediamine, xanthan gum, tocopheryl acetate, decyl glucoside,imidazolidinyl urea, methylparaben, parfum, acrylates/c10-30 alkylacrylate crosspolymer, propylparaben, disodium edta, hexyl cinnamal,linalool, propylene glycol, butylphenyl methylpropional, bht,citronellol 2) Sun cream for kids SPF 40 http://www.oriflame.pl/prod/catalog/...L&search=false ten jest mineralny, wiec chyba chyba sie nie destabilizuje po 2h(?) ale pewnie pierunsko bieli ![]() aqua (water), dicaprylyl carbonate, titanium dioxide, cocoglycerides,polyglycer yl-2 dipolyhydroxystearate, glycerin, polyglyceryl-3diisostearate, cera alba (beeswax), alumina, zinc stearate, magnesiumsulfate, phenoxyethanol, simethicone, propylparaben, methylparaben,disodium edta, tocopheryl acetate, ethylparaben, butylparaben,isobutylpara ben, ci 77947 (zinc oxide). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A drugi jest niestabilny zinc oxide jest dodany jako barwnik ![]() Zacytuję Juste79 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
aa faktycznie ale gapa ze mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny R-E-W-E-L-A-C-J-A ta lista
![]() ![]() Mam szybkie pytanie jeszcze. Czy wszytkie Nivea Sun są stabilne? Na liście są tylko trzy, a ten? Nivea Sun - Pielęgnujące mleczko do opalania dla dzieci, 25. Skład: Aqua, Glycerin, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Glycerin, Alcohol Denat, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Titanium Dioxide, Dicaprylyl Carbonate, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Triazone, Sodium Phenylbenzimidazole Sulfonate, C18-36 Acid Triglyceride, Glyceryl Stearate SE, Hydrogenated Coco-Glycerides, tocopheryl acetate, VP/Hexadecene Copolymer, Xanthan Gum, PEG-40 Castor Oil, Trisodium EDTA, Sodium Cetearyl Sulfate, Trimethoxycaprylylsilane, Ethylhexyglycerin, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Limonene, Linalool, Geraniol, Hydroxyisohexyl, 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Benzyl Benzoate, Citronellol, Cinnamyl Alcohol, Citral, Parfum. Wyboldowałam filtry, które pojawiły się w innych wymienionych stabilnych, ale... i tak nie wiem, czy ten taki jest ![]() Dziękuję za odpowiedź.
![]() |
![]() |
#413 |
Rozeznanie
|
Italiaanko, ten filtr jest stabilny, ma Parsol i Tinosorb S w skladzie
![]()
![]() |
#414 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
dziewczęta chciałąm zadać jedno pytanie...czy przeterminowany filtr jest nic nie wart? mam Antheliosa LPR 40 (prawie pełną tubke:P) z zeszłego roku (nie podpasował mi na buzie), którego termin ważności minął we wrześniu 2006...
chciałabym go używać na stopy (taak stopy:P) ponieważ mam dosyć wrażliwe, szczególnie palce u nóg ![]() co radzicie?
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
Ja myślę ze możesz sprobować jeśli konsystencja i zapach nie budzą podejrzeń
![]()
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ten spray SPF15 Oriflame nie jest fotostabilny, prawda? aqua (water), ethylhexyl methoxycinnamate, octocrylene, dicaprylyl carbonate, butylene glycol, ethylhexyl salicylate, glycerin, polyglyceryl-2 dipolyhydroxystearate, lauryl glucoside, butyl methoxydibenzoylmethane, helianthus annuus (sunflower seed oil), tocopheryl acetate, phenoxyethanol, parfum (fragrance), acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, methylparaben, sodium hydroxide, citric acid, ethylparaben, butylparaben, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, hexyl cinnamal, linalool, isobutylparaben, propylparaben, butylphenyl methylpropional, bht, citronellol. Ja prawie w ogóle się na tym nie znam, ale chciałam się upewnić... A ta lista o niepatecznych stabilnych filtrach to naprawdę cudo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
jest gęsty czy może ma konsystencję mleczka? przepraszam za tyle pytań. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.