![]() |
#1321 | |
Zadomowienie
|
Dot.: nie-apteczne filtry na plażę
Cytat:
Tez jestem ciekawa jaką mają w tym roku ofertę. Wcześniej używałam rossmannowskich Sunozonów ale są niestabilne i nie wiem co wybrać w tym roku do ciała, a niebawem wyjeżdżam na urlop. Edytowane przez Amelianna Czas edycji: 2010-07-07 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1323 |
Rozeznanie
|
Też ciekawi mnie Nivea, a szczególnie te kremy do twarzy. Macie o nich jakieś dobre zdanie? Z tego co kojarzę mają oni kremy SPF 20 i 30. Jeśli chodzi o filtry do twarzy moja wiedza jest średnia. Jednak warto chyba stosować wyższe filtry niż do ciała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1324 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podobno ten spray jest 100% niewidoczny i nienatłuszczający. Z pierwszym się zgodzę, z drugim niezupełnie. Ma on konsystencję podobną do olejku, choć nie aż tak tłustą. Po posmarowaniu cienką warstwą całkowicie się wchłana, przy większej ilości pozostawia na skórze cienką warstwę (ale nie klei się tak jak olejki do opalania). Mam nadzieję że rozumiesz coś z tego ![]()
![]() |
![]() |
#1325 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do reszty Nivei, są stabilne ale nie próbowałam-większość z nich ma w sobie filtr mineralny(dwutlenek tytanu) i boję się bielenia ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() co do reszty Nivei, są stabilne ale nie próbowałam-większość z nich ma w sobie filtr mineralny(dwutlenek tytanu) i boję się bielenia ![]() EDIT: yy, pomyliłam się-pisałyście o spray'u z Rossmanna a ja opisałam ten z Nivei, 100% transparentny spray. jak widać, nie ma co wierzyć w te 'nietłuste' formuły ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
filtry DAXa sa fotostabilne??
wpisalam w all fotostabilny w opisie i najwiecej daxa wyskoczylo ![]()
![]() |
#1327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1328 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czy gdzieś w internecie jest strona z opisem serii do opalania Kolastyny? bo jakoś firmowa strona nic nie mówi, poza słupkami sprzedaży ![]() Edytowane przez Ms.Torres Czas edycji: 2010-07-07 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1329 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
Ok. 17zł Ms. Torres - nie strasz tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1330 |
Zadomowienie
|
Edytowane przez Modraszka Czas edycji: 2010-07-07 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1331 |
Zakorzenienie
|
Daję znać, że:
- udało mi się w końcu znaleźć Lirene 50+ do twarzy w Carrefourze, więc zaglądnijcie tam, jeśli nie możecie Lirenki znaleźć gdzie indziej ![]() - na ciałko kupiłam mleczko Nivea SPF30, w Rossmannie, jakoś po 26 zł. A na pierwszy ogień pójdzie SPF 50 z Rossmanna sprzed niecałego roku (z tego co pamiętam, to stabilna, ale to jest ta niebieska dla dzieci, z zeszłego roku). - duży wybór Sorayi widziałam właśnie w Carrefourze jak dorwałam moją Lirene. Ja osobiście używałam kiedyś Sorayi SPF45 na twarz, ale za bardzo się po niej świeciłam. Lirenka jak na razie najlepiej się u mnie sprawdza na twarz, już 3 tubkę zaczynam ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
wprawdzie dax nie używa filtrów o szerokim spektrum (tinosorby, neoheliopan ap, uvinul a plus, mexoryle), ale wyglada na to, że część ich produktów może być fotostabilna, tzn jest oparta o Parsol 1789 stabilizowany octocrylenem i nie zawiera jego destabilizatorów (gł. ethylhexyl methoxycinnamate i filtrów mineralnych), np:
http://www.dax.com.pl/s/katalog/produkt/456 http://www.dax.com.pl/s/katalog/produkt/458 (octocrylene, parsol 1789, ethylhexyl triazone) aczkolwiek obecnie można oczekiwać czegoś więcej, niż ochrony antyUVA opartej wyłącznie na kapryśnym Parsolu1789. Edytowane przez Justy Czas edycji: 2010-07-13 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1333 |
Raczkowanie
|
Już miałam kupić jak zwykle SunOzon ale przeczytałam, co piszecie o stabilności filtrów w tym roku
![]() Poleciałam do drogerii ze ściągą i po poszukiwaniach znalazłam tylko coś takiego http://img269.imageshack.us/img269/7...dsbuebchen.jpg powiedzcie, że jest OK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1335 |
Raczkowanie
|
50
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1336 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1337 |
Przyczajenie
|
Mam ten filtr z biodermy akn mat spf 30
twarzy za bardzo nie opala, zaskórniki sie nie pojawiają,z 2 stany zapalne wyjdą może jak skóra straciła juz opalenizne. Bieli troche i nie lubie tego, matuje nie zgadzam sie z tym zupełnie,Gdy pprzyjdę po opalaniu(ok.1,5 godz.) to na czole leje sie pot, widać gdzieniegdzie zacieki od kremu, myślałem że moze za dużo nakładam ale chyba nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1338 |
Zakorzenienie
|
Czaje się na filtr Polleny Ewy 50
![]() Chciałabym go uzywać , bez pudrow i podkladów , sam krem z filtrem . Teraz uzywam Antka , ale przy tych upalach to tragedia , łapie wszyskie muchy na twarz ![]() Wklejam skład i recenzje , a teraz jest jeszcze wyprzedaż w sklepie internetowym Polleny Ewy ![]() Skład: Aqua, Octocrylene, Titanium Dioxide/Silica, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Polysilicone-15, Glycerin, C-12-15 Alkyl Benzoate, Cocoglycerides, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride Sodium Acrylates Copolymer, Phenoxyethanol, Methylparaben/Ethylparaben/Isobutylparaben/Propylparaben/Butylparaben, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Artemia Extract, Parfum, Xanthan Gum, Peg-8/Tocopherol/Ascorbyl Palmitate/Ascorbic Acid/Citric Acid, Linalool. (17.02.2010) Cena: 8zł / 25ml 2009-07-16 07:44 rewelacja Nie posiada, zadnych wad kremow z wysokimi filtrami! - wchlania sie do matu - nie blyszczy sie - swietnie ochrania -nie pozostawia uczucia tlustosci i ciezkosci - swietna cena - stosuje na cala twarz, nie zapycha - swietny dla cery problematycznej - moj kwc, jak na razie pozegnalam duzo drozsze filtry apteczne Edytowane przez Natalia 1 Czas edycji: 2010-07-13 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Natalia 1 Czas edycji: 2010-07-13 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
wszystkie sunozony są niestabilne???przeszukiwa łam wątek pod kątem tych informacji, ale nie mogę się dokopać - mogłybyście mnie oświecić, bo kupiłam dziś do łapek sunozon 50 do wrażliwej skóry (biały)?
![]() |
#1342 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sunozon mleczko do opalania sensitiv spf 50 aqua, octocrylene ,alcohol ,C12-15 ,alkyl benzoate ,glycerin ,titanum dioxide ,butyl methoxydibenzoylmethane ,propylheptyl caprylate ,bis-ethylhexyloxylphenol methoxyphenyl triazine ,VP/hexadecane copolymer ,tricontantyl PVP ,stearyl dimethicone ,panthenol ,butyrospermum parkii ,tocopheryl acetate ,ethylhexylglycerin ,trimethoxycaprylylsilane ,acrylates/C10-30alkyl acrylate crosspolymer ,carbomer ,sodium hydroxide ,xanathan gum ,disodium EDTA ,tocopherol z góry dziękuję za pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
jest stabilny i chroni przed całym spektrum UVAiB
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1347 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1348 |
Zakorzenienie
|
To te Sunozony są w końcu stabilne czy nie?
Bo słyszałam, że tegoroczne niestabilne. Wkurza mnie, ze co roku trzeba nowe filtry szukać bo niewiadomo po co składy zmieniają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1349 |
DOMator
|
Testuję dzisiaj jeden z filtrów polleny evy. Dokładnie ten: http://www.pollenaewa.com.pl/pl/inde...t:484/mark:470 przeznaczony dla dzieci, faktor spf 50+.
Jak już ktoś pisał zapach przypomina serek truskawkowy ![]() Bardzo szybko się wchłania i zostaje matowy. Nie bieli. Testowałam przez kilka godzin podczas prac domowo-ogrodowych, mimo gorąca nie spłynął (nie wiem jak się zachowa w ekstremalnych warunkach). Jako filtr miejski powinien się sprawdzić, bo nie jest kłopotliwy w aplikacji. Na plażę go nie zaryzykuję, bo wolę sprawdzone filtry z tinosorbami lub mexorylami, a ten zawiera tylko parsol stabilizowany octocrylenem i dwutlenek tytanu (chyba w silikonowych otoczkach), a przynajmniej tinosorbów w składzie nie zauważyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
no właśnie ten o którym pisałam kilka postów wyżej (biały, spf 50, do skóry wrażliwej) Justy oceniła jako stabilny, nie wiem jak z resztą sunozonów
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.