|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Aquamid
Zainteresowął mnie ten preparat. tylko czy rzeczywiście prawdą jest że zabieg wystarczy wykonać tylko raz, no i jak z bezpieczeństwem organizmu? skoro prepart sie nie wchłania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Aquamid
Hej witaj
aquamid to żel złożony w 97,5% z wody i w 2,5% z poliakrylamidu. Dlatego jest bezpieczny. Takiego żelu uzywa sie mnin. do produkcji nowoczesnych soczewek kontaktowych... a one sie też w oko nie wchłaniają http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon12.gif A serio - wejdź na stronę www.aquamid.pl - tam są informacje producenta i importera oraz e-mail pod który mozesz napisać o szczegółowe informacje. Ponadto polecam skontaktować sie telefonicznie z jakąś kliniką lub gabinetem chirurgii plastycznej, który robi zabiegi tym preparatem (adresy na w/w stronie) i zapytać. Bedziesz miała informacje z pierwszej ręki. Pamiętaj, lepiej robić zabieg w gabinetach certyfikowanych przez producenta. To znaczy, ze lekarze zostali tam odpowiednio przeszkoleni właśnie pod kątem tego czy innego preparatu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzieki Aniu, napewno sie tym zainteresuje, bo zrobiłabym ten zabieg raz anie jak z botox który trzeba powtarzac co jakis czas. A ty robiłas go na oprzeczne smarszczki na czole? Jak dawno temu robiłas ten zabieg?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Hej,
Jak akurat zmienmiałm sobie kształt ust + powiększałam je. Zabieg robiłam 2 tygodnie temu. Efekt był od razu po zabiegu. Byłam trochę spuchnieta ale tylko pół dnia. Ostrzegam, że zabieg nie należy do przyjemnych. Nie jest to zalezne od rodzaju preparatu - po prostu normalny ból powstały w wyniku nakłówania skóry i jej rozpierania podczas wstrzykiwania preparatu. Byłam już na kontroli i wszystko jest swietnie. Poza tym robili mi zdjęcia tuż przed i tuż po zabiegu, odbitki dostane ok 10 -15 lutegu. Zawsze tak robią, jakbyś była niezadowolona to masz dowód http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon12.gif. Lekarka, u której byłam, twierdziła, że aquamid jest świetny właśnie na różne bruzdy: czołowe, policzkowe, zmarszczki palacza itp.Widziałam zdjęcia. Poza tym - jeśli np. uznasz, że chciałabyś cos jeszcze zmienić, dodać,poprawić, wymodelować itp, mozna to zrobić już po 2 tygodniach od zabiegu. W przypadku preparatów wchłanialnych to niemozliwe - trzeba czekac kilka miesiecy aż poprzednia dawka całkiem sie wchłoine. Nie wiem czy efekt bedzie się trzymał np 10 czy 20 lat, ale na kilka na pewno. Wiadomo, że skóra starzeje sie i wiotczeje dalej... Ten preparat nie "paralizuje" mięśni jak botox. On słuzy do "wypełniania" zmarszczek, co powoduje ich wygładenie Pozdrawiam, Anka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
wiesz wystarczy by efekt bylo przez 2- 3 lata to juz bardzo duzo jak dla mnie! Ja sobie botox robiłam u takiego przesymapatycznego lakarza, który wykłada na szkoleniach i seminariach na temat botoxu i restylane, ma bardzo duzą łatwość przekazywania informacji,wiec po niedzieli zadzwonie i sie zapytam czy robią aquamid i sie umówie na wizytę, dowiem sie wszystkich za i przeciw i wtedy zdecyduje. Ale cieszę sie że o tym napisałas, bo przed latem chciałam sobie zrobic botox, a tak być moze skorzystam z aquamidu http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon12.gif Napewno jest droższy ale jak jest trwalszy to sie opłaca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
To dobrze, ze masz zaufanego lekarza. Zapytaj sie też o inne preparaty niewchłanialne. Na pewno są jakieś inne , tylko np. mało spopularyzowane - może w twoim przypadku poleci co innego?
Miimo wszystko pamietaj - z punktu widzenia lekarza - jemu bardziej się opłaca robić preparat wchłanialny... Życzę powodzenia http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon7.gif |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
To prawda, ale z drugiej strony to juz zdążyłam sie zorientować że ceny tego zabiegu kształtują się 1300 zł w górę, a lekarz i tak nie ma pewności ze na zabiegi preparatu wchłanialnego bedę przychodziła co jakis czas http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon12.gif
Jak już się zorientuje w temacie dam CI znać http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon12.gif |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Aquamid
a ja mam aquamid w ustach i marze o tym aby go usunąć, prosze o porade gdzie to w Polsce lub za granica mozna zrobic. Jestem juz po trzech operacjach i nadal niestety większość tego świństwa mam w ustach. Po 10 latach zwyczajnie z wiekiem, mi przeszło jakoś zamiłowanie do wielkich ust, twarz sie zmienia, to jest dobre jak się ma dwadzieścia kilka lat , ale po 8-10 latach buzia zmienia owal, rysy, i wyglada sie bardzo źle z takimi sztucznymi ustami. To jest największy koszmar, fakt ze nie mozna tego usunać , strasznie sie juz nacierpialam przechodzac te operacje (3x), i dotego rekonwalescencja po kazdej z nich. Prosze o info czy ktos z was skutecznie usunal aquamid z ust i kogo mozecie polecic. Dodam ze na usuwanie tego wydalam juz 10 tys. zł. To sie na prawde nie oplaca. Lepsze sa dorazne, tymczasowe rozwiazania, pamietajcie jak cos sie zrobi na zawsze to - uwaga - nie ma odwrotu, ja sie niestety najlepiej o tym przekonalam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dot.: Aquamid
Hej dziewczyny nie chciałam zakładać nowego tematu. Jestem ciekawa jak wygląda ten zabieg. Chodzi mi o to czy potrzebna jest konsultacja, czy od razu umawiam się na zabieg z lekarzem, czy potrzebuje jakiś badań przed tym zabiegiem? I mogłybyście mi polecić jakiegoś lekarza ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.