![]() |
#631 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą ktoś się bardzo napracował. Numery usunięte z chirurgiczną precyzją. Nasza strata to <400zł, reputacja – bezcenna. Cytat:
![]() ![]() ![]() Chyba podświadomie nie zrealizowałam jeszcze swojego bonu urodzinowego, tak więc zaraz po świętach wybiorę się do perfumerii po swój wymarzony zapach ![]() Dziękuje bardzo za wsparcie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2010-11-12 o 10:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Z tego co się przewijało, usuwanie nrów to częsty zabieg w perfumeriach internetowych...
Moze nie znaczy to z automatu, że perfumy są niezdatne do użytku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
W outletach usuwają metki firmowe z ubrań, może to coś na ten kształt, tylko że z perfumami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
Chyba dzis bedzie u mnie Serge Noir
![]() ![]() ![]() Jesu... dobrze ze sie zorientowałam, bo dzis spłukałam sie na paczke i byłam bez gotówki. Posłałam teraz tżta na szybko do bankomatu ![]() Trzymac kciuki zeby serż cały i zdrowy do mnie zawitał ![]() edit: a jednak ptissot zmienił kuriera ![]() ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) Edytowane przez pin3ska Czas edycji: 2010-11-12 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu jeśli płacę za pełnowartościowy produkt i to niemałe pieniądze, a otrzymuję od sprzedawcy jakiś spreparowany staroć niewiadomego pochodzenia, to uważam, że mam prawo czuć się oszukana i nie zamierzam biegać po perfumeriach, sprawdzając, czy zapach jest identyczny jak w sieciówkach, trwały, czy się dobrze rozwija, albo bawić się w odsyłanie paczki do Ameryki ![]() Przyznam szczerze, że nie kupiłabym nawet za połowę ceny perfum z powycinanymi numerami, ponieważ nie leży w mojej naturze finansowanie czyjejś nieuczciwości, a tym samym dawanie przyzwolenia na uprawianie takiego procederu. Reasumując, dla mnie taki sprzedawca, a tym samym perfumeria, nie zasługuje na miano ani uczciwego, ani wiarygodnego. i nigdy bym jej nie poleciła znajomym, czy rodzinie. Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2010-11-13 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Zjawisko jako takie jest mi obojętne i nigdy się nad tym nie zastanawiałam, bo tez i nigdy nie "udało" mi się kupić takich perfum. Niemniej temat pojawiał się tutaj w kontekście bodajże Dolce (?) i generalny konsensus forum wydawał się zmierzać w kierunku, że żadna to tragedia i że jakieś tam uzasadnione przyczyny (nie udało mi się dotrzeć, ale może ktoś wie) po temu istnieją. Czy należy to zaakceptować - to już kwestia indywidualna. Myślę, że w perfumeriach typu Sephora z tego typu problemem się nie spotkasz, więc może, w miarę dostępności zapachu, kupuj tam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
I ja dzis dostałam lutka
![]() Trzeba sie zapytac kiedy mozemy liczyc na wznowienie lutkowej działalności ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Konto usunięte
|
dziewczyny, wiecie może jak zakończyć spór na allegro?
sprzedająca się nie odezwała, ale przesyłka w końcu doszła i nie mam tej funkcji "zakończ spór" bo ona się pojawia jak kontrahent się odezwie podczas trwania sporu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;23384942]dziewczyny, wiecie może jak zakończyć spór na allegro?
sprzedająca się nie odezwała, ale przesyłka w końcu doszła i nie mam tej funkcji "zakończ spór" bo ona się pojawia jak kontrahent się odezwie podczas trwania sporu...[/QUOTE] Kurcze, jakoś można, ja kończyłam... tylko musi minąć ileś dni od założenia, 10 chyba ale głowy nie dam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Zadomowienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;23384942]dziewczyny, wiecie może jak zakończyć spór na allegro?
sprzedająca się nie odezwała, ale przesyłka w końcu doszła i nie mam tej funkcji "zakończ spór" bo ona się pojawia jak kontrahent się odezwie podczas trwania sporu...[/QUOTE] Właśnie kończę taki spór - po 7 dniach, bo wtedy już można, niezależnie czy kontrahent się odzywał... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 | ||
Zakorzenienie
|
Czy mi się zdaje czy to może byc kolejne konto Pani od Lutensów?
http://allegro.onet.pl/show_user.php?uid=20055212 albo to,chociaż lokalizacja się nie zgadza ![]() http://allegro.onet.pl/show_user_auc...p?uid=20204611
![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę ![]() ![]() https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam ![]() Wymieniam się ![]() ![]() Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2010-11-23 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja bym tam kupiła jakby miala inne konto ![]() ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, no, w świetnym wątku umieściłaś reklamę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Znaczy - tę perfumerię omijamy z daleka
![]()
![]() |
#648 |
Uzależnienie
|
No to nadszedł czas abym opisała wam tu mój problem
![]() Jakiś czas temu kupiłam u polecanego sprzedawcy Euphorie, przyszła z wyciętymi kodami - sprzedawca powiedział, że zazwyczaj ludzie tego nie reklamują ale żebym przetestowała zapach i jeśli mi nie odpowiada to odeśle a on wróci pieniądze razem z kosztami powrotnej przesyłki. Zapach w moim odczuciu lekko odbiegał a same perfumy zmieniły kolor, 22.11 poinformowałam sprzedawce o chęci zwrotu i następnego dnia wysłałam paczkę zgodnie z jego zaleceniami a on napisał mi, że postara się załatwić całą reklamację razem ze zwrotem kasy w ciągu 7 dni. Po tygodniu pieniędzy wciąż nie było, wysłałam maila a pan odpisał, że ma "jakieś opóźnienia z firmy w Warszawie" nie wiem o co chodzi bo nie wysyłałam paczki do Warszawy ![]() Jak się domyślacie dziś jeszcze kasy na koncie nie ma, a ja nie wiem czy powinnam się niepokoić i co w takiej sytuacji zrobić?
![]() |
#649 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#650 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
A zdradzisz gdzie kupowałas?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Uzależnienie
|
Sprzedawca jak do tej pory był uczciwy i cieszy się zaufaniem wizażanek ale niestety ociąga się ze zwrotem pieniędzy, nie chce go pochopnie oczerniać dlatego chciałabym uzyskać poradę doświadczonych dziewczyn czy mam powody do niepokoju. Nick sprzedawcy podam jeśli sprawa nabierze nieciekawych obrotów.
![]() |
#653 |
Przyczajenie
|
Antilia, nie uważasz, że sprawa już nabrała nieciekawych obrotów?
Osobiście uważam, że sprzedawanie - żeby nie powiedzieć świadome wciskanie - klientowi starych perfum z usuniętymi numerami, jest wręcz brakiem uczciwości i według mnie taki sprzedawca nie zasługuje ani na miano zaufanego, ani też polecanego sprzedawcy. Sama niedawno otrzymałam Addict edp z powycinanymi numerami, tylko o moim nie mogę powiedzieć, że zapach delikatnie odbiega, bo on po prostu śmierdzi ![]() Edytowane przez Brylujaca Pani Czas edycji: 2010-12-03 o 12:25 Powód: ok :) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
Jedynie martwi mnie to zwlekanie z oddaniem mi moich pieniędzy i obawiam się, że jeżeli nie zobaczę ich na koncie w poniedziałek to będę musiała podjąć jakieś konkretne działania. Napisałam dziś maila do sprzedawcy czy wysłał wczoraj przelew ale on odpisuje zawsze późnym wieczorem, więc będę pewnie wiedzieć dopiero jutro.
Bridezilla ![]() Edytowane przez Antilia Czas edycji: 2010-12-03 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
Mi nie tyle chodzi o nieuczciwosc, co o mozliwosc kupienia nieswiadomie podstarzałych perfum. Ja czesto biore zupełnie w ciemno nie znając zapachu i informacja gdzie ewentualnie moze mi sie to zdarzyc jest dla mnie cenna
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywiście życzę pomyślnego zakończenia sprawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
rude jest piękne:)
|
temat wycietych kodow ,bylo juz wiele razy wałkowany na Forum
![]() Wyciete kody nie swiadcza o tym ,ze perfumy sa nieoryginalne . Wiele outletow sprzedajacych firmowa odziez ma wyciete /lub przeciete metki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Uzależnienie
|
A czy ktoś tu teraz pisał, że są nieoryginalne?
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba niezbyt uważnie przeczytałaś, bo w powyższych postach jest mowa o starych, a nie nieoryginalnych perfumach ![]() Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2010-12-03 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.