Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 12:14   #721
sotie
Zadomowienie

Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady

cieszę się, że już masz flaszeczkę i wszystko się dobrze skonczyło

napełnij pustą miskę KLIK!
sotie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 12:29   #722
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vanilla Pokaż wiadomość
ale ona przed Wigilią napisała ze perfumy wysłała 23.12 i to był ostatni kontakt z nią
Cytat:
Napisane przez sotie Pokaż wiadomość
Wanka pewno o Grażynie pisze, dzięki
nawet dziś napisałam, ale skasowałam przed wysłaniem, stwierdziłam, że będę jeszcze cierpliwa, bo Nowy Rok etc i dam jej czas do poniedziałku. Ale jak mówisz, że pisac, to pewno jednak napiszę
mówiłam o Grażynce
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 12:48   #723
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

No to dobrze, że moje słowa się sprawdziły. A teraz wystaw pani komentarz i nie zapomnił dać jej zera/jednej gwiazdki za szybkość wysyłki i kontakt ze sprzedającą. Niech ma popsuta statystykę.
Mi sie tez kiedys przytrafiło, że nie wysłałam paczki. Po prostu mialam ich tyle, ze najprawdopodobniej przeoczyłam przelew. Napisalam maila, przeprosilam, dorzucilam babce jakis gratis i wszystko było w porządku.
Przecież każdemu może się zdarzyć się pomyłka. Wolę mieć swiadomość, że sprzedajacy nie wyslal paczki bo zapomnial niż sie denerwowac, że paczka gdzieś zaginęła!

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 13:21   #724
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanilla Pokaż wiadomość
jest! przyszły perfumy! właśnie tata mi zadzwonił z domu....
ale najlepsze jest to: data na stemplu pocztowym: 03.01.2011

Hawa miałaś rację, wysłała dopiero w poniedziałek, bez słowa, cichaczem..
Wspaniale, ze już masz swoje perfumy

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
No to dobrze, że moje słowa się sprawdziły. A teraz wystaw pani komentarz i nie zapomnił dać jej zera/jednej gwiazdki za szybkość wysyłki i kontakt ze sprzedającą. Niech ma popsuta statystykę.
Mi sie tez kiedys przytrafiło, że nie wysłałam paczki. Po prostu mialam ich tyle, ze najprawdopodobniej przeoczyłam przelew. Napisalam maila, przeprosilam, dorzucilam babce jakis gratis i wszystko było w porządku.
Przecież każdemu może się zdarzyć się pomyłka. Wolę mieć swiadomość, że sprzedajacy nie wyslal paczki bo zapomnial niż sie denerwowac, że paczka gdzieś zaginęła!
Przy czym też należy się nastawić na odwetowe popsucie swoich statystyk bo GRAZYNKA_SMERF najwyraźniej nie potrafi pogodzć się z krzywdzącymi ją komentarzami i odpłaca neutralami, a nawet negatywami
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 13:31   #725
Vanilla
Zakorzenienie

Hawa,
tak, dokladnie zamierzam zrobić, tzn bede kazała męzowi tak zrobić, bo to z jego konta
myśle ze wszystko byłoby ok, gdyb ta cała lisek_e napisała ze sorki, wyslę po Nowym Roku- wedy byłabym spokojna.

Dziękuję Wam, kochane współodczuwaczki, za trzymacie kciuków
Stary 2011-01-05, 13:56   #726
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Na szczęście gwiazdki wystawia się tylko sprzedajacemu! Poza tym on nie wie kto i jaką ocenę wystawił, więc koleżanka i jej mąż są całkowicie bezpieczni.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 14:23   #727
Emiks
Zakorzenienie

Ocena gwiazdkowa jest anonimowa czego niestety nie można powiedzieć o niesłusznych komentarzach odwetowych ze strony sprzedającego, ale póki co, taki system nagradzania i karania obowiązuje na Allegro.
Stary 2011-01-05, 23:27   #728
sotie
Zadomowienie

Parę chwil temu, w odpowiedzi na życzenia noworoczne i pytanie o przesyłkę, Grażynka Smerf odpisała, że w piątek wyśle co trzeba
tyle dni zwłoki, a ja bym ją po rękach całowała

Stary 2011-01-09, 16:07   #729
Pablo_
Raczkowanie

Bardzo ciekawy post wiele można z niego się nauczyć
Pablo_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 12:34   #730
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
Vanilla, życzę powodzenia i mam nadzieję, ze perfumy w końcu do Ciebie dotrą. Męcz ją o skan nadania, być może wcale nie wysłała przed świętami, dopiero teraz na przykład i nie odzywa się, bo nie chce się przyznać do zwłoki. Trzymam kciuki

ja mam podobny problem z Grażynką smerf, wprawdzie czekam dopiero tydzień (a jak na tę sprzedającą to podobno krótko), ale nie mam kompletnie żadnego kontaktu, nie dostałam nawet słowa informacji po zakupie, nic. no ale narazie czekam...
A ja to mam dopiero problem z Grażynką.Opiszę jak było24 listopada kupiłam u niej MP elixir w testerze ,30 listopada zakupiłam jeszcze butelczynę dla męża i tego samego dnia zapłaciłam za obydwie przelewem.Po tygodniu napisałam maila dlaczego nie ma paczki.Pani przeprosiła za obsuwę i zapewniła,że paczkę wysyła.Rzeczywiście 9 grudnia paczka przyszła.Jakież było moje zdziwienie,gdy ją otworzyłam,a tam tylko Mugler dla TŻ i nie ma mojego MP.Znowu piszę do niej maila gdzie jest mój MP?A ona znów przeprasza za pomyłkę i zapewnia,że już wysyła.Czekam znowu na kolejną paczkę,a ponieważ to już był okres przedświąteczny to pomyślałam,że dam sobie na wstrzymanie,na razie nie będę się gorączkować i cierpliwie poczekam.Po świętach nadal paczki nie ma ,więc znowu piszę maila do Grażynki.I zgadnijcie co mi odpisała?Że wysłała przez pomyłkę innej osobie, ta osoba nie przyznaje się,że tą wodę dostała i nie chce oddać.Napisała też,że albo może mi oddać pieniądze albo po Nowym Roku będzie miała dostawę to wyśle.Odpisałam,że już tak długo czekam to jeszcze tydzień mnie mnie nie zbawi.Minął kolejny tydzień i nadal nic.Zero kontaktu.Więc ja znów piszę maila,że proszę o zwrot pieniędzy,bo moja cierpliwość się już skończyła i w ciągu 10 minut dzwoni telefon.Telefonuje Pan z przeprosinami,ale mówi tak szybko,że nie bardzo rozumiem.Jest 5 styczeń.Z tej rozmowy wyniosłam tylko,że Pan 7 stycznia wyśle do mnie paczkę z pełnowartościowym produktem bez pompki a nie testerem.Do dzisiaj paczki nie ma więc znów piszę maila do Grażynki i znów dzwoni Pan,że czekają na dostawę,i żeby dać im czas do środy.Zgodziłam się,tylko prosiłam,żeby to był elixir ,bo MP to zupełnie inny zapach,czy mi się tylko wydaje?Co sądzicie o tej sytuacji?

Edytowane przez rudzia77
Czas edycji: 2011-01-14 o 12:35 Powód: Ale mi wypracowanie wyszło:)
rudzia77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 13:37   #731
sotie
Zadomowienie

myślę, że Grażynkę tzrebaby umieścić na jakiejś czarnej liście i tyle, kobieta jest niepoważna.
Ja dotąd nie otrzymałam przesylki (mija 17-sty dzień od zamówienia i wpłaty), dziś rano napisałam maila z prośbą o muner przesyłki, póki co odzewu brak. nie wiem co mam robić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 14:01   #732
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
myślę, że Grażynkę tzrebaby umieścić na jakiejś czarnej liście i tyle, kobieta jest niepoważna.
Ja dotąd nie otrzymałam przesylki (mija 17-sty dzień od zamówienia i wpłaty), dziś rano napisałam maila z prośbą o muner przesyłki, póki co odzewu brak. nie wiem co mam robić
Jeśli chcesz to wyślę ci na priv nr.telefonu z którego dzisiaj dzwonił do mnie ten człowiek
Stary 2011-01-14, 14:13   #733
sotie
Zadomowienie

jasne, dzięki

Stary 2011-01-14, 14:34   #734
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
jasne, dzięki
Wysłałam
Stary 2011-01-14, 14:44   #735
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudzia77 Pokaż wiadomość
A ja to mam dopiero problem z Grażynką.Opiszę jak było24 listopada kupiłam u niej MP elixir w testerze ,30 listopada zakupiłam jeszcze butelczynę dla męża i tego samego dnia zapłaciłam za obydwie przelewem.Po tygodniu napisałam maila dlaczego nie ma paczki.Pani przeprosiła za obsuwę i zapewniła,że paczkę wysyła.Rzeczywiście 9 grudnia paczka przyszła.Jakież było moje zdziwienie,gdy ją otworzyłam,a tam tylko Mugler dla TŻ i nie ma mojego MP.Znowu piszę do niej maila gdzie jest mój MP?A ona znów przeprasza za pomyłkę i zapewnia,że już wysyła.Czekam znowu na kolejną paczkę,a ponieważ to już był okres przedświąteczny to pomyślałam,że dam sobie na wstrzymanie,na razie nie będę się gorączkować i cierpliwie poczekam.Po świętach nadal paczki nie ma ,więc znowu piszę maila do Grażynki.I zgadnijcie co mi odpisała?Że wysłała przez pomyłkę innej osobie, ta osoba nie przyznaje się,że tą wodę dostała i nie chce oddać.Napisała też,że albo może mi oddać pieniądze albo po Nowym Roku będzie miała dostawę to wyśle.Odpisałam,że już tak długo czekam to jeszcze tydzień mnie mnie nie zbawi.Minął kolejny tydzień i nadal nic.Zero kontaktu.Więc ja znów piszę maila,że proszę o zwrot pieniędzy,bo moja cierpliwość się już skończyła i w ciągu 10 minut dzwoni telefon.Telefonuje Pan z przeprosinami,ale mówi tak szybko,że nie bardzo rozumiem.Jest 5 styczeń.Z tej rozmowy wyniosłam tylko,że Pan 7 stycznia wyśle do mnie paczkę z pełnowartościowym produktem bez pompki a nie testerem.Do dzisiaj paczki nie ma więc znów piszę maila do Grażynki i znów dzwoni Pan,że czekają na dostawę,i żeby dać im czas do środy.Zgodziłam się,tylko prosiłam,żeby to był elixir ,bo MP to zupełnie inny zapach,czy mi się tylko wydaje?Co sądzicie o tej sytuacji?
rudzia77, no Twoja historia grażynkowo-smerfowa przebiła chyba wszystkie dotychczasowe doświadczenia z tą sprzedającą Ma niezły tupet obarcza winą wszystkich, tylko nie siebie.

Co do MP edp i elixir, to faktycznie różnią się od siebie, ale też istnieje między nimi podobieństwo i oba zapachy są piękne.
Ponadto nie mam pewności, ale chyba nowe elixiry produkowane są bez pompki

Cytat:
[...]
tyle dni zwłoki, a ja bym ją po rękach całowała
Cytat:
sotie, no nie mów, czyżbyś zmieniła zdanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 14:48   #736
sotie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emiks Pokaż wiadomość
sotie, no nie mów, czyżbyś zmieniła zdanie
noo
naiwna byłam jak szlag...

Stary 2011-01-14, 15:15   #737
rudzia77
Zadomowienie

[QUOTE=Emiks;24372180]rudzia77, no Twoja historia grażynkowo-smerfowa przebiła chyba wszystkie dotychczasowe doświadczenia z tą sprzedającą Ma niezły tupet obarcza winą wszystkich, tylko nie siebie.

Co do MP edp i elixir, to faktycznie różnią się od siebie, ale też istnieje między nimi podobieństwo i oba zapachy są piękne.
Ponadto nie mam pewności, ale chyba nowe elixiry produkowane są bez pompki

A najlepsze jest to,że właśnie przejrzałam jej komentarze i patrząc po numerze aukcji nie znalazłam komentarza od osoby ,która też ze mną kupiła na tej aukcji,więc chyba ta wymówka z wysłaniem przez pomyłkę do innej osoby to po prostu ściema,bo prostu wystawili coś czego nie mieli

[]
Stary 2011-01-14, 16:53   #738
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
A najlepsze jest to,że właśnie przejrzałam jej komentarze i patrząc po numerze aukcji nie znalazłam komentarza od osoby ,która też ze mną kupiła na tej aukcji,więc chyba ta wymówka z wysłaniem przez pomyłkę do innej osoby to po prostu ściema,bo prostu wystawili coś czego nie mieli
Do tego część pozytywnych komentarzy kwalifikuje się raczej jako neutrale. Zapewne kupujący chcieli uniknąć odwetowego, neutralnego, czy nawet negatywnego komentarza - jak to GRAZYNKA_SMERF ma w swoim zwyczaju
Najwyraźniej, sprzedawca uskutecznia sobie handel perfumami, których nie posiada.

Cytat:
noo
naiwna byłam jak szlag...
noo

sotie rudzia77 trzymam za Was żebyście lada dzień otrzymały swoje flakony
Stary 2011-01-14, 18:45   #739
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
tez jestem za tym... i dobrze byloby nie zamieszczac wiecej jej aukcji na Perelkach, po co jej robic reklame

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 19:36   #740
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
tez jestem za tym... i dobrze byloby nie zamieszczac wiecej jej aukcji na Perelkach, po co jej robic reklame
A ja głupia jeszcze jej robię reklamę
Stary 2011-01-14, 19:42   #741
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację siarko i ktoś tu powinien w dostać za polecanie nieuczciwych sprzedawców na Perełkach, ale nie powiem kto
Stary 2011-01-14, 19:51   #742
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emiks Pokaż wiadomość
Masz rację siarko i ktoś tu powinien w dostać za polecanie nieuczciwych sprzedawców na Perełkach, ale nie powiem kto
Może wywalę tę aukcję?Jak myślicie dziewczyny?
Stary 2011-01-15, 07:15   #743
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
Może wywalę tę aukcję?Jak myślicie dziewczyny?
Miałoby to sens, gdyby inne osoby również edytowały swoje posty, ponieważ nick sprzedawcy jest w wiadomościach cytowanych.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 09:13   #744
Goldlight
Zona najukochanszego Meza

Cytat:
Jestem za.

Czy Wy widzialyscie, ze komus kto dal jej neutrala i napisal w nim ze powinien byc negatyw za czas realizacji dostal od niej NEGATYWA?

Top juz przegiecie - taki odwet!!! Ta kobita jest szalona!
Stary 2011-01-15, 09:56   #745
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goldlight Pokaż wiadomość
Jestem za.

Czy Wy widzialyscie, ze komus kto dal jej neutrala i napisal w nim ze powinien byc negatyw za czas realizacji dostal od niej NEGATYWA?

Top juz przegiecie - taki odwet!!! Ta kobita jest szalona!
Widziałam, a nawet pisałam o odwetowych komentarzach wcześniej

Szczerze mówiąc, dziwię się osobom, które po tylu wystarczająco wymownych komentarzach kupują u tej sprzedającej

Edytowane przez Emiks
Czas edycji: 2011-01-15 o 09:57
Stary 2011-01-15, 21:31   #746
sotie
Zadomowienie

jak ja kupowałam i się radziłam, dziewczyny pisały, ze wszystko ok, tylko troszkę długo się czeka

pluję sobie w brodę, że nie wzięłam za pobraniem
ale miałam dziś telefon od męża pani smerfetki i niewiele zrozumiałam, bo gościu straszliwie niewyraźnie gada, tyle tylko, ze perfumy są i w zasadzie są gotowe do wysyłki, tylko je trzeba zapakować, a oni mają dużo zleceń, a że sami pakują, to to trochę trwa w każdym razie już wysyłają i do wtorku powinnam je dostać. oznajmiłam jeszcze, że jeśli do wtorku nie otrzymam przesyłki, proszę o zwrot kasy. pan zapewnił, że on nie chcę być stratny, więc na pewno wyśle. pożyjemy zabaczymy.

Stary 2011-01-16, 09:25   #747
halcia211
Zadomowienie

ja kupowałam u niej Innocenta i dostałam przesyłkę szybciutko
halcia211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 09:33   #748
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
jak ja kupowałam i się radziłam, dziewczyny pisały, ze wszystko ok, tylko troszkę długo się czeka

pluję sobie w brodę, że nie wzięłam za pobraniem
ale miałam dziś telefon od męża pani smerfetki i niewiele zrozumiałam, bo gościu straszliwie niewyraźnie gada, tyle tylko, ze perfumy są i w zasadzie są gotowe do wysyłki, tylko je trzeba zapakować, a oni mają dużo zleceń, a że sami pakują, to to trochę trwa w każdym razie już wysyłają i do wtorku powinnam je dostać. oznajmiłam jeszcze, że jeśli do wtorku nie otrzymam przesyłki, proszę o zwrot kasy. pan zapewnił, że on nie chcę być stratny, więc na pewno wyśle. pożyjemy zabaczymy.
Ja dlatego też wcześniej pisałam,że jak zadzwonił do mnie to też niewiele zrozumiałam.Sami oddzwonili czy ty zadzwoniłaś pierwsza?
Cytat:
Napisane przez halcia211 Pokaż wiadomość
ja kupowałam u niej Innocenta i dostałam przesyłkę szybciutko
Widzę po nicku,że chyba kiedyś kupiłam od ciebie Ninę Ricci -tą z gołąbkami.Zgadza się czy się mylę?
Stary 2011-01-16, 10:25   #749
halcia211
Zadomowienie

Cytat:
Ja dlatego też wcześniej pisałam,że jak zadzwonił do mnie to też niewiele zrozumiałam.Sami oddzwonili czy ty zadzwoniłaś pierwsza?

Widzę po nicku,że chyba kiedyś kupiłam od ciebie Ninę Ricci -tą z gołąbkami.Zgadza się czy się mylę?
to nie u mnie nie kupiłaś , bo ja nigdy nie miałam Niny Ricci
halcia211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 10:36   #750
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halcia211 Pokaż wiadomość
to nie u mnie nie kupiłaś , bo ja nigdy nie miałam Niny Ricci
Chyba mi się pomyliło co to było,ale coś kupiłam,bo kojarzę nick i mam w komentarzach.To twoje konto? http://allegro.pl/show_user.php?uid=8954616

Wiem,wiem! kupiłam od ciebie resztkę Obcego.Kojarzysz?

Edytowane przez rudzia77
Czas edycji: 2011-01-16 o 10:49
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości