![]() |
#871 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zatem fakt odesłania produktu wcale nie oznacza, że zostajesz z niczym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pan od Twojego tuszu też ma niezły tupet ![]() ![]() Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2011-02-12 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, na co ten człowiek liczył, ale wqrzył mnie nieprzeciętnie. Niemniej się udało, więc wierzę że i w tym przypadku kasa zostanie odzyskana, trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#876 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Od jakieś czasu nurtuje mnie pytanie, czy warto kupować perfumy na allegro czy jednak kupić w sprawdzonej perfumerii (np. Sephora) i mieć 100% pewności, że to nie żadna śmieszna podróbka.. Allegro kusi niskimi cenami, ale czy aby napewno za oryginalny produkt?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
polecam Ci ten wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200620
![]() |
#878 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
perfumowy zawrót głowy
|
Ja też się nacięłam na Hypnose, mój tusz był za 39zł....+ wysyłka
więcej już nie kupię go na all ![]() To w moim odczuciu dużo jak na podróbę, perfumy na szczęście na tyle zakupów zawsze były oryginalne
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-02-13 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
perfumowy zawrót głowy
|
mimo wszystko liczyłam na oryginał
![]() W Twoim przypadku to już jednak wyższa kwota, mam nadzieję, że zakończy się pomyślnie.
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
Już się zakończyła, odzyskałam kasę
![]() Co do oryginałów za 50 zł t byłabym nieufna, choć jeśli kupowałaś od zaufanej osoby to wiadomo - co innego. Aha, ten mój nieszczęsny tusz rzekomo też był z USA. Generalnie uraz mam i Hypnose kupię już tylko u sprawdzonych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Konto usunięte
|
przypomniało mi się o tej sprawie Asiuli (podmieniona Prada) jak to się skończyło?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;25291223]przypomniało mi się o tej sprawie Asiuli (podmieniona Prada) jak to się skończyło?
![]() A nijak... oddałam jej połowę kasy i tyle... Babka złożyła jakąś tam skargę czy raklamację ale odpisali, że nie podnoszą odpowiedzialnośći, skarga niezasadna ![]() Już lepiej jak w ogóle zaginie a tak to doopa, odebrała okradzioną przesyłkę i nie jest do udowodnienia kto to ukradł. Ona oczywiście jest przekonana, że to ja jej wysłałam tą trefną wodę ![]() A ten tytułowy nieuczciwy sprzedawca to niby ja ??? ![]() ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2011-02-23 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Nie ma to nic wspólnego z nieuczciwymi sprzedawcami
![]() Otóż jakiś czas temu (pisałam już o tym) dostałam - listem zwykłym, bez nadawcy - tajemniczą przesyłkę - podkład + róż selektywnej marki. Których jako żywo nie zamawiałam, więc pewnie przez pomyłkę, niemniej brak nadawcy skutecznie utrudnia mi identyfikację autora owej pomyłki. Ogłaszałam się tutaj - nikt sie nie zgłosił; pisałam do paru allegrowych sprzedających - to nie oni. Wszystkich, od których kiedykolwiek kupowałam , nie czuję się na siłach kontaktować ![]() ![]() ![]() No nie powiem, w kropce żem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mysle, ze tydzien, gora dwa....przeciez ktos czeka pewnie na te kosmetyki i predzej czy pozniej ponagli sprzedawce (a wtedy on, droga dedukcji, dojdzie, ze wyslal je przez pomylke do Ciebie)... ![]() swoja droga, skoro brak nadawcy to wyczuwam znienawidzony list zwykly...mam racje ![]()
![]() |
![]() |
#888 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() ![]() Zawsze mozesz dac dodatkowe info w sygnaturze tu na wizazu lub w aukcjach, ktore wystawiasz (jako dopisek lub "o mnie"). Moze ktos sie zglosi. Jesli jednak sie nie zglosi, a ciebie sumienie gryzie zeby je zaczac uzywac to...sprzedaj na allegro, zysk ze sprzedazy przeznacz na cele charytatywne. Nie wiem czy to bedzie duza kwota czy nie, ale np jakies schronisko dla psow na pewno sie ucieszy ![]()
![]() |
![]() |
#889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() To chyba dobry pomysł, coś w tym guście. Pewnie ze 150 zł. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
a czy jest możliwość wystawienia na all aukcji-ogłoszenia ? żebyś nie musiała wpisywać rzeczywistej kwoty (bo zapłacisz za wystawienie), znowy jak licytacja od 1zł to zaraz będą licytować.
w takiej aukcji mogłabyś wyłuszczyć o co chodzi. jest duża szansa,że osoba,do której przesyłka nie dotarła będzie tego ponownie szukać.. tak mi do głowy przyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szukałabyś na all czegoś co do Ciebie nie doszło? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem szczerze mówiąc, czy istnieje taka mozliwość, w sensie wystawienia ogłoszenia. Żeby mnie nie zawiesili zaś. Moze do nich napiszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więcej tu: http://prawa-konsumenta.wieszjak.pl/...ba-placic.html
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
O kurczątko. Się zaskoczyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Zadomowienie
|
Ech, przyszłam tutaj się wyżalić... Nacięłam się i ja na okropną podróbkę i paskudną Sprzedającą...
![]() Ostatnio nosiłam się z zamiarem nabycia Addicta dla bliskiej osoby i obserwowałam różne aukcje. Jedna z nich (licytacja) mnie zainteresowała w związku z czym poprosiłam Sprzedającą o dodatkowe zdjęcia, kod itp. Wszystko dostałam - wyglądało w porządku, a na dodatek miła Pani powiedziała, że jest przekonana co do oryginalności, ale gdybym jednak po wygraniu aukcji miała wątpliwości, to nie będzie robiła problemów, żeby zwrócić zapach. Policzyłam jej to na plus, bo skoro tak napisała, to już w ogóle nabrałam przekonania, że rzeczywiście jest osobą uczciwą. Niestety, kiedy było zakończenie aukcji, nie mogłam licytować i nie kupiłam Addicta u tej Pani. Jednak w 2 dni później na Allegro pojawiła się aukcja innej Sprzedającej z tym samym zdjęciem Addicta. Potwierdziłam, iż Sprzedającą jest osoba, która kupiła je na tej aukcji, którą się interesowałam, więc je kliknęłam. Sprzedająca poinformowała mnie mailowo (w odp na moje pytanie), że sprawdzała oryginalność perfum w Sephorze i że są takie same, oryginalne itp., a odsprzedaje, bo jednak po ciąży ten zapach jej nie odpowiada. Jednak 3 dni później dostałam przesyłkę (zwykłym listem!!!!!), otworzyłam i okazało się, że jest to podróbka ![]() Napisałam grzecznie do Sprzedającej, że przysłała mi podróbkę i zaproponowałam, że odeślę jej perfumy na własny koszt w formie przesyłki pobraniowej na kwotę, którą jej zapłaciłam. Ona na to, że kupiła perfumy na Allegro i że mogę się zwrócić ze swoimi roszczeniami do osoby, od której ona kupiła. Ja na to, że to nie z tamtą Panią zawarłam umowę i że to nie ona mnie oszukała, więc żądam zwrotu od osoby, od której kupiłam. Napisałam, że jeśli nie uda się tego załatwić, tak jak zaproponowałam, to będę musiała zgłosić sprawę na policję, gdyż zostałam oszukana, a "moja" Sprzedająca (bardzo opryskliwa i nieprzyjemna) stwierdziła zatem, że spotkamy się w sądzie i napisała: "(...) dla mnie [perfumy] byly takie jak w sephorze skoro pani zobaczyla wiecej szcegolow to brawo ale prosze zwazac ze ja ekspertem nie jestem i nie oszukalam pani i prosze grozby zachowac dla siebie bo zastraszanie i gnebienie jest rownie karalne ja sprawe juz do allegro zglosilam". Ja oczywiście jej nie groziłam, ani nie gnębiłam, ani nie zastraszałam. Bardzo kulturalnie poinformowałam tylko, że mam 2 wyjścia: polubowne rozwiązanie sprawy albo pójście na Policję. Sprawę już zgłosiłam na Allegro... W poniedziałek chcę iść na Policję. Powiedzcie mi, proszę, co myślicie. Aha i do jakiej komendy mam iść? Na najbliższą policję pod względem miejsca zamieszkania czy gdzie? Przepraszam, jeśli napisałam chaotycznie, ale jestem strasznie zdenerwowana. Edytowane przez _Roksi Czas edycji: 2011-03-02 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Ja bym jeszcze uświadomiła "miłą" panią że rozprowadzanie podróbek jest ścigane z urzędu przez przepisy karne oraz - o czym założę się nie wie - nawet jeśli sprzedała kopię nieświadomie, jest za to odpowiedzialna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
na najbliższą komendę
wydrukuj maile z allegro o zakupie i korespondencję z nią... ![]() ![]() ale trzeba tępić oszustów... szkoda że tyle nerwów to kosztuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.