![]() |
#1231 | |
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
Cytat:
jednakze oczywiscie licze sie, ze kiedys moze przyjsc kryska i na mnie. ale coz, wtedy potuptam grzecznie na policje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1232 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1235 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ciekawe, czy to do dołączenia do podróby na allegro, do oszukania urzędu skarbowego, czy będą chcieli wcisnąć podróbę do Sephory w ramach "zwrotu"? Co do mojej sprawy , to kupująca się obudziła, i dostałam formularz, że rozpoczęta płatność i w wiadomosci, że zapomniała, choć mija trzeci dzień i płatność nadal tylko "rozpoczęta".... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) Edytowane przez pin3ska Czas edycji: 2012-04-16 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1238 |
Zakorzenienie
|
JJ Glamour było kilka razy weryfikowane negatywnie.
Teraz tak sobie myślę i tak mi się kojarzy ![]() ![]() Ale jakoś mało negów mają, hmmmmm Sprawdziłam i nie jest to sprzedawca o którym myślałam... ale nie wiem czemu nie kojarzą mi się dobrze... może był ktoś o podobnym nicku na all ? Pamięta ktoś? Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2012-02-11 o 09:42 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znalazłam o tym uzytkowniku coś (to jakas kopia archiwum wizazu?): (przeszukajcie stronę Ctrl+F w poszukiwaniu nicka, wystarczy ze wpiszecie w pole wyszukiwania jj ) http://staregry.strefa.pl/nieuczciwi...orady+360.html
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) Edytowane przez pin3ska Czas edycji: 2012-02-11 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1240 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Moze jakas czarna lista by sie przydala, ku przestrodze. Chociaz...od ostrzegania mamy takze watek weryfikacyjny ![]()
![]() |
![]() |
#1241 |
Zakorzenienie
|
Czyli dobrze kojarzyłam
![]() A znalazłam gdzieś czyjś wpis ze skasowaną treścią na prośbę JJ GLAMOUR, pewnie kogoś postraszyli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
Raczkowanie
|
Odezwała się moja sprzedawczyni włosów,a zrobiła to poprzez formularz allegro oto on
Kupiłeś przedmiot nr 2037774777 Nazwa: HIT EUROPEJSKIE NATURALNE WŁOSY clip in 50 cm 100g, 2037774777 Data zakończenia: śro 11 sty 2012 18:01:37 CET Cena: 146,00 zł Sprzedający: wlosynaturalne Sprzedający poinformował nas, że do tej pory nie skontaktowałaś/skontaktowałeś się z nim w celu sfinalizowania transakcji. Oto wiadomość od Sprzedającego: nie Dane Kontrahenta uzyskasz w zakładce Moje Allegro > Aukcje > Wygrałem. Za towarek zapłaciłam,zresztą czy by mi przysłała bez zapłaty.Wygląda to tak jakby chciała, no nie wiem i jeszcze to "nie", Proszę pomóżcie mi to rozczytać,bo nie wiem po co mi to przesłała. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Aha zapomniałam,tam na dole w formularzu jest jeszcze coś o zwrocie prowizji dla sprzedającego i zablokowaniu mojego konta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1244 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
Mój avatar - ... "I just can't bare to let a gorgeous guy like him out of my sight." ![]() Edytowane przez _carlajna_ Czas edycji: 2012-02-13 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprzedająca równiez dostanie twoją odpowiedz i bedzie ja widziec. A tej sprzedającej moze wytocz od razu spór na allegro? (towar niezgodny z opisem)?
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1246 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Mój avatar - ... "I just can't bare to let a gorgeous guy like him out of my sight." ![]() Edytowane przez _carlajna_ Czas edycji: 2012-02-13 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1247 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zwróciłaś jej towar? Masz potwierdzenie wysyłki i potwierdzenie zapłaty? Dostałaś zwrot pieniędzy? Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-02-13 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Raczkowanie
|
Moje kochane.Ja zwróciłam jej towar w terminie jako niezgodny z opisem,jednakże panienka odmówiła przyjęcia zwrotu i paczka jest u mnie.Spór też już był, a że z kobietką w kulturalny sposób nie mogłam się dogadać zgłosiłam sprawę na policję.Ja zapytałam co znaczy ten formularz z allegro a pani odpowiedziała"Jest pani bezczelna''
a pózniej że ona niczego takiego nie robiła tzn. nie wypełniała formularza. Dlatego nie wiem co o tym myśleć.Albo chce wyłudzić kasę od allegro,no nie wiem po co wypełnia się taki formularz jak ja już zapłaciłam. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Weszłam w ten formularz,żeby podać nr zapłaty w Allegro i pojawił się taki komunikat Nie możesz wysłać wyjaśnienia dla aukcji o podanym numerze. Sprzedający w tej aukcji nie wypełnił formularza zwrotu prowizji - nie masz więc powodu do wyjaśnień. No to co znaczy ten formularz?????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1250 |
Raczkowanie
|
Tylko,że ja zapłaciłam,ale nie mogę tego napisać w tym formularzu bo mi wyskakuje taki napis jak w poscie wyżej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz tu: http://allegro.pl/Contact2/Contact2.php Jestem kupującym --> towar niezgodny z opisem. I opisz tan cala sytuacje włacznie, ze wplaciłas, nie odebrała zwrotu, a teraz jeszcze wysyła ci przypomnienie o transakcji. ale to jak chcesz, bo takie przypomnienie nie ma zadnych skutków i w zasadzie nie musisz nic robic dopoki nie wysle formularza zwrotu prowizji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1252 |
Zakorzenienie
|
Jestem wściekła. Zamówiłam Dolce Vita na tej aukcji:
http://allegro.pl/christian-dior-dol...101957258.html Sprzedający indizio-perfumy, polecany. W opisie aukcji stoi jak byk: DLA PAŃSTWA BEZPIECZEŃSTWA KAŻDA AUKCJA DANEGO PRODUKTU POSIADA KILKA SZCZEGÓŁOWYCH ZDJĘĆ, BYŚCIE MOGLI BEZ PROBLEMU STWIERDZIĆ IŻ NASZE PERFUMY TO NIE KOPIE ORYGINAŁÓW! PONIŻEJ SZCZEGÓŁOWA GALERIA PRODUKTU W galerii piękne fotki perfum z kodem 9N02, pudełko z czarnym paskiem - znaczy, stara wersja. Przed chwilą odbieram przesyłkę, w środku - DV w nowej szacie graficznej, kod oczywiście inny. Wystosowałam już maila do sprzedawcy o pełen zwrot kosztów - wraz z wysyłką w dwie strony, zamierzam zwrócić - z powodu niezgodności produktu z opisem aukcji. Ciekawa jestem, co mi odpisze. Jak można wstawiać do aukcji zdjęć, mających potwierdzać oryginalność (tego się nie czepiam) - i wysyłać co innego? Nie dzwoniłam żeby o to dopytać, bo było dla mnie jasne, że skoro sprawdzony sprzedawca zapewnia, że sprzedaje to, co na zdjęciu - to tak jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Zakorzenienie
|
VI4, no niestety, zawsze trzeba pytać o to czy to nowa czy stara wersja, ja się też naszukałam HP w starej wersji, na 5 aukcji ze zdjęciem starej tylko 1 była rzeczywiście z tą wersją. A teraz jak Dior wszystko pozmieniał to zawsze trzeba się upewniać.
Chociaż rozumiem Twoją złość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem o tym...tylko skoro sprzedawca pokazuje w aukcji fotki, i pisze, że zdjęcia pokazują towar, który sprzedaje - uznałam, że to prawda. Na marginesie - przecież można pokazać fotki oryginału, a wysłać podróbę - identyczna sytuacja. Gdyby to było zdjęcie katalogowe, na pewno bym zadzwoniła - ale po zapewnieniu, że mam na zdjęciu to, co kupuję, nie przyszło mi do głowy, że będzie inaczej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Przyczajenie
|
Moja przygoda ze sklepem zdrowymbadz.pl : Kilka dni po złożeniu przeze mnie zamówienia i zrealizowaniu przelewu dostałem od nich informacje, że produkt jest jednak niedostępny (mimo cały czas widniejącej dostępności na ich stronie www). Zaproponowano mi tańszy zamiennik, na co przystałem. Jednocześnie zagwarantowano mi zwrot różnicy w cenie, czyli mniej więcej 30 zł. W miedzy czasie dostałem od nich maila o dziwnej treści, który prawdopodobnie został mi przesłany przez pomyłkę. Odnośnie tych 30zł: Po 2-krotnym przypomnieniu mailowym i upływie ok. 50 dni przelewu nadal nie dostałem. Skrzynka mailowa milczy, nie odpowiadają, a wcześniej w ten sposób się właśnie kontaktowali. Żenada. Zero profesjonalizmu i oskubali mnie na 30 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1256 |
Zakorzenienie
|
powiem Ci,że też bym się hmmm...zdenerwowała,masz rację i nie daj się
![]() Ja czekam na Chloe Intense,w opisie stało ,że w 100% oryginalna,ale jeśli okaże się, że nie...to zrównam z ziemią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja szukalam kiedys MDC, ale wiedzac o zmianach, zadzwonilam przed zakupem i okazalo sie, ze to nie jest wersja, ktora chce ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1259 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1260 |
Zadomowienie
|
Tak to ja miałam taki sam problem - pytałam mailem czy to na pewno produkt ze zdjęcia i czy na pewno z tym kodem, podałam nr. aukcji i Pani mi odpisała że tak to te same perfumy . No i kuku - dostałam nową wersję a Pani próbowała ze mnie zrobić głupka pisząc mi że chyba coś źle zrozumiałam. Grzecznie odpisałam Pani , że to ona coś źle zrozumiała skoro jej podałam nr. konkretnej aukcji i napisałam ze nie interesuje mnie nowa wersja w kartoniku całym żółtym tylko dokładnie wersja jak na foto z czarnym paskiem na pudełku. Przytoczyłam nasze maile, napisałm że mnie celowo wprowadziła w błąd i czy liczyła na to że nie bedzie mi się chciało bawić w odsyłanie perfum. Dostałam formularz zwrotu, odesłałam go z DV, kasę szybciutko oddali . Widzę że dalej pogrywają w kulki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.