![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
Cytat:
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
Wtajemniczenie
|
Mam do Was pytanie
![]() ![]()
![]() |
#1264 |
Zakorzenienie
|
Chyba dostaje maila z all jak rozpoczęłaś spór i widzi jaki powód podałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aha, czyli nie ma szans że się odniesie jakoś ![]()
![]() |
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
no ja też czuję ,żę zaczyna mi się jazda ze sprzedającym-ponad tydzień czekam na Chloe Intense,wszystko byłoby w miarę ok, ale wysłałam maila z zapytaniem kiedy paczka została wysłana i zero odpowiedzi
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
z taką informacją,Ty jak ona coś Ci odpowie również dostajesz e-maila i oczywiście odwrotnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo prosze o pomoc, sprawa co prawda nie dotyczy perfum...
Otoz kupilam na Allegro lokowke. Sprzet kupiony na licytacji, wystawiony jako nowy, ale bez pudelka. Brak real foto. Po otrzymaniu paczki (lokowka zapakowana tylko w koperte babelkowa, bez dodatkowych zabezpieczen)okazalo sie, ze jest w srodku brudna, co jakby przypalonego, dodatkowo wgnieciona z boku i peknieta w jednym miejscu. Napisalam o tym sprzedawcy. Chcialam odeslac towar oraz odzyskac swoja kase. Oto odpowiedz: "Witam, Falownica nie była używana, była czyszczona z kurzu, również nie było na niej żadnych wgnieceń, jest dokładnie taka jak w opisie. Należało paczkę sprawdzić w obecności dostawcy, tym bardziej, że widniała informacja, iż jest bez pudełka. Wysłaliśmy sprawną i zgodną z opisem falownicę. Błąd leży po Pani stronie, że nie sprawdziła Pani paczki wiedząc jak są traktowane przez pocztę." Szlag mnie trafil. Odpisalam co nastepuje: "Prosze Pana, nie ma opcji sprawdzenia paczki w obecnosci listonosza. Chyba, ze zostanie ona oplacona przez nadawce. Koperta byla w stanie nienaruszonym. Lokowka jest oblepiona jakas substancja w drodku, z wierzchu zreszta tez nie jest czysta. Dogadamy sie, czy mam zlosic sprawe do Allegro? Widze, ze ma Pan sporo takich historii na swoim koncie. Jedynym moim bledem jest to, ze nie sprawidzilam komentarzy przed licytacja.I jeszcze jedno: to Pan jako sprzedajacy ma obowiazek odpowiednio zabezpieczyc przesylke. Zwlaszcza wiedzac, ze moze ulec uszkodzeniu. Ja nie mam obiwazku sprawdzic jej przy listonoszu. Chyba, ze opakowanie byloby uszkodzone. A nie jest. Na szczescie mam ta koperte. W razie potrzeby sluze zdjeciami." Jestem idiotka, ze nie sprawdzilam komentow PRZED. Zawsze to robie, bylam pewna ze i tym razem tez jes sprawdzilam. Jestem wsciekla, facet to zwykly oszust, ma komentarze mowiace o tym, ze sprzedaje zniszczone rzeczy jako nowe. Co moge zrobic, zeby odzyskac kase? Prosze o pomoc.
![]() |
#1269 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sprawa nie wygląda dobrze, sprzedajaca nadal mnie olewa, loguje się na all a na spór nie odpowiada. Poczekam parę dni (chociaz nie wiem czy to coś da) i przejdę sie na policję, bo widzę że czasem tylko to rozwiazanie pomaga
![]() |
![]() |
#1270 |
Raczkowanie
|
Tez przez ostatni miesiąc walczyłam z jednym babonem. Kupiłam buty. Zostały wysłane do mnie po raz pierwszy (tzn tak mi napisano) - nie dotarły. Okazało się, że jednak nie zostały wysłane, zatem dzień później już niby do mnie leciały. Nie doleciały. Babon zaczął kręcić, potem przestał odpisywać w ogóle. Konto na all jej zawiesili. No to ja zaczęłam dzwonienie. Oczywiście nie odbierała. No to smsami zaczęłam "atakować". Powiadomiłam allegro. Tydzień później przyszedł do mnie sms: Buty zostały wysłane. Na moje pytanie, o datę wysłania, otrzymałam rozbrajającą odp: Wczoraj. I tak towar zakupiony i opłacony 6stycznia dotarł do mnie 16 lutego. Buty były luzem wrzucone w kopertę bąbelkową. Jakoś przestały mi się już podobać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Założyłam spór na allegro, pożyjemy, zobaczymy,ale baba pożałuje tak czy inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1272 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
niech to cholera weźmie-przed chwilą dostałam paczkę, mam Chloe Intense i to w dodatku oryginalne,ale nie rozumiem braku jakiegokolwiek kontaktu ze sprzedającym, no i nie zdarzyło mi się tak długo czekać na paczkę, a kupuję na all już nie pierwszy raz:/
Następnym razem najwyżej zapłacę parę groszy więcej i kupię u kogoś u kogo kupowałam lub kogoś polecanego, ale będę miała spokojną głowę:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
Totalnie olewactwo i w d..piemanie ale grunt, że woda doszła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
no właśnie i tego nigdy nie zrozumiem
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- tzn. olewacta i ,,wdupiemania", bo to ,że doszła, to rozumiem i się cieszę ,bo już myślłam,że będzie: A/nic B/cegła C/podróba podejście sprzedającego do transakcji nie wróżyło najlepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
Ja swoją nietrafioną DV odesłałam w czwartek, elegancko zapakowaną w pudełko i zabezpieczoną bąblami i chrupkami - poleconym prio z zadeklarowaną zawartością. Sama dostałam perfumy w brudnym worku kurierskim byle jak owinięte folią bąbelkową - nawet taśmą nie była sklejona.
Poinformowałam sprzedającego o wysyłce, podałam numer - i zapytałam, kiedy otrzymam zwrot przelewu. I cisza. Dziś system pocztowy pokazuje mi - awizo, nie zastano adresata (odesłałam, zgodnie z info od sprzedawcy, na adres sklepu). Z trudem się do sklepu dodzwoniłam - jedyny numer podany na allegro - a tam panienka mi mówi, że nie wie o awizo, może właściciel wziął...Dzwonię do właściciela, wyłączony telefon - od kilku godzin. Nie podoba mi się taki sposób załatwiania sprawy. Nie lubię, jak ktoś nie olewa i nie odpisuje na maile, kiedy ja załatwiam wszystko poprawnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Przygody ciąg dalszy. Postanowiłam się dowiedzieć, dlaczego mój zwrot został awizowany, skoro był wysłany na adres sklepu, który jest w tygodniu otwarty. Po kilku telefonach okazało się, że do przesyłki został sporządzony protokół - "przesyłka źle zabezpieczona" - w związku z tym odbiorca musi się po nią zgłosić osobiście. Miła pani z poczty, z którą rozmawiałam, powiedziała, że widziała przesyłkę i nie widziała powodu do sporządzenia protokołu - nie wiadomo więc, co tak naprawdę paczce dolega. Dodam, że zapakowałam perfumy w kartonowe pudełko, zabezpieczyłam na maxa folią bąbelkową i chrupkami, a samo pudełko obficie okleiłam na rogach taśmą do pakowania. Nie mam pojęcia, jak mogłabym je lepiej zabezpieczyć...Jedyne co mi przychodzi do głowy, to celowe działanie, bo listonoszowi nie chciało się nieść sporego pudełka - które powinien dostarczyć jako list polecony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
Oby nikt do niej po drodze się nie dostał...
![]() W przypadku ubezpieczonej to tak robią jak nawet nie zgadza się waga o 0,02 kg (pomimo braku śladów otwierania) ale tu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym - jeśli się waga nie zgadza, to co dalej? Odbiorca musi dopłacić? I kto za to odpowiada - przecież nadawca płaci taką kwotę, jaką mu podczas nadawania podadzą, nie wg swojego widzimisię... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przy ubezpieczonej jest tak ja napisała czarnazuzia, wystarczy kawałek odlejonej taśmy, różnica minimalna w wadze i już spisują protokół ![]() U mnie jakiś czas temu tak było, przesyłka na mojej poczcie ważyła 0,02 kg więcej i już ją zatrzymali... nie było żadnych śladów otwierania, po prostu na pocztach nie mają identycznych wag (zzawsze jest jakaś granica błędu przecież) i tak wychodzi. Pewnie i tu tak był, coś się komuś nie podobało i tyle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj pechowo, mam nadzieję, że kasę dostanę - 250 pln to nie pikuś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Raczkowanie
|
No to tak w sprawie moich włosków.Policja mnie olała.Sprawę umorzono.
Zostałam z ręką w nocniku tzn.z g.....nianymi włoskami.Osoba sprzedająca ma chyba już jakieś doświadczenie w tym temacie,że nic jej nie zrobią.W jednym miesiącu ma cztery negatywne komentarze i allegro pozwala jej dalej handlować.To wszystko jest jakieś chore.Może macie jeszcze jakiś pomysł na odzyskanie kaski? ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Sprawy ciąg dalszy.Otóż moja pańcia ma kilka kont,więc jest kuta na cztery nogi,jedno konto to:wlosymonika, a drugie jakby któraś pomogła mi znalesć bo w mowie to wygląda tak; bądż piękna dziś-wiem że ma takie konto,ale nie wiem jak je znależć.Ale się wpakowałam i nie wiem jak z tego wybrnąć.Poradzcie proooooszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
Ale przecież Policja ma obowiązek przyjąć sprawę bez względu na kwotę. Tu jest problem bo sprzedająca wysłała towar, to, że niezgodny z opisem to inna sprawa... nie potrawię poradzić co dalej...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
I drugie pytanie - czy policja wszczęła i umorzyła śledztwo, czy odmówiła wszczęcia postępowania? Nie jestem pewna jak podchodzi do tego All, ale nie przysługuje Ci zwrot chyba tylko jeśli policja odmówiła wszczęcia, nie jestem pewna jak jest z umorzonymi sprawami. Zresztą poczytaj sama klikając w odnośnik. ![]()
![]() |
![]() |
#1289 |
Szef ds. Wymianek
|
ja bym tu widziala klasyczna reklamacje towaru niezgodnego z opisem. ale wtedy niestety trzeba isc samemu do sadu cywilnego z pozwem...
![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.