Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-28, 12:41   #1351
igraszka85
Przyczajenie

Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady

powiem, a raczej napiszę tak, kiedyś pracowałam w perfumerii (jedna z większych sieciówek w Polsce) i od tego czas mam bardzo duże obawy przed kupnem zapachów przez Internet. Poza tym nieraz równie podejrzani są stacjonarni sprzedawcy (nie-sieciówi). Raz mieliśmy taką sytuację w centrum handlowym, że u nas zapach kosztował załóżmy ok. 500 zl, a w "drogeryjce" znajdującej się nieopodal ok. 200 zł. Co się okazało zapach był zupełnie inny, ponieważ wraz z panią dla której zapach został zakupiony, porównaliśmy z naszym oryginalnym testerem. To pierwszy przykład. Drugi - przedstawiciel handlowy jednego z dystrybutorów kupił w tej drogeryjce jakiś zapach i później porównywał z wytycznymi, które otrzymał od producenta i okazało się, że jakieś kody były inne. Podsumowując wyszło na to, że oficjalny przedstawiciel handlowy nie potrafił określić gdzie został wyprodukowany dany zapach. Sum sumarum zapachy z tamtej drogeryjki były najprawdopodobniej "podróbami".
Stary 2012-08-28, 12:50   #1352
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez igraszka85 Pokaż wiadomość
powiem, a raczej napiszę tak, kiedyś pracowałam w perfumerii (jedna z większych sieciówek w Polsce) i od tego czas mam bardzo duże obawy przed kupnem zapachów przez Internet. Poza tym nieraz równie podejrzani są stacjonarni sprzedawcy (nie-sieciówi). Raz mieliśmy taką sytuację w centrum handlowym, że u nas zapach kosztował załóżmy ok. 500 zl, a w "drogeryjce" znajdującej się nieopodal ok. 200 zł. Co się okazało zapach był zupełnie inny, ponieważ wraz z panią dla której zapach został zakupiony, porównaliśmy z naszym oryginalnym testerem. To pierwszy przykład. Drugi - przedstawiciel handlowy jednego z dystrybutorów kupił w tej drogeryjce jakiś zapach i później porównywał z wytycznymi, które otrzymał od producenta i okazało się, że jakieś kody były inne. Podsumowując wyszło na to, że oficjalny przedstawiciel handlowy nie potrafił określić gdzie został wyprodukowany dany zapach. Sum sumarum zapachy z tamtej drogeryjki były najprawdopodobniej "podróbami".
To tylko jedna drogeryjka , nie rzutuje ona na zakupy przez internet, mamy swoje sklepy internetowe, swoich sprzedawców na all, jak nie jesteśmy pewne aukcji to posimy o dokładne zdjęcia i kupujemy ORYGINAŁY
Nie będziemy przepłacały w stacjonarnych sklepach typu S. czy D. bo to rozbój w biały dzień . Po co płacić np. 300 zł jak można 200 zł?
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-28, 13:41   #1353
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
To tylko jedna drogeryjka , nie rzutuje ona na zakupy przez internet, mamy swoje sklepy internetowe, swoich sprzedawców na all, jak nie jesteśmy pewne aukcji to posimy o dokładne zdjęcia i kupujemy ORYGINAŁY
Nie będziemy przepłacały w stacjonarnych sklepach typu S. czy D. bo to rozbój w biały dzień . Po co płacić np. 300 zł jak można 200 zł?
Popieram

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 20:13   #1354
lenka990
Zaszynszylowana

A mój post odniesie się do nieuczciwych sprzedawców lecz nie w sieci ale w realu.
Wakacyjny wypoczynek pędziłam w pięknym Montenegro z rodziną jest to dość młode państwo, któe dopiero rozbudowuje bazę turystyczną. Jest to państwo nienależące do UE i nie maja obowiązku zastrzegania znakó towarówych. Dlatego w sklepach i sklepikach pełno było "oryginalnych" torebek LV ( za 30 euro) albo Burberry ( 20 euro). Jednak wątek dotyczy perfum i właśnie one sprawiły, ze przeżyłam szok a później sie uśmiałam z umiejętności kombinowania. Opisze sytuację:
Wycieczka do Budvy( miasta równego naszemu trójmiastu). Piękna promenada, małe sklepy, sklepiki, stoiska. Pełno ciuchów ( dres z NIKE za 15 euro!), torebek itd. A wsród nich dwa stoiska z perfumami. Podchodzę do pierwszego, bo moja uwagę przyciągneły Lady Million w złotym opakowaniu. Patrze, pytam o Vesrace Noir ( bo to moje ulubione, wiem mniej wiecej co jest gdzie w oryginale). Babka daje mi tester wącham.... no Versace noir! oglądam flakon, szkło cienkie i ładnie oszlifowane, dno prościutkie tak jak i rurka, kod jest. Pytam się ile? Babka odpowiada, ze duże opakowanie( 90ml) 30 Euro. Już oczy mi sie zaświeciły, ale jednak sie nie skusiłam, trochę się jednak bałam tam kupić. Idę dalej, następne takie stoisko, tym razem podchodzę z mamą. Pytamy o trzy zapachy :
1. Versace Noir - tak są, duża flacha i 50 ml. Tester cacy, tak jak być powinno małą 20 euro a duża 30 euro
2. Chanel Mademoiselle - była wielka flacha 100 ml i to PEŁNA wszytsko jak od linijki wykonane, piękny kolor - 30 euro
3. Burberry Body - ostatnio dość napaliłyśmy się z mamą na ten zapach i był Jak usłyszałyśmy w pierwszej wrsji 80 ml i 60 ml ten drugi za 20 euro.

od razu mówię sprzedawczyniom ( były 2) że lubie prefumy i znam sie troche na nich - z ich strony cisza, myślałam, ze będą bardziej jeszcze produkty zachwalać.

Obejrzałam te ostatnie, kurcze wszytsko jest ok! Zapach taki jak być powinien - idziemy do taty po kase Wracamy na stoisko i prosze o burberry duuuże, na to babka , ze nie maja dużych niestety tylko 60 ml, wyjmuje je z opakowania ( oryginalnego!) i pokazuje na spodzie, że mają tylko 60 ml. już machnęłam ręką, za 20 euro dobre i to ! Proszę grzecznie panią aby pokazała mi flakonik, daje z pewnym zawachaniem iiiiiiiiiiii tu SZOK! Butla z grubego szkła, kanciasta! dno grube! i RURA zwinięta w kształt haczyka na ryby! Szczenki mnie i mamie opadły. Powiedziałam tylko, ze to nie oryginał oddałam wstęrtną podróbę i poszłam z mieszanką szoku i śmiechu na twarzy.
Się spryciule wycfanili i teraz kupują 100% oryginalne testery ale produkty które sprzedają zapakowane to PODRÓBY. Całe szczęscie, ze babka wyciągnęła ten fakon z pudełka bo ładnie bym się nadziała na badziew.
Później z mamą stwierdziłyśmy, że mogłyśmy powiedzieć iż za 35 euro bierzemy tester coco mademoiselle z wystawy który był i oryginalny i pełny Ciekawe co by odpowiedziały
W kazdym razie przestrzegam i informuje na jakie to pomysły teraz wpadają, co by się ktoś nie nadział na takie Tanie "ORyginaŁY"

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 09:16   #1355
siarka40
Szef ds. Wymianek

lenko, rzeczywiscie, paskudni kombinatorzy:/.

i wybacz, ale nie moge sie powstrzymac, zeby nie zacytowac tej uroczej literowki:
Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
Patrze, pytam o Vesrace Noir ( bo to moje ulubione, wiem mniej wiecej co jest gdzie w oryginale).
Stary 2012-09-02, 16:55   #1356
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez przewrotka Pokaż wiadomość
napisz czy udało Ci się odzyskać pieniądze. głośno jest o historiach, że policja wszczyna postępowanie przeciwko nieuczciwym sprzedawcom, ale co dalej ?
Ja pieniądze odzyskałam mniej więcej po dwóch miesiącach od zakupu i wystawiłam negatywa,wtedy też posypało się dużo innych negów,widocznie ktoś zgłosił oszustwo na policję.
Stary 2012-09-18, 12:11   #1357
Ilavarasi
Przyczajenie

Witam Was!
Piszę tu pierwszy raz bo jestem cała w nerwach i muszę gdzieś zasięgnąć porady. Zawsze kiedy kupuję jakiś towar na allegro czytam najpierw komentarza dotyczące sprzedawcy. Ten jeden raz tak NIE ZROBIŁAM. Zamówiłam próbkę ( więc kwota mała ) przesyłka ekonomiczna. Bardzo często wybieram opcje przesyłki ekonomicznej i towar zawsze dochodzi. To, że ekonomiczna nierejestrowana nie oznacza przecież, ze od razu będzie zgubiona. Wpłaty dokonałam 7 dni temu, pzresyłki ani widu ani słychu do tego przeczytałam komentarze neutralne i negatywne i PZRESYŁKI EKONOMICZNE NOTORYCZNIE NIE DOCHODZĄ A sprzedawca zasłania się oczywiscie tym, ze niby nie rejestrowane. Wiadomo o co chodzi, nie wierze żeby miał aż takiego pecha, że z taką częstotliwością ekonomiczne nie dochodzą, a gdyby tak było to każdy rzetelny Sprzedający wycofał by taką opcję przesyłki. Paskudny oszust i tyle! Nie chcę mu popuścić, a wiem co mi odpisze, że oczywiscie na wlasne ryzyko ekonomiczny wybrałam . Co mogę zrobić w takiej sytuacji?
O Księżyca wschodzie
Ja będę gotów
Ja będę godzien
A wtedy cuda staną się w mig
Ilavarasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 12:38   #1358
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Nic nie zrobisz... a na przyszłość będziesz miała nauczkę, żeby brac tylko przesyłki rejestrowane
Stary 2012-09-18, 16:58   #1359
Ilavarasi
Przyczajenie

Myślałam chociaż o tym aby zgłosić do Allegro żeby przyjrzeli się sprzedającemu i jego "pechowości" do POCZTY POLSKIEJ
O Księżyca wschodzie
Ja będę gotów
Ja będę godzien
A wtedy cuda staną się w mig
Ilavarasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 17:32   #1360
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilavarasi Pokaż wiadomość
Myślałam chociaż o tym aby zgłosić do Allegro żeby przyjrzeli się sprzedającemu i jego "pechowości" do POCZTY POLSKIEJ
Rozumiem, że jesteś wkurzona ale obawiam sie, że ALL takie rzeczy mało wzruszają niestety , generalnie nawet przy wyborze przez kupujacego takiej formy wysyłki sprawa ma sie tak, że Ty masz dowód wpłaty a on dowotu na to, że wysłał nie ma, on powinien się martwić o to, żeby nadać tak aby był po tym slad... ale jak to się ma prawnie i jak to wygląda biorąc pod uwagę Twój wybór przesyłki to nie wiem
Stary 2012-09-18, 18:28   #1361
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilavarasi Pokaż wiadomość
Witam Was!
Piszę tu pierwszy raz bo jestem cała w nerwach i muszę gdzieś zasięgnąć porady. Zawsze kiedy kupuję jakiś towar na allegro czytam najpierw komentarza dotyczące sprzedawcy. Ten jeden raz tak NIE ZROBIŁAM. Zamówiłam próbkę ( więc kwota mała ) przesyłka ekonomiczna. Bardzo często wybieram opcje przesyłki ekonomicznej i towar zawsze dochodzi. To, że ekonomiczna nierejestrowana nie oznacza przecież, ze od razu będzie zgubiona. Wpłaty dokonałam 7 dni temu, pzresyłki ani widu ani słychu do tego przeczytałam komentarze neutralne i negatywne i PZRESYŁKI EKONOMICZNE NOTORYCZNIE NIE DOCHODZĄ A sprzedawca zasłania się oczywiscie tym, ze niby nie rejestrowane. Wiadomo o co chodzi, nie wierze żeby miał aż takiego pecha, że z taką częstotliwością ekonomiczne nie dochodzą, a gdyby tak było to każdy rzetelny Sprzedający wycofał by taką opcję przesyłki. Paskudny oszust i tyle! Nie chcę mu popuścić, a wiem co mi odpisze, że oczywiscie na wlasne ryzyko ekonomiczny wybrałam . Co mogę zrobić w takiej sytuacji?

Wiesz czym grozi wysyłanie przesyłką nierejestrowaną i nadal wybierasz taki rodzaj wysyłki?Podziwiam.
Serio nie lepiej dopłacić 1-2-3 złote i mieć pewność?Sama dostałam CUDEM ze dwa razy przedmioty wysyłane listem niepoleconym.Nie wiem jak dotarły bo przeż tego nikt nie pilnuje.Za to jak zagineły mi polecone PP oddawała kasę bez gadania.

Nic mu nie zrobisz, sama wybrałaś taki rodzaj przesyłki.Moim zdaniem na allegro proponowanie przesyłania czegokolwiek listem niepoleconym powinno być zabronione.
Sprzedawcy proponują taki rodzaj przesyłki pewnie po to aby być wyżej na liście aukcji jak się posortuje aukcje pod względem ceny z wysyłką.Ale kupujący tez powinni trochę się zastanowić zanim wybiorą opcję przesyłki.

Sprzedający może być podejrzany ale nie musi.Wystarczy, że na jego poczcie, w sortowni pracuje ktoś kto wie co on nadaje i sobie to zabiera.Tego sie już nie dowiesz.

A oskarżanie z góry sprzedającego jest trochę nie fair.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-19, 16:06   #1362
stokrotka12_2
BAN stały

Ja obecnie też czekam na przysłanie zamowionego towaru. I kwota wcale nie jest taka mala bo prawie 300 zl. Wczesniej tez u nich kupowalam i nie bylo problemu. Dopiero jak podobno zmienil ie wlasciciel sklepu to zaczely sie schody bo juz od blisko miesiaca nie moge sie doczekac zamowionego towaru. Niby jest kontakt ale ciagle ktos wodzi mnie za nos. Licze ze jakos sie ta sprawa rozwiaze bo czesto od nich zamawialam kiedys ale teraz to troche przesada
stokrotka12_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 16:22   #1363
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka12_2 Pokaż wiadomość
Ja obecnie też czekam na przysłanie zamowionego towaru. I kwota wcale nie jest taka mala bo prawie 300 zl. Wczesniej tez u nich kupowalam i nie bylo problemu. Dopiero jak podobno zmienil ie wlasciciel sklepu to zaczely sie schody bo juz od blisko miesiaca nie moge sie doczekac zamowionego towaru. Niby jest kontakt ale ciagle ktos wodzi mnie za nos. Licze ze jakos sie ta sprawa rozwiaze bo czesto od nich zamawialam kiedys ale teraz to troche przesada
a na co oni się powołują w wyjaśnieniach? Ciekawa jestem, bo szokuje mnie Twój spokój ja na Twoim miejscu dostałabym już szału po tygodniu
Przecież tak nie można, teraz zamówiłaś coś dla siebie, a gdybyś potrzebowała tego np. na prezent i zrobiliby Ci taki psikus
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-27, 13:59   #1364
LilyLauraIsabelle
Zadomowienie

Przestrzegam przed sprzedajacym z allegro "muchomorstary" !!!
Zamowilam 6 probek, skrajnie roznych zapachow. Co prawda nie bylo zalaczonych zdjec do opisow, no ale nie spodziewalam sie... ze przyjda do mnie probeczki bez opakowan, w jakims tekturowym badziwiu, w dodatku z naklejonymi nazwami!!! i oto Neonatura pachnie tu tym samym zapachem co dolce vita aczkolwiek bardziej rozwodnionym.
Uwazac i nie nabierac sie na produkty bez zdjec!
LilyLauraIsabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 10:17   #1365
mandragona
Marudziara

Witam.
A znacie może sprzedającego Cybermysza? ma dość dobrą cenę na Amor Amor i zastanawiam się czy to oryginał czy podróbka.

http://allegro.pl/cacharel-amor-amor...html?source=oo

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 10:44   #1366
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez mandragona Pokaż wiadomość
Witam.
A znacie może sprzedającego Cybermysza? ma dość dobrą cenę na Amor Amor i zastanawiam się czy to oryginał czy podróbka.

http://allegro.pl/cacharel-amor-amor...html?source=oo
Nie ten watek.
zania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 08:22   #1367
Daffodilka
Zakorzenienie

Sprawa dotyczy Pana "zdrowieapteka". Mam zastrzeżenia do kilku rzeczy:
1. Sprzedający ma problemy z rzetelnym określeniem wielkości ubytku - w mojej flaszce D.S&Durga Burning Barbershop miał być ubytek 4 ml, a brakowało ok. 12 ml. Przy cenie 350 zł i pojemności 50 ml to dużo.
2. Na przesyłkę czekałam blisko 2 tygodnie, choć zapłaciłam od razu - mail w tej sprawie został zignorowany.
3. Poprosiłam o przesyłkę ubezpieczoną i dopłaciłam na to konto 7 zł. Dostałam zwykły polecony prio za niespełna 6 zł (opłata za przesyłkę 17 zł) - mojej nadpłaty nie zwrócono. Trudno, Sprzedający mógł zignorować moją prośbę (nie było takiej opcji na aukcji), ale kasę powinien zwrócić.

Cóż, flakon dotarł, jednak radziłabym każdemu, kto mimo wszystko zdecyduje się na zakupy u tego Pana, żeby żądał zdjęcia i poprosił o solidne zapakowanie perfum. Skoro nie można przesyłki ubezpieczyć, to niech chociaż dotrze w całości.

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2012-10-04 o 09:38
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 09:30   #1368
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Sprawa dotyczy Pana "zdrowieapteka". Moje zastrzeżenia dotyczą kilku rzeczy:
1. Sprzedający ma problemy z rzetelnym określeniem wielkości ubytku - w mojej flaszce D.S&Durga Burning Barbershop miał być ubytek 4 ml, a brakowało ok. 12 ml. Przy cenie 350 zł i pojemności 50 ml to dużo.
2. Na przesyłkę czekałam blisko 2 tygodnie, choć zapłaciłam od razu - mail w tej sprawie został zignorowany.
3. Poprosiłam o przesyłkę ubezpieczoną i dopłaciłam na to konto 7 zł. Dostałam zwykły polecony prio za niespełna 6 zł (opłata za przesyłkę 17 zł) - mojej nadpłaty nie zwrócono. Trudno, Sprzedający mógł zignorować moją prośbę (nie było takiej opcji na aukcji), ale kasę powinien zwrócić.

Cóż, flakon dotarł, jednak radziłabym każdemu, kto jednak zdecyduje się na zakupy u tego Pana, żeby żądał zdjęcia i poprosił o solidne zapakowanie perfum. Skoro nie można przesyłki ubezpieczyć, to niech chociaż dotrze w całości.
Beatko ,dobrze ,ze o tym napisalas ,bo to niestety nie jest pierwszy ,drugi czy trzeci przypadek u tego sprzedawcy, pwiedzialabym ,ze slynie z tego.
Na Forum co jakis czas pojawialy sie informacje na jego temat.
Dobrze,ze wpisalas ,bo jesli ktos dycyduje sie na zakup u niego to musi sie liczyc z tym ,ze nie dostanie pelnej flaszki ,po drugie nie ma kontaktu,po trzeci zignoruje prosbe o ubezpieczenie, zignoruje prosbe o zdjęcie flakonu z ubytkiem on nigdy takich zdjęc nie załącza
Ma to gdzies wie ,ze czesto sprzedaje chodliwy towar więc chetni sie znajdą

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 09:45   #1369
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Beatko ,dobrze ,ze o tym napisalas ,bo to niestety nie jest pierwszy ,drugi czy trzeci przypadek u tego sprzedawcy, pwiedzialabym ,ze slynie z tego.
wydaje mi sie, ze nie tak dawno jego aukcja pojawila sie na "Perelkach...", ktos nadmienil, ze trzeba tutaj uwazac w kwestii ilosci plynu, ale dalej to skomentowano, ze w takiej cenie, to i tak warto, nawet z wiekszym ubytkiem. i mozliwe, ze warto, ale qrcze, uwazam, ze taki osobnik nie powinien byc promowany u nas.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-04, 09:58   #1370
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze,ze wpisalas ,bo jesli ktos dycyduje sie na zakup u niego to musi sie liczyc z tym ,ze nie dostanie pelnej flaszki ,po drugie nie ma kontaktu,po trzeci zignoruje prosbe o ubezpieczenie, zignoruje prosbe o zdjęcie flakonu z ubytkiem on nigdy takich zdjęc nie załącza
Ma to gdzies wie ,ze czesto sprzedaje chodliwy towar więc chetni sie znajdą
Teresko, musiałam napisać, bo w tej chwili rozbierane są dwie flaszki od tego Allegrowicza i obie ze znacznie większymi ubytkami, niż deklarowane. Jestem w obu wątkach, tak, że podwójnie naraził mnie na straty.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
wydaje mi sie, ze nie tak dawno jego aukcja pojawila sie na "Perelkach...", ktos nadmienil, ze trzeba tutaj uwazac w kwestii ilosci plynu, ale dalej to skomentowano, ze w takiej cenie, to i tak warto, nawet z wiekszym ubytkiem. i mozliwe, ze warto, ale qrcze, uwazam, ze taki osobnik nie powinien byc promowany u nas.
Siarko, też tak uważałam i Durgę kliknęłam właśnie w Perełkach. Kiedy jednak później przeliczyłam rzeczywiste mililitry na cenę flakonu, okazało się, że zapłaciłam jak za nówkę. Czyli sprawdziło się porzekadło o Zabłockim i mydle
Stary 2012-10-04, 09:58   #1371
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
tak ,pojawil sie taki komentarz i uwazam Aniu ,ze nie powinien byc wklejany na Perelki to nie sa Perelki ,odliczajac ubytek wyjdzie nowa flacha
Bo czas przykryje posty ,przyjdzie ktos ,kto nie ma na jego temat wiedzy i bedzie rozczarowany
jesli ktos chce to niech kupuje na własna odpowiedzialnosc ,natomiast absolutnie nie powinien byc wklejany w Perelki,bo oszukuje

Cytat:
Teresko, musiałam napisać, bo w tej chwili rozbierane są dwie flaszki od tego Allegrowicza i obie ze znacznie większymi ubytkami, niż deklarowane. Jestem w obu wątkach, tak, że podwójnie naraził mnie na straty.
Bardzo dobrze Beatko ,bo juz dawno powinien sie pojawic taki wpis na nieuczciwych ,bo przeciez to nieuczciwosc.
Ma oryginaly ale oszukuje i to powaznie ,to nie jest roznica 1-2 ml ,bo czasem trudno ocenic każdy ma inne oko.
Niestety nijak sie to ma do brakujacych kilkunastu ml i nie ma znaczenia czy ktos bierze dla siebie całą czy na rozbiorke ,wtedy więcej osob doklada do interesu.
Znajac Ciebie ,pewnie stracisz najwięcej bo uznasz ,ze to Ty rozbierasz i ktos nie powinien ponosic konsekwencji tego,eh.
Troche sie dziwie Beatko ,ze jednak zdecydowalas sie na zakup u niego na rozbiórke,serio, bo chyba czytałas ostrzezenia juz pare lat temu chyba Sabb?
Nic sie nie zmienilo ,teraz ubytki sa znacznie wieksze

Edytowane przez czarnazuzia1
Czas edycji: 2012-10-04 o 10:00
czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 10:06   #1372
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobrze Beatko ,bo juz dawno powinien sie pojawic taki wpis na nieuczciwych ,bo przeciez to nieuczciwosc.
Ma oryginaly ale oszukuje i to powaznie ,to nie jest roznica 1-2 ml ,bo czasem trudno ocenic każdy ma inne oko.
Niestety nijak sie to ma do brakujacych kilkunastu ml i nie ma znaczenia czy ktos bierze dla siebie całą czy na rozbiorke ,wtedy więcej osob doklada do interesu.
Znajac Ciebie ,pewnie stracisz najwięcej bo uznasz ,ze to Ty rozbierasz i ktos nie powinien ponosic konsekwencji tego,eh.
Troche sie dziwie Beatko ,ze jednak zdecydowalas sie na zakup u niego na rozbiórke,serio, bo chyba czytałas ostrzezenia juz pare lat temu chyba Sabb?
Nic sie nie zmienilo ,teraz ubytki sa znacznie wieksze
Teresko, znasz mnie jednak bardzo dobrze Właśnie tak, uznałam, że zrobiłam to na własną odpowiedzialność i dlatego nic już w wątku nie przeliczałam Ostrzeżeń Sabb nie czytałam, a neutrale i negatywy chyba trochę zbagatelizowałam Zwłaszcza, że już kiedyś coś u zdrowieapteka kupowałam i brakowało tylko troszkę. No ale cóż, człowiek uczy się na własnych błędach
Stary 2012-10-04, 12:10   #1373
Emiks
Zakorzenienie

Daff, a czy Ty i inne osoby oszukane przez tego Pana zgłaszałyście problem Allegro? Bo w sumie jak widać same maile, czy wystawienie neutralnego/negatywnego komentarza nie wzrusza sprzedawcy i może należałoby spróbować rozwikłać ten temat u źródła
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-08, 14:21   #1374
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Sprawa dotyczy Pana "zdrowieapteka". Mam zastrzeżenia do kilku rzeczy:

Cóż, flakon dotarł, jednak radziłabym każdemu, kto mimo wszystko zdecyduje się na zakupy u tego Pana, żeby żądał zdjęcia i poprosił o solidne zapakowanie perfum. Skoro nie można przesyłki ubezpieczyć, to niech chociaż dotrze w całości.
Daff, nie tylko ciebie zdrowieapteka zrobił w balona :/
Wcześniej kupowałam u niego kilka flaszek i było mniej lub bardziej ok (rzeczywisty stan mililitrażu we flachoniku nie zawsze się pokrywał z opisem aukcji, ale na ogół był to błąd rzędu paru mililitrów).
Pierwsza wpadłam ja (chociaż najpierwsza Sabb, ale chyba niewspólnozakupowo) --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=623498
Potem ty --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=645318
I praktycznie równocześnie Magdama --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=645857
Ja wiem, że mieliśmy tutaj nie robić czarnych list, ale dla mnie to już przegięcie pały i jednak umieściłabym adnotację o zdrowieapteka w jakimś widocznym miejscu na Wizażu (może wpisać go do wątku zaufanych sprzedawców, skreślić i opisać, czemu się okazał burakiem?).

Aha - w sprawie pakowania - noł czens. Ja też kiedyś prosiłam go o dobre zabezpieczenie flachonika (chyba bez kartonika był i w jakiejś kosmicznej cenie), ale gdzie tam - ręcznik papierowy (szkoda, że nie papier toaletowy) i koperta (dopsz, że bąbelkowa). Jak grochem o ścianę.

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2012-10-08 o 14:23
cbr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-11, 06:28   #1375
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Teresko, znasz mnie jednak bardzo dobrze Właśnie tak, uznałam, że zrobiłam to na własną odpowiedzialność i dlatego nic już w wątku nie przeliczałam Ostrzeżeń Sabb nie czytałam, a neutrale i negatywy chyba trochę zbagatelizowałam Zwłaszcza, że już kiedyś coś u zdrowieapteka kupowałam i brakowało tylko troszkę. No ale cóż, człowiek uczy się na własnych błędach
Heh. Gdyby nie to, ze on ma czasem cudeńka, nie kupowałabym.
Ostatnio przez niego mi rozbiórka padła. Kupiłam flakon za 600 zł z zamiarem rozebrania. I pomyślałam, że ogłoszę, jak dotrze, zeby po pierwsze nie trzymać ludziom kasy za długo, po drugie oszacować ubytek. Dotarł po miesiącu.
Jak założyłam rozbiórkę to ktoś zgłosił zły post, że usiłuję w ten sposób opchnąć nieudany zakup i oszukać Wizażanki. To zwinęłam rozbiórkę i mam setę.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-11, 07:49   #1376
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Ostatnio przez niego mi rozbiórka padła. Kupiłam flakon za 600 zł z zamiarem rozebrania. I pomyślałam, że ogłoszę, jak dotrze, zeby po pierwsze nie trzymać ludziom kasy za długo, po drugie oszacować ubytek. Dotarł po miesiącu.
Jak założyłam rozbiórkę to ktoś zgłosił zły post, że usiłuję w ten sposób opchnąć nieudany zakup i oszukać Wizażanki. To zwinęłam rozbiórkę i mam setę.

Ciekawe co to za dobra dusza Nic tylko
zania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-11, 08:00   #1377
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość

Żadna tragedia się nie stała. perfumy są obłędne , ale niezbyt trwałe niestety, noszę więc flachon i się dopsikuję. Z połowa już wyszła.
Stary 2012-10-11, 12:32   #1378
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
I nie dało się tego podciągnąć pod zakupy zagraniczne?

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość

Na rozbiórkowym co jakiś czas następuje objawienie dobrej duszy pewnie tak, dla dodania pikanterii
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-11, 15:32   #1379
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Emiks Pokaż wiadomość
I nie dało się tego podciągnąć pod zakupy zagraniczne?

Nawet nie próbowałam.
A tak szczerze, wyjaśniłam sprawę w wątku i Bella czy CBR pewnie by zrozumiały, bo przeciez nie od dziś tu są, ale ja *tak szczerze przyznając) poczułam się dotknięta, walnęłam foszka i pozbierałam zabawki, zanim ktokolwiek podjął decyzję.
Nie zależało mi na rozbiórce, bo zapach okazał się świetny, ale nietrwały. Przy czym na tyle ciekawy, że skłonna jestem się dopsikiwać. Zakładałam tę rozbiórkę tylko dlatego, że paru osobom obiecałam szansę na poznanie go.

Cytat:
Napisane przez Emiks Pokaż wiadomość
Na rozbiórkowym co jakiś czas następuje objawienie dobrej duszy pewnie tak, dla dodania pikanterii
Ano, to nie są te same pospolite ruszenie zakupowe, co kiedyś. Trochę szkoda, trochę dobrze.
Stary 2012-10-14, 13:40   #1380
rousse
BAN stały

Mam pewien dylemat. Kupiłam coś na allegro, za ponad 300pln, sprzedajaca ma 0 komentarzy, odpowiadała mi na maile, przesłałą real foto etc. Teraz prosi o wpłatę nie przez PayU tylko na konto bankowe innej osoby ... Co byście zrobiły?
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości