![]() |
#1441 | |
Matka buldoga
|
Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
Cytat:
![]() Zaznaczylas, ze to wersja limitowana? ![]()
![]() |
![]() |
#1442 |
Raczkowanie
|
Jasssne
![]() ![]() Z racji tego, że spór nie jest rozstrzygnięty Miły Pan z obsługi napisał, że postara się tak zainterweniować żeby Sprzedająca poczuła się do odpowiedzialności ale odpisałam że już mi nie zależy na zwrocie pieniędzy bo sprzedałam przedmiot. Zaproponowałam żeby zainterweniowali w inny sposób - ja wystawie Pani stosowny komentarz ![]() ![]() ![]() A tak wstrętne babsko nie dostanie nawet ostrzeżenia.
Edytowane przez sisi2508 Czas edycji: 2012-11-15 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1444 |
Raczkowanie
|
Tak też uczynię
![]() Dzięki za wszystkie porady ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#1445 |
Przyczajenie
|
To mój pierwszy post więc witam wszystkich miłośników urody!
Mam pewną wątpliwość więc zagłębiłem się w lekturę. Jednak trudno wpaść od razu na odpowiedź (bo na każde pytanie chyba już tu odpowiedziano?). Wyprzedzająco przepraszam więc jeśli tak jak większość nowicjuszy pytam o ewentualnie poruszany wcześniej temat. Chciałem kupić oryginalne COCO Chanel Mademoiselle 100 ml (ew. mniejsza objętość). Są dwa przedziały cenowe na Allegro za te same (?) perfumy: 120..200 zł i 400..430zł . W obydwu przypadkach sprzedawcy piszą, że nowe, że oryginalne, że oryginalnie zapakowane. Czy można po prostu zaryzykować stwierdzenie, że te tańsze to podróbka? Czy jest to możliwe, żeby te same perfumy były ponad dwa razy tańsze??? Nie wiem o co chodzi. Bardzo proszę, napiszcie, co sądzicie. Jesteście w temacie, ja jestem zupełnie nieświadomy sekretów tego rynku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem w pierwszym przedziale najprawdopodobniej otrzymasz podróbke, a w drugim najprawdopodobniej oryginał ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=580862
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) Edytowane przez pin3ska Czas edycji: 2012-12-20 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1447 | |
Matka buldoga
|
Infam, jest tak jak Pin3ska pisze
![]() Sa 2 wyjscia: dajesz do weryfikacji upatrzone przez siebie aukcje z allegro albo od razu przeszukujesz oferty wiarygodnych sprzedawcow (link jest podwieszony) oszczedzajac sobie czas na szukanie dobrej aukcji. Cytat:
![]() |
![]() |
#1448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1449 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1450 |
Przyczajenie
|
hehe kobiety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1451 |
Raczkowanie
|
Laski, Wam też coś śmierdzi...?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=27711897 http://allegro.pl/listing.php/search...zok&view=gtext |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co tu się zastanawiać nad takimi aukcjami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1453 |
Raczkowanie
|
Ja jestem zielona w temacie, no ale skoro go zawiesili to chyba jasne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1454 |
Raczkowanie
|
Witam.
Mam pytanie czy ktoś moze kupil u tego sprzedawcy jaką perfumę. Sa to podróbki a do nich wlana woda , natomiast flakony sa oryginalne. Prosze o kontakt jezeli ktos z Was kupil u niego cos! Oszust mowi ze to oryginaly a faktycznie to woda dolana do flakonów z pozostaloscia perfum. Najgorzej ze zakup zrobilem poza allegro i nic nie mogę zrobic. Prosze o kontakt kudzior@o2.pl http://allegro.pl/perfumy-okazja-wyp...tml#tabsAnchor Edytowane przez kudzior Czas edycji: 2013-01-29 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]()
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2013-01-30 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1457 |
Rozeznanie
|
Hej. Proszę o radę, bo nie wiem co robić.
Kupiłam na All. wodę perfumowaną. Sprzedawcą jest perfumeria. Woda okazała się być podróbką, którą każdy dostrzegł by po porównaniu z oryginałem. Napisałam do sprzedawcy kilkakrotnie, że chcę zwrócić towar, bo jest nieoryginalny. Odpisał tylko za pierwszym razem, że to oryginał i mnie zbył. Napisałam więc do All., ale odpisali, że wysłali mu oficjalną prośbę, żeby się ze mną dogadał, ale sprzedawca nadal milczy. Nie wiem czy towar odesłać, boję się że minie termin 14 dni na zwrot i wtedy na pewno nie zobaczę kasy, czy mam wszczynać spór poprzez All. czy iść na policję? Na All. obowiązują terminy konkretnych procedur i teraz nie wiem co robić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1458 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie kupiłaś jeżeli można zapytać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1460 |
Rozeznanie
|
Dzięki za odp. Też właśnie nie wiem czy najpierw trzeba założyć spór i czekać, a dopiero potem na policję. Myślałam jeszcze czy nie odesłać wody do sprzedawcy i czekać na kasę i dopiero wtedy jeśli nie odda pieniędzy to założyć spór i zgłosić na policję, tylko wtedy nie będę miała dowodu rzeczowego i nie będzie to zgłoszenie o handel podróbkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1461 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1462 |
Zadomowienie
|
Witam Dziewczyny! Po przeczytaniu kilku postów postanowiłam wypowiedzieć się w tym temacie, ponieważ tak samo jak Wy boję się oszustów, a wiadomo perfumy to nie tania rzecz więc boimy się ryzykować.
Niestety też kiedyś natknęłam się na oszusta perfum zakupiłam go w normalnej cenie miał być prezentem dla chłopaka... ale zapach był tylko podobny do oryginału pachniał może 5 minut jedyne co było oryginalne to chyba flakon- chociaż nie jestem pewna ![]() Ostatnim razem znów naszło mnie na zakup w sieci perfum, tym razem dla mnie przed zakupem poprosiłam sprzedającego o rzeczywiste foto i porównałam dokładnie flakony po czym zadzwoniłam do niego i spytałam skąd je ma, oraz o podobne nuty zapachowe i inne zapachy z tej samej serii, po krótkiej rozmowie byłam już pewna, że sprzedawca się na tym dobrze zna. Chętnie dzielił się informacjami o perfumach i nie namawiał na zakup- moim zdaniem to ważne. Kupiłam ten zapach i faktycznie jest to oryginał zgodny ze zdjęciami ![]() Stąd taka moja rada warto porozmawiać ze sprzedawcą przed zakupem. POZDRAWIAM ![]() Edytowane przez Bellatrix Czas edycji: 2013-02-17 o 00:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1463 |
Przyczajenie
|
Wyjście osobiście do sklepu pozwoli się wam upewnić co kupujecie a i figura zyska na odrobinie ruchu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1464 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic dodać,nic ująć . Edytowane przez rena63 Czas edycji: 2013-04-06 o 06:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1466 |
Zaczytana w wizażu
|
Przeglądam ten wątek, ale nie trafiłam jeszcze odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Opiszę najpierw sytuację.
Z racji tego, że miałam ostatnio urodziny, mama postanowiła kupić dla mnie na allegro Versace Bright Crystal. Wybrała kilka aukcji i podesłała mojemu bratu, żeby wybrał tę, gdzie jest największa szansa na dostanie oryginału. Brat chyba się tym nie przejął, bo kupił perfumy od baby, która ma raptem 11 komentarzy, z czego tylko 1 jako sprzedawca (sprzedała jakieś perfumy Chanel, dostała pozytywa). Ogólnie nie handlowała perfumami, ale miała stworzony sklep o nazwie perfumeria coś tam coś tam. Perfumy były tylko niewiele tańsze od pozostałych aukcji, 120zł. Przyszły normalnie. Dostałam, odpakowałam. Masakra - już przy pierwszym zdjęciu korka coś odpadło. Zapach totalnie nie ten, rurka krzywa, numer na pudełku i flakonie się nie zgadza, trwałość 15 minut. Powiedziałam mamie i bratu o tym. Na początku mama stwierdziła, że sobie je zostawi, a ja mogę sobie zamówić oryginał. Ale powiedziałam, że nie ma takiej opcji, bo za dużo kosztowały, żeby to tak zostawić. Brat, jako że to z jego konta były kupione, napisał do baby. Ona na początku nic nie odpisywała. Potem napisała, że ona wcale w aukcji nie napisała, że to oryginał, więc wiedzieliśmy co kupujemy. Na dodatek już po kupieniu i zakończeniu aukcji, pracownik allegro usunął tą aukcję, więc trudno dojść co tam było napisane. Nie wiem, co teraz robić. Chcę odzyskać pieniądze. Czy w sytuacji, kiedy zdjęłam folię mogę odesłać je jako prawo do zwrotu w ciągu 10 dni, czy może zostało mi już tylko zgłoszenie tego na policję i zgłoszenie sporu do allegro? Jeżeli faktycznie nie było w opisie aukcji że to oryginał, to mam jakieś szanse w sporze allegro? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1467 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Ewentualnie, zanim pójdziesz na komisariat, napisz o tym sprzedającej - może podziała na nią.
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2013-04-06 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1468 |
Zadomowienie
|
Odp: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
Najgorsza jest znieczulica allegro, skoro jest to portal aukcyjny anie serwis ogloszeniowy to oni powinni jednak interesowac sie takimi sprawami i pomagac poszkodowanym.
Na ebay.uk jest tak, ze gdy wina zostanie uznana np w tym przypadku sprzedajacego to serwis oddaje kupujacemu calosc kwoty, a sprzedajacemu nalicza na minus. Tymczasem polskie allegro oplaty oraz prowizje ceni sobie tak samo jak konkurencyjne serwisy, ale liczyc na ich pomoc nie mozemy. Ostatnim razem gdy mialam podobny problem jak Wy jedna z konsultantek doradzila mi abym poszla na policje... i do sądu-chodzilo o drobna kwote ponizej 100zl calkowicie nieswiadoma tego, ze sprawe sadowa mozna zalozyc dopiero od kwoty 400zl minimum. Allegro to porazka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1469 |
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Odp: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
Wytłuszczone - to jakiś żart?
![]() |
![]() |
#1470 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie ebaya - to nie ebay zwraca, tylko paypal. Wystarczy, żeby allegro przeszło na płatności tylko paypalem, i sprawa załatwiona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.