Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 10:23   #211
iloneczka1
Wtajemniczenie

Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady

Wysyłka nierejestrowana może iść tygodniami jak z FragranceX. Oni też nie rejestrują, ale zazwyczaj paczka i tak dochodzi. Z tym, że w przypadku ebayowców i naszych allegrowiczów sprzedawca ma jak najlepiej paczke zabezpieczyć, inaczej wina jest jego.
A czy ten PMI nie oznacza aby, że wysłał tylko priorytetem? Aby reklamować, czy nie musi być poleconym? (przynajmniej porownując do polskich warunków)
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 10:47   #212
lux perpetua
Raczkowanie

No właśnie ja nie do końca wiem jak to działa - u nas jeśli przesyłka jest rejestrowana, to za jej zaginięcie odpowiada poczta i jakieś tam odszkodowanie przysługuje. Z tego co ten koleś mówi, zaczynam wnioskować, że u nich nie, że fakt rejestrowania przesyłki tylko umożliwia jej śledzenie (co w moim przypadku i tak jest o kant pupy potłuc, bo to śledzenie było niedostępne), ale nie upoważnia do żadnego odszkodowania w przypadku zaginięcia.

Muszę się dokładnie zastanowić jak sformułować maila to tego sprzedawcy, wytknę mu, że po co pisał, że przesyłka jest "well secured" i "with delivery confirmation", skoro ani nie ma możliwości zgłoszenia na pocztę szkody (to jeszcze sprawdzę, muszę się wczytać w te ich strony), ani nie ma żadnego potwierdzenia, że przesyłka doszła - bo mieć go nie może, bo ja jej nie dostałam. I napiszę mu, że ten numer który mi podał wcale nie świadczy o wysłaniu przesyłki - napisane jak byk - jego poczta czeka na przesyłkę od niego. I że jeśli 30 dolarów jest dla niego warte pierwszego negatywnego komentarza i utraty zaufania od części klientów, to bardzo proszę (kurczę, zakrawa się to na szantaż )...

I pluję sobie w brodę, że nie założyłam sporu, kiedy jeszcze mogłam ...
lux perpetua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 15:30   #213
iloneczka1
Wtajemniczenie

Sporu nie trzeba, ja na all. tylko pisałam do nich, załączałam treść maili obu stron, skany dowodu wplaty a oni już sami dalej. Ebay na pewno ma podobnie.
Stary 2010-02-14, 11:42   #214
Pin up girl
Zakorzenienie

Dzieliłam się już w SB tą nieciekawą sytuacją... otóż w styczniu kliknęłam Note Poudree na Allegro, zadając wcześniej pytanie sprzedajacemu, czy mogę zapłacić za nie w połowie lutego. Zgodził się. Pieniądze wpłaciłam 08.02., powiadamiając o tym mailowo sprzedawcę. Mail pozostał bez odpowiedzi, perfumy do teraz też nie dotarły. Napisałam w piątek w tej sprawie drugiego maila, ale też nie doczekałam się wyjaśnień.
W poniedziałek napiszę, że jeśli do piątku nie dotrą do mnie perfumy albo zwrot pieniędzy, to zgłaszam sprawę na policję. Niew będę się bawić w żadne spory na Allegro, bo to szkoda czasu.
A żeby było ciekawiej, sprzedawca logował się na Allegro 10.02. ...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 13:51   #215
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Dzieliłam się już w SB tą nieciekawą sytuacją... otóż w styczniu kliknęłam Note Poudree na Allegro, zadając wcześniej pytanie sprzedajacemu, czy mogę zapłacić za nie w połowie lutego. Zgodził się. Pieniądze wpłaciłam 08.02., powiadamiając o tym mailowo sprzedawcę. Mail pozostał bez odpowiedzi, perfumy do teraz też nie dotarły. Napisałam w piątek w tej sprawie drugiego maila, ale też nie doczekałam się wyjaśnień.
W poniedziałek napiszę, że jeśli do piątku nie dotrą do mnie perfumy albo zwrot pieniędzy, to zgłaszam sprawę na policję. Niew będę się bawić w żadne spory na Allegro, bo to szkoda czasu.
A żeby było ciekawiej, sprzedawca logował się na Allegro 10.02. ...
Probowalas zadzwonic? Taka forma kontaktu ma wieksza sile "razenia" Sprobuj w poniedzialek zadzwonic, jesli odbierze to przedstaw sytuacje i postaw swoje warunki, jesli nie odbierze, to za jakas godzine zadzwon ponownie. Jesli nadal nie odbiera wtedy slij maila z info o Twoim postepowaniu.
Druga sprawa. Nie ladnie, ze sprzedajacy nie odpowiada na maile, ale bralas pod uwage, np awarie serwera pocztowego? Ja mialam taka sytuacje, ze gosciu na moje maile nie odpowiadal, a logowac sie prawie codziennie na allegro. Dopiero jak zadzwonilam powiedzial mi, ze nie moze sprawdzic poczty, bo serwer ma awarie. (To byl fakt, bo wtedy panorama firm rzeczywiscie przeprowadzala modernizacje, sprawdzilam, bo tez tam mam konto).
Jeszcze tak mysle, wplata 8 lutego, powiedzmy ze zaksiegowana 9 lutego (jesli to byl inny bank i przelew intern., a nie wplata w banku czy na poczcie), gosciu w slimaczym tempie wyslal 10 lutego, sroda. Znajac poslizg poczty, dostawa moze przypasc na poniedzialek/wtorek.

Pin up girl sproboj zadzwonic, uslyszysz wtedy czy facet kreci. Inaczej sie klamie piszac maila, a inaczej majac rozmowce tuz przy uchu
Stary 2010-02-14, 14:06   #216
siarka40
Szef ds. Wymianek

popieram Zanie

Pin up, zauwazylam, ze ostatnio slimacza sie okropnie przelewy (mam wrazenie, ze te pieniadze szybciej by piechota doszly ), no i niekiedy wiadomosci z jakichs wzgledow nie dochodza. tak ze zrob tak, jak radzi Zania
Stary 2010-02-14, 15:03   #217
Pin up girl
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, macie rację
Z tym że to raczej nie jest wina przelewów, bo wpłacałam też inną kwotę na inne konto i dotarła już tego samego dnia.
Może faktycznie poczta internetowa nawala...
W poniedziałek dzwonię

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-15, 17:27   #218
Pin up girl
Zakorzenienie

Zgodnie z Waszą radą, zadzwoniłam. Pani poinformowała mnie, że nie siedzi cały czas przy komputerze i nie sprawdza poczty (cóż, moim zdaniem między poniedziałkiem a piątkiem jest różnica... ), dlatego nie odpisywała, a perfumy zostały wysłane i na dniach powinny się pojawić.
Czekam zatem do piątku. Jeśli nie dotrą, będzie dym
Stary 2010-02-15, 18:45   #219
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Zgodnie z Waszą radą, zadzwoniłam. Pani poinformowała mnie, że nie siedzi cały czas przy komputerze i nie sprawdza poczty (cóż, moim zdaniem między poniedziałkiem a piątkiem jest różnica... ), dlatego nie odpisywała, a perfumy zostały wysłane i na dniach powinny się pojawić.
Czekam zatem do piątku. Jeśli nie dotrą, będzie dym
Zenada. Rozumiem, ze ma sie wiele innych spraw i zobowiazan na glowie, ale jak ktos juz sie decyduje na sprzedaz czegos online, to wypadaloby sprawdzac poczte od czasu do czasu, zwlaszcza jak sie jest w trakcie jakiejs transakcji.

Trzymam kciuki, zebys dostala jak najszybciej to na co czekasz i zeby wszystko bylo z nimi w porzadku.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-15, 19:26   #220
zania
Matka buldoga

Zgadzam sie z Beyza. Poza tymm Pin up girl jak perfumy dojda to sprawdz kiedy zostaly wyslane: czy przed Twoim telefonem czy w dniu w ktorym telefonowalas (lub nawet dzien pozniej). Wtedy sie okaze, czy nie wciskala Ci kitu z wysylka.
Stary 2010-02-16, 16:29   #221
Pin up girl
Zakorzenienie

Dziewczyny!
Dziś po powrocie do domu zastałam paczkę z Note Poudree.
Z racji tego, że telefon wykonałam wczoraj ok. 15:00 wydaje mi się, że musiała być jednak wysłana wcześniej (piątek?).
Niestety nie mogę odczytać daty na stęplu pocztowym, bo wcale go nie widać
Ważne, że perfumy dotarły całe i zdrowe - nie mam obaw o oryginalność, w końcu to Micallef
Dziękuję Wam bardzo za rady i opinie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-16, 17:37   #222
zania
Matka buldoga

Pin up girl, no to super, ze perfumy juz sa u Ciebie
Stary 2010-02-21, 18:17   #223
Twitter
Zakorzenienie

Wrrr.

Nie znoszę takiego zachowania na all:

W opcji przesyłka zaznaczone jest: paczka priorytetowa za 12 zł
Przedmiot przychodzi jako polecony ekonomiczny za 4,50 zł.
Płacę za konkret a nie za widzimisię sprzedającego, czy tak?
Pytanie z tezą
Czy jestem nadpobudliwa, że zwracam na to uwagę sprzedającego?
Stary 2010-02-21, 18:45   #224
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Czy jestem nadpobudliwa, że zwracam na to uwagę sprzedającego?
nie, bynajmniej.
zlosci mnie cholernie takie zawyzanie kosztow przesylki, zwlaszcza od kiedy sama param sie sprzedaza na All i dokladnie wiem jak wygladaja koszty przesylki.
a jak mi ktos wysyla zwykla przesylka, nierejestrowana, mimo, ze placilam za polecony, to wrr do kwadratu...
Stary 2010-02-21, 18:59   #225
zania
Matka buldoga

Za zawyzanie kosztow sprzedawca powinien dostac po nosie. Ja proponuje wspomniec o tym w komentarzu, a co!

A poza tym, tez tego nie znosze.
Stary 2010-02-21, 19:13   #226
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
nie, bynajmniej.
zlosci mnie cholernie takie zawyzanie kosztow przesylki, zwlaszcza od kiedy sama param sie sprzedaza na All i dokladnie wiem jak wygladaja koszty przesylki.
a jak mi ktos wysyla zwykla przesylka, nierejestrowana, mimo, ze placilam za polecony, to wrr do kwadratu...
nie wyobrazam sobie wyslania czegokolwiek za co ktos zaplacil przesylka nierejestrowana...przecie z nie ma jak udowodnic, ze cos wyslalam...

a jednak ja dostalam kilka takich przesylek...raz jakas panna wyslala mi 'koronkowa' sukienke nie dosc, ze zwyklym listem, to jeszcze w zwyklej kopercie! nawet na babelkach chciala zaoszczedzic....wyciagnel am ze skrzynki podarta koperte i rownie podarta sukienke (o czym nie omieszkalam wspomniec w komentarzu)...i co? panna mi pisze, ze zamowilam sukienke tylko zapomnialam, ze mam mala skrzynke pocztowa i w zwiazku z tym, to nic dziwnego, ze sie podarla......
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 19:46   #227
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
i co? panna mi pisze, ze zamowilam sukienke tylko zapomnialam, ze mam mala skrzynke pocztowa i w zwiazku z tym, to nic dziwnego, ze sie podarla......

na inny komentarz mnie nie stac, serio...

Cytat:
nie wyobrazam sobie wyslania czegokolwiek za co ktos zaplacil przesylka nierejestrowana...przecie z nie ma jak udowodnic, ze cos wyslalam...
o tym bylo juz sporo mowy w watku o bulwersach Allegrowych - i zapamietalam stamtad jak mozna dac nauczke tym wysylajacym przesylki niepolecone - po otrzymaniu takowej nie ujawnic tego faktu, lecz zaczac dopytywac sie poprzez mejla kiedy przyjdzie przesylka, bo jeszcze nie doszla - niech sie strachu najedza!
Stary 2010-02-21, 20:12   #228
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
nie, bynajmniej.
Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Za zawyzanie kosztow sprzedawca powinien dostac po nosie. Ja proponuje wspomniec o tym w komentarzu, a co!

A poza tym, tez tego nie znosze.
Ha! Ale mi chodzi o co innego. Zawyżania kosztów też baaardzo nie lubię (i nie wiem skąd się biorą koszty typu 20 zł za paczkę zwykłą ekonomiczną?!) ale chodzi mi o to, że jak mam podaną w aukcji opcję paczki a dostaję poleconym, albo - tak jak pisze magda.s poniżej- płacę za polecony a dostaję listem zwykłym, to to jest jawne oszustwo (głupota). Jeśli w aukcji jest zaznaczone np. 10 zł za list polecony ekonomiczny to jest zdzierstwo, ale nie oszustwo, bo widzę jaką sumę życzy sobie sprzedający i biorąc udział w aukcji jestem świadoma tego orzynania mnie na przesyłce i mogę zrezygnować albo kupić, mój wybór (tutaj chyba nie ma granicy -poza zdrowym rozsądkiem- w ustalaniu kosztów za przesyłkę.
Pamiętacie taki przypadek, jak kiedyś na all ulubieniec wizażowy wystawił jakiegoś Lutka chyba, za śmieszną kwotę 30 zł a za przesyłkę liczył sobie 180 zł? Nic nie można było zrobić, albo się akceptowało takiego naciągacza albo nie. )
Mnie właśnie wkurzyła ta zamiana a nie zdzierstwo, bo zdzierstwo wkurza mnie notorycznie i już staram się nie denerwować, tylko odpuszczam.

Cytat:

a jednak ja dostalam kilka takich przesylek...raz jakas panna wyslala mi 'koronkowa' sukienke nie dosc, ze zwyklym listem, to jeszcze w zwyklej kopercie! nawet na babelkach chciala zaoszczedzic....wyciagnel am ze skrzynki podarta koperte i rownie podarta sukienke (o czym nie omieszkalam wspomniec w komentarzu)...i co? panna mi pisze, ze zamowilam sukienke tylko zapomnialam, ze mam mala skrzynke pocztowa i w zwiazku z tym, to nic dziwnego, ze sie podarla......
Taaa, bardzo odpowiedzialna kobieta, nie ma co! Następnym razem, jak będziesz wybierała skrzynkę pocztową, to zamów taką wielkości kosza na bieliznę Ale na to chyba nie zgodzi się Unia i jej przepisy skrzynkowe?
Ludzie czasami zadziwiają, myślę, że jednak demotywatory nie są "ustawiane"
Stary 2010-02-21, 20:23   #229
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Pamiętacie taki przypadek, jak kiedyś na all ulubieniec wizażowy wystawił jakiegoś Lutka chyba, za śmieszną kwotę 30 zł a za przesyłkę liczył sobie 180 zł? Nic nie można było zrobić, albo się akceptowało takiego naciągacza albo nie. )
Mnie właśnie wkurzyła ta zamiana a nie zdzierstwo, bo zdzierstwo wkurza mnie notorycznie i już staram się nie denerwować, tylko odpuszczam.
kojarze podobna aukcje , ze cena przedmiotu byla smiesznie niska (tam KT bylo chyba 1 czy 10 zl), za to koszt wysylki porazajaco wysoki (grubo ponad 100zl)...chyba chodzilo o unikniecie prowizji dla all...niby suma sumarum cena i tak korzystna, tylko proporcje odwrocone...

swoja droga, ciekawe jak by wygladal zwrot/ reklamacja takiego cuda...w koncu cena zakupu 1-10 zl...przy zwrocie bez przyczyny tylko na tyle mozna liczyc wedle prawa...koszty przesylki chyba nie sa zwracane (tylko przy uznanej reklamacji)...
Stary 2010-02-22, 09:24   #230
justynaneyman
Zakorzenienie

Nie wiem, czy dobrze tu umieszczam swoją kwestię- mam kłopot, ale z kupującą. 29go stycznia kupiła u mnie perfumy, minął tydzień- nie ma przelewu. Odpowiedzi na mail- żadnej, przez telefon włącza się poczta "proszę nie zostawiać wiadomości, wysłać sms, oddzwonię". Wysłałam- dostałam maila, że prosi o wybaczenie (cytat), że startuje w jeszcze jednej mojej aukcji i chce, żebym wszystko wysłała razem. No to piszę, że ok, wygrała aukcję- tydzień mija- i nic, brak przelewu, tymczasem babka startuje w trzeciej mojej aukcji. Napisałam, że nie chcę czekać na przelew w nieskończoność i i tak, niezależnie od ilości przedmiotów, koszt wysyłki będzie taki sam- ale znów brak odzewu na tego maila.
Już sama nie wiem, co robić- oczywiście boję się wystawiać negatywa, bo odwdzięczy się tym samym. Nie wiem, czy może mi go wystawić, jeżeli kliknięte prze nią przedmioty wrzucę znów na aukcję?
A może któraś z Was spotkała się z nią- dziewczyna ma pozytywy...?

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 09:37   #231
iloneczka1
Wtajemniczenie

W ten sposób będziesz do zimy czekać. No a prowizja? Z własnej kieszeni? 7 dni jest na wpłatę.
Niech jeszcze raz wygra i koniec. Napisz do niej, ze ze względów formalnych (prowizja) musi już teraz uiścić a potem niech sobie dalej licytuje. Nie są te wysyłki aż tak drogie .

A to jakas świeżynka? Moze myśli, ze tak jest w porządku?
Negatyw na razie nie, nawet nie neutral, był w końcu z nią ten mizerny ale zawsze, kontakt. Doczekaj do końca aukcji, poinformuj, że czekasz tydzień na wpłatę. Chociaż formalnie, to nawet jak jest kontakt z kupującym, to o zwrot prowizji sprzdawca moze wystąpić, bo tyle czasu minęło (i jak allegro monit jej przyśle, ma tydzień na wytłumaczenie albo wpłatę. Jak nie, to dostanie ostrzeżenie). Jak tu już miesiąc minął, to masz prawo wystawić. A po przyznaniu zwrotu prowizji przez allegro to już tym bardziej.
To jest trochę dziwne, nie są jej te rzeczy sprzed miesiąca potrzebne? .

Edytowane przez iloneczka1
Czas edycji: 2010-02-22 o 09:46
Stary 2010-02-22, 10:06   #232
polkadxdx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy dobrze tu umieszczam swoją kwestię- mam kłopot, ale z kupującą. 29go stycznia kupiła u mnie perfumy, minął tydzień- nie ma przelewu. Odpowiedzi na mail- żadnej, przez telefon włącza się poczta "proszę nie zostawiać wiadomości, wysłać sms, oddzwonię". Wysłałam- dostałam maila, że prosi o wybaczenie (cytat), że startuje w jeszcze jednej mojej aukcji i chce, żebym wszystko wysłała razem. No to piszę, że ok, wygrała aukcję- tydzień mija- i nic, brak przelewu, tymczasem babka startuje w trzeciej mojej aukcji. Napisałam, że nie chcę czekać na przelew w nieskończoność i i tak, niezależnie od ilości przedmiotów, koszt wysyłki będzie taki sam- ale znów brak odzewu na tego maila.
Już sama nie wiem, co robić- oczywiście boję się wystawiać negatywa, bo odwdzięczy się tym samym. Nie wiem, czy może mi go wystawić, jeżeli kliknięte prze nią przedmioty wrzucę znów na aukcję?
A może któraś z Was spotkała się z nią- dziewczyna ma pozytywy...?
Normalnie jakbym czytała o pewnej Allegrowiczce, którą w końcu wrzuciłam na czarną listę. Licytowanie w coraz to nowych aukcjach, brak przelewu i od nowa. Czekam dwa tygodnie na wpłatę, wystawiam coś nowego i znowu ona. I znowu po tygodniu udział w innej aukcji...Co najlepsze, identyczna sytuacja powtórzyła się 3 razy w przeciągu roku. Za każdym razem czekałam na przelewy (koło miesiąca w sumie wychodziło), ale w końcu ileż można. Zablokowałam ją, bo rozumiem: mam zapłacić, ktoś wystawia coś, co mnie interesuje... ale odnosiłam wrażenie, że robi to specjalnie, by przeciągać moment zapłaty. Zwłaszcza, że na maile odpisywała tylko wtedy, gdy wysyłałam je przez formularz zwrotu prowizji.
Stary 2010-02-22, 14:28   #233
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polkadxdx Pokaż wiadomość
Normalnie jakbym czytała o pewnej Allegrowiczce, którą w końcu wrzuciłam na czarną listę. Licytowanie w coraz to nowych aukcjach, brak przelewu i od nowa. Czekam dwa tygodnie na wpłatę, wystawiam coś nowego i znowu ona. I znowu po tygodniu udział w innej aukcji...Co najlepsze, identyczna sytuacja powtórzyła się 3 razy w przeciągu roku. Za każdym razem czekałam na przelewy (koło miesiąca w sumie wychodziło), ale w końcu ileż można. Zablokowałam ją, bo rozumiem: mam zapłacić, ktoś wystawia coś, co mnie interesuje... ale odnosiłam wrażenie, że robi to specjalnie, by przeciągać moment zapłaty. Zwłaszcza, że na maile odpisywała tylko wtedy, gdy wysyłałam je przez formularz zwrotu prowizji.
Wiesz, to może ta sama? Chyba tutaj nie miejsce na umieszczanie nicków?...
Jak myślicie? Jeżeli mam nie upubliczniać, napiszę na PW.
Dziękuję za rady- dziś spróbuję się z nia skontaktować telefonicznie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 14:05   #234
iwona-jk
Wtajemniczenie

GG do iwona-jk

Cytat:
popieram Zanie

Pin up, zauwazylam, ze ostatnio slimacza sie okropnie przelewy (mam wrazenie, ze te pieniadze szybciej by piechota doszly ), no i niekiedy wiadomosci z jakichs wzgledow nie dochodza. tak ze zrob tak, jak radzi Zania
Też to zauważyłam. Ja za zakupy u sprawdzonego sprzedawcy, polecanego tutaj, zapłaciłam (przelew ipko ) zaraz po zakupie, w poniedziałek. Pan twierdzi (dzwoniłam), że otrzymał należność w czwatrek....
A najpóźniej w czwartek to ja się już przesyłki spodziewałam

iwona-jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 19:22   #235
justynaneyman
Zakorzenienie

Co do allegrowiczki, kupującej moje rzeczy bezprzelewowo- sama do mnie zadzwoniła, przeprosiła bardzo, wytłumaczyła...i zapłaciła (kiedy już mi się tak miło zrobiło, że może to, co sprzedaję znów będzie ze mną )

Stary 2010-03-02, 17:46   #236
chudzinka1
Raczkowanie

Nie pobijcie mnie jeśli zadaję pytanie w nieodpowiednim miejscu .
Kupując na allegro tzw. odlewkę, 1ml albo 4ml - jakie jest prawdopodobieństwo, że dostanę oryginał, a nie podróbę, nawet jeśli sprzedający ma 100% pozytywów? Myślałam do tej pory, że możnaby spróbować, ale spotkałam się z opinią, że gdy piszą, że to odlewka z oryginalnego flakona, to raczej mało prawdopodobne, że to oryginał, chociaż czasem dobra podróbka. Ale chciałabym mieć pewność, że dostaję oryginał do przetestowania
chudzinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-02, 17:58   #237
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chudzinka1 Pokaż wiadomość
Kupując na allegro tzw. odlewkę, 1ml albo 4ml - jakie jest prawdopodobieństwo, że dostanę oryginał, a nie podróbę, nawet jeśli sprzedający ma 100% pozytywów? Myślałam do tej pory, że możnaby spróbować, ale spotkałam się z opinią, że gdy piszą, że to odlewka z oryginalnego flakona, to raczej mało prawdopodobne, że to oryginał, chociaż czasem dobra podróbka. Ale chciałabym mieć pewność, że dostaję oryginał do przetestowania
Według mnie, jeśli Sprzedający ma same pozytywy, powinno wszystko być OK. Wiadomo, że na portalu aukcyjnym wierzymy na słowo - ze swej strony absolutnie pewna byłabym wizażanki anka_res, sprzedaje ona wyłącznie oryginalne odlewki. Może u niej znajdziesz to czego szukasz?
Albo skorzystaj z wymianek na wizażu
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-02, 19:11   #238
anka_res
Zakorzenienie

Dziękuję Króliczku
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-02, 19:27   #239
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudzinka1 Pokaż wiadomość
Nie pobijcie mnie jeśli zadaję pytanie w nieodpowiednim miejscu .
jezeli jest z twojego miasta, mozesz poprosic o odbior osobisty i przyniesienie flaszek (sama zobaczysz, czy faktycznie oryginaly ma) i mozesz wykonac test (bo na odpsikiwanie na miescie to raczej nie ma szans)...
Stary 2010-03-02, 19:58   #240
chudzinka1
Raczkowanie

Cytat:
jezeli jest z twojego miasta, mozesz poprosic o odbior osobisty i przyniesienie flaszek (sama zobaczysz, czy faktycznie oryginaly ma) i mozesz wykonac test (bo na odpsikiwanie na miescie to raczej nie ma szans)...
jaki test
chudzinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości