![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
chudzinko, ja tu już pisałam, jak się ktoś z moich znajomo - rodziny nabrał na babkę zaczynającą się od nazwy Izolda. Uważajcie, ma podróbki albo niemiłosiernie zwietrzałe perfumy. Około stówki w błoto.
A teraz te przepisy z ukrywaniem nicka....to nie jest dobrze, bo znane byly nicki z wizażu i to osób, co aktualnie organizują zakupy i o wtopie nie było mowy. No ale jak coś jest dobrze, to w Polsce zaraz trzeba zmieniać. Też pisałam o tym, ze sam fakt oferowania odlewek w gwaikowych atomkach nie daje jeszcze pewności, ze to oryginał i pewny sprzedawca. Tak samo napis, jestem wizażanką. Bo jak tak, to niech poda nicka wizażowego,a osobie nie związanej z tym portalem i tak nic to nie powie i tak naprawdę wiarygodności nie oznacza. Prawdziwe, wiarygodne wizażanki w większości tak aukcji nie opisują.
![]() |
#244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Domyślam się, że chodzi o Izoldę191, rzuciłam na wątek weryfikacyjny, zobaczymy co dziewczyny powiedzą. Zdziwiłam się po prostu, bo sama u niej kupiłam kilka odlewek i wszystkie wydały mi się w porządku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Wtajemniczenie
|
Z całym szacunkiem, ale nicka to ja powinnam w ogole tylko na PW podać, i nie komentuję. Wydawać się, to za mało. Mam te odlewki, jeżeli ktoś chce zastosować Code, czy Kenneth Cole Black, ktore pachną 5 minut i znikają, to mogę udostępnić.
![]()
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do KC to nie musiala byc podrobka, tego sie chyba w ogole nie podrabia, nie sa to popularne perfumy. moglas dostac jednak zepsute, one niestety sa bardzo delikatne, moj flakon 100ml po prostu sie zepsul i prawie nie pachnie mimo dobrego przechowywania upolowalam niedawno uzywaną 50-tkę za naprawde niewielkie pieniądze, zapach jest bardzo trwaly i swiezy, zupelnie bez porownania do tego starocia. mozliwe wiec, ze dostalas odlewkę oryginalną, ale zepsutą ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2010-03-03 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
Ale te zdjęcia są archaiczne. Ona teraz sprzedaje w ordynarnych plastikach, więc flach, z ktorych teraz psika nie zamieściła.. I opisałam wszystko na weryfikacji, bo nie ma siły, żaden z tych zapachow o ktorych piszę, nie jest ok. Chyba, ze wina plastiku, co zauważyłam na wspólnozakupowych, odkąd pojawiła sie metoda strzykawkowa przy nierozkręcalnych perfumach, dla mnie oznaczało to stratę ok. 200 zł na zepsute odlewki. Coś te zapachy psuje, nie ma siły.
Moze więc powinno się Izoldzie zasugerowac zmianę na szklane atomki? To moze mieć znaczenie. Albo odświeżenie flakonów, bo przyznaję, że sama w sobie oferta jest świetna. Ja nie mówie, ze na pewno podróba, jednak ewidentnie zakup złamanego grosza wart nie był. Zakladam, ze albo zepsuty albo zwietrzały albo wina plastiku. W każdym razie, bez względu na przyczynę zepsucia , nie polecam już jej, a zaufanie do niej miałam ogromne i to ja tej znajomej ją poleciłam. :-(
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-03-03 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Myślałam, Iloneczko, nad tym plastikiem - i jedno mi w tym nie pasi: niektóre firmowe próbeczki (Matthew Williamson, Issey Miyake) są pakowane w plastikowe atomki....więc może to jednak kwestia zbyt długiego kontaktu z powietrzem raczej....? Już sama nie wiem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Szef ds. Wymianek
|
motyw niedawno tu poruszany, ale ciagle mnie bulwersujacy: zdziercze ceny przesylki.
Cytat:
![]() oczywiscie, skorzystalam z propozycji z ostatniego zdania z cytowanego fragmentu ![]() ale teraz tak dumam czy aby nie zapytac pani, skad roznica 5 zl miedzy wyslaniem listu ekonomicznego a priorytetowego - z tego co kojarze, to okolo 2 zl jest to roznicy w oplacie, skad zatem ponad 100% - owa przebitka? i o ile jeszcze jakos "wyglada" tlumaczenie odnosnie do kosztu dojazdu, to na te okolicznosc chyba owa pani sie nie bedzie umiala wytlumaczyc - no, chyba, ze tyle kosztuje te pare sekund, kiedy pani w okienku przystawia pieczatke z napisem "priorytet" badz nalepia naklejke... nie, im dluzej sie temu przygladam, tym wieksza mnie zlosc ogarnia - to juz jest nieuczciwe na maksa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zniechecilam sie troche do kupowania fabrycznych probek zapachow, ktore zostaly wprowadzone kilka lat temu, a nie sa popularne, ostatnio chyba bardziej ufam wizazankom sprzedającym wlasnoręcznie robione probki, bo mam bardzo dobre doswiadczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Może być, że firmy pakującew plastik, te, co Ania wymieniła, mają plastik naprawde dobrej jakości. Ten izoldowy jest z chropawego, mlecznego plastiku i normalnie śmierdzi chemikaliami. Jak naprawię telefon, wrzuce fotkę. Muszą być jakieś surowe normy u lepszych perfumiarzy dot. plastiku, bo, oczywiście, że plastik na pewno reaguje z substancjami w perfumach, zgadzam się z Truskawkowąwiosną.
A co do cen wysyłki, to człowik myśli, o jaka fajna okazja, ale coś za tanio. Patrzy na cene wysylki....taa. Dwa razy większa niż wg cennika PP. ![]() Są jeszcze te próbki z patyczkiem, nie wiem, jak Wasze wrażenia, ale z tych co ja sprawdziłam, to jedynie Pink sugar Aquoliny wypadł tak porządnie jak z flakona. Bossy i Lacoste to koszmar
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam ostatnio aukcje pewnego podkładu w kompakcie. Opakowanie plastikowe, wiec leciutkie. Mysle wiec, ze polecony z takim podkladem nie kosztowałby wiecej niz 5-6zł. A pan sprzedający napisał tak: przesylka ekonomiczna 11zl, priorytetowa 13zł. Za co???
Za 13zł to można wysłać paczką 2 kilo gazet czy książek (ostatnio tyle płaciłam) a nie leciutki podkład! Dlatego nie kupiłam. Wolę pojechac odebrac osobiscie , strace na to co prawda godzinę, ale nie dam robić się w konia.
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Ja mam problem. Kupiłam za - jak dla mnie kawał grosza (238 zł) używkę Night Aoud. A było to...24.02!
![]() Od tamtej pory wysłałam 2 maile- brak odpowiedzi, dzwoniłam- zapisałam się na poczcie. Interesuje mnie, czy są jakieś przepisy dot. czasu oczekiwania na przesyłkę i czy wystawienie negatywa w ewidentnym przypadku, musi grozić odwetem z drugiej strony? Bo wówczas strach wystawić negatyw, kurczę. I naraża się innych na takie przygody.
![]() |
#256 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=15081105 chyba nie jesteś jedyną oszukaną ![]() zobacz komentarze dziewczyny już wcześniej tu na forum zastanawiały się nad wiarygodnością tej osoby, podejrzewały, że to nowe kolejne konto gothic aristocrat. Zgłaszaj sprawę do allegro, chyba nie ma na co czekać.
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
To tu pewnie ta aukcja?
http://www.allegro.pl/item927583921_...kolo_50ml.html Zgadzam się z agnes_bdg, najpierw do allegro, potem Policja... Bez zgłoszenia na Policję nie obejmie Cię chyba POK (program ochrony kupujących). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że w tym przypadku tę opcję mamy już z głowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
zeby sie zachowalo po zniknieciu aukcji...
![]() |
#261 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() tez pamietam - ale tezprzypominam sobie, zebyly tez ostre glosy przeciwko utozsamianiu w/w sprzedajacego z Gothic^^
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Niestety, u tej osoby kupiłam...
![]() Nigdy nie miałam "przyjemności" być oszukaną. Zadam więc głupie pytanie- jak się zgłasza do Allegro takie rzeczy? I jaka jest mniej więcej szansa na odzyskanie pieniędzy? Czy przedtem uprzedza się sprzedającego o zamiarze zgłoszenia na policję? Szkoda, że kiedy wkleiłam aukcję na wątek sprawdzający wiarygodność, usłyszałam tylko, że Aoud się nie podrabia... Może wtedy nie było jeszcze podejrzeń... Ech.
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Podejrzliwości nigdy dosyć <brzydal>
Ja bym zdecydowanie optowała za uprzedzeniem kupującej, że zamierzasz się udać na Policję. W wielu przypadkach samo postraszenie skutkuje - JEŚLI to faktycznie jest Gothic, czy poprzednia sprawa doczekała się zgłoszenia kanałami formalnymi? Bo byłoby to w takim razie drugie już zgłoszenie, czego zainteresowana może chcieć uniknąć. Oczywiście adekwatne jedynie w przypadku, gdy to faktycznie JEST Gothic. A coś mi mówi, że może być.... Ponadto, powinnaś chyba wszcząć "spór" via Allegro czy jakoś tak, w ostateczności wysmażyć do nich maila przez formularz kontaktowy....realne szanse jakie są...największe, jeśli kupujący się wystraszy i kasę odda.... Czy ktoś się orientuje jak w tym przypadku działa Ubezpieczenie Kupujących ? Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2010-03-19 o 06:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Zgłaszanie problemu do Allegro poprzez formularz kontaktowy - na nich bym nie liczyła, ale jest konieczne zeby skorzystać z Programu Ochrony Kupujących.
Wklejam schemat działania POK
![]() |
#265 |
perfumowy zawrót głowy
|
Życzę powodzenia!
No i mam nadzieję, że konto wkrótce będzie zablokowane....
![]() |
#266 |
perfumowy zawrót głowy
|
Jest to conajmniej dziwne - konto nie jest nadal zawieszone a negatywnych komentarzy przybyło:
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=15081105 Swoją drogą dziwię się - ja bym nie kupiła perfum za więcej niż 100zł od osoby z takim małym dorobkiem ale wiadomo, zakładamy czyjąś uczciwość...
![]() |
#267 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() sprzedajaca zainkasowala ponad 2200 zl i zwinela interes^^ i racja - tez bym podobnych zakupow u osoby z tak mala iloscia komentarzy nie zrobila...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item951025951_...t_uzywany.html Mamy jakieś szanse na odzyskanie kasy ? Nigdy nie miałam podobnego problemu, nie wiem czego się spodziewać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Czyli opcja Gothic jakby bardziej prawdopodobna...coraz...; )
Favkes, mozesz skorzystać z programu ochrony kupujących, kasę odzyskasz, acz będzie to długotrwały i bolesny proces (konieczność zgłoszenia na policji, milion papierów + ze 3 miesiące czekania....). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]() ale bez zgłoszenia sprawy na policję, nie ma o czym gadać, bo ten Program Ochrony Kupujących wymaga, jako potwierdzenia popełnienia przestępstwa, nr sprawy ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- nawet bardzo, bo raz, że Dyzio jak to wcześniej Dziewczyny zauważyły, a dwa, że na jednej z aukcji jako lokalizacja był podany Kamień Pomorski
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.