|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maseczka Aspirynowa
Ja do toniku dodaję letniej przegotowanej z czajnika.
|
|
|
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
I już jestem po pierwszej maseczce aspirynowej, dodałam wody przegotowanej tak jak Iwonalodz
Efekty całkiem przyjemne, chociaż szału nie ma Pozytywnie zaskoczył mnie brak wysuszenia skóry, oprócz tego twarz jest gładsza, mięciutka, pory troszkę się zmniejszyły a zaskórniki oczyściły delikatnie. To dopiero 1 raz, dałam tylko 2 aspiryny żeby nie podraznić skóry, następnym razem dodam 3 i mam nadzieje, że przy regularnym stosowaniu będzie widoczna poprawa. Generalnie przyjemna w stosowaniu, nie zaschła mi aż tak bardzo jak skorupa, tylko przy zmywaniu zaliczyłam delikatny peeling
|
|
|
|
|
#903 |
|
po prostu Łinli
|
Dot.: tonik aspirynowy
mam pytanie na temat stosowania toniku... używacie go jak 'normalnego' toniku, znaczy rano i wieczorem po oczyszczeniu? czy rzadziej?
|
|
#904 |
|
po prostu Łinli
|
hop ! nikt mi nie odpowie?
|
|
#905 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie czy mogę stosować te maseczkę przy antybiotykach a mianowicie TETRALYSALu?
|
|
|
|
|
#906 |
|
Przyczajenie
|
Hey dziewczyny!
Orientujecie sie może czy można wykonać maseczkę aspirynową w tydzień po peelingu migdałowym, mam jeszcze kilka zaczerwień i resztek łuszczących skórek. Jednak jak czytam te wszystkie dobre opinie nie mogę się doczekać, aż sama wypróbuję, stąd moje pytanie ![]() Będę bardzo wdzięczna za radę, pozdrawiam |
|
|
|
|
#907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ! ale miałam straszne 5 minut przez tą maseczke...
wzielam polopiryne i ona była w takich czerwnych powłoczkach, ja głipia nie pomyslalam ze trzeba je zdjac i nalozlam na twarz, zmywam a tu takie PLACKI CZERWONE : OOOO szybko:cytryna, mydło, żel ! ale udało sie... przestrzegam was, ale chyb nie jestescie takie bezmyslne jak ja ;p |
|
|
|
|
#909 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj spróbowałam... no i jestem pozytywnie zaskoczona. Skóra była po niej miękka, jakby bardziej gładka no i nie była wysuszona. Zobaczymy jakie będzie działanie tej maseczki w dłuższym czasie.
|
|
|
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam takie pytanko :
czy mogę tą maseczkę stosować mimo tego, że stosuję jeszcze Differin ? np.. co 2 dni to a co 2 dni to.. tak na zmianę ? ![]() ![]() a rozumiem , że zamiast jogurtu można stosować kefir ? bo czasem mam to a czasem to w lodówce ![]() ![]() dzięki
|
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
wątek zamarł
WinlyEm jak stosowałaś ten tonik?? bo ja mam na niego ochotę
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
mam wielka ochote na ta maseczke mam tylko dwa pytania jak zmyc zeby nierobic szkody naczynka? i czy moge stosowac ja np.co 2 dni przez 2 tyg a potem 2 razy na tyg ?
|
|
|
#913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i muszę przyznac ze tą metodą pozbyłam się trądziku! |
|
|
|
|
|
#914 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Planuję zrobienie toniku i mam pytanie. czy można wodę destylowaną zastąpić jakimś tonikiem, np. garnier do cery wrażliwej?
|
|
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
no zamiast wody. żeby też mył (tj. zmywał to czego żel nie domył) no i taki bardziej milusi w konsystencji i zapachu by był
|
|
|
|
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
Mieszając aspirynę z wodą wiesz co jesz, a przewidzieć reakcję kwasu z tonikiem o dość długim składzie raczej się nie uda; po co ryzykować podrażnienie wskutek nieprzeiwdzianych reakcji chemicznych?
Możesz użyć jednego po drugim w odstępie powiedzmy półgodzinnym. Ale to tylko moja opinia
|
|
|
|
|
#921 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam cere tlusta , a wiecie co za nia idzie , moze zbiore sie kiedys na ta maseczke:0 Aha mam pytanie po tej maeczce musze uzywac kremu z filtrami? I jaki musi byc?
|
|
|
|
|
#922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zbierz się na maseczkę bo jest naprawdę godna polecenia |
|
|
|
|
|
#923 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
(acetylosalicylowy dokładnie)
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-02-12 o 13:33 |
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#925 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#926 |
|
Rozeznanie
|
manusiakubusia dzieki za informacje, kurcze to jak zdecyduje sie na ta maseczke to musze kupic ten krem z filtrami obowiazkowo, a jak czesto moge stosowac ta maseczke? Zeby skora tez sie nie przyzwyczaila:/
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Proszę bardzo!Ja używalam 2 razy w tygodniu przez dwa miesiące,teraz mam przerwę bo uzywam Zoraku! |
|
|
|
|
|
#928 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczny , a w domku znalazlam krem mamy z filtrami spf 30 to za maly czy w sam raz po tej maseczce zeby przebarwien nie bylo?
Edytowane przez edytka8787 Czas edycji: 2009-02-20 o 09:38 |
|
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam w sobotę. To był w ogóle mój pierwszy "kwas" na gębę
Jak ja mogłam do tej pory tego nie wypróbować??Mam cerę mieszaną, oczywiscie zaskórniki, rozszerzone pory, których nienawidzę, i kolor cery taki powiedzmy nierówny, troszkę małych przebarwień od słońca i po stanach zapalnych. Zrobiłam maseczkę z 3 tabletek aspiryny, potrzymałam 20 min. Po zmyciu skóra wołała pić. Zaczerwienienie policzków i nosa utrzymywało się do niedzielnego wieczoru, czyli dobę. Trochę długo. Cera bardzo rozjaśniona, pory były zwężone, ale krótko, bo w momencie kiedy zaczęły mnie lekko piec policzki, pory rozszerzyły się na nowo ![]() Czyli z porami wstręciuchami jest jak było. Za to zmarszczki mimiczne pod oczodołem, na samej górze policzków pięknie wygładzone, aż nie do uwierzenia, uśmiecham się, a tu gładziutko. I teraz zmarchami pod oczami tylko straszę. Bałam się nałożyć tam aspirynę. Czytałam wątek, są wśród Was takie, które kładą. Nie wiem, co zrobić.
|
|
|
|
|
#930 |
|
Raczkowanie
|
Odświeżam wątek ;]]]]
I takie pytania dodatkowe. Czy ten tonik pomoże na wypryski? Na innym wątku wyczytałam zeby tabletki zalać wodą tak by tylko napuchły... ? Używać tego jako takiego pilingu? I czy nadaje się do suchej cery? Z góry dziękuję. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

Pozytywnie zaskoczył mnie brak wysuszenia skóry, oprócz tego twarz jest gładsza, mięciutka, pory troszkę się zmniejszyły a zaskórniki oczyściły delikatnie. To dopiero 1 raz, dałam tylko 2 aspiryny żeby nie podraznić skóry, następnym razem dodam 3 i mam nadzieje, że przy regularnym stosowaniu będzie widoczna poprawa. Generalnie przyjemna w stosowaniu, nie zaschła mi aż tak bardzo jak skorupa, tylko przy zmywaniu zaliczyłam delikatny peeling

i muszę przyznac ze tą metodą pozbyłam się trądziku!
,ale gafa