|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Rozeznanie
|
Dot.: Maseczka Aspirynowa
A wczoraj były moje pierwsze doświadczenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1052 |
Raczkowanie
|
Ehh ja przez wizaż w końcu zbankrutuje
![]()
![]() |
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() By byl jakis fajniejszy efekt to warto by jej wiecej dac ![]() No i mozna poeskerymentowac z dodatkami - z miodem mniej "ucieka" ![]() Co do masci witaminy A ...to zalezy ogolnie jak twoja skora ja lubi, dla mojej skory ta masc jest za tlusta i ja zapycha |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1054 |
Przyczajenie
|
Maseczka aspirynowa rules!
Do tej pory używałam jej tylko z jogurtem naturalnym danon ale po obejrzeniu filmiku na youtube postanowiłam spróbować z miodem. I miodzio! Po pierwsze nie śmierdzi jogurtem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1055 |
Raczkowanie
|
Maseczka aspirynowa jest super!
![]() Czy ktoś wie, czy krem effeclar k ma takie działanie jak ta maseczka? a diacnel czy dirosal? Sorki jak zaśmiecam wątek, heh, ale w tej skarbnicy wiedzy to się powoli gubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
notatki zrobione, wiedza wzbogacona- z wielkimi nadziejami idę robić
![]() ![]() ----------------- łłłeeeeee niestety muszę poczekać do poniedziałku....po ostatniej chorobie aspiryna i polopiryna wyszły...:/ Edytowane przez gg22 Czas edycji: 2010-02-27 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1057 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
Od jakiegoś czasu nie czytam tego wątku regularnie, więc jeśli już o tym było, przepraszam: chciałam was przestrzec przed zakupem POLOPIRYNY 500. Ja kupiłam przez neta, bo wychodziła taniej niż Aspirin i okazało się, że jest w tabletkach z otoczką i się nie rozpuszcza na maseczkę. Dorzuciłam jedną do toniku i po 24h się rozpuściła w końcu, ale nie podoba mi się jeszcze to, że jest różowa więc może niepotrzebnie jakieś barwniki aplikuję na twarz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1058 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny o maseczce co chwila czytam w innych wątkach. Chciałabym uporządkować swoją wiedzę:
- zamiast aspiryny mogę użyć Polopiryny S - różni się tylko mniejszą "zawartością" kwasu (300mg a nie 500) - poza tym skład ma taki sam? - dodaję łyżkę jogurtu, nakładam na 20 minut, zmywam : żelem do mycia czy tylko wodą? potem mogę nałożyć Humektan - czy mogę nałożyć na dość wrażliwe i dośc płytko unaczynione policzki? czy raczej odpuścić? Z góry dziękuję dobrej duszy, która rozwieje moje wątpliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1059 |
Raczkowanie
|
zmywasz maseczkę wodą, ona ma takie drobinki to od razu peeling robisz przy zmywaniu. nie pamiętam czy na naczynka jest dobra ta maseczka, hmm. polopiryna s też może być, byle nie musująca i bez witaminy c.
wiecie, że bayerowska aspiryna ma dwa opakowania całe białe pudełko kosztuje 4,5zł, a z zielonym paskiem na opakowaniu 7,50 zł ! skład i liczba tabletek ta sama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1061 |
Matka Smoka
|
Nigdy nie widziałam białego opakowania aspirin. Nie ma takiego także na stronie oficjalnej Bayera. Jesteś pewna, że to Bayerowska była?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1062 |
Rozeznanie
|
A może to był tzw. "import równoległy"? Niektóre leki można dostać czasem nawet o połowę taniej w ten sposób, skład jest ten sam, nazwa też, opakowanie mocno uproszczone i inny producent/importer. Ja w ten sposób o połowę taniej kupuję logest .
![]() |
#1063 |
Raczkowanie
|
na pewno bayerowska, nie miała tego znaczka przy napisie aspiryny, pisało producent bayer wyprodukowano dla... niestety nie mam już tego opakowania, w przyszłym tygodniu się w nią zaopatrzę.
to chyba na tej zasadzie jest co pisze Bruja. Edytowane przez angellina Czas edycji: 2010-03-03 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1064 |
Rozeznanie
|
znalazłam zdjęcie takiej aspiryny z importu równoległego - jak widać na pudełku producent to nadal bayer
![]() http://www.apteo.pl/img.php?ident=&p...ind=2&gallery=
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1066 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1067 |
Raczkowanie
|
Anegdotka na tę okazję
![]() mi kiedyś szanowna pani magister w przypadkowej aptece próbowała wcisnąć tabletki anty za ponad 60 zł - gdzie zazwyczaj płaciłam ok. 30. Po obejrzeniu opakowania okazało się, że są właśnie z jakiegoś importu ( z Rumunii czy Bułgarii) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1068 |
Przyczajenie
|
dziewczyny! wracając do maseczki aspirynowej :
-aspirin C jak najbardziej nadaje się do maseczki (chyba, że chcecie uniknąc efektu rozjaśnienia). witamina C jest w prawie każdej maseczce kupnej i jest bardzo zdrowa dla skóry! -śmietana (nawet 30%) zamiast jogurtu działa świetnie! szczególnie w przypadku cery suchej/mieszanej pomaga utrzymać prawidłowe nawilżenie i rownież działa kojąco. śmietana to fantastyczny balsam do skóry suchej! ![]() strasznie mnie dziwi, kiedy czytam, że nie wolno rozpuszczać aspirin C albo nie używać śmietany ![]() p.s. do maseczki aspirynowej bardzo dobrze jest dodać odrobinę miodu naturalnego-lepiej trzyma się na twarzy i odżywia jak nic innego. pozdrawiam! ![]()
![]() |
#1069 |
Matka Smoka
|
Nie chodzi o to, że wit. C albo śmietana nie nadają się na maseczki! chodzi o niemieszanie ze sobą pewnych produktów - bo wtedy albo niweczy się ich działanie albo nawet zaczynają byc szkodliwe!
Kwasów (a tym jest aspiryna) nie łączy się z witaminą C. To podstawowy powód, dla którego aspirin C nie jest polecany. Poza tym z tego co pamiętam, dziewczyny tutaj pisały, że forma musująca tabletek się nie nadaje do maseczki bo nie tworzy porządnej konsystencji. Już nie mówię o tym, że wit. C żeby działała na skórę musi być w odpowiedniej formie, a nie wiem jaką ma ta z aspiryny. A jeśli chodzi o śmietanę - to widze tu paradoks: aspirynę stosujemy, żeby oczyscić skórę, zaskorniki, ,,ściagnąć" skórę. A śmietana tłusta ...natłuszcza. Trochę mnie dziwi ta chęć ,,na siłę" łączyć różne rzeczy. Dlaczego nie stosowac w jeden dzień aspiryny a w inny w ramach odzywienia śmietany z miodem albo innej mikstury? A, no i mniej mieszania, to mniejsze ryzyko reakcji alergicznej. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1070 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1071 |
Raczkowanie
|
mozna zamiast aspiryny dac etopirynę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1072 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1073 |
Matka Smoka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
Ale prosciej zapytac niz uzyc "Przeszukaj ten wątek"
![]() O ile mi wiadomo z filmiku pewnej azjatki (link tu byl kiedys) moze byc jeszcze polaczenie kwasu acetylosalicylowego z kofeina i to by bylo na tyle. Inne miksy raczej nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1075 |
Matka Smoka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
Przeszukałam wątek ale niestety nie znalazłam odpowiedzi na pytanie, czy mogę dodać zamiast jogurtu naturalnego mleko ? obniży mi także ph cery aby kwas działał ?
![]() |
#1077 |
Matka Smoka
|
Google nie gryzie:
ph mleka ok. 6,5 ph jogurtu ok. 4,3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1078 |
Raczkowanie
|
![]()
Bardzo prosiłabym o jakąkolwiek odpowiedź. Dziś dowiedziałam się o maseczce wygładzającej twarz z aspiryną i już poleciałam do apteki po tabletki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1079 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aspiryna a mikrodermabrazja
SKoro masz iść na mikrodermabrazję to po co robisz maseczkę? Zrób ją po zabiegu wówczas przyda się złagodzić podrażnioną cerę po mikrodermabrazji
![]() ![]() Pasty aspirynowej bym nie robiła jak ktoś ma mocno roszerzone naczynka. Nadmiar może zaszkodzić. Trzeba być ostrożnym jak się ma taką cerę ![]() Edytowane przez sylwia78 Czas edycji: 2010-03-29 o 09:17 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aspiryna a mikrodermabrazja
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.