|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
BAN stały
|
Dot.: Aspiryna a mikrodermabrazja
a kto w wawie robil zabieg? Gdzie polecacie? W Denique?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tonik aspirynowy
a dodawałyscie do toniku żelu aloesowego z palomy w celu naiwlżenia skóry ? Lub olejku z zielonej z drzewa herbascianego ?
![]() |
#1083 |
Przyczajenie
|
Dot.: Maseczka Aspirynowa
powiedzcie mi kochane czy po takiej maseczce mozna sie opalać w solarium, i wystawiac buźkę na słońce??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1084 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() filtry stosować na dzień - trzeba
![]() |
![]() |
#1085 |
Przyczajenie
|
Dot.: Aspiryna a mikrodermabrazja
okłady aspirynowe ?
a co one dają ?? ja robiłam mikro w czwartek i tydzień muszę się powstrzymać od zabiegów, a na pewno trzeba stoswać kremy z filtrami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
Na forum o biochemii kosmetycznej piszesz o opalaniu się w solarium? ewentualnie na słońcu?
![]() |
#1087 |
Przyczajenie
|
Mój błąd... powinnam najpierw sie dowiedzieć jak jest z opalaniem a dopiero potem zrobić maseczke, ale zrobilam odwrotnie
![]() Oczywiscie dzisiaj posmarowałam twarz filtrem 40, ale nie ukrywam , ze nie chce bronioc sie przed s,lońcem poniewaz juz dostatecznie maści tradzikowe ( brevoxyl) wybieliły mi twarz, co wyglada strasznie! Natomiast reszta ciała normalna z kolorytem. W takim razie mam jeszcze pytanie, po jakim czasie liczac ze dzisiaj zrobiłam pierwszy ( i ostatni raz w lato) ta maseczkę, bede mogła skorzystać z solarium bądź słonka, bez obawy przed plamami?? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maseczke aspirynową możesz robić przez cały rok, choć to kwas, ale rób ja na noc i nie łącz z wit.C bezposrednio. Odnośnie solarium się nie wypowiem, bo nie lubię i jestem przeciwna.
![]() |
![]() |
#1089 |
Przyczajenie
|
próbowałam różnych samoopalaczy nawet tych drogich, i albo byly smugi, albo byłam żółta.
Ostatnio zrobiłam podejscie do balsamu brązujacego dove, i strasznie mnie zapchal, o zgrozo mialam taki wysyp. Ja tez nie jestem zwolenniczką solarium, mimo to musze ponieważ źle się czuje taka różnokolorowa, dlatego chciałam kilka razy pójsc i sie zrównać normalnie. Moja pani dermatolog ( która obserwuje mi pieprzyki) powiedziala, ze mozna ale z duzym umiarem, i zeby nie dochodziło do zaczerwienienia skóry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1091 |
Przyczajenie
|
Ja doskonale zdaje sobie sprawe ze szkodliwosci solariu, czy słońca.
Ale jestem kobietą i też chce sie dobrze czuc bez podkładu ![]() Ja jestem pod stałą kontrolą dermatologa, ponieważ miałam juz wycinanego pieprzyka, który wyglądał groźnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
Skoro miałaś wycinanego pieprzyka to mogłas chirurga spytać się o opalanie w solarium.
![]() |
#1093 |
Matka Smoka
|
Mhm trochę mnie zatem dziwi, że po takiej przygodzie plus po leczeniu preparatami antytrądzikowymi chcesz się eksponować w słońcu i nie boisz się przebarwień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 |
Przyczajenie
|
Przed wycięciem pieprzyka nie chodziłam na solarium, nie opalalam sie. Byłam bladziutka, i pasowalo mi to bo byłam młoda.
Ale jak widzisz nie ma reguły, na to czy ktoś zachoruje na czerniaka. Nie chodziłam i musiałam poddać się operacji. Oczywiście ze rozmawialam z onkologiem na ten temat, zalecil inne pieprzyki smarowac blokerem bądż naklejac plasterki. Ja robie jedno i drugie ![]() Plus kontrola co rok pod dermoskopem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że czerniak nie powstaje li tylko z powodu opalania się. Jednak opalanie się może spowodowac, że komórki rakowe, które każdy ma "ujawnią się", szczególnie przy ekspozycji długofalowej. I jak sądzę nie byłas chora na czerniaka tylko miałaś wyciety pieprzyk z podejrzeniem czerniaka, wraz z tkanką wokół, który został oddany do badania histologicznego i ono wykazało, że były w nim tkanki nowotworowe, ale to nie oznacza, że miałaś czerniaka, ale, że mogłas w przyszłości ewentualnie go mieć. Chyba, że po wycięciu miałas typowe nowotworowe leczenie. Jesli nie to nie miałaś nowotworu. Zreszta jeśli o mnie chodzi to jest Twój wybór i rób, co chcesz. Dla mnie to EOT tej off topicowej dyskusji ![]()
" – Pani Iwonko! Pani wytrze tę szminkę, bo klient znów się będzie pieklił ... ![]() NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie! NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie! Edytowane przez Iwonalodz Czas edycji: 2010-04-18 o 00:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1096 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny. Korzystając z waszej wiedzy postanowiłam również sobie zrobić tonik aspirynowy. Robię go w proporcjach 10ml wody mineralnej i 2 tabletki aspiryny bayera. Taka ilość wystarcza mi na około 4 dni, więc tonik jest zawsze świeżutki
![]() Po 1,5 tyg. używania mogę powiedzieć, że tonik jest świetny ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
Zadomowienie
|
Rowniez uzywam toniku okolo1,5 tygodnia. Rzeczywiscie stan skory bardzo sie poprawil. I drżę, ze to tylko chwilowe.
Mam pytanie w zwiazku z tym tonikiem: 1) ile mg aspiryny musi byc minimumw tabletce. Mam aspiryne 75mg i z niej zrobilam tonik(nie zluszcza ale skora jest super). 2) Jak dlugo mozna stosowac tonik?(czy cale zycie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1098 |
Przyczajenie
|
Nie jestem specjalistką, więc jeżeli się mylę niech mnie ktoś poprawi
![]() aspiryna zawiera kwas acetylosalicylowy - im wyższe będzie stężenie, tym większe właściwości złuszczające toniku. Ale bez przesady - jest to jednak kwas, który uwrażliwia skórę na słońce (nalezy stosować filtry). Ze względu na właściwości złuszczające dałabym od czasu do czasu odpocząć skórze. Ja zamierzam stosować tonik góra do końca maja, a potem przerzucam się na la roche pityval - mam nadzieję, że utrzyma moja buźkę w dobrym stanie. Do toniku aspirynowego wrócę jesienią ![]() Edytowane przez kasiasikora Czas edycji: 2010-04-21 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
Przyczajenie
|
Przeczytałam cały wątek i przekonałyście mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1100 |
Przyczajenie
|
właśnie siedzę z aspirynowym twarożkiem na twarzy. (4 tab. + jogurt nat.)
Mam nadzieję, że się sprawdzi, zwłaszcza, ze mam problem z rogowaceniem okołomieszkowym i parę tego rodzaju krostek ma na buzi ![]() może mi to w końcu ładnie oczyści cerę. ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- a! mam jeszcze pytanie do wizażanek. co myslicie o położeniu maseczki z ogórka po maseczce aspirynowej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
od razu po maseczce z aspiryny chcesz kłaść ogórka czy na nastepny dzień ? wiesz co do cery to najczesniej im mniej tym lepiej, nie przesadzaj z pielęgnacją
![]() |
#1102 |
Przyczajenie
|
hmm, myślałam właśnie o tym, żeby po zmyciu aspiryny tego ogórka położyć.
ale może faktycznie sobie daruję. strasznie się nakręciłam na tę aspirynę, bo pojawiło mi się ostatnio sporo malutkich wyprysków i nie potrafię ich zwalczyć. do tego od trzech dni testuję krem z Mineral Flowers, który nie powinien zapychać porów więc może będzie lepiej. (właśnie, miałam poszukać jakichś opinii na temat tego kremu. chyba ich nie ma za wiele na razie, bo jest od niedawna na rynku :/ ) Tymczasem zafunduję sobie tę maseczkę co 3 dni i od czasu do czasu ogórka. ![]() Już się nie mogę doczekać efektu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1103 |
Raczkowanie
|
witajcie, mam pytanie:
czy stosowanie takiej maseczki ma jakikolwiek wpływ na powstanie choroby wrzodowej?? ![]() niby leki niesteroidowe są czestą przyczyną wrzodów, ale czy przez skórę też wnikają i szkodza na żołądek??? ![]() pomóżcie ![]()
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znam wersję ze wrzody powoduje bakteria ale oczywiscie stres,nerwy itp itd pomagają. Ja bym właściwosci maseczki tak daleko nie szukała ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1105 |
Raczkowanie
|
leki niesteroidowe są jedną z częstszych przyczyn wrzodów, ale właśnie nie mogę znaleźć nigdzie informacji ILE tego przeniknie do krwiobiegu przez skórę i czy tak wchłonięty NLP może w ogóle drażnić śluzówkę...
też mi się wydaje, że niewiele i jestem daleka od panikowania ![]() ale wolę poznać Wasze zdanie na ten temat, może znajdzie się tu ktoś po biologii czy medycynie ![]()
![]() |
#1106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To tak jakby pytać czy przy alergii na sierść kota można oglądać filmy przyrodnicze o tygrysach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1107 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]()
![]() |
#1108 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Przyczajenie
|
muszę zainwestować. na razie codziennie jest pochmurno i leje, ale jak pojawi się słońce, to nie będzie zmiłuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 |
Matka Smoka
|
Promieniowanie jest non stop - niezależnie od pogody. Aspiryna to kwas, który jest fotouczulający. Pozbędziesz się pryszczy, nabawisz przebarwień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.