![]() |
#5011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Atrederm-jakie ma działanie?
Cytat:
![]()
![]() |
#5012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5013 |
Zakorzenienie
|
I który Twoim zdaniem lepszy?
#5014 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Atrederm
Cytat:
![]() Toteż szukam jakiś "wspomagaczy" które mogę stosować bez konsekwencji łuszczenia się aż takiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zorac kosztuje dwa razy tyle co Atrederm i dlatego jeszcze czekam z wykupieniem go ![]() Cherry no właśnie sama nie wiem. Może ten burak, który mi się czasem pojawia na twarzy w najmniej odpowiedniej chwili? Bo niestety po dłuższym używaniu Atre coś takiego zaczęło występować. Nagle robię się czerwona i trwa to jakieś 5 min...
fata viam invenient Edytowane przez luffka Czas edycji: 2015-10-09 o 04:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5016 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dlatego widzi mi sie bardziej bo nie ma alkoholu w składzie. I po artredermie chyba wystepuje wieksze złuszczanie. No i osobiście wolę masci w tubce uzywac niż takei płyny jak artre, ale jakiś spektakularnych różnic między nimi nie ma no i jednak artre starcza na o wiele dłużej niż zorac a przy tym jest duzo tańszy ![]()
![]() |
#5018 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ile trwa u ws łuszczenie?
W czwartek wieczorem pierwszy raz (ever!) zaaplikowałam atrederm na całą buzie. Mam słabszą wersję, płyn rozprowadziłam palcami bo czytałam, że dzięki temu jest bardziej łagodny. W piątek ok, wieczorem delikatne łuszczenie się na brodzie. Sobota już konkretna wylinka + burak ale spodziewałam się tego. Nawilżałam. Dzisiaj rano obudziłam się z suchymi plackami skóry na brodzie. Ok, nawilżałam i delikatnie zrolowałam to. Dalej burak, dalej nawilżam. Martwi mnie to że nic a nic się nie poprawia. Dalej tracę skórę i nie ma opcji żeby to jakoś zamaskować. W sobotę jeszcze jakoś mi się udało przyklepać to podkładem i wyjść do ludzi, dzisiaj w ogóle się nie maluję tylko nakładam Cicalfate albo krem nagietkowy z Sylveco, bo po próbie nałożenia kremu cc wyglądałam jak potwór. Obawiam się że jutro nie będzie lepiej a tu trzeba iść do pracy!! Burak mnie nie przeraża ale te skórki... czytałam tutaj i na większości blogów, że 4 dnia skóra w miarę wraca do normalności a u mnie kaszana. Jak sobie pomóc? Pracuję z ludźmi, chyba nie dam rady jutro tak się pokazać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#5020 |
Zakorzenienie
|
Wybacz nie widziałam wcześniej twojego posta
![]() W uzytkowaniu wygodniejszy jest dla mnie zorac, ale jezeli chodzi o efekty na samej cerze to powiedziałabym że są porównywalne ![]() Łuszczę się mocniej po artre, ale cera i po artre i zoracu ładnie sie rozjasnia ![]()
#5021 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj (4 dnia od nałożenia) jest już lepiej. Nałożyłam na noc tłuściocha z Sylveco i rano byłam w stanie wklepać filtr i nałożyć na to minerały ![]() Malowałam się o 6tej i już widzę, że wychodzą suche skórki i wszystko zaczyna wyglądać mało atrakcyjnie (podkład trochę się waży, podkreśla skórki i pory) ale ogólnie i tak jest 100 razy lepiej niż wczoraj kiedy nie było mowy o nałożeniu czegokolwiek. Wieczorem posmaruję się Skinorenem i tak do czwartku kiedy znowu zafunduję mojej cerze bombę retoinową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5022 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a jak nakładanie atre? Ja użyłam wacika, ale wydawało mi się, że on strasznie mało przenosi go na skórę. Albo mało wylałam(oszczędność
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#5023 |
Zakorzenienie
|
Ja najczęściej wklepuję palcami, czasami nakładam wacikiem, ale wtedy łuszczenie jest silniejsze.
#5024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5025 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak to u Was wygląda z częstym używaniem?
Do tej pory używałam raz w tygodniu i przez pierwsze 2-3 dni łuszczę się mocno ale przez kolejne dni jest tylko trochę lepiej. Odstające skórki mam w zasadzie przez 7-8 dni. Jeśli będę używać 2 razy w tygodniu to przez większość tygodnia będę miała masakrę na buzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#5026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5027 |
Raczkowanie
|
Dołączę się dziewczyny
![]() Nigdy nie używałam ani kwasów ani retinoidów, a szkoda, może inaczej wyglądałaby moja twarz. Nabawiłam się niezłych blizn, szczególnie po bokach. Myślicie ze atrederm coś podziała z nimi? Zaczęłam używać wczoraj, i zastanawia mnie jak go stosować, np dwa dni go nakładam i odpoczynek czy na początku lepiej zobaczyć jak skora zareaguje? Nawilżać/natłuszczać czymś twarz? Czym najlepiej? Można używać peelingów mechanicznych czy lepiej nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#5028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie można uzywac peelingów mechanicznych ani odrywać suchych skórek
![]() |
#5029 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ok, ja rozumiem, że skóra po Atre jest podrażniona i wrażliwa, ale nie wyobrażam sobie nie usunąć z twarzy tego, co mi schodzi. Peelingi enzymatyczne są za delikatne, aby pozbyć się wszystkich lub chociaż większości skórek (nie wierzyłam dermatologom, dopiero na własnej skórze się przekonałam, że to prawda). Łuszcząca się skóra musi zostać usunięta, natłuszczanie czy nawilżanie w tym nie pomaga, bo chodzi właśnie o to, by pozbyć się kolejnych łuszczących warstw naskórka i odsłonić nowy. Codziennie chodzę do pracy i nie wyobrażam sobie, żeby z taką łuszczącą się facjatą pokazać się komukolwiek, nie mówiąc już o nałożeniu jakiegokolwiek makijażu (jak wiadomo - to tylko jeszcze bardziej podkreśla suche skórki). Ja używam peelingu drobnoziarnistego z BU i płatka silikonowego też z BU, dzięki czemu wyglądam po ludzku, a nie jak straszydło ![]() Nawilżać/natłuszczać - owszem, ale po Atredermie i pozbyciu się odstających skórek. Ja robię tak: dwie noce z rzędu Atrederm, po każdej nocy rano peeling, a po południu płatek (jest świetny na duże łuszczenie), a trzecia noc - już po pozbyciu się wszystkich skórek Linoderm, który nie tylko natłuszcza, ale świetnie łagodzi wszelkie podrażnienia.
![]() |
#5030 |
Raczkowanie
|
Okej, czyli jak w końcu ? Smarowałam się atre w czwartek wieczorem, i łuszczenia nie było ani żadnych innym objawów (używam tego mniejszego stężenia), wiec posmarowałam się w sobotę wieczorem, a dzisiaj już coś ruszyło, zaczyna skóra delikatnie schodzić.
Mam żel z peelingiem z serii ziaji liscie manuka, spokojnie mogę używać? |
![]() ![]() |
![]() |
#5031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#5032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...zło nie jest nieludzkie, lecz przeciwnie, jest skrajną ekspresją ludzkiej wolności." Edytowane przez Skarfejs Czas edycji: 2015-11-01 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5033 |
Raczkowanie
|
Ups, to się pośpieszyłam :x Na nastepny raz będe bardziej uważała.
Mam jeszcze pytanie, czekacie aż ustanie łuszczenie i dopiero wtedy smarujecie się kolejny raz czy w regularnych odstepach np co 3 dni nie zważajac czy jeszcze jest wylinka czy nie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#5034 |
Raczkowanie
|
A u mnie już minęło 2 miesiące ponad od pierwszego zastosowania i efekty nie powalają
![]() Aktualnie niespodzianki pojawiają się ciągle, może jest ich trochę mniej, może szybciej znikają, ciężko ocenić mi obiektywnie. Ale lubię ten efekt po ![]() karllii ja na przykład smaruje się w środy i czwartki jedynie, tak żeby łuszczenie przypadało na weekend, kiedy nie muszę straszyć ludzi ![]() ![]() Edytowane przez Justink Czas edycji: 2015-11-01 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#5035 |
Zakorzenienie
|
Ja też. Jak mam wolne i wiem, że nie muszę sie pokazywać ludziom to smaruję się codziennie.
#5036 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Już mam recepte ogarnietą, jeszcze załatwie jakieś butelki małe do przelania i będziemy się łuszczyć ![]() Na początku ze zwiększaniem częstotliwości to spokojnie. Zaczynam zazwyczaj od raz w tygodniu, i jak już skóra nie reguje tak histerycznie to powoli zwiększam. Odn. peelingów mechanicznych... nie polecałabym, można sobie blizn narobić. Poza tym podczas kuracji trzeba skóre traktować jak skóre wrażliwą. Któraś stosowała na skóre poretinoidową jakieś kremy z adermy? Zastanawiam się nad jakimś, ale akurat najpopularniejszy cicalfate się u mnie w ogóle nie sprawdza.
![]() |
#5037 |
Przyczajenie
|
Proponuję zwykły Retimax 1500, świetnie się sprawdza w trakcie wylinki.
#5038 |
Raczkowanie
|
Ile powinnam odczekać po odstawieniu atre żeby wrócić do kwasów? Miesiąc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5039 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli chodzi o mocniejsze kwasy niż PHA to robie sobie odstęp po atredermie aż skóra "odpocznie", nie łuszczę się i nie piecze i używam kwasów i później znów czekam do tego momentu i atre. Można też bez odstępu jeśli skóra da rade, tylko kwasu azelainowego nie powinno się łączyć z atredermem. Ogólnie to w tematyce kwasów i retinoidow polecam bloga mademoiselle eve, większość wiedzy na temat kwasów i atre posiadam stamtąd, dziewczyna ma dużą wiedzę i jak narazie nie zawiodłam się na jej radach, ma też właśnie wpis ze szczegółami jakie kwasy można łączyć z atre i ze sobą nawzajem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5040 |
Raczkowanie
|
Słabe kwasy też łącze ale po przerwie (trzy dni od arte) dostałam sporego podrażnienia od maski i widzę, że w składzie jest kwas azelainowy, teraz wszystko jasne. Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.