![]() |
#781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Atrederm
Cytat:
![]() Ja niestety nie potrafie sobie przypomniec gdzie czytalam o tym pol roku trwania efektow kuracji tretinoina (ale mysle, ze tez na LU ![]() Jak znajde wlasciwy link to natychmiast go wkleje! To jeszcze pytanie troche offtopowe - czym smarujecie juz zasiedziala "gule" zeby zeszla? Wczoraj zastosowalam sobie Kligmana na taka jedna, ktora mi wylazla po Atredermie na policzku i siedzi pod skora. Ichtiol na nia nie dziala ![]() ![]() ![]() Foxy_Lady - ciekawy sposob z tym podgrzaniem strzykawki, tylko czy to nie utlucze tretinoiny? Bo podkreci alkohol - to na pewno = penetracja srodka w skorze bedzie latwiejsza. Delilah - ten tonik/teraz to sie zwie plyn micelarny z kwasami od SVR, ktory zaaplikowany zaraz przed Atre podkreca go b. dobrze, jest oczywiscie z serii Lysanel. Edytowane przez Sylwiasta Czas edycji: 2008-08-10 o 14:49 Powód: literowki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Przyczajenie
|
Sylwiasta - pomysł z podgrzaniem atre pochodzi właśnie z LU
![]() ![]() Jeśli chodzi o gule - nie wiem co to jest odkąd stosuję atre ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A.. co dfo guli o któprej pisała jedna z Was... stary, wypróbowany sposób jak po maści ichtiolowej nie zeszlo, to zwykła babka (rosnie wszędzie) daje efekt obierania i pomaga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
![]()
"do gruboskurnycjh naleze? " sory za byka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Przyczajenie
|
Kolejnawsciekla błagam Cię nie szalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
Podpisuje sie "obiema recyma" pod tym co napisala Foxy_Lady ^ i jesli chodzi o Atrederm (piecze i zluszcza dopiero na dwa-trzy dni po aplikacji!) i o Cetaphil MD
![]() Toscie mnie pocieszyly z ta gula - mialam nadzieje, ze tretinoina, taka silaczka, da rade mlemu wybuleniu na policzku...Tymczasem gula siedzi jak siedziala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
![]()
Do Foxy _Lady ok, dziekuje za wsparcie ale nic nadal sie nie dzieje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Przyczajenie
|
Kolejnawsciekla - zrobisz jak uważasz, ale boję się, że efekt po podrasowaniu atre przy pierwszej aplikacji może nie być zachęcający. Skóra na twarzy i na rękach czy biuście może reagować inaczej. Może zrób tak - poczekaj spokojnie 2-3 dni, jeśli wszystko będzie w porządku ze skórą, podrasujesz sobie atre kwasem hialuronowym przy drugiej aplikacji, więc jeszcze efekt zobaczysz przed końcem urlopu i ewentualnie będziesz miała trochę czasu, żeby się doprowadzić do "stanu wyjściowego"
![]() Sylwiasta, gdyby Mecortolon nie zadziałał na gulę, spróbuj z tą wodą utlenioną w żelu (peroxygel 3%), kosztuje ok. 5 zł, mój "królik" chce mnie za ten patent ozłocić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Raczkowanie
|
![]()
Ok Foxy_Lady - posłucham bardziej doświadczonej koleżanki i poczekam te 2-3 dni z tymi eksperymentami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Przyczajenie
|
Kolejnawsciekla, cieszę się, że jednak rozsądek zwyciężył
![]() ![]() Nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć jakie powinnaś robić przerwy między kolejnymi aplikacjami atre, ale wierz mi, lepiej stopniowo przyzwyczajać skórę, a nie ją hartować. Ja na początku stosowałam atre raz na tydzień, półtora tygodnia - aż przestanę się łuszczyć, aż skóra przestanie swędzieć i zniknie lekkie zaczerwienienie - i też były efekty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myślę, że metodą prób i błędów dojdziesz do najbardziej odpowiadającego Twojej skórze sposobu stosowania atre, pamiętaj tylko, że on i tak działa, nawet jeśli się nie łuszczysz (bo to w zasadzie jest działanie uboczne, ale jakże chwalebne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Raczkowanie
|
Foxy_Lady
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Przyczajenie
|
ehhhhhhh stosuje 3 tydzień, efekty niby są ale niestety farbowałam brwi henną i teraz dopiero mam niezły problep, odraznienie nie z tej ziemi, jeśli was dotknęło coś podobnego poradźcie oś bo mam brwi jak 60 - letni facet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy moglabys tez opisac swoja metode lajtowego Kligmana ![]() Zauwazylam, ze po trzydziestce wszelkie takie zranienia znacznie dluzej mi sie goja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przebarwienia schodzą mi rewelacyjnie, ale nie po Acnedermie, a po Skinorenie żelu- niby słabszy, bo ma 15% kwasu, a Acnederm 20%, ale ten drugi w ogóle mnie nie ruszał widocznie podłoże w żelu pozwala lepiej penetrować skórę. Jedyny minus, że szczypie/swędzi okrutnie i przechodzi to dopiero po jakiejś godzinie. Nakładam 3x w tygodniu na całą twarz a w pozostałe noce, b. grubą warstwę punktowo na same przebarwienia. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do Yohnyk Tak sie zastanawiam czy nie doszlo u ciebie do reakcji na składniki henny.... cos odczuleniowego by sie przydało, nie wiem czy nawet Ance derm by tu cos nie pomógl, albo najzwyklejsza maść z wit A? i oczywiście omijanie tych okolic przy kolejnym smarowaniu Atre az zejdzie całkiem "to coś". Zamiast henny, smaruj olejkiem rycynowyym na noc brwi, to szybko sciemnieja, a nie powinno wtedy dojsc do zadnej rakcji bo ja rzęsy nim na noc smaruje a Atre pod oczy same daje i nic nie wylazi. Ale nie jestem ekspertką, są tu dziewczyny co dłużej w tym temacie siedzą i może one cos mądrzejszego i bardziej skutecznego doradza ![]() Pozdrawiam wszystkie kobietki. |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Obejrze sobie ten Skinoren (wczesniej mialam tylko Acnederm), rozumiem, ze on tez jest teraz bez recepty? Co do przechowywania Acnedermu to ja dmucham na zimne, tyle mnie nerwow kosztowal, ze wolalabym, zeby mi sie tak szybko nie utlenil ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Sylwiasta, nie przejmuj się wolnymi rodnikami, które sobie zafundujesz przy peroxygelu, jak już zaschnie w błonkę na skórze (po ok. 10 minutach) nie powinien już tak utleniać. Skinoren żel 15% jest mocniejszy (tzn. silniej działa) niż Skinoren krem 20%, ze względu właśnie na żelowe podłoże - jak pisała Guia. Oba są bez recepty. Teraz przepisik na mojego lajtowego Kligmana + kwas azelainowy ![]() ![]() ![]() Dzisiaj planuję zrobić sobie znowu lajtowego Kligmana i chcę po każdej aplikacji atre podrasowć HA, na noc Skinoren. Mam nadzieję, że nie wyżre mi skóry do kości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
Foxy_lady- naprawdę są bez recepty? To b. dobra wiadomość, bo ja ciągle po nie do lekarza latałam..
A lajtowy Kligman przerażający jest ![]() ![]() Sylwiasta- ja taką męczarnię miałam z przeklętym Zoraciem, całe szczęście zaczęłam od dekoltu, więc twarz udało mi się oszczędzić. Może po prostu Atrederm nie dla Ciebie? Bo, wg mnie, wysyp powinien być wysypem- czyli wyciągać wszystko na wierzch, a podskórne gule, to raczej nie jest dobry objaw.. Pewnie, że lepiej dmuchać na zimne i przechowywać jak należy, ja po prostu leń jestem- mieszkam w domku i nie chce mi się biegać z łazienki u góry na dół do lodówki ![]() Johnyk- to podrażnienie pewnie przez połączenie wody utlenionej i retinoidu. Masz jakieś maści przyspieszające gojenie? Typu Dermalibour czy rossmanowski krem na brodawki? Ważne żeby była warstwa okluzyjna i coś, co koi i łagodzi. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 |
Przyczajenie
|
Guia - lajtowy Kligman stosowany punktowo nie jest aż taki straszny, myślę, że bez Skinorenu znosiłabym to znacznie lepiej - tzn. nie byłoby tego plamistego wyburaczenia, swędzenia i uczucia palenia. Ale fakt, nie mam naczynkowej cery, więc i spirytus i atre nie powodują niezamierzonych spustoszeń. Na całą twarz nie odważyłabym się spróbować lajtowego Kligmana, bo tu dwie warstwy atre na spirytus salicylowy powodują przykre zaczerwienienie i lekki ból przy dotyku.
Przerażający jest dopiero Kligman w czystej postaci - nacieranie się roztworem tretinoiny w stężeniu ok. 0.3%, a nie "pikusiem" atre, o stężeniu tretinoiny 0.05%... Kolejnawsciekla, masochistko ![]() Dziewczyny, trzymać kciuki proszę, poszła pierwsza warstwa atre z HA, i jeszcze jakieś 5-6 przede mną... |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
^ Sprobuje wykonczyc zaczeta butleeczke Atredermu i przesiasc sie na Zorac.
Dziekuje tez za przepis na gule (peroxygel, juz nabylam), bo wlasnie mam nowa, dokladnie w tym samym miejscu w ktorym niedawno robilam "Kligmana"... Czy to mozliwe, zeby Atrederm ciagle jeszcze cos wyciagal? Ale ja nigdy nie mialam pryszczy na brodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Przyczajenie
|
Sylwiasta, może te gule to reakcja skóry na podrażnienie? Bo jeśli wyskoczyła Ci w miejscu kligmanowania to to może mieć sens - podrażniona, obdarta skóra słabiej się chroni przed bakteriami itp. Zgadzam się z Guia - wysyp wysypem, może trwać dwa tygodnie czy pół roku, ale te podskórne gule to może już nie być efekt oczyszczania skóry po atre. Druga sprawa - pryszcze na brodzie i na linii żuchwy mogą być objawem jakichś zawirowań hormonalnych. A może witamina E w atre Cię zapycha i stąd te gule?
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
![]()
Lady_HoX i nie wytrzymalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
![]()
Do... Foxy_Lady.. ale gafa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() EDIT: jakie masz tempo... nie szalej z tymi mechanicznymi peelingami. i absolutnie zabraniam Ci lajtowego (i jakiegokolwiek innego) kligmanowania, nie czytaj w ogóle tych postów!!! ![]() przede mną jeszcze 3 warstwy atre i póki co jest dobrze, już zauważam jakby lekki brak czucia w tych miejscach, gdzie się bardziej przyłożyłam do wcierania atre, ale prawdziwe nieprzyjemności dopiero mnie czekają ![]() Edytowane przez foxy_lady Czas edycji: 2008-08-13 o 20:16 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Raczkowanie
|
Ok, obiecuje pominąc te posty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Przyczajenie
|
Dziękuję, dziękuję
![]() ![]() nie wiem jak mi skóra zareaguje na lajtowego kligmana podrasowanego HA, bo pierwszy raz to uskuteczniam, więc się okaże za parę dni dopiero, ale jestem dobrej myśli ![]() ![]() 5 miesięcy to dużo czasu, na pewno efekty będą ![]() ![]() i mam jeszcze jeden pomysł wart włączenia do akcji renowacyjnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
Tak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.