Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-03, 06:47   #4081
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
A propo właśnie wczoraj oglądałam wesele w Leśnym Dworze, sala piękna, gustownie przystrojona, ale niestety jedzenia na stołach naprawdę malutko i teraz sama mogłam się przekonać
no własnie - ja tylko napisałam opinię o Leśnym Dworze
nikt nie jest jakims łakomczuchem,że musi niewiadomo ile zjeść, ale jak sie tańczy to się sporo kalorii spala i zawsze coś ciepłego się przekąsi, ale w niektórych salach tak bywa,że nawet nie ma za co się zabrac do jedzenia
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 07:28   #4082
gosikk_s
Zakorzenienie

Kalex, czekam z niecierpliwością na fotki z próbnej fryzury Ja swoją mam dopiero za dwa tygodnie, już się nie mogę doczekać A w czwartek pierwsza przymiarka...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 07:29   #4083
moonikkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Czesc (acz mala ilosc) byla z zagranicy typu usa czy australia wiec wiadomo bylo od razu ze nie przyjada. Mimo wszystko z mojej strony Ci zaproszeni z Polski przychodza wszyscy, nikt nie odmowil, ale ze strony TZ 3/4 osob odmowilo, bo żałoba, bo inne wesele, bo daleko, bo sa inne wydatki, bo egzaminy, bo wyjazdy - wiele różnych powodów. Od razu było przewidywane że wiele ofdmówi ale liczylismy na trochę mniej. Fakt faktem że ja utrzymuje bliskie kontakty z rodziną i zapraszałam też głownie osoby z którymi jestem blisko, dlatego też może ludziom zależy aby byc obecnym.
argumenty że nie przyjdą rzeczywiście rózne. Ja tez utrzymuje bliskie relacje z moją rodziną, mój TZ również, niebedziemy zapraszac nikogo z dalszej rodziny, więc mam nadzieję, że tak jak z Twojej strony goscie dopiszą, no chyba ze jakaś nieprzewidziana sytuacja typu żaloba, oby od takich z daleka.
Stary 2008-06-03, 07:30   #4084
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

no ja też jestem ciekawa co mi wyjdzie na głowie wydrukowałam sobie parę fotek z fryzurkami,żeby pokazać fryzjerce o co mniej więcej mi chodzi i dodatkowo mam wydrukowane foto sukni,żeby fryzjerka zobaczyła jak sukni wygląda na górze;
poza tym od dziś zaczynam chodzić na solarium-po dwa razy w tygodniu

gosik-jeszcze 25 dni do naszych ślubów
a u Ciebie jak z makijażem?
Stary 2008-06-03, 07:40   #4085
paula_26
Raczkowanie

GG do paula_26
Smile Wynajecie autokaru

Hej dziewczyny,

Czy wy wynajmujecie autokar na slub? Napiszcie jak ksztaltuja sie ceny wynajecia i czy moze jaka firme polecacie?

Pozdrawiam
paula_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 07:47   #4086
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Kalex ciesze sie ze jesteś zadowolona, juz teraz i ja nie mam żadnych wątpliwości do kogo sie udać
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 07:47   #4087
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Wynajecie autokaru

Cytat:
Napisane przez paula_26 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Czy wy wynajmujecie autokar na slub? Napiszcie jak ksztaltuja sie ceny wynajecia i czy moze jaka firme polecacie?

Pozdrawiam
my nie wynajmujemy-mieliśmy wynajmować, ale okazało się,że tylko 4 osoby by nim jechały,więc nie ma po co-weźmie się taksówkę;
a mieliśmy mieć autokar albo z firmy muszkieter albo Sindbad albo Orlik-mają strony w necie,jest tam oferta,że obsługą wesela,trzeba do nich maila napisać np.na ile osób autokar (bo mają różne) spytać się o cenę
Stary 2008-06-03, 08:34   #4088
paula_26
Raczkowanie

GG do paula_26
Smile Dot.: Kielce

Kalex:

dzieki za opdowiedz
Stary 2008-06-03, 08:38   #4089
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Kalex ciesze sie ze jesteś zadowolona, juz teraz i ja nie mam żadnych wątpliwości do kogo sie udać

jak powiesz p.Marcie np. o co Ci chodzi to bez problemu Ci to wyczaruje ja powiedziłam tylko,że moim życzeniem jest doklejenie kępek rzęs i ładnie podkreślone oko i p.Marta to zrobiła
Stary 2008-06-03, 09:53   #4090
palila
Raczkowanie

Dot.: Wynajecie autokaru

Cytat:
Hej dziewczyny,

Pozdrawiam
Zapytaj w PKS wiem ze kiedys wynajmowali i w atrakcyjnych cenach. Teraz sie nie orientuje ale mozna spytac
palila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 10:47   #4091
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
Witam bardzo serdecznie Wszystki Przyszle Panny Mlode
Jestem z Wami od nie tak dawna ale zdazylam sie przekonac,ze lepiej trafic poprostu nie moglam!Z racji takiej,ze od dluzszego czasu nie mieszkam w Kielcach,mam problemy ze znalezieniem kosmetyczki,fryzjera ..w sumie duzo wiecej tego wszystkiego jest!Licze bardzo na Wasza pomoc i dobra rade.
Nasz Slub ma sie odbyc 20.09.08r i chociaz wiekszosc rzeczy mamy zalatwione,to wiele jeszcze pozostaje..Za dwa tyg.bede w Kielcach na ok.5tyg i jeszcze nie wiem jak ale musze sie ze wszystkim uporac,bo pozniej znow wyjezdzam i wracam dopiero na sam Slub!Najbardziej przerazona jestem tym ,ze choc widze moja suknie w kazdym moim snieto fizycznie jeszcze jej nie posiadam!!!Mam nadzieje,ze nie bede miec z tym wiekszych problemow,w razie czego zabiore moj projekt do krawcowej a ta moze cos "stworzy" wiec pozniej pojdzie juz z gorki
Witamy na forum. Napisalas, ze za 2 tyg. bedziesz w Kielcach, ale czy masz zamiar kupic tutaj suknie? Bo na jakies przymiarki w ciagu roku trzeba przyjechac...A moze bedziesz kupowac w UK? Ja tez mam ten problem, ze nie jestem na miejscu, ale na pewno chce kupic suknie w PL-o wiele wiekszy wybor wedlug mnie.

Napisz cos wiecej, gdzie bedziesz miec wesele i co juz zalatwilas.
Pozdrawiam.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 10:52   #4092
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

Hej dziewczyny
Co powiecie na temat DH Katarzyna?Czy warto tam udac sie po suknie?
Przyjecie weselne mamy miec w Hotele Lysogory,czy byla tam ktoras z Was? Wzielismy ja ze wzgledu na hotel,poniewaz mamy duzo osob przyjezdnych i dzieki rowniez rekomendacjom znajomych i rodzinki ktora to bawila sie rok wczesniej na weselu mojego kuzyna.My w prezencie slubnym dostalismy apartament i zarezerwowalismy pokoje.
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 10:54   #4093
Puchatek M.
Rozeznanie

W Katarzynie są sukinie kieleckiej firmy MSModa. Mnie kilka się podobało.
Stary 2008-06-03, 11:01   #4094
DORIS0208
Rozeznanie

no wlasnie mnie tez Katarzyna przypadla do gustu.Bedac w kwietniu w Kielcach,za namowa kolezanek udalam sie do Jedrzejowa,jak dla mnie rewelacji tam nie bylo ale w sumie wszystko zalezy od gustu i intensywnosci poszukiwan
Zniechecona wrocilam do Kielc z mysla ze w koncu cos znajde.Pani w Paryzance powiedziala mi ze to ostatni dzwonek na zlozenie zamowienia a ze nie bylam zdecydowana postanowilam ze zalatwie to w tym lub innym salonie bedac w Polsce w czerwcu.Teraz zaluje,ze zostawilam sobie wszystko na ostatnia chwile ale na odleglosc to spraw tak wlasnie wyglada
Stary 2008-06-03, 11:02   #4095
paula_26
Raczkowanie

GG do paula_26

Cytat:
Hej dziewczyny
Co powiecie na temat DH Katarzyna?Czy warto tam udac sie po suknie?
Przyjecie weselne mamy miec w Hotele Lysogory,czy byla tam ktoras z Was? Wzielismy ja ze wzgledu na hotel,poniewaz mamy duzo osob przyjezdnych i dzieki rowniez rekomendacjom znajomych i rodzinki ktora to bawila sie rok wczesniej na weselu mojego kuzyna.My w prezencie slubnym dostalismy apartament i zarezerwowalismy pokoje.
Hej ,

Ja właśnie zakupiłam suknie u nich tzn. w drugim ich sklepie na ul. slowackiego (dawny pewex). Tutaj zdecydowanie milsza obsluga a to jest wazne przy wyborze i przy mierzeniu a suknie sa piekne

Dodam, ze przy zakupie sukni dostajesz oplacony pobyt w Karpaczu -7 dni( bez wyrzywienia) .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-03, 11:16   #4096
DORIS0208
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość
Witamy na forum. Napisalas, ze za 2 tyg. bedziesz w Kielcach, ale czy masz zamiar kupic tutaj suknie? Bo na jakies przymiarki w ciagu roku trzeba przyjechac...A moze bedziesz kupowac w UK? Ja tez mam ten problem, ze nie jestem na miejscu, ale na pewno chce kupic suknie w PL-o wiele wiekszy wybor wedlug mnie.

Napisz cos wiecej, gdzie bedziesz miec wesele i co juz zalatwilas.
Pozdrawiam.

Tak ,wlasnie mam taki zamiar,jezeli trzeba bedzie wybrac sie na przymiarke,to trudno wybiore sie,ale dedac wlasnie w tej Katarzynie pani powiedziala mi ,ze uporamy sie z tym w trzy tygodnie ,a potem przed samym slubem ostatnia gbyby bylo cos trzeba poprawiacPoprostu dostosuja sie do mojego zyczenia,jak nie dedzie mozna inaczej.W UK -kupowac raczej nie bede,bo choc niektorzy twierdza,ze to stolica mody to w Polsce sa rownie piekne suknie,zawsze tez mozna zamowic zagraniczna tylko czeka sie wiadomo ile,no i ceny-wiadomo tez duzo wyzsze!Zreszta chcac zamowic kwiaty,zrobic probny makijaz,fryzure i dopiac wszystkie detale najpierw musi byc suknia!wiec jesli bede biegac za "cala reszta"musze znalezc ta Jedna Jedyna!!!
Stary 2008-06-03, 11:22   #4097
DORIS0208
Rozeznanie

Cytat:
Hej ,

Ja właśnie zakupiłam suknie u nich tzn. w drugim ich sklepie na ul. slowackiego (dawny pewex). Tutaj zdecydowanie milsza obsluga a to jest wazne przy wyborze i przy mierzeniu a suknie sa piekne

Dodam, ze przy zakupie sukni dostajesz oplacony pobyt w Karpaczu -7 dni( bez wyrzywienia) .
Super,dzieki paula napewno sie tam wybiore!bo bedac na Sienkiece mialam wrazenie ,ze laski()sa troche sztywne!A ten wyjazd to tak,tez wiem-wiec moze sie skusze,zwlaszcza ze nasz honeymoon planuje wyjazd w gory i jakis wypadzik na Slowacje(bede miec namiar na miejscowosc gdzie sa gorace zrodla-podobnie jest fajnie)
Stary 2008-06-03, 11:25   #4098
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
W UK -kupowac raczej nie bede,bo choc niektorzy twierdza,ze to stolica mody to w Polsce sa rownie piekne suknie,zawsze tez mozna zamowic zagraniczna tylko czeka sie wiadomo ile,no i ceny-wiadomo tez duzo wyzsze!
Mnie dziewczyny z pracy ''napastuja'', zebym pojechala do jakiegos salonu i po prostu poprzymierzala, ale ja wole jednak w Polsce. Zreszta, jak przewiezc pozniej sukienke slubna w walizce, profanacja.

Stary 2008-06-03, 11:26   #4099
DORIS0208
Rozeznanie

A jeszcze Cie spytam Paula,ile razy bylas na przymiarce?i czy to faktycznie tak duzo czasu potrzeba?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-03, 11:31   #4100
izus123
Raczkowanie

Gorace Zrodla sa supehttp://www.umackov.sk/noclegi-ondrasova-aquapark/apartament-aquapark-tatralandia.htmr . Och,to mi troche ulzylo,ze nie tylko ja kupuje tak pozno suknie.bede w Polsce w polowie lipca i wtedy zamierzam kupic suknie.o przymiarki sie nie martwie,bo ja juz w kraju zostajePo trzech latach wracam do KIELC!
Hmmm,fajny gratis daja w tej Katarzynie,ale mi nic tam nie wpadlo w oko.A czy ktos wie,jak obsluga w Kiarze?
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 11:33   #4101
Puchatek M.
Rozeznanie

W Kiarze pani jest olewająca, nie doradzi, ale i nie narzuca się. Jak dla mnie to ok, bo nie lubię jak się za bardzo przymilają.
Stary 2008-06-03, 11:34   #4102
DORIS0208
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość
Mnie dziewczyny z pracy ''napastuja'', zebym pojechala do jakiegos salonu i po prostu poprzymierzala, ale ja wole jednak w Polsce. Zreszta, jak przewiezc pozniej sukienke slubna w walizce, profanacja.
dokladnie tak!istna profanacja
A tak serio,to ja tez o tym myslalam ale juz nastawilam sie na Polske wiec nie bede kombinowac.Mysle,ze kwestia finansowa tez nie jest bez znaczenia,bo my finansujemy sobie sami weselicho a jak wiadomo koszta sa dosc duze biorac pod uwage calosc!ale damy rade.
A u Ciebie karothka,jak sytuacja wyglada z suknia,masz cos?i kiedy sie wydajesz(za maz oczywiscie)?
Stary 2008-06-03, 11:35   #4103
Puchatek M.
Rozeznanie

Mogłam porobić fotki, bo zostawiała mnie samą w sukni i szła po kolejną
Stary 2008-06-03, 11:43   #4104
DORIS0208
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
Gorace Zrodla sa supehttp://www.umackov.sk/noclegi-ondrasova-aquapark/apartament-aquapark-tatralandia.htmr . Och,to mi troche ulzylo,ze nie tylko ja kupuje tak pozno suknie.bede w Polsce w polowie lipca i wtedy zamierzam kupic suknie.o przymiarki sie nie martwie,bo ja juz w kraju zostajePo trzech latach wracam do KIELC!
Hmmm,fajny gratis daja w tej Katarzynie,ale mi nic tam nie wpadlo w oko.A czy ktos wie,jak obsluga w Kiarze?

Dzieki wielkie za namiar na zrodelka
A Ty izus kiedy masz slub?Powodzenia przy wyborze sukni!Ja mysle ze tak czy owak cos znajde (rozmiar 38)a jak nie to znajoma krawcowa uszyje,duzo osob ja chwali i osobiscie widzialam kilka jej"dziel"
Stary 2008-06-03, 11:43   #4105
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

ja powiem szczerze nie polecam katarzyny
byłam tam i pani wyprowadziła mnie z równowagi.
poszłam mierzyć sukienki w marcu. pani do mnie kiedy ma pani ślub. ja mówie że we wrześniu. no co ona do mnie że nie da mi mierzyć sukienek bo do września to za daleko i jeszcze coś mi się ubzdura w głowie a ona póżniej nie bedzie mi mogła takiej samej zamówic.
a powiem że juz wtedy chciałam zamawiać sukienkę.
zresztą co to ją obchodzi czy sukienka bedzie wisiała u mnie w domu miesiac czy pół roku. skoro w jakiejś się zakochałam to mój wybór kiedy ją zmówie.
może wy miałyście milsze doświadczenia ale ja po prostu wiecej do tego salonu nie poszłam
madziadominik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 11:44   #4106
bartolina
Raczkowanie

Cytat:
Hej ,

Ja również kupiłam sukienkę na Słowackiego w Ms Modzie, masz rację zdecydownaie lepsza obsługa niż w Katarzynie, panie bardzo miłe, wszystkiego dopilnują, doradzą - super. I też przy zakupie dostałam pobyt w Karpaczu.
bartolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 11:47   #4107
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
dokladnie tak!istna profanacja
A tak serio,to ja tez o tym myslalam ale juz nastawilam sie na Polske wiec nie bede kombinowac.Mysle,ze kwestia finansowa tez nie jest bez znaczenia,bo my finansujemy sobie sami weselicho a jak wiadomo koszta sa dosc duze biorac pod uwage calosc!ale damy rade.
A u Ciebie karothka,jak sytuacja wyglada z suknia,masz cos?i kiedy sie wydajesz(za maz oczywiscie)?
Wydaje sie niestety dopiro w przyszlym roku w sierpniu, a chcialabym juz!! Mam jeszcze czas, ale wiesz jak to jest, w Polsce tylko 3-4 razy do roku. Przwdopodobnie bede musiala kupic suknie w grudniu/styczniu-zebym mogla jeszcze jakichs przymiarek dokonac.
Dziewczyny, pytanie do Was: ile trzeba miec przymiarek po zakupieniu sukni???

Stary 2008-06-03, 11:50   #4108
Puchatek M.
Rozeznanie

Ja będę miała tylko 2. Pierwsza w lipcu jak suknia przyjedzie do salonu i druga 2 dni przed ślubem przy odbiorze
Stary 2008-06-03, 11:56   #4109
fenomenka84
Raczkowanie

izus123 w Kiarze spotkałam sie z bardzo miłą obsługą, tak jak pisze Puchatek M. babka nie narzucała sie, nie zachwalała, nie było ochów i achów, tylko pytała sie grzecznie w której sukni sie najlepiej czuje, która jest moja faworytką ogólnie w porządku jak dla mnie
Co do Katarzyny to żadna suknia mnie nie powaliła, więc nie przymierzałam u nich nic, ale obok jest sklep z garniturami i tam mój TŻ zakupił sobie strój do ślubu, obsługa bardzo miła, ale najlepiej jest się zwrócić do tej starszej Pani, bo jest tam jeszcze taka młoda, ona raczej sie tak bardzo nie zna, tamta potraktowała nas fachowo, nie mówiła że wszystko jest super cudownie i że idealnie leży, tylko wzięła szpilki i to tu, to tam naniosła jakie mają być poprawki, czekaliśmy na nie 2 tygodnie i po tym czasie odebraliśmy garnitur, jest naprawdę super
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 12:23   #4110
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fenomenka84 Pokaż wiadomość
izus123 w Kiarze spotkałam sie z bardzo miłą obsługą, tak jak pisze Puchatek M. babka nie narzucała sie, nie zachwalała, nie było ochów i achów, tylko pytała sie grzecznie w której sukni sie najlepiej czuje, która jest moja faworytką ogólnie w porządku jak dla mnie
Co do Katarzyny to żadna suknia mnie nie powaliła, więc nie przymierzałam u nich nic, ale obok jest sklep z garniturami i tam mój TŻ zakupił sobie strój do ślubu, obsługa bardzo miła, ale najlepiej jest się zwrócić do tej starszej Pani, bo jest tam jeszcze taka młoda, ona raczej sie tak bardzo nie zna, tamta potraktowała nas fachowo, nie mówiła że wszystko jest super cudownie i że idealnie leży, tylko wzięła szpilki i to tu, to tam naniosła jakie mają być poprawki, czekaliśmy na nie 2 tygodnie i po tym czasie odebraliśmy garnitur, jest naprawdę super
To fajnie wiedziec,bo co do garnituru,to pojecia nie mam gdzie sie udac W Kiarze chyba sporo sukien mozna od reki dostac,a jak wiecie, mi zalezy na czasie.
DORISO,popelniam malzenstwo 25 pazdziernika 2008.
FENOMENKA,dzwonilam do Willi w sprawie dzieci: do 13lat 50% czyli 75zl.a od 13 normalna stawka(150zl.). Kurcze,nie zapytalam z malenstwami (0-3lat) Gapa jestem. Ale chyba za takie osobki nie licza
Ooo,pierwszy raz ogladam MsMode,no i prosze.Hmmm,ladniutka...c hyba sie tam wybiore
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia_slubna84s.jpg (9,1 KB, 59 załadowań)
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości