Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-04, 11:24   #4921
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik
Dot.: Bukiety

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Wczoraj pół dnia chodziłam po mieście za sukienką na poprawiny i nic mi się nie podoba Wogóle to nawet nie wiem jaką chcę, krótką czy dlugą.
uważam że fajnie jak na poprwiny się ma elegancą sukienke w kolanko. takie najlepiej wygladają
Stary 2008-07-04, 11:28   #4922
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
uważam że fajnie jak na poprwiny się ma elegancą sukienke w kolanko. takie najlepiej wygladają
Dzięki

A Wy Kochane już macie sukienusie?
Stary 2008-07-04, 11:31   #4923
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja
Dot.: Kielce

ja wstepnie mam z cywilnego. Bardzo ladna i taka za kolanko. Ale przypomnialam sobie o mojej sukni z wesela brata i weszlam znow na te strone gdzie zamawialam i szylam. I chyba tam zamowie sobie znow bo maja nowy super model taki wlasnie za kolanko lekko. I wiem, ze moge zaufac bo sprawdzilam rok temu.
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 11:32   #4924
fenomenka84
Raczkowanie

Co prawda my nie robimy poprawin, więc ja sukienki nie szukam, za to moja siostra jako moja świadkowa, szuka i szuka i znaleźć nie może nic jej się nie podoba, całe miasto już schodziłyśmy, całe allegro chyba przejrzała i nic, ale powiem wam że w mieście to rzeczywiście nic nie ma, wszystko na jedno kopyto niestety. Ja kupiłam sobie sukienkę na allegro, na ślub kolegi mojego TŻeta i mam nadzieje że na żywo będzie się ładnie prezentowała.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CO3258.jpg (45,9 KB, 71 załadowań)
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 11:34   #4925
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

fenomenka - sukienka bardzo fajna, ciekawe jak bedzie wygladala na zywo.
Ja osobiscie wole cos bardziej klasycznego. Ale Twoj wybor jest super! Daj znac czy w rzeczywistosci tez tak fajnie wyglada i jaki material.
Stary 2008-07-04, 11:37   #4926
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

ta suknia co mam na oku na poprawiny wyglada tak jak na zdjeciu ponizej (krotka). Dostepne sa rozne kolorki.
Na weselu brata bylam w tej dlugiej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 391269089.jpg (23,8 KB, 115 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czerwony.jpg (74,7 KB, 48 załadowań)
Stary 2008-07-04, 11:40   #4927
Puchatek M.
Rozeznanie

Śliczne sukieneczki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-04, 11:44   #4928
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

puchatku - tez mi sie bardzo podobaja. sa z allegro, jak juz wczesniej pisalam.
Stary 2008-07-04, 11:44   #4929
fenomenka84
Raczkowanie

aurinko to ja no właśnie mojej siostrze proponowałam żeby kupiła sobie coś w stylu tej pierwszej co wkleiłaś ale ona znalazła sobie taką(zdjęcie poniżej) na allegro i powiedziała że już by ją kupiła, niestety nie ma jej rozmiaru jak na razie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 392997350.jpg (48,7 KB, 104 załadowań)
Stary 2008-07-04, 11:48   #4930
martyna_martyna
Rozeznanie

dziewczyny,potrezebuje namiary na sklepy z biustonoszami do sukienek slubnych,dobrze trzymajacy bardotek.Pomocy!
martyna_martyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 11:48   #4931
Puchatek M.
Rozeznanie

Ta też extra!
Ja boję się kupić na Allegro, bo jestem niewymiarowa i nie wiem jaki rozmiar brać
Stary 2008-07-04, 11:50   #4932
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

ta suknia jest piekna, ale sama wiesz jak zdjecia w necie potrafia byc obrobione. Troche strach kupowac tak w ciemno. Ja szylam w pracowni te moja dluga suknie gdzie mialam probke materialu przed i kobieta byla bardzo pomocna i naprawde znajaca sie na rzeczy. Osobiscie nie ufam zadnym krawcowym bo mialam rozne sytuacje i wolalam kupic. Jednak rok temu stanelam przed problemem bo u mnie w Turku dostac cos fajnego na brunetke o dosc egzotycznej urodzie graniczy z cudem. Wiadomo, Finlandia, wszystko takie rozmyte na blondynki. Nijak sie to mialo do mnie i tego co lubie...
I znalazlam na allegro te pracownie, poczulam pozytywne wibracje (Kalex wie o czym mowie) i zaryzykowalam. Z zamknietymi oczami moge kupic teraz te krotka sukieneczke. Dluga jest dokladnie taka jak na zdjeciu, idealnie dopasowana, wspaniale i starannie odszyta.
Stary 2008-07-04, 11:57   #4933
fenomenka84
Raczkowanie

aurinko to ja moja siostra jak sie uprze to i tak kupi na allegro mam tylko nadzieję że jednak będzie sie to jakoś prezentowało, jeśli chodzi o szycie to tak jak piszesz ,trzeba mieć kogoś naprawdę dobrego i sprawdzonego
martyna_martyna zajrzyj do szame(Sienkiewicza lub pasaż świętokrzyski) tam jest spory wybór bardotek i ja też tam kupiłam swoją, tylko tam znalazłam tak świetnie dopasowaną bardotkę podtrzymującą dobrze biust a przedtem zwiedziłam kilkanaście sklepów i nic fajnego nie było
Stary 2008-07-04, 11:58   #4934
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez martyna_martyna Pokaż wiadomość
dziewczyny,potrezebuje namiary na sklepy z biustonoszami do sukienek slubnych,dobrze trzymajacy bardotek.Pomocy!
oto link do sklepów

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...11#post7947411

poniżej mojej wypowiedzi znajdziesz jeszcze inne propozycje
Stary 2008-07-04, 12:13   #4935
martyna_martyna
Rozeznanie

dziekuje slicznie
martyna_martyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 12:51   #4936
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

nie wiem czy któraś z nas bierze w ten weekend ślub ale mimo wszystko ...
wszystkim weekendowym pannom młodym życze dużo radości z tego jedynego tak specyficznego dnia.
oby upalnie nie było a zabawa się udała.

ja zniakam na całyyyy weekend.
Stary 2008-07-04, 12:56   #4937
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez paula_26 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Słuchajcie ja sie dowiedzialam o takiej dziewczynie , kotra robi najladniejsze bukiety a wiecie gdzie? na bazarach przy ul. seminaryjskiej. Wybralam sie do niej zobaczylam co ma do zaoferowania i powiem szczerze ze bylam pod wrazeniem robi dziewczyna bardzo ladne bukiety , zrobi kazdy jaki kto znajdzie w katalogu , akurat trafilam jak robila bukiety na slub i bylam pod wrazeniem, umowilam sie z nia na bukiety i dodatkowo dekoracje samochodu, mam nadzieje ze wszystko bedzie oki.

Aha co najwazniejsze ceny sa o wiele nizsze niz w naszych kieleckich kwiaciarniach.

Pozdrawiam

Ps juz sie zaczynam denerwowac a do slubu jeszcze dokaladnie 2 miesiace ehhh
a tu jeszcze takie braki hehehe
Musze sie przejść po tych kwiaciarniach i zobaczyć co i jak
A co do bazar jestem jak najbardziej za, zawsze myślałam ze tam maja raczej tandetne bukiety póki sama nie poszłam z prośbą o zrobienie jednego z katalogu, wyszedł identycznie a cena była prawie o polowe niższa niz w innych kwiaciarniach
Takze co do ubioru samochodu zostanie na bank Nemezja a jesli chodzi o bukiet chyba zdecyduje sie wpasc na seminaryjska

Kupilam sobie dzis bizuterie w sklepie tym kolo Paryzanki i bielizne w Dama Pik, butow niestety zadnych nie znalazlam wiec decyduje sie zamowic ze strony

http://www.butyslubne.com.pl/buty_biale-k-5-pl.jsp
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 13:03   #4938
paula_26
Raczkowanie

GG do paula_26

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Musze sie przejść po tych kwiaciarniach i zobaczyć co i jak
A co do bazar jestem jak najbardziej za, zawsze myślałam ze tam maja raczej tandetne bukiety póki sama nie poszłam z prośbą o zrobienie jednego z katalogu, wyszedł identycznie a cena była prawie o polowe niższa niz w innych kwiaciarniach
Takze co do ubioru samochodu zostanie na bank Nemezja a jesli chodzi o bukiet chyba zdecyduje sie wpasc na seminaryjska

Kupilam sobie dzis bizuterie w sklepie tym kolo Paryzanki i bielizne w Dama Pik, butow niestety zadnych nie znalazlam wiec decyduje sie zamowic ze strony

http://www.butyslubne.com.pl/buty_biale-k-5-pl.jsp
Oniaczeq:

Przejdz sie jeszcze do Kiary na ul .Warszawska. Ja tez przeszlam cale miasto i nic nie znalazlam a tam wlasnie zamowilam w kolorze ekri bardzo ladne niestety zdjecia nie mam pokaze jak je dostane i cena przystepna bo 160zl mysle ze to nie duzo

pozdrawiam
paula_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 13:05   #4939
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez paula_26 Pokaż wiadomość
Oniaczeq:

Przejdz sie jeszcze do Kiary na ul .Warszawska. Ja tez przeszlam cale miasto i nic nie znalazlam a tam wlasnie zamowilam w kolorze ekri bardzo ladne niestety zdjecia nie mam pokaze jak je dostane i cena przystepna bo 160zl mysle ze to nie duzo

pozdrawiam

o mam blisko to sie przejdę...chociaż znając moje wymagania co do butów

Biustonosze:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-04, 13:41   #4940
Tynciak
Raczkowanie

oniaczeq możesz też wstąpić do florystki naprzeciwko paryżanki, po schodkach - unicat, tam zamówiłam dekoracje i bukiety, ceny trochę niższe niż w pokusie i nemezji
a sukienkę na poprawiny kupiłam w makalu, elegancka i niedroga po przecenie
Tynciak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 13:45   #4941
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1215167831

gdzieś Ty taka wytrzasnęła jest śliczna i ten kolor!!

Fenomenka trzeba uważać na te sukienki z allegro...najlepiej napisać do sprzedawcy zeby wysłali realne foto ( bo powinni miec skoro je sprzedaja) a nie takie wyretuszowane na modelce , kolezanka kiedys zamowila podobna sukienke na zdjeciach wygladala bardzo ladnie a przyszla jedna wielka szmatka..

Biustonosze:

Stary 2008-07-04, 13:59   #4942
fenomenka84
Raczkowanie

oniaczeq dokładnie masz rację, dlatego jak zdjęcie sukienki jest na modelce, to zawsze proszę o to żeby przesłali mi jakieś parę zdjęć rzeczywistych, jak się wykręcają to znaczy że coś nie tak jest, na szczęście jak dotąd zawsze byłam zadowolona z zakupów na allegro, mam nadzieję że tak pozostanie
Stary 2008-07-04, 16:46   #4943
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Gorąco Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Jakie wycieczki polecasz? Możesz zdradzić ile kosztują i ile wziąść pieniędzy ze sobą? Aaa, jaką walutę?
Ja byłam w Luksorze, naprawdę warto było. Byłam w lipcu (więc największe upały), ale spokojnie przetrwałam widoki: groby faraonów, kolosy i świątynie Hatszepsut (chyba jakoś tak się to pisze), oraz Karnak, naprawdę robią wrażenie.
Kolejnym razem mieliśmy jechać do Kairu (piramidy), ale rozchorowałam się - zemsta faraona i właśnie pan rezydent z Selectursa oddał pieniądze bez problemu (nie tylko mnie, ale pozostałym 3 osobom, które beze mnie nie chciały jechać).
ja zawsze wybieram hotele z ALL INclusive, a dzięki czemu nie musiałam wydawać na żadne dodatkowe picie i jedzenie. Niestety nie pamiętam ile kosztują takie wycieczki, ale możesz sprawdzić na każdej stronie biura tam sa ceny przykładowe. My mieliśmy dolary (miałam trochę w domu), wymienialiśmy na "ichnie", ale płaciliśmy też dolarami. Nie pamiętam ile wydaliśmy, ale my kupiliśmy tylko jakieś drobne pamiątki i na wycieczkach byliśmy. Ja byłam jeszcze na łodzi podwodnej - fajna rzecz jak ktoś nie nurkuje, mój mąż wypłynął nurkować. Dobrze wybrac hotel który ma swoją rafę bo można pooglądać fajne rybki. Ja nie jestem za szczególnym pływakiem, ale trochę rybek widziałam

Złota rybka
No niestety tak to już jest, ze jeden ma problem z Wezyrem inny z Triadą a inny z innym biurem. ja byłam 1 raz z Wezyrem 9więc to nie za dużo), ale było ok. To też jest ważne do jakiego kraju jedziesz, bo niektóre biura specjalizują sie w konkretnych państwach.

Sukienki na poprawiny
Ta zielona sukienka jest bardzo ładna. Ja swoja szyłam była długa i błękitna miała pas (wstążkę) w pasie
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 17:59   #4944
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Co do sukienek z Allegro, to planowalam kupic ta czerwona - w necie bardzo ladnie sie prezentuje. W rezultacie nabylam ta czarna na wesele - jeszcze nie moje.

W zeszlym roku byla z Triada w Tunezji i powiem szczerze, ze troche sie zawiodlam. Oszukali nas na jeden dzien pobytu, urlopu mielismy tylko tydzien i kiedy ktos odbiera nam bezpodstawnie choc jego czastke naprawde mozna sie zdenerwowac. Do tego po calonocnej podrozy i dotarciu do hotelu o godzinie 6 rano, musielismy czekac 4 godziny na pokoj...Dla mnie byla to jakas abstrakcja. Rezydentka widzac nas rano koczujacych nawet sie nie odezwala, nie byla profesjonalistka. Mialam zakonczyc ta sprawe w wyzszej instancji, ale szkoda mi bylo nerwow.
Bylam tez z biurem Rainbowtours w Grecji i ich polecam z czystym sercem - bylo rewelacyjnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg precious.jpg (52,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (82,1 KB, 35 załadowań)

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 19:36   #4945
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Modliszka86 Pokaż wiadomość
Ja tez mam slub w przyszlym roku Dokladnie to 15 sierpnia 2009 A Ty kiedy Monikkaa kiedy?w kazdym razie bylismy takze u Piotra Gładkowskiego i podobnie jak na Was na nas zrobil bardzo pozytywne wrazenieMartwie sie troche bo mamy wesele w Ameliowce a z tego co pisze mimezis nie spisali sie tam na medalza to pocieszam sie ze w katedrze bylo spoko...
Ameliówką się nie załamuj, bo moim gościom się podobało, siostra zachwalala szybką obslugę, inni wyglad wnętrza i ładne okolice, jedynie duchota na sali była straszna, zwłaszcza na antresoli, bo całe ciepło szło do góry, ale Ty może doczekasz się klimatyzacji. Najważniejsze to bądź czujna, nie daj się zwodzić obietnicom, wszystko bierz na piśmie i walcz o swoje. Moje rady to:
1. spisz umowę jak najprędzej, bo kierowniczka nam odwlekala umowę, a potem podniosła ceny noclegów bo hotel jest teraz po remoncie
2. każ dopisać w umowie, że masz mieć klimatyzacje, a jak nie to...., bo mnie obiecali że na bank już będzie, a potem że niestety niezdążyli i trudno
3. jeśli rezerwujesz też noclegi - każ dopisać w umowie, że płacisz za rzeczywistą ilość gości lub liczbę zgłoszoną na tydzień przed weselem, a nie rezerwację na rok wcześniej!
4. jeśli chcesz szykować się do ślubu w hotelu, od razu ustal godzinę o której Wasz pokój ma być gotowy do odebrania i ustal konsekwencje, jeśli się spóźnią, bo w moim przypadku mieli jakichś gości i oddali mi pokój za późno, tłumacząc się że przecież dali pokój zastępczy (ciasny i bez dobrego oświetlenia!)
5. każ też sprawdzić prysznice i wyegzekwować niższą cenę jeśli będą usterki, bo w naszym apartamencie i pokoju świadków woda nie ściekała!
6. jeśli zamawiasz dodatkowo grilla, co u mnie było dobrym pomysłem, bo ludzi aż garnęło na zewnątrz, to od razu każ wpisać, że ma być grill a nie ognisko i pamiętaj że kobieta przy wyliczeniu doliczy Ci 150zł za obsługe
7. wszystko co ustalisz skonsultuj z kuchnią, bo przekaz informacji jest marny.. mnie podali posilki w innej kolejnosci niz ustalilam z hotelem, i wydrukowalam w menu, jesli chodzi o wpadke z grillem to tez kuchnia sie tlumaczyla że oni nie wiedzieli ze to ma byc grill, a kierowniczka umywala rece i kazala klocic sie z kuchnia
8. nie wierz kierowniczce ze wszyscy muzycy opłacają zaiks, bo moja kapela nie opłacała i kazali mi płacić, wiec lepiej sama sie upewnij jak jest w przypadku twojej kapeli czy dj'a
9. nie wpychaj na sale wiecej niz 130 osob, bo nie bedziesz miala gdzie tanczyc. Max na dole to 100osob plus 30 na atresoli. Nie zgadzaj się na zadne tańce w przełęczy między stołami, tylko każ zostawić caly wolny parkiet.

i to chyba tyle. Wczoraj dowiedzialam sie jeszcze, niestety, że na stole mojej kumpeli podali niedogotowane kluski ślaskie.. i na jej talerzu było znacznie mniej klusek do rosołu niż obok :/

Jeśli chodzi o katedre, to przygotuj się że będziesz musiala przejsc sie tam kilka razy.. Slub wyszedl ladnie ze wzgledu na ks Roberta, ale niestety nie możesz sama wybrać sobie księdza, ani czytań i dopiero na 15 min przed slubem dowiesz sie wszystkiego - choc slyszalam od ludzi ze mozna skombinowac telefon do konkretnego ksiedza i ladnie go poprosic zeby wybral Wasz slub Upewnij sie ze fotograf ma papier ukonczenia kursu robienia zdjec podczas slubow. Za wszelkie dodatkowe granie organisty płacisz mu dodatkowo.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 19:57   #4946
asiulka84
Raczkowanie

dziewczyny mam pytanka i licze na wasza niezastapiona pomoc:
1- czy za tort u braci Janusz placiliscie cos oprocz zaliczki przed weselem, chodzi mi o kaucje za patere bo kolezanka mi mowila ze trzeba ale w cukierni nikt mi nic nie mowil i zastanawiam sie czy to ja zle zrozumialam tego pana czy on zapomnial wspomniec czy kolezanka sie myli
2- czy zaiksowi placi sie przed slubem czy po? bo juz obie wersje slyszalam i od czego zalezy czy place ja czy zespol?
prosze o pomoc!
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 20:27   #4947
Justyynaa
Przyczajenie

Wink Dot.: Kielce

Hej dziewczyny.
Długo mnie tu nie było. Na początek składam wszystkim nowo upieczonym parą oraz tym co będą tuż tuż
WSZYSTKIEGO DOBREGO NA NAWEJ DRODZE ŻYCIA.

Co do Zaiksu to płaci sie przed, bo trzeba zanieś potwierdzenie zapłaty do lokalu gdzie biedzie wesele. Rzadko sie raczej spotyka by płaciła to orkiestra , ale trzeba ich pytać przy podpisywaniu umowy.

Ja płaciłam i miałem zniżek ,bo lokal gdzie wesele ma z Zaiksem umowe też.
Zaświadczenie musiałam dostarczy tydzień przed przy ustalaniu MENU.

Ja również byłam w podróży w EGIPCIE- HURGHADA.
Było super, zdecydowanie polecam wycieczkę do Kairu.
Ogólnie byłam też w Sharm el sheikh i lepiej podoba mi sie Hurghada.
W Sharm było fajnie ale tak zwyczajnie cywilizowano na ulicy a w Hurghadzie można było w miesicie zobaczyć bardziej prawdziwe życie Arabów, a taksówki były jak z reklamy Lajona.

Justyynaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 20:38   #4948
-agniesia-
Wtajemniczenie

Ja płaciłam Zaiks po weselu. W umowie sali było napisane, że ja mam to zrobić, więc oni już więcej się nie wtrącali i nie kazali przynosić dowodu wpłaty.

Ja byłam w podróży poślubnej z Ecco Holiday na Majorce. Jak najbardziej polecam, wszystko poszło zgodnie z planem, mają bardzo fajne wycieczki fakultatywne.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 20:48   #4949
asiulka84
Raczkowanie

dziewczyny a gdzie sie placi w Kielcach zaiks?
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 20:50   #4950
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
dziewczyny a gdzie sie placi w Kielcach zaiks?
Na Paderewskiego w takim nowym budynku przy parku. Patrząc od ronda z Żytnią to chyba jakoś pierwszy albo jeden z pierwszych budynków po prawej stronie.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości