Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-26, 08:48   #811
ami81
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez malgorzatkka Pokaż wiadomość
No i ta temat Magnolii i Castora cisza a myślałam że coś mi poradzicie...
W Magnolii nie byłam, więc nie wiem. A Castora nie polecam nie podobało mi się to że trzeba tańczyć na płytkach przez co wszyscy się ślizgali i było strasznie mało i niezbyt dobrego jedzenia.
ami81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 11:16   #812
malgorzatkka
Raczkowanie

Płytki zmienili na parkiet i powiekszyli sale więc sala jak najbardziej ok- ale własnie to jedzenie - słyszałam ze stoły są prawie puste i nie bardzo jest co zjeść.
malgorzatkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 11:55   #813
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
No ja się nie wypowiadam, bo nic nie wiem na ten temat
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 13:57   #814
agata.p
Przyczajenie

A ja odnośnie Castora słyszałam całkiem co innego - kolega był tam na weselu miesiąc temu... jedzenia było u niego baardzo dużo i wszystko było pyszne i ładnie podane...
Co osoba to inna opinia....
agata.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 15:29   #815
eweline
Przyczajenie

GG do eweline
Kielce

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
Bardzo ładna Urszula Mateja. Trochę "ciężka", ale ma dużo uroku. Jeśli chcesz ją kupić to polecam wybrać się do Buska-Zdroju, tam będzie na pewno tańsza niż w Kielcach.
agniesia czy masz moze jakies konkretne namiary na ten sklep w busku?

Cytat:
Napisane przez agata.p Pokaż wiadomość
A ja odnośnie Castora słyszałam całkiem co innego - kolega był tam na weselu miesiąc temu... jedzenia było u niego baardzo dużo i wszystko było pyszne i ładnie podane...
Co osoba to inna opinia....
podobno w castorze jest rewelacyjnie, wszystko dopracowane ,jedynym minusem jest wlascicie,l ciezko sie z nim dogadac ,ale ja tak tylko slyszalam.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-09-27 o 13:19 Powód: post pod postem
eweline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 15:46   #816
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweline Pokaż wiadomość
agniesia czy masz moze jakies konkretne namiary na ten sklep w busku?
Studio mody Anna
Busko-Zdrój, Al.Mickiewicza 6, tel.(41)3702016
Mają też sklep w Staszowie ul. Kościelna, 502317356

Praktycznie większość sukien mają poniżej 2tys.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 06:57   #817
magdusia8
Raczkowanie

Cytat:
przejrzyj wątek. Na pewno o tym było, bo ja też pisałam o Castorze.
Byłam na weselu w Castorze w maju. I bardzo polecam. Kelnerzy sprawni, jedzenia było bardzo dużo i dobre. Jako gość byłam zadowolona.
I faktycznie jest parkiet. Wesele było na 200 osób i nie było zbytniego ścisku.
Ja moje wesele miałam w Ameliówce i tego nie polecam. Tam to dopiero było mało jedzenia. Do tej pory pluję sobie w brodę, że zdecydowałam się na ten lokal.
magdusia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 11:12   #818
Puchatek M.
Rozeznanie

W zeszłą sobotę byliśmy na weselu w hotelu Ameliówka i również nikomu nie polecam. Bardzo mało miejsca do tańczenia i brak klimatyzacji to największe wady taj sali.
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 12:07   #819
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Studio mody Anna

czy ten sklep ma gdzieś w necie pokazaną swoją kolekcję?
Stary 2007-09-27, 12:11   #820
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
czy ten sklep ma gdzieś w necie pokazaną swoją kolekcję?
Niestety nie. Mają tam kolekcje Gali, Urszuli Matei i paru innych, polskich, mniej znanych firm. Ta sama właścicielka ma też drugi sklep w Busku(nie wiem dokładnie na jakiej ulicy) z droższymi sukniami, m.in. Classy. Warto się tam wybrać i poprzymierzać, mają naprawdę duuuży wybór i stanowczo niższe ceny niż w Kielcach.
Stary 2007-09-27, 14:48   #821
eweline
Przyczajenie

GG do eweline

Cytat:
Studio mody Anna

agniesia WIELKIE dzieki za adres!!!!!
Stary 2007-09-27, 20:45   #822
alife
Przyczajenie

ja już po wszystkim!!! było znakomicie, wszystko nam sie udało. wszyscy spisali sie znakomicie. Przesyłam pare zdjęć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slub1.jpg (55,4 KB, 250 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slub2.jpg (51,5 KB, 245 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slub3.jpg (108,6 KB, 183 załadowań)
alife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 21:03   #823
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alife Pokaż wiadomość
ja już po wszystkim!!! było znakomicie, wszystko nam sie udało. wszyscy spisali sie znakomicie. Przesyłam pare zdjęć.

Gratulacje! Ślicznie razem wyglądacie!
P.S. Masz bardzo podobną suknię do mojej, rewelacyjnie wyglądają te gorsety
Stary 2007-09-28, 06:53   #824
magdusia8
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje! Ślicznie razem wyglądacie!
P.S. Masz bardzo podobną suknię do mojej, rewelacyjnie wyglądają te gorsety
gratulacje. Bardzo urokliwa stylizacja.

Ja też miałam ten gorset tylko do wąskiej sukni. I zgadzam się te gorsety na pannach młodych wyglądają naprawdę pięknie
magdusia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 07:42   #825
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

A ja Cie chyba poznaje Alife - Aniu Widze, ze sesja nad morzem sie odbyla

Gratulacje dla Was - wygladaliscie przepieknie oboje

Co do tych sukni z Agory to sie zgadzam- sa przepiekne

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 19:26   #826
alife
Przyczajenie

Dokładnie tak, sesja nad morzem sie odbyła i było naprawdę rewelacyjnie. Cudownie jest być żoną
pozdrawiam Tiara i życzę wszystkiego dobrego
Stary 2007-09-30, 10:01   #827
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
kobietki co sadzicie o tej sukni???
Eweline moja koleżanka miała tą suknię na swoim ślubie, panie w salonie mówiły, żę to absolutny hit, nie tylko tegoroczny, bo przychodzą klientki, które swój ślub będą miały w przyszłym roku a nawet i za dwa lata. Sukieneczka ładnie się prezentuje i wyróżnia bo jest nietypowa

Cytat:
Małgorzatkko ja Z TŻ-tem mamy w Castorze zrobioną wstępną rezerwację, byliśmy oglądać tą salę jakoś chyba w maju, akurat przygotowywali salę do przyjęcia na 130 osób, mnie i TŻ-towi spodobało się to co zobaczyliśmy, płytek tak jak pisałaś nie ma - jest parkiet, całość ładnie się prezentowała, MY jesteśmy zdecydowani. Oczywiście to jest moje zdanie jeśłi chodzi o Castor, każdy ma prawo do swojego . Co do Magnolii to w recepcji były kłopopty z tym żebyśmy przyjechali i zobaczyli salę, recepcjonistka powiedziała, że nie ma osoby kompetentnej, która udzieliłaby nam niezbędnych informnacji. Wtedy akurat zależało nam jedynie na porównaniu tych dwóch sal gabarytowo i wstępnym rozeznaniu, ale skoro to stanowiło tak duży problem, to ta sala odpadła. PIsałaś, że wesele planujecie na 200 osób, nie wiem czy Magnolia jest na tyle "pojemną" restauracją
Stary 2007-09-30, 12:28   #828
eweline
Przyczajenie

GG do eweline
Kielce

witam . mam pytanie ,czy ktos moze mi cos powiedziec o foto-gamie>??? ewetualnie jakies zdjecia??? a moze o videofilmowaniu Roman??? napiszcie cos bo nie wiem co o nich mysla inni!!

[quote=aniaaa84;5416473]Eweline moja koleżanka miała tą suknię na swoim ślubie, panie w salonie mówiły, żę to absolutny hit, nie tylko tegoroczny, bo przychodzą klientki, które swój ślub będą miały w przyszłym roku a nawet i za dwa lata. Sukieneczka ładnie się prezentuje i wyróżnia bo jest nietypowa

wiem ze jest nietypowa, ja zreszta lubie takie suknie. niestety kilka dziewczyn na forum skrytykowalo ja i to bardzo. dlatego pytam . ale wkoncu to moj slub.ta sukienka moim zdaniem jest dopracowana i przedewszystkim w moim stylu.dzieki!!!

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-09-30 o 19:50 Powód: post pod postem
Stary 2007-10-01, 08:17   #829
alife
Przyczajenie

Jesli chodzi o Foto Gamę zdecydowanie pracuja tam bardzo niemili ludzie ale sa to profesjonaliści i zdjęcia robią bardzo dobre. Ja miałam fotografa, który nie zajmuje się zdjęciami ślubnymi na co dzień, pracuje dla gazety. Ale jak dla mnie robi cudne zdjęcia. A co do pana Romana to mogę o nim mówić w samych superlatywach, nagrywał już mój slub, ślub siostry i wszystkie studniówki w naszej rodzinie. poza tym łatwo się z nim dogadać.
o

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-01, 08:44   #830
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
kobietki co sadzicie o tej sukni???
Mnie ta suknia też się bardzo podobała i sama chciałam ją kupić (była do sprzedania w woj. świetokrzyskim - używana za 1500zł w którymś z komisów internetowych), jednak po dłuższym zastanowieniu zrezygnowałam z niej - bo po 1wsze - to jest mój ślub (1wszy i jedyny więc chce mieć koniecznie białą suknie. W kolorze cappucino mogę iść na ślub ale jako osoba zaproszona). A drugi powód był taki, że ta piękna suknie dobrze się prezentuje tylko z przodu i z prawego boku w którym ma te tiule. Przy filmowaniu podczas uroczystosci w kosciele, a potem na sali weselnej podczas tanców - trzeby by uważać aby ustawiać się tą ładną stroną. Powiedzmy sobie szczerze-ze ta lewa strona nie ma nic interesującego (jest bardzo prosta) i wygląda z boku przeciętnie.
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 09:56   #831
eweline
Przyczajenie

GG do eweline

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Mnie ta suknia też się bardzo podobała i sama chciałam ją kupić (była do sprzedania w woj. świetokrzyskim - używana za 1500zł w którymś z komisów internetowych), jednak po dłuższym zastanowieniu zrezygnowałam z niej - bo po 1wsze - to jest mój ślub (1wszy i jedyny więc chce mieć koniecznie białą suknie. W kolorze cappucino mogę iść na ślub ale jako osoba zaproszona). A drugi powód był taki, że ta piękna suknie dobrze się prezentuje tylko z przodu i z prawego boku w którym ma te tiule. Przy filmowaniu podczas uroczystosci w kosciele, a potem na sali weselnej podczas tanców - trzeby by uważać aby ustawiać się tą ładną stroną. Powiedzmy sobie szczerze-ze ta lewa strona nie ma nic interesującego (jest bardzo prosta) i wygląda z boku przeciętnie.

Ja tez wychodze za maz po raz pierwszy i tez chcialabym miec suknie w kolorze bialym ,ale nie dla wszystkich jest to dobry kolor. Mam ciemna karnacje i jestem brunetka, wiec pasuja zdecydowanie kolory ecru, owszem gdybym sie uparla to moglabym kupic taka biala suknie, ale to nie wygladaloby zafajnie.dziekuje ci za odpowiedz i z szczerosc. pozdrawiam
Stary 2007-10-01, 15:21   #832
tiffi1
Rozeznanie

Kurcze jak to się dzieje, ze mimo, iż nie ma końca roku to już niektóre modele z 2007r są wycofane i dlaczego to są te modele, które mi się podobają
Stary 2007-10-02, 10:51   #833
aniaaa84
Zadomowienie

Joasiatko powiem Ci, że suknia moim zdaniem z każdej strony wygląda ładnie, ale oczywiście masz prawo do swojego zdania i ja absolutnie go nie neguje nie znam fachowej nazwy tego marszczącego się materiału, który jest po przeciwnej stronie tiuli, ale dla mnie wygląda niezwykle urokliwie. Moja koleżanka za mąż wychodziła we Włoszech, jej wybrankiem jest właśnie Włoch i wszystkie kuzynki ze strony pana młodego były suknią zachwycone i zadeklarowały, że na sówj ślub po suknie wybiorą się do POlski ta suknia jest bardzo oryginalna, dodam jeszcze, że fotografia nie oddaje wiernie tego co jest w rzeczywistości To jest tylko moje zdanie, a każda z nas i tak wybierze to co jej się podoba
Stary 2007-10-03, 11:20   #834
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny czy któraś z was zna się na kwiatkach,albo wiecie gdzie moge sprawdzić, jakie kwiaty są dostępne w kwiaciarniach?na giełdach w poszczególnych miesiącach??
Stary 2007-10-03, 12:27   #835
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was zna się na kwiatkach,albo wiecie gdzie moge sprawdzić, jakie kwiaty są dostępne w kwiaciarniach?na giełdach w poszczególnych miesiącach??
Spróbuj poszukać na wątku bukiety ślubne, tam Dziewczyny się dosyć szczegółowo wypowiadają na ten temat, a jeśli chodzi o dostępność w kwiaciarniach to musisz pytać indywidualnie w kwiaciarni, bo niektóre w pewnym okresie mogą nie sprowadzać danych kwiatów mimo, że na giełdach można je spotkać.
Stary 2007-10-03, 21:31   #836
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Joasiatko powiem Ci, że suknia moim zdaniem z każdej strony wygląda ładnie, ale oczywiście masz prawo do swojego zdania i ja absolutnie go nie neguje
Oczywiście, że o gustach się nie rozmawia, chciałam jednak wyrazić swoją opinię, ze nie wyobrażam sobie ślubu i panny młodej bez białej sukni. Akurat w tym względzie jestem tradycjonalistką.

Mnie ta suknia Mateji bardzo, bardzo się podoba - jest śliczna a szczególnie gorset - i nawet się nad nią zastanawiałam - ale jednak mogłabym ją ubrać tylko na bal, a nie na swój ślub - po prostu muszę wystąpić cała w bieli...

A ja mam pytanko do Was drogie Wizazanki - gdzie kupowałyście / albo wiecie gdzie można kupić ładne buty ślubne ??? Oczywiście interesują mnie białe buciki - na wysokim obcasie, a nawet bardzo wysokim, ponieważ mój TŻ jest ode mnie duuużo wyższy, a ja nie lubię czuć się mała przy Jego boku...
Stary 2007-10-04, 08:52   #837
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Hej dziewczyny
Mam do Was pytanie czy była któraś na weselu w hotelu Przedwiośnie albo sama miała tam swoje wesele?
Pytam sie bo słyszałam rożne rzeczy a to mój faworyt póki co , dlatego wolałabym dowiedzieć sie z pierwszej reki osób które tam były...jakie wrażenia?
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 21:29   #838
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Oczywiście, że o gustach się nie rozmawia, chciałam jednak wyrazić swoją opinię, ze nie wyobrażam sobie ślubu i panny młodej bez białej sukni. Akurat w tym względzie jestem tradycjonalistką.

Mnie ta suknia Mateji bardzo, bardzo się podoba - jest śliczna a szczególnie gorset - i nawet się nad nią zastanawiałam - ale jednak mogłabym ją ubrać tylko na bal, a nie na swój ślub - po prostu muszę wystąpić cała w bieli...

A ja mam pytanko do Was drogie Wizazanki - gdzie kupowałyście / albo wiecie gdzie można kupić ładne buty ślubne ??? Oczywiście interesują mnie białe buciki - na wysokim obcasie, a nawet bardzo wysokim, ponieważ mój TŻ jest ode mnie duuużo wyższy, a ja nie lubię czuć się mała przy Jego boku...
Jeśli chodzi o buciki to swoje kupilam w RYLKO na Sienkiewicza. Bardzo cenie butki tego producenta, nie tylko slubne. Chcialam miec ladne buciki ale przede wszystkim wygodne. Nie zawiodlam sie. Zalozylam je o godzinie 14.30 a zdjelam o godz 7.00. Nie mialam zadnego obtarcia, plastry nie byly potrzebne. Uwazam ze podczas wesela wygodne buty to podstawa. Polecam
Stary 2007-10-05, 10:47   #839
enya83
Przyczajenie

GG do enya83

www.bialebuty.pl maja swietne buciki, mozna wybrac indywidualnie wysokosc obcasa, rodzaj materialu, kolor i wiele innych rzeczy maja rowniez nietypowe rozmiary nawet do 45!!!
enya83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 12:52   #840
joasiatko
Raczkowanie

Dziękuje Enya!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości