Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-06, 11:55   #961
EVEEELIN
Raczkowanie

Smile Dot.: Kielce

Malutka Dziekuje ci za namiary na DJ własnie wczoraj podpisalismy umowe Chłopak jest naprawde fajny, konkretny i super prowadzi zabawe na weselu bo pokazywal nam filmy....JESZCZE RAZ WIELKIE DZIEKI..))
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 11:57   #962
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq
Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez EVEEELIN Pokaż wiadomość
Malutka Dziekuje ci za namiary na DJ własnie wczoraj podpisalismy umowe Chłopak jest naprawde fajny, konkretny i super prowadzi zabawe na weselu bo pokazywal nam filmy....JESZCZE RAZ WIELKIE DZIEKI..))

Piotr Gładkowski? jeśli tak to tez poprowadzi nasze wesele
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 11:58   #963
EVEEELIN
Raczkowanie

Oqniczek widze ze bedziemy miały tego samego DJ na weselu i widze ze jestes tak samo z niego zadowolona jak ja. Na mnie zrobil takie samo dobre wrazenie jak na Tobie...))
Stary 2007-11-06, 12:05   #964
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

oniaczeq i eveeelin - dobrze, że znalazłyście gościa, który fajnie poprowadzi Wam wesele najważniejsze, żebyście Wy były z niego zadowlone, a jesli się Wam spodobał to na pewno jest super
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 12:16   #965
EVEEELIN
Raczkowanie

Masz racje Kalex oprawa muzyczna na weselu to najwazniejsza sprawa.Ja dlugo nie moglam sie zdecydowac czy ma byc orkiestra czy DJ. Rodzice chcieli orkiestre ale cena za dobra orkiestre to jakies 2500 i nie mam pewności czy beda fajnie grac, a DJ ktrego ja i malutka będziemy mialy zaproponowal mi naprawde przyzwoita cene...Orkiestra ma zazwyczaj sztywny repertuar a DJ zagra mi wszystko co bede chciała w dodatku nie ma mowy o fałszu..dlatego zdecydowałam sie na DJ....

NASZ WIELKI DZIEN TO 14.06.2008
Stary 2007-11-06, 12:24   #966
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Masz racje Kalex oprawa muzyczna na weselu to najwazniejsza sprawa.Ja dlugo nie moglam sie zdecydowac czy ma byc orkiestra czy DJ. Rodzice chcieli orkiestre ale cena za dobra orkiestre to jakies 2500 i nie mam pewności czy beda fajnie grac, a DJ ktrego ja i malutka będziemy mialy zaproponowal mi naprawde przyzwoita cene...Orkiestra ma zazwyczaj sztywny repertuar a DJ zagra mi wszystko co bede chciała w dodatku nie ma mowy o fałszu..dlatego zdecydowałam sie na DJ....

NASZ WIELKI DZIEN TO 14.06.2008
z tych samych powodów my wybraliśmy DJ-a na wesele moja mama była na poczatku delikatnie przeciwna, bo nie wyobrażała sobie, żeby na weselu nie grał zespół (rodzice TŻ-ta byli jak najbardziej ZA DJ-em, bo sami uczestniczyliw kilku weselach prowadzonych przez DJa i byli bardzo zadowoleni), dlatego jak szliśmy do naszego Dja to wzięliśmy moją mamę ze sobą, żeby osobiście go zobaczyła, pogadała, obejrzała kasety itp. no i kobietka wyszła zachwycona od razu zmieniła zdanie i teraz ciągle mi powtarza jak to dobrze, że zdecydowalismy się na tego DJa, bo teraz to już ma zajete terminy itp. i w ogóle jej się bardzo podoba zresztą wznosiła peany na jego cześć do taty przez 3 dni po wizycie u DJa

eveelin - będziesz 2 tygodnie wcześniej ode mnie ślubować a w jakiej parafii macie slub?
Stary 2007-11-06, 12:27   #967
EVEEELIN
Raczkowanie

Slub mamy w kosciele na Karczwce a wesele w Hotelu Karczówka. robimy nie duze wesele na 60 osob dla najblizszej rodziny.A Ty Kalex w której parafii będziesz brac swoj slub?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-06, 12:35   #968
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

my ślubujemy w mojej parafii - u św. Józefa, natomiast wesele mamy w Bristolu - u nas też nie bedzie dużego wesela, planujemy je urządzić na ok. 80 osób, więc w praktyce pewnie gdzieś ok. 70 osób będzie
Stary 2007-11-06, 13:23   #969
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:

My również z tych powodów zdecydowaliśmy sie na Dj, moi rodzice do dziś specyficznie do tego podchodzą (tata to chciałby żeby jeszcze orkiestra mnie z domu wyprowadzała) ale mam nadzieje ze zmienia zdanie, mnie w każdym razie urzekł
Eveeelin bierzecie wersje z karaoke i fotkami?

Biustonosze:

Stary 2007-11-06, 14:51   #970
EVEEELIN
Raczkowanie

oniaczeq my sie jeszcze zastanawiamy nad karaoke i nad tymi zdjeciami sama nie wiem...a wy zdecydowaliscie sie na te dodatki:? bo ja w sumie nie wiem co robic czy sie na to decydowac czy nie..A kiedy wy macie wesele?
Stary 2007-11-06, 16:26   #971
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
... (tata to chciałby żeby jeszcze orkiestra mnie z domu wyprowadzała) ale mam nadzieje ze zmienia zdanie, mnie w każdym razie urzekł
o matko
u mnie żadnej orkiestry nie będzie przy wychodzeniu z domu ja już dawno zapowiedziałam z TŻtem, że nie chcemy żeby coś takiego miało u nas miejsce i na szczęście okazało sie, że nasi rodzice też za taką oprawą muzyczną nie przepadają ufff...co za ulga
nie...po prostu ja bym się w życiu nie zgodziła, żeby mi czy to jakaś orkiestra czy to jakiś skrzypek/trębacz rzępolił coś jak będziemy wychodzić do ślubu....

wiem, że jest spore grono osób, które tak robi i sobie nie krzywdzą, ale każdy ma inne upodobania; więc jak ktoś bardzo chce mieć taką oprawę muzyczną to niech ma ja osobiście tego nie trawię i ciesze się, że ani TŻ ani nasi rodzice też
Stary 2007-11-06, 20:44   #972
malutka 166
Rozeznanie

Cytat:
to ciesze sie ze moglam pomóc że wam sie spodobał i że zdecydowalyscie sie na Dj Piotra Gładkowskiego.. jestem przekonana że będziecie zadowolone ze sposobu prowadzenia przez niego Waszego wesela,bo z tego co zaobserwowalam, własnie na to sie zapowiada co do dodatków, to wizualizacje zrobione ze zdjęć wygladają naprawde fajnie, wiecie, jesli macie jakas dalsza rodzine, z która rzadko sie widujecie, to maja szanse bardziej sie zblizyc do Was i poczuc taka rodzinna atmosfere, gdy obejrza wasze zdjecia dawne, wspólne z narzeczonym..na jednym weselu widziałam wlasnie cos takiego i ludziom sie podobało, niektóre starsze panie to razem siadły sobie i ogladaly i komentowaly jak to ich wspólna "wnusia" szybko urosła, ze ledwo w pieluszkach lezała, a juz męzatka, jak ładnie wyglądaja razem itd..wiadomo ze decyzja pozostaje w Waszych rękach, ale juz teraz zycze powodzenia i najwspanialszego wesela i dalszej drogi zycia oby uslanej rózami, zarówno Tobie Eveeelin i Twojemu narzeczonemu jak i Tobie Oniaczeq i Twojemu Tż
Stary 2007-11-07, 08:18   #973
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
oniaczeq my sie jeszcze zastanawiamy nad karaoke i nad tymi zdjeciami sama nie wiem...a wy zdecydowaliscie sie na te dodatki:? bo ja w sumie nie wiem co robic czy sie na to decydowac czy nie..A kiedy wy macie wesele?

My zdecydowaliśmy sie na dodatki , z tego co mówił to 200 zl drożej a zapowiada sie nie źlemam nadzieje ze sie nie mylę . Wesele mam 18.10.2008

Kalex ja bym chyba ze wstydu sie spaliła jakby orkiestra mnie wyprowadzała z domu , tez od razu było powiedziane ze absolutnie , na szczęście rodzice przyjęli to do wiadomości

Biustonosze:

Stary 2007-11-07, 09:01   #974
EVEEELIN
Raczkowanie

My jeszcze sie nie zdecydowalismy na dodatki ale chyba wezmiemy te zdjecia bo pomysł jest fajny i taki inny w sumie juz wszystko mamy zarezerwowane...Po nowym roku zaczne pewnie poszukiwania sukni ślubnej... dziewczyny ile wczesniej tak wogóle trzeba zaczac rozglądac sie za suknia?
Stary 2007-11-07, 11:28   #975
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Po nowym roku zaczne pewnie poszukiwania sukni ślubnej... dziewczyny ile wczesniej tak wogóle trzeba zaczac rozglądac sie za suknia?
tu jest mój post odnośnie tego co się tak z grubsza dowiedziałam o sukniach w Kielcach : http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=796

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-07, 12:01   #976
enya83
Przyczajenie

GG do enya83

hehehe a ja z Piotrkiem Gladkowskim chodzilam do klasy hehehee a wy nieee :P
enya83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 14:43   #977
eweline
Przyczajenie

GG do eweline

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
Ewelineczy wiesz już cos na temat sali w Woli Jachowej. Ja mam informacje na temat sali w Skorzeszycach, nie widziałam, ale słyszałam ze jest ładna-minusy to to że właściciel mało sympatyczny i oddzielone kuchnie, jedna na piętrze!od 2008 będzie kosztowała 3500!:/

Witam ja mam zamowiony termin na sale w Woli Jachowej, bardzo polecam .Nam sie ona bardzo podoba. Tutaj tez wlasciciel jest troche nie normalny ale przeciez wszystko ustalasz na poczatku i masz to na umowie. polecam!!! Co do sali w skorzeszycach to rozne opinie slyszalam .
eweline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 16:42   #978
tiffi1
Rozeznanie

Jesli chodzi o cennik:
#Zespół 5 osób (grali a weselu koleżanki było super) 3600zł (dwa dni, jeden dzień 2500zł)
# Kamerzysta - jeszcze nie dogadany, więc nie wiem
# fotograf - kolega 350zł + inny fotograf plener około 1200zł.

Co do oprawy muzycznej w kościele, będą śpiewać moi znajomi.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-08, 09:23   #979
EVEEELIN
Raczkowanie

dziewczyny macie pomysl na jakąs fajna piosenke na pierwszy taniec...?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-08, 09:26   #980
Puchatek M.
Rozeznanie

U nas będzie "Maj" zespołu Varius Manx, bo to nasza piosenka.
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-08, 09:58   #981
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

Hej hej
Witam wszystkie byłe i przyszłe Panny Młode.
Przeczytałam to forum od 1 postu i musze wam za nie podziękować, to naprawde kopalnia wiedzy
Ja swój Wielki Dzień będę miała 1 czerwca 2008 (niedziela) o 13.00 w św. Maksymiliane na KSM-ie. ( i tak na marginesie czy ktoś brał tam ślub?)
Jeśli chodzi o wesele to dużą imprezę sobie oszczędzamy i robimy tylko małe przyjęcie dla najbliższych w Karczówce.
Ktoś wcześniej pytał o oprawę ślubu typu: skrzypce, dołączam sie do pytania i mam jeszcze prośbe czy w gronie tych wszystkich dobrych fryzjerek i wizażystów ktrych wymieniłyście są tacy którzy mogą swoją prace wykonać w domu klienta ??
lady.anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-08, 10:07   #982
EVEEELIN
Raczkowanie

Lady Ann bedziemy mialy w tym samym hotelu nasze przyjecia weselne.. w której sali bedziecie miec przyjecie? bo w tej na dole?
Stary 2007-11-08, 10:18   #983
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

No właśnie my się jeszcze zastanawiamy. Początkowo mieliśmy mieć 25 osób tylko i nie planowaliśmy żadnych tańców, więc byłaby to sala kominkowa (ta na 30 os), ale teraz musimy jeszcze raz zastanowić się nad niektórymi osobami i nad ewentualnymi tańcami więc bierzemy też pod uwagę tą tzw klubową ( na 60 osób) w niedziele jedziemy ją jeszcze dokładnie obejrzeć.
EVEEELIN a ty na której będziesz mieć sali? i takie pyt jak na tej 60 osobowej to czy pozostajecie przy okrągłych stołach czy wstawiacie normalne i połączone?

Edytowane przez lady.anna
Czas edycji: 2007-11-08 o 10:42
Stary 2007-11-09, 07:50   #984
EVEEELIN
Raczkowanie

My będziemy miec w tej sali na 60 osób..Stoły chcemy ustawić tradycyjnie zastanawiamy sie jeszcze nad jakąs dekoracja tej sali chciałabym zeby jakas dekoratorka nam w tym pomogła..
Stary 2007-11-09, 08:01   #985
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

Aha czyli wnioskuje ze ta sala jest jednak spora (tzn 60 osob + miejsce do tanczenia). No to chyba w naszym wypadku odpadnie.

A nie robił nik może z was pleneru na karczówce ? podobno jest tam ładnie na wiosne. prosze o jakies opinie
Stary 2007-11-09, 09:28   #986
EVEEELIN
Raczkowanie

lady . anna My własnie robimy sobie zdjęcia w plenerze na Karczówce wydaje mi sie ze to dobry pomysł. Karczówka wiosna latem jest piękna. Mnóstwo zieleni mysle ze plener na Karczówce wyjdzie superrr..
Stary 2007-11-09, 09:55   #987
tiffi1
Rozeznanie

A macie juz jakieś pomysły na sukienkę.
Widziałam już w necie nowe kolekcje, niestety są bardzo drogie (Pronovias, White One itp.)
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-09, 10:51   #988
asiatko223
Przyczajenie

Witam,
Do kalex - ja mam ślub za sobą przygotowania też, jeśli chodzi o suknie salon na sienkiewicza na piętrze rossaline czy jakoś tak - nie polecam, miałam tam kupić suknie ale jak poszłam z mamą - kiedyś krawcową powiedziała że bardzo źle uszyte i faktycznie jak zrwóciła mi uwagę na to widać gołym okiem, między innymi bardzo odznaczają się koła w sukniach a nie powinno się ich zauważać.
Cymbeline, paryżanka strasznie drogo. Jest jeszcze salon na kościuszki mały wybór ale można zajrzeć, osobiście nic mi sie nie podobało.
Ja kupiłam w katarzynie na sienkiewicza - salon firmowy MS Moda czy SM Moda (nie mam pamięci do nazw). Model z poprzedniego roku bo żaden innym mi się nie podobał. Nie wątpliwie zaletą tej firmy jest to że szyją suknie w Kielcach na Kusocińskiego i można sobie co nieco w nich pozmieniać. Obsługa trochę mnie wkurzyła ale ogólnie na plus i polecam suknia bardzo ładna.
Salon na warszawskiej reklamuje się jako największy ale wg mnie taki duży to on nie jest, większy w katarzynie bo na dwóch piętrach
Z tego co zauważyłam znacznie lepiej traktują przyszłe panny młode jak przychodzą z mamami
pozdrawiam
asiatko223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-09, 11:06   #989
julies
Raczkowanie

dziewczyny, jesli upatrzycie sobie jakas suknie z firmy white one, la sposa, atelier diagonal to ja na prawde polecam sie przejechac do salonu do czestochowy. ja mialam suknie white one ....w paryzance kosztowala 4tys, a ja w czestochowie zaplacilam za ta sama 2850 ...
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-09, 11:59   #990
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

asiatko - dzięki za uwagi, mysle, że każdemu się one przydadzą

julies - słyszałam już od mnóstwa osób, że w Paryżance i Cymbeline jest strasznie drogo. Nie wiem z czego to wynika, że Paryżanka takie ceny sobie winduje Też mam zamiar właśnie poprzymierzać suknie w tych salonach i jeśli coś mi sie spodoba, tak, że będę wiedziała, że to ta suknia to na pewno przejadę się do częstochowy i do jędrzejowa, bo słyszałam, że można właśnie dużo taniej kupić taką samą suknię
Julies, a możesz napisać nazwę salonu w Częstochowie, w którym swoją suknię kupowałaś i na jakiej jest on ulicy? Albo na forum albo na PW
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości