![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kielce
nooo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Raczkowanie
|
Kalex bardzo ładna..będziesz sliczna pania młoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() a my idziemy w poniedziałek na 1 spotkanie do tej poradni małżeńskiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]()
#1266 |
Zakorzenienie
|
hmmm...dziękuję, zaraz się speszę
![]() hmm na mnie super ta suknia leży i piękniieeee podkreśla całą figurę, więc mam nadzieję, że przyszłemu mężowi się bardzooo spodoba ![]() ![]() enya83 - ten złotnik jest gdzieś na staszica? |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Raczkowanie
|
Powiem ci Kalex ze jak ja kupowałam suknie to tez ta która mi sie na stojaku spodobała to w rzeczywistości jak przymierzyłam wyglądała beznadziejnie i na odwrót te które nie specjalnie mi sie podobały na stojaku to idealnie do mnie pasowały...
![]() Kalex ale zaczynacie kurs przedmałżeński czy te trzy spotkania na których mowia o metodach naturalnych? Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-04 o 21:57 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
te 3 spotkania
![]() kurs przedmałżeński (ten w Kościele)mamy już zrobiony i chcemy zrobić tą poradnię, żeby mieć spokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Raczkowanie
|
do której pordni idziecie? i od kogo miałas namiery na ta poradnie?od ksiedza czy sama sobie ja wybralas?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
aaa kurczę idziemy do poradni w mojej parafii
![]() ![]() namiary do poradni mamy od księdza - napisał mi informacje o tej poradni na takim zaświadczeniu, które mi dał, jak wpisywał do księgo datę i godzinę naszego ślubu. Nie wiem jak tam będzie, okaże się w poniedziałek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Raczkowanie
|
Chyba tez się wezme za ta poradnie, trzeba to przezyc i tyle..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, witam po dlugiej przerwie milczenia!!!
Mam namiary na obiecana wam dekoratorke. Mama w koncu znalazla, az ja serce rozbolalo od myslenia gdzie wlozyla wizytowke. A miala byc w takim miejscu, zeby mozna ja bylo latwo odszukac. I wiecie co? Moja kochana mamunia zapomniala ja wyjac z letniej torebki!!!! Planowala ja schowac w to super miejsce by latwo ja odszukac i nie wyjela z torebki ![]() w kazdym razie dzwonilam wczoraj i tak sie zagadalysmy, ze znow nie wzielam numeru! Ale mi wstyd, szczegolnie, ze obiecalam. Ale tak to jest jak sie mamy nie widzi od 6 miesiecy.. tesknie strasznie i jak juz sie rozgadamy to.... Mam do Was pytanie. Strasznie podobaja mi sie 3 modele sukien, sa absolutnie w moim guscie ale obawiam sie czy dostane je w CK. Czy orientujecie sie moze czy modele Cosmobella sa dostepne w Kielcach? |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
aurinko niestety ale ani demetriosa ani cosmobelli nie dostaniesz w Kielcach
![]() ![]() ![]() najbliżej Kielc dostaniesz je w salonie Lissa Ferrera w Częstochowie edit: tu masz adresy salonów, które mają w Polsce te suknie: http://www.lisaferrera.pl/informatio...cf4c&info_id=3 eveelin - zdam relację z poniedziałkowego spotkania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zadomowienie
|
kalex czy i ja mogłabym zobaczyć Twoją suknię??? Nie ukrywam że jestem baaardzo ciekawa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
Kalex, obejrzałam katalog Mariees de Paris, suknie piękne nie powiem, model GINA też ale jednak myślę o innej. No nigdzie takiej nie ma, znalazłam kiedys pare fotek w necie w takim stylu jak mi się podoba ale w salonach takich nie widzę. Widać mam gust odbiegający od ogółu i projektanci nie uwzględnili mnie w swoich modelach
![]() Enya83, tez mi ktos mówił o tym złotniku nad Silnicą, muszę się do niego wybrać. A te obrączki które dla nich zrobił były takie ładne jak sklepowe? Chodzi mi o jakość wykonania, widać różnicę czy nie. I muszę w końcu zdecydować się na jakis wzór, chciałabym delikatny grawer ale tak żeby można było ją potem powiększyć. A tak mi się marzyły wtopione brylanciki... No ale trudno, zresztą moja mama twierdzi że z brylantami to pierścionek a nie obrączka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Rozeznanie
|
Wszytskiego dobrego w Nowym Roku!
Kalex pochwal się suknią - ciekawa jestem bardzo. Agniesia czy moge prosić namiar na strone z tym samochodem. Dziewczynki mam do Was kilka pytań. Byłam ostatnio w cukierni Braci Janusz i zastanwiam się nad tortem od nich. Mozecie mi powiedzieć czy u Sołtyków są lepsze torty i jaka jest cena za kg i jakie smaki. I drugie pytanie: gdzie zamawiacie ciasta i tez czy mogłybyście polecić dobre ciasta i ile za kg.? Bedę wdzięczna. A co do salonów ostatnio byłam w Cymbeline - ruch, tłok, panie mają katalog z wieloma sukniami ale tylko 8 z nich mają salonie, trzeba wybierać modele z wieszaków. Dosyć strojne jak dla mnie i drogie. Byłam w MS Moda, porazka na całej linii nic mi sie nie pdoodbało. Byłam też w Paryżance i tam była miła obsługa i nawet 2 sukienki przymierzyłam. Czas nagli a ja sukienki nie mam. Znaczy znalazłam za 3,5 tyś to trochę dużo jak dla mnie. Zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Raczkowanie
|
mam troszke podobne pytanie do poprzedniczki a raczej na podobny temat. ile ciasta liczycie na osobe i ile tortu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Wtajemniczenie
|
tiffi1 poszła wiadomość na priv.
Co do ciasta, to mi właścicielka sali przy omawianiu menu powiedziała ile blach ciasta mam dokładnie przywieźć, więc najlepiej pytać u swoich właścicieli sal. A tortu liczy się 10dkg/os.
#1280 |
Raczkowanie
|
kalex ja też chcę zobaczyć suknie jak możesz na prv
![]() co do tortów to mi w jednej cukierni powiedzieli że się płaci około 30 zł za kilogram, a ciasta są w różnych cenach w Kielcach od 20-27zł, a u mnie przyszła teściowa zamawia w Jędrzejowie i płacę 15 zł za kilo. Z tego co słyszałam to też po 10dka na osobę. Nam właściciel lokalu powiedział, że jak będę widziała ile osób będzie na weselu to on dokładnie powie ile ciasta , picia i alkoholu trzeba kupić. Iwa 4 ponawiam swoje pytanie, mamy w ten sam dzień ślub napisz w jakiej masz parafii jeśli to nie tajemnica? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Wtajemniczenie
|
Co do tortów to ja miałam tort angielski od Sołtyków. Pyszny, ale 38pln za kilo:/ Na szczęście ja miałam po znajomości za połowę ceny
![]()
#1282 |
Raczkowanie
|
Jak ja dzwoniłam do braci Janusz to powiedzieli mi 17 zł za kg ciasta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fotki zaraz prześlę ![]() od nas ksiądz nic nie brał przy wpisywaniu nas do ksiąg - zapisał tylko nasze imiona i nazwiska, dzień ślubu i godzinę. Poza tym w swoim kalendarzu spisał numery telefonów do nas. Jeśli chodzi o kasę to powiedział, że "sprawami finansowymi zajmiemy się na 3 miesiące przed ślubem" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Przyczajenie
|
gosikk_s obraczki byly identyczne!!! na prawde warto sie tam przejsc
![]() Kalex tak to ten na staszica tylko wejscie jest z tylu od strony silnicy ![]() tak na marginesie... jestes z uroczyska? jesli tak to na pewno sie znamy bo ten sam rocznik... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Raczkowanie
|
Kalex czy mogłabys i mnie wysłać na prv zdjecie sukni!
![]() Ja swoją wymarzoną suknie znalazłam na allegro, szyje ją jakiś zakład krawiecki, (nie pamietam w jakiej miejscowości),ale wysłałam im miesiąc temu emaila bo chciałam sie dowiedziec czy można do nich pojechać i wtedy pobrać miary, a nie tak przez allegro zamawiać, nie dostałam niestety odpowiedzi!Mogę jeszcze ze zdjeciem iść do fachowej krawcowej, ale wolę kupić "gotową"suknie, a przynajmniej wiedzieć że taki zakład jest w stanie ją uszyć! |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Raczkowanie
|
A mnie o sukienke nie pytajcie bo kupilam kota w worku i dowiem sie, co z tego wyjdzie dopiero w maju.
Bylam w salonie Angel w Warszawie, byly ostatnie dni znizki. Przez 1,5h przymierzalam suknie i bylam zawiedziona, bo 2 lata temu przymierzalam tam jeden model, ktory mnie zauroczyl i mowili ze zawsze jest, a teraz kompletnie nie wiedzialy o jaki model mi chodzi. Inne suknie byly ok, ale w kazdej cos chcialam zmieniac. Ostatecznie zabralam z jednego modelu koronkowa stójke, z innego modelu dalam dól, ale kazalam zrobic bez zakladek i mniej skloszowac, gorset kazalam zrobic sobie gladki i poobszywac aplikacjami z tej samej koronki, to samo na trenie, wymienilam tez material i w sumie tak pozmienialam, ze wlasciwie zaprojektowalam nowy model, ktorego efektu koncowego sie boje, bo niestety nie wiem, czy wyjdzie tak, jak mam to w glowie :/ A chlop mnie denerwuje, bo najchetniej w ogole by nie robil wesela, zal mu na wszystko kasy, sukienke mowi bym zalozyla po siostrze, a ja tu sie tak staram! ![]()
#1287 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny!
nie moglam otworzyc forum do teraz i widze, ze duzo mnie ominelo. Kalex - dzieki za namiary na salon!jak mozesz to prosze o przeslanie zdjecia Twojej sukni. wiecie co? zalamalam sie!!! normalnie chce mi sie wyc do ksiezyca! Podobaly mi sie 3 modele sukien z cosmobelli: oto zdjecia: (dodaje pliki pierwszy raz i nie wiem czy dobrze kombinuje ![]() w kazdym razie posiedzialam wczoraj w necie i poszukalam tych sukni w komisach aby zobaczyc jak wygladaja na normalnych dziewczynach, nie na modelce plus zdjecie obrobione w photoshopie. no i sie zalamalam. Suknie w moim typie, ale na zywo bleeeeee.. takie nijakie i biedne. Juz nawet nie skromne ale biedne po prostu!!! ja mam nietypowy gust - nie chce gorsetu, cieniutkich ramiaczek, nie chce odciananych ramiaczek i lubie dekolt V. nie lubie falban ani drapowan, modeli *rybka*. chce prosta i skromna suknie. A tu taka niespodzianka. mam nadzieje, ze jak zaczne mierzyc to znajde swoja wymarzona suknie zgodnie z tym co tutaj mowicie. Mam pytanie odnosnie salonu Vivien. Czy suknie tam sa od Vivien Vigo? Bo mam tam jedna na oku, ale sama nie wiem jak to wyglada na zywo. Jak pisalam do nich maila to mi powiedzieli, ze najblizszy salon jest w Opocznie. A tu czytam o Jedrzejowie. Czy to to samo? Jesli chodzi o ciasta to slyszalam, ze robia pyszne ciasta u mnie na Herbach w cukierni. Czasem tam kupowalam z mama i byly calkiem smaczne. To jest na 1-szego Maja cukiernia. Zawsze mozna zapytac! Rekomendacji dac nie moge bo kazdy lubi cos innego, ale mozna sie wybrac i poprobowac po kawalku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Mam pytanko czy któraś z was słyszała jakieś opinie odnośnie restauracji Pod jaskółką w Tumlinie?? Czy wiecie może jaki jest orientacyjnie koszt wynajęcia dekoratorki??
Z wszelkie odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Przyczajenie
|
A odnośnie tortów to ja osobiście bardziej polecam Braci Januszów. Przepyszne torty!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.