Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-04, 11:06   #1261
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Kielce

nooo
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 11:06   #1262
EVEEELIN
Raczkowanie

Kalex bardzo ładna..będziesz sliczna pania młoda)
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 11:08   #1263
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dziękuję

a my idziemy w poniedziałek na 1 spotkanie do tej poradni małżeńskiej
Stary 2008-01-04, 11:10   #1264
enya83
Przyczajenie

GG do enya83

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
A propos obrączek, jak myslicie lepiej jest kupić gotowe czy robić u złotnika? Bo mam stare złoto i tak się napaliłam. Naczytałam się na temat kupnych obrączek i praktycznie z każdymi coś się dzieje. Mat się ściera, złoto rysuje. Nastawiłam się na obrączkę z trzema brylancikami ale rezygnuję bo podobno nie można takiej powiększać. A jak to jest z robionymi u złotnika? Znacie może jakiegoś dobrego w Kielcach? Przeszłam przez Sienkiewkę i widziałam dwóch ale jeszcze nie pytałam. Takie robione wychodzą lepiej? Bo tak mi się wydaje że ręczna robota to chyba jest porządniejsza niż maszynowa. Sama nie wiem a też muszę się w miarę szybko zdecydować. Czas w końcu biegnie...
moja kolezanka w listopadzie brala slub... obraczki zmowili w Aparcie 900zl/szt dali zadatek i czekali... w miedzyczasie poszli do zlotnika... okazao sie ze te same obraczki on im zrobi za 600zl/2szt!!!! z jego zlota (nie ich!) olali zadatek bo to i tak im taniej wyszlo wiec chyba warto a jeden z najlepszych zlotnikow jest przy silnicy od strony parku
enya83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 11:10   #1265
-agniesia-
Wtajemniczenie

Dziękuję Suknia piękna! Zazdroszczę figury, ja w tego typu sukniach byłam zakochana, ale wyglądałam w nich jak grucha
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 11:14   #1266
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

hmmm...dziękuję, zaraz się speszę
hmm na mnie super ta suknia leży i piękniieeee podkreśla całą figurę, więc mam nadzieję, że przyszłemu mężowi się bardzooo spodoba

enya83 - ten złotnik jest gdzieś na staszica?
Stary 2008-01-04, 11:16   #1267
EVEEELIN
Raczkowanie

Powiem ci Kalex ze jak ja kupowałam suknie to tez ta która mi sie na stojaku spodobała to w rzeczywistości jak przymierzyłam wyglądała beznadziejnie i na odwrót te które nie specjalnie mi sie podobały na stojaku to idealnie do mnie pasowały...))

Kalex ale zaczynacie kurs przedmałżeński czy te trzy spotkania na których mowia o metodach naturalnych?

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-01-04 o 21:57 Powód: post pod postem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 11:23   #1268
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

te 3 spotkania
kurs przedmałżeński (ten w Kościele)mamy już zrobiony i chcemy zrobić tą poradnię, żeby mieć spokój
Stary 2008-01-04, 11:24   #1269
EVEEELIN
Raczkowanie

do której pordni idziecie? i od kogo miałas namiery na ta poradnie?od ksiedza czy sama sobie ja wybralas?
Stary 2008-01-04, 11:28   #1270
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

aaa kurczę idziemy do poradni w mojej parafii, nie mamy teraz akurat zbytnio czasu, żeby się rozwodzić i szukać jakiejś innej-fajnej

namiary do poradni mamy od księdza - napisał mi informacje o tej poradni na takim zaświadczeniu, które mi dał, jak wpisywał do księgo datę i godzinę naszego ślubu.
Nie wiem jak tam będzie, okaże się w poniedziałek może ok, może nie ok... ale szczerze mówiąc nie za bardzo mnie to obchodzi jak okaże się, że ktoś nawiedzony to prowadzi to puszczę te wywody mimo uszu, jak się okaże, że jest całkiem przystępnie to może coś wyniosę z tych spotkań
Stary 2008-01-04, 11:35   #1271
EVEEELIN
Raczkowanie

Chyba tez się wezme za ta poradnie, trzeba to przezyc i tyle..im szybciej sie zacznie tym szybciej sie bedzie mialo spokoj-he he he

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 11:39   #1272
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

Dziewczyny, witam po dlugiej przerwie milczenia!!!
Mam namiary na obiecana wam dekoratorke. Mama w koncu znalazla, az ja serce rozbolalo od myslenia gdzie wlozyla wizytowke. A miala byc w takim miejscu, zeby mozna ja bylo latwo odszukac. I wiecie co? Moja kochana mamunia zapomniala ja wyjac z letniej torebki!!!! Planowala ja schowac w to super miejsce by latwo ja odszukac i nie wyjela z torebki

w kazdym razie dzwonilam wczoraj i tak sie zagadalysmy, ze znow nie wzielam numeru! Ale mi wstyd, szczegolnie, ze obiecalam. Ale tak to jest jak sie mamy nie widzi od 6 miesiecy.. tesknie strasznie i jak juz sie rozgadamy to....

Mam do Was pytanie. Strasznie podobaja mi sie 3 modele sukien, sa absolutnie w moim guscie ale obawiam sie czy dostane je w CK. Czy orientujecie sie moze czy modele Cosmobella sa dostepne w Kielcach?
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 11:50   #1273
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

aurinko niestety ale ani demetriosa ani cosmobelli nie dostaniesz w Kielcach poza tym nie wiem ile planujesz wydać na suknię, ale akurat z cosmobelli suknie są piękne to fakt, ale mają też piękną cenę
najbliżej Kielc dostaniesz je w salonie Lissa Ferrera w Częstochowie

edit:
tu masz adresy salonów, które mają w Polsce te suknie:
http://www.lisaferrera.pl/informatio...cf4c&info_id=3

eveelin - zdam relację z poniedziałkowego spotkania poradnia do której idziemy jest w parafii św. Józefa
Stary 2008-01-04, 12:05   #1274
marysia_258
Zadomowienie

kalex czy i ja mogłabym zobaczyć Twoją suknię??? Nie ukrywam że jestem baaardzo ciekawa) A na pewno jest bajkowa))
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 12:43   #1275
gosikk_s
Zakorzenienie

Kalex, obejrzałam katalog Mariees de Paris, suknie piękne nie powiem, model GINA też ale jednak myślę o innej. No nigdzie takiej nie ma, znalazłam kiedys pare fotek w necie w takim stylu jak mi się podoba ale w salonach takich nie widzę. Widać mam gust odbiegający od ogółu i projektanci nie uwzględnili mnie w swoich modelach No nic, muszę dalej biegać po salonach, na coś się w końcu będę musiała zdecydować... A przy okazji, please, please ja tez bym chciała zobaczyć Twoją suknię, mogłabys mnie też przesłać fotkę?
Enya83, tez mi ktos mówił o tym złotniku nad Silnicą, muszę się do niego wybrać. A te obrączki które dla nich zrobił były takie ładne jak sklepowe? Chodzi mi o jakość wykonania, widać różnicę czy nie. I muszę w końcu zdecydować się na jakis wzór, chciałabym delikatny grawer ale tak żeby można było ją potem powiększyć. A tak mi się marzyły wtopione brylanciki... No ale trudno, zresztą moja mama twierdzi że z brylantami to pierścionek a nie obrączka
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 12:55   #1276
tiffi1
Rozeznanie

Wszytskiego dobrego w Nowym Roku!

Kalex pochwal się suknią - ciekawa jestem bardzo.
Agniesia czy moge prosić namiar na strone z tym samochodem.

Dziewczynki mam do Was kilka pytań.
Byłam ostatnio w cukierni Braci Janusz i zastanwiam się nad tortem od nich. Mozecie mi powiedzieć czy u Sołtyków są lepsze torty i jaka jest cena za kg i jakie smaki.
I drugie pytanie: gdzie zamawiacie ciasta i tez czy mogłybyście polecić dobre ciasta i ile za kg.?
Bedę wdzięczna.

A co do salonów ostatnio byłam w Cymbeline - ruch, tłok, panie mają katalog z wieloma sukniami ale tylko 8 z nich mają salonie, trzeba wybierać modele z wieszaków. Dosyć strojne jak dla mnie i drogie.

Byłam w MS Moda, porazka na całej linii nic mi sie nie pdoodbało.
Byłam też w Paryżance i tam była miła obsługa i nawet 2 sukienki przymierzyłam.

Czas nagli a ja sukienki nie mam. Znaczy znalazłam za 3,5 tyś to trochę dużo jak dla mnie. Zobaczymy
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 13:40   #1277
asiulka84
Raczkowanie

mam troszke podobne pytanie do poprzedniczki a raczej na podobny temat. ile ciasta liczycie na osobe i ile tortu?
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 13:49   #1278
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
mam troszke podobne pytanie do poprzedniczki a raczej na podobny temat. ile ciasta liczycie na osobe i ile tortu?
Z tego co się orientuję przyjmuje się 10 dkg tortu na osobę. Ile ciasta też nie wiem, no właśnie, nie kupuję tylko będę miała pieczone po rodzinie ale pojęcia nie wiem ile trzeba na mniej więcej 60 osób
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 14:29   #1279
-agniesia-
Wtajemniczenie

tiffi1 poszła wiadomość na priv.

Co do ciasta, to mi właścicielka sali przy omawianiu menu powiedziała ile blach ciasta mam dokładnie przywieźć, więc najlepiej pytać u swoich właścicieli sal. A tortu liczy się 10dkg/os.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 14:55   #1280
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

kalex ja też chcę zobaczyć suknie jak możesz na prv i koniecznie napisz o tej poradni tez zamierzam sie wybrać, i jeszcze jedna prośba pisałaś, że byłaś się wpisać do ksiąg co dokładnie tam potrzebne tzn wiem że dane osobiste, ale chodzi mi o to czy trzeba jakąś kasę na zapowiedzi już dawać?

co do tortów to mi w jednej cukierni powiedzieli że się płaci około 30 zł za kilogram, a ciasta są w różnych cenach w Kielcach od 20-27zł, a u mnie przyszła teściowa zamawia w Jędrzejowie i płacę 15 zł za kilo. Z tego co słyszałam to też po 10dka na osobę. Nam właściciel lokalu powiedział, że jak będę widziała ile osób będzie na weselu to on dokładnie powie ile ciasta , picia i alkoholu trzeba kupić.

Iwa 4 ponawiam swoje pytanie, mamy w ten sam dzień ślub napisz w jakiej masz parafii jeśli to nie tajemnica?
dagunia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 15:00   #1281
-agniesia-
Wtajemniczenie

Co do tortów to ja miałam tort angielski od Sołtyków. Pyszny, ale 38pln za kilo:/ Na szczęście ja miałam po znajomości za połowę ceny
Stary 2008-01-04, 15:41   #1282
EVEEELIN
Raczkowanie

Jak ja dzwoniłam do braci Janusz to powiedzieli mi 17 zł za kg ciasta.
Stary 2008-01-04, 22:31   #1283
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
kalex ja też chcę zobaczyć suknie jak możesz na prv i koniecznie napisz o tej poradni tez zamierzam sie wybrać, i jeszcze jedna prośba pisałaś, że byłaś się wpisać do ksiąg co dokładnie tam potrzebne tzn wiem że dane osobiste, ale chodzi mi o to czy trzeba jakąś kasę na zapowiedzi już dawać?

fotki zaraz prześlę

od nas ksiądz nic nie brał przy wpisywaniu nas do ksiąg - zapisał tylko nasze imiona i nazwiska, dzień ślubu i godzinę. Poza tym w swoim kalendarzu spisał numery telefonów do nas.
Jeśli chodzi o kasę to powiedział, że "sprawami finansowymi zajmiemy się na 3 miesiące przed ślubem" także za wpisanie na dany termin nic nie chciał
Stary 2008-01-05, 10:49   #1284
enya83
Przyczajenie

GG do enya83

gosikk_s obraczki byly identyczne!!! na prawde warto sie tam przejsc gosc robi nie tylko dane modele ale rowniez jedyne niepowtarzalne okazy zaprojektowane specjalnie na dana okazje... np moja bratowa ma od niego pierscionek, ktorego nie znajdziesz w zadnym sklepie, a robil go juz jakies 10 lat temu..

Kalex tak to ten na staszica tylko wejscie jest z tylu od strony silnicy
tak na marginesie... jestes z uroczyska? jesli tak to na pewno sie znamy bo ten sam rocznik...
enya83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 12:44   #1285
mika_am
Raczkowanie

Kalex czy mogłabys i mnie wysłać na prv zdjecie sukni!
Ja swoją wymarzoną suknie znalazłam na allegro, szyje ją jakiś zakład krawiecki, (nie pamietam w jakiej miejscowości),ale wysłałam im miesiąc temu emaila bo chciałam sie dowiedziec czy można do nich pojechać i wtedy pobrać miary, a nie tak przez allegro zamawiać, nie dostałam niestety odpowiedzi!Mogę jeszcze ze zdjeciem iść do fachowej krawcowej, ale wolę kupić "gotową"suknie, a przynajmniej wiedzieć że taki zakład jest w stanie ją uszyć!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 16:36   #1286
mimezis
Raczkowanie

A mnie o sukienke nie pytajcie bo kupilam kota w worku i dowiem sie, co z tego wyjdzie dopiero w maju.

Bylam w salonie Angel w Warszawie, byly ostatnie dni znizki. Przez 1,5h przymierzalam suknie i bylam zawiedziona, bo 2 lata temu przymierzalam tam jeden model, ktory mnie zauroczyl i mowili ze zawsze jest, a teraz kompletnie nie wiedzialy o jaki model mi chodzi. Inne suknie byly ok, ale w kazdej cos chcialam zmieniac. Ostatecznie zabralam z jednego modelu koronkowa stójke, z innego modelu dalam dól, ale kazalam zrobic bez zakladek i mniej skloszowac, gorset kazalam zrobic sobie gladki i poobszywac aplikacjami z tej samej koronki, to samo na trenie, wymienilam tez material i w sumie tak pozmienialam, ze wlasciwie zaprojektowalam nowy model, ktorego efektu koncowego sie boje, bo niestety nie wiem, czy wyjdzie tak, jak mam to w glowie :/

A chlop mnie denerwuje, bo najchetniej w ogole by nie robil wesela, zal mu na wszystko kasy, sukienke mowi bym zalozyla po siostrze, a ja tu sie tak staram!

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 17:42   #1287
iwa.4
Raczkowanie

GG do iwa.4

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość

Iwa 4 ponawiam swoje pytanie, mamy w ten sam dzień ślub napisz w jakiej masz parafii jeśli to nie tajemnica?

Daguniu, w Sobkowie
iwa.4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 18:23   #1288
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

czesc dziewczyny!
nie moglam otworzyc forum do teraz i widze, ze duzo mnie ominelo.

Kalex - dzieki za namiary na salon!jak mozesz to prosze o przeslanie zdjecia Twojej sukni.
wiecie co? zalamalam sie!!! normalnie chce mi sie wyc do ksiezyca! Podobaly mi sie 3 modele sukien z cosmobelli: oto zdjecia:
(dodaje pliki pierwszy raz i nie wiem czy dobrze kombinuje)

w kazdym razie posiedzialam wczoraj w necie i poszukalam tych sukni w komisach aby zobaczyc jak wygladaja na normalnych dziewczynach, nie na modelce plus zdjecie obrobione w photoshopie. no i sie zalamalam. Suknie w moim typie, ale na zywo bleeeeee.. takie nijakie i biedne. Juz nawet nie skromne ale biedne po prostu!!!
ja mam nietypowy gust - nie chce gorsetu, cieniutkich ramiaczek, nie chce odciananych ramiaczek i lubie dekolt V. nie lubie falban ani drapowan, modeli *rybka*. chce prosta i skromna suknie. A tu taka niespodzianka.

mam nadzieje, ze jak zaczne mierzyc to znajde swoja wymarzona suknie zgodnie z tym co tutaj mowicie.

Mam pytanie odnosnie salonu Vivien. Czy suknie tam sa od Vivien Vigo? Bo mam tam jedna na oku, ale sama nie wiem jak to wyglada na zywo. Jak pisalam do nich maila to mi powiedzieli, ze najblizszy salon jest w Opocznie. A tu czytam o Jedrzejowie. Czy to to samo?

Jesli chodzi o ciasta to slyszalam, ze robia pyszne ciasta u mnie na Herbach w cukierni. Czasem tam kupowalam z mama i byly calkiem smaczne. To jest na 1-szego Maja cukiernia. Zawsze mozna zapytac! Rekomendacji dac nie moge bo kazdy lubi cos innego, ale mozna sie wybrac i poprobowac po kawalku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg photo_169d83f0af4d5c0e08d6283fc14e168a.jpg (54,7 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 72131.jpg (14,4 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gown_dcf8d70f3cb1466259a50d0629af8a95.jpg (51,7 KB, 57 załadowań)
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 18:53   #1289
madzia210333
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. Mam pytanko czy któraś z was słyszała jakieś opinie odnośnie restauracji Pod jaskółką w Tumlinie?? Czy wiecie może jaki jest orientacyjnie koszt wynajęcia dekoratorki??

Z wszelkie odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję
madzia210333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 18:55   #1290
madzia210333
Przyczajenie

A odnośnie tortów to ja osobiście bardziej polecam Braci Januszów. Przepyszne torty!!
madzia210333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości