Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-13, 16:12   #1441
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
joasiatko

A masz jakiś link z tymi kieliszkami co kupiłaś jakbyś miała to zostaw, też nad czymś takim myślę.Pozdrawiam
Ja te kieliszki bardzo dawno zamawiałam, jednak znalazłam Pana od którego kupiłam: http://www.allegro.pl/item296685910_...a_allegro.html

Piaskowanie, oraz grawerowanie może zrobić jakie sobie zażyczysz oraz w takim miejscu na kieliszku w jakim Ty chcesz - moje kieliszki inaczej wyglądają niż na tej aukcji - bo trochę marudziłam, aby były dokładnie takie jak ja chce - nawet mam napis po drugiej stronie kieliszka :"dwie dusze złączone jedną myślą" na 1wszym kieliszku, "dwa serca bijące w takt" na 2gim kieliszku.

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Joasiatko a jak mi proboszcz pokzywał to na tej kartce była jakaś tabelka, sporo tego było, nie tak jak u Ciebie
Jestem załamana tym Dniem Skupienia....co to wogole za pomysł??
Nio niestety - bardzo dużo tych formalności, dlatego ja wybrałam Kościół Garnizonowy ponieważ wiem, że proboszcz w tej parafii nie będzie mi życia utrudniał Nawet mi obiecał czerwony dywan, oraz wystrój kościółka - kokardki i kwiaty. Nie wiem tylko jak z organistą - czy w miarę ładnie śpiewa czy nie - bo choć moi rodzice w wojsku pracują i bądź co bądź w pewnym sensie są związani z tą parafią, to niestety nie byłam w tym kościele na mszy nigdy... Muszę się wybrać w końcu

Katalinko17 - Niestety nie wiem o co chodzi z tym Dniem Skupienia - cieszę się, że mnie to nie dotyczy... ufff...

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-01-13 o 22:54 Powód: post pod postem
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 16:50   #1442
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24
Dot.: Kielce

joasiatko dzięki za link
dagunia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 22:44   #1443
amia83
Raczkowanie

Witam Wszystkich, my równiez ślubujemy 23 sierpnia 2008. Buziaczki
amia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 22:56   #1444
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

amia83 witam serdecznie na forum

A tak na marginesie ja wtedy też ślubuje
Stary 2008-01-13, 23:45   #1445
amia83
Raczkowanie

To super! a w którym kościele m.a.r.t.a.? Gdzie macie wesele? czy zaczęłaś chodzić już za sukienką? bo ja zamierzam po sesji wyruszyć na wielkie poszukiwania sukni. Pozdrawiam
Stary 2008-01-14, 00:00   #1446
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Ale nie jestem z Kielc , dzisiaj byliśmy na dolnośląskich targach ślubnych i na 99% mam już suknię wybraną. Co do reszty, wszystko już prawie pozałatwiane (czyli godz. w Kościele, sala, orkiestra,alkohol itp).
Już na początku stycznia zaczęłam chodzić po salonach sukien ślubnych i musze Ci powiedzieć, że były masakryczne przeceny, ale niestety żadna kiecka mnie nie urzekła. Teraz drugą rundę robię od lutego- podobno mają wejść nowe kolekcje 2008.

Pozdrawiam
Stary 2008-01-14, 00:41   #1447
amia83
Raczkowanie

Ma ktoś namiary na ten samochodzik ???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg galeria_we_dwoje_7.jpg (38,8 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg galeria_we_dwoje_8.jpg (28,9 KB, 51 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-14, 07:51   #1448
gosikk_s
Zakorzenienie

O kurcze, szkoda że ta gala ślubna nie będzie u nas wcześniej. Do połowy lutego muszę zdecydować się na sukienkę. Ale jestem już zdecydowana, jeśli nic nie wybiorę w Kiarze, jadę do Częstochowy Tam jest tyle salonów że może coś znajdę...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 09:39   #1449
kikko27
Przyczajenie

Jestem pierwszy raz na forum, znalazłam ten wątek ze względu na Kielce, niedawno miałam swój ślub i organizowaliśmy wesele.
Nie mieszkam już w Kielcach... od paru miesięcy, i mogę polecić co gdzie miałam robione na ślub i gdzie byłam i swoją opinię na ten temat, z czym wcale nie musicie się zgadzać. Ślub braliśmy w Kielcach
kikko27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 09:52   #1450
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kikko27 Pokaż wiadomość
Jestem pierwszy raz na forum, znalazłam ten wątek ze względu na Kielce, niedawno miałam swój ślub i organizowaliśmy wesele.
Nie mieszkam już w Kielcach... od paru miesięcy, i mogę polecić co gdzie miałam robione na ślub i gdzie byłam i swoją opinię na ten temat, z czym wcale nie musicie się zgadzać. Ślub braliśmy w Kielcach
No to w takim razie prosimy o obszerną relację

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja jestem w kropce...
Byliśmy wczoraj u księdza zaklepać datę i godzinę ślubu (tak jak joasiatko biorę ślub w 3 parafii), i proboszcz mówił nam o jakichś Dniach Skupienia, w Jędrzejowie, od 9 do 14 to trwa i potem papierek z tego dodaje się do protokołu.Ale nie skumałam po co to??Mówił nam, że tylko nasza diecezja ma coś takiego (jestem z Ostrowca, więc należę do sandomierskiej diecezji). To ma być obowiązkowe czy co??
joasiatko a jak rozumiem to pozwolenie (licencja) na ślub może być wypełniona u proboszcza pana młodego lub panny młodej prawda?Nie ma żadnej różnicy?
Dziewczyny, mam też problem z zaświadczeniem o ukończeniu kursu przedmałżeńskiego.
Skończyłam go w liceum, 2 lata temu, ale papierka nie mam, bo nie byłam na mszy świętej na zakończenie roku szkolnego.Myślicie, że jak pójdę do tej babki od religii to mi je odda??
Jeśli nie masz papierka potwierdzającego odbycie kursu przedmałżeńskiego, to tak jakbyś go nie odbyła. I wątpię, żeby kobieta ucząca religii przetrzymywała zbędą dla neij makulaturę, ale zawsze można spróbować - życzę powodzenia w załatwianiu

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-01-14 o 13:22 Powód: post pod postem
gazelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 09:56   #1451
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kikko27 Pokaż wiadomość
Hej Mogłabyś w takim razie rzucić troszkę szczegółów? Ja jestem na etapie przygotowań więc wszystkie informacje mogą mi się przydać Gdzie miałaś wesele?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-14, 10:53   #1452
ewa8885
Raczkowanie

hej dziewczyny.pisze po raz pierwszy na tym forum nie mam jeszcze ustalonej daty ślubu ale nie zaszkodzi zrobić małego wywiadu,a widze że jest tu wiele porad i sugestii-za co wam serdecznie dziekuje.moj TŻ(w sumie to jeszcze ni doszlam dlaczego tak sie mów...) chce żebysmy się pobrali w sierpniu w 2009,ale jak to wyjdzie to nie wiem bo sami chcemy sobie wyprawic wesele, a narazie jesteśmy na poczatku zbierania pieniędzy....troche to zakręcone...i do tej pory myślałam że mamy jeszcze czas do dogrania konkretnej daty(tj czy w 2009 r czy w 2010 będziemy sobie ślubować),ale po przeczytaniu waszych wypowiedzi to zaczynam się zastanawiać czy jak będziemy się tak gramolic to później uda nam się wszystko pomyślnie zarezerwować...

co do sali to też mamay pecha-w tym roku spalił sie dom weselny w którym chcialam się bawic na swoim ślubie...
mieszkam na przepięknej wsi oddalonej od kielc o 36 km i nie wiem czy będzie mi sie oplacało wynajmować sale w kielcach bądź za kielcami...bo beda duże opłaty za przewóz i w ogóle,a z powodu że my sami mamy placić za wszystko to liczymy się z kazdym groszem
ewa8885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 11:44   #1453
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewa8885 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.pisze po raz pierwszy na tym forum nie mam jeszcze ustalonej daty ślubu ale nie zaszkodzi zrobić małego wywiadu,a widze że jest tu wiele porad i sugestii-za co wam serdecznie dziekuje.moj TŻ(w sumie to jeszcze ni doszlam dlaczego tak sie mów...) chce żebysmy się pobrali w sierpniu w 2009,ale jak to wyjdzie to nie wiem bo sami chcemy sobie wyprawic wesele, a narazie jesteśmy na poczatku zbierania pieniędzy....troche to zakręcone...i do tej pory myślałam że mamy jeszcze czas do dogrania konkretnej daty(tj czy w 2009 r czy w 2010 będziemy sobie ślubować),ale po przeczytaniu waszych wypowiedzi to zaczynam się zastanawiać czy jak będziemy się tak gramolic to później uda nam się wszystko pomyślnie zarezerwować...

co do sali to też mamay pecha-w tym roku spalił sie dom weselny w którym chcialam się bawic na swoim ślubie...
mieszkam na przepięknej wsi oddalonej od kielc o 36 km i nie wiem czy będzie mi sie oplacało wynajmować sale w kielcach bądź za kielcami...bo beda duże opłaty za przewóz i w ogóle,a z powodu że my sami mamy placić za wszystko to liczymy się z kazdym groszem
Witaj Skoro wstępnie planujecie termin na sierpień przyszłego roku chyba powinniście zacząć powoli rozglądać sie właśnie za salą. Jeżeli zdecydujecie sie na salę w Kielcach to z tego co obserwuję i słyszę im wczesniej się zarezerwuje tym lepiej. Oczywiście wszystko zależy też od ilości gości, mniejsze wesele można zorganizować w wielu lokalach, z większymi jest trudniej. Jeszcze niedawno wystarczyło zamówić lokal rok wcześniej, teraz coraz więcej osób rezerwuje na dwa lata do przodu. Efekt, najbardziej oblegane sale w letnich miesiącach mogą mieć wolne terminy dopiero w 2010r. Wiem co mówię bo koleżanka planuje większe wesele i własnie zaczęła się rozglądać.
Fakt, skoro mieszkacie kawałek za Kielcami na pewno dojdą opłaty za przewóz gości. To może znajdziecie jakiś lokal bliżej domu? Ale z drugiej strony to nie jest jakaś straszna odległość, mój narzeczony mieszka 70 km ode mnie i gości z jego strony też trzeba będzie dowieźć. Myślę że transport to nie jest największy problem, pomyślcie nad wynajęciem autokaru.
A TŻ to po prostu TOWARZYSZ ŻYCIA

Stary 2008-01-14, 12:40   #1454
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

Hej dziewczyny!!!
mam nareszcie obiecany numer tel. do dekoratorki, ktora bedzie dekorowac moja sale.

663 769 909 'Arteusz'

szczerze mowiac nic o tej firmie nie wiem bo ja nie zalatwiam spraw tylko moja mama. Nawet nie pamietam jaka jest cena, ale wiem, ze bedzie dekorowac sale, kosciol jesli ksiezunio pozwoli oraz auto. I jesli dobrze kojarze to cena oscylowala wokol 1000 zl. Ale tak jak mowilam nie wiem na pewno. Jesli ktoras z was bedzie chciala sie skontaktowac z ta Pania to dobrze by bylo wypytac o ceny. Sama jestem ciekawa bo naprawde nie pamietam jak mi mama mowila gdy robila rezerwacje terminu.

Nie daje tez swojej rekomendacji z oczywistych wzgledow. Ale ja zaryzykowalam. Moja mama ogladala katalogi i mowila, ze maja fajne pomysly wiec czemu nie?

Jesli ktoras z Was dowie sie o cene to wielka prosba by podac tutaj.
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 12:49   #1455
ewa8885
Raczkowanie

dzieki gosikk_s naprawde musimy się szybko namyślać co do tej daty...jak juz będę dokładnie wiedziała to dam wam znać
ewa8885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 13:46   #1456
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

amia83
Witaj na forum ja też chce taki kabriolet
dagunia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 17:52   #1457
joasiatko
Raczkowanie

Ja myślałam nad białą limuzyną - ale jak zobaczyłam ten kabriolecik to chyba zmienie zdanie też bym chciała kontakt do właściciela autka...
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 20:56   #1458
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

witam nowe dziewczyny w watku
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 20:59   #1459
marysia_258
Zadomowienie

Witam Byłam dzisiaj pohodzić za zaproszeniami. Od razu poszłam do tego sklepiku papierniczego u samej góry na Sienkiewce (któraś z Was pisała o nim ) Faktycznie mają tam baaardzo duży wybór. Po obejrzeniu niecałych dwóh segregatorów moj TŻ zaczął ziewać powiedział że ma dość i że sama mam zdecydować.... taki los z tymi facetami

Dagunia24 dziękuje za namiary do dekoratorki
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-14, 21:02   #1460
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

heh no ja pisałam
kobietka tam sprzedająca własnie mi mówiła, że narzeczeni nie chcą oglądać zaproszeń albo zaczyna im się nudzić, a narzeczone bardzo chętnie przeglądają katalogi i w efekcie to kobieta wszystko wybiera i załatwia

mój TŻ póki co bardzo chce oglądać i wybierać wspólnie zaproszenia, zobaczymy czy mu się nie odmieni jak naprawdę zaczniemy...
Stary 2008-01-14, 21:20   #1461
marysia_258
Zadomowienie

Panie w sklepie właśnie nie zdziwiły się bardzo że tak szybko skończyliśmy oglądać, tylko sie uśmiechnęła i powiedziała że zaprasza z mamą albo koleżanką tak będzie bezpieczniej Widać ze mo TŻ nie jest wyjątkiem
Stary 2008-01-15, 09:27   #1462
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Dziewczyny mam pytanie, może sie orientujecie gdzie sa wypożyczalnie garniturów , fraków? bo mój Tz bardzo chce mieć frak na weselu ale kupować go samemu za bardzo sie nie opłaca
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 10:22   #1463
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam Byłam dzisiaj pohodzić za zaproszeniami. Od razu poszłam do tego sklepiku papierniczego u samej góry na Sienkiewce (któraś z Was pisała o nim ) Faktycznie mają tam baaardzo duży wybór. Po obejrzeniu niecałych dwóh segregatorów moj TŻ zaczął ziewać powiedział że ma dość i że sama mam zdecydować.... taki los z tymi facetami

Dagunia24 dziękuje za namiary do dekoratorki
Nie byłam w tym sklepiku i w związku z tym mam pytanie. Czy wybierając tam zaproszenia mamy jakiś wpływ na treść, znaczy tekst czy wiersze. Czy musimy zdecydować się po prostu na konkretny wzór z konkretnym tekstem. Bo my planujemy zamówić zaproszenia przez internet ale z drugiej strony wolałabym je pooglądać na żywo, wiedziałabym chociaż co wybieram...

Stary 2008-01-15, 10:55   #1464
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

gosik ja nie wiem, bo nie pytałam - będziemy zaproszeniami zajmować się gdzieś za miesiąc-półtora, bo planujemy je rozdawać w marcu

oniaczeq - wypożyczalnia garniturów i fraków znajduje się w sklepie PAWIS na Sienkiewicza w Katarzynie (I piętro) tu jest strona tej firmy: http://www.pawis.com.pl/firma.php

EDIT:
ja znalazłam takie info o kabriolecie do ślubu:

Kabrioletem do Ślubu?
Tanio!!!
Do wynajęcia z kierowcą na terenie Małopolski
tel. 0 501 49-15-20

informacja ze strony http://www.wesele.pl/pojazdy.html
Stary 2008-01-15, 11:06   #1465
gosikk_s
Zakorzenienie

Kalex, będziecie rozdawać 3 miesiące przed ślubem? Bo właśnie się zastanawiam o ile wcześniej wypadałoby. Bo żeby nie za wcześnie i nie za późno... Ale ostatnio właśnie oglądaliśmy je na stronach w necie i jest ogromny wybór, a plusem jest to że wszystko można sobie dowolnie wybrać. No i dlatego tak się zastanawiam jak to jest w sklepie...

Stary 2008-01-15, 11:07   #1466
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
gosik ja nie wiem, bo nie pytałam - będziemy zaproszeniami zajmować się gdzieś za miesiąc-półtora, bo planujemy je rozdawać w marcu

oniaczeq - wypożyczalnia garniturów i fraków znajduje się w sklepie PAWIS na Sienkiewicza w Katarzynie (I piętro) tu jest strona tej firmy: http://www.pawis.com.pl/firma.php

EDIT:
ja znalazłam takie info o kabriolecie do ślubu:

Kabrioletem do Ślubu?
Tanio!!!
Do wynajęcia z kierowcą na terenie Małopolski
tel. 0 501 49-15-20

informacja ze strony http://www.wesele.pl/pojazdy.html
No właśnie Kalex byliśmy tam..ale strasznie drogo , do tego trzeba samemu dokupić koszule i dodatki...
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 11:26   #1467
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

oniaczeq - oj to nie wiedziałam nigdy tam nie zaglądałam, po prostu firma mi utkwiła w pamięci

gosik - z tego co wyczytałam w gazetach dotyczących ślubu i serwisach internetowych zaproszenia należy zacząć rozdawać 3 miesiące przed ślubem (szczególnie rodzinie). Znajomym/przyjaciołom można wręczyć zaproszenia na miesiąc-półtora przed ślubem.

3 miesiące to akurat, bo zwykle miesiąc-dwa tygodnie przed ślubem musisz znać już ostateczną liczbę gości (dlatego prosi się gości o potwierdzenie przybycia do jakiegoś tam dnia), żeby wiedzieć za jaką liczbę gości zapłacić, ustalić menu na taką liczbę itp.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-15, 12:32   #1468
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
oniaczeq - oj to nie wiedziałam nigdy tam nie zaglądałam, po prostu firma mi utkwiła w pamięci

gosik - z tego co wyczytałam w gazetach dotyczących ślubu i serwisach internetowych zaproszenia należy zacząć rozdawać 3 miesiące przed ślubem (szczególnie rodzinie). Znajomym/przyjaciołom można wręczyć zaproszenia na miesiąc-półtora przed ślubem.

3 miesiące to akurat, bo zwykle miesiąc-dwa tygodnie przed ślubem musisz znać już ostateczną liczbę gości (dlatego prosi się gości o potwierdzenie przybycia do jakiegoś tam dnia), żeby wiedzieć za jaką liczbę gości zapłacić, ustalić menu na taką liczbę itp.
Tak tak wiem że zaproszenia trzeba rozdać wczesniej żeby każdy miał czas na ustosunkowanie się ale z drugiej strony mam wrażenie że jesli rozdamy te trzy miesiące przed to ludzie zdążą zapomnieć.... I dlatego tak myślałam o dwóch, tak żeby na miesiąc przed mieć potwierdzenia... No ale może faktycznie wcześniej, żeby się nie okazało że możemy komuś kolidować z jego planami... To tak może by w okolicy świąt porozdawać, dobra okazja bo i rodzina się zazwyczaj spotyka...

Stary 2008-01-15, 13:30   #1469
marysia_258
Zadomowienie

My ślub mamy 07.06.2008r. ale zaproszenia musimy zacząć rozdawać już w lutym ponieważ 3 miesiące przed ślubem mamy podać dokładną ilość pokoi hotelowych, a tu trzeba jeszcze dać czas do zastanowienia się nad przybyciem
Z tego wszystkiego Gosikk_s nawet nie zapytałam się czy można samemu dobrać wiersze, w sumie prawie o nic się nie pytałam ale będe tam w tym tyg. z mamą to się wszystkiego dowiem i Wam napiszę.
Stary 2008-01-15, 13:44   #1470
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
My ślub mamy 07.06.2008r. ale zaproszenia musimy zacząć rozdawać już w lutym ponieważ 3 miesiące przed ślubem mamy podać dokładną ilość pokoi hotelowych, a tu trzeba jeszcze dać czas do zastanowienia się nad przybyciem
Z tego wszystkiego Gosikk_s nawet nie zapytałam się czy można samemu dobrać wiersze, w sumie prawie o nic się nie pytałam ale będe tam w tym tyg. z mamą to się wszystkiego dowiem i Wam napiszę.

Ooo to faktycznie wcześnie rozdajecie, ja mam ślub trzy tygodnie później i na razie zastanawiam się... No właśnie, jak będziesz w tym sklepie to gdybyś mogła popytaj. Bo tam sa chyba gotowe wzory prawda? A to by chyba znaczyło że po prostu na któryś wzór trzeba się zdecydować...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości