|
|
#1471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
Ja byłam w tym sklepie na sienkiewicza z zaproszeniami - i niestety muszę Was zmartwić - ponieważ nic się nie da zmienić, ani treści, ani nawet kolorystyki - trzeba brać to co jest. DO niektóych tylko można dodać swoje zdjęcie - oczywście za dopłatą. Przeglądnełam te segregatory wszystkie i dużo zaproszeń się powtarza - tylko osą w innej kolorystyce. Ja osobiście polecam kupno zaproszeń przez internet - ponieważ te same zaproszenia które można znależć w tym sklepie - są na allegro o połowę taniej!!! Jest mnóstwo do wyboru - i są naprawdę identyczne - wiem bo spędziłam spoooooro godzin przed komputerem i w sklepach. Ale jak któraś z Was ma zmysł artystyczny, to polecam wykonanie własnoręczne zaproszeń - tak jak to ja uczyniłam - jest wtedy niezła zabawa i dużo satysfakcji.
|
#1472 |
|
Raczkowanie
|
Ja też zamierzam na allegro kupić zaproszenia, mam już upatrzone i koło marca będę zamawiać
. Nie będą to drogie zaproszenia, ale ładne bynajmniej nam się podobają. Nie zamierzam przepłacać za zaproszenie które i tak połowa ludzi wyrzuci do kosza. Wolę za te zaoszczędzone pieniążki kupić np księge gości.
|
#1473 |
|
Raczkowanie
|
A ja zdradzalam Wam pomysl na nasze zaproszenia? Moj TŻ uzbierał sobie mnóstwo butelek po piwie i nigdzie nie może upchać takiej ilości, dlatego ja je wykorzystam do artystycznego dzieła własnego autorstwa!
Najpier dobrze je wymyje, aby wyzbyć się zapachu i etykiet, następnie nakleję własną etykietę z naszym zdjęciem, które kumpela mi obrabia komputerowo ubierając nas w cylinder i welon, do środka wrzuce zwinięte w rulonik zaproszenie wydrukowane na cielkim, ładnym papierze, będą też mapki dojazdu, wszystko zakorkuje korkiem do wina, szyjkie butelki obwiąże na koniec białą wstążką na kształt kokardki i gotowe do wręczania! Już się nie mogę doczekać reakcji gości
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego się właśnie obawiałam... No my się właśnie zastanawiamy nad zamówieniem zaproszeń przez internet tyle że na żywo to przynajmniej widzę jak naprawdę wyglądają a przez sieć to zamawiam w ciemno. No ale z drugiej strony przynajmniej mogę sobie wszystko wybrać jak mi się podoba a nie muszę decydować się na konkretny tekst... Tak więc chyba też zostaniemy przy netowych
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki ja Wam podsune jeszcze jedno miejsce gdzie mozna znalezc duzo zaproszen. Na ulicy solnej na przciwko PZU, a w zasadzie po sąsiedzku z Salonem Wiosna tak troszke w bramie jest punkt chyba poligraficzny i maja tam zaproszenia. Sama sie wczoraj tam wybrałam ale czynny byl tylko do 17.00 i nic nie zdązyłam obejrzec.Moja siostra tam kupowala zaproszenia i z tego co mowi to maja spory wybrór. Zreszta trzeba pojsc samemu zeby sie przekonac.
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
fajne zaproszenia sa
http://www.zaproszenia-slubne.com/slubne/index.php i http://zaproszenia-itd.pl/gg.php?co=...dowy&cena=3.19 ja raczej będę tam zamawiać
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za informacje
udamy się też na Solną, a ja zaraz zobaczę zaproszenia pokazane przez oniaczeq ![]() edit: dziewczyny musze się pochwalić - zdałam ostatni egzamin na prawie! egzamin, który zatruwał mi życie od początku tego roku akademickiego, przez którego nie mogłam normalnie funkcjonować, po prostu...wykańczał mnie i udało się! ale nawet nie mam sily sie cieszyc...opada teraz ze mnie cały stres... Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2008-01-16 o 12:05 |
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję - teraz z wielkim zapałem mogę zabrać się do przygotować związanych ze ślubem
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Kalex, serdecznie gratuluję
Teraz skoncentrujesz się na organizacji ślubu, byle snu z powiek nie zaczął Ci spędzać przedślubny stres...![]() Oniaczeq, fajna ta stronka, też przeglądałam i myślę że da się coś ładnego wybrać, co najwyżej będzie problem z nadmiarem...
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
gosik to co będę przeżywać przed ślubem to będzie zerowy stres w porównaniu do tego
![]() dziś mało nie padłam z nerwów czekając na wyniki - jeszcze nad ranem śniła mi się...elżbieta zapendowska ( (chociaż po egzaminie jak sprawdzałam z książką i kodeksem to mi wychodziło, że dobrze )
|
|
|
|
#1482 |
|
Raczkowanie
|
kalex - GRATULACJE!!!
sama mialam niedawno egzamin na kursie i tez sie denerwowalam. nie chcialam wyjsc na tluka, zwlaszcza gdy mam swiadomosc, ze w szkole jestem jedyna z Polski chce godnie nas reprezentowac, a co! mam fajna stronke z zaproszeniami, ja chyba tu bede zamawiac. Ceny sa troszke nizsze niz na tych co podalyscie wyzej. A moze sie myle (?), ale popatrzcie dziewczyny i porownajcie. Nawet jak bedzie mozna zaoszczedzic pare groszy to zawsze cos! http://www.zaproszenia-lodz.com/printmedia/front.php na poprzedniej stronie podalam tez namiary na moja dekoratorke. Przypominam bo kiedys obiecalam i w koncu zdobylam ten numer
|
#1483 |
|
Raczkowanie
|
kalex gratulacje! odpocznij i dopiero sie bierz za rzeczy do slubu. na pewno zdarzysz!!!!!!!
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fakt faktem że sny chcąc nie chcąc wpływają na naszą podświadomość. Mnie np wczoraj śniło się że wpadłam pod samochód przebiegając przez ulicę i wracając z pracy powstrzymałam się przed przebiegnięciem prosto przed nadjezdzającymi samochodami. Kto wie, może to był proroczy sen... Niby nie jestem przesądna ale po co kusić los...To prawda, egzaminy są bardzo stresującym elementem studenckiego życia (jeszcze trochę pamiętam ) ale najwazniejszy jest efekt końcowy. Grunt że zdałaś i możesz wreszcie odpocząć |
|
|
|
|
#1485 |
|
Raczkowanie
|
Kalex gratuluję. Ja mam już za sobą ten okres
![]() Dziewczynki byłam dziś w tym salonie co jest na rogu Paderewskiego i IX Wieków i zaskoczyły mnie ceny wcale nie były takie drogie, spodobały mi sie 2 sukienki. Ale przymierzać i buszować zacznę dopiero w czerwcu bo mam jeszcze troszkę czasu . Jak zacznę to na pewno odwiedzę jeszcze ten salon.
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny
dagunia - ja też mam już jedne studia za sobą, a te wreszcie się zakończą
|
|
|
|
#1487 |
|
Raczkowanie
|
Kielce
dziewczynki ja z moim TŻ ustaliliśmy wkońcu date ślubu
-nie taką konkretną ale napewno będzie to lato 2010![]() Kalex-gratuluje Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-01-16 o 22:07 Powód: post pod postem |
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
Kalex - gratulacje
)!!!Byłam wczoraj za zaproszeniami i udało się!!! Problem z głowy zaproszenia się drukują Gosikk_s wypytałam się prawie o wszystko W zaproszeniach możesz zmienić wszystko . Począwszy od koloru czcionki, ułożenia wierszy tekstu no po prostu wszystko. Możesz nawet sama sobie zaprojektować w domku pokazać i wydrukują takie jakie chcesz. Pani jest baardzo miła doradza, odradza mówi co i jak. Za drukowanie płaci się 75 zł do 100 zaproszeń. W piątek idę po próbny wydruk jak mi będzie wszystko pasowało to w ciągu tygodnia zaproszenia będą gotowe
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja tam też pójdę i pooglądam |
|
|
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
zastanawiamy się właśnie nad leśnym dworem,castorem a zamkiem w sobkowie...jest też inna opcja-blisko nas jest dom weselny,ale nie usmiecha mi się wszyskiego miec na głowie-bo musiałabym sama poszukac jakiejś kucharki,kelnerek,wszystk o dekorować sama i w ogóle...w sumie to jeszcze mam czas do namysłu-planujemy zacząć oglądanie sal wiosną.
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmieniać można bez żadnych ograniczeń Też bałam się zamówić przez internet wolałam zapłacić dosłownie parę groszy więcej a nie brać kota w worku Oglądałam te zaproszenia w internecie i wyszło mi za nie drożej o 0,15 gr Także to nie jest chyba duża różnica
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Raczkowanie
|
a ty gosikk_s gdzie będziesz miała wesele(bo nie pamiętam)
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to będę testować nową kielecką salę
w CITI HOTEL na Paderewskiego, koło parku. Sala nam się spodobała a ponieważ wesele będzie na ok 60 osób więc powinniśmy się bez trudu zmieścić. No ale fakt faktem że zarezerwowaliśmy w ciemno, tylko na oko bo na wątku nie było żadnej opinii o tym lokalu. Hotel jest nowy i wielu imprez chyba jeszcze tam nie było, tak więc wygląda na to że będę pierwsza....
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję wszystkim za miłe słowa
![]() marysia - dzięki za informacje o zaproszeniach w tym sklepiku na Sienkiewicza, skoro można tam sobie pozmieniać i wszystko pooglądać to własnie tam udam się z TŻtem na 1 oglądanie i wybieranie zaproszeń gosik - będziesz przecierać szlaki w CITI HOTEL ![]() ewa8885 - w Leśnym Dworze trzeba rezerować salę (dokonuje się tzw. rezerwacji przedwstępnej) 2 lata przed ślubem... Z tym, że jeśli będziecie mieli powyżej 100 gości na weselu to cała zabawa odbędzie się (tańce i jedzenie) w jednej sali (sala balowa), natomiast jeśli na Waszym weselu będzie mniej niż 100 osób to wtedy goście będą rozdzieleni na dwie sale (zielona i łososiowa), a tańczy się wtedy w ... holu recepcyjnym i w lecie, jak jest ładna pogoda, to na dworze... Chyba, że zapłacicie za 100 osób to wtedy dadzą Was do jednej sali![]() My właśnie dlatego zrezygnowaliśmy z Leśnego Dworu: miejsce, owszem, ładne, ale u nas na weselu będzie około 80 osób i my akurat nie wyobrażamy sobie, żeby część gości siedziała w jednej sali, część w drugiej, poza tym w tym samym czasie odbywa się drugie wesele właśnie w tej sali balowej i goście z tamtej sali chcąc wyjść do WC czy na dwór przechodzą przez recepcję, a co za tym idzie, mieszają się ciągle z drugimi gośćmi.... Nam takie coś po prostu nie odpowiadało Jeszcze jedno co mi się tam nie podobało to to, że jak pytaliśmy czy są wolne terminy (pytaliśmy w marcu 2007 r.) na miesiące letnie w 2008 r. (od czerwca do września) to w recepcji pani z wielkim oburzeniem stwierdziła, że u nich to "salę trzeba rezerwować dwa lata wcześniej"... no i potem doszła informacja, że goście będą porozdzielani to podziękowaliśmy i się zawinęliśmy
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Kalex, dokładnie będę przecierać
może ktoś potem też się zdecyduje na ten lokal... A zaproszenia też jak widzę będziemy mieć z jednego sklepu, no może chociaż wzorów nie zdublujemy
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1500 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny a jak byłyście w tym sklepie na Sienkiewicza to nie widziałyście tam może takiego zaproszenia?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

. Nie będą to drogie zaproszenia, ale ładne bynajmniej nam się podobają. Nie zamierzam przepłacać za zaproszenie które i tak połowa ludzi wyrzuci do kosza. Wolę za te zaoszczędzone pieniążki kupić np księge gości.