Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-15, 19:00   #1471
joasiatko
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Ja byłam w tym sklepie na sienkiewicza z zaproszeniami - i niestety muszę Was zmartwić - ponieważ nic się nie da zmienić, ani treści, ani nawet kolorystyki - trzeba brać to co jest. DO niektóych tylko można dodać swoje zdjęcie - oczywście za dopłatą. Przeglądnełam te segregatory wszystkie i dużo zaproszeń się powtarza - tylko osą w innej kolorystyce. Ja osobiście polecam kupno zaproszeń przez internet - ponieważ te same zaproszenia które można znależć w tym sklepie - są na allegro o połowę taniej!!! Jest mnóstwo do wyboru - i są naprawdę identyczne - wiem bo spędziłam spoooooro godzin przed komputerem i w sklepach. Ale jak któraś z Was ma zmysł artystyczny, to polecam wykonanie własnoręczne zaproszeń - tak jak to ja uczyniłam - jest wtedy niezła zabawa i dużo satysfakcji.
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 19:37   #1472
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Ja też zamierzam na allegro kupić zaproszenia, mam już upatrzone i koło marca będę zamawiać. Nie będą to drogie zaproszenia, ale ładne bynajmniej nam się podobają. Nie zamierzam przepłacać za zaproszenie które i tak połowa ludzi wyrzuci do kosza. Wolę za te zaoszczędzone pieniążki kupić np księge gości.
Stary 2008-01-16, 00:22   #1473
mimezis
Raczkowanie

A ja zdradzalam Wam pomysl na nasze zaproszenia? Moj TŻ uzbierał sobie mnóstwo butelek po piwie i nigdzie nie może upchać takiej ilości, dlatego ja je wykorzystam do artystycznego dzieła własnego autorstwa! Najpier dobrze je wymyje, aby wyzbyć się zapachu i etykiet, następnie nakleję własną etykietę z naszym zdjęciem, które kumpela mi obrabia komputerowo ubierając nas w cylinder i welon, do środka wrzuce zwinięte w rulonik zaproszenie wydrukowane na cielkim, ładnym papierze, będą też mapki dojazdu, wszystko zakorkuje korkiem do wina, szyjkie butelki obwiąże na koniec białą wstążką na kształt kokardki i gotowe do wręczania! Już się nie mogę doczekać reakcji gości

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 06:59   #1474
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Ja byłam w tym sklepie na sienkiewicza z zaproszeniami - i niestety muszę Was zmartwić - ponieważ nic się nie da zmienić, ani treści, ani nawet kolorystyki - trzeba brać to co jest. DO niektóych tylko można dodać swoje zdjęcie - oczywście za dopłatą. Przeglądnełam te segregatory wszystkie i dużo zaproszeń się powtarza - tylko osą w innej kolorystyce. Ja osobiście polecam kupno zaproszeń przez internet - ponieważ te same zaproszenia które można znależć w tym sklepie - są na allegro o połowę taniej!!! Jest mnóstwo do wyboru - i są naprawdę identyczne - wiem bo spędziłam spoooooro godzin przed komputerem i w sklepach. Ale jak któraś z Was ma zmysł artystyczny, to polecam wykonanie własnoręczne zaproszeń - tak jak to ja uczyniłam - jest wtedy niezła zabawa i dużo satysfakcji.

Tego się właśnie obawiałam... No my się właśnie zastanawiamy nad zamówieniem zaproszeń przez internet tyle że na żywo to przynajmniej widzę jak naprawdę wyglądają a przez sieć to zamawiam w ciemno. No ale z drugiej strony przynajmniej mogę sobie wszystko wybrać jak mi się podoba a nie muszę decydować się na konkretny tekst... Tak więc chyba też zostaniemy przy netowych

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 08:44   #1475
EVEEELIN
Raczkowanie

Dziewczynki ja Wam podsune jeszcze jedno miejsce gdzie mozna znalezc duzo zaproszen. Na ulicy solnej na przciwko PZU, a w zasadzie po sąsiedzku z Salonem Wiosna tak troszke w bramie jest punkt chyba poligraficzny i maja tam zaproszenia. Sama sie wczoraj tam wybrałam ale czynny byl tylko do 17.00 i nic nie zdązyłam obejrzec.Moja siostra tam kupowala zaproszenia i z tego co mowi to maja spory wybrór. Zreszta trzeba pojsc samemu zeby sie przekonac.
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 09:30   #1476
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

fajne zaproszenia sa
http://www.zaproszenia-slubne.com/slubne/index.php
i
http://zaproszenia-itd.pl/gg.php?co=...dowy&cena=3.19

ja raczej będę tam zamawiać
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 09:36   #1477
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dzięki dziewczyny za informacje
udamy się też na Solną, a ja zaraz zobaczę zaproszenia pokazane przez oniaczeq

edit:
dziewczyny musze się pochwalić - zdałam ostatni egzamin na prawie!
egzamin, który zatruwał mi życie od początku tego roku akademickiego, przez którego nie mogłam normalnie funkcjonować, po prostu...wykańczał mnie i udało się!
ale nawet nie mam sily sie cieszyc...opada teraz ze mnie cały stres...

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2008-01-16 o 11:05
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 11:24   #1478
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za informacje
udamy się też na Solną, a ja zaraz zobaczę zaproszenia pokazane przez oniaczeq

edit:
dziewczyny musze się pochwalić - zdałam ostatni egzamin na prawie!
egzamin, który zatruwał mi życie od początku tego roku akademickiego, przez którego nie mogłam normalnie funkcjonować, po prostu...wykańczał mnie i udało się!
ale nawet nie mam sily sie cieszyc...opada teraz ze mnie cały stres...
Gratuluje
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 11:43   #1479
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dziękuję - teraz z wielkim zapałem mogę zabrać się do przygotować związanych ze ślubem
Stary 2008-01-16, 12:10   #1480
gosikk_s
Zakorzenienie

Kalex, serdecznie gratuluję Teraz skoncentrujesz się na organizacji ślubu, byle snu z powiek nie zaczął Ci spędzać przedślubny stres...

Oniaczeq, fajna ta stronka, też przeglądałam i myślę że da się coś ładnego wybrać, co najwyżej będzie problem z nadmiarem...

Stary 2008-01-16, 12:19   #1481
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

gosik to co będę przeżywać przed ślubem to będzie zerowy stres w porównaniu do tego

dziś mało nie padłam z nerwów czekając na wyniki - jeszcze nad ranem śniła mi się...elżbieta zapendowska (), która niby miała być pracownikiem katedry kpk, spotkałam ją na korytarzu Uczelni i ona mi coś zaczęła gadać, że tylko dwie osoby zdały... Teraz to się mogę z tego snu uśmiać, ale rano jak się obudziłam, to wcale nie było mi do śmiechu i stwierdziłam, po przejrzeniu kodeksu, że wszystko napisałam źle (chociaż po egzaminie jak sprawdzałam z książką i kodeksem to mi wychodziło, że dobrze)
Stary 2008-01-16, 12:43   #1482
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

kalex - GRATULACJE!!!

sama mialam niedawno egzamin na kursie i tez sie denerwowalam. nie chcialam wyjsc na tluka, zwlaszcza gdy mam swiadomosc, ze w szkole jestem jedyna z Polski chce godnie nas reprezentowac, a co!

mam fajna stronke z zaproszeniami, ja chyba tu bede zamawiac. Ceny sa troszke nizsze niz na tych co podalyscie wyzej. A moze sie myle (?), ale popatrzcie dziewczyny i porownajcie. Nawet jak bedzie mozna zaoszczedzic pare groszy to zawsze cos!

http://www.zaproszenia-lodz.com/printmedia/front.php

na poprzedniej stronie podalam tez namiary na moja dekoratorke. Przypominam bo kiedys obiecalam i w koncu zdobylam ten numer
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 12:59   #1483
asiulka84
Raczkowanie

kalex gratulacje! odpocznij i dopiero sie bierz za rzeczy do slubu. na pewno zdarzysz!!!!!!!
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 13:23   #1484
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
gosik to co będę przeżywać przed ślubem to będzie zerowy stres w porównaniu do tego

dziś mało nie padłam z nerwów czekając na wyniki - jeszcze nad ranem śniła mi się...elżbieta zapendowska (), która niby miała być pracownikiem katedry kpk, spotkałam ją na korytarzu Uczelni i ona mi coś zaczęła gadać, że tylko dwie osoby zdały... Teraz to się mogę z tego snu uśmiać, ale rano jak się obudziłam, to wcale nie było mi do śmiechu i stwierdziłam, po przejrzeniu kodeksu, że wszystko napisałam źle (chociaż po egzaminie jak sprawdzałam z książką i kodeksem to mi wychodziło, że dobrze)
Dobre Ale fakt faktem że sny chcąc nie chcąc wpływają na naszą podświadomość. Mnie np wczoraj śniło się że wpadłam pod samochód przebiegając przez ulicę i wracając z pracy powstrzymałam się przed przebiegnięciem prosto przed nadjezdzającymi samochodami. Kto wie, może to był proroczy sen... Niby nie jestem przesądna ale po co kusić los...
To prawda, egzaminy są bardzo stresującym elementem studenckiego życia (jeszcze trochę pamiętam) ale najwazniejszy jest efekt końcowy. Grunt że zdałaś i możesz wreszcie odpocząć

Stary 2008-01-16, 14:13   #1485
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Kalex gratuluję. Ja mam już za sobą ten okres

Dziewczynki byłam dziś w tym salonie co jest na rogu Paderewskiego i IX Wieków i zaskoczyły mnie ceny wcale nie były takie drogie, spodobały mi sie 2 sukienki. Ale przymierzać i buszować zacznę dopiero w czerwcu bo mam jeszcze troszkę czasu. Jak zacznę to na pewno odwiedzę jeszcze ten salon.
Stary 2008-01-16, 16:28   #1486
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dziękuję dziewczyny
dagunia - ja też mam już jedne studia za sobą, a te wreszcie się zakończą
Stary 2008-01-16, 19:45   #1487
ewa8885
Raczkowanie

Kielce

dziewczynki ja z moim TŻ ustaliliśmy wkońcu date ślubu-nie taką konkretną ale napewno będzie to lato 2010

Kalex-gratuluje

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-01-16 o 21:07 Powód: post pod postem
ewa8885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 07:10   #1488
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewa8885 Pokaż wiadomość
dziewczynki ja z moim TŻ ustaliliśmy wkońcu date ślubu-nie taką konkretną ale napewno będzie to lato 2010

Kalex-gratuluje
No to macie jeszcze sporo czasu, będziecie mogli powolutku sobie wszystko organizować. Ale nad salą możecie się juz zastanawiać, jakbyście wybrali którąś z bardziej obleganych to z tego co słyszę trzeba by chyba juz wkrótce rezerwować, zwłaszcza jeśli wybieracie porę letnią

Stary 2008-01-17, 07:12   #1489
marysia_258
Zadomowienie

Kalex - gratulacje)!!!

Byłam wczoraj za zaproszeniami i udało się!!! Problem z głowy zaproszenia się drukują Zamówiłam w sklepiku na Sienkiewicza.

Gosikk_s wypytałam się prawie o wszystko W zaproszeniach możesz zmienić wszystko . Począwszy od koloru czcionki, ułożenia wierszy tekstu no po prostu wszystko. Możesz nawet sama sobie zaprojektować w domku pokazać i wydrukują takie jakie chcesz. Pani jest baardzo miła doradza, odradza mówi co i jak. Za drukowanie płaci się 75 zł do 100 zaproszeń. W piątek idę po próbny wydruk jak mi będzie wszystko pasowało to w ciągu tygodnia zaproszenia będą gotowe
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 07:53   #1490
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Kalex - gratulacje)!!!

Byłam wczoraj za zaproszeniami i udało się!!! Problem z głowy zaproszenia się drukują Zamówiłam w sklepiku na Sienkiewicza.

Gosikk_s wypytałam się prawie o wszystko W zaproszeniach możesz zmienić wszystko . Począwszy od koloru czcionki, ułożenia wierszy tekstu no po prostu wszystko. Możesz nawet sama sobie zaprojektować w domku pokazać i wydrukują takie jakie chcesz. Pani jest baardzo miła doradza, odradza mówi co i jak. Za drukowanie płaci się 75 zł do 100 zaproszeń. W piątek idę po próbny wydruk jak mi będzie wszystko pasowało to w ciągu tygodnia zaproszenia będą gotowe
Ooo czyli można zmieniać? Ale byłaś w tym papierniczym na górze Sienkiewki, naprzeciwko kościoła? No popatrz, jeśli tak to my byśmy też tak zamówili, przynajmniej nie kupiłabym przez neta kota w worku To ja tam też pójdę i pooglądam

Stary 2008-01-17, 08:18   #1491
ewa8885
Raczkowanie

zastanawiamy się właśnie nad leśnym dworem,castorem a zamkiem w sobkowie...jest też inna opcja-blisko nas jest dom weselny,ale nie usmiecha mi się wszyskiego miec na głowie-bo musiałabym sama poszukac jakiejś kucharki,kelnerek,wszystk o dekorować sama i w ogóle...w sumie to jeszcze mam czas do namysłu-planujemy zacząć oglądanie sal wiosną.
Stary 2008-01-17, 08:38   #1492
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiamy się właśnie nad leśnym dworem,castorem a zamkiem w sobkowie...jest też inna opcja-blisko nas jest dom weselny,ale nie usmiecha mi się wszyskiego miec na głowie-bo musiałabym sama poszukac jakiejś kucharki,kelnerek,wszystk o dekorować sama i w ogóle...w sumie to jeszcze mam czas do namysłu-planujemy zacząć oglądanie sal wiosną.
I słusznie, tak powinno być akurat. I faktycznie lepiej wybrać jakis lokal, przed ślubem i tak jest tyle roboty że szkoda sobie jeszcze głowę zawracać całą organizacją. Jeśli chodzi o Leśny Dwór to w pierwszej chwili też o nim myślelismy ale terminy były już pozajmowane, także tam na pewno trzeba zamawiać wczesniej. No i jesli chodzi o ceny, z tego co słyszałam jest drogo a opinie różne. No ale pewnie czytałaś wątek, było o nim sporo. Do Castora też dzwoniłam, nieźle go oceniają ale mój narzeczony też kręcił nosem na ceny. I też ma sporo opinii na wątku. W zamku w Sobkowie nigdy nie byłam, na zdjęciach wygląda fajnie a sala ma specyficzny klimat. Na pewno impreza w takim miejscu może być udana

Stary 2008-01-17, 08:52   #1493
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Ooo czyli można zmieniać? Ale byłaś w tym papierniczym na górze Sienkiewki, naprzeciwko kościoła? No popatrz, jeśli tak to my byśmy też tak zamówili, przynajmniej nie kupiłabym przez neta kota w worku To ja tam też pójdę i pooglądam
Byłam właśnie w tym sklepiku Zmieniać można bez żadnych ograniczeń
Też bałam się zamówić przez internet wolałam zapłacić dosłownie parę groszy więcej a nie brać kota w worku Oglądałam te zaproszenia w internecie i wyszło mi za nie drożej o 0,15 gr Także to nie jest chyba duża różnica
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 09:06   #1494
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Byłam właśnie w tym sklepiku Zmieniać można bez żadnych ograniczeń
Też bałam się zamówić przez internet wolałam zapłacić dosłownie parę groszy więcej a nie brać kota w worku Oglądałam te zaproszenia w internecie i wyszło mi za nie drożej o 0,15 gr Także to nie jest chyba duża różnica
No fakt, różnica żadna, zwłaszcza że my nie robimy wielkiego wesela więc i zaproszeń nie będzie aż tak dużo. No to świetnie, tez tam zajrzę i pooglądam wzory. I dopiero później wezmę swojego TŻ ze sobą, on usypia oglądając takie rzeczy....

Stary 2008-01-17, 09:29   #1495
ewa8885
Raczkowanie

a ty gosikk_s gdzie będziesz miała wesele(bo nie pamiętam)
Stary 2008-01-17, 09:51   #1496
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
a ty gosikk_s gdzie będziesz miała wesele(bo nie pamiętam)
Ja to będę testować nową kielecką salę w CITI HOTEL na Paderewskiego, koło parku. Sala nam się spodobała a ponieważ wesele będzie na ok 60 osób więc powinniśmy się bez trudu zmieścić. No ale fakt faktem że zarezerwowaliśmy w ciemno, tylko na oko bo na wątku nie było żadnej opinii o tym lokalu. Hotel jest nowy i wielu imprez chyba jeszcze tam nie było, tak więc wygląda na to że będę pierwsza....

Stary 2008-01-17, 10:06   #1497
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dziękuję wszystkim za miłe słowa

marysia - dzięki za informacje o zaproszeniach w tym sklepiku na Sienkiewicza, skoro można tam sobie pozmieniać i wszystko pooglądać to własnie tam udam się z TŻtem na 1 oglądanie i wybieranie zaproszeń

gosik - będziesz przecierać szlaki w CITI HOTEL

ewa8885 - w Leśnym Dworze trzeba rezerować salę (dokonuje się tzw. rezerwacji przedwstępnej) 2 lata przed ślubem... Z tym, że jeśli będziecie mieli powyżej 100 gości na weselu to cała zabawa odbędzie się (tańce i jedzenie) w jednej sali (sala balowa), natomiast jeśli na Waszym weselu będzie mniej niż 100 osób to wtedy goście będą rozdzieleni na dwie sale (zielona i łososiowa), a tańczy się wtedy w ... holu recepcyjnym i w lecie, jak jest ładna pogoda, to na dworze... Chyba, że zapłacicie za 100 osób to wtedy dadzą Was do jednej sali
My właśnie dlatego zrezygnowaliśmy z Leśnego Dworu: miejsce, owszem, ładne, ale u nas na weselu będzie około 80 osób i my akurat nie wyobrażamy sobie, żeby część gości siedziała w jednej sali, część w drugiej, poza tym w tym samym czasie odbywa się drugie wesele właśnie w tej sali balowej i goście z tamtej sali chcąc wyjść do WC czy na dwór przechodzą przez recepcję, a co za tym idzie, mieszają się ciągle z drugimi gośćmi....
Nam takie coś po prostu nie odpowiadało Ale ludzie zgadzają się na takie rozwiązania i robią sobie wesele w takich warunkach.
Jeszcze jedno co mi się tam nie podobało to to, że jak pytaliśmy czy są wolne terminy (pytaliśmy w marcu 2007 r.) na miesiące letnie w 2008 r. (od czerwca do września) to w recepcji pani z wielkim oburzeniem stwierdziła, że u nich to "salę trzeba rezerwować dwa lata wcześniej"... no i potem doszła informacja, że goście będą porozdzielani to podziękowaliśmy i się zawinęliśmy
Stary 2008-01-17, 10:21   #1498
gosikk_s
Zakorzenienie

Kalex, dokładnie będę przecierać może ktoś potem też się zdecyduje na ten lokal... A zaproszenia też jak widzę będziemy mieć z jednego sklepu, no może chociaż wzorów nie zdublujemy

Stary 2008-01-17, 10:24   #1499
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
no może chociaż wzorów nie zdublujemy
Stary 2008-01-17, 11:31   #1500
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

hej dziewczyny a jak byłyście w tym sklepie na Sienkiewicza to nie widziałyście tam może takiego zaproszenia?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a260.jpg (32,2 KB, 57 załadowań)
lady.anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości