Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-17, 13:05   #1501
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Kielce

takiego nie kojarzę, ale ja tylko 2 katalogi widziałam, więc nie wiem czy w pozostałych coś takiego było
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 15:11   #1502
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Co do Leśnego Dworu, to rzeczywiście jest tam bardzo ładnie.Spotkałam się nawet z parą, która dosłownie dzień wcześniej miała wesele (byli podzieleni na dwie sale).Twierdzili, że bardzo profesjonalnie podchodzą do klienta.Nawet mieliśmy zarezerwowaną salę wstępnie na 12 września 2009, ale zrezygnowaliśmy, bo chcieliśmy mieć wesele w wakacje.Udało się w Bohemie.Nasz dzień to 22 sierpnia!!Niestety moja firma sama planuje nam urlopy, a ja muszę się dostosować.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 15:22   #1503
ewa8885
Raczkowanie

to akurat-ja mam strasznie dużą rodzine i nie wiem gdzie ich wszystkich pomieszcze-tak sobie liczylismy że zapraszać będziemy coś ok.150-160 osób,a ile z tego przyjdzie to się okaże...
ewa8885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 17:53   #1504
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
W zaproszeniach możesz zmienić wszystko . Począwszy od koloru czcionki, ułożenia wierszy tekstu no po prostu wszystko. Możesz nawet sama sobie zaprojektować w domku pokazać i wydrukują takie jakie chcesz. Pani jest baardzo miła doradza, odradza mówi co i jak. Za drukowanie płaci się 75 zł do 100 zaproszeń. W piątek idę po próbny wydruk jak mi będzie wszystko pasowało to w ciągu tygodnia zaproszenia będą gotowe
Nioto bardzo dziwne - -ponieważ ja z koleżanką byłam w tym sklepie w listopadzie i jak pytałyśmy o zmianę wstążki z lnianej na materiałową to w ogóle pani była oburzona że o takie pierdółki się czepiamy, i że trzeba wybierać z tego co jest - a nie dokonywać zmian. Powiedziała, że oni w ogóle nic nie modyfikują - dostają od danej firmy zaproszenia takie jak w segregatorach. Ja zrezygnowałam - i wolałam sama zrobić - natomiast moja koleżanka kupiła zaproszenia i faktycznie tydzień na nie czekała. Tylko ona wydała na nie 400zł z winietkami, a ja za swoje robione wydałam około 20zł... i uważam, że robione są ładniejsze.
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 18:18   #1505
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

fakt, leśny dwór to bardzo ładne miejsce - latem z TŻtem jeździmy w tych okolicach na rowerach i wiele razy piliśmy soczek pod altankami marząc, żeby mieć tu ślub

ale że my więcej niż 80 -85 osób nie będziemy mieć to akurat nam nie odpowiada podzielenie gości na dwie sale i tańce w holu recepcyjnym a nie będę tam robić wesela za wszelką cenę, tylko dlatego, że tam jest ładnie dlatego zrezygnowaliśmy

EDIT:
ewa - to jak planujecie tak dużą liczbę gości to wg dobre sale to:
1. sala w Castorze (tylko tam nie ma miejsc noclegowych, więc gości musielibyście ulokować gdzieś indziej)
2. sala balowa w Leśnym Dworze
3. restauracja Victoria w Hotelu Łysogóry
4. sala w Willi Magnat
5. te 3 hotele w Cedzynie
6. sala w Hotelu Magnolia
to tak na szybko, co przyszło mi do głowy
Stary 2008-01-17, 18:42   #1506
iwa.4
Raczkowanie

GG do iwa.4

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Nioto bardzo dziwne - -ponieważ ja z koleżanką byłam w tym sklepie w listopadzie i jak pytałyśmy o zmianę wstążki z lnianej na materiałową to w ogóle pani była oburzona że o takie pierdółki się czepiamy, i że trzeba wybierać z tego co jest - a nie dokonywać zmian. Powiedziała, że oni w ogóle nic nie modyfikują - dostają od danej firmy zaproszenia takie jak w segregatorach. Ja zrezygnowałam - i wolałam sama zrobić - natomiast moja koleżanka kupiła zaproszenia i faktycznie tydzień na nie czekała. Tylko ona wydała na nie 400zł z winietkami, a ja za swoje robione wydałam około 20zł... i uważam, że robione są ładniejsze.
a z jakich materiałów robiłaś?? masz moze wzory? planuję robić zaproszenia sama, ale jeszcze nie mam materiałów i nie wiem gdzie je kupić ... poradz proszę
iwa.4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 19:09   #1507
kasiulkao
Przyczajenie

dziewczyny przeczytalam wszystko i jestem pod wrazeniem. slubuje 4.10.2008r. mam sale i mam w zwiazku z tym pytanie czy znacie Ambaras na Dabrowie? bardzo zalezy mi na waszych opiniach.pozdrawiam
kasiulkao jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-17, 19:22   #1508
joasiatko
Raczkowanie

Jutro zrobię zdjęcia moim zaproszeniom, to Wam pokaże i opiszę jak robiłam - bo dziś mam jeszcze sporo pracy do wykonania i za bardzo nie mam czasu...

A jeśli chodzi o net, to nie kupuje się kota w worku, ponieważ zdjęcia są bardzo wyraźne na aukcjach oraz opisy danych zaproszeń i ceny są o wiele atrakcyjniejsze - tylko trzeba umieć dobrze szukać, oraz jak ja to mówię "polować" na daną rzecz nawet miesiąc. Ja wszysto co kupiłam na allegro - było o kilka złotych tańsze niż na innych aukcjach, bo zawsze czekałam na okazje - i w sumie jakby tak policzyć grosz do grosika - to bardzo dużo zaoszczędziłam na wszystkim - bo nie sztuką jest wydać kupę kasy, tylko mieć wszystko ładne - a w okazyjnych cenach - lub wykonane własnoręcznie. Pomijając zaproszenia - to nie wyobrażam sobie np wydać 70 czy nawet 200 zł na dekorację na auto...! dla mnie to przesada - ja zrobiłam piękną i wydałam na to ok.30zł!!! Zresztą - same przekonacie się jak umieszczę zdjęcia ze ślubu
Stary 2008-01-17, 19:39   #1509
joasiatko
Raczkowanie

Takie tablice rejestracyjne kupiłam na allegro ostatnio - można jeszcze zamówić sobie z Waszym zdjęciem, ale ja nie chciałam.
Czasem jak się wynajmuje autko, to już dają tablice - jednak bez imion i daty - a jedynie z samym napisem Para Młoda lub Nowożeńcy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Backup_of_projekt.jpg (67,6 KB, 36 załadowań)
Stary 2008-01-17, 20:04   #1510
joasiatko
Raczkowanie

A ja mam pytanie z innej beczki - niedawno dowiedziałam się ze po lub przed błogosławieństwem narzeczony daje swojej przyszłej żonie pieniądze do buta... o co z tym chodzi? Już mnie powoli denerwują te całe przesądy i tradycje... Każdy mi mówi, że ja powinnam iść z banknotem w bucie do ołtarza - bez sensu moim zdaniem... Zresztą mam buty - sandałki i nawet nie miałabym ich gdzie umieścić... Czy któraś z Was może mi wyjaśnić te bzdury?
Stary 2008-01-17, 21:22   #1511
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

o tym bucie to ja słyszałam, że panna młoda ma mieć w bucie po prostu grosik

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-17, 21:29   #1512
mimezis
Raczkowanie

Tu masz opisane rozne przesady:

Najbardziej znanym przesądem jest to, że narzeczony nie może oglądać swojej przyszłej żony w sukni przed ślubem, ponieważ to przynosi pecha na całe pożycie małżeńskie. Istotne jest też to, aby siostry panny młodej, jeśli takowe posiada, nie przymierzały jej sukni ponieważ to może sprowadzić na nie staropanieństwo.

Bardzo ważne jest też, aby podczas przymiarek panna młoda nie rozerwała sukni, a jeśli już do tego niechybnie dojdzie to nie wolno rozerwanego materiału zszywać, można jedynie spiąć agrafką. Zaszycie rozerwanej sukni wróży same nieszczęścia i łzy w małżeństwie. Aby przywołać szczęście, panna młoda w dniu ślubu musi mieć coś nowego ponieważ to zapewnia dostatek, coś starego, to wróży wsparcie bliskich oraz coś, coś pożyczonego, to „zagwarantuje” pannie młodej życzliwość rodziny męża, coś niebieskiego, to ma zapewnić wierność przyszłego małżonka.
Przesądy slubne dotyczą także butów. i tak np., jeśli narzeczony nie chce, aby jego przyszła małżonka opuściła go rychło po ślubie, nie wolno mu kupić dla niej do ślubu butów ani nawet nie może jej pożyczyć pieniędzy na ich zakup. Aby zamówoć sobie piękną pogodę w dniu slubu, Na kilka dni, a przynajmniej na jeden dzień przed uroczystością panna młoda musi wystawić buty na parapecie okna. Aby małżeństwo nigdy nie zaznało niedostatku, należy w dniu ślubu do buta włożyć grosik.

Jak ktos chce dokladke to tutaj:
http://www.slubnyportal.pl/przesady.php

Ale to tylko przesady. Ja bylam swiadkiem jak do buta pod stope wsadzany byl papierowy pieniadz, mozesz go wyciagnac po slubie jesli Cie uwiera.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 21:46   #1513
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Aby małżeństwo nigdy nie zaznało niedostatku, należy w dniu ślubu do buta włożyć grosik.
Mhm... noto mnie mówiono o banknotach 100-200zł, że niby znajome moich koleżanek w dzień ślubu "kłóciły" się z przyszłym małżonkiem, że nie pójdą do ołtarza jak im nie da do buta odpowiednio dużo pieniędzy... Nio ale ja uważam to za głupotę i takich cyrków nie będę praktykowała.

Co do czegoś nowego, pożyczonego, starego, białego czy niebieskiego - to też nie spełnię wszystkich "wymogów" - naprawdę to jest moim zdaniem chore - zabobony które nasze pra pra... babcie wymyśliły.
Ale nowe będę miała - suknię i dodatki wszystkie, białe jak najbardziej (suknia, welon), niebieskie - podwiązkę, więc nie będę miała tylko nic pożyczonego ani starego - bo niby co...? przecież majtek nie pożyczę od siostry ani nie ubiorę starych
Stary 2008-01-17, 22:08   #1514
mimezis
Raczkowanie

Mozesz pozyczyc cos mlutkiego, np wsuwke i wpiac we wlosy, albo symbolicznie pozyczyc sobie lakieru do paznokci hahaha Cos moze byc tez zarowno stare i pozyczone czyli 2w1.

Dzis caly dzien meczylam sie nad zaproszeniami. Sciagnelam z netu ladna czcionke, wybralam cytat i tekst, maly obrazek (serduszko ze slicznymi golabkami), ktorymi rozdzielam nasze imiona, rozplanowalam wszystko graficznie i teraz czekam tylko na zdjecie obrobione slubnie przez moja swiatkowa, kupuje papier i wstazki i DRUKUJE.

W sumie bede miec 3 wersje zaproszen: tych z ktorymi moge spotkac sie osobiscie, a bede rozdawac w swieta wiec spotkam duzo osob z rodziny, wrecze zaproszenia zwiniete w rulonik w butelkach, reszcie powysylam skladane, na grubszym papierze, mam tez wersje angielska dla kilku gosci zagranicznych - jak juz wszystko bedzie gotowe to wstawie na forum zdjecia. Moze akurat ktos by potrzebowal tekstu po angielsku.

Zalaczam tez mapki dojazdu, bo wiekszosc gosci bedzie przyjezdnych oraz smieszny wierszyk, aby zamiast prezentow dac nam koperty.

W sb jade dopelnic formalnosci z hotelem. Tatko zwariowal i chce wynajac caly hotel dla gosci, a ja zalamuje rece bo na 200 zaproszonych osob wychodzi mi ze pewnych jest ok 150 a ja zeby miec gdzie tanczyc chialam ograniczyc sie do 130.. Chyba bede musiala czesc osob dac do listy rezerwowych i zapraszac w ost chwili jak juz bede wiedziec kto przyjdzie.

Mam pytanie o cukiernie. Czy juz moge zamawiac tort na czerwiec czy mnie wysmieja?? czy u braci janusz mozna degustowac?czy trzeba sie umawiac telefonicznie??

Widzialam tez ladne i nawet nie bardzo drogie (700-1300zł minus 20%) obraczki w Aparcie. W innym jubilerze przymierzalam modele ktore mi sie podobaly i wygladaly brzydko na palcu, tu mieli ladne wzory, ladne tez na palcu, Oprocz znizki daja tez gratis grawer oraz brylancik w obraczke albo lancuszek zloty. Pani mowila ze czasem maja wieksze znizki i nie wiem czy juz kupowac czy czatowac na wieksze przeceny.

Nasza dzidzia
Stary 2008-01-17, 22:52   #1515
mimezis
Raczkowanie

A tu zdjecia (niestety kiepska jakosc) moich wyborow: wiazanka, kwiatki w torebce dla swiadkowej, poniekad moja suknia i taki chce welon!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kwiaty.JPG (34,1 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg torebka.JPG (52,4 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia.JPG (14,2 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg welon.JPG (46,1 KB, 48 załadowań)

Nasza dzidzia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-17, 22:54   #1516
mimezis
Raczkowanie

I pytanie: czy w tej kwiaciarni pokusa robia ze zdjec czy tylko swoje?? Zrobily by takie kwiaty jak te co zalaczylam na zdjeciach?

Nasza dzidzia
Stary 2008-01-17, 23:37   #1517
joasiatko
Raczkowanie

W kwiaciarni Pokusa na pewno zrobią Ci takie bukieciki. Ta torebka jest boska!!! strasznie mi przypadła do gustu.

Ja też załączam do zaproszeń mapki dojazdu - już nawet w pracy je wydrukowałam i zaznaczyłam markerem odblaskowym dokładną trasę z każdego miasta inna )
Ja również mam kilka wersji zaproszeń - mam ruloniki właśnie - i wstążkę - która na stałe jest już kołem - aby nie trzeba było wiązać zaproszenia kiedy goście będą chcieli na nie spojrzeć.
Mam 7 wzorów tych zaproszeń - jedne poważne dla starczych osób, romantyczne dla reszty i dla młodzieży śmieszne. Wysyłam również pocztą kilka ale to dosłownie ze 4 - więc dokupiłam je za 1,4zł/szt.

A lakieru do paznokci nie pożyczę - ponieważ będę miała tipsy.
Chyba mi ta wsuwka do włosów została... chodź nie sądzę aby moja siostra takie rzeczy posiadała...
Stary 2008-01-18, 07:16   #1518
julies
Raczkowanie

ja pozyczylam od bratowe podwiazke....mialam stare, niebieskie i pozyczone w jednym

w pokusie robia piekne bukiety! mnie robili z 3 zdjec, bo w kazdym bukiecie bylo cos co bardzo mi sie podobalo. bukiet wyszedl przepiekny!!!

a jesli chcecie robic same zaproszenia to ja polecam sklep na solnej - tez mja gotowe zaproszenia, a poza tym mnostwo rzeczy do wlasnorecznych robotek. My tez sami robilismy zaproszenia i wlasnie tam sie zaopatrywalismy.
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-18, 07:36   #1519
ewa8885
Raczkowanie

dzięki kalex
mnie najbardziej się podoba ten leśny dwór i castor,ale jak to wszystko wyjdzie to zobaczymy.z noclegiem to u mnie akurat nie problem, napewno będzie autokar który zawiezie i przywiezie gości.a u nas tradycja rodzinna jest taka że przyjezdni śpią w domu panny młodej lub pana młodego,mamy duże domki-to nie będzie ciasno,a jeśli tak to gości zaprosi się do domu mojej cioci -ona tez ma big dom
od kąd pamiętamto wszyscy dobrze wspominają takie noclegi,a że nie będę miała tak dużo przyjezdnych gości to nie bedzie tak źle.A i wiadomo,że jakbyśmy części gości wynajęli pokoje, to inna część by sie obraziła,albo coś takiego...
ewa8885 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-18, 09:25   #1520
gosikk_s
Zakorzenienie

Joasiatko, no to mnie trochę zbiłaś z tropu tymi zaproszeniami. Bo już się nastawiłam że pójdę do tego papierniczego i pozamawiam co mi się żywnie podoba... Ale w takim razie też tam zajrzę i jesli okaże się że faktycznie niczego nie można zmieniać to wrócę do pomysłu z zamówieniem przez net

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-18, 11:22   #1521
mimezis
Raczkowanie

No to fajno!. Dzięki dziewczyny za odpowiedź.

Nasza dzidzia
Stary 2008-01-18, 12:47   #1522
marysia_258
Zadomowienie

mimezis mogła byś mi powiedzieć gdzie znalazłaś tą czcionkę i gołąbki w serduszku??? Ja sama mam zamiar drukować winietki bo nie opłaca sie drukować w drukarni koszt 1,50zł za sztukę, w związku z tym przydała by mi się jakaś ładna czcionka i nadruk. Z góry dziękuję za pomoc.
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-18, 13:07   #1523
joasiatko
Raczkowanie

Oto moje zaproszenia oraz dekoracja na autko które sama niewielkim nakładem pieniężnym wykonałam

Do zaproszeń kupiłam 3 kolorowe wstążki - które zaczepiłam zszywaczem, a potem lakierem do paznokci zamalowałam zszywki, aby się nie odróżniały. Kartki na zewnątrz ozdobiłam czcionką Monotype Corvista i wkleiłam kilka różnym obrazków ślubnych (znalazłam je w internecie na angielskich stronach): serduszka, parę młodą, gołąbki w serduszku, misie jako para młoda oraz obrączki. W środku wstawiłam z internetu różne ornamenty kwiatów itp, wstawiłam tekst zaproszenia (7 typów: tradycyjny, romantyczne i zabawne), wkleiłam nasze zdjęcia - na każdym z typów inne - i wydrukowałam w pracy. Koszty minimalne a efekt uważam że super!

Co do ozdoby na autko - to piórka przyklejałam do steropianu akrylem, a gołąbki przymocowałam drutem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03727.JPG (82,9 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03729.JPG (72,3 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03730.JPG (72,6 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03731.JPG (77,7 KB, 77 załadowań)
Stary 2008-01-18, 13:13   #1524
joasiatko
Raczkowanie

Oto strony internetowe z których korzystałam do robienia zaproszeń:
http://d21c.com/AnnesPlace/Wedding.html
http://www.clipartguide.com/_search_terms/wedding.html

Ornamenty:
http://www.boro-laser.com.pl/wzory/grafiki/roslinne.htm

A tu są ozdobne czcionki:
http://www.dafont.com/theme.php?cat=401

Miałam tych stronek znacznie więcej, ale niestety skasowałam je już z ulubionych. Jednak może którejś z Was się przyda tyle...
Ja będę jeszcze robić winietki oraz malutkie podziękowania dla gości.
Stary 2008-01-18, 13:15   #1525
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

joasiatko ale pomysłowe zaproszenia . A może masz fotkę jak wyglądają w środku po rozwinięciu?
Stary 2008-01-18, 13:50   #1526
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Oto moje zaproszenia oraz dekoracja na autko które sama niewielkim nakładem pieniężnym wykonałam

Do zaproszeń kupiłam 3 kolorowe wstążki - które zaczepiłam zszywaczem, a potem lakierem do paznokci zamalowałam zszywki, aby się nie odróżniały. Kartki na zewnątrz ozdobiłam czcionką Monotype Corvista i wkleiłam kilka różnym obrazków ślubnych (znalazłam je w internecie na angielskich stronach): serduszka, parę młodą, gołąbki w serduszku, misie jako para młoda oraz obrączki. W środku wstawiłam z internetu różne ornamenty kwiatów itp, wstawiłam tekst zaproszenia (7 typów: tradycyjny, romantyczne i zabawne), wkleiłam nasze zdjęcia - na każdym z typów inne - i wydrukowałam w pracy. Koszty minimalne a efekt uważam że super!

Co do ozdoby na autko - to piórka przyklejałam do steropianu akrylem, a gołąbki przymocowałam drutem.

Kurcze super Ci to wyszło, az sama sie zastanawiam czy nie zrobić czegoś sama...jednak raczej na samochód takiego ładnego nie zrobię znając moje zdolności mozesz napisac ile Ci wyszlo za te zaproszenia?
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-18, 14:03   #1527
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny,
mam wybraną sukienkę. jakość zdjęcia jest słaba,ale wklejam. wiem wiem, że jest prosta skromna i w ogóle, ale taką chciałam.
Poza tym wstępnie wybraliśmy obrączki - mojemu TŻ się podobają, tylko oczywiście jego bez kamieni. Ale jakoś 1700złl po rabacie to dla mnie za dużo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Moja sukienka - tył.jpg (4,1 KB, 106 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obraczki.jpg (17,2 KB, 69 załadowań)
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-18, 15:02   #1528
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Kurcze super Ci to wyszło, az sama sie zastanawiam czy nie zrobić czegoś sama...jednak raczej na samochód takiego ładnego nie zrobię znając moje zdolności mozesz napisac ile Ci wyszlo za te zaproszenia?
Drukowanie miałam za darmo, większość kartek tak samo - tzn w kolorze piaskowym, a resztę kolorów kupiłam w hurtowni papierniczej Artpis koło ul.domaszowskiej - jakoś za 8zł 100szt - oczywiście nie wszystkie wykorzystałam. Natomiast wstązki kupiłam w pasmanterii mieszczącej się na końcu w tunelu - i płaciłam bodajże 2,5zł za metr.

Co do wyglądu w środku to wolałabym nie zamieszczać zdjęć na razie -zrobię to jak już rozdam zaproszenia swoim gością - a zaczynamy to robić już za tydzień
Stary 2008-01-18, 15:37   #1529
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

Co do wyglądu w środku to wolałabym nie zamieszczać zdjęć na razie -zrobię to jak już rozdam zaproszenia swoim gością - a zaczynamy to robić już za tydzień
No fakt . Ja czekam z niecierpliwością...
Stary 2008-01-18, 16:55   #1530
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

joasiatko super te zaproszenia i to serce z gołąbkami, ja też będę czekać na zdjęcia

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości