Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-18, 18:49   #1531
joasiatko
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Fajnie, że się Wam też podobają

A jutro zamierzam robić podziękowania dla rodziców - coś w stylu laurki - mam koncepcję - ale sama nie wiem co mi z tego wyjdzie
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-18, 22:00   #1532
mimezis
Raczkowanie

do Marysia_258: ja czcionki ściagalam z tej stronki http://www.webpc.pl/czcionki/
Jakby ktos robil to pierwszy raz, jak np. ja, to sciaga sie zzipowane i rozpakowuje sie do katalogu Fonts, w katalogu Windows, gdzie sa podstawowe czcionki worda. Czasem ten folder jest ukryty, chroniony systemem i wtedy trzeba w widoku w opcjach odchaczyc odpowiednia opcje. Wazne tez by drukowac wtedy z tego samego kompa, bo jak otworzysz w wordzie na innym kompie, to oczywiscie zmieni czcionke na podstawowa. Chyba ze zapisze sie plik jako ftp, ale czasem przy takich operacjach cos sie zmienia np marginesy... (Sama jestem mało kumata jeśli chodzi o kompa, na szczescie zawsze moge zadzwonic do chlopa po pomoc
Serduszko z gołąbkami brałam stąd http://www.webweaver.nu/clipart/wedding3.shtml
Mnostwo jest tez tu, choc trzeba bardzo przebierac wsrod badziewia http://www.redsword.com/clipart/wedd...rt/wedpage.htm
Animowane http://home.att.net/~scorh/Animations.html

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 18:16   #1533
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Joasiatko-z Ciebie to zdolna dziewczyna jest!Brawa za pomysłowość !
Swoją drogą uważam, że to bardzo fajnie przygotować coś specjalnie dla gości, tylko mnie ciągle czasu brakuje.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 22:16   #1534
mimezis
Raczkowanie

No i bylam u Braci Janusz i mam 2 zarzuty: jeden rodzaj stelaża - metalowy, prosty (osobiście bardziej podobają mi się zawijasy jak na zalaczonym zdjeciu, a jak proste to białe) i nikły wybór stroików na tort. Reszta git, można wybierać sobie elementy z różnych tortów, zmieniać wzorek, rodzaj kwiatów, nawet ładnie tam przystrajaja, cala dekoracja w cenie tortu, no i przemawiaja za nimi Wasze pochwały odnośnie walorow smakowych, więc pewnie się na nich zdecyduję.

Mam jeszcze pytanko: czy wiecie gdzie zdobyć niebanalne stroki na tort ?? Podobaja mi sie te jak na zdjeciu. Wiem ze sa dostepne na ebay.uk i com, ale jak dolicza sie koszty sprowadzania, oplaty dodatkowej za przelew zagraniczny to kompletnie sie nie oplaca. Jest poswiecony temu topic na wizażu ale w sumie polecaja tylko ten ebay.

tort.JPG

stroik.JPG

samolot.jpg

Nasza dzidzia
Stary 2008-01-21, 06:18   #1535
GabrielaP
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do GabrielaP

Witam Was!! Ja mam wesele 11 października w dworku w sukowie czy któraś z Was coś wie na ich temat?
GabrielaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 08:12   #1536
gosikk_s
Zakorzenienie

Joasiatko, jesteś taka zdolna że aż nie mogę uwierzyć... W życiu nie zrobiłabym takich zaproszeń, że nie wspomnę juz o stroiku. Załamałam się... mam dwie lewe ręce i jak czegoś nie kupię to ani sama nie zrobię ani nawet nie wymyślę... Rany, podziwiam naprawdę

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 08:27   #1537
amia83
Raczkowanie

Witam GabrielaP! Sosnowy Dworek? w Sukowie, słyszałam dobre opinie, ze fajna sala, jedzene pyszne tylko podobno 1 mimus bardzo śliska podłoga, ale to opinia koleżanki1 więc nie wiem ile jest w tym prawdy. Moja koleżanka2 tam miała i była bardzo zadowolona. Sami mielismy tam rezerwacje, ale w końcu zrezygnowaliśmy na rzecz "Casor", bo dla nas zbyt daleko i troche mała sala.Buziaczki
amia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 08:31   #1538
asiulka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
No i bylam u Braci Janusz i mam 2 zarzuty: jeden rodzaj stelaża - metalowy, prosty (osobiście bardziej podobają mi się zawijasy jak na zalaczonym zdjeciu, a jak proste to białe) i nikły wybór stroików na tort. Reszta git, można wybierać sobie elementy z różnych tortów, zmieniać wzorek, rodzaj kwiatów, nawet ładnie tam przystrajaja, cala dekoracja w cenie tortu, no i przemawiaja za nimi Wasze pochwały odnośnie walorow smakowych, więc pewnie się na nich zdecyduję.]

mimezis mam pytanko ile u braci Janusz kosztuje kilogram? i drugie jak wczesnie trzeba zamawiac? bo jak bylam w zeszlym roku przed slubem kolezanki to pani powiedziala ze 2 miesiace starcza a jak bylam po swietach to juz 4 do 5 miesiecy i nie wiem czy miala zly humor czy na prawde tyle wczesniej (a ja nawet jeszcze nie wiem ile gosci bedzie)
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 08:31   #1539
amia83
Raczkowanie

Kielce

A jeśli chodzi o zaproszenia to też sama robię, do tego winietki na stół i zawieszki na alkohol( wszystko utrzymane w tej samej kolorystyce i stylu). Zrobiłam próbne, wszystkim sie podobają, a koszt koło 100 zł za wszystko. Pozdrowienia

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
mimezis mam pytanko ile u braci Janusz kosztuje kilogram? i drugie jak wczesnie trzeba zamawiac? bo jak bylam w zeszlym roku przed slubem kolezanki to pani powiedziala ze 2 miesiace starcza a jak bylam po swietach to juz 4 do 5 miesiecy i nie wiem czy miala zly humor czy na prawde tyle wczesniej (a ja nawet jeszcze nie wiem ile gosci bedzie)

Ja nie wiem ile wcześniej trzeba zamawiać ale pytałam sie o koszt tortu czekoladowo bananowego z wiśniami albo truskawkami (polecam pyszny) to nie pamietam dokladnie ale koło 31 zł ( chyba 30,74 za kg).

Zapomniałam wspomnieć, że jesteśmy w trakcie wybierania samochodu, miał być różówy cadillac Elvisa ale skończy się na garbusie cabrio (mój typ) albo na triumph spitfire ( typ TŻ), ale ja w tej sprawie mam niewiele do gadania więc pewnie będzie to triumph.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010096.jpg (95,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 295743980.jpg (2,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 295743980_5.jpg (2,1 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-01-21 o 19:20 Powód: 3 posty pod sobą - proszę używać opcji EDYTUJ!
Stary 2008-01-21, 09:21   #1540
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GabrielaP Pokaż wiadomość
Witam Was!! Ja mam wesele 11 października w dworku w sukowie czy któraś z Was coś wie na ich temat?

Ja też mam tam wesele. Bardzo fajna sala - nic mi nie wiadomo o bardzo śliskiej podłodze. Ogólnie opinie są bardzo pozytywne, więc myślę, że nie ma się czym martwić. Po 2 sierpnia będę mogła coś powiedzieć z własnego doświadczenia
Stary 2008-01-21, 10:58   #1541
palila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amia83 Pokaż wiadomość
Zapomniałam wspomnieć, że jesteśmy w trakcie wybierania samochodu, miał być różówy cadillac Elvisa ale skończy się na garbusie cabrio (mój typ) albo na triumph spitfire ( typ TŻ), ale ja w tej sprawie mam niewiele do gadania więc pewnie będzie to triumph.

amia83 - orientujesz się gdzie można cabrio w Kielcach wynająć. Moje marzenie to pojechać takim samochodzikiem do ślubu
palila jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-21, 11:26   #1542
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
Cena 30,90zł/kg. Jesli chodzi o to, kiedy zamawiac to Pan srednio się okreslil, mówil ze na 2miesiace przed, ze zdarzaja sie i na 2tygodnie, ale jak termin goracy to lepiej wczesniej, ale problemow raczej z tym nie ma, bo to chodzi o dojazd tortu, ale jesli jest lodowka w sali to godzina nie gra znaczenia bo tort moze postac tam a nie przyjechac na konkretna godzine. Smaki polecal bananowo-truskawkowy i bananowo-wisniowy bo te 90 procentach najczesciej sa zamawiane i to ludziom smakuje.

Nasza dzidzia
Stary 2008-01-21, 11:56   #1543
amia83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez palila Pokaż wiadomość
amia83 - orientujesz się gdzie można cabrio w Kielcach wynająć. Moje marzenie to pojechać takim samochodzikiem do ślubu
Właśnie w kielcach nie wiem gdzie można cabrio wynająć ale słyszałam że jest biały cadillac czabrio ( niestety nie mam namiarów), a te na zdjeciach ( garbusy sa z katowic, a czerwony triumph z radom-warszawa). Przystępne cenowo.
Stary 2008-01-21, 16:24   #1544
GabrielaP
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do GabrielaP

My wybraliśmy to miejsce bo ślub mamy też w Sukowie wiec po drodze.
mamy już zespół ,kamerę, fotografa ale zupełnie nie wiec co robić dalej czy szukać sukienki czy poczekać a o zaproszeniach już nic nie wiem
GabrielaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 19:11   #1545
tiffi1
Rozeznanie

Co do tortów u Braci janusz to ja się pytałam ile wczeniej mam zamówić i pan mi powiedział 2 tyg. Co do stroików to wymysłiłam sobie, ze koleżanka, która ma zdolności palstyczne zrobi mi z modeliny takie figurki na tort ;-)

a macie jakies namiary na dobre cukiernie- już o to pytałam,a le jeszcze chcę dopytać
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 23:15   #1546
moniss
Przyczajenie

GG do moniss

Jejku jak dawno nie bylam na forum - widze ze sie duzo pozmienialo. Kalex ja tez chce zobaczyc Twoja sukienke:d. Tiffi a Ty juz co masz??? Sama tez juz cos wybralam nachodzilam sie za nia strasznie, ale bardzo mi sie podoba i juz moge ja zamawiac.... kwestia tylko cey i przekonania rdzicow, ale w koncu maja tylko jedna corke. Mimezis zamawialas jakis wyszukany tort??? Czy moze wybieralas cos z katalogu??
moniss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 06:54   #1547
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniss Pokaż wiadomość
Jejku jak dawno nie bylam na forum - widze ze sie duzo pozmienialo. Kalex ja tez chce zobaczyc Twoja sukienke:d. Tiffi a Ty juz co masz??? Sama tez juz cos wybralam nachodzilam sie za nia strasznie, ale bardzo mi sie podoba i juz moge ja zamawiac.... kwestia tylko cey i przekonania rdzicow, ale w koncu maja tylko jedna corke. Mimezis zamawialas jakis wyszukany tort??? Czy moze wybieralas cos z katalogu??
A w którym salonie wybrałaś jeśli mogę wiedzieć. Bo ja w Kielcach nic nie mogę znaleźć i wybieram się w przyszłym tygodniu do Częstochowy

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 08:06   #1548
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Na razie jeszcze nie zamawialam. Troche za wczesnie by okreslic liczbe gosci a nie chce kupic za malo lub za duzo, bo po co. Na razie przegladalam katalog i sklonie sie do wyboru z katalogu ale zmienie dekoracje kwiatowe - dam zdjecie. Nie bardzo mozna skladac specjalne zamowienia, bo trzeba wziac pod uwage, ze ich torty (tzn. u Braci Janusz)jak i dekoracje slaczkowe sa śmietanowe a nie lukrowe czy marcepanowe, jak w tych fikuśnych tortach w kształcie prezentu, krzywej wieży czy pary mlodej.

Nasza dzidzia
Stary 2008-01-22, 10:16   #1549
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
moniss pokaż jaką sukieneczkę?? Jaka cena?? No i oczywiście gdzie ją upatrzyłaś??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 12:32   #1550
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

moniss pokaż pokaż
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 13:41   #1551
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

tez chętnie zobaczę

nie wiem dziewczyny czy była tu taka strona bo już sie pogubiłam jeśli tak to przepraszam a jeśli nie może komuś sie przyda (na samym dole jest katalog z ciekawymi zaproszeniami i ogólnie dużo ciekawych rzeczy)

http://o-slubach-i-nie-tylko.blog.on...2,0,album.html
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 18:18   #1552
CliniqueSimply
BAN stały

GG do CliniqueSimply

Cześć Wam, mnie równiez dawno nie było..
Ale tym razem chciałabym podzielić sie świerza informacja i mam nadzieję, że nikt nie posadzi mnie znów o kryptoreklamę bo nie o to mi chodzi.

Powstało Polskie Stowarzyszenie Konsultantów Ślubnych - mówię o tym bo chcemy propagować zawód konsultanta, dla dobra Młodej Pary..bo ślub to nasza pasja.

Namiar na ich stronkę:
www.psks.pl

Pozdrowionka!
CliniqueSimply jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 22:17   #1553
tiffi1
Rozeznanie

No ja już mam sukienkę czyki to co najwazniejsze, teraz musze kupić buty bym mogła określić długość sukienki.
Cop do tego co mamy:
salę, kucharki, kościół (godz.ustaloną), zespół, nauki, sukienkę
załatwione wstępnie: kamerzysta (choć sa problemy), fotograf.
jeszcze sporo nam rzeczy zostało do zrobienia
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 22:28   #1554
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

A ja jedyne co mam to sala...Ale do sierpnia 2009 jeszcze daleko, mam nadzieję, że z wszystkim się wyrobię na czas.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 08:31   #1555
ayschen
Przyczajenie

Oto kilka moich uwag co do sal w Kielcach.
Hotel ECHO w Cedzynie.Bardzo miłe wspomnienia.Piękne zdjęcia wychodzą.Ponieważ sala jest oszklona.Na zewnatrz zielono-wiec na zdjęciach wyszło jak byśmy byli w patio.Poza tym warto zainwestować w grilla na zew.Przenieść wesele na godzinkę-na potancówke wiejska z żarciem swojskim. A swoja drogą jedzenie bardzo bardzo dobre.Superrr pomysł.Fajne miejsce.Może dlatego że fajni goście byli zaproszeni.To tez bardzo ważne.Musi być więcej młodych niz starszych osób.
Dworek w Masłowie-Byłam tam na weselu we wrześniu.Jedzonko dobre.Sala do tańców średnia bo ogromne filary na środku.Troszkę przeszkadzały.Miejsce w porównaniu do innych sal w CK to wydaje mi sie ze bardzo fajne.Chociaż w Kielcach jest tragiczny wybór jeśli chodzi o zorganizowanie takiej uroczystości.
Stangret-wszytko było by superr gdyby nie ta sala.Po co te okna po środku.Masakra.Dobre jedzonko.I jest ogródek gdzie można wyjść.Sala klimatyzowana-to tez ważne.
Leśny Dwór-ładne miejsce ale chyba nic poza tym.Byłam na weselu ale tez i prywatnie.Obsługa FATALNA.Musiałam sie prosić o kartę menu.Zamówienie niezgodne z rzeczywistym.Jedzenie tez średnie.Nie wiem jak ktoś decyduje sie na wesele właśnie w tym miejscu.Chyba że coś sie zmieniło od października 07'.
Słyszałam dobre opinie o Bistro ale nie ma tam podwórka/ogrodu czegokolwiek.
Bohema-Zagnańsk-podobno dużym utrudnieniem jest TOALETA-schody.A jak wiadomo schody nie sa wskazane na imprezach zakrapianych.

Na zdjęciach jest moje miejsce 8.08.2009niestety nie na kielecczyźnie.
190 zł od osoby(5 dan gorących,10 przekąsek,owoce, napoje,ciasta, tort) . Obsługa wliczona w cenę.Nie liczą korkowego.Dzieci 50% lub do 5 lat GRATIS.Duży namiot klimatyzowany.Dworek. Piękny park .Ślub w plenerze.
Achhh. Będzie pięknie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wesele 3.jpg (6,0 KB, 339 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wesele2.jpg (8,9 KB, 339 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wesele.jpg (8,5 KB, 345 załadowań)

Edytowane przez ayschen
Czas edycji: 2008-01-23 o 08:52
ayschen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 10:04   #1556
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
No ja już mam sukienkę czyki to co najwazniejsze, teraz musze kupić buty bym mogła określić długość sukienki.
Cop do tego co mamy:
salę, kucharki, kościół (godz.ustaloną), zespół, nauki, sukienkę
załatwione wstępnie: kamerzysta (choć sa problemy), fotograf.
jeszcze sporo nam rzeczy zostało do zrobienia
tiffi1 pokaż jaką sukienkę wybrałaś??
Stary 2008-01-23, 10:08   #1557
gazelcia
Raczkowanie

Ja jutro wybieram sie do Buska - bo salony w Kielcach mnie lekko załamały. Jedyne pocieszenie widzę w Paryżance, ale ceny rzędu 3 tys. za sukienkę lekko mnie przerażają...
Stary 2008-01-23, 11:14   #1558
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Ja jutro wybieram sie do Buska - bo salony w Kielcach mnie lekko załamały. Jedyne pocieszenie widzę w Paryżance, ale ceny rzędu 3 tys. za sukienkę lekko mnie przerażają...
To tak jak mnie;/ wybrałam jedna w paryżance za prawie 3 tys, ale tyle ze suknie nie da..szukam teraz po komisach , znalazłam póki co praktycznie identyczna w nowo otwartym komisie na ulicy Jeleniowskiej za 1700 wiec może sie na nią skusze..
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 13:35   #1559
joasiatko
Raczkowanie

A ja właśnie zaczęłam w końcu robić podziękowania dla rodziców - już jestem w połowie trochę to mozolna praca i muszę wszystko dokładnie poprzypinać... Efekt może już niedługo zobaczycie.

W tym tygodniu idę z Moim Kochanie do Urzędu Stanu Cywilnego po zaświadczenie, a potem do księdza spisać protokół opowiem Wam pod koniec tygodnia jak było...

Co do zaproszeń to dziękuję za miłe słowa - i cieszę się, że się Wam spodobały - mam nadzieję, że moim gościom również... Już wszystkie zaproszenia zrobiłam i w tym tygodniu zaczynamy część wysyłać i resztę rozwozić
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 13:51   #1560
Puchatek M.
Rozeznanie

Jestem na etapie szukania sukni i ta wpadła mi w oko. Co o niej myślicie ??

Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości