Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-29, 07:40   #1681
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Smile Dot.: Kielce

Tiffi Dzięki za odp. Do ślubu mam jesze troche czasu bo to dopiero 29 sierpnia 2009 ale wiem też ze jak łaziliśmy po salach to sporo było porezerwowane z muzykami podobno trzeba sie też spieszyć.W ogóle głowa mi pęka jak czytam ile tego wszystkiego ile kasy na to.....zawrót głowy no ale musimy dać radę w końcu taki dzień w życiu jest tylko jeden Na razie strasznie ciesze się salą Bohemą bardzo nam się podoba i jak cos słyszałyście to piszcie.Jeśli chodzi o schody to jest winda i pan w recepcji który transportuje "mniej sprawnych" gości ale i te schody nie sa jakieś monstrualne
Ghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 07:42   #1682
Asiulka220809
Przyczajenie

GG do Asiulka220809
Dot.: Kielce

Moglabym prosic o namiary na ten zespoł?Z gory dziekuje
Stary 2008-01-29, 08:05   #1683
EVEEELIN
Raczkowanie

Ghia ja tez nie mogłam sie długo zdecydowac czy brac zespoł czy DJ. Wkoncu padło na DJ. Dlaczego? U nas powody były takie..... stwierdzilismy ze DJ zagra nam wszystko i nie bedzie fałszował, najważniejsze zeby był dobrym wodzirejem . Druga wazna sprawa Dj jest trzy razy tanszy od orkiestry, a jak jeszcze policzyc to ze za muzyków trzeba tez zapłacic od osoby to moze nawet cztery razy tanszy. Sama musisz zdecydowac .
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 08:05   #1684
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Faktycznie przy czarnym trzeba uważać ale jak sie wszystko dobrze dobierze to potrafi wyglądać to wszystko zjawiskowo, zreszta czarny dla mnie wygląda bardzo dostojnie
Ja z koleji strasznie nie lubię białych samochodów dlatego nie wyobrażam sobie takim pojechać do ślubu dlatego jak widać gusta sa rożne , a jak ktoś z gości pomyśli ze pogrzebowo to nie ma sie tym co przejmowac ważne ze ja inaczej sobie nie wyobrażam swojego samochodu dlatego aurinko to ja śmiało możesz takim pojechać moim zdaniem
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 08:10   #1685
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ula27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już jestem zaawansowana w przygotowaniach do ślubu.
Ale mam jeden problem. Nie wiem gdzie zamówić wiązanki i dekoracje na samochód. Myślałam też o dekoracji kościoła ale nie wiem z jakimi kosztami muszę się liczyć.
Czy któraś z Was wie coś więcej na ten temat, bo przeszukałam wątek i mało piszecie o tym.
Jednakże dziwi mnie wasza opinia o paryżance.Ja zamówiłam sobie tam sukienkę i jestem bardzo zadowolona.Panie są bardzo miłe i potrafią dobrać kreacje do figury.

Ja wiązankę i dekorację na samochód zamawiałam w "Pokusie" na Paderewskiego, która zresztą była polecana wielokrotnie w tym wątku i ja też się przychylam do pozytywnych opinii na jej temat Podejrzewam, że kwiaty do kościoła też można u nich zamówić, ale tu konkretów nie znam, bo proboszcz w mojej parafii w ogóle nie pozwolił kościoła ubrać Całe szczęście, że jest piękny i bez dekoracji
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 08:38   #1686
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aurinko to ja Pokaż wiadomość
no to mi ulzylo dziewczyny, kamien z serca... mnie tez osobiscie czarne auto sie bardzo podoba, ale zastanawialam sie czy wypada bo to w koncu slub

a suknie znalazla mi mamunia w Paryzance chyba. Ja jej jeszcze nie mierzylam, ale to jest moj fason i kroj, ja dobrze w takim wygladam wiec nawet juz nie szukam.
Moze i jest skromna, ale ja na widok bezy mam drgawki, po prostu nie widze siebie w rozlozystej, pomarszczonej i mocno udekorowanej sukni. Dla mnie im mniej tym lepiej.. Ale to gust 30-latki wiec nie sugerujcie sie mna dziewczyny bo wy to mlode jestescie to macie inne podejscie
Sukienka jest z Paryżanki? Śliczna naprawdę, czemu jej nie widziałam jak byłam niedawno... A w jakiej jest cenie? Bo może jeszcze bym tez zobaczyła, póki się nie zdecydowałam A co do gustu, to chyba jako 30-latki mamy podobny ja juz nawet po....
Ghia, ja będę miała DJ-a. A powody są dwa, tak jak dziewczyny pisały, po pierwsze zagra wszystko a po drugie tańszy. Zależy na ile osób przewidujesz wesele, jesli duże to zespół może byc lepszy, przy mniejszej ilości osób korzystniej będzie z DJ-em. U mnie będzie DJ Piotr Gładkowski, jest przystępny cenowo i sprawia sympatyczne wrażenie, więcej będę mogła powiedziec juz po imprezie.....

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 09:32   #1687
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny macie rację, Dj jest tańszy i być może bardziej się sprawdzi na mniejsze wesela. Trzeba przeliczyc budźet i będzie dobrze. Pocieszę was w wKilacahc można znalaźć fajny zespół i to nie w takich zaporowych cenach jak w Warszawie.
Karothko i Asiulko220809 przesyłam namiary na prv.
A w ogóle to sie zgadzam, ze lepiej posłuchać zespołu. ja maiałam to szczeście i byłam na weselu gdzie grał ten zespół, więc miałam okazję zobaczyć jak grają przez całą noc
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 09:38   #1688
marysia_258
Zadomowienie

Dziewczyny ja teraz troszkę z innej beczki Powiedzcie mi jakie teraz obowiązki ma świadek i świadkowa??? jeśli je ma bo wiele sie pozmieniało i nie mam zielonego pojęcia.
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 10:08   #1689
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

To ja tez poprosze namiary na zespół Sluchałam Mixtury przed chwila z ich dema ale na forum gazety pl są strasznie niedobre opinie o nich no i pewnie bedą drodzy.Ja wesele planuje na ok 100 osób wiec dj czy zespół??Jak posłuchalam tego co jest na stronach niektorych zespolów to sie załmałam.Tifii czekam na wiad.
Ghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 10:22   #1690
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja teraz troszkę z innej beczki Powiedzcie mi jakie teraz obowiązki ma świadek i świadkowa??? jeśli je ma bo wiele sie pozmieniało i nie mam zielonego pojęcia.
Dzisiaj to chyba zależy od zwyczajów panujących w danej rodzinie, przynajmniej tak myślę. Ja z moim TŻ w ubiegłym roku byliśmy świadkami i szczerze powiedziawszy poza staniem za parą młodą nie mieliśmy żadnych szczególnych obowiązków. Ponieważ z panną młodą znałam się raczej słabo, więc nie uczestniczyłam ani w zakupie sukni ani w praktycznie żadnych przygotowaniach. Ale jeśli świadkowa jest bliską osobą panny młodej, myślę że aktywniej włącza się w proces przygotowań

Stary 2008-01-29, 10:23   #1691
joasiatko
Raczkowanie

Ja też nie wiem już sama jakie mają obowiązki świadkowie.

Byłam zawsze przekonana, że np. wiązankę dla Pani Młodej i dla świadkowej kupuje Pan Młody. A w dniu ślubu, kiedy to oboje przyjeżdżają do domu rodzinnego pani Młodej - narzeczony wręcza bukiet swojej ukochanej, a świadek wręcza bukiet świadkowej.
Natomiast niedawno dowiedziałam się od kuzynki mojego TŻ że u nich to świadkowa kupuje wiązankę dla siebie i dla Pani Młodej... przekonywała mnie że tak jest - ale ja jestem uparta i chcę tą 1wszą wersję.
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 10:53   #1692
balaloum
Raczkowanie

świadkowa jak juz wcześniej wspomiałyscie moze pomagać w wyborze suknie, biżuterii, a także poprawia suknię w kościele podczas uroczystości,sesji zdjeciowej a także makijaż w podczas ślubu. spotkałam sie również z opinią, że swiadkowa rozmawia z gośćmi (żeby nie powiedzieć, że zabawia ;p )ma swój udział również w oczepinach
ale to wszystko zależy jak jesteście sobie bliskie
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 11:08   #1693
julies
Raczkowanie

w pokusie mozna zamowic wystroj Kosciola. Panie jada do Kosciola i wtedy dobierana jest dekoracja. z tego co kojarze to nie maja zadnych stojakow wzdluz Kosciola, robia jedynie bukiety. no chyba ze cos sie zmienilo.

My pojechalismy na gielde kwiatowa, kupilismy duzo kwiatow i Koscielna sama ubrala Kosciol.

joasiatko, wysle Ci namiary na priv
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 11:33   #1694
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Ghia, ja będę miała DJ-a. A powody są dwa, tak jak dziewczyny pisały, po pierwsze zagra wszystko a po drugie tańszy. Zależy na ile osób przewidujesz wesele, jesli duże to zespół może byc lepszy, przy mniejszej ilości osób korzystniej będzie z DJ-em. U mnie będzie DJ Piotr Gładkowski, jest przystępny cenowo i sprawia sympatyczne wrażenie, więcej będę mogła powiedziec juz po imprezie.....
Zgadzam sie..
U mnie tez będzie ten sam Dj co u Ciebie

Biustonosze:

Stary 2008-01-29, 11:40   #1695
tiffi1
Rozeznanie

Zespół
To jeszcze raz napiszę ogólnie. Zespół który ja mam widziałam na weselu mojej koleżanki. Podobało mi się jak grali. To nie jest zespół dyskietkowy, zywe instrumenty: klawisze, perkusja, gitara, bas, wokal damski i męski. Grają dużo nowcyh kawałków i dostosowują się do życzenia młodej pary. na poczatku wydawało mi sie, ze są mało "rozrywkowi". Oczepiny były normalne bez "zenujących" zabaw, ale to również decyzja młodych.
My zespół na maj zamawialiśmy rok wcześniej. mamy go na dwa dni (wraz z poprawinami). Tyle mogę napsiać bo tyle wiem

Świadkowie
Byłam dwa razy świadkową i pewnie wszystko zalezy od regionu. W świętokrzyskim to Pan Młody płacił za kwiatki dla świodkowej i Panny Młodej, a wczesniej wybierałyśmy kwiatki Panna Młoda ze mną jako świadkową. W Olsztyńskim, musiałam sama kupować sobie kwiatki, ale tam w ogóle było dziwnie.
Świadkowej rola jest uzalezniona od tego jak dobrze sie zna z Panną Młodą. generalnie wspiera, pyta w czym moze pomóc, a na weslu jest czujna ;-)
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 12:08   #1696
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Zgadzam sie..
U mnie tez będzie ten sam Dj co u Ciebie
Tak? Cieszę się A kiedy ślubujesz? Bo nie pamiętam czy czytałam, dowiem się jaki był przed swoim weselem czy nie?
A co do wiązanki, to kiedy ja byłam świadkiem w świętokrzyskim bukiet musiałam kupić sobie sama.

Stary 2008-01-29, 12:20   #1697
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Tak? Cieszę się A kiedy ślubujesz? Bo nie pamiętam czy czytałam, dowiem się jaki był przed swoim weselem czy nie?
A co do wiązanki, to kiedy ja byłam świadkiem w świętokrzyskim bukiet musiałam kupić sobie sama.
Ojj ja to jeszcze
18 pazdziernika 2008
A ty?

Biustonosze:

Stary 2008-01-29, 12:27   #1698
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Ojj ja to jeszcze
18 pazdziernika 2008
A ty?
Uuu to ja będę pierwsza. Ja 28 czerwiec 2008, jak w stopce A już myślałam że przetrzesz szlaki...

Stary 2008-01-29, 13:00   #1699
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Uuu to ja będę pierwsza. Ja 28 czerwiec 2008, jak w stopce A już myślałam że przetrzesz szlaki...
To będę czekać na relacje z wesela

Biustonosze:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 13:10   #1700
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
To będę czekać na relacje z wesela
Na pewno napiszę, no chyba że wyjdzie taka kaszana że będzie wstyd...

Stary 2008-01-29, 13:39   #1701
ewson13
Raczkowanie

Witam wszystkie dziewczynki dawno mnie nie było i mam troche zaległosci i jak czytam to jestem sporo do tyłu .

znalazłam na allegro aukcje o dekoracji kościołów w kielcach moze komuś się przyda http://www.allegro.pl/item296437807_...la_kielce.html

wiec teraz zabieram się żeby nadrobić zagłości i po pierwsze musimy wybrac się na te nauki a wyczytałam ze na karczówce będą wiec chyba tam trzeba sie wszystkiego dowiedzieć i zawitac

Pozdrawiam wszystkie Panny Młode
ewson13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 13:43   #1702
ewusiula
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
Już od baaardzo długiego czasu śledzę ten wątek ale nie mogłam sie zebrać żeby coś tutaj skrobnąć no i wreszcie nadszedł czas że potrzebuje czegoś sie dowiedzieć a mianowicie:
czy słayszała któraś z Was o zespole The Jokers?
A wracając do samochodu uważam że czarny jest jak najbardziej odpowiedni a biały no cóż jak dla mnie to samochód z wadą fabryczną ale o gustach sie nie rozmawia, każdy lubi co innego
Pozdrawiam serdeczniasto
ewusiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 14:04   #1703
EVEEELIN
Raczkowanie

Dziewczynki ja jestem na etapie kupowania garnituru dla mojego mężczyzny. Zastanawiam sie jaki wybrac...Ciemny czy jasny?. Podzielcie sie uwagami w jakim garniturze wasi mężczyźnie beda ślubować....

Edytowane przez EVEEELIN
Czas edycji: 2008-01-29 o 16:28
Stary 2008-01-29, 14:07   #1704
ewson13
Raczkowanie

według mnie ładniej jak w jasnym garniturze, oczywiście kwestia gustów ale mój TŻ raczej na 100% będzie miał jasny.
Stary 2008-01-29, 14:54   #1705
EVEEELIN
Raczkowanie

Tez Mi Sie Tak Wydaje Ze Jasny Garnitur Będzie ładniejszy ...

Edytowane przez EVEEELIN
Czas edycji: 2008-01-29 o 16:20
Stary 2008-01-29, 15:34   #1706
balaloum
Raczkowanie

dziewczyny zmienię troszkę temat może wiecie jak jest z opłatą dla ZAiKSu?? mi powiedziano 160zł!!!! wg mnie to duuużo za duzo!! czy są jakieś przepisy prawne, które regulują wysokość tej opłaty??
Stary 2008-01-29, 15:45   #1707
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Ghia widzę, że odwiedzamy te same fora, ja też przglądałam już stronę Mixtury.Co do Bohemy-mam tę salę zarezerwowaną na 22 sierpnia, będę pierwsza więc dam Ci znać jak było.

Tiffi1 dzięki za namiary.

Co do czarnego samochodu...mówię zdecydowane nie.Za bardzo się kojarzy.Fakt może i elegancki, ale ja myśle raczej o złotym metaliku, albo srebrnym.Białych też nie lubię.Wybredna jestem.
A garnitur zdecydowanie ciemny, jasny zlewa się z białą suknią panny młodej.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 15:48   #1708
balaloum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
świadkowa może też zorganizować wieczór panieński..... atrakcje może uzgodnić z młodąale mogą to być niespodzianki
Stary 2008-01-29, 15:58   #1709
EVEEELIN
Raczkowanie

Mnie powiedział właściciel sali 200 zł za Zaiks chyba ze cos poplątałam....
Stary 2008-01-29, 16:00   #1710
balaloum
Raczkowanie

ale od czego to zależy że jedni biorą 200, 160 a inni 70zł??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości