Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-12, 16:58   #2011
alife
Przyczajenie

Kielce

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
A ja już mam zarezerwowany termin na wykonanie fryzurki ślubnej, dla mojej siostry jakieś upięcie a dla mamy modelowanie. Wybrałam salon Awangarda włoski będą nam robiły na raz 3 Panie od 10tej i zejdzie im to do 2 godzin (tak mi powiedziały). Mnie będzie czesać Pani Sylwia, siostrę Pani Kinga a mamę Pani Weronika.

Jeśli chodzi o makijaż to zdecydowałam się na Panią Anetę W. W piątek jestem z nią umówiona na wstępną rozmowę - tj. wysłucha moich oczekiwań, ja obejrzę jej portfolio i ustalimy godzinę na malowanie. Ma przyjechać do mnie do mieszkanka - co jest dla mnie duuużym plusem.
a skąd brałaś ta panią Anetę, bo mnie taka jedna malowała, tez do domu przyjechała, miała duzo swoich zdjęć ale umalowała mnie przetragicznie, jak mnie znajomi zobaczyli to powiedzieli, ze nigdy nie widzieli czegos takiego, miałam twarz jak kreda, idealnie do roli gejszy. mam nadzieję, ze to nie ta sama Pani. Zycze powodzenia

przejrzałam troche wątek i widze, ze kilka z was rzeczywiście sie na ta P. Anete Wasińską zdecydowało. Może jak mnie malowała to po prostu miała zly dzień. na pierwszy rzut oka super - profesjonalne podejście, powiedziała mi jaką mam cerę itd ale jak dla mnie zero talentu. No ale może tylko mnie tak fatalnie umalowała. Buzię mam szczupłą a po jej makijażu normalnie wyglądałam jak pączek. Napiszcie jakie macie doświadczenie to może jednak komuś ja jednak polecę.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-12 o 19:02 Powód: post pod postem
alife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 17:28   #2012
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja na 90% wezmę welon, myślałam nad kapeluszem, ale jednak chyba wolę welon. Przez to, że sukienkę mam z rękawem praktycznie odpadł mi dylemat z rękawiczkami. No i biżuterię jakąś delikatną bardzo wybiorę bo już góra sama w sobie jest strojna- delikatny naszyjnik i kolczyki w zupełności mi wystarczą.

gosikk jakbyś mogła napisać coś więcej o kursach na karczówce jak masz jakieś info to będę wdzięczna. Np co ile takie kursy organizują.
Co ile organizują kursy nie mam pojęcia, wiem tylko tyle ile wyczytałam na stronie klasztoru. Kurs trwa od 3 do 5 marca, codziennie od godziny 19 do 21. Koszt od osoby to 30 zł. Z tego co słyszałam spotkania są sympatyczne, to chyba najlepiej oceniany kurs w Kielcach Sama się na niego szykowałam ale w końcu wylądowałam w Jadwidze.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 18:39   #2013
asiulka84
Raczkowanie

kurs na Karczowce polecam calym sercem. tak super ksiedza nie poznalam nigdy. kurs szybki i konkretny. na prawde warto pojezdzic przez cale miasto. polecam calym sercem
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 18:42   #2014
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alife Pokaż wiadomość
przejrzałam troche wątek i widze, ze kilka z was rzeczywiście sie na ta P. Anete Wasińską zdecydowało. Może jak mnie malowała to po prostu miała zly dzień. na pierwszy rzut oka super - profesjonalne podejście, powiedziała mi jaką mam cerę itd ale jak dla mnie zero talentu. No ale może tylko mnie tak fatalnie umalowała. Buzię mam szczupłą a po jej makijażu normalnie wyglądałam jak pączek. Napiszcie jakie macie doświadczenie to może jednak komuś ja jednak polecę.
Ja widziałam zdjęcia makijaży przez nią zrobionych (przed i po) i jestem zachwycona. Po drugie - może Ty alife nie miałaś w ogóle koncepcji jak Cię ma pomalować, bo ja wiem dokładnie czego chcę.
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 19:09   #2015
Puchatek M.
Rozeznanie

Tiffi ja będę miała welon do połowy pleców, złoty diadem i złotą biżuterię: naszyjnik, branzoletka i kolczyki.
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 19:34   #2016
agunia82
Zakorzenienie

gosikk i asiulka dzięki wielkie Już wysłałam tam maila żeby się zapisać, będzie z głowy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 19:54   #2017
karusia070707
Raczkowanie

Hej Laski,

Ja wychodze za maz w czerwcu 2008. Juz mam prawie wszystko zalatwione tylko jeszcze nie mam tortu. Wiec ja bym chciala miec jakis taki pietrowy a nie kilka malych, czy wiecie moze gdzie taki tort moge zamowic i ile przed slubem musze zlozyc zamowienie? Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz

Pozdrawiam

Edytowane przez karusia070707
Czas edycji: 2008-02-13 o 01:01
karusia070707 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 20:24   #2018
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny oglądałam dziś buty - nic szczególnego, były jedne takie,ale jakoś nie mam przekonania.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 21:09   #2019
agunia82
Zakorzenienie

tiffi a gdzie dokładnie oglądałaś buciki?

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 21:45   #2020
tiffi1
Rozeznanie

Byłam w KDT
Stary 2008-02-13, 10:11   #2021
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

Wczoraj byłam u Sołtyków i zmartwiła mnie Pani bo powiedziała, że nie robia marcepanowych tortów tylko same śmietanowe. Problem w tym, że ten który chcemy jest marcepanowy (mamy jego zdjęcie) nie wiecie czy gdzieś w Kielcach robią marcepanowe torty czy wszędzie tylko śmietanowe?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 10:19   #2022
alife
Przyczajenie

Cytat:
Ja widziałam zdjęcia makijaży przez nią zrobionych (przed i po) i jestem zachwycona. Po drugie - może Ty alife nie miałaś w ogóle koncepcji jak Cię ma pomalować, bo ja wiem dokładnie czego chcę.
No cóz... chciałam tylko pomóc. Moim zdaniem to nie panna mloda powinna wiedzieć jak chce się umalowac tylko wizazystka widząc jej buzię powinna wiedzieć co warto podkreslić a co ukryć. Oczywiście ważne sa kolory kwiatów, sukni itd, ale to to osoba, która maluje widzi najlepiej.

przyznam, że jestem zaskoczona, ze mogą się podobac makijaże która wykonuje ta pani. Ale jak widać każdy ma inny gust. poza tym widzę, że nie ty jedna się na nią zdecydowałaś, więc pewnie będzie ok.

To co ja moge polecić to panią ze studia Wiosna (nie pamietam imienia oraz Monikę Rok (kiedyś miała gabinet na Bodzentyńskiej, teraz na Grenadierów, to gdzies na Telegrafie)
Stary 2008-02-13, 10:28   #2023
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
No cóz... chciałam tylko pomóc. Moim zdaniem to nie panna mloda powinna wiedzieć jak chce się umalowac tylko wizazystka widząc jej buzię powinna wiedzieć co warto podkreslić a co ukryć. Oczywiście ważne sa kolory kwiatów, sukni itd, ale to to osoba, która maluje widzi najlepiej.

przyznam, że jestem zaskoczona, ze mogą się podobac makijaże która wykonuje ta pani. Ale jak widać każdy ma inny gust. poza tym widzę, że nie ty jedna się na nią zdecydowałaś, więc pewnie będzie ok.

To co ja moge polecić to panią ze studia Wiosna (nie pamietam imienia oraz Monikę Rok (kiedyś miała gabinet na Bodzentyńskiej, teraz na Grenadierów, to gdzies na Telegrafie)

możesz coś więcej napisać na ich temat?miałaś tam robiony makijaż?
Bo zgadzam sie z Toba, gusta są rożne, jednym coś sie podoba innym nie, dla mnie makijaż to podstawa dlatego jestem strasznie wybredna i nadal szukam
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 10:30   #2024
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam się całkowicie. Po za tym nie chodzi tylko o to, żeby makijaż był ładny. Mój próbny u pierwszej kosmetyczki też był ładny, ale spłynął po godzinie No i bardzo ważne jest, żeby makijaż był odpowiedni do zdjęć. Moja fotograf była zachwycona moim makijażem także od "technicznej" strony( świetnie podkreślał oczy, nie robił odblasków, a w razie czego można go było poprawić w programie). Dlatego warto iść na próbny makijaż Kierowanie się tylko zdjęciami może Wam nie wyjść na dobre.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 10:49   #2025
joasiatko
Raczkowanie

Umówię się na próbny makijaż u p.Anety W. i sama się przekonam czy warto ją zatrudnić do wykonania ślubnego makijażu czy nie.

Cytat:
Moim zdaniem to nie panna mloda powinna wiedzieć jak chce się umalowac tylko wizazystka widząc jej buzię powinna wiedzieć co warto podkreslić a co ukryć. Oczywiście ważne sa kolory kwiatów, sukni itd, ale to to osoba, która maluje widzi najlepiej.
Nie zgadzam się, uważam że każda dziewczyna powinna przynajmniej trochę wiedzieć jak powinien wyglądać jej makijaż. Ja wiem że chce mieć mocno umalowane rzęsy + kępki, ma być ich duuuużo, mają być gęste i ponętne. I wiem też że chcę kolory cieni brąz i złoto.

Oczywiście jeśli ktoś mi doradzi coś innego to najpierw prosiłabym o umalowanie mnie tak jak ja chcę -zrobiłabym zdjęcie, a potem po raz drugi prosiłabym o umalowanie mnie według koncepcji makijażystki / wizażystki.

A mam pytanie alife - czemu się zdecydowałaś na jej usługi skoro kompletnie Ci się jej portfolio nie podobało?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 11:47   #2026
tiffi1
Rozeznanie

Jeśli chodzi o makijaż, to chcę mieć podkreślone oczy ale w delikatnych fioletach,a bardzo delikatnie zarysowane usta.

Dziewczyny mam pytanie ile wydajecie na buty ślubne??
Stary 2008-02-13, 12:55   #2027
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Ja na swoje buciki wydałam ok 170zł. Ale jeszcze kupuje drugą parę na wszelki wypadek - do tańczenia
Stary 2008-02-13, 13:26   #2028
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chodzi o makijaż, to chcę mieć podkreślone oczy ale w delikatnych fioletach,a bardzo delikatnie zarysowane usta.

Ja zapłaciłam 190pln za skórzane Ryłko i miałam je od razu do tańczenia, bo były wygodne.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 15:51   #2029
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

A wiecie gdzie można znaleźć buty z zaokrąglonym noskiem i malym obcasem? bo wszędzie gdzie idę tylko te szpice...
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 16:03   #2030
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
A wiecie gdzie można znaleźć buty z zaokrąglonym noskiem i malym obcasem? bo wszędzie gdzie idę tylko te szpice...
Ja widziałam takie z zaokrąglonym czubem w sklepie Aga (były w 2 kolorkach-coś ze złotym białym i bodajże srebrnym) - ale głowy za to nie dam... Tylko ten sklepik pamiętam, bo ogólnie to nie rozglądałam się za takimi, bo ja znowu szukałam max jak największego obcasa - i też nie mogłam znaleźć... dopiero na allegro kupiłam swoje wymarzone buciki

Jak chodziłam po sklepach w Kielcach to wydawało mi się że wszystkie te buty są takie same (jak to mówią "na jedno kopyto robione") - żadne mnie nie urzekły, nio i ten obcas, wszystkie są niziutkie i do tego wielką szpile mają... co mi osobiście w ogóle nie odpowiada.
Stary 2008-02-13, 18:32   #2031
alife
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
możesz coś więcej napisać na ich temat?miałaś tam robiony makijaż?
Bo zgadzam sie z Toba, gusta są rożne, jednym coś sie podoba innym nie, dla mnie makijaż to podstawa dlatego jestem strasznie wybredna i nadal szukam

co do Pani z wiosny (czarne włosy miała ta Pani i chyba na imię Monika) byłam u niej na próbnym i wyszło nawet nieźle ale chciałam też spróbować gdzie indziej i poszłam do p. Moniki Rok. Tam tez mi się bardzo podobało i z uwagi na to, ze nie mogłam się zdecydowac to poszłam do nich jeszcze raz. Z tym, ze w wiośnie ta Pani powiedziala, ze nie chce jej sie malowac mnie jeszcze raz i ze nie ma sensu tego powtarzać. Natomiast pani Monika Rok siedziała ze mną chyba 2 godziny, malowała mi po kolei oczy, jedno inaczej, drugie inaczej, ciągle dawała mi lusterko, coś dodawała. Fajne było to, że ciągle byłam z nią w kontakcie i na bieząco śledziłam co robi. Efekt był naprawde rewelacyjny. Za ten drugi nie płaciłam, co tez było bardzo fajne. A i te przyklejane rzęski... super. Myslę, ze spokojnie możesz do niej iść i powiedziec, ze chcesz popróbować w czym ci będzie do twarzy i ona na pewno poświęci ci dużo czasu. Ja od czasu slubu bylam już u niej 4 razy i zawsze wychodziłam zadowolona. A o tym, ze również jestem wybredna może decydowac fakt, ze robiłam 5 próbnych makijaży!!!

do joasiątko: ta Pani przyjechała do mnie do domu, jak miałam zrezygnowac, co jej powiedziec? poza tym zdjęcia ona wykonuje sama, czasami przy złym swietle wiec wychodza jak wychodzą, zdjęciami to ja się akurat mało sugerowałam no ale bądżmy dobrej myśli
Stary 2008-02-13, 21:15   #2032
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny nie sądziłam, ze to wszystko takie męczące będzie. Myślałam, że jak zaczniemy organizować wszystko 1,5 roku wcześniej to będzie dobrze, a tu okaząło się, że najwięcej rzeczy i tak ejst na koniec. Właśnie zastanawiamy się zapraszać z dziećmi czy bez
Stary 2008-02-14, 18:18   #2033
tiffi1
Rozeznanie

dziewczyny,
gdzie można w kielcachz robić ładne zdjęcia, chodzi mi o plener?
Stary 2008-02-14, 18:31   #2034
asiulka84
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny,

tez o tym ciagle mysle i nie wpad mi zaden pomysl do glowy
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 20:33   #2035
joasiatko
Raczkowanie

Mnie zdjęcia podobają się na Karczówce, a nocą na ul. Sienkiewicza oraz naaaaaaaaaaajbardziej w Oblęgorku - tj. jakieś 15km od Kielc - płaci się bodajże 50zł za wejście wszystkich i wykonanie zdjęć - wychodzą suuuper... można tam robić zarówno w środku jak i na zewnątrz... Ja na pewno zrobię sobie właśnie zdjęcia w tych 3 miejscach - umieszczę kilka po ślubie...
Stary 2008-02-14, 20:37   #2036
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Mnie zdjęcia podobają się na Karczówce, a nocą na ul. Sienkiewicza oraz naaaaaaaaaaajbardziej w Oblęgorku - tj. jakieś 15km od Kielc - płaci się bodajże 50zł za wejście wszystkich i wykonanie zdjęć - wychodzą suuuper... można tam robić zarówno w środku jak i na zewnątrz... Ja na pewno zrobię sobie właśnie zdjęcia w tych 3 miejscach - umieszczę kilka po ślubie...
Koniecznie musisz sie pochwalić.
Stary 2008-02-14, 20:43   #2037
ula27
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny,
Mnie bardzo się podobają zdjęcia na placu przed Pałacem biskupów krakowskich. Tam jest dużo bardzo ciekawych portali, arkad, bram, schodów. Ogólnie jeśli jest dobry fotograf to można zrobić super zdjęcia
ula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 20:44   #2038
balaloum
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny,
może park?? karczówka też niezły pomysł
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 20:47   #2039
joasiatko
Raczkowanie

chciałam załączyć kilka fotek z Oblęgorka mojego znajomego - jednak nie wiem czemu - nie da rady.. . a nigdy wcześniej nie miałam tego problemu...
Stary 2008-02-14, 20:53   #2040
balaloum
Raczkowanie

szkoda ze nie możesz dołączyć..... mi osobiście nie podoba się w wewnątrz muzeum, ale okolica jest piękna niewiem czy dobrze pamiętam , ale obok muzeum jest chyba park??a w kwietniu bedzie się wszystko "budziło do życia" więc fotki pewnie wyjdą super

Edytowane przez balaloum
Czas edycji: 2008-02-14 o 21:14
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości