Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-29, 17:38   #2311
-agniesia-
Wtajemniczenie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez Piotr__ Pokaż wiadomość
Witam drogie Panie,

Chciałbym się ustosunkować do wypowiedzi Pani, która nie jest zadowolona z usług w naszej firmie, otóż:
jeżeli chodzi o MDS, niestety nie ma mozliwości podpięcia się w kościele dlatego jestem zdumiony, że Pani wie coś czego ja ne wiem.
Jeżeli chodzi o głos na weselu, tłumaczyłem Państwu pare razy, że owszem kabel, ale nie nasz a od zespołu robił przerwy, jeżeli chodzi o Flaycama, używanie go w kościele jest niestety dośc ograniczone dlatego przy długich i dużych zbliżeniach rzeczywiście obraz może troszkę drgać, lecz pierwsze słyszę, aby do tej części wnosili jakieś zarzuty.
Fakt, podłożenie tej wersji piosenki było moją wpadką, przepraszałem za to Państwa i to co jest moją wina potrafie się przyznać.
Jeżeli chodzi o poprawki - prawdą jest, że dostałem od Państwa listę popraawek i poprawiłem materiał zgodnie z tym.
Prawdą jest, że trwało to rzeczywiście za długo za co przeprosiłem również Pani mamę, która jednak nie omieszkała na dowidzenia być ostroznie mówiąc dość oschła.

Pani Aniaa84 może byc całkowicie spokojna o jakość materiału, który u nas zamówiła, pragnę Panią uspokoić, niestety tak to juz jest, że nie ma 100% zadowolonych klientów, robimy wszystko aby odsetek klientów niezadowolonych był jak najmniejszy (trudno trafic w gusta tak różnych osobowości, ale staramy się jak możemy).

Chętnie odpowiem na wszelkie krytyczne uwagi dotyczące naszej pracy ale nie na forum publicznym (w końcu nie słuzy ono do tych celów), zapraszam (mv@media-vision.pl ).

pozdrawiam

Piotr
Media-Vision

Nie wiem co się stało, że głos został źle nagrany, ale faktem jest, że za głos na płycie odpowiadają Państwo i powinni Państwo przewidzieć możliwe komplikacje. Prosiłam Pana wielokrotnie, żeby spróbował Pan w jakiś sposób poprawić głos na fragmentach, na których mi zależało, obiecał Pan to zrobić, po czym się Pan już nie odezwał. Pytałam w kościele- można się podpiąć. Generalnie mam płytę, która jest najlepszym dowodem Państwa pracy- ale niestety po wpłaceniu pieniędzy już Państwa ten efekt nie interesuje.
Owszem forum jest od tego, żeby zgłaszać krytyczne uwagi co do pracy firm, aby osoby decydujące się na czyjeś usługi miały pełną świadomość plusów i minusów.

To tyle z mojej strony na temat Media Vision- decyzja należy Dziewczyny do Was
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 17:45   #2312
balaloum
Raczkowanie

reasumując nie trzeba płacić za usługę dopóki nie zobaczy się płytki ze ślubu....
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 18:19   #2313
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez balaloum Pokaż wiadomość
reasumując nie trzeba płacić za usługę dopóki nie zobaczy się płytki ze ślubu....
haha z wszystkim tak powinno byc

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 18:26   #2314
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piotr__ Pokaż wiadomość
niestety tak to juz jest, że nie ma 100% zadowolonych klientów, robimy wszystko aby odsetek klientów niezadowolonych był jak najmniejszy (trudno trafic w gusta tak różnych osobowości, ale staramy się jak możemy).
Niestety, ale z tym muszę się zgodzić - w każdej dziedzinie, co więcej, każda firma udostępniająca jakiekolwiek usługi indywidualnym klientom jest narażona na pewne skargi od pewnej liczby swoich klientów.

To już jest wpisane w zawód - i tu nie chodzi tylko o kamerzystów, czy fotografów, ale też fryzjerów, orkiestry, DJ'ów, wizażystki, florystki czy też krawcowe...

Zawsze będzie tak, że część osób jest bardzo zadowolonych z usług danej firmy, a wręcz zachwyconych, a niestety niektórzy będę niemile zaskoczeni z powodu nie spełnienia ich oczekiwań przed daną firmę i tym samym będą to okazywać.

Tak już jest i tego się nie zmieni, ale warto też przekonać się samemu o tym poprzez rozmowę z daną firmą, a nie tylko przez zasięganie opinii innych.

Moim skromnym zdaniem najgorsze są te osoby, które są jedynie na etapie podpisania umowy, czy też już po jej podpisaniu, i już zachwalają daną firmę - a przecież tak na prawdę nie mają 100% gwarancji, że ich usługa zostanie wykonana tak jak to sobie tego życzą... Nasze oczekiwania w tym wymarzonym dniu mogą albo się spełnić z podwojoną siłą, albo lęgnąc w gruzach...

Reasumując - zachwalajmy "towar" nie po okładce, a po jego wyprobowaniu...

Kiedyś ktoś pytał o oprawę muzyczną do kościoła:

http://www.allegro.pl/item319011334_...nych_slub.html

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-03-01 o 19:57 Powód: Post pos postem !!!
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 19:25   #2315
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
nie, tak jak wcześniej wspomniałam, byłabym zła bo miałabym w głowie wypowiedzi dziewczyn, które oznajmiają, że osoby zachwalające tą firmę biorą z tego profit. To tyle... nie ma w tym żadnego ukrytego sensu - typu oskarżenia.
Jednak za dużo było powiedziane złego o tej firmie, abym ja mogła z czystym sumieniem powiedzieć np,. mojej koleżance która będzie brała również ślub - aby go wynajęła - bo na pewno jej odradzę.
Co nie oznacza, że Ty Kalex masz złe intencje - i na prawdę z całego serca życzę Ci, aby ta firma sprawdziła sie na Twoim ślubie i żebyś była z niej zadowolona. Skoro są profesjonalistami, a Ty wiesz czego chcesz - to na pewno nie będziesz mieć z nim problemu.

A jeszcze co do tych wstawek - to jeśli Wam sie nie podobają animacje typu obrączki, gołębie itp... to co chcecie mieć na kasecie zamiast tego? Jak wtedy Wasza kaseta będzie wyglądała? pytam bo w ogóle się w tym nie orientuje; a piszecie, że te rzeczy są przestarzałe i teraz jest co innego w modzie.. .czyli co???
Jeśli chodzi o mnie to nie wiem co jest w modzie, nie kieruję się tym. Mnie się nigdy nie podobały takie efekty specjalne, uważam, ze dobry montaż, dobór podkładu muzycznego obroni się sam (mam tu na myśli, to, ze nie potzrebuję efektów specjalnych, wystarczy mi dobrze i ciekawie nagranny film).

Jeśli chodzi o kamerzystów to jeszcze jedna moja uwaga - polonistyczna (choc tego nie studiowałam). Od razu mówię, ja też popełniam błędy, ale kiedy wysyłam jakieś pismo, zaproszenia czy cokolwiek co będzie poddane publicznym oczom to zwracam uwagę na to szczególnie.
Nie wiem czy zasugerować kamerzystom jaka jest poprawna psownia poszczególnych miesięcy np. 10 kwietnia, 20 maja, 25 czerwca itp. ( a nie 10 kwiecień, 20 maj itp.).
Ja mówię otwarcie nie chcę mieć błędów na kasecie, tym bardziej, że wiem jak jest poprawnie.
Joasiatko ty masz własnie w stopce kwiecień (nie pomyśl, ze sie czepiam, zrobisz jak zechcesz, ale to nie jest poprawnie po polsku).
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 20:04   #2316
Piotr__
Przyczajenie

Nie do końca jestesmy w 100% odpowiedzialni za dźwiek na płycie, ale nie chcę się wdawać w niepotrzebne polemiki, więc pozostawie to bez komentarza, przyjmując krytykę.

pozdrawiam bardzo serdecznie

Piotr
Media-Vision
Piotr__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 20:10   #2317
karusia070707
Raczkowanie

Hej dziewczyny,

Widzialam ze pisalyscie o spowiedzi. I wiecie moze ile przed slubem trzeba taka spowiedz zrobic?

Ja i moj luby nie jestesmy w kraju i tez wszystkie przygotowania- kursy i poradnie- robilismy nie w PL. Z czego bardzo sie ciesze bo nie mielismy takich przezyc jak co niektore z Was. Do koscila gdzie maja nam udzielic slubu zostala dostarczona licencja i my nawet nie podpisujemy protokolu w kosciele w PL. Tutaj nikt o spowiedzi nic nam nie mowil, w sumie to nawet o tym nie myslalam dopuki nie przeczytalam dzisiaj na forum.

Dzieki wielkie i pozdrawiam

Love doesn't make the world go round. Love is what makes the ride worthwhile.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080621040213.png
karusia070707 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-29, 20:16   #2318
joasiatko
Raczkowanie

Ja też nie jestem polonistką, więc głowy za to nie dam, a w necie nie mogę znaleźć info jaka forma jest rzeczywiście poprawna...

Cytat:
Napisane przez karusia070707 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Widzialam ze pisalyscie o spowiedzi. I wiecie moze ile przed slubem trzeba taka spowiedz zrobic?
My na kartce do spowiedzi mamy małym drukiem napisane:
1wsza spowiedź przedślubna - zaraz po daniu na zapowiedzi;
2ga spowiedź przedślubna - w dniu lub przeddzień ślubu.

Tiffi1 - masz rację co do formy pisania nazw miesięcy - pytałam się mojej ciotki, która jest polonistką... Już zmieniłam stopkę

Czas edycji: 2008-03-01 o 19:58 Powód: Post pod postem !!! Proszę korzystać z funkcji "edytuj" to nie boli zapewniam!
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 20:44   #2319
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Tiffi1 - masz rację co do formy pisania nazw miesięcy - pytałam się mojej ciotki, która jest polonistką... Już zmieniłam stopkę
Tłumaczy się to tak, że jest to 19ty dzień kwietnia, a nie 19ty kwiecień w roku.

Cytat:
Hej dziewczyny,

Ja i moj luby nie jestesmy w kraju i tez wszystkie przygotowania- kursy i poradnie- robilismy nie w PL. Z czego bardzo sie ciesze bo nie mielismy takich przezyc jak co niektore z Was. Do koscila gdzie maja nam udzielic slubu zostala dostarczona licencja i my nawet nie podpisujemy protokolu w kosciele w PL. Tutaj nikt o spowiedzi nic nam nie mowil, w sumie to nawet o tym nie myslalam dopuki nie przeczytalam dzisiaj na forum.

Ja słyszałam że pierwsza spowiedź jest po spisaniu protokołu a druga np. dzień przed ślubem. W tym że kościoły różnie tę sprawę regulują. Jedni dają karteczki na spowiedź i czekają na potwierdzenie a inni tylko mówią, że należy do nich przystąpić i ufają, że tak się zrobi.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png

Czas edycji: 2008-03-01 o 19:59 Powód: Post pos postem !!! Proszę korzystać z funkcji "EDYTUJ"
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 22:07   #2320
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Ja też pytałam polonistki i stąd wiem, dlatego napsiałam o tym bo to jednak błąd
Stary 2008-03-01, 01:04   #2321
karusia070707
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Ja słyszałam że pierwsza spowiedź jest po spisaniu protokołu a druga np. dzień przed ślubem. W tym że kościoły różnie tę sprawę regulują. Jedni dają karteczki na spowiedź i czekają na potwierdzenie a inni tylko mówią, że należy do nich przystąpić i ufają, że tak się zrobi.
Mimezis a Ty dostalas takie karteczki z katerdry?

Love doesn't make the world go round. Love is what makes the ride worthwhile.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080621040213.png
karusia070707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-01, 07:30   #2322
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

Cytat:
Hej dziewczyny,

karusia - czy mozesz powiedziec mi jak wyglada zalatwienie takiej licencji? Ja tez nie mieszkam w Polsce i juto ide do ksiedza w mojej finskiej parafii. Moj ksiadz z kieleckiej parafii powiedzial mojemu tacie, ze jak nie przywioze licencjii na swieta to mnie wykresli z listy osob na moj dzien slubu No i nie wiem ile czasu to zajmuje i co trzeba dostarczyc (jakie papiery), no w ogole co i jak...
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-01, 09:09   #2323
Zochenka
Przyczajenie

Cześć wizażanki, przeczytałam właśnie Wasze wypowiedzi dotyczące kamerzystów i jestem przerażona. Z postów wynika, że tak naprawdę w Kielcach nie ma dobrego kamerzysty . Moja przygoda z wideofilmowaniem dopiero się rozpoczyna, ale już wiem, że będzie ciężko. Wczoraj jak powiedziałam mojemu narzeczonemu co piszecie o firmie z ul. Barwinek to stwierdził, że jego noga tam już nie postanie . A jak dziś mu opowiem o Media Vision to . . .nawet nie chę myśleć. To był nasz nr 1 na liście! Ale teraz dzięki WAM będę wiedzieć na co zwrócić uwagę przy ewentualnym podpisywaniu umowy .
Zochenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-01, 09:22   #2324
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zochenka Pokaż wiadomość
Cześć wizażanki, przeczytałam właśnie Wasze wypowiedzi dotyczące kamerzystów i jestem przerażona. Z postów wynika, że tak naprawdę w Kielcach nie ma dobrego kamerzysty . Moja przygoda z wideofilmowaniem dopiero się rozpoczyna, ale już wiem, że będzie ciężko. Wczoraj jak powiedziałam mojemu narzeczonemu co piszecie o firmie z ul. Barwinek to stwierdził, że jego noga tam już nie postanie . A jak dziś mu opowiem o Media Vision to . . .nawet nie chę myśleć. To był nasz nr 1 na liście! Ale teraz dzięki WAM będę wiedzieć na co zwrócić uwagę przy ewentualnym podpisywaniu umowy .
No niestety ciężko o dobrą kamerę w Kielcach. Dla nas Media Vision też był numerem 1 od samego początku, sprawiali wrażenie profesjonalistów, ale niestety się przejechałam. Na szczęście film mam, nawet wygląda nieźle, tyle, że brakuje w nim kilku fragmentów, na których mi naprawdę zależało. No i poprawki trwały ładnych parę miesięcy, a i tak nie wszystkie zostały zrobione i już nie mam złudzeń, że kiedykolwiek będą. Do tego to śmieszne unikanie odpowiedzialności...No cóż, niesmak pozostanie.
Stary 2008-03-01, 09:58   #2325
Etii
Przyczajenie

Witajcie
Tak czytam wypowiedzi na różne tematy i chyba rozumiem Wasze obawy bo też takie miałam jak wychodziłam za mąż.Ale z perspektywy czasu wygląda to zupełnie inaczej.Musicie się pogodzić z jedną sprawą,a mianowicie:nigdy nie uda Wam się zorganizować idealnego wesela i wszystkim nie dogodzicie,bo i tak znajdzie się ktoś niezadowolony.Co do ludzi,którzy swoją profesją pomagają Wam w tworzeniu uroczystości,czyli muzycy,kamerzyści,styliśc i itd.to już tylko i wyłącznie kwestia gustu.To,że jednej parze nie odpowiadał jakiś operator czy fotograf to nie znaczy że reszta też będzie nie zadowolona,bo każdy ma inny gust i inne wymogi.To samo z fryzjerem czy kosmetyczką.Nie można linczować fryzjerki za to,że nam się fryzura rozpadła podczas wesela,gdzie inna osoba chodziła w koku do wieczora dnia następnego.Wierzcie mi najlepiej bazować na doświadczeniu a nie domysłach i nie sugerować się plotkami,bo to często daje odwrotny skutek.Macie ochotę o coś zapytać to piszcie,chętnie podzielę się z Wami własnymi sugestiami.Pa
Etii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-01, 10:22   #2326
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Etii Pokaż wiadomość
Witajcie
Tak czytam wypowiedzi na różne tematy i chyba rozumiem Wasze obawy bo też takie miałam jak wychodziłam za mąż.Ale z perspektywy czasu wygląda to zupełnie inaczej.Musicie się pogodzić z jedną sprawą,a mianowicie:nigdy nie uda Wam się zorganizować idealnego wesela i wszystkim nie dogodzicie,bo i tak znajdzie się ktoś niezadowolony.Co do ludzi,którzy swoją profesją pomagają Wam w tworzeniu uroczystości,czyli muzycy,kamerzyści,styliśc i itd.to już tylko i wyłącznie kwestia gustu.To,że jednej parze nie odpowiadał jakiś operator czy fotograf to nie znaczy że reszta też będzie nie zadowolona,bo każdy ma inny gust i inne wymogi.To samo z fryzjerem czy kosmetyczką.Nie można linczować fryzjerki za to,że nam się fryzura rozpadła podczas wesela,gdzie inna osoba chodziła w koku do wieczora dnia następnego.Wierzcie mi najlepiej bazować na doświadczeniu a nie domysłach i nie sugerować się plotkami,bo to często daje odwrotny skutek.Macie ochotę o coś zapytać to piszcie,chętnie podzielę się z Wami własnymi sugestiami.Pa
Nie zgadzam się z tym. Owszem gust ma pewne znaczenie, ale jeżeli ktoś robi coś źle technicznie, to już jest zwyczajny brak profesjonalizmu i gust tu nie ma nic do rzeczy.
Na przykład mój pierwszy próbny makijaż mi się podobał, ale spłynął po godzinie. Tak więc makijażystka trafiła w mój gust, ale nie potrafiła dobrać odpowiednio kosmetyków do mojej skóry i użyć takich środków, aby makijaż był trwały. Czyli zwyczajnie nie znała się na tym co robi.
Oczywiście nie ma co bazować na plotkach, czy domysłach, ale opinia osób korzystających z usług danej firmy jest jak najbardziej miarodajna, po to właśnie piszemy na takich wątkach jak ten.
Stary 2008-03-01, 10:32   #2327
tiffi1
Rozeznanie

Ja myślę, ża każdy z nas wydaje na wszelkie usługi ślubne (i nie tylko) pieniądze i chciałby być zadowolony. Jeśli ktoś mi mówi, ze jest profesjonalistą to oczekuję, ze zrobi to dobrze. Całe szczęście mamy wybór.
Ja mam już kamerzystę i powiem wam tak: nie podam tutaj jego nazwy (do tej pory ona nie padła), chyba gosć nie ejst znany, bo nie ma swojej strony internetowej. Napiszę Wam dlaczego go wybrałam: widziałam 3 filmy moich znajomych, byłam u niego i oglądałm inne. Mnie się podobafilm jest prosty, nie udziwniony efektami, ładny i stabilny obraz, podkład muzyczny dobrze dobrany (zgodnie z oczekiwaniami młodych), nie ma "kiczu" (jak dla nie jest prosto i konkretnie). Dlatego wybrałam tą firmę. Do tego cena jest dobra, pan współpracuje też z fotografami, którzy robią fajne zdjecia- nam się podobały.
Ale jest również minus pracy z tym panem. trudno się z nim skontaktować 9wiem, ze wcześniej tak nie było), umawiałam się z nim na telefon, a on np. miał wyłączony tel. przez tydzień. Podobno tak wcześniej nie miał.
Przyznam, ze sie zdenerwowałam i stwierdziałm szukam kogoś innego. I wtedy trafiłąm do pana z Ella Video ( o czym już pisałam), zobaczyłam pracę tego pana i podejście i stwierdziłam, muszę łapac tamtego. Lojalnie mówię, nie było łatwo, ale jak juz się spotkaliśmy byłam bardzo zadowolona tzn. efekt filmowy był dla mnie najlepszy. Mimo obawy, ze z kontaktem moze być trudno, wynajęłam tego pana.
To przykre, że czasme musimy wybierać jakość, czy kontakt, profesjonalizm, czy pomoc klientom.
Stary 2008-03-01, 10:36   #2328
Etii
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
Nie zgadzam się z tym. Owszem gust ma pewne znaczenie, ale jeżeli ktoś robi coś źle technicznie, to już jest zwyczajny brak profesjonalizmu i gust tu nie ma nic do rzeczy.
Na przykład mój pierwszy próbny makijaż mi się podobał, ale spłynął po godzinie. Tak więc makijażystka trafiła w mój gust, ale nie potrafiła dobrać odpowiednio kosmetyków do mojej skóry i użyć takich środków, aby makijaż był trwały. Czyli zwyczajnie nie znała się na tym co robi.
Oczywiście nie ma co bazować na plotkach, czy domysłach, ale opinia osób korzystających z usług danej firmy jest jak najbardziej miarodajna, po to właśnie piszemy na takich wątkach jak ten.
Wiesz jeśli chodzi o brak profesjonalizmu to trochę nie na miejscu mówić komuś,kto w swojej dziedzinie pracuje kilka lub kilkanaście lat,że brakuje mu profesjonalizmu .Techniczne wpadki zdarzają się każdemu,bo nie myli się tylko ten co nic nie robi.Oczywiscie na takie tematy mozna dyskutować godzinami bo każdy ma swoje racje ale trudno też opierać się też na opini jednej osoby.Chyba dobrze widziałam,że to ty pisałaś o Media vision a zaraz odezwała się jedna dziewczyna,która skrytykowała tą firmę równo,z ty że to była jedna negatywna opinia.A zobacz ile osób napisało na temat faceta z Ella videostudio,tyle opinii jak najbardziej daje miarodajną ocenę
Stary 2008-03-01, 10:49   #2329
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz jeśli chodzi o brak profesjonalizmu to trochę nie na miejscu mówić komuś,kto w swojej dziedzinie pracuje kilka lub kilkanaście lat,że brakuje mu profesjonalizmu .Techniczne wpadki zdarzają się każdemu,bo nie myli się tylko ten co nic nie robi.Oczywiscie na takie tematy mozna dyskutować godzinami bo każdy ma swoje racje ale trudno też opierać się też na opini jednej osoby.Chyba dobrze widziałam,że to ty pisałaś o Media vision a zaraz odezwała się jedna dziewczyna,która skrytykowała tą firmę równo,z ty że to była jedna negatywna opinia.A zobacz ile osób napisało na temat faceta z Ella videostudio,tyle opinii jak najbardziej daje miarodajną ocenę
Racja, pomylić się może każdy, kwestia tylko jak ten problem się rozwiąże i jak się swojego klienta potraktuje- to również świadczy o profesjonalizmie. U mnie obarczono winą kabel zespołu, mimo, że to Media Vision był odpowiedzialny za jakość głosu na płycie. Nawet wykupiłam u nich specjalną usługę, aby ten głos był lepszej jakości. Nie usłyszałam przepraszam, a moje wielokrotne prośby o to, by spróbować "uratować" chociaż momenty, na których mi szczególnie zależało, przeszły niezauważone. Do tego czas oczekiwania na zrobienie poprawek był baaardzo długi (kilka miesięcy). Odniosłam wrażenie, że w momencie zapłacenia pieniędzy, firmę w ogóle przestał interesować mój film. Wiem, mój błąd, nie powinnam płacić od razu całej sumy- ale od profesjonalistów ( a Media Vision za taką firmę się mają) można przecież oczekiwać, że nie będzie problemu z ewentualnymi poprawkami, bo powinno im zależeć na zadowoleniu klienta.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-01, 10:54   #2330
Patix
Przyczajenie

Cytat:
Etii zgadzam sie z Toba w każdym słowie.Ja tak jak wcześniej pisałam przez cały tydzień szukałam Kamerzysty bo Ella videostudio nas mówiąc dosłownie olało.Przekopałam wszystkie fora w poszukiwaniu jakiegoś kamerzysty i naczytałam się na maksa.Powiem szczerze,że na Media Vision znalazłam same dobre opinie,że są właśnie profesjonalni,że są bardzo mili i wszystko da się z nimi dogadać,wszystkie szczegóły sobie zapisują przed samym weselem ,tylko trzeba im te rzeczy wymienić co sie chce a czego nie.Zdjęcia czytałam,że robią bardzo ładne wizualnie i w dużej rozdzielczości,tak że można potem robić powiększenia.No i podobno maja swoje normalne biuro,w którym można ich codziennie zastać a nie pracują w mieszkaniu czy piwnicy,to też o czymś świadczy.Niestety tego wszystkiego nie da się powiedzieć o Ella video,ale o tym już pisałam nie będę się powtarzać.
Patix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-01, 10:59   #2331
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patix Pokaż wiadomość
Etii zgadzam sie z Toba w każdym słowie.Ja tak jak wcześniej pisałam przez cały tydzień szukałam Kamerzysty bo Ella videostudio nas mówiąc dosłownie olało.Przekopałam wszystkie fora w poszukiwaniu jakiegoś kamerzysty i naczytałam się na maksa.Powiem szczerze,że na Media Vision znalazłam same dobre opinie,że są właśnie profesjonalni,że są bardzo mili i wszystko da się z nimi dogadać,wszystkie szczegóły sobie zapisują przed samym weselem ,tylko trzeba im te rzeczy wymienić co sie chce a czego nie.Zdjęcia czytałam,że robią bardzo ładne wizualnie i w dużej rozdzielczości,tak że można potem robić powiększenia.No i podobno maja swoje normalne biuro,w którym można ich codziennie zastać a nie pracują w mieszkaniu czy piwnicy,to też o czymś świadczy.Niestety tego wszystkiego nie da się powiedzieć o Ella video,ale o tym już pisałam nie będę się powtarzać.
O tak, zdjęcia są naprawdę fajne i warto w nie zainwestować. Ale nie spodziewałam się, że profesjonalistom będę musiała mówić przed weselem o sprawdzeniu kabli! Zresztą to nie o to chodzi, tylko o to jak nas potraktowali- muszą jeszcze popracować nad profesjonalnym zachowaniem w razie problemów ( a tych nigdy wykluczyć nie można).
Stary 2008-03-01, 11:09   #2332
Etii
Przyczajenie

Cytat:
O tak, zdjęcia są naprawdę fajne i warto w nie zainwestować. Ale nie spodziewałam się, że profesjonalistom będę musiała mówić przed weselem o sprawdzeniu kabli! Zresztą to nie o to chodzi, tylko o to jak nas potraktowali- muszą jeszcze popracować nad profesjonalnym zachowaniem w razie problemów ( a tych nigdy wykluczyć nie można).
Witaj
Wiesz chyba muszę ci współczuć,bo wygląda na to,że ta firma zrobiła ci krzywdę,skoro tak mocno ich atakujesz.Piszesz,że nie zostaliście przeproszeni a dopiero co czytałam wypowiedż jakiegoś Piotra z Media Vision,który pisał,że zostaliście przeproszeni i nawet chyba Twoja mama też.Także to chyba nie w porządku z czyjejś strony pisać bzdury.
Stary 2008-03-01, 11:15   #2333
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj
Wiesz chyba muszę ci współczuć,bo wygląda na to,że ta firma zrobiła ci krzywdę,skoro tak mocno ich atakujesz.Piszesz,że nie zostaliście przeproszeni a dopiero co czytałam wypowiedż jakiegoś Piotra z Media Vision,który pisał,że zostaliście przeproszeni i nawet chyba Twoja mama też.Także to chyba nie w porządku z czyjejś strony pisać bzdury.
Ja ich nie atakuję, piszę jak było, za to zastanawia mnie dlaczego Ty ich tak bronisz Owszem zostaliśmy przeproszeni za tak długi czas oczekiwania na poprawki, ale nie za to, że głos został źle nagrany- za to firma w ogóle nie wzięła odpowiedzialności. Do tego wielokrotnie prosiłam Pana Piotra, żeby spróbował naprawić głos na pewnych fragmentach, które chcę mieć na filmie- bez odzewu.
Tak ogólnie to już tej całej sprawy mam dość, nadenerwowałam się wystarczająco po ślubie. Chciałam tylko, żeby Dziewczyny wiedziały, że decydując się na tą firmę, w razie jakichkolwiek problemów mogą się mocno rozczarować postawą firmy.
Stary 2008-03-01, 11:29   #2334
Etii
Przyczajenie

Cytat:
Ja ich nie atakuję, piszę jak było, za to zastanawia mnie dlaczego Ty ich tak bronisz Owszem zostaliśmy przeproszeni za tak długi czas oczekiwania na poprawki, ale nie za to, że głos został źle nagrany- za to firma w ogóle nie wzięła odpowiedzialności. Do tego wielokrotnie prosiłam Pana Piotra, żeby spróbował naprawić głos na pewnych fragmentach, które chcę mieć na filmie- bez odzewu.
Tak ogólnie to już tej całej sprawy mam dość, nadenerwowałam się wystarczająco po ślubie. Chciałam tylko, żeby Dziewczyny wiedziały, że decydując się na tą firmę, w razie jakichkolwiek problemów mogą się mocno rozczarować postawą firmy.
Nie mam zamiaru nikogo bronić,jestem już jakiś czas po ślubie i wiem,że dopiero teraz potrafię na to wszystko patrzyć trzeżwym okiem,dlatego dopisałam się do forum,żeby pomóc komuś kto będzie miał na to ochotę.Trafiłam na wątek kamerzysty to się wypowiadam. Wiesz z drugiej strony to też jest zastanawiające,że ty z takim natężeniem zniechęcasz wszystkich do tej firmy i wyrażnie się irytujesz jak sie komentuje twoje ataki.Ja myśle,że najlepiej jak nie będziesz się tym więcej dręczyła,bo teraz to i tak tego nic nie zmieni,szkoda twoich nerwów.
Stary 2008-03-01, 11:37   #2335
kitek13
Przyczajenie

Witam.
Czytam forum codziennie, bo jestem w trakcie organizacji swojego ślubu ( 30 maja 2009r ) . Zgadzam się z opiniami dziewczyn, które mówią, że od tych firm powinnyśmy wymagać profesjonalizmu. Sami oni w końcu o sobie piszą, że są profesjonalistami w swoim fachu. Dziwią mnie wypowiedzi Etii, (która jest niby już po ślubie, a zarejestrowała się chyba dopiero w marcu tego roku - dziś jest 1 marca i akurat zabiera głos w tak spornej sprawie, czyżby ktoś chciał poprawić sobie reklamę :P ) jako była panna młoda, chyba także chciała zatrudnić samych profesjonalistów i nie zostać oszukana. Forum jest po to żeby wymieniać się doświadczeniami i pomagać innym. Wiadomo, że nikt nie uniknie krytyki, ale życie jest jakie jest i w związku z tym, że koszty są bardzo duże i to nietylko materialne, każdy ma prawo znać dokładną i rzetelną informacje o każdej firmie. Jeżeli ktoś czegoś wymaga od nas, to my tez mamy prawo wymagać.
kitek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-01, 11:41   #2336
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam zamiaru nikogo bronić,jestem już jakiś czas po ślubie i wiem,że dopiero teraz potrafię na to wszystko patrzyć trzeżwym okiem,dlatego dopisałam się do forum,żeby pomóc komuś kto będzie miał na to ochotę.Trafiłam na wątek kamerzysty to się wypowiadam. Wiesz z drugiej strony to też jest zastanawiające,że ty z takim natężeniem zniechęcasz wszystkich do tej firmy i wyrażnie się irytujesz jak sie komentuje twoje ataki.Ja myśle,że najlepiej jak nie będziesz się tym więcej dręczyła,bo teraz to i tak tego nic nie zmieni,szkoda twoich nerwów.
No dokładnie, teraz już i tak nic nie zmienię, nie wierzę w to, żeby Pan Piotr nagle się odezwał z wiadomością, że mi poprawił głos na płycie A denerwować już się dawno przestałam. I tak zawsze wolałam oglądać zdjęcia- a te są świetne
I nie zniechęcam nikogo, opisuję tylko swoje doświadczenia. Nawet mogę zachęcić, żeby pójść i pooglądać fajne zdjęcia. A co do filmu to radzę się po prostu trzy razy zastanowić, zwłaszcza za takie pieniądze, żeby potem nie być rozczarowanym. Bo wiem, że i tak sporo osób się zdecyduje na kamerę w Media Vision z racji deficytu na rynku videofilmowania w Kielcach, ale przynajmniej będą wiedziały na co uważać.
Stary 2008-03-01, 11:46   #2337
Etii
Przyczajenie

Cytat:
No dokładnie, teraz już i tak nic nie zmienię, nie wierzę w to, żeby Pan Piotr nagle się odezwał z wiadomością, że mi poprawił głos na płycie A denerwować już się dawno przestałam. I tak zawsze wolałam oglądać zdjęcia- a te są świetne
I nie zniechęcam nikogo, opisuję tylko swoje doświadczenia. Nawet mogę zachęcić, żeby pójść i pooglądać fajne zdjęcia. A co do filmu to radzę się po prostu trzy razy zastanowić, zwłaszcza za takie pieniądze, żeby potem nie być rozczarowanym. Bo wiem, że i tak sporo osób się zdecyduje na kamerę w Media Vision z racji deficytu na rynku videofilmowania w Kielcach, ale przynajmniej będą wiedziały na co uważać.
Ja też wolę zdjęcia,płytkę to już nie pamiętam kiedy oglądałam,na początku to i owszem prawie codziennie ale teraz to wolę wesela koleżanek albo materiał z podróży poślubnej,który sobie sami nagraliśmy.
Stary 2008-03-01, 13:46   #2338
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny,
ja się zgadzam, ze po to jest forum by opisywać swoje doświadczenia, wkońcu po to się tu spotykamy, by doradzic. Jeśli ktoś odnosi się do tego co "przeżył" to jest to ok. Dobrze też że pojawiał się pan z media Vision i powiedział, jak sprawa wygląda z jeguo punktu widzenia. Agniesia wyraziła swoje zdanie, panz tej firmy swoje,a wszystkie wizażanki zrobią jak uważają.
Stary 2008-03-01, 14:14   #2339
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

tiffi1 zgadzam się w pełni, od tego jest to forum aby wymieniać się doświadczeniami i własnymi przeżyciami skoro coś poszło nie tak, to o tym się mówi tak samo jeśli coś się nam podobało nie dla reklamy lub krypto reklamy, tylko by pomóc innym i aby inne osoby zwróciły na to szczególną uwagę.
Stary 2008-03-01, 15:56   #2340
Etii
Przyczajenie

Dołączam do Was dziewczyny. Po to tu się wszystkie zapisałyśmy,żeby wypowiedzieć swoje zdanie na każdy temat. I pomóc jeśli ktoś tego oczekuje z naszej stronyPozdrawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości