Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-12, 22:07   #2551
mimezis
Raczkowanie

Dot.: Kielce

U mnie tez bedzie Zabiore Cie Kancelarii - chłop zdecydowal za mnie i nie ma mowy na żadne cieple kluchy w moim stylu. Ja uwielbiam. Michael Buble Always on my mind - slicznie wykonuje ta piosenke, jest zwiazana z nami, ale no coz, nie puszcze z plyty, kiedys nasza piosenka bylo Promise me B.Craven, ale luby nie chce, a Zabiore Cie jest swiete w wykonaniu naszej kapeli - niech bedzie.

A na ryski na obraczkach jest rada - my kupilismy wklesle i nie beda sie rysowac Tak jak mowilam, ja mam zolta, a luby biala, z grawerem zdrobionione imie i data slubu - niech TZ pamieta, kiedy rocznica!

do Puchatka - a czemu upierasz sie przy zlotych dodatkach na bucikach? na sukni nic nie widzialam zlotego, kwiatki byly ale chyba rozowe. Ja bym wziela do tej sukni lsniaco biale buciki.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-12, 22:27   #2552
joasiatko
Raczkowanie

Co do piosenki na 1wszy taniec - to chyba zdecydujemy się na Krawczyka... ale jeszcze został miesiąc więc mogę zmienić zdanie... Mamy już opracowany układ taneczny - po części zaczerpnęliśmy pomysły 1wszego tańca z youtube - taniec szlifujemy sami, nie potrzebna nam do tego szkoła tańca, bo naszym zdaniem nie jest ważny poprawny układ ramion, dłoni czy głowy - ważne są uczucia pokazywane podczas tańca i cała ekspresja - ma to być swobodny taniec... Mam nadzieję, że nam wyjdzie

Puchatku, butki które pokazywałaś są b.ładne i z tego co widzę, będą pasować do sukni, lecz osobiście mam wątpliwości co do koloru tych bucików - moim zdaniem powinny być białe - bez tego złota... nio chyba, że będziesz miała diadem i biżuterię z żółtego złota - to wtedy zmienia postać rzeczy

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-03-12 o 22:32 Powód: post pod postem
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-12, 22:34   #2553
joasiatko
Raczkowanie

Co sądzicie o podziękowaniach dla gości?
Stary 2008-03-13, 08:41   #2554
Puchatek M.
Rozeznanie

Na sukni są złote kryształki, na gorsecie jest ich całkiem sporo, a na spódnicy w jednym miejscu. Diadem i biżuteria też będą złote i dlatego myślę o butkach z dodatkiem złota. Myślicie, że to już za dużo?
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 09:15   #2555
joasiatko
Raczkowanie

A nie... to jeśli masz złote dodatki i na sukni są złote elemenciki to jak najbardziej butki z dodatkiem złotego pasują ale jeśli znajdziesz całe białe butki - to również będą dobre
Stary 2008-03-13, 09:33   #2556
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
A nie... to jeśli masz złote dodatki i na sukni są złote elemenciki to jak najbardziej butki z dodatkiem złotego pasują ale jeśli znajdziesz całe białe butki - to również będą dobre

Dziękuję Jutro idę na poszukiwania butków

My nie robimy żadnych podziękowań dla gości.
Stary 2008-03-13, 09:40   #2557
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Dziękuję Jutro idę na poszukiwania butków .
jeśli się nie mylę, to w sklepie Aga widziałam trochę podobne do tych co pokazywałaś...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-13, 09:43   #2558
Puchatek M.
Rozeznanie

A gdzie jest sklep Aga ?
Stary 2008-03-13, 10:45   #2559
palila
Raczkowanie

Cytat:
Co do piosenki na 1wszy taniec - to chyba zdecydujemy się na Krawczyka... ale jeszcze został miesiąc więc mogę zmienić zdanie... Mamy już opracowany układ taneczny - po części zaczerpnęliśmy pomysły 1wszego tańca z youtube - taniec szlifujemy sami, nie potrzebna nam do tego szkoła tańca, bo naszym zdaniem nie jest ważny poprawny układ ramion, dłoni czy głowy - ważne są uczucia pokazywane podczas tańca i cała ekspresja - ma to być swobodny taniec... Mam nadzieję, że nam wyjdzie

Joasiatko - Jeśli chodzi o szkoły tańca to ja się z Tobą nie zgadzam. Ja 2 razy w tygodniu chodze na lekcje tańca towarzyskiego do szkoły tańca i powiem szczerze to najważniejsze jest niesamowita zabawa, czucie muzyki, taniec zgodnie z rytmem. A ramiona, dłonie, głowa to juz wyzszy stopien wtajemniczenia powiedzialabym turniejowy.
palila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 10:48   #2560
Puchatek M.
Rozeznanie

Palila do, której szkoły tańca chodzicie? My też się wybieramy i nie wiem gdzie.
Stary 2008-03-13, 10:52   #2561
ula27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie rady Myślę, że sandałki tak nie bardzo, bo właśnie zdepczą mi paluszki Myślałam o takich butkach, ale czy nie za dużo tego złota
A co do kwiatów to nie mam pojęcia jakie

Gosikk gorset będzie przeźroczysty
Jeśli chodzi o kwiatki to apsolutnie nie może to być duża i z dużą ilością koralików wstążeczek itp. Wcale nie pasują te które proponuje Ci Joasiatko. Takie są dobre do wąskich sukienek i skromnych. A wachlaż w ogóle nie wchodzi w grę.Zrób sobie skromną wiązankę najlepiej z dużych kwiatów (nie drobnych). I jeśli białe kwiaty to z zielenią, żeby się nie zlało
ula27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-13, 11:03   #2562
palila
Raczkowanie

Puchatek M. - niestety chyba nie pomoge w tym temacie ponieważ mieszkam poki co we Wrocławiu i tu chodze do szkoły tańca Niestety nie znam żadnej w Kielcach
Jesli chodzi o kwiaty zgadzam sie z Ula27 . Napewno nie mogą być same białe zginą w tej prześlicznej sukni Może czerwone róże ?!
Stary 2008-03-13, 11:03   #2563
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez palila Pokaż wiadomość
Joasiatko - Jeśli chodzi o szkoły tańca to ja się z Tobą nie zgadzam. Ja 2 razy w tygodniu chodze na lekcje tańca towarzyskiego do szkoły tańca i powiem szczerze to najważniejsze jest niesamowita zabawa, czucie muzyki, taniec zgodnie z rytmem. A ramiona, dłonie, głowa to juz wyzszy stopien wtajemniczenia powiedzialabym turniejowy.
My mamy warunki do uczenia się w pomieszczeniu o dużej powierzchni, więc niesamowitą zabawę możemy sami sobie zapewnić nio i jeśli chodzi o taniec zgodny z rytmem i czucie muzyki nioto wybacz, ale to nam wychodzi nie jesteśmy drętwi - więc szkoła tańca nie jest nam potrzebna - sami szlifujemy swój własny układ z wieloma ciekawymi figurami

Odbywa się to tak, że na samym początku uczyliśmy się podstawowych kroków tańców towarzyskich - na laptopie puszczaliśmy kursy tańca ściągnięty z netu i ćwiczyliśmy te wszystkie kroczki...

potem znalazłam niesamowity taniec młodej pary na youtube, zmałpowaliśmy od nich niemalże cały układ, w którym jest dużo ciekawych i nie znanych mi wcześniej kroków i tanecznych pozycji

najpierw kawałek po kawałku uczyliśmy się całego układu a teraz jak go umiemy - to w kółko powtarzamy, szlifując już tylko ruchy bioder, układ łapek itp...

Jestem mile zaskoczona, że tak nam dobrze idzie i czujemy się razem świetnie w tańcu - a wcześniej nie mieliśmy okazji do wspólnego tańczenia.
Stary 2008-03-13, 11:08   #2564
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez palila Pokaż wiadomość
Puchatek M. - niestety chyba nie pomoge w tym temacie ponieważ mieszkam poki co we Wrocławiu i tu chodze do szkoły tańca Niestety nie znam żadnej w Kielcach
Jesli chodzi o kwiaty zgadzam sie z Ula27 . Napewno nie mogą być same białe zginą w tej prześlicznej sukni Może czerwone róże ?!
Myślałam, że w Kielcach. Trudno, musimy sami się zdecydować.
Też myślę, że białe kwiaty nie będą pasowały, a co myślicie o takich?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 422mp3.jpg (22,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b863e58cd342d628.jpg (25,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dsc000150lf.jpg (40,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg royalRedHandtie24BIG.jpg (39,7 KB, 10 załadowań)
Stary 2008-03-13, 11:09   #2565
ula27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karusia070707 Pokaż wiadomość
Oniaczeq dzisiaj chodzilam za butami i w jednym ze sklepow widzialam Twoja sukinke Wyglada naprawde super

Co do butow to nie znalzlam zadnych

Mam teraz pytanie w zwiazku z welonem. Czy ktoras z Was moze nie bedzie miala welonu? Ja szczeze mowiac nie widze siebie w welonie, chcialam zamast welonu wpiac sobie jakis kwiatek albo jakas spinke z ozdobami. Powiedzcie co myslicie na ten tamat i czy ktoras z Was tez tak robi Dzieki!!!
Ja będę miała kapelusz. Kupiłam go w sklepie na rynku jest piękny i bardzo skromny
ula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 11:09   #2566
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
My mamy warunki do uczenia się w pomieszczeniu o dużej powierzchni, więc niesamowitą zabawę możemy sami sobie zapewnić nio i jeśli chodzi o taniec zgodny z rytmem i czucie muzyki nioto wybacz, ale to nam wychodzi nie jesteśmy drętwi - więc szkoła tańca nie jest nam potrzebna - sami szlifujemy swój własny układ z wieloma ciekawymi figurami

Odbywa się to tak, że na samym początku uczyliśmy się podstawowych kroków tańców towarzyskich - na laptopie puszczaliśmy kursy tańca ściągnięty z netu i ćwiczyliśmy te wszystkie kroczki...

potem znalazłam niesamowity taniec młodej pary na youtube, zmałpowaliśmy od nich niemalże cały układ, w którym jest dużo ciekawych i nie znanych mi wcześniej kroków i tanecznych pozycji

najpierw kawałek po kawałku uczyliśmy się całego układu a teraz jak go umiemy - to w kółko powtarzamy, szlifując już tylko ruchy bioder, układ łapek itp...

Jestem mile zaskoczona, że tak nam dobrze idzie i czujemy się razem świetnie w tańcu - a wcześniej nie mieliśmy okazji do wspólnego tańczenia.

Możesz zdradzić co to za filmik? szukałam ale nic ciekawego nie znalazłam
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 11:10   #2567
joasiatko
Raczkowanie

Moim zdaniem do sukni Puchatka nie pasuje mały bukiecik - w ogóle go nie będzie widać na tle tej pięknej sukni!!!

Co do kolorów to przyznaje rację, że kwiatki powinny być ciemniejsze (niż na załączonych przeze mnie zdjęciach), ale te bukieciki z dłuugim stożkiem + niewielka kólka z róż (mogą być czerwone) będzie super wyglądać.

Zresztą - można się przejść ze zdjęciem sukni do 2-3 kwiaciarni - i zasięgnąć opinii profesjonalisty... to nic nie kosztuje - ciekawe czy ich zdanie będzie takie same, czy każda florystka będzie mieć całkiem odmienną wizję...
Stary 2008-03-13, 11:12   #2568
palila
Raczkowanie

No własnie uczycie się jednego tańca od początku do końca a jak sie pomylicie ze stresu to klops .... (oczywiscie nie życze i super że wszystko wam wychodzi i powodzenia ). A na kursie uczą sponatniczności w tańcu. Masz wiele figur tańczysz z jednym partnerem, zgrywacie się i na parkiecie po takim kursie same układy wychodza, bo się poprostu to czuje i jest naturalnie.
Plusem jest to że zawsze jst kilka osób w grupie i można się wymienić pomysłami
Ale oczywiście nie ma sie co tu licytować to moje zdanie Każdy wybiera to co lubi
Stary 2008-03-13, 11:12   #2569
Puchatek M.
Rozeznanie

A które kwiaciarnie polecacie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-13, 11:26   #2570
joasiatko
Raczkowanie

Właśnie jak się uczymy sami to mamy pełną swobodę i spontaniczność - znamy wszystkie kroki i pozycje, które chcemy zaprezentować, ale nie musimy trzymać się sztywno kolejności -ważne, że to umiemy. Jest dużo przy tym radości nio i nie ma presji żadnej - a improwizacja nam świetnie wychodzi

Chodziłam swego czasu na kurs tańca - dosyć dawno - i właśnie tam trenerzy karzą trzymać się sztywnych reguł, ciągle przypominali nam o rękach, głowie itp... to było straszne -bo nie mogłam czuć się swobodnie - ciągle czułam presję czy na pewno np. dłoń mam właściwie ułożoną... dla mnie to była tragedia - i powiedziałam - nigdy więcej...

Jednak to prawda, że każdy zrobi jak uważa, moja koleżanka chodzi ze swoim narzeczonym na kursy tańca - bardzo sobie chwalą - ale uczą się tylko kroków towarzyskich, żadnych skomplikowanych figur... więc co kto lubi...
Stary 2008-03-13, 11:43   #2571
palila
Raczkowanie

Dodam jeszcze że wszystko zależy od instruktora i szkoły ..... Ja mam całkiem inne doswiadczenia iż Ty i z tego co piszesz to ciesze się że wybrałam te szkoły tańca a nie inne nikt nie wywieral na mnie presji nikt nie krytykował a chodze nie od dziś na kurs tańca i nie tylko towarzyskiego....

Puenta : Czy sie samemu uczy czy pod okiem instruktora napewno jest warto tanczyc z ukochana osoba bo to niesamowicie zbliza dwoje ludzi
Stary 2008-03-13, 11:52   #2572
joasiatko
Raczkowanie

Nie bardzo mogę to pojąć... to od czego jest szkołą tańca - jak nie od profesjonalnego uczenia swoich kursantów... jak się to w Twojej szkole odbywa? Pokazują raz czy dwa kroki a potem tylko się patrzą i jest wolna amerykanka...?
tak na prawdę nie mogę sobie tego wyobrazić - jeśli ktoś zapisuje się na kurs tańca towarzyskiego, to chce nauczyć się go prawie tak dobrze jak profesjonaliści - bo gdyby było inaczej, to by się sam uczył (tak jak my) - i wtedy mogłaby być pełna swoboda ruchów... Po co zatem płacić pieniądze?

Napisz proszę jak dokładnie wygląda nauka w szkole do której chodzisz - może to zmieni mój pogląd na ten temat - i może inne dziewczyny które chciały by się zapisać do szkoły tańca - wiedziały by czego oczekiwać...
Stary 2008-03-13, 12:31   #2573
palila
Raczkowanie

Postaram sie jakoś opisać

Edytowane przez palila
Czas edycji: 2008-03-13 o 12:56
Stary 2008-03-13, 12:37   #2574
Etii
Przyczajenie

[quote=Puchatek M.;6886218]A które kwiaciarnie polecacie?[/quot

Ładne wiązaneczki robią na ul.Staszica i na bazarkach.Zdecydowanie odradzam Kwiatową Pasję na Żeromskiego.
Etii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 12:43   #2575
Puchatek M.
Rozeznanie

Na którym stoisku na bazarach?
Stary 2008-03-13, 12:54   #2576
Patix
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez soffia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!
Postanowiłam do Was dołączyć,mimo iż jestem już mężatką.Myślę ,że doswiadczenie,które mam w tej kwestii może okazać się komuś przydatne.Chcecie o coś zapytać to bardzo proszę.
Przy okazji mam do sprzedania suknie ślubną firmy AGORA.Jest w bardzo dobrym stanie,bielutka,dwuczęści owa z delikatnym podpinanym trenem.Rozmiar 36/168. Za dosłownie symboliczną kwotę.Zdjęcie w załączeniu. [ATTACH]1367604[/ATTACH]
Pozdrawiam serdecznie.
Świetna suknia,na prawdę super.Zresztą Agora co roku ma bardzo ciekawe projekty.
Chciałam sobie jeszcze kupić taką koronkową parasoleczkę i nigdzie nie mogę dostać.Jeśli wiecie gdzie i za ile mogę taką kupić to napiszcie.

Edytowane przez Patix
Czas edycji: 2008-03-27 o 10:57
Patix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 12:55   #2577
palila
Raczkowanie

Postaram się jakoś wytłumaczyć. Po pierwsze jestem na kursie nie dla profesjonalistów gdzie zdobywasz kolejne klasy jezdzi na turnieje i wszyscy rywalizuja ze soba kto lepiej i ładniej zatańczy tylko na tak zwanych zajeciach studenckich. Uczymy sie kroków ale juz w układach i póżniej rozwijamy te układy o kolejne figury, kroki.... Raz ja jakis czas mamy ankiete w ktora strone chcemy sie rozwijac czy wiecej techniki czy figur, czy moze jedne zajecia poswiecic na rytmike .... itp. Uczy nas młoda para rowniez studenci wiec atmosfera jest rewelacyjna. Nie mówie bo czasem zwracaja uwage typu: wyprostowac sie albo od piety nie od palców ale w taki sposob ze nikomu to nieprzeszkadza. Wymagają no i można sie zmęczyć szczególnie przy latino.
Generalnie studencka atmosfera, czasem jakas impreza integracyjna oczywiscie z tańcem w roli głównej no i nauka tańca. Powiem szczerze że od tego czasu lepiej nam sie tańczy razem i chetnie jezdzimy 2 razy w tygodniu troszke sie zmeczyc i potańczyć ......

Ciezko to opisac
Stary 2008-03-13, 12:56   #2578
Puchatek M.
Rozeznanie

Też mam suknię z Agory Śliczne koronkowe parasoleczki są w sklepie Natasza na ul. Sienkiewicza po 99zł.
Stary 2008-03-13, 13:00   #2579
Etii
Przyczajenie

[quote=Puchatek M.;6887062]Na którym stoisku na bazarach?

Większość stoisk na bazarach robi wiązanki ślubne ale ja osobiście widziałam kilka zrobionych przez panią,która ma stoisko zaraz z brzegu,wchodząc od ulicy Seminaryjskiej.Jak wejdzie od tej ulicy to po lewej stronie pierwsze stoisko.Tam zwykle są najładniejsze kompozycje kwiatowe.
Etii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 13:02   #2580
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Etii Pokaż wiadomość
Większość stoisk na bazarach robi wiązanki ślubne ale ja osobiście widziałam kilka zrobionych przez panią,która ma stoisko zaraz z brzegu,wchodząc od ulicy Seminaryjskiej.Jak wejdzie od tej ulicy to po lewej stronie pierwsze stoisko.Tam zwykle są najładniejsze kompozycje kwiatowe.
Dziękuję

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości