Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-20, 10:02   #2671
Puchatek M.
Rozeznanie

Dot.: Kielce

Też byliśmy u Wychowańca, ale robią tylko wąskie obrączki, do 6mm
Stary 2008-03-20, 10:32   #2672
marysia_258
Zadomowienie

Te obrączki mają 6mm. One nie wyglądają na wąskie bo są dość masywne i płaskie a nie zaokrąglone. Tak mam sie przynajmniej wydaje, dla nas to w zupełności wystarczy
Puchatek M to jakiej grubości byście chcieli obrączki???
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 11:21   #2673
Puchatek M.
Rozeznanie

Gosikk mierzyliśmy takie szerokie i nam się baaardzo podobają
Marysia chcielibyśmy 10mm szerokie
Stary 2008-03-20, 12:39   #2674
kamilack80
Raczkowanie

Puchatek M. ----> ja troszke z innej beczki, pisalas jakis czas temu ze wybierasz sie na "turne" za butami slubnymi i wlasnie ... ciekawa jestem czy cos znalazlas ??!! bo ja bylam w kilku sklepach ale nic nie widzialam odpowiedniego, niby cos jest, ale jakies takie bez cudow i wyrazu, a ze rozgladalas sie za takimi bucikami jak mnie sie podobaja, wiec moze ty cos upolowalas i napiszesz gdzie to warto zajzec

a moze pozostale dziewczyny wiedzą gdzie mozna by sie udac

kamilack80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 12:44   #2675
Puchatek M.
Rozeznanie

Niestey nic mi się nie spodobało Wszystkie takie zwykłe, a a chciałam z czymś ładnym. Jedne nawet mi się podobały w Cymbeline, są haftowane, ale srebrną nitką, a ja potrzebuję złotą. Jestem załamana, bo myślałam, że z butkami nie będzie problemu. Chyba muszę się wybrać do Krakowa.
Stary 2008-03-20, 13:07   #2676
kamilack80
Raczkowanie

uuuuu

a juz sie balam ze przesadzam z brakiem tych butow i ze strasznie wybredna jestem
prawda jest taka ze poki co nie widzialam takich ktore to by mnie "urzekly"

nic to, trzeba bedzie sie intensywnie rozgladac

Stary 2008-03-20, 13:21   #2677
Puchatek M.
Rozeznanie

Widocznie ja też jestem wybredna, bo żadne nie spodobały mi się na tyle, żeby je kupić Jak byś coś ładnego znalazła to daj znać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-20, 14:23   #2678
agunia82
Zakorzenienie

Matko, dziewczyny nie straszcie mnie tak tymi butami...

Co prawda ja jeszcze się nic nie rozglądałam, raz chciałam wejść tylko do sklepu i zobaczyć tak mniej więcej co mają żeby się zorientować, to mój TŻ popatrzył się na mnie jak na wariatkę i stwierdził, że po co jak mam jeszcze duuuużo czasu.

No niby i racja, ale jak wybór u nas rzeczywiście taki marny to trzeba się zastanowić gdzie jeszcze można ew poszukać. Tym bardziej, że mój TŻ na punkcie butów ma totalnego świra (pierwsza rzecz na jaką zwraca uwagę w ubiorze dziewczyny to buty), to nie dość że ja będę marudziła nad bucikami to i pewno on Bo zwykle jest tak że jak mi się coś już spodoba to jemu nie i na odwrót

Ehhh, już widzę jaka to będzie jazda bez trzymanki

Na szczęście przynajmniej z wyborem obrączek nie było problemu, już je nawet odebraliśmy To był typ nas obojga, najpierw moją uwagę zwróciły inne modele, ale po założeniu na palec te i tylko te Zamawialiśmy tak wcześnie bo nas znajoma z branży jubilerskiej ostrzegła że złoto strasznie idzie w górę i będzie szło nadal. A robiliśmy je u złotnika, ale w Tarnobrzegu (tam też sukienkę kupowałam), zapłaciliśmy 1000 zł za parę. Miesiąc wcześniej i byłoby 100zł taniej, ten jubiler też potwierdził że złoto drożeje strasznie... Mieliśmy kupować obrączki na Sienkiewicza, u tego jubilera z czerwonym szyldem, ale nam tam powiedzieli że cena ich by wyszła około 1200zł minimum, z zastrzeżeniem że policzą nam cenę złota nie w momencie zamówienia ale wykonania (złotnik w Tarnobrzegu liczył cenę złota w momencie zamówienia), także generalnie odradzam ten sklep...

Oczywiście załączam zdjęcie obrączek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki.JPG (24,7 KB, 43 załadowań)

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 15:02   #2679
Patix
Przyczajenie

Dziewczyny z butkami jest faktycznie problem.Jeśli macie możliwość poczekajcie jeszcze miesiąc,dwa i będzie większy wybór bo zacznie się sezon.Ja kupiłam butki już w ubiegłym roku,bo tak mi się spodobały,że nie mogłam się oprzeć i właściwie,co dziwne dobierałam suknię do butów a nie odwrotnie.Ale nie żałuję.Kupiłam je w Jędrzejowie w sklepie z sukniami ślubnymi,zaraz przy rynku,nie pamiętam nazwy.

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
My zdecydowaliśmy się na obrączki które też maja wgłębienia i niczym sie nie przejmujemy bo one nam się najbardziej podobały i talko to się liczy
Nie wiem czy uda mi się je załadować, ale spróbuje.
bardzo efektywnie wyglądają,dla mnie super.My mamy dość szerokie obrączki 9mm zupełnie nie przypominają tradycyjnych obrączek bo zostały kupione w Emiratach Arabskich.Są grawerowane z trzech odcieni złota,dodatkowo na mojej są drobne brylanciki.Nie mam fotki bo byście zobaczyły jak wyglądają,są jedyne w swoim rodzaju.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-03-20 o 15:51 Powód: post pod postem
Patix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 16:32   #2680
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Co myslicie o takich obraczkach? Nie za bardzo pierscionkowe?
Puchatku, mnie się nie podobają, dla mnie za dużo się dzieje na nich, ale to kwestia gustu

Cytat:
Napisane przez Patix Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam inne pytanko!
Jakie macie auta do ślubu,gdzie je ubieracie i czym?Kwiatami sztucznymi,żywymi,innymi ozdobami?
Honda Acord kolor czekoladowy, tylko i wyłącznie żywe kwiaty i to kilka chyba gerberek

Czas edycji: 2008-03-20 o 19:29 Powód: post pod postem
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 16:57   #2681
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Agunia mamy praktycznie identyczne obrączki
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-20, 18:50   #2682
spencer83
Przyczajenie

Smile Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Też byliśmy u Wychowańca, ale robią tylko wąskie obrączki, do 6mm
Hej ja mam tylko tekie pytanie - gdzie dokładnie to jest, bowiem szukalam kolo silnicy jakiegoś jubilera i nie znalazlam. Fakt może przeoczyłam? Dlatego jeśli macie może adres lub jakies jakis szczegółowy opis to będę bardzo wdzięczna.
Stary 2008-03-20, 19:07   #2683
marysia_258
Zadomowienie

Wychowaniec jest na samym początku jak sie idzie od strony parku po stronie Silnicy. Tam są dwie pracownie koło siebie. Podaję Ci dokładny adres:
Topaz. Pracownia jubilerska. Wychowaniec K.
0 41 366 12 58 - telefon/fax
25-008, Kielce, Staszica 14h
Stary 2008-03-20, 19:24   #2684
agunia82
Zakorzenienie

oniaczeq widać gusta mamy podobne

A te jak dla mnie były najlepsze, bo ani nie za proste, ani zbyt ozdobne, takie w sam raz A złoto łączone straaasznie mi się podoba, pierścionek zaręczynowy też mam z łączonego złota, także super się to będzie komponowało

Ehhh, już się nie mogę doczekać kiedy je będziemy nosić, ale póki co muszą jeszcze poleżeć w pudełeczku

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 20:05   #2685
spencer83
Przyczajenie

marysia_258 Wielkie dzieki. Niestety ale szukalam z innej strony. Jak najszybciej muszę się tam udac i zobaczyc co tam jest.
Stary 2008-03-21, 09:22   #2686
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ja też rozglądałam sie w Kielcach za butami ślubnymi i nic mi się nie spodobało mały wybór i wzory jakieś tajie nieciekawe
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 09:47   #2687
mokapodi
Raczkowanie

Jedyne ładne buty w Kielcach widziałam w Cymbeline ale za 280zł wiec to jak dla mnie przegięcie ... reszta to tragedia
i nie mam pojecie jakie kwiaty zamówic i biżuterie
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
mokapodi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 10:42   #2688
marysia_258
Zadomowienie

Co do biżuterii mogę polecić taki mały sklepiczek zaraz koło Paryżanki(była już wcześniej o tym mowa) Tam jest kobietka która sama wykonuje suuuper cudeńka. Wypyta się najpierw jaka suknia, czy ma jakieś kamyczki, perełki czy jest gładka drapowana jaki welon czy bez welonu, później doradza. Ja byłam u niej we wtorek spędziłam chyba godzinę na przymierzaniu, i wybrałyśmy Ja jestem strasznie zadowolona z tego co kupiłam, bo w wyborze biżuterii jestem wybredna jeszcze mam mieć wykonaną bransoletkę i dodatkowo szpilki do włosów bo akurat nie miała. Naprawdę polecam super sklepik.
Stary 2008-03-21, 11:43   #2689
Puchatek M.
Rozeznanie

Patix może udało by się zrobić fotkę tych obrączek?
Stary 2008-03-22, 10:04   #2690
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Co do biżuterii mogę polecić taki mały sklepiczek zaraz koło Paryżanki(była już wcześniej o tym mowa) Tam jest kobietka która sama wykonuje suuuper cudeńka. (...) Naprawdę polecam super sklepik.
Również go polecam, byłam tam niedawno bo moja siostra - świadkowa nie miała nic na szyję, a że zostało jej trochę skrawków materiału po skróceniu sukni, to wykorzystałyśmy to do wykonania róży na szyję z dodatkiem kamyczków. kosztowało to 15zł a efekt superrrrrrrrr.

Oprócz tego ta Pani ma rękawiczki ślubne, welony, diademy, biżuterię - ale co do tych rzeczy to ceny takie same jak w salonach albo ciut droższe (np. w celii rękawiczki za 50zł, a tam za 55zł - niby niewielka różnica ale jednak . A biżuterii takiej sztucznej jak ta pani oferuje w tym sklepiku jest więcej do wyboru na stoiskach w tesco czy realu (na galerii na środku holu) i są w podobnych cenach. Co do diademów, welonów i rękawiczek to jednak ja polecam allegro - naprawdę ceny sporo się różnią.

Dziewczyny jak zamówić pogodę na ślub?
Słyszałam, że na tydzień przed należy położyć buciki ślubne na parapet od strony wschodniej i dobra pogoda gwarantowana

Czas edycji: 2008-03-24 o 14:07 Powód: proszę po raz setny łączyć swoje posty!
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 12:19   #2691
modliszka25
Przyczajenie

Dziewczyny ratunku !! Ślub juz 24 maja a ja nadal nie mam fotografa !! Znacie kogoś z Kielc kto zrobi coś podobnego do www.styczen-fotografia.pl. bo oni niestety już maja zajęty termin ja chce tylko fotki z przygotowań, pare z kościoła i plener bez wesela
modliszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 13:55   #2692
joasiatko
Raczkowanie

Nioto Ci serdecznie współczuje... na 2 miesiące przed ślubem znaleźć dobrego fotografa to niezły wyczyn... bo przecież koniec maja to okres w którym zaczyna się ten szał weselny...
jak chcesz mogę Ci podać namiary na swojego fotografa (będzie również u mnie filmował) - może będzie miał wolny termin - wiem, że ma również pracowników swoich i w jednym dniu mogą obsługiwać 2 lub 3 wesela na raz...
Stary 2008-03-24, 15:33   #2693
modliszka25
Przyczajenie

To jak możesz to napisz mi pw z namiarem do nich wielkie dzieki
modliszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-24, 16:29   #2694
joasiatko
Raczkowanie

Czyżby forum zamierało śmiercią naturalną... ?
Stary 2008-03-24, 17:41   #2695
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

no właśnie coś straszny zastój..
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 18:18   #2696
tweety00
Przyczajenie

Witam

Poszukuję DJ-a na swoje wesele na 2009r proszę Was o podanie wszelkich niezbędnych informacji. Jeśli posiadacie nr.tel, strony www, wpiszcie je.
PS. Może wiecie ile +/- kosztuje DJ ?
tweety00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 18:33   #2697
joasiatko
Raczkowanie

Ja niestety Ci nie pomogę, ponieważ mam orkiestrę... Ale kliknij u góry na:przeszukaj ten watek wpisując słowo DJ - będzie mnóstwo wypowiedzi na ten temat.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-24, 19:00   #2698
spencer83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tweety00 Pokaż wiadomość
Witam

Poszukuję DJ-a na swoje wesele na 2009r proszę Was o podanie wszelkich niezbędnych informacji. Jeśli posiadacie nr.tel, strony www, wpiszcie je.
U mnie na weselu gości bedzie zabawiać Piotr Gładkowski. Bardzo polecam tego DJ bowiem wiem jak gra i jak goście reagują na niego. Nr tel prześle ci na prv.
Natomiast jesli chodzi o koszta to cena wacha sie miedzy 800 - 1200 zl. w zależności od DJ'a, tego co wybierzesz (np. pokaz slajdów, karaoke i inne elementy są extra płatne)i innych czynników. Także musiasz dzwonic i pytać.

Jak by ktoś jeszcze poszukiwał namiarów na Piotra Gładkowskiego podaje adres strony www.piotrgladkowski.pl

Czas edycji: 2008-03-25 o 19:42 Powód: post pod postem
spencer83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 06:50   #2699
kamilack80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Również go polecam, byłam tam niedawno bo moja siostra - świadkowa nie miała nic na szyję, a że zostało jej trochę skrawków materiału po skróceniu sukni, to wykorzystałyśmy to do wykonania róży na szyję z dodatkiem kamyczków. kosztowało to 15zł a efekt superrrrrrrrr.

Oprócz tego ta Pani ma rękawiczki ślubne, welony, diademy, biżuterię - ale co do tych rzeczy to ceny takie same jak w salonach albo ciut droższe (np. w celii rękawiczki za 50zł, a tam za 55zł - niby niewielka różnica ale jednak . A biżuterii takiej sztucznej jak ta pani oferuje w tym sklepiku jest więcej do wyboru na stoiskach w tesco czy realu (na galerii na środku holu) i są w podobnych cenach. Co do diademów, welonów i rękawiczek to jednak ja polecam allegro - naprawdę ceny sporo się różnią.

Dziewczyny jak zamówić pogodę na ślub?
Słyszałam, że na tydzień przed należy położyć buciki ślubne na parapet od strony wschodniej i dobra pogoda gwarantowana
jesli chodzi o pogode to ja znow czytalam ze wystarczy tylko dwa dni przed slubem te buty za oknem na parapecie wystawic
ale kolezaka znow cos mi mowila o 2 tygodniach takze wygalda na to ze chyba zbytniego znaczenia nie ma ile tych dni bedzie byle byly za oknem

a tak powaznie to nie slyszalam o zadnych innych metodach ktore to moglyby spowodowac ze bedzie piekna no albo przynajmniej nie deszczowa pogoda

jedyne co to ostatnio "chmurka" mowila ze ma sie ocieplac takze joasiatko powinno byc OK

Cytat:
Napisane przez modliszka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku !! Ślub juz 24 maja a ja nadal nie mam fotografa !! Znacie kogoś z Kielc kto zrobi coś podobnego do www.styczen-fotografia.pl. bo oni niestety już maja zajęty termin ja chce tylko fotki z przygotowań, pare z kościoła i plener bez wesela
uuu to naprawde nie komfortowa sytuacja... przejzyj watek bylo sporo pisane na ten temat, czasmi pojawiaja sie tez opcje w polaczeniu z videofilmowaniem, warto podzwonic moze cos sie trafi

namiary ktore ja posiadam przesle ci wieczorkiem bo w tej chwili nie mam ich przy sobie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Czyżby forum zamierało śmiercią naturalną... ?
to wszytsko przez te swieta

Cytat:
Napisane przez tweety00 Pokaż wiadomość
Witam

i ja tez nie posiadam zadnych namiarow na dj... tak jak pisze joasiatko dziewczyny pisaly o tym tylko kilkanascie stron wczesniej, warto przejzec bo jednego (bodajze z krakowa byl) to tak polecaly ze az sama mialam ochote zeby gral na moim wesele ale orkiestra juz zamowiona byla wtedy takze przepadlo, poza tym TŻ zawsze byl za zespolem

3mam kciuki w owocnych poszukiwaniach zarowno dj jak i fotografa

Czas edycji: 2008-03-25 o 19:42 Powód: proszę korzystać z funkcji multicytowania!
Stary 2008-03-25, 09:39   #2700
marysia_258
Zadomowienie

kamilack80 widzę że ślubujemy w tym samym dniu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości