|
|
#2731 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kielce
Cześć Dziewczyny!
Czy możecie podać mi namiary do tego salonu fryzjerskiego Awangarda na wesołej?Szukam w necie, ale znajduję tylko przy Sienkiewicza.A to chyba nie jest to samo?
|
|
|
|
#2732 |
|
Rozeznanie
|
Nie ee, po prostu czas Świąt i ciężko za wszystko sie zabrać. A u mnie są jakieś nowe poczynania: mam kupione buty - wkleję fotkę, tylko są ecru i mają niższy obcas. Poza tym jutro jadę na przymiarkę sukni, żeby dopasować długość do butów. Poza tym zaniosłam materiał do krawcowej (na sukienkę na drugi dzień). Dodatkowo ustaliłam menu na wesele i poprawiny. A mój przyszły pan Młody ma buty ;-) |
|
|
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
Tiffi bardzo ładne butki !! W Warszawie kupiłaś?
|
#2734 |
|
Rozeznanie
|
Tak w Warszawie, są też dostępne na allegro.
Dałam za nie 130zł. a wiem, ze są również sprowadzane do niektórych salonów ślubnych gdzie kosztują ok. 250zł. |
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
tiffi piękne buciki
bardzo mi sie podobaja - sama chętnie bym sobie takie sprawiła, tylko dla mnie mają za dużyyy obcas ja szukam bycików na małym obcasiku, może być taki obcas a la kaczuszka ale nic na razie nie znalazłam....może pooglądam allegro i coś wybiorę?
|
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
Tiffi bardzo ładne te butki, ni to w czub ni to okrąglutkie.Cacuszko są
![]() A propo butów, jakie kupujecie/kupiłyście na zmianę??Baletki czy na obcasie?? Sama nie wiem jakie kupować, suknie mam kolorze złamanej bieli, ni to biel ni ecru...widziałam dziś urocze baletki z kokardką atłasową, ale białe-- zastanawiam się czy nie będą rażąco wyglądać
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
katalinka - też mam suknię w takim kolorze jak Ty- taka smietankowa biel
![]() widziałaś gdzieś w Kielcach jakieś fajne butki na małym obcasie w takim kolorze?
|
|
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
Kalex szukam i szukam, przeszłam troszkę sklepów, i zazwyczaj spotyka się albo białe albo ecru.
W Ryłko na sienkiewce bida straszna,przynajmniej jak ja byłam. Zaczaję się może na ten sklep na Paderewskiego, zawsze można znależć coś fajnego
|
|
|
|
#2739 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! Dawno nie pisałam na forum bo pisze pracę magisterską. Ale pochwalę się co już załatwiłam:
sala Castor www.castor.kielce.pl kamerzysta- dvpro.pl fotograf - www.fotokracja.pl i www.styczen-fotografia.pl zespół - "FRAZES" KIELCE samochód - triumph spitfire www.motozabytek.pl makijażystka, pazurki - p.Ewa Pela salon ul.Daleka w trakcie załatwiania: kurs p/małż.- Parafia św. Stanisława b.m. na Barwinku suknia, garnitur itd. zaproszenia, winietki, dekoracja kościoła, samochodu itp. sama robię do załatwienia zostało: cukiernia (Bracia Janusz) kwiaciarnia (?) fryzjerka -p. Ania Świeboda Salon ul.Wesoła poradnia rodzinna wódka i inne spożywcze papiery z USC moje "niespodzianki" i "wymysły" Mam nadzieje, że nie zapomniałam o czymś ważnym, jak tak to będę wdzięczna za przypomnienie.Buziaczki |
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
katalinka - też byłam w ryłko i też nic nie było, weszłam i wyszłam...dosłownie kilka par butków ślubnych stało i to nie zachęcających nawet do przymierzenia
![]() czyli szukamy razem
|
|
|
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
Amia83 bardzo fajne to autko!!Można wiedzieć ile sobie życzą za wynajem??
Kalex miejmy nadzieje, że obie coś znajdziemy, a tak z innej beczki to wkleiłaś fotkę swojej sukni w tym wątku??Z chęcią bym zobaczyła. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2742 |
|
Przyczajenie
|
Ja sobie kupiłam takie buciki o jakich mówisz w sklepie w jędrzejowie (tym w rynku) i ceny bardzo przystępne bo około 100pln. Kształtem są takie same jak te na zdjęciu tiffi, na "kaczuszce" z tym że są białe:/ i dlatego nie wiem czy będą Ci takie pasować. Jeśli nie znajdziesz nic innego to jak bedziesz mieć ochotę i czas to tam sie zwyczajnie wybierz i popytaj.
|
|
|
|
#2743 |
|
Przyczajenie
|
Tiffi - super butki, gdzie kupilaś w wawie, może sama skorzystam
![]() ![]() pozdrowionka Dziewczyny wiecie gdzie dokładnie jest salon Matrix na Jagiellońskiej? A może macie numer do polecanej p. Agnieszki, czy któraś z Was korzystała z jej usług, chodzi mi o fryzurkę?? Ja mam raczej krótkie włosy i szczerze powiem załamka! MAM PROBLEM Z FRYZURĄ!! Wszystkie fryzury na krókie włosy sa pospolite i takie same! I dlatego poszukuje wyjątkowej fryzjerki, która mi pomoże - nie sądziłam, że będę miała taki problem! POMÓŻCIE! Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-26 o 21:36 Powód: post pod postem |
|
|
|
#2744 |
|
Raczkowanie
|
W końcu jakiś progres moich przygotowaniach ślubno -weselnych.Zamówiliśmy zespół Akord, kamerzystę i fotografa z firmy Studio Video (Pan Łukasik).Byliśmy również u księdza-zamówiona msza.
Dziewczyny pytanko: organizujecie poprawiny?Jeśli tak to w jakiej formie?
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
Karothko my organizujemy poprawiny, najpierw planowany jest lekki obiadek około 13-14, następnie wiadomo przystawki (dwa dania gorące) itd, z alkoholu planujemy piwko i nalewki mojej mamy
![]() I miejmy nadzieję dłuuuga zabawa, muzyka zapewniona i na poprawiny także
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2746 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A także chcę zauważyć, iż jest jedyną osobą której Piotr Gładkowski nie odpowiada i jesli są jak to mokapodi stwierdziła inni - lepsi DJ'e to dlaczego nikt na tym forum o nich nie wspomina. Fakt jest też taki, że we wcześniejszych wątkach wymieniony jest również DJ Janusz i dlatego zachęcam wszystkie przyszłe panny młode do zapoznania się ze wszytkimi ofertami i wyborem najlepszej dla siebie. My mające DJ Gładkowskiego - a jeśli dobrze policzyłam jest nas 4 - jesteśmy bardzo zadowolone i oddychamy z ulgą że mamy właśnie jego a nikogo innego.
|
|
#2747 |
|
Raczkowanie
|
Autko liczą za cały dzień ( bez ograniczen godzinowych 700zl) lub od godziny 150 zl za godzine (do tego dojazd kolo 150-180 zl).pozdrawiam
|
|
|
|
#2748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mysle ze poprawiny to zbedny wydatek, bo i tak w nd goscie wrocic chca o normalnej porze do domu, bo w pn do pracy. Jak dla mnie za pozno sie zaczynaja, bo ok 14tej czy nawet 16tej, a wiekszosc wstaje juz o 11 i juz by cos zjadlo, a o godz 18tej juz sie polowa zmywa, a polowa gosci w ogole nie przychodzi na poprawiny. Poprawiny mialy sens kiedys, kiedy to na wesele zabijano swinie, wynajmowano namiot i po prostu tyle zarcia zostawało, ze trza było je zjeść by sie nie zmarnowało. Wg mnie poprawiny w lokalu, gdzie dodatkowo trzeba zamawiac nowe potrawy, nie ma sensu, ale każdy może mieć swoje zdanie. Ja postawilam na nocleg, aby goscie sie wyspali i na sniadanie, by glodni do domu nie odjechali.
|
|
#2749 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
Tez jakis czas mnie tu nie bylo. Zazdroszcze Wam ze juz macie butki. Ja niestety nie znalazlam jescze czegos co by mi przypasowalo. Moja sukienka ma kolor ivory, wiec poszukuje takich tez butow. Czekam az przyjade do PL i mam nadzieje ze w ciagu miesiaca uda mi sie cos znalezc. Poza tym to co do poprawin to u mnie beda. Tym bardziej ze tez mam duzo gosci przyjezdnych to trzeba im jakis posilek zafundowac przed wyjazdem, ale to na pewno nie bedzie sniadanie, raczej jakis obiadek wczesnym popoludniem. Ostatnio rozmawialam w moim fotografem i kamerzysta, i on zaproponowal mi tylko kilka zdjec w dniu slubu a reszte plenerow calkiem innego dnia. Twierdzil ze bedzie wiecej czasu i ze bedziemy bardziej wyluzowani i ze zdjecia bede piekniejsze. Nie wiem jak sie na to zaptrywac i na co sie zdecydowac. Czy ktoras z Was tez ma sesje pare dni po slubie? Jeszcze w moim wypadku to byloby to ponad tydzien po slubie bo zaraz w poniedzialek jedziemy na honeymoon ![]() Zycze powodzenia w dalszych przygotowanich!!!! ps. Kobitki nie stresujcie sie i dochodzcie sie ktory dj lepszy i ktorego lepiej miec. Zauwazylam ze tutaj na forum kazdy krytykuje kogos kto ma cos innego. I chodzi tu o wszystko poczawszy od obraczek, poprzes suknie, czy orkiestre, czy fotografa. Kazda z nas jest inna i lubi inne rzeczy. I powinnismy to uszanowac. Ja uwazam ze jezeli masz krytykowac to sie lepiej nie odzywac.
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
Co do poprawin to u mnie też będą
Również mam dużo przyjezdnych gości którzy będą nocować w hotelu. Poprawiny u mnie zaczynają się już o 12 Kto będzie chciał zejdzie na śniadanko i jak będzie mu sie śpieszyło to później pojedzie do domku a kto będzie chciał będzie sie bawił do 21 )dziewczyny co byście powiedziały o takim pierwszym tańcu???? http://youtube.com/watch?v=jiJn_EAm9tE widziałyście już to??? ja jak to zobaczyłam to myślałam że sie zapłacze ze śmiechu
|
|
|
|
#2751 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie będę zmieniała butów.
Poprawiny robimy tam gdzie wesele, na 16 i będzie ten sam DJ oraz fotograf.
|
#2753 |
|
Przyczajenie
|
To moja Suknia.Jak Wam się podoba?SUSAN BLANCHE.jpg
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będziesz ślicznie w niej wyglądać (gratuluje figury)![]() Co do butów na zmianę ja również nie będę ich mieć...najnormalniej w świecie szkoda mi pieniędzy na 2 pary, wole kupić takie które będą i ładne i wygodne
|
|
#2755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miodzio
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
Patix suknia piękna, sporo koronki no i co za sexy fason! Musisz mieć super figurę
Co do butów, to zazdroszcze wam dziewczyny kondycji , ja niestety długo ustać na obcasach nie mogę, na przymiarce stałam w szpilkach ledwie pare minut a potem cały dzień podbicie mnie bolało.Dlatego nie wyobrażam sobie nie mieć butów na zmiane, dzięki nim będę się czuła pewniej no i nie będę obolała na drugi dzień. Chyba, że trafię na jakieś niskie i eleganckie, w których się zakocham, ale jednak zawsze w zapasie jakieś muszą być. Moja siostra miała bardzo wysokie buty, była w nich na ślubie i na pierwszym tańcu, potem zmieniła i szalała do rana ![]() Co do przesądów to nie wierze w żadne, tylko ode mnie i tżta zależy nasze szczęście
|
|
|
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
Super suknia
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
katalinka ja właśnie szukam czegoś fajnego , niskiego bo ja nawet do kościoła dużego obcasa mieć nie mogę(cóż nie zostałam stworzona do wysokich obcasów)
dlatego stwierdziłam ze nie ma sensu kupować 2 par na niskim, ale pewnie gdybym szla do kościoła w jakiś wysokich to sprawiłabym sobie inne, bo na weselu pewnie bym sobie nogi połamała
|
#2759 |
|
Raczkowanie
|
Ja się zastanawiam nad butami Carlo Ferrucci:
http://www.lybra.com.pl/oferta_buty_monica.htm jest wybór z obcasem 6 cm i 9 cm tylko nie znalazłam ich w kielcach a na necie boje się kupic tzn. wolałabym je najpierw poprzymierzać ... co o nich sądzicie ?
|
|
|
|
#2760 |
|
Zadomowienie
|
Mokapodi buty bardzo fajne, jak dla mnie zbyt czubiaste, ale to już moje zboczenie że czubów nie lubie
9 cm to bardzo duży obcas.Rzeczywiście co do zakupów internetowych, to jest ryzyko, że przyjdą butki za małe/ za duże.Ale niech lepiejw ypowiedzą się dziewczyny, które mają w tym doświadczenie. Oniaczeq miejmy nadzieję, że coś się znajdzie, tak żebym mogła chociaż pare godzin na obcasie przetańczyć.Wiadomo na obcasiku człowiek się lepiej prezentuje, wydaje się zgrabniejszy itd ![]() Tylko wkurza mnie to, że do wyboru są albo białe albo kremowe, nie ma nic pośredniego ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

ja szukam bycików na małym obcasiku, może być taki obcas a la kaczuszka
ale nic na razie nie znalazłam....

Our wedding is 21.06.2008
, ja niestety długo ustać na obcasach nie mogę, na przymiarce stałam w szpilkach ledwie pare minut a potem cały dzień podbicie mnie bolało.
a na necie boje się kupic tzn. wolałabym je najpierw poprzymierzać ... co o nich sądzicie ?