Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-08, 07:17   #2911
asiulka84
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam takie pytanie - jak wpisujecie na zaproszenia dzieci i młodzież (tak do 18 roku życia)?? Na jednym zaproszeniu z rodzicami czy tez na osobnym?? Co do starszych - czy piszecie z osoba towarzyszącą??
Chyba jeszcze nikt nie poruszał tego tematu, a ja mam z nim mały problem HELP...
my dzieci do 10 roku zycia wpisujemy razem z rodzicami. trojce do 18 rz dajemy osobno zaproszenia a po 20 rz z osoba tow.
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 08:20   #2912
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
My już mamy zamowiony tort weselny i ciasta
a ja dodatkowo jestem bardzo zadowlona, bo kupiłam sobie buciki - trafiłam na nie przypadkiem i od razu mi się spodobały - to było to,czego szukałam. Kupiłam je w Paryżance (mieli dostawę), a zapłaciłam za nie 190 zł. Szczerzxe mowiąc myślałam, ze więcej pieniędzy będę musiała przeznaczyc na butki
O matko, już zamówiliście tort? A ja nawet jeszcze nic nie obejrzałam. A w takim razie gdzie? I kiedy powinnam zamówić, już czy może być nieco później?
A butki jakie kupiłaś? Ze skórki czy z materiału? Bo jeśli mają tam jakieś ładne skórkowe to poszłabym obejrzeć
A jeśli chodzi o zaproszenia, to my osobom do 18 lat dajemy wspólne z rodzicami. Chociaż fakt że u nas będzie tylko jedna 15-latka, starszej młodzieży nie

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 08:39   #2913
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

U nas będą 2 osoby poniżej 18 roku życia i im dajemy razem z rodzicami
Natomiast powyżej osobno plus osoba towarzysząca (bo większość posiada)
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 10:29   #2914
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Kalex gratuluję kupna bucików Pokażesz je nam?
Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
właśnie bo tu większość z nas sie meczy z tymi nieszczęsnymi butami
z chęcią bym pokazała, ale są schowane w domu u moich rodziców

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam takie pytanie - jak wpisujecie na zaproszenia dzieci i młodzież (tak do 18 roku życia)?? Na jednym zaproszeniu z rodzicami czy tez na osobnym?? Co do starszych - czy piszecie z osoba towarzyszącą??
Chyba jeszcze nikt nie poruszał tego tematu, a ja mam z nim mały problem HELP...
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ja starszym wypisuje z osobą towarzyszącą.

Co do młodzieży- może najlepiej podpytaj cioci i wujków, lub samej młodzieży, bo niektórzy tak 15- 16 plus mogą chcieć przyjść z osobą towarzyszącą i wtedy wypadałoby wypisać zaproszenie osobno.
a my dzieci do 18 roku życia wypisaliśmy razem na zaproszeniu z rodzicami. Z tym, że jeśli małżeństwo ma dwójke albo więcej dzieci to wypisaliśmy XX i XX z dziecmi, jeśli ma jedno dziecko to wypisalismy XX i XX z np. Justyną.
Osobom powyżej 18 roku życia wypisalismy z osoba towarzyszącą, a części to nawet wypisaliśmy tą osobę z imienia i nazwiska, bo np. są stałym związku.
Sorki, ale ja uważam, że jak ktoś ma nawet 15-16 lat i nawet ma chłopaka/dziewczynę to bez przesady, żeby przychodził z nim/nią na wesele

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
O matko, już zamówiliście tort? A ja nawet jeszcze nic nie obejrzałam. A w takim razie gdzie? I kiedy powinnam zamówić, już czy może być nieco później?
A butki jakie kupiłaś? Ze skórki czy z materiału? Bo jeśli mają tam jakieś ładne skórkowe to poszłabym obejrzeć
A jeśli chodzi o zaproszenia, to my osobom do 18 lat dajemy wspólne z rodzicami. Chociaż fakt że u nas będzie tylko jedna 15-latka, starszej młodzieży nie
gosik - nie wiem gdzie chcesz tort zamówić -my zamówiliśmy u Dorotki. Przed Świętami Wielkanocnymi jak pytałam to pow, że tak z miesiąc wcześniej trzeba tort rezerwować, ale lepiej zawsze wcześniej i żebym przyszła po Świętach. Jak wtedy pytałam czy na 28.06 mają kogoś zapisanego to jeszcze nic nie mieli. No i poszłam z mamą zaraz po Świętach a tu co? Okazało się, że jakiś wysyp nastąpił i zostaliśmy wpisani fartem na ten dzień jako 5 (ostatnia) para Także zapisaliśmy się już na tort i od razu mama podała parę ciast (za radą p.Dorotki, która bardzo kompetentnie podpowiedziała jakie ciasta najlepiej wziąść na wesele o tej porze roku). Co to smaku tortu i ewentualnej korekcji reszty ciast to mamy zgłosić sie na początku czerwca.

Także to jest tak, że jednego dnia nikt może nie być zapisany, a nagle przyjdzie kilka osób i zajmie termin

Buty mam z materiału, nie widziałam w Paryżance żeby mieli jakieś ze skórki Mnie się moje bardzo podobają i sa wygodne, trafiłam na nie przypadkiem -po pracy jakoś tak mnie naszło, żeby zajrzec do Paryżanki (głownie to chciałam spytac o moją suknię), patrze a tu nowe butki mają
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 10:55   #2915
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Orientujecie sie gdzie mozna dostac suknie z kolekcji Farage Paris?Zastanawiam sie jak rozkladaja sie one cenowo.Dzieki za wszelkie informacje.

Kalex, jak uklada sie wspolpraca z zespolem Akord na dzien dzisiejszy?Bo oni beda u Ciebie grali, prawda?Pytam, bo tez ich zamowilam.

22.08.2009-to był Ten dzień

Edytowane przez karothka
Czas edycji: 2008-04-08 o 10:58 Powód: :)
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 11:01   #2916
Puchatek M.
Rozeznanie

Ślub mamy 2 sierpnia, kiedy zamawiać tort? Już czy za wcześnie?
Stary 2008-04-08, 11:13   #2917
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilusto Pokaż wiadomość
Rodzice są pokrewnymi w linii prostej, w związku z czym mogą bez problemu odebrać odpis aktu urodzenia dziecka. Odbiorą to w tym samym dniu... może nawet nie będzie kolejek
Pozdrawiam serdecznie....
Dziękuję bardzo za informacje.

Jeśli chodzi o zaproszenia to z powodu braku miejsc (mielismy 200 osob do zaproszenia, a miejsc max 150) z osobami towarzyszącymi prosiliśmy od 19lat tzn po maturze. W rodzinie jest u nas dużo maturzystów, ale jak pytaliśmy to żadne z nich nie było w stałym związku, wiec prosiliśmy ich z imienia z rodzicami. Myślę że to wszystko zależy jak to załatwicie. Jeśli jest mało miejsc, a wiadomo, że takie osoby tow. zajmują tylko miejsce 1/3 gości a macie ważniejsze osoby do zaproszenia, wydaje mi się, ze wystarczy tylko wytłumaczyc, ze jest problem z miejscem, dlatego prosi się bez osób towarzyszących, można im dać ewentualnie osobne zaproszenie, ale bez osoby. Wszystko kwestia dogadania i tego ile macie miejsca. Ja swoje samotne koleżanki prosiłam prowizorycznie z osobami i okazuje się, ze mimo że nie są w związku biorą sobie kolegów czy braci do tańca - z jednej strony ok, ale z drugiej to u nas wyszło ze 50osób to są właśnie takie tow. osoby.. Więc jeśli macie prosić z osobą, liczcie się z tym, ze os. samotna może z kimś przyjść i musicie mieć zagwarantowane dla nich miejsce. Ja tej przyjemności nie miałam..

Cytat:
Teoretycznie na 3mce przed, ale sierpień jest dość oblegiwany, więc ja bym już poszła. Nikt nie będzie na Ciebie patrzył jak na debila, najwyżej będziesz pierwsza - a to tylko same korzyści -wybór dowolnego standu, potem możesz nie mieć tej przyjemności.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-04-08 o 20:54 Powód: post pod postem
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 11:21   #2918
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Orientujecie sie gdzie mozna dostac suknie z kolekcji Farage Paris?Zastanawiam sie jak rozkladaja sie one cenowo.Dzieki za wszelkie informacje.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 11:38   #2919
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Teoretycznie na 3mce przed, ale sierpień jest dość oblegiwany, więc ja bym już poszła. Nikt nie będzie na Ciebie patrzył jak na debila, najwyżej będziesz pierwsza - a to tylko same korzyści -wybór dowolnego standu, potem możesz nie mieć tej przyjemności.
Serdecznie dziękuję za radę Wybiorę się w przyszłym tygodniu.
Stary 2008-04-08, 12:49   #2920
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość

Kalex, jak uklada sie wspolpraca z zespolem Akord na dzien dzisiejszy?Bo oni beda u Ciebie grali, prawda?Pytam, bo tez ich zamowilam.
kartotha- nie, u mnie nie gra zespół Akord My mamy Dj-a na weselu

EDIT:
w Kielcach nie dostaniesz tych sukni poza tym w krakowie w salonie Madonnna czy w sklepach Madonna w innych miastach też nie mają tej firmy. Ale być może w innych salonach w Krakowie maja tą firmę.
Z tego co widze w necie dostaniesz je np. w:
Jeleniej Górze http://www.suknieslubnescarlet.pl/
FARAGE PARIS Show Room Warszawa ul. Jana Pawła II

Cytat:
Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
trudno powiedzieć kiedy zamówić tort, a kiedy nie, bo jest tak jak ja pisałam - nagle może się "rzucić" kilka par na jeden termin. Mimezis ma rację - w sierpniu jest bardzo dużo ślubów i może Puchatku faktycznie już popytaj się w cukierniach, które Was interesują jak wyglądają u nich terminy, czy już ktoś na 2.08 jest pozapisywany.
W sumie macie ślub w pierwszych dniach sierpnia, mamy już kwiecień, więc możecie już zarezerwować termin na tort weselny w cukierni.

Poza tym my wczoraj byliśmy w USC po dokumenty do ślubu konkordatowego. Opłata za wydanie tych dokumentów wynosi 84 zł (za parę).
Radzę zarezerowac sobie trochę czasu, bo: 1. trochę czasu zajmuje czekanie na swoją kolej (my czekaliśmy godzinę, a przed nami były 2 osoby i jedna para), 2. ok. pół godziny zejdzie na wydawaniu dokumentów(dziewczyna wypełnia oświadczenie, w tym czasie chłopak jest wysyłany, żeby zrobić opłatę, jednocześnie pracownik drukuje dokumenty i daje dziewczynie do sprawdzenia jej danych i danych narzeczonego, jak chłopak wróci to oboje idą do kierownika do pok. 37 żeby złożyć poświadczenie). Oczywiście pracownika od razu się pyta czyje nazwisko będzie się nosiło po ślubie i jakie nazwisko będ.ą nosiły dzieci

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2008-04-08 o 12:56 Powód: dopisek o sukni:)
Stary 2008-04-08, 13:44   #2921
lilusto
Raczkowanie

Witam Wszystkich!!!
Czy któraś z Was orientuje się z jakimi kosztami wiąże się wynajem namiotu na wesele? Jeśli ktoś był na takiej imprezie, to proszę o opinie. Jak w tym przypadku wygląda sprawa toalet??? Trochę mnie to frapuje...
Z góry dziękuję za odpowidzi i pozdrawiam...
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 13:51   #2922
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

uuuu ja nie mam pojęcia

EDIT:
ale w necie jest sporo firm, które zajmują się wynajmem namitotów:
http://www.namioty-dk.pl/
http://www.tendzien.pl/namioty.html
http://www.namioty.com/o_firmie_wynajem_namiotow.html
http://www.justparty.pl/pl/uslugi_sale_namioty/
i inne
Stary 2008-04-08, 14:49   #2923
Puchatek M.
Rozeznanie

Gdzie wynajmujecie autokary?
Stary 2008-04-08, 14:52   #2924
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Wszystkich!!!
Czy któraś z Was orientuje się z jakimi kosztami wiąże się wynajem namiotu na wesele? Jeśli ktoś był na takiej imprezie, to proszę o opinie. Jak w tym przypadku wygląda sprawa toalet??? Trochę mnie to frapuje...
Z góry dziękuję za odpowidzi i pozdrawiam...
Ja miałam namiot na weselu. Służył do tańczenia, bo sala, którą wynajęliśmy okazała się za mała. Koszt: 2400pln z dekoracją, transportem i montażem u firmy z okolic Lublina: http://www.namioty-dk.pl/. Jedna z kieleckich firm chciała nawet 5000pln
Toalety mięliśmy w budynku sali weselnej, więc za bardzo nie orientuję się, jak inaczej tą sprawę rozwiązać.

EDIT. Autokar wynajmowałam w PKSie, koszt niewielki: 250pln, autokar ładny, ale kierowca dramatyczny. Nie znał w ogóle Kielc i pytał się gości gdzie ma jechać, mimo, że wcześniej dwa razy potwierdzałam trasę przejazdu. Po mszy nie pozwolił gościom spokojnie życzeń złożyć, bo oświadczył, że zaraz ma następne wesele, więc jeżeli goście nie wsiądą to on odjedzie bez nich. TRAGEDIA. Nie polecam.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 14:58   #2925
Puchatek M.
Rozeznanie

250zł za przewóz tylko z kościoła do lokalu czy też rozwożenie gości po weselu?
Stary 2008-04-08, 15:00   #2926
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
250zł za przewóz tylko z kościoła do lokalu czy też rozwożenie gości po weselu?
Autokar jechał z hotelu do kościoła i z kościoła na salę. Po weselu gości rozwiozły taksówki, mój tata i teść jako, że jedyni trzeźwi byli
Stary 2008-04-08, 15:11   #2927
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
Autokar jechał z hotelu do kościoła i z kościoła na salę. Po weselu gości rozwiozły taksówki, mój tata i teść jako, że jedyni trzeźwi byli
Dzięki za odpowiedź
A wynajmuje ktoś autokar na rozwożenie gości po weselu? My mamy w Sobkowie, to jest dosyć daleko i taksówki by nam pewnie sporo wyszły
Stary 2008-04-08, 15:14   #2928
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź
A wynajmuje ktoś autokar na rozwożenie gości po weselu? My mamy w Sobkowie, to jest dosyć daleko i taksówki by nam pewnie sporo wyszły
A może pomyślcie o busach? Byłam na weselu 30km od Kielc i tam właśnie młodzi wynajęli chyba nawet tylko jednego busa, który kursował w kółko gdzieś od pierwszej w nocy i zabierał gości stopniowo. Dzięki temu, nie wszyscy musieli kończyć zabawę jednocześnie, tylko kto chciał to jechał, a kto chciał bawił się dalej.
Stary 2008-04-08, 15:16   #2929
lilusto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
uuuu ja nie mam pojęcia

EDIT:
ale w necie jest sporo firm, które zajmują się wynajmem namitotów:
http://www.namioty-dk.pl/
http://www.tendzien.pl/namioty.html
http://www.namioty.com/o_firmie_wynajem_namiotow.html
http://www.justparty.pl/pl/uslugi_sale_namioty/
i inne
Wielkie dzięki za linki - bardzo pomocne!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 15:17   #2930
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
A może pomyślcie o busach? Byłam na weselu 30km od Kielc i tam właśnie młodzi wynajęli chyba nawet tylko jednego busa, który kursował w kółko gdzieś od pierwszej w nocy i zabierał gości stopniowo. Dzięki temu, nie wszyscy musieli kończyć zabawę jednocześnie, tylko kto chciał to jechał, a kto chciał bawił się dalej.
Świetny pomysł Orientujesz sie ile to kosztowało?
Stary 2008-04-08, 15:22   #2931
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Świetny pomysł Orientujesz sie ile to kosztowało?
Niestety nie orientuję się w kosztach, firmy, z której wynajmowali też nie znam. Ale mnóstwo busów jeździ po Kielcach, trzeba po prostu podzwonić, myślę, że koszty nie są bardzo wysokie.
Stary 2008-04-08, 15:23   #2932
lilusto
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam namiot na weselu. Służył do tańczenia, bo sala, którą wynajęliśmy okazała się za mała. Koszt: 2400pln z dekoracją, transportem i montażem u firmy z okolic Lublina: http://www.namioty-dk.pl/. Jedna z kieleckich firm chciała nawet 5000pln
Toalety mięliśmy w budynku sali weselnej, więc za bardzo nie orientuję się, jak inaczej tą sprawę rozwiązać.
I Tobie też serdecznie dziękuję za podpowiedź... Nie miałam pojęcia jakie koszty wchodzą w grę!
Jeszcze raz dziękuję!

...a jeśli wolno zapytać: w jakim lokalu miałaś imprezę?

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-04-08 o 16:26 Powód: domknięcie cytatu
Stary 2008-04-08, 15:24   #2933
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Niestety nie orientuję się w kosztach, firmy, z której wynajmowali też nie znam. Ale mnóstwo busów jeździ po Kielcach, trzeba po prostu podzwonić, myślę, że koszty nie są bardzo wysokie.
Napewno popytam, bo myślę, że to extra pomysł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 15:29   #2934
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
I to bie też serdecznie dziękuję za podpowiedź... Nie miałam pojęcia jakie koszty wchodzą w grę!
Jeszcze raz dziękuję!

...a jeśli wolno zapytać: w jakim lokalu miałaś imprezę?
Imprezę miałam w Stangrecie, bo mi się najbardziej podobał. Ale zrobiłam ten drobny błąd, że najpierw zarezerwowałam salę, a potem zrobiłam listę gości Sala w Stangrecie jest do 120, a ja na liście miałam ponad 200. Ostatecznie obecność potwierdziło 150, więc ze strachem w oczach zapytałam właścicielkę, czy ma jakiś pomysł co z tym fantem zrobić. I tak z tyłu rozłożyliśmy namiot do tańczenia, a w obu salach ustawiliśmy stoły dla gości. To był strzał dziesiątkę!
Stary 2008-04-08, 18:22   #2935
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Dzięki za odpowiedź
widzę Puchatku, że jesteście inni od wszystkich
mile zaskoczona jestem waszym podejściem - na wszystkich (!!!!) weselach, na których my byliśmy (czy to z TŻ-tem czy wcześniej z moimi rodzicami)nikt nigdy gości nie rozwoził Każdy sam organizował sobie powrotny transport - my z reguły własnie taksówkę zamawialiśmy, a czasami mnie z TŻ-tem odbierał z wesela jego brat. Kiedyś też byliśmy z TŻ-te i jego rodzicami na weselu w hotelu w Cedzynie i też częśc gości sama wracała albo taksówkami albo ktoś z rodziny po nich przyjeżdzał. Po nas wtedy przyjechał brat TŻ-ta, bo nie było go na weselu (był mocno przeziębiony) i tylko po 2 w nocy po nas przyjechał. gdyby nie był w stanie po nas przyjechać to byśmy taxi wrócili
Stary 2008-04-08, 19:36   #2936
Puchatek M.
Rozeznanie

Właśnie to nam się na weselach nie podoba, że trzeba samemu transport sobie zapewniać. Dlatego my zapewniamy dowóz i odwóz gości
My prawie zawsze jedziemy naszym autkiem, żeby nie było problmu z powrotem.
Stary 2008-04-08, 20:25   #2937
kamilack80
Raczkowanie

My wynajęliśmy autokar.
Namiary na tegoż kierowce mamy od "sąsiada" wiec liczę na to ze ten Pan jest człowiekiem odpowiedzialnym i znającym sie na znajomości trasy którą to będzie trzeba jechać a później bezpiecznie poodwozić gości wszędzie tam gdzie będą sobie tego życzyć
Kwota za wynajęcie to 500 zł.

kamilack80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 20:55   #2938
aniag66
Przyczajenie

Hej. Mam jeszcze pytanko dotyczace kościoła. Jak załatwiacie sprawę ze sprzątaniem kościoła w dniu ślubu? czy to leży w kwestii księdza i po zapłaceniu ksiądz "zatrudnia" jakas osobę sprzątającą? czy ja muszę się sama o to martwić i szukać kogoś żeby się tym zajął?
Bo jeszcze nie rozmawiałam o tym z proboszczem, ale jak byłam w Wielkanoc na mszy to się przeraziłam, bo w ogóle nie było wysprzątane, dywan był strasznie brudny i okropnie to wyglądało. Więc się zaczełam martwić...
A poza tym, czy np. jakieś przystrojenie krzeseł (np. specjalne pokrowce) też trzeba sobie samemu załatwiać czy to w kościele już mają?
aniag66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 08:19   #2939
Puchatek M.
Rozeznanie

Aniag66 wszystko zależy od księdza. W każdym kościele jest inaczej.

Kamilack80 płacicie 500zł tylko za wesele czy również za poprawiny. My potrzebujemy autokar również na poprawinki.
Stary 2008-04-09, 08:29   #2940
gosikk_s
Zakorzenienie

Kalex, masz rację z tym tortem, musimy się wreszcie wybrać, planuję dziś albo jutro odwiedzić Pasternaka Bo w końcu okaże się że nie będzie jak zamówić... Bo chcę albo stamtąd albo od Braci Janusz (nie byłam nigdy u żadnego...).
A co do butków to ja jednak chcę skórkowe więc muszę rozglądać się dalej. No i fajnie że piszesz o USC bo my właśnie jutro wybieramy się załatwiać formalności, rozjaśniłaś mi co i jak I tak przy okazji...co postanowiłaś z nazwiskiem jeśli mogę wiedzieć, przyjmujesz TŻ-ta czy dwuczłonowe? Bo ja będę mieć dwa człony, razem z imieniem 26 liter A dzieci standardowo nazwisko ojca.
Trzeba zacząć przyspieszać, poradni jeszcze nie zaczęliśmy a czas biegnie...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości