![]() |
#301 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Być konsultantką... Avon, Oriflame...
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;20490982]Nóż się wkieszeni otwiera gdy się widzi takie posty, ludzie to nie mają kultury...[/QUOTE]
Usuwam i banuję spamera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
A co jeśli zgubiło się papiery, nr konsultantki a chce się zrezygnować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
Czy ktoś posiada katalog 12 z Avonu w pdf ?? ![]() Edytowane przez Karolajna85 Czas edycji: 2010-08-11 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
Na tym wątku dodawane są zdjęcia i katalogi :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=207409 (nic na tym wątku nie piszemy). Wszelkie zapytania,rozmowy na temat kosmetykow avonu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=435832 Katalog 12: http://uploading.com/files/52f59m93/...12%2BAvon.pdf/
![]() |
#306 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
BAN stały
|
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-09-07 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Konto usunięte
|
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-09-07 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie teraz chce być konsultantką Oriflame. Avon jest może fajny ale do czasu, teraz wlasnie nie przyszla mi paczka w terminie i jest mało klientek na kosmetyki z Avonu. I ceny sa duze ze nie wszystkich stac na to. Moja kolezanka jest konsultantka Oriflame i jest bardzo zadowolona ma duzo klientow. Oriflame ma o wiele lepsze jakościowo kosmetyki niz Avon
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Konto usunięte
|
Hej ;]
Ja właśnie kończę 18 lat i chcę zostać konsultantką Avonu, więc chciałabym się zapytać czy się opłaca? Trzeba coś dopłacać? Nie wiem czy będę miała duzo klientek, ale chciałabym spróbować. Jeśli więcej na to wydam niż zarobię to raczej uważam to bez sensu. Jakie (jeśli są) opłaty trzeba ponosić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
spam
![]() ![]() Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-08-12 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Przyczajenie
|
Hey
![]() dostałam propozycje od kol. bycia konsultantką oriflame. Mam się z nią spotkać i wszystko omówić, jednak chciałabym wcześnie wiedzieć co i jak. Np. jakie formalności, w jaki sposob sie za to placi, i ogolnie co powinnam wiedziec? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich "zrzeszonych"
![]() Jestem z Legionowa k. Warszawy, chcę się zapisać do Oriflame ale mam kilka pytań. Mam nadzieje, że mi z tym pomożecie. Niektóre pytania już były ale odpowiedzi nie było. 1. Jaka jest opłata wpisowa? 2. Jak można uzyskać pierwszy katalog i jak to jest z następnymi, ile kosztują, jaka przesyłka itd. 3. Czy jest obowiązek składania zamówień (np. raz w miesiącu, lub raz na kwartał)? 4. Czy jeżeli nie złożę zamówienia przez np. 3 miesiące to czy zostanę wykluczony z firmy? 5. Rozumiem, że przy rejestracji trzeba podać osobę tzw. sponsora? Jak mogę znaleźć kogoś z okolic właśnie Legionowa? 6. Czy oprócz opłaty wpisowej trzeba ponosić jakieś dodatkowe opłaty itp? Jest chyba opłata roczna 19zł? 7. Co mogę uzyskać od "sponsora" i na czym polega jego funkcja? 8. Czy podpisuje się jakąś umowę jak to bywa w niektórych tego typu działalnościach? 9. Co ile czasu wychodzi nowy katalog i czy jeśli wyjdzie nowy katalog to mogę jeszcze zamówić coś ze starego? Z góry dzięki za odpowiedź. Czekam też na propozycję od sponsora, który by mnie przygarnął ![]() Pozdrawiam Zenek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
zapraszamy tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=494754
![]() |
#316 |
Przyczajenie
|
Dzięki, czytałem to wcześniej. Niestety nie było tam odpowiedzi na moje pytania, dlatego je tu zadałem. Otrzymałem już odpowiedzi na priv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Konto usunięte
|
ja jestem konsultantką Avon, właściwie z przypadku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Też jestem konsultantką Avon
![]() ![]()
![]() |
#319 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jestem teraz liderem i zobaczymy czy uda mi się złapać konsultantki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Rozeznanie
|
Hej, mam pytanie: jeżeli chcę sprawdzić czy usunięto mnie z Avonu to mogę zapytać się w dowolnym "punkcie Avonu"?
![]()
![]() |
#321 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Przyczajenie
|
Oriflame - Dołącz już dziś ! To naprawdę się opłaca Zarabiaj na sprzedaży produktów z katalogu i nie tylko Nic nie ryzykujesz, nic nie tracisz, zamawiasz kiedy chcesz, za ile chcesz, za darmo, nie ma limitów składania zamówień, ani wymogu składania zamówienia z każdego katalogu, możesz np. robić to co 2 katalog, co 3, jak tylko chcesz. Podpisanie umowy, nie jest wiążące, ponieważ jeśli będziesz chciał ją zerwać nie ponosisz żadnych konsekwencji, umowa też sama wygasa jeśli przez okres 1 roku, nie będziesz składał zamówień Zamówienia można składać poprzez internet bez wychodzenia z domu, sam decydujesz kiedy pracujesz, dostawa do domu przez kuriera po 3 dniach od złożenia zamówienia, za zamówienie, możesz zapłacić aż w ciągu 14 dni od daty otrzymania paczki, więc spokojnie zdążysz zebrać pieniądze od swoich klientów. Zarabiasz 23 % na produkcie. Dużo prezentów od Oriflame za składanie zamówień w ciągu roku. Możesz kupować również kosmetyki tylko dla siebie, po co masz przepłaca konsultantce. Jak wyliczyć Twój zysk ? Twój klient kupuje kosmetyk za 16,90 zł z katalogu, ty płacisz za niego 13,00 zł, więc Twój zysk to 3,90 zł DODATKOWO : Możesz zarobić na prowizji od sprzedaży. Każdy produkt ma przypisaną ilość punktów promocyjnych tzw. PP Produkt za 16, 90 ma przypisaną wartość 4 PP Jeśli uzbierasz zamówienie za 200 PP OTRZYMASZ DODATKOWO 3% od sprzedaży. Tabela prowizji : 200 - 449 pp - 3% 450 - 899 pp - 6% 900 - 1799 pp - 9 % 1800 - 2999 pp - 12% 3000 - 4999 pp - 15 % 5000 - 7499 pp - 18 % 7500 - X - 21% Nie musisz zbierać tych pkt. sam, poniważ jeśli zapiszesz nowe osoby do Oriflame to pkt. zebrane przez te osoby zasilą Twoje konto. Np. TY - 120 pp 1 osoba, którą zapisałeś - 200 pp 2 oosoba - 40 pp 3 osoba 260 pp 4 osoba 110 pp Razem uzbierałeś więc : 610 PP, więc Twoja prowizja wyniesie już 6% Jeśli namówisz osoby, które zapisałaś by te zapisały kolejne osoby itd, to wszystkie pkt zebrane przez te osoby zasilą Twoje konto, więc Twoje zarobki mogą być naprawdę duże, wszytsko zależy od ilości osob które zostaną zapisane w Twojej grupie, im więcej tym większy zysk. A to nie wszystko : Przez pierwsze 3 katalogi, możesz zdobyć nagrody o wartości ponad 200 zł, za jedyne 3 zł w tym: - 80 pkt - otrzymujesz tusz + kremik uniwersalny (tzw miodek) - 80 pkt - otrzymujesz zestaw kosmetyków milk & honey - 80 pkt- otrzymujesz wspaniałe perfumy Eclat weekend dla Pań Wystarczy, że w katalogach pierwszych złożysz zamówienie za 80 PP, TO NAPRAWDĘ ŁATWO ZROBIĆ ! Uwierz Mała konkurencja, więc stosunkowo łatwo zdobyć zamówienia. Pozdrawiam, proszę o kontakt i zapraszam mailowo lub na priv. monika-adamska22@wp.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
Jeśli chcesz kupować kosmetyki wysokiej jakości w niskich cenach - napisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Rozeznanie
|
Chciałabym zostać konsultantką AVON, ale powiedzcie mi - czy na tym da się zarobić pieniądze, które możesz wykorzystać na co chcesz? Czy musisz tylko na kosmetyki AVONu? Czy np na inne rzeczy niż katalog, czyli prywant e rzeczy - kino, imprezy itp. itd.
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
O...widzę magiczną nazwę Oriflame. To opowiem Wam swoją historię, bo może ktoś będzie miał takiego pecha jak ja, a kto inny 2 razy przemyśli, zanim się wstąpi w szeregi tego klubu.
W 2008 r. w poznańskim oddziale firmy zaczepiła mnie konsultantka. Namówiła do tego, żeby "się zaciągnąć" do firmy. Stwierdziłam - ok. Kilka moich koleżanek handlowało tymi kosmetykami, żadnych problemów. Ja chciałam raczej na użytek własny, bo lubiłam tę markę. Udostępniłam swój dowód, podpisałam wniosek o przystąpienie do klubu, jednakże nigdy nic nie zamówiłam na swoje nazwisko, nie pobrałam żadnej f-ry. W sierpniu 2012 (czyli po 4-ech latach) dostałam pismo od komornika, że zajmuje mi pensję na kwotę 700 zł i żadnego słowa wyjaśnienia za co. Po kilu telefonach w dosyć napiętej atmosferze okazało się, że dług powstał w firmie Orfilame. Co więcej, okazało się, że ktoś w 2011 roku posługując się moją kopią DO (wtedy już nieaktualnego, bo w 2009 r. wyszłam za mąż) znów założył mi konto (tym razem bez mojej wiedzy, zgody i obecności) i pobrał na moje dane f-rę i nie zapłacił. Podpisy zostały sfałszowane (opinia prokuratury w Poznaniu) zarówno pod wnioskiem przystąpienia do klubu, jak i pełnomocnictwem w dodatku podano (jako kontaktowy) jakiś fałszywy poznański adres. Dojście do tego etapu historii zajęło mi dużo czasu, nerwów i nieprzespanych nocy (3 razy wizyta na policji; pisma do e-sądu, Oriflame, pozew do sądu rejonowego w moim mieście, dwukrotnie odroczona rozprawa, kolejna 30 kwietnia). Żeby było śmieszniej komornik zabrał z mojej pensji nie 700 ale 840 zł (potem 40 oddał). Teraz po ośmiu miesiącach i sprawie w prokuraturze i ciągle trwającej sprawie w moim sądzie rejonowym odzyskałam już większość kwoty, zostało jeszcze 140 zł. Dziewczyna, która podrobiła mój podpis ma umorzoną sprawę i dostanie za karę prace społeczne. Druga, która posługiwała się kopią mojego DO w ogóle nie została wciągnięta do sprawy i działa sobie dalej bezkarnie jako konsultantka - pani Judytko pozdrawiam ![]() Oriflame się na mnie wypięło, więc dziewczyny - to jest ostrzeżenie dla Was.......
![]() |
#326 |
Przyczajenie
|
![]()
Ooooo masakra! Sama rekrutuję dziewczyny (w UK) i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji! Druga sprawa, tu w biurze nigdy nie spotkałam się z jakimkolwiek oporem. Każda sprawa, z którą dzwonię lub piszę jest wyjaśniana, zawsze z pozytywnym skutkiem.
![]() W Avonie też byłam, w tym samym czasie gdy zaczynałam w Ori. Avon ma gorsze kosmetyki, kilka razy wstydziłam się dać produkt. W Ori natomiast jest problem, że czasami jest coś drogie, ale jest tego mało. Fakt należy czytać opis ile jest ml, no ale szczerze, aż tak się na to nie patrzy. Co do zarobków to w Oriflame dopiero zaczęłam zarabiać. Nie mam mega zamówień, bo jestem w domu z 2 małych dzieci i po prostu już mi się nie chce poginać po mieście i roznosić katalogi. Raczej rozdaję znajomym, szukam w necie klientów. *W Avonie było tak (i chyba jest dalej-nie wiem), że przy zamówieniach od 75Ł była zniżka 20% (ok. 15Ł), a poniżej tej kwoty nie ma zniżek. Darmowa przesyłka, katalogi im więcej bierzesz tym taniej, ale gdy składałam już moje ostatnie zamówienie i już nie brałam żadnego katalogu to wrzucili mi go i tak do paczki i jeszcze kasę za niego policzyli! No i gazetka dla konsultantek oraz oplata za przystąpienie 15 funtów. * A Oriflame zniżki 20% na zamówienia do ok. 130Ł, później 30% lub 35%, nagrody za zamówienia dla wszystkich konsultantek oraz dodatkowe dla nowych. Prezenty za rekrutacje, awanse. Ale opłata za dowóz paczek 4,50Ł... Katalogi to koszt0,30 pensów za jeden (stała cena), ale 1 jest zawsze za darmo, z każdym zamówieniem plus po pierwszym zamówieniu 5 gratis od Oriflame. Kosmetyków tańszych dla konsultantek jest mniej, bo ok 5 szt, a zniżka na nie to do 40%. Mamy też nagrody w grupach. Brak opłat za przystąpienie i za odejście, nie trzeba zamawiać i odejść można w każdej chwili. Czasami w Ori rozdają w biurze katalogi i np. 90 szt. jest przysyłana tylko za koszt przesyłki. Wiadomo co dla mnie wygrywa. Tylko, że to nie wszystko. Kilka katalogów temu zapisała się u mnie dziewczyna, która jest w Avonie. Odeszła, bo miała dosyć. Zmówienia miała duże na 300 funtów i więcej, ale ogólnie miała mało z tego dla siebie. Przeszła do nas, podtrzymywała nagrody (zdobyła wszystkie poziomy programu witamy i dla konsultantek) zniżki po 30%. Jest bardzo szczęśliwa, mówi, że od Avonu w życiu nic nie dostała, a tu to co chwila jakaś nagroda. Może zacznie rekrutować? wtedy zarobi jeszcze więcej. Czasami warto spróbować czegoś nowego. ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Rozeznanie
|
to teraz ja opiszę swoją piękną historię
![]() u mnie w mieście non stop pałętają się konsultantki z avonu, a to katalog wcisną, a to jakaś zakładka; szłam z dzieckim na spacer, zatrzymała mnie wlasnie konsultantka, z prośbą o wypełnienie szybkiej ankiety-pomyślałam, czemu nie, mam czas, dziewczyna może ma szansę sobie dorobić w ten sposób. kilka pyt. typu czy znam avon (znam, niezbyt sobie cenię, zamawiałam czasem coś z allegro, chciałabym poznać kilka ich zapachów), ile wydaję mies. na kosmetyki, czy chciałabym mniej - dodała,że wśród odpowiadajacych rozlosowane zostaną jakieś upominki. faktycznie, kilka dni później dostałam tel.że wygrałam i mam przyjść do cok-u po odbiór upominku. tam dopadły mnie 2 panie, oczywście nastąpiła piękna prezentacja firmy, zalety przystąpienia do avonu-mnie najbardziej interesowało,czy mogę sobie kupować w tymże ich cok-u od ręki, bo mam przez ulicę -okazało się,że muszę podpisać umowę, coby dostać nr personalny... podpisałam, bo chciałam sobie kupić kilka rzeczy. no i złożyłam zamówienie malutkie ( próbki za ok. 12 zł, tusz za 9,9), wybrałam bezpłatny odbiór w cok-u, tymczasem widzę fakturę na ponad 30 zł, więc już sama nie wiem, jak to jest -doliczyli chyba koszt małego zamówienia czy jakie licho??? wkurzyłam się-bo te laski kilkakrotnie podkreślały,że odbiór jest w centrum obsługi bez opłat nawet poniżej 150 zł, tak więc już na dzień dobry wychodzi,że firma jest nie fair wobec "konsultantek" (którą to się stałam) i wyślę im tą pisemną rezygnację. na kija mi zabawa w avon, jak tego badziewia jest sporo na allegro w lepszych cenach w każdym bądź razie, avonik przeprowadził bardzo sprytną rekrutację konsultantek (namawiają na jakies zabiegi parafinowe, na karty zniżkowe na zakupy u nich itp),a zeby móc z tego skorzystać, trzeba zostać konsultantką=podpisać umowę o, i jeszcze to znalazłam w necie: http://forum.pomorska.pl/avon-to-zlodzieje-t82496/ Edytowane przez forssiczka Czas edycji: 2013-05-04 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A swoja drogą, co za ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Rozeznanie
|
wczoraj w strefie konsultantki doczytałam, że jednak jeśli zamówienie jest <50 zł, to obecny regulamin narzuca dodatkowe 10 zł krmz, nawet przy odbiorze w coku-u, wrrr
jakby uparcie nie twierdziły,że za takie zamówienie nie ma dodatkowych kosztów, to bym się nie skusiła. trudno, te 10 zł to nie majątek, ale niesmak pozostał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Przyczajenie
|
,asz racje, 10 zl to nie duzo. Jednak w Anglii nie mialabys problemu ze zwroceniem calej paczki bez zadnych kosztow, a nawet (nie jestem pewna), ale moglabys miec zredukowane te 10zl, bo zostalas oszukana. Nie znam sie na polskim Orilame, jednak tu mysle, ze nie zrobiliby Ci problemow... Bardzo mi przyko, ze sie zawiodlas...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.