![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Być konsultantką... Avon, Oriflame...
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#92 |
BAN stały
|
...
Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2006-09-14 o 17:19 Powód: Nieopłacona reklama! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Jesteś konsultantką Avon'u?
Tak się właśnie zastanawiałam, dużo spośród Was jest konsultantkami?
Jesli tak, to jesteście z tego zadowolone? Dzięki za odpowiedzi, Pozdrawiam!
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jesteś konsultantką Avon'u?
hmm moze ten wątek ci pomoze
![]() wizanki podawaly wady i zalety bycia konsultantką : http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=avon |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Ja takową byłam, ale zrezygnowałam
![]()
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Na "katalogach Avonu" siedzą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Ja z kolei jestem od niedawna. W dużej mierze to zasługa mojej młodszej siostry,która konsultanka ze względów formalnych jeszcze byc nie może
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy zlozylam na nia skarge - to zaczela mi grozic, zlozylam skrge ponownie, teraz mam spokoj
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem i nie lubię tej firmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
moja mama jest, ale nie lubie kosmetyków tej firmy i coraz mniej zamawiam, teraz w ogole nic nie biore juz chyba 2 katalogi.
kosmetyki sa raczej sredniej jakosci, ale ceny dosc niskie. opłaca sie tam kupowac kremy do rak, stóp, jakies tansze rzeczy, seria spa jest w porządku, ale kosmetyki do pielegnacji twarzy odradzam. najgorsze serie to clearskin i color trend. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
ja jestem konsultantką i bardzo lubię kosmetyki tej firmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie jestem.
Dla jednego serum nie opłaca mi się nią być ![]()
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj tak, znam tego typu historie, kiedy moje zamówienia zaczęły maleć, albo w danym miesiącu nic ie zamawiałam też dzwoniła, co prawda nie były to może pretensje, ale sprawiała że czułam się niemal winna że nie kupuję kosmetyków ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
BAN stały
|
Edycja - nieopłacona reklama
Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-09-24 o 01:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Switi_85 aż za cukierkowo brzmi mi Twój post ( z całym szacunkiem, to tylko moja opinia) informacje tylko na plus, dodatkowa reklama kosmetyków, ślicznie pięknie, ale nie wierzę że nie ma minusów
![]()
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
co wybrać?
tak się składa że ja jestem w obydwu tych firmach konsultantką. postaram się na obiektywne porównanie:
![]() ![]() w obu przypadkach otrzymujecie kupe papierów, katalogi, poradniki, ulotki, broszurki itp.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
kwestia rabatów w avonie :
przy zakupach w cenach katalogowych: 0-200 złotych rabat 15% 200-500 złotych - rabat 20% 500-1200 złotych - rabat 25% 1200-2500 złotych - rabat 30% powyżej 2500 i do + nieskończoności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
Ja jestem w Avonie i się cieszę, bo mam kontakt z kosmetykami (wcześniej - po przeprowadzce, nie docierały do mnie katalogi a z chęcią bym zamówiła) i mam taniej kosmetyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
podobieństwa i różnice
w obydwu firmach można płacić za odroczonym terminem - czyli dostajesz paczkę do domu kurierem i w srodku fakturę. płacisz w banku lub na poczcie - do 14 dni od daty wystawienia faktury.
tzw.haki - w avonie za małe zamówienie czyli do 150 złotych - płacisz dodatkowo 10 zł. kosztów małego zamówienia w ori jest podobnie - czyli opłata też 10 złotych + 4 zł. opł.detaliczna ale do zamówień poniżej 100 PP (PP to punkty za każdy kosmetyk) . 100 PP to mniej więcej kwota 200 złotych w cenach konsultanta czyli około 260 zł. w cenach katalogowych. wynika z tego że tu avon ma mniejsze wymagania. w obu firmach nie trzeba zamawiać z każdego katalogu. nie trzeba sprzedawać obcym osobom, można kupować dla siebie i rodziny kiedy się chce. katalogi : avon - około 180 stron ori - około 90 stron - ale większy format avon - 13 katalogów w roku oriflame - nie wiem avon - na 1 katalog dwie kampanie po 2 tygodnie - czyli katalog obowiązuje 4 tygodnie ori - 3 tygodnie, nie ma kampanii asortyment: podobny i tu i tu. kolorowe i pielegnacyjne kosmetyki, bizu, galanteria. wady i zalety: avon - zbyt dużo konsultantek, praktycznie na każdym kroku jest avionetka. ale jest przez to bardzo popularny i rozreklamowany i nie trzeba go wiele zachwalać. każdy zna avon. co chwilę są sytuacje że czegoś brakuje !!! np. teraz nie ma już wag łazienkowych gratis. itd... i całkowite olewanie przez avon faktu sprzedaży kosmetyków na allegro. ( w cenach poniżej 50% cen katalogowych). zaletą jest ogromny asortyment, dużo promocji i obniżek cen, często są promocje typu kup dwa w cenie jednego, itd. oriflame - dosyć drogie kosmetyki - nie wszystkie ale niektóre są drogie. promocji mało, ale jak są to czasem nawet około 50% ceny katalogowej. łatwiej znaleźć klienta, mniej konsultantek, można tworzyć sieć swoich konsultantek i czerpać z tego dodatkowe dochody i większy rabat na swoje zakupy. lepsze prezenty dla nowo wstępujących, również super prezenty dla osób wpisujących do siebie konsultantów. kosmetyki wg mnie kosmetyki ori są lepsze. są europejskie i lepiej są dostosowane do naszej cery i klimatu. tak samo kolorystyka kosmetyków kolorowych jest lepiej dobrana do polskiego typu urody. opakowania ori są ładniejsze, nie są takie kiczowate jak w avonie. jest parę hitów w obu firmach - w avonie lubię serię clinical, w ori serię giordani. w zasadzie ja wychodzę z założenia że nic nie stoi na przeszkodzie być w avonie i w ori jednocześnie. bo jak mam katalog avon i komus pokazuję a ktoś coś tam zamawia z ori bo tam mają coś lepszego to po co ma kupić u konkurencji - niech kupi u mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
jak ktos ma pytania w kwestii funkcjonowania takich firm - mozecie pytać bo mam ich tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
dobrarada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
dobrarada świetnie to przedstawiłaś
![]()
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: podobieństwa i różnice
Cytat:
Oriflame - 17 ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, nie wiem czy dobrze myślę...
chodzi o avon jeśli zakupy są poniżej 150 zł, np 40 zł to po rabacie 15% to coś będzie kosztowało 34 zł. Ale trzeba będzie zapłacić 10 zł za przesyłkę, czyli 34 + 10 = 44 zł. w związku z tym dopłata do interesu 4 zł. czy tak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Jestem w Ori i muszę przyznac, że na początku mi się to podobało. Jednak ze względu na wyższą cenę (niż w Avonie) nie mam praktycznie szans ze sprzedaniem kosmetyków wśrod koleżanek (licealistek). Większośc moich klientek to koleżanki mamy i ciocie. Poza tym myślę, że Ori ma o wiele słabsze katalogi (chodzi o estetykę) od Avonu, gdzie kosmetyki są ładniej przedstawiane. Ponadto Avon ma bardzo udaną serię Naturals i do tego w przystępnej cenie. Reasumując Avon- raczej dla nastolatek, które nie mają zbyt duzo pieniędzy a Ori- dla pań z uregulowaną sytuacją finansową
![]() Jeśli chodzi o ilosc konsultantek w mojej klasie są dwie z Avonu i ja z Ori ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Budowanie swojej grupy w Avonie jest jak najbardziej możliwe !!! Wtedy Konsultantka staje się Liderem Sprzedaży (dawniej Koordynator) i pozyskuje nowe Konsultantki (a także w dalszym ciągu klientów).
Tworzę taką grupę na terenie Krakowa i okolic, może ktoś się przyłączy? Pozdrawiam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
A ja najpierw byłam klientką AVONu, potem konsultantką, a teraz jestem liderką.Moja ówczesna koordynatorka nie zajmowała sie mną "w pierwszych katalogach",a to ważne na początku.Pokazac jak pozyskiwac klientów, pomóc uzupełnic zamówienie tak ,aby nowa konsultantka otrzymała gratisy na starcie czy dac darmowo nowy katalog-jesli sie skończyły. Ja pomagam moim konsultantkom,nawet domawiam z nimi do kwoty 150zł, aby nie płaciły 10 zł. za małe zamówienie.
jeśli chodzi o szkolenia to tzw. sprzedażne sa rewelacyjne ,bo prezentują nowości katalogowe i podnoszą kompetencje konsultantek. szkolenia kosmetyczne są konieczne, aby uzyskac fachowa wiedzę o poszczególnych kosmetykach, abyśmy prawidłowo informowały klientki o kosmetykach-aby nie napytały sobie biedy nieprawidłowo dobranym kosmetykiem. Avon do w/g mnie fajna sprawa jesli lubisz kosmetyki,ludzi, masz ochotę się rozwijac interpersonalnie.Tak więc zapraszam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja zostałam konsultantką Oriflame po tym jak moja kosmetyczka powiedziała mi żebym nie używała kremów z Avonu bo uczulają. Jeżeli masz swojego sponsora to wpisowe kosztuje tylko 1zł. Zapraszam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem konsultantką Avonu. Jestem zadowolona
![]() W maju będzie juz rok ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.