![]() |
#211 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Być konsultantką... Avon, Oriflame...
nasze forum to nie słup ogłoszeniowy dla konsultantek i konsultantów.
proszę tutaj nie spamować, bo posypią się bany jak z rękawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Przyczajenie
|
Co do katalogów- Oriflame jest ok -ale dla nas!!! Osoba która nie miała styczności z obiema firmami oglądając katalog wybierze produkty AVONU;/ bo są lepiej ukazne (jak dla mnie wole Oriflame bo znam kosmetyki ale osoby które dostały katalog od koleżanki i nie mają kontaktu z konsultantką - ani nawet nie starają się jej szukać to jest on mało interesujący;/) to tak jak z gazetami którą kupicie? macie dwie do wyboru i obie widzicie pierwszy raz, napewno wybierzecie tą która przykuje waszą uwage! A avon bardziej przykuwa - dlatego też avon tu niestety ma +;/
A nie ukrywajmy pierwsze wrażenie dużo daje! Bo niestety wiele osób zamiast patrzeć na jakość patrzy na wygląd oraz sposób ukazania produktów;/ I to jest wielki błąd!! Edytowane przez V!k! Czas edycji: 2009-03-01 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ten temat od tego jest, jeśli ktoś zadaje pytanie, to przecież trzeba odpowiedzieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tego gdzie co jest produkowane to dla mnie większego znaczenia nie ma byle by nie szkodziło, spełniało moje oczekiwania za rozsądną cenę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
Tutaj nie chodzi by sobie dogryzać na temat tych firm.
Myślałam,ze to wątek służący wymianie doświadczeń,pomocny a jak na razie wytykamy sobie to co dana firma ma na nie. ![]()
![]() |
#216 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
(tak tak, mam uraz do "góry" wizażu) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
Witam
Dziwi mnie podejście do tematu-Oriflame-Avon. Jednemu odpowiada to,drugiemu-owo.Pozostaje jedno pytanie:jak macie do wyboru produkt lepszy,trochę droższy-czy tańszy-to po który sięgniecie? (kawa Sido-2,00zł-kawa innej marki-3zł). Dlaczego w Ori jest drożej-do wszystkich kosmetyków pielęgnujących ciało(żele,kremy p/prysznic,płyny do kąpieli) dodawane są składniki nawilżające-czego niestety brak w Avonie. Mam skórę suchą,a od czasu do czasu jestem z wizytą ziązaną z noclegiem u kuzynki,która ma też produkty z Avonu,kremy do twarzy mam swoje-ale nie byłabym sobą żeby nie spróbować żeli pod prysznic od konkurencji-efekt suchej,ściągniętej skóry mam zawsze po powrocie do domu. Na opakowaniach Oriflame też zpotkacie się z napisem-Made in China-,Indonesia,Germany,Poland (Time Reversing),England-ale to świadczy o tym,że Oriflame ma fabryki w różnych częściach świata-i nie żawsze jest tam produkowany kosmetyk-w innej fabryce jest produkowany kartonie,w innej słoiczek a w jeszcze innej krem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po 2. kosmetyki trzeba dopasowywać i Twoja kuzynka może mieć inne potrzeby skóry i tym samym krem inaczej działający niż Twoje Po 3. po co znowu gadka: droższe = lepsze? Po 4. prosze spojrzec obiektywnie i czasem kreytycznie na Ori, bo napewno też idealne nie jest I to prawda, że zazwyczaj konsultantki Ori zachwalają bardzą swoją firmę, nie ma minusów, poprostu ideał... Kolejny przykład. Heh |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
Co do zachwalania ORi, to różnie...
Ja mówię klientkom wprost, ten produkt nie jest polecany przez inne klientki ![]() Nie mówię tekstów w stylu: Super, bierz, najlepszy! ZERO WAD! To nie prawda, każde kosmetyki mogą mieć jakieś nie ciekawe zalety ... zależy od cery... od wymagań. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
właśnie zgadzam się, jeżeli coś nie jest fajnego to mówie wady danego produktu!! zawsze!!(no chyba że jeszcze go nie znam no to wtdey mówie że nie moge powiedzieć własnych odczuć ;/;/) a wogóle co innemu nie odpowiada to nie znaczy ze drugiemu też nie, więc niektórzy mimo tego że powiedziłam wade to i tak kupiły i były bardzo z produktu zadowolone. Więc to nie jest tak że zachwalamy za wszelką cene!!!
Edytowane przez V!k! Czas edycji: 2009-03-04 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Konto usunięte
|
Również w zwyczaju mam mówić opinie na temat kosmetyków klientkom i często niepochlebne ale tutaj miałam na myśli zachowanie na forum i porównywanie do avonu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Przyczajenie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;11251964]Po 1. śmiem spekulować, że znalazłabyś krem odpowiedni do swojego typu cery w Avonie
Po 2. kosmetyki trzeba dopasowywać i Twoja kuzynka może mieć inne potrzeby skóry i tym samym krem inaczej działający niż Twoje Po 3. po co znowu gadka: droższe = lepsze? Po 4. prosze spojrzec obiektywnie i czasem kreytycznie na Ori, bo napewno też idealne nie jest I to prawda, że zazwyczaj konsultantki Ori zachwalają bardzą swoją firmę, nie ma minusów, poprostu ideał... Kolejny przykład. Heh[/quote] Mylisz się-zanim poznałam produkty Ori- kupowałam w Avonie-niestety te kosmetyki mnie uczulały,nie tylko kremy do twarzy,również dezodoranty,wody,mgiełka do twarzy z zieloną herbatą... Co złego jest w tym,że chwalę to co jest dla mnie dobre??? A konsultantki Avonu nie chwalą swojej firmy?,dziwne,że tylko te z Ori to robią |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
Mam małe pytanko? dlaczego jak szukam katalogów z obu firm to z avonu znajde aktualny katalog i do tego jeszcze dwa nastepne a w oriflame zawsze aktualny? od czego to zależy? bo zawsze mnie to dziwiło...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez wskazówka Czas edycji: 2009-03-05 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.oriflame.pl/prod/indexCatalog.jhtml |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie o co chodzi w oriflame z tym kredytem 500zł.Ja zapisałam się niedawno najpierw złożyłam zamówienie za 60pp a po jakimś czasie z tego samego katologu dobiłam do 100pp. Ktoś mi tłumaczył, że jeśli się nie zamówi odrazu za 100pp to jest się na tym kredycie. Co to oznacza bo ja nic z tego nie rozumiem?Jak nie zamówie w trzech katalogach za 500zł to ponoszę jakąś odpowiedzialność finansową?Z góry dziękuję za odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Radzę zwrócić uwagę na podkreślony wyraz. Na katalogu Avonu takiego dopisku nie zauważyłam ![]() [1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;11251964]Po 1. śmiem spekulować, że znalazłabyś krem odpowiedni do swojego typu cery w Avonie Po 2. kosmetyki trzeba dopasowywać i Twoja kuzynka może mieć inne potrzeby skóry i tym samym krem inaczej działający niż Twoje Po 3. po co znowu gadka: droższe = lepsze? Po 4. prosze spojrzec obiektywnie i czasem kreytycznie na Ori, bo napewno też idealne nie jest I to prawda, że zazwyczaj konsultantki Ori zachwalają bardzą swoją firmę, nie ma minusów, poprostu ideał... Kolejny przykład. Heh[/quote] Ja akurat się zgodzę z tym nawilżaniem, ale nie po to, aby skrytykować Avon, lecz po to, by pochwalić Oriflame. Mianowicie chodzi o mydła. Mydła z Oriflame to jedyne mydła, na które moja skóra nie reaguje swędzeniem, zaczerwienieniem lub pieczeniem. A używałam mydła najróżniejsze, kiedyś nawet jakieś apteczne. I nic. Mydło polubiłam dopiero wtedy, gdy poznałam Oriflame ![]()
![]() |
![]() |
#231 |
Konto usunięte
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;11297616]Często było, że konultantki Ori ostro jechały po Avonie. Ori najlepszy itd
[/quote] no wlasnie dlatego uwazam e watek powinien byc zamkniety bo prowokuje tylko do przepychanek slownych i zachwycania sie jednym na niekorzysc drugiego choc obie firmy maja swe plusy i minusy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak samo może byc, jeśli masz zamówienie na więcej niż 500 zł - np. 620 zł. To jedną paczkę zamówic musisz za (do) 500 ZŁ, a drugą paczkę musisz zamówic za 120 zł i zapłacic za to przy odbiorze. (Niestety tak jest). Ale jeśli będziesz regularnie płaciła i raz na katalog robiła paczkę, to już niedługo Twój kredyt powinien sięgnąc 1000 zł - ja tak właśnie mam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
A np na Świeta bonus kredytowy-2000zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Przyczajenie
|
Hej niedawno zostałam konsultantką oriflame i biorę udział w Programie Witamy. Mam pytanie czy przy zamówieniu automatycznie odliczane są te rabaty 20zł, 30zł czy trzeba dostać jakiś kupon i wówczas wypełnić to w formularzu zamówienia. Tak się zastanawiam składałam zamówienie przez internet i widziałam że było napisane że będzie rabat 20zł, gdy złożyłam zamówienie nie odliczyło mi żadnego rabatu tylko było napisane że dotarłam do drugiego etapu i w następnym katalogu będę miała zniżkę 30zł, już sama niewiem o co chodzi. I jeszcze jedno pytanko czy jak zmówienie jest za 100pp a nie ma jakiś produktów dostępnych, z tych zamówionych to jak liczone sa pp, dopiero jak dotrze reszta to dobije mi do setki do tego wcześniejszego zamówienia czy do tego z którym to przyjdzie, czy wogóle przyjdzie osobna paczka i będę musiała płacić za przesyłkę, a jeśli tak to jak zrobić żeby niepłacić ?Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Punkty z niedostępnych produktów wliczają się dopiero do następnego zamówienia i do niego się dołączają, nie musisz więc dodatkowo płacić ![]() I ponawiam pytanie: kto Was wprowadza do Oriflame, to są podstawowe sprawy wyjaśniane na 1, max. 2 spotkaniu...
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
hej, mozecie mi powiedziec czy w kazdym katalogu ten próg darmowej przesyłki czyli 150 zł jest stały? Czy im dłużej jestem konsuktankta to on wzrasta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
Dot.: By? konsultantk?... Avon, Oriflame...
je?li mówisz o Avonie, to nie.
?eby przesy?ka przysz?a do domu za darmo (bez kosztu realizacji ma?ego zamówienia, tj 10z? doliczane do faktury) to zmówienie musi byc na 150z? po cenach katalogowych. Je?eli zamawiamy na ten sam katalog po raz 2. lub 3. (s? dost?pne 3 terminy na ka?dy katalog) to zamowienie przyjdzie za darmo nawet jesli jest na 50z?. Wa?ne zeby pierwsze zamowienie w danym katalogu by?o na 150 ![]() Na w?tek trafi?am, bo chcia?am gdzie? zostawic informacje ze mozna sie do mnie zglaszac jesli chcialoby sie zostac konsultantk? Avonu, jestem Liderk? Sprzeda?y we Wroc?awiu.. ale tu chyba nie wolno tego typu rzeczy pisac? Mo?e wiecie gdzie moge cos takiego zamie?cic? Jeszcze nigdy sie nie og?asza?am w necie heh ![]() Jakby ktos wiedzia? to prosze o info na /ciach/ Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-06-07 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Hmm ;D Ja zaczynam dopiero jako konsultantka Oriflame.. kompletnie nie wiem jak pozyskać klientów, głównie zależy mi na zarobieniu paru groszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.