|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Być konsultantką... Avon, Oriflame...
- przejrzyj ten wątek
- przejrzyj 3 części wątku "Wszystko o Oriflame" - przejrzy Internet - zadzwoń do Sponsora Kolejność dowolna ze wskazaniem na Sponsora na pierwszym miejscu
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Hmm oto chodzi, że osoba, która mnie do tego zachęciła też w sumie dopiero zaczyna..
poczytam wątki na pewno )
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
To do Lidera lub Dyrektora. Nie gryzą, a chętnie pomogą
|
|
#244 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() 2. Jak buduje się grupę sprzedaży? o co w tym chodzi? ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Czy to to samo kiedy zarejestruje sie na stronie oriflamu czy u osoby z Oriflaimu ze swojego miasta? i czy kiedy zarejestruje sie na www lub u osoby współpracujacej z Oriflamem to zamowienia będą wysyłane na moj adres prosto do domu? czy będę musiala po nie chodzic do jakiegoś punktu? |
|
|
|
|
|
#245 |
|
Przyczajenie
|
mam prosbe pomozcie pytanko czy jak jestes konsultantka avon to trzeba sie rozliczac z urzedem skarbowym? prosze szybka odpowiedz z gory dzieki
|
|
|
|
|
#246 |
|
Konto usunięte
|
ja jestem i nigdy sie nie rozliczalam
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytanie tylko ile konsultantek ma tę DG i rozlicza się z US, przypuszczalnie niewiele, bo najprawdopodobniej zamiast zarabiać, musiałyby dopłacać do tej całej zabawy. |
|
|
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
mam takie pytanko do do konsultantek avon, czy tam liderów itp.
ostatnio z powodu braku czasu przez pół roku nie składałam zamówień, a dziś właśnie zgłosiła się do mnie osoba która chcę zostać konsultantkom, nie wiem co mam zrobić, jakieś rady? bo żeby zbudować jakby swoją grupę trzeba mieć minimum kilka konsultantek, chyba 3 nie pamiętam?
|
|
#249 |
|
Przyczajenie
|
nieopłacona reklama
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-10-04 o 19:50 |
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Witam kobietki,
Mam nadzieje ze pisze swojego posta w dobrym dziale, jezeli nie, to prosze o wybaczenie ale nie wiem do ktorego tematu sie zwrocic. Jako ze jestem konsultantka Oriflame dopiero od 13 katalogu i zaczelam w polowie. Zostalam nia naprawde przez wielki przypadek, poniewaz chcialam zamowic sobie kosmetyk przez stronke www no i zalogowalam sie, nie wiedzac, ze zapisalam sie jako nowa konsultantka Po dluzszym zastanowieniu, stwierdzilam ze to nawet niezly pomysl, poniewaz mieszkam bardzo daleko od miasta, na wsi i nie ma tutaj zadnych konsultantow Oriflame i Avon. Ja na razie nie pracuje wiec spokojnie moge sie zaangazowac we wspolprace z Oriflame i nie ukrywam, sprawia mi to wielka przyjemnosc.... Przez dwa katalogi dostalam tyle zamowien, ze za te kosmetyki ktore sobie wybralam dla siebie, w zasadzie nic nie place, a wczesniej nie mialam czasu nawet jechac po cokolwiek dla siebie do sklepu. Stwierdzilam ze zamowienia ktore dostaje, pomoga mi powolutku potestowac rozne kosmetyki oraz byc bardziej zadbana kobieta (na co nie mialam nigdy czasu ani finansow). Mam jednak pare pytan i prosbe o pomoc.... W katalogu 13 nazbieralam ponad 100 punktow w zasadzie w jeden dzien i nie sprawilo mi to zadnych trudnosci, poniewaz podzwonilam po najblizszej rodzinie, zanjomych. Chcialam zalapac sie na ten zestaw promocyjny z probkami. Od swojej "sponsorki" dostalam rowniez wszystkie probeczki ktore chcialam, taniej niz sa one dostepne w Ori. i mam caly zestaw wszystkiego do testowania i do pokazywania klientom. Katalog 14 wchodzi dopiero od jutra, a ja mam zrobione ponad 100 punktow z niego juz tydzien temu. Zamowienia rowniez od znajomych i rodziny. Zakupilam ponad 20 najnowszych katalogow, zrobilam sobie ulotke reklamowa ktora wkladam do kazdego z katalogow, zrobilam reklame ktora wisi na tablicy na wsi i porozdawalam katalogi po skrzynkach na listy na mojej ulicy. I tutaj sie zaczynam martwic poniewaz nikt sie nie odzywa. Na wsi jest troche problemow z kosmetykami ogolnie, bo ludzie pracujac na polach (a sa to najczesciej Panie powyzej 60-80 roku zycia) raczej nie mysla o upiekszaniu sie. Pytanie do dluzej dzialajacych w branzy: jak wyrobic sobie dobra opinie u ludzi ktorzy maja rozne uprzedzenia, przyzwyczajenia lub sa po prostu starsi i zyja z mysla, ze im juz niczego nie trzeba??? Moze sie to wydawac dosc dziwne, ale naprawde bardzo malo osob jest na tej ulicy ktorzy sa mlodsi niz 50 lat.... Nie chcialabym sie narzucac swoim sasiadkom a musze podkreslic tutaj, ze w zasadzie zadna z Pan mnie osobiscie nie zna, bo mieszkam w tej wiosce dopiero od kwietnia.Drugie moje pytanie dotyczy tych "testerow do okreslania rodzaju cery". Zamowilam te platki do cery ale Oriflame stwierdzilo ze nie maja na stanie tych ulotek dodawanych do zestawu. Czy moglabym prosic ktoras z Was o przeslanie mi takiej ulotki droga meilowa badz wytlumaczenia na czym polegaja te testy? Chcialam dobrac sobie jakis krem do cery, mojej mamie, tesciowej.... ale zupelnie nie mam pojecia jak tego zestawu uzywac. Bardzo prosze o jakiekolwiek dobre rady i pomoc w poczatkach mojej dzialalnosci w tej wspanialej firmie. Pozdrawiam wszystkie Panie z Oriflame, Marta |
|
|
|
|
#251 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem konsultantką Oriflame też niezbyt długo. Również nie potrafię się narzucać
ale udało mi się przekonać kilka osób do kosmetyków Oriflame. Uważam, że musisz rozmawiać z każdym potencjalnym klientem. A szczera rozmowa o kosmetykach jest kluczem do sukcesu. Jeśli ktoś chciałby jakiś produkt ale się wacha bo nie wie np. czy będzie odpowiedni do jego wrażliwej skóry, powiedz, że załatwisz próbkę. Jeśli coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to napisze![]() Pozdrawiam, Monika. |
|
|
|
|
#252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=14583616
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam kiedyś straszną ochotkę się zapisać
![]() Niesteety trzeba mieć te 18 lAt nO cuż albo zgodę od rodzica na co ja nie mogę raczej liczyć
|
|
#254 |
|
Konto usunięte
|
ja bylam w avonie ale bylam na wakacje za granica i nie wiem co zorbic by ze tak powiem odnowic znow, nie oplaca mi sie skladac zamowienia tylko po to by miec nowe katalogi
|
|
|
|
|
#255 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o współpracę z Oriflame chętnie odpowiem na Wasze pytania. Ja sama niedawno temu zaczęłam zarabiać w Oriflame, więc jestem na bieżąco ;-)
|
|
#256 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Czy jest tutaj konsultantka ORIFLAME z Leszna(woj.wielkopolskie) lub okolic?? Chętnie obejrzę katalog i zamówię kosmetyki
|
|
#257 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hej jesli jestes taka chetna do pomocy to do ciebie sie zwracam. Otoz znajoma zaproponowala mi prace jako konsultantka Oriflame. Jutro mam sie z nia spotkac i omowic wszystko, jednak chcialabym najpeirw wiedziec jak taka praca wyglada. z gory bardzo dziekuje za odp. |
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
zapisujesz się, dostajesz zestaw powitalny (segregator z materiałami pomocnymi na początku
) i 3 katalogi + cenniki. Potem przychodzi Ci pocztą Twoja karta klubowa, której będziesz potrzebowała do "wylegitymowania się" - np. przy odbieraniu zamówień bądź spłacaniu faktur itp. Na karcie jest Twój numer konsultanta, czyli Twój identyfikator w Oriflame i zarazem login na stronie www (którą warto odwiedzać, bo znajdziesz tam różne specjalne oferty, newsy, wiele informacji, no i pełną ofertę produktów - także spoza katalogu). Potem już tylko korzystasz z przywilejów możesz chodzić na różne szkolenia, i przede wszystkim - sprzedawać kosmetyki. Klienci płacą Ci kwotę, która jest w katalogu, Ty z kolei jesteś rozliczana z cen zawartych w aktualnym cenniku - tj. 77% ceny katalogowej. W cenniku jest też wartość punktowa (PP - punkty premiowe) każdego produktu. Ilość punktów zdobyta w danym okresie obowiązywania katalogu (tj. 3 tygodnie) jest podstawą do wyliczania różnych premii itp. Podstawowym progiem jest 100 PP, ponieważ jesteś wówczas zwolniona z opłat wysyłkowych itp. To chyba takie podstawy, reszty na pewno dowiesz się od swojego Sponsora w razie pytań pisz
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
o dzieki wielkie, troche mi to przyblizylo sytuacje. mam jeszcz etakie pytanka:
1.czy po za tymi oplatami przesylki ponosze jeszcze jakies koszty?? 2. czy w umowie jest zawarta np ilosc produktow ktore zobowiazuje sie sprzedac? 3.jak zdobywacie klientow, po za znajomymi i rodzina?? 4. czy ta praca nie koliduje z waszymi innymi obowiazkami?? np ja sie ucze i jednak musze troche czasu znalesc na szkole ![]() pozdrawiam
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
proszę bardzo
![]() 1. Opłaty do każdego pierwszego zamówienia w danym katalogu doliczane jest 2 zł, za które dostajesz 3 następne katalogi, cennik, biuletyn klubowy oraz druczek zamówienia. jeśli są jakieś dodatkowe akcje rekrutacyjne to chyba jedna ulotka na ten temat też jest gratis. jeśli wchodzi jakaś ekstra nowość to też dostajesz próbkę za darmo. dopóki nie zamówisz w danym katalogu produktów za 100 PP to za każde zamówienie płacisz 5 zł (tzw. opłata detaliczna) - ale nie jest trudno zrobić te 100 PP, najlepiej pierwsze zamówienie zebrać większe, żeby nie musieć płacić, a potem możesz zamawiać nawet po jednej rzeczy inaczej ma się sprawa jeśli chodzi o tzn Biura Regionalne - są to placówki prowadzone przez konsultantów (zwykle dyrektorów), gdzie można odebrać zamówienie, kupić katalogi, wypróbować nowości i są miejscem spotkań konsultantów, jednak nie mają statusu filii, tzn nie ma tam kasy, gdzie można płacić faktury. Jeśli zamawiasz na biuro regionalne, to za każde zamówienie poniżej 100PP (nawet jeśli w danym katalogu już zrobiłaś) wiąże się z opłatą wysyłkową 10zł, a ponadto musisz zamówić jeden produkt z listy na dany katalog. produkty te są dość uniwersalne i w atrakcyjnych cenach, jeśli Ci jednak nie pasuje żaden, możesz wybrać opłatę 8 zł. Konsultantki często kupują też te produkty nawet jak mają 100 PP, ale jest to możliwe tylko w biurze regionalnym. Tak więc jeśli masz w pobliżu tylko biuro to chcąc uniknąć opłat musisz zdyscyplinować klientki i składać mniej zamówień, ale większych, a nie kilka drobniejszych. Poza tym sama kupujesz katalogi, próbki, etc. Jest jeszcze coś takiego, że jeden egzemplarz przychodzi pocztą do domu, ale sama jestem dopiero od września w Ori i dostałam póki co tylko jeden katalog tą drogą i nie wiem, od czego to zależy :P 2. nie ma takich limitów, możesz nawet nie zamawiać nic jednak opłaca się robić większe zamówienia z uwagi na brak opłat, premie itp przy okazji zarabiasz ![]() 3. sama się zastanawiam najlepiej z polecenia. zawsze możesz też zaczepić sąsiadkę, dogadać się z fryzjerem i zostawić na stoliczku z prasą katalogi i kontakt do siebie (planuję tak zrobić ) itp.4. jestem w klasie maturalnej i na razie daję radę to od Ciebie zależy, ile poświęcisz czasu na pracę. warto czasem coś doczytać w internecie (fora, opinie o kosmetykach, porady). zależy też jak daleko masz do filii czy biura, bo trzeba odbierać paczki (możesz też zażyczyć sobie dostawę kurierem do domu - zamówienie powyżej 100 PP, ale wtedy chyba trzeba od razu zapłacić). warto się też wybrać na szkolenia, ale są organizowane na tyle często, że na pewno dasz radę pogodzić to ze swoimi planami ![]() chyba tyle na początek Ci wystarczy
|
|
#261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny baaaaardzo mi pomogłyscie, serio bo nigdzie w necie nie moglam znalesc konkretnych informacji a tu prosze
jeszcze raz wielkie dzieki
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za sprostowanie, jeszcze się we wszystkim nie orientuję
wiem, że 2 zł jest za 2 katalogi, ale jako że są dodawane automatycznie razem z tymi darmowymi rzeczami, to tak zbiorczo napisałam, zwłaszcza, że nie wiedziałam, że można je usunąć w zamówieniu (btw jak? ) - edit: już chyba wiem - w 'zobacz oczekujące'
Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2009-10-18 o 21:08 |
|
|
|
|
#265 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, dlatego pytam, jak usunąć, bo nie wiedziałam, że jest taka możliwość
dzięki
|
|
#267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
no to wszystko jasne
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sorki za offtop, ale może pomożecie rozszyfrować datę, mianowicie zamowilam z allegro krem pod oczy i szminke AVON, na odwrocie kremu pod oczy jest napisane Z190809 jest to data produkcji czy wazności? Natomiast na szmince jest napisane G050908 i tu pada takie samo pytanie
Prosze pomózcie, bo jeśli okaże się ze dostałam przeterminowane kosmetyki |
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
tutaj widnieje data produkcji
+ powinna być na opakowaniu ikonka z zakrętką w kórej wpisana jest liczba miesięcy, ile miesięcy produkt jest przydatny do użytku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

poczytam wątki na pewno
)

to od Ciebie zależy, ile poświęcisz czasu na pracę. warto czasem coś doczytać w internecie (fora, opinie o kosmetykach, porady). zależy też jak daleko masz do filii czy biura, bo trzeba odbierać paczki (możesz też zażyczyć sobie dostawę kurierem do domu - zamówienie powyżej 100 PP, ale wtedy chyba trzeba od razu zapłacić). warto się też wybrać na szkolenia, ale są organizowane na tyle często, że na pewno dasz radę pogodzić to ze swoimi planami