Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-10, 11:31   #2971
karothka
Raczkowanie

GG do karothka
Dot.: Kielce

Marysia - wspolczuje Ci, ale slyszalam, ze wiele osob ma wlasnie problemy z ksiedzem.Glowa do gory!

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 11:42   #2972
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak u Was z zaproszeniami? my już prawie wszystkie mamy rozdane. Część wysłaliśmy pocztą, do części gości pojechalismy. Tak pół na pół
Wkleję jeszcze fotkę naszych zaproszeń

.... i nie wkleję zdjęc bo się baterie rozładowały trzeba je naładować
Kalex ile wczesniej zaczęlaś rozwozić zaproszenia?? Ja mam ślub 2 sierpnia i planuje zacząc zapraszać od maja...

A piesek jaki ma śmieszny nosek cudny zwierzaczek
Stary 2008-04-10, 11:45   #2973
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Kalex ile wczesniej zaczęlaś rozwozić zaproszenia?? Ja mam ślub 2 sierpnia i planuje zacząc zapraszać od maja...
Od maja? My planujemy cały czerwiec na to poświęcić.
Stary 2008-04-10, 11:51   #2974
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

gazelcia - pierwsze zaproszenia rozdaliśmy w Świeta Wielkanocne - było to podyktowane względami praktycznymi u mnie w jeden dzień była większa część rodziny, u TŻ w drugi dzień Świąt i korzystając z okazji rozdaliśmy 1 turę zaproszeń i od tamtej pory sukcesywnie zapraszamy reszte gości albo je wysyłamy
potwierdzenie przybycia daliśmy do 31 maja

a piesek ma zdarty nos i najbardziej lubie jak własnie taki ma, bo wtedy jest różowiutki i miękki jak gumeczka
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 11:57   #2975
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Od maja? My planujemy cały czerwiec na to poświęcić.

Ja bym już na początku lipca chciała mieć gotową listę gości, którzy będa na wesleu, to dlatego. Jak poszukiwania cukierni ??
Stary 2008-04-10, 12:14   #2976
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym już na początku lipca chciała mieć gotową listę gości, którzy będa na wesleu, to dlatego. Jak poszukiwania cukierni ??
A macie już zaproszenia? My jeszcze nie, bo lista gości nie dokończona

Po innych cukierniach pojeździmy w przyszłym tygodniu. Wy, w której zamawiacie tort?
Stary 2008-04-10, 12:35   #2977
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
A macie już zaproszenia? My jeszcze nie, bo lista gości nie dokończona

Po innych cukierniach pojeździmy w przyszłym tygodniu. Wy, w której zamawiacie tort?
Zaprosznia już mamy wybrane - projektował mi brat. Wydrukowane będe na początku przyszłego tygodnia, także pewnie już najbliższym damy jak tylko beda i je wypisze, mam nadzieję, że nie będę się myliła

My chcemy zamówić u Janusza, albo u Dorotki - jeszcze decyzja nie podjęta Zdecydujemy się pewnie jakoś na dniach, bo w sumie najwyzsza pora

Macie jakiś model zaproszenia upatrzony??
Stary 2008-04-10, 12:39   #2978
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilusto Pokaż wiadomość
Witam ponownie!
Kombinowałam z namiotem na wesele, ale jak się okazało - zbyt dużo zamieszania i niestety nic z tego nie będzie!
Zarezerwowałam termin w Pałacu w Kurozwękach i stąd moje pytanie...
Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie, czy ktoś robił tam imprezę? Na co trzeba zwrócić uwagę???
Jestem z Kielc i ok. 55km. do pokonania....
Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie,
Pozdrawiam!
Ja mam znajomą, która robiła wesele w Kurozwękach. Koszty im wyszły straszne, podnieśli im stawki o 30% na dwa tygodnie przed weselem( zwróćcie uwagę na zapisy w umowie!), do tego oddzielnie liczyli każdą kromkę chleba i herbatę, którą sobie goście zamówili. Generalnie duuuużo zdrowia ją to kosztowało i w życiu by tej sali nie wybrała(mimo, że bardzo ładna), gdyby wiedziała co ją czeka.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:44   #2979
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
a czemu robi Wam problemy? w jakiej parafii bierzecie ślub?
My jutro idziemy do kancelarii zanieść już wszystkie dokumenty, a dziś TŻ idzie do swojej parafii po akt urodzenia i bierzmowania
W kościele mamy remont. Księdzu bardzo nie spodobało sie to że chcemy wziąć ślub w innej parafii. Załatwiliśmy to w ten sposób że wszystkie formalności koszta ponosimy w naszej parafii a w tamtej( żeby mój księżunio nie był stratny) co łaska za światło i nam udostępnia świątynie. Ja jak zobaczyłam nasz kościół to mało nie zemdlałam. Istne pobojowisko. Wszędzie rusztowania kurz i folie. Jednak księżunio nie był z tego powodu zadowolony zaczął wydziwiać i stwierdził że chcę zrobić ze ślubu paradę skoro mi rusztowania przeszkadzają.

co do zaproszeń my mamy takie W rzeczywistości wyglądają o wiele lepiej. Wszystkim sie strasznie podobają.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1404.jpg (29,4 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2008-05-19 o 07:06
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:46   #2980
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Zaprosznia już mamy wybrane - projektował mi brat. Wydrukowane będe na początku przyszłego tygodnia, także pewnie już najbliższym damy jak tylko beda i je wypisze, mam nadzieję, że nie będę się myliła

My chcemy zamówić u Janusza, albo u Dorotki - jeszcze decyzja nie podjęta Zdecydujemy się pewnie jakoś na dniach, bo w sumie najwyzsza pora

Macie jakiś model zaproszenia upatrzony??
Sama wypisujesz zaproszenia, nie drukujecie? Takie zaproszenia zamówimy i będą wydrukowane razem z gośćmi.

Na zamawianie torta faktycznie już pora. Mam nadzieję, że zamówimy w przyszłym tygodniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 292342519_2.jpg (138,4 KB, 50 załadowań)
Stary 2008-04-10, 12:48   #2981
gazelcia
Raczkowanie

lilusto a gladałaś na żywo salę w Kurozwękach?? Bo mi się nie wydaje, żeby ona była aż tak duża...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 12:51   #2982
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Sama wypisujesz zaproszenia, nie drukujecie? Takie zaproszenia zamówimy i będą wydrukowane razem z gośćmi.

Na zamawianie torta faktycznie już pora. Mam nadzieję, że zamówimy w przyszłym tygodniu

Wolę sama wypisac osoby, bowiem wydaje mi się, ze to dodaje duszy Moje możesz sobie zobaczyć na www.magdaitomek.pl - bynajmniej jego środek w wersji zaproszenia na sam ślub.
Stary 2008-04-10, 12:55   #2983
Puchatek M.
Rozeznanie

Bardzo fajne, a jak z zewnątrz wyglądają? Zapraszacie niektórych tylko na ślub?
Stary 2008-04-10, 13:00   #2984
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo fajne, a jak z zewnątrz wyglądają? Zapraszacie niektórych tylko na ślub?
Z zewnątrz tez są takie kwiatuszki i dla odmiany piórko w kolorze rózowym
Na sam ślub zapraszam niektórych sąsiadów i osoby, które wypada zaprosić na slub, a nie chce ich miec na weselu
Stary 2008-04-10, 13:14   #2985
lilusto
Raczkowanie

Cytat:
lilusto a gladałaś na żywo salę w Kurozwękach?? Bo mi się nie wydaje, żeby ona była aż tak duża...
Salę oglądałam i jest wystarczająco duża. U mnie nie będzie tak dużo osób, bo ok. 100.
...dzięki za wszystkie komentarze! -są bardzo pomocne przy podelmowaniu wszelkich decyzji!
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 13:17   #2986
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Byłam w cukierni Pasternak z tymi 2 zdjęciami tortów które mi się podobają. Oczywiście wszystko mogą zrobić.
Za dodatkowe dekoracje - tak jak w moim przypadku 2 gołąbki - płaci się 30zł.

Jeśli chodzi o cenę tortu za 1kg - to jeśli ma być z masy marcepanowej i dodatki oczywiście marcepanowe to koszt 45zł;
jeśli tort ma mieć na wierzchu śmietanę z dodatkami ze śmietany to koszt 35zł.

Ja wybrałam tą tańszą opcję - bo niezależnie od produktu (czy marcepanu czy śmietany), dekoracja którą chcę, będzie wyglądała tak samo.
To dziwne co piszesz, bo mnie gościu tłumaczył, ze masę robią zawsze z bitej śmietany bo takie smaczniejsze a dekoracje z czego kto chce - mnie w wyglądzie bardziej podobaja sie te marcepanowe, gladkie torty w stylu angielskim, czyli u mnie ma być bita śmietana wewnątrz a marcepan na zewnątrz. Szczerze mówiąc nie pytałam o cenę za dekorację, bo u Braci Janusz było wszystko w cenie, więc nawet nie pomyślałam ze może być tu inaczej. Tzn za te kwiatki na każdym piętrze też będziesz płacić po 30zł?? czy tylko za te gołąbki bo już się pogubiłam. Kurdę żałuję ze nie zapytałam wcześniej o cenę tylko podawane tu na forum 32-35zl za kilo w Pasternaku przyjęłam za pewnik...:/

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:19   #2987
lilusto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
Ja mam znajomą, która robiła wesele w Kurozwękach. Koszty im wyszły straszne, podnieśli im stawki o 30% na dwa tygodnie przed weselem( zwróćcie uwagę na zapisy w umowie!), do tego oddzielnie liczyli każdą kromkę chleba i herbatę, którą sobie goście zamówili. Generalnie duuuużo zdrowia ją to kosztowało i w życiu by tej sali nie wybrała(mimo, że bardzo ładna), gdyby wiedziała co ją czeka.
...no właśnie! Tego nigdy nie da się przewidzieć. Przed imprezą wydaje się wszystko super, a po wszystkim przy rozliczeniu okazuje się że wszystkiego poszło dziwnie dużo, itp. No to dałaś mi teraz do myślenia! Ale dziękuję bardzo, bo takich właśnie sytuacji się obawiam! No cóż - poczekam jeszcze na inne komentarze, ale wielkie dzięki zasugestie!!!
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:21   #2988
malgorzatkka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
W kościele mamy remont. Księdzu bardzo nie spodobało sie to że chcemy wziąć ślub w innej parafii. Załatwiliśmy to w ten sposób że wszystkie formalności koszta ponosimy w naszej parafii a w tamtej( żeby mój księżunio nie był stratny) co łaska za światło i nam udostępnia świątynie. Ja jak zobaczyłam nasz kościół to mało nie zemdlałam. Istne pobojowisko. Wszędzie rusztowania kurz i folie. Jednak księżunio nie był z tego powodu zadowolony zaczął wydziwiać i stwierdził że chcę zrobić ze ślubu paradę skoro mi rusztowania przeszkadzają.
Należymy do parafii św Teresy od Dzieciątka Jezus

co do zaproszeń my mamy takie W rzeczywistości wyglądają o wiele lepiej. Wszystkim sie strasznie podobają.
Bedziemy pewnie przechodzić przez to samo, bo równiez planujemy zmianę kościoła. Ile wynosi "co łaska" za wszytskei formalności, żeby wiedzieć na co sie nastawić
malgorzatkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:39   #2989
mimezis
Raczkowanie

Wczoraj byłam w salonie by upomnieć się o nowe miary - bo rosnę i wybrać tasiemki do sukienki. Pół godziny czekałam zanim ktoś w ogóle miał chwilkę się mną zająć, okazało się że jedyna dziewczyna, która była uświadomiona co do mojej sukienki (zmieniałam przecież 1 model na inny, do którego wprowadziłam zmiany na wzór sukni jlo) przeniosła się do innego salonu. Te co zostały, nie wiedziały o jakie tasiemki chodzi, w ogóle który to był model, na nowe miary kazały mi przyjść dopiero w połowie maja, kiedy to mam zapisany termin 1 przymiarki. Normalnie już się boję tam pojawić w maju - każda laska co innego mówi. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Jeśli chodzi o papierki to mamy już prawie wszystko, za tydzień jadę robić ten warsztat komunikacji małżeńskiej co zastępuje 2 spotkania w poradni, next weekend TŻ przyjedzie na 1 spotkanie w poradni i żeby pójść razem do urzędu po to zaświadczenie i spisujemy protokół. Uff

Zaproszenia prawie wszystkie rozdane. Liczbę moich gości prawię całą znam, liczbę gości TŻ nie do końca - pewnie dowiem się w czerwcu, a chce jak najwcześniej by w miarę wolnych miejsc doprosić koleżanki.

Butki idealnie pasujące do sukienki widziałam w Deichmannie za 69zl! Białe, niski obcasik, odkryte palce a na nich pasek z kamieniami coś w stylu tych na mojej sukni. Wątpie, aby takiej jakości buty były wygodne i boję się o paluszki, ale może jednak kupić sobie je do kościoła, na zdjęcia a potem wsadzić w nogę coś mniej ładnego, zakrytego i wygodnego?co myślicie?

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:42   #2990
EVEEELIN
Raczkowanie

Hej dziewczyny dawno nie bylo na forum ale widze ze u Was przygotowania pełna para...Ponawiam swoje pytanie czy któras z Was robiła sobie kiedys makijaz w Instytucie Dr. Ireny Eris? Jesli tak to prosze o opinie. Ja ciasta i tort zamówiłam u Burasa na Białogonie. Bardzo fajny facet robi dobre ciasta i jest naprawde nie drogi.
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:45   #2991
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EVEEELIN Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dawno nie bylo na forum ale widze ze u Was przygotowania pełna para...Ponawiam swoje pytanie czy któras z Was robiła sobie kiedys makijaz w Instytucie Dr. Ireny Eris? Jesli tak to prosze o opinie. Ja ciasta i tort zamówiłam u Burasa na Białogonie. Bardzo fajny facet robi dobre ciasta i jest naprawde nie drogi.
Ile za kilogram ciasta i tortu sobie liczy?

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 13:52   #2992
EVEEELIN
Raczkowanie

Liczy sobie 42 zł za blaszke ciasta w której jest 4 kg ciasta. A za tort z tego co pamietam 30zł za kg.
Stary 2008-04-10, 13:56   #2993
agunia82
Zakorzenienie

No to rzeczywiście niedrogo, a że torty i ciasta robi pyszne (byłam na weselu gdzie były od niego właśnie wypieki) to raczej się na niego zdecyduje.

Dzięki śliczne za info

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 14:00   #2994
EVEEELIN
Raczkowanie

Mogłam cos pomylic dosłownie o jakies grosze bo tyle tego wszystkiego jest do zapamietania ze mi sie zaczyna wszystko mieszac, ale naprawde z czystym sumieniem moge pow. ze jest tani w porównaniu do innych cukierni.
Stary 2008-04-10, 14:08   #2995
malgorzatkka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EVEEELIN Pokaż wiadomość
Liczy sobie 42 zł za blaszke ciasta w której jest 4 kg ciasta. A za tort z tego co pamietam 30zł za kg.
A czy ciasta dowożone są na miejsce czy o to trzeba się zatroszczyc samemu???
malgorzatkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 14:25   #2996
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

marysia - przepraszam, że to napiszę, ale ten ksiądz jest ....
teraz to każdy może brać ślub w jakim Kościele mu się podoba, więc zupełnie nie rozumiem co on tak się wtrąca i jakie ma wymagania.

a rusztowania, nie no wcale nikomu nie przeszakadzają rusztowania podczas ślubu, przecież kurz, brud i puszki fab to codzienność na slubach

oj jakbym ja trafiła na tego księdza...czuję, że dostałby wiązankę

i nie rozumiem też czemu opłacanie ślub u tego księdza, skoro u niego nie będziecie brali ślubu on powinien dam Wam tylko kwitek, zgode (czyli czysta formalność, bo zgody nie może Wam odmówić) na wzięcie ślubu winnej parafii i jedynie za ten kwitek może Wam coś policzyć, a ślub to powinniście opłacić w parafii, w której będzie brac ślub...

ja jestem ciekawa co mi jutro nasz ksiądz powie, a konkretniej ile kasy zaśpiewa....
Stary 2008-04-10, 14:29   #2997
katalinka17
Zadomowienie

Dziewczyny a ja właśnie zauważyłam w salonie na sienkiewicza bardzo ładną sukienkę, tam na górze, widać za szybą 3 modele. Jedna z nich jest z jasnoróżową tasiemką.....boska, a teraz żałuję, że już się zdecydowałąm na inną

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 14:31   #2998
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

katalinka - to tylko chwilowe zauroczenie przecież i tak wybrałaś piękną suknię, w ktorej będziesz znakomicie wyglądać
Stary 2008-04-10, 14:35   #2999
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja właśnie zauważyłam w salonie na sienkiewicza bardzo ładną sukienkę, tam na górze, widać za szybą 3 modele. Jedna z nich jest z jasnoróżową tasiemką.....boska, a teraz żałuję, że już się zdecydowałąm na inną
weź pod uwagę fakt, że nie we wszystkich fasonach jest każdej z nas ładnie. I na pewno w sukni, która już wybrałaś wyglądasz najlepiej
Stary 2008-04-10, 14:37   #3000
katalinka17
Zadomowienie

Kochane, suknia ma taki sam fason,też z koronki, tylko jest przepasana różową tasiemką w pasie z kokardką...nie mam chyba wyboru, pójdę ktoregoś dnia, obejrzę z bliska, dowiem się jaka cena i przymierzę bo tak to będę się męczyła.
Może z bliska wcale nie jest taka śliczna?

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości