Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-10, 14:39   #3001
gazelcia
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Kochane, suknia ma taki sam fason,też z koronki, tylko jest przepasana różową tasiemką w pasie z kokardką...nie mam chyba wyboru, pójdę ktoregoś dnia, obejrzę z bliska, dowiem się jaka cena i przymierzę bo tak to będę się męczyła.
Może z bliska wcale nie jest taka śliczna?
Nie wiem naprawdę po co się tak nmęczyć
Stary 2008-04-10, 14:39   #3002
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a ja właśnie zauważyłam w salonie na sienkiewicza bardzo ładną sukienkę, tam na górze, widać za szybą 3 modele. Jedna z nich jest z jasnoróżową tasiemką.....boska, a teraz żałuję, że już się zdecydowałąm na inną
Ja też tak mam że teraz jak już wybrałam suknie i patrze na inne to mi się wydają ładniejsze, lepsze itd, itp.
I wiesz co wtedy robię? Przypominam sobie jak na mnie patrzyły osoby które były ze mną na przymiarce, jak wszyscy byli zgodni co do tego wyboru i jak miałam ochotę wyjść w tej sukni z salonu I wtedy mi wszystkie wątpliwości przechodzą. Bo przecież ta inna suknia niekoniecznie by nas tak zachwyciła po przymierzeniu.

Katalinka, widziałam Twoją sukienkę, ślicznie w niej wyglądasz i co najważniejsze na zdjęciach widać, ze dobrze się w niej czujesz. Także głowa do góry, to na pewno był dobry wybór

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 14:52   #3003
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Katalinka, widziałam Twoją sukienkę, ślicznie w niej wyglądasz i co najważniejsze na zdjęciach widać, ze dobrze się w niej czujesz. Także głowa do góry, to na pewno był dobry wybór
Katalinka pokaż swoją suknię
Stary 2008-04-10, 15:01   #3004
katalinka17
Zadomowienie

Dobra już milczę na temat sukni, ale wiecie, człowiek sie naogląda tych koronek, trenów, falban i też zaczyna miec wątpliwości.

Pochwalę się jeszcze zaproszeniami, z tym, ze troche zmodyfikowaliśmy, zamiast Katarzyna jest Kasia, uznałam, że jakoś mniej oficjalnie brzmi, oczywiście w środku jest już Katarzyna

Gazelciu, proszę, oto link do wątku w którym wkleiłam fotki...

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...84#post6786284
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kaka.JPG (24,5 KB, 79 załadowań)

SYN

Edytowane przez katalinka17
Czas edycji: 2008-04-10 o 15:03 Powód: dopisek
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 15:28   #3005
joasiatko
Raczkowanie

Ja jak byłam na 3 miesiące przed ślubem u PAsternaka, to też mi mówili, że za kilo 32-35zł, a teraz jak przyszło co do czego to wydziwiają jak mogą. Każdy tort ma masę na bazie śmietany, tylko wierzch może być z masy marcepanowej lub śmietankowej nio i dodatki. Jeśli masz marcepan na torcie-płacisz 45zł za kilo, jeśli śmietanę to 35zł. Jeśli chodzi o dodatkową zapłatę to tylko za gołąbki 30zł muszę dopłacić - wcześniej mi tego nie mówiono
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 15:36   #3006
gazelcia
Raczkowanie

joasiatko denerwujesz się już ??
wszystki dopięte na ostatni guzik ??
Stary 2008-04-10, 15:46   #3007
katalinka17
Zadomowienie

Mam nadzieję, gazelciu, że zauważyłaś link

SYN

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 15:48   #3008
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Mam nadzieję, gazelciu, że zauważyłaś link
Tatk tak zauważyłam - suknia śliczna bardzo ładnie w niej wygladasz - myslę, że nie masz się czym zadręczac.
Stary 2008-04-10, 15:51   #3009
joasiatko
Raczkowanie

Denerwuję się niestety...

U spowiedzi nie byliśmy jeszcze, w poniedziałek idę ustalić menu i dekorację sali, a poza tym to jutro mam spotkanie z orkiestrą, do fotografa (+ kamerzysty) i kierowcy autka które wynajęliśmy muszę tylko zadzwonić i potwierdzić ślub
Cieszę się, bo mama mi załatwiła za darmo przewóz autokarem gości weselnych.
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 16:08   #3010
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

stres przed ślubem to nic dziwnegochoć u mnie to TŻ bedzie się bardziej denerwować ode mnie znam go i wiem, że w tym dniu musze byc peła optymizmu, bo inaczej on padnie z nerwów
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 16:27   #3011
gazelcia
Raczkowanie

Przeważnie tak bywa, że to właśnie faceci liczą płytki w kościele podczas ślubu z nerwów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 17:34   #3012
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
My już mamy zamowiony tort weselny i ciasta
a ja dodatkowo jestem bardzo zadowlona, bo kupiłam sobie buciki - trafiłam na nie przypadkiem i od razu mi się spodobały - to było to,czego szukałam. Kupiłam je w Paryżance (mieli dostawę), a zapłaciłam za nie 190 zł. Szczerzxe mowiąc myślałam, ze więcej pieniędzy będę musiała przeznaczyc na butki
Kalex gdzie zamówiłas tort i ciasta (jakie cista i ile n aile gości) i powiedz jaka cena.
Pochwal się butami
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 17:36   #3013
grudka
Przyczajenie

Witam serdecznie wszystkie przyszle zonki. Bede niezmiernie wdzieczna jesli ktoras z Was poda mi namiary na jakies fajne autko do slubu. Bardzo zalezy mi na jakims starym i stylowym samochodzie. Moj slub jest 28.06 wiec nie mam juz wiele czasu na poszukiwania. Co prawda mamy zamowiony juz jeden samochod ale jego wlasciciel jest tak nieuchwytny i wogole nie mozemy sie z nim umowic wiec powoli zaczynam sie bac czy aby nas do wiatru nie wystawi.

Jesli ktoras z was w dalszym ciagu poszukuje cukierni polecam Dorotke, pyszne ciasta i przystepne ceny.
grudka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 18:55   #3014
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Ja jak byłam na 3 miesiące przed ślubem u PAsternaka, to też mi mówili, że za kilo 32-35zł, a teraz jak przyszło co do czego to wydziwiają jak mogą. Każdy tort ma masę na bazie śmietany, tylko wierzch może być z masy marcepanowej lub śmietankowej nio i dodatki. Jeśli masz marcepan na torcie-płacisz 45zł za kilo, jeśli śmietanę to 35zł. Jeśli chodzi o dodatkową zapłatę to tylko za gołąbki 30zł muszę dopłacić - wcześniej mi tego nie mówiono
A ja już zaliczkę wpłaciłam. Gdybym wiedziała, ze tak cwaniakują, to bym wybrała gdzie indziej z samego względu, że nie lubię jak się gra nieczysto. Chodziaz ja wlasnie chce ten tort gladki z marcepanu a chyba nigdzie indziej takiego nie robią wiec niestety wybule na 15kilo bo bedzie ok 150 osob... Trudno sie mowi.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 19:07   #3015
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

tiffi - wszystko o torcie i butach (łącznie ze zdjęciami )jest już w wątku
grudka - witam kolejną ślubującą 28.06 gdzie masz ślub i wesele?
Stary 2008-04-10, 19:57   #3016
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
A ja już zaliczkę wpłaciłam. Gdybym wiedziała, ze tak cwaniakują, to bym wybrała gdzie indziej z samego względu, że nie lubię jak się gra nieczysto. Chodziaz ja wlasnie chce ten tort gladki z marcepanu a chyba nigdzie indziej takiego nie robią wiec niestety wybule na 15kilo bo bedzie ok 150 osob... Trudno sie mowi.
Ile zaliczki wpłaciłaś?
Stary 2008-04-10, 20:47   #3017
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Ile zaliczki wpłaciłaś?
100zl chcieli i tyle wpłaciłam.

Nasza dzidzia
Stary 2008-04-10, 21:10   #3018
mokapodi
Raczkowanie

Katalinko, Twoja suknia jest baaaaaaaaardzo ładna i śliczny welon!
mokapodi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 21:38   #3019
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
tiffi - wszystko o torcie i butach (łącznie ze zdjęciami )jest już w wątku
grudka - witam kolejną ślubującą 28.06 gdzie masz ślub i wesele?
Tak tak już widziałam u Dorotki zamawiałaś tort i ciasta, ale nie wiem jak cenowo tam kosztują ciasta, chyba o tym nie pisałaś (chyba, ze gdzieś mi umknęło), a cena tortu??
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 08:34   #3020
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
przyjęłam nazwisko narzeczonego
przez pewien czas myślałam o dwuczłonowym, ale moje nazwisko jest skomplikowane (nawet pani kierownik w USC zrobiła wielkie oczy jak je zobaczyła i je sylabowała hehehehe) i jakby doszło do tego jeszcze nazwisko TŻ-ta - hahahahaha byłaby mieszanka wybuchowa po połączeniu naszych nazwisk powstaje bardzo dziwny twór i chyba ludzie by padali słysząc takie nazwisko
fakt, że moje nazwisko jest niespotykane i mi się bardzo podba, ale jest długieee i skomplikowane i czasami mam dość podpisywania się nim bo piszę i piszę
dlatego biorę nazwisko TŻ-ta i dzieci też nazwisko TŻ-ta

a my w piątek idziemy do księdza z tymi papierami z USC, papierami z poradni dla narzeczonych i zaświadczeniami o ukończeniu tego kursu kościelnego

EDIT;
dziewczyny moja parafia wymaga z dokumentów przyniesienia: metryki chrztu obojga aktualne (ważne tylko 3 miesiące do daty ślubu!). I teraz mam pytanie - (w ogóle to ja myślałam, że metryka chrztu jest zawsze aktualna )jak ja biorę ślub w mojej parafii to musze taką metrykę dostarczyć? bo TŻ to rozumiem, że musi ją wziąść ze swojej parafii, tak?
Aha, no to w Twojej sytuacji chyba faktycznie lepiej przyjąć nazwisko TŻ-ta Ja w sumie mam nazwisko wg siebie proste, niestety zawsze przekręcane przez obcych ale przyzwyczaiłam się do tego i zostanę przy dwuczłonowym. Wczoraj podpisaliśmy papiery w USC, zeszło nam migiem bo kolejki nie było. Pojechaliśmy też do Pasternaka zamówić tort. Na razie zamówiona została tylko patera, w stylu włoskim na 3 krążki, natomiast same smaki i dekoracje wybiorę 2 tygodnie przed ślubem. Oczywiście o ceny zapomnieliśmy zapytać, dobrze że dziewczyny właśnie popisały ile tam sobie liczą. No faktycznie miałam nadzieję na mniej ale trudno, u nas będzie max 70 osób więc może nie wyjdzie tak masakrycznie drogo. I raczej nie chcę nadmiaru ozdób na nim, nie podobają mi się.
Jeśli chodzi o metrykę chrztu to faktycznie wymagana jest nie starsza niż 3-miesięczna. Z tym że ma to uzasadnienie, na metryce jest też adnotacja o tym że dana osoba do tej pory nie zawarła związku małżeńskiego. I dlatego musi być świeża

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 09:01   #3021
mimezis
Raczkowanie

A ja wczoraj się zestresowałam. Pisałam Wam, że nagle parę miesięcy temu zniknęła strona mojego zespołu. Wczoraj dzwonie, zeby zapytać się o ten zaiks, a tu się dowiaduję, że zespół się rozpadł. Tzn wokalistka ma swój nowy zespół pod chyba starą nazwą, a dwóch grajków-wokalistów znalazło nową wokalistkę. Na umowie miałam nazwę starego zespołu, telefon do starej wokalistki, ale podpisaną przez jednego z tych panów. Wczoraj gadałam z tą kobiętą, stąd wiem, tylko ze ona nic nie wiedziała o moim weselu i kazała kontaktować się z panami. Dziś oddzwaniają panowie, pytam się o co chodzi, a oni ściemniają na maxa, mówią, ze wesele aktualne, a jak mówię, ze zmienili wokalistkę i strona nie działa to cisza, zaczął coś gościu kręcić ze tamta nie chciała już śpiewać (a przecież ma własny zespół) i mają inną. W ogóle był jakiś mało przyjemny, ze w ogóle pytam, tak jakby miał do mnie pretensje ze mam nieatualne dane. Wpierw się wystraszyłam, bo mówi, ze nowa ma 21 lat, ale na stronce nowej posłuchałam, ze śpiewa może nie rewelacyjnie ale ok, nie fałszuje - ciekawe jak na zywo! Wątpię zeby miała duże doświadczenie. W sumie skończyło się ok - nawet nie wiem czy nie lepiej, bo tamta wokalistka miala kwadratowy angielski, ale stresu sie najadlam. No i oczywiscie za zaiks musze placic ja!

Nasza dzidzia
Stary 2008-04-11, 09:04   #3022
katalinka17
Zadomowienie

Mokapodi bardzo dziękuję za komplement, każde słowo jest dla mnie na wagę złota

SYN
Stary 2008-04-11, 09:27   #3023
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Tak tak już widziałam u Dorotki zamawiałaś tort i ciasta, ale nie wiem jak cenowo tam kosztują ciasta, chyba o tym nie pisałaś (chyba, ze gdzieś mi umknęło), a cena tortu??
nie pisałam o cenie tortu bo po prostu jej nie znam nie pytałam się z mamą o to gości na weselu będzie ok. 80 osób, więc jakiejś bajońskiej sumy nie zapłacimy

mimezis - jejku, wyobrażam sobie jak roztrzęsiona musiałaś być podczas tych rozmów telefonicznych! najważniejsze, żeby przyszli na wesele, zaśpiewali i wszyscy dobrze się bawili!
nie pamiętam jaki zespół masz, możesz zdradzić jego nazwę?
Stary 2008-04-11, 09:59   #3024
katalinka17
Zadomowienie

Hm u mnie wszystko idzie nie tak...dałam tacie zaproszenia do wypisania.
I wypisał niebieskim długopisem mimo, że tekst jest czarnym..
To wygląda okropnie....:

SYN
Stary 2008-04-11, 10:07   #3025
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

u nas ja wypisywałam zaproszenia, specjalnie zakupionym do tego celu czarnym długopisem

katalinko - bardzo źle to wygląda? Twój tata wypisał to jasno- czy ciemno-niebieskim długopisem?
Stary 2008-04-11, 10:15   #3026
marysia_258
Zadomowienie

Kochana nie martw się na zapas Na pewno nie jest aż tak źle

Na pocieszenie powiem Ci że u mnie też wszystko jest nie tak... Moje zaproszenia można powiedzieć że nie są za bardzo aktualne bo zmieniła się parafia;( i te które mam wydrukowane na sam ślub mogę wyrzucić do kosza.
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 10:17   #3027
katalinka17
Zadomowienie

Jasnym...cóż, trudno, przecież nie będę nowych zamawiała tylko ze względu na barwę długopisu, ale wygląda to okropnie

SYN

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-11, 10:32   #3028
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Katalinko, a gdybys tak poprawila czarnym, udajac, ze tak mialo byc?Czasem zdobi sie tak tekst, moze to by cos pomoglo?

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 10:53   #3029
katalinka17
Zadomowienie

Dziewczyny, chyba sytuacja będzie uratowana, mój tata pisze na tyle mocno, że mogę bez problemu "wbić" się w pismo i poprawić czarnym długopisem
Czeka mnie wiele roboty, a zaraz mykam z mamą do kwiaciarni obejrzeć katalogi i wybrać bukiet

SYN
Stary 2008-04-11, 13:07   #3030
Puchatek M.
Rozeznanie

Byłam dziś w kwiaciarni na Staszica, żeby zarezerwować ustrojenie kościoła i niestety na 2 sierpnia mają już komplet
Które jeszcze kwiaciarnie polecacie?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości