|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
Cytat:
![]()
![]() |
#3062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3063 |
Raczkowanie
|
ja też dołączam się do pytania co prawda nie w katedrze mam ślub ale pewnie wszędzie trwa mniej więcej tyle samo. Ja mam ślub po kimś a goście TŻ będą przynajmniej z pół godz wcześniej przed moim ślubem w kościele jakoś sobie tego nie mogę wyobrazic, bo u mnie pod blok nawet nie ma jak autokar podjechac.
#3064 |
Raczkowanie
|
Ja nie wiem czy gdzies w Kielcach poza Pasternakiem robia takie torty.. W Pasternaku licza 45zl za kilo takiego tortu, ale mowilas ze w sierpniu maja remont, wiec moze byc ciezko.. Najlepiej przejdz sie ze zdjeciami do Braci Janusz i oni Ci powiedza, czy sa w stanie cos takiego zrobic, badz podobnego z bitej smietany. Popros o katalog ze zdjeciami tortow to bedziesz wiedziec, jakie torty oni robia, jak to wyglada. A czy w Dorotce czy u Soltykow robia takie torty???moze ktos wie??
#3065 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, slub w katedrze trwa 45 min/ do godziny to już maksymalnie/
spisywałyscie już protokół przedslubny ? jezeli tak, to napiszcie u którego księdza... a wiecie moze czy w Katedrze praktykuje sie "przepytywanie " z modlitw podczas tego spotkania? bo słyszałam, że cos takiego miało miejsce a nie chce mi sie w to wierzyć ![]() i jeszcze napiszcie mi kiedy wiadomo który ksiądz da wam slub?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Przyczajenie
|
Tak się składa, że w tym dniu mój chłopak będzie miał bierzmowanie. Ale spokojnie, bo o 8.00, więc chyba nikomu nie będzie przeszkadzało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej, Ja nie zalatwialam protokolu w Kielcach wiec nie moge Ci z tym pomoc. I tez nie wiem ktory ksiadz da nam slub. Jak bede cos wiecej wiedziala to dam Ci znac.
![]() |
#3068 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!!!
Pewnie uznacie że jestem natrętna, ale muszę ponowić moje pytanie odnośnie wesela w Pałacu w Kurozwękach... Otóż mamy wstępnie zarezerwowany tam termin, ale mam pewne obiekcje co do posiłków i funkcjonalności sal. Otóż czy rozkład sal w praktyce nie utrudnia zabawy? Jak większość chciałabym uniknąć niezadowolenia gości. Widziałam kilka fotek i zastanawia mnie czy jedzenia jest wystarczająco dużo. Co jak co ale na jedzeniu nie chciałabym oszczędzać... Jeśli ktoś ma jakiekolwiek uwagi czy sugestie dot. tego miejsca... bardzo proszę o odpowiedź! Muszę jak najszybciej podjąć decyzję i jestem w kropce!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Raczkowanie
|
mysle ze mozesz miec problem bo chyba malo kto tu byl na weselu w tym palacu w Kurozwękach. jak mozesz pojezdzij poszukaj innej sali i jak znajdziesz to z tej zrezygnujesz a jak nie znajdziesz to zostawisz ta i miejmy nadzieje ze wszystko bedzie super!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
z firmy growikar
lilusto - chyba żadna z dziewczyn nie jest w stanie odpow na Twoje pytanie, bo po prostu żadna tam nie rbi la wesela ani nie planuje robić ![]() My już zanieśliśy do Księdza wszystkie dokumenty i od razu spisał protokół przedmałżeński - w sumie trwało to może z 5 minut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Raczkowanie
|
...no trudno! Ale bardzo dziękuje za miłe chęci!
![]() A może któraś z Was słyszała o weselu w skansenie w Tokarni???... |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Postanowiłam się w końcu do Was dołączyć. Ślub mam co prawda 10-go maja, więc już całkiem niedługo. Bardzo dużo czerpałam z Waszych uwag. Mam nadzieję, że moje też Wam sie przydadzą ![]() ![]() I już piszę, co mam załatwione: Ślub - św. Jadwiga Wesele - Dworek w Masłowie Zespół - Concord Kamerzysta - Zdzisław Łukasik, tam też zamawiałam fotografa Sukienka + welon - Celia ( choć z obsługi nie jestem teraz zadowolona ) Butki - Pasaż Wenecki w Krakowie Samochód - własność Starszego ![]() Tort - Bracia Janusz Kwiaty - jeszcze się waham Obrączki - zamawiane tam nad Silnicą, nie pamiętam nazwy złotnika Tyle pamiętam , w razie czego dopiszę, gdzie co załatwiłam. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-04-15 o 20:45 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U Sołtyków nie robią tortów angielskich ![]()
![]() |
#3075 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam kilka pytań - wybierałaś sobie księdza, który będzie udzielał Ci ślubu?? Jak było na spotkaniu z księdzem - odpytywał z katechizmu, bo słyszałam, że czasem się to zdarza ![]() No i jak z dekoracją kościoła, kto dekoruje, jakie są opłaty?? I czy za organistę się płaci osobno - czy wiesz ile?? I czy dajesz faktycznie co łaska, czy dali Ci do zrozumienia jakąś konkretną kwotę Pozdrawiam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jesli można wybrać księdza to jakiego polecacie ![]()
![]() |
#3077 |
Raczkowanie
|
Gazelcia, nie wybierałam sobie księdza, bo nawet nie wiem, którego chciałabym mieć...Za kościół jest " co łaska", ale.. od 200 zł do 500 zł. Oprócz tego organista - 100 zł i są też kwiaty, ale jeszcze tego nie załatwiałam. Płaci się za nie osobno siostrze Beacie. Ksiądz daje karteczkę z wyszczególnieniem, co trzeba załatwić i jakie dokumenty dostarczyć.
Z niczego nas nie przepytywał, było bardzo sympatycznie, żadnych zbędnych rzeczy. Ale to też pewnie zależy, na jakiego księdza się trafi, a codziennie ma któryś dyżur. Jakbyś chciała wybrać sobie księdza, to musicie z nim wcześniej porozmawiać i zgłosić to w kancelarii. Ale nie ma z tym żadnego problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam tort angielski od Sołtyków. Ale może od zaszłego roku coś się zmieniło...
#3079 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, byłam dziś na ostatniej przymiarce w Celii - jeśli któraś z Was chce jeszcze tam zamawiać suknię - ODRADZAM!!!! Jestem niezadowolona i załamana - a ślub za 5 dni!!!!!!! Celia to nie salon sukien ślubnych tylko lumpeks!!!! Na 1wszej przymiarce przymierzyłam szarą i pomiętą suknię (a dół mam cały z tiulu), panie zapewniały ze na ostatniej przymiarce będzie po praniu i prasowaniu. Kazały mi jeszcze biały biustonosz dokupić aby wszyć pod gorset - kupiłam i na drugi dzień zawiozłam. Po 2 tygodniach przyjeżdżam na ostatnią przymiarkę i suknia została tylko skrócona - biustonosz NIE wszyty, suknia NIE uprana i NIE wyprasowana - wyglądała na mnie jak szmata!!!!!!!!!! a sprzedawczynie zapewniały mnie że wypracowana - normalnie załamać się można - nawet mój tata swoim nie doświadczonym okiem stwierdził, że to nie suknia ślubna - tylko szmata. Z właścicielką rozmawiałam telefonicznie, to jeszcze bezczelna powiedziała mi, ze mogłam takiej sukni nie zamawiać!!!
Nie wybaczę im tego - zrobię antyreklamę w całym internecie!!! To jest mój wymarzony dzień i żaden "salon" nie będzie mnie tu oszukiwał!
#3080 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja propozycja jest taka dobrze przeanalizuj umowę i wszystko co tam zpaisałaś, poza tym postrasz włascicieli rzecznikiem d.s konsumentów, znajdź jakiś przepis z prawa i rzuć im paragrafem z którego mozesz ich oskarżyć, no i antyreklama w necie, to wszystko co mi przychodzi do głowy. A u mnie pracowity weekend. Zamówiłam manicure i makijaż mam jednak do was pytanie znacie ksmtyki GOSH są trwałe? Poza tym zamówiłam dekorację sali. dziewczyny jestem bardzo ciekawa kto z was będzie miał dekorację i jaka i ile płacicie. Poza tym byłm u krawcowej która szyje sukienke na drugi dzień (niebieska) i musze teraz kupić buty - czarne nie pasują. Poza tym byłam u kwiaciarki i póki co nie wiem jaki będę miała bukiet oj stresa mam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Wtajemniczenie
|
Gosh to raczej taka niższa półka, ja bym na ślub nie zaryzykowała makijażu czymś innym niż diorem, lancome czy givenchy(generalnie najwyższa półka), ale mam dość tłustą skórę, na której trudno zrobić trwały makijaż.
#3083 |
Raczkowanie
|
Joasiatko współczuje Ci, ze musisz przeżywać taką sytację, ale chyba już Cię oszukali. bo do ślubu zostało Ci 5 dni i co kupisz nową sukienkę?? oddasz ta do pralni- to nie masz pewności że odbierzesz ją w takim samym stanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Raczkowanie
|
Powinnam dostać suknię czystą, niepomiętą i bielusienką i gotową do odbioru. Wszystko jest nie tak - ja ją kupowałam w salonie a nie w komisie ani w lumpeksie! Naprawdę nie podaruje im tego, oraz chamskiego zachowania do klientki. Nie wiedzą jeszcze z kim zadarli - ja jestem mściwa bardzo. Celia już może pożegnać się ze swoją renomą. Niech tylko minie mój ślub... Chyba, że zrobią co do nich należy - czy dadzą mi piękną czystą i niepomiętą suknię... Czy ja wymagam dużo od "salonu sukien"...
#3086 |
Zadomowienie
|
Joasiatko, suknia jest nowa czy "z wieszaka", w sensie przymierzana już przez kogoś??
I powiedz mi gdzie jest ta Celia, żebym też mogła inne osoby przestrzec ![]() Bardzo mi przykro, mam nadzieje, że sprawa się rozwiąże i czekam na dalsze wieści. |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Raczkowanie
|
Joasiątko a w tym salonie nie ma też komisu??
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3089 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja mam takie pytanko do Was: Ile płacicie za ślub, tj. kosciół, organista, zapowiedzi itp. i w jakim kościele!Bo widzicie mnie troche zszokowała cena w moim kościele(nie w Kielcach), ksiądz sobie zyczy 600zł, do tego kościelny 150zł za to że zapali świeczki w kościele i przywiążę wstążki na klęcznikach:/ 150 organista i nie wiem ile zapowiedzi ale ponoc razem wychodzi 1000zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.