Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-13, 19:08   #3061
mimezis
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez Audacieux Pokaż wiadomość
bierzmowania z tego, co wiem, to w soboty odbywają się rano, ok. godziny ósmej, a śluby raczej po południu, więc nie musicie się obawiam. Wiem, bo sama tam byłam bierzmowana 2 tyg. temu
dzieki za wiadomość. Jakby ktoś był bądź miał ślub w katedrze to moze podzieli się informacją na temat czasu trwania ślubu, czy nie ma problemu z mijaniem sie gości. Bedziemy z Karusią wdzięczne

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 20:20   #3062
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Puchatku te Twoje torty sa w stylu angielskim, a u Braci Janusz robią z bitej smietany, więc jak co to będzie to trochę inaczej wyglądało. Musiałabym też zapytać czy zrobią Ci takie dekoracje w kształcie muszli. Zazwyczaj chyba dekorują tam kwiatami.
Ojej, to gdzie mam zamówić tort
Stary 2008-04-13, 20:21   #3063
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

ja też dołączam się do pytania co prawda nie w katedrze mam ślub ale pewnie wszędzie trwa mniej więcej tyle samo. Ja mam ślub po kimś a goście TŻ będą przynajmniej z pół godz wcześniej przed moim ślubem w kościele jakoś sobie tego nie mogę wyobrazic, bo u mnie pod blok nawet nie ma jak autokar podjechac.
Stary 2008-04-13, 21:49   #3064
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Ojej, to gdzie mam zamówić tort
Ja nie wiem czy gdzies w Kielcach poza Pasternakiem robia takie torty.. W Pasternaku licza 45zl za kilo takiego tortu, ale mowilas ze w sierpniu maja remont, wiec moze byc ciezko.. Najlepiej przejdz sie ze zdjeciami do Braci Janusz i oni Ci powiedza, czy sa w stanie cos takiego zrobic, badz podobnego z bitej smietany. Popros o katalog ze zdjeciami tortow to bedziesz wiedziec, jakie torty oni robia, jak to wyglada. A czy w Dorotce czy u Soltykow robia takie torty???moze ktos wie??

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 21:53   #3065
mokapodi
Raczkowanie

dziewczyny, slub w katedrze trwa 45 min/ do godziny to już maksymalnie/

spisywałyscie już protokół przedslubny ? jezeli tak, to napiszcie u którego księdza...
a wiecie moze czy w Katedrze praktykuje sie "przepytywanie " z modlitw podczas tego spotkania? bo słyszałam, że cos takiego miało miejsce a nie chce mi sie w to wierzyć
i jeszcze napiszcie mi kiedy wiadomo który ksiądz da wam slub??
mokapodi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 22:42   #3066
agaijacek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karusia070707 Pokaż wiadomość
Grudka ja jade Warszawa, jak chcesz to daj znac to dam Ci namiary.

Mimezis slyszalas ze w tym dniu co slubujemy w katedrze jest tez bierzmowanie?
Tak się składa, że w tym dniu mój chłopak będzie miał bierzmowanie. Ale spokojnie, bo o 8.00, więc chyba nikomu nie będzie przeszkadzało.
agaijacek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 23:12   #3067
karusia070707
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mokapodi Pokaż wiadomość
dziewczyny, slub w katedrze trwa 45 min/ do godziny to już maksymalnie/

spisywałyscie już protokół przedslubny ? jezeli tak, to napiszcie u którego księdza...
a wiecie moze czy w Katedrze praktykuje sie "przepytywanie " z modlitw podczas tego spotkania? bo słyszałam, że cos takiego miało miejsce a nie chce mi sie w to wierzyć
i jeszcze napiszcie mi kiedy wiadomo który ksiądz da wam slub??

Hej,

Ja nie zalatwialam protokolu w Kielcach wiec nie moge Ci z tym pomoc. I tez nie wiem ktory ksiadz da nam slub. Jak bede cos wiecej wiedziala to dam Ci znac.

Love doesn't make the world go round. Love is what makes the ride worthwhile.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080621040213.png
karusia070707 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-14, 07:07   #3068
asiulka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Niee, a o której?? Ja ciekawa jestem ile trwa tam ślub, w sensie ile jest czasu na wymiane ludzi w kościele, skoro śluby są co godzina. Głupio by było, jakby ślub się jeszcze nie skończył a ludzie z kolejnego już by włazili. Poza tym na zyczenia trzeba się też jakoś odsunąć na bok, żeby nie przeszkadzać następnej parze. Ja chce mieć sax na życzeniach, to tym bardziej nie chcę nikomu zakłócać ślubu.
slub wszedzie trwa raczej 45-50 min. a wchodzenia gosci nastepnej pary raczej nie unikniesz. jak bedzie za goraco beda chcieli schowac sie przed sloncem jak za zimno przed zimnem jak deszczowo to przeddeszczem albo po prostu wejda zobaczyc z czystej ciekawosci jak wygladacie jak wyglada slub wasz.
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 07:18   #3069
lilusto
Raczkowanie

Witam wszystkich!!!
Pewnie uznacie że jestem natrętna, ale muszę ponowić moje pytanie odnośnie wesela w Pałacu w Kurozwękach...
Otóż mamy wstępnie zarezerwowany tam termin, ale mam pewne obiekcje co do posiłków i funkcjonalności sal. Otóż czy rozkład sal w praktyce nie utrudnia zabawy? Jak większość chciałabym uniknąć niezadowolenia gości. Widziałam kilka fotek i zastanawia mnie czy jedzenia jest wystarczająco dużo. Co jak co ale na jedzeniu nie chciałabym oszczędzać...
Jeśli ktoś ma jakiekolwiek uwagi czy sugestie dot. tego miejsca... bardzo proszę o odpowiedź! Muszę jak najszybciej podjąć decyzję i jestem w kropce!!!
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 07:25   #3070
asiulka84
Raczkowanie

mysle ze mozesz miec problem bo chyba malo kto tu byl na weselu w tym palacu w Kurozwękach. jak mozesz pojezdzij poszukaj innej sali i jak znajdziesz to z tej zrezygnujesz a jak nie znajdziesz to zostawisz ta i miejmy nadzieje ze wszystko bedzie super!
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 07:57   #3071
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Kalex jakiej firmy są Twoje butki??
z firmy growikar

lilusto - chyba żadna z dziewczyn nie jest w stanie odpow na Twoje pytanie, bo po prostu żadna tam nie rbi la wesela ani nie planuje robić

My już zanieśliśy do Księdza wszystkie dokumenty i od razu spisał protokół przedmałżeński - w sumie trwało to może z 5 minut
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-14, 08:09   #3072
lilusto
Raczkowanie

...no trudno! Ale bardzo dziękuje za miłe chęci!

A może któraś z Was słyszała o weselu w skansenie w Tokarni???...
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 09:41   #3073
Kocurski
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,

Postanowiłam się w końcu do Was dołączyć. Ślub mam co prawda 10-go maja, więc już całkiem niedługo. Bardzo dużo czerpałam z Waszych uwag. Mam nadzieję, że moje też Wam sie przydadzą Pozdrawiam Wszystkie Forumowiczki

I już piszę, co mam załatwione:
Ślub - św. Jadwiga
Wesele - Dworek w Masłowie
Zespół - Concord
Kamerzysta - Zdzisław Łukasik, tam też zamawiałam fotografa
Sukienka + welon - Celia ( choć z obsługi nie jestem teraz zadowolona )
Butki - Pasaż Wenecki w Krakowie
Samochód - własność Starszego
Tort - Bracia Janusz
Kwiaty - jeszcze się waham
Obrączki - zamawiane tam nad Silnicą, nie pamiętam nazwy złotnika
Tyle pamiętam , w razie czego dopiszę, gdzie co załatwiłam.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-04-15 o 20:45 Powód: post pod postem
Kocurski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 10:34   #3074
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilusto Pokaż wiadomość
...no trudno! Ale bardzo dziękuje za miłe chęci!

A może któraś z Was słyszała o weselu w skansenie w Tokarni???...
W Tokarni wesela robia dopiero od niedawna i nie znam nikogo kto by tam robił. My tam bedziemy mieć sesję po ślubie

U Sołtyków nie robią tortów angielskich
Stary 2008-04-14, 10:40   #3075
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kocurski Pokaż wiadomość
I już piszę, co mam załatwione:
Ślub - św. Jadwiga
Wesele - Dworek w Masłowie
Zespół - Concord
Kamerzysta - Zdzisław Łukasik, tam też zamawiałam fotografa
Sukienka + welon - Celia ( choć z obsługi nie jestem teraz zadowolona )
Butki - Pasaż Wenecki w Krakowie
Samochód - własność Starszego
Tort - Bracia Janusz
Kwiaty - jeszcze się waham
Obrączki - zamawiane tam nad Silnicą, nie pamiętam nazwy złotnika
Tyle pamiętam , w razie czego dopiszę, gdzie co załatwiłam.
Ja też ślubuje w Jadwidze
Mam kilka pytań - wybierałaś sobie księdza, który będzie udzielał Ci ślubu?? Jak było na spotkaniu z księdzem - odpytywał z katechizmu, bo słyszałam, że czasem się to zdarza
No i jak z dekoracją kościoła, kto dekoruje, jakie są opłaty??
I czy za organistę się płaci osobno - czy wiesz ile??
I czy dajesz faktycznie co łaska, czy dali Ci do zrozumienia jakąś konkretną kwotę

Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-14, 11:01   #3076
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Ja też ślubuje w Jadwidze
Mam kilka pytań - wybierałaś sobie księdza, który będzie udzielał Ci ślubu?? Jak było na spotkaniu z księdzem - odpytywał z katechizmu, bo słyszałam, że czasem się to zdarza
No i jak z dekoracją kościoła, kto dekoruje, jakie są opłaty??
I czy za organistę się płaci osobno - czy wiesz ile??
I czy dajesz faktycznie co łaska, czy dali Ci do zrozumienia jakąś konkretną kwotę

Pozdrawiam
ojj tez sie doczepiam do tych wszystkich pytań
i jesli można wybrać księdza to jakiego polecacie
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 11:11   #3077
Kocurski
Raczkowanie

Gazelcia, nie wybierałam sobie księdza, bo nawet nie wiem, którego chciałabym mieć...Za kościół jest " co łaska", ale.. od 200 zł do 500 zł. Oprócz tego organista - 100 zł i są też kwiaty, ale jeszcze tego nie załatwiałam. Płaci się za nie osobno siostrze Beacie. Ksiądz daje karteczkę z wyszczególnieniem, co trzeba załatwić i jakie dokumenty dostarczyć.
Z niczego nas nie przepytywał, było bardzo sympatycznie, żadnych zbędnych rzeczy. Ale to też pewnie zależy, na jakiego księdza się trafi, a codziennie ma któryś dyżur.
Jakbyś chciała wybrać sobie księdza, to musicie z nim wcześniej porozmawiać i zgłosić to w kancelarii. Ale nie ma z tym żadnego problemu.
Kocurski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 11:45   #3078
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
U Sołtyków nie robią tortów angielskich
Ja miałam tort angielski od Sołtyków. Ale może od zaszłego roku coś się zmieniło...
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 12:22   #3079
joasiatko
Raczkowanie

Dziewczyny, byłam dziś na ostatniej przymiarce w Celii - jeśli któraś z Was chce jeszcze tam zamawiać suknię - ODRADZAM!!!! Jestem niezadowolona i załamana - a ślub za 5 dni!!!!!!! Celia to nie salon sukien ślubnych tylko lumpeks!!!! Na 1wszej przymiarce przymierzyłam szarą i pomiętą suknię (a dół mam cały z tiulu), panie zapewniały ze na ostatniej przymiarce będzie po praniu i prasowaniu. Kazały mi jeszcze biały biustonosz dokupić aby wszyć pod gorset - kupiłam i na drugi dzień zawiozłam. Po 2 tygodniach przyjeżdżam na ostatnią przymiarkę i suknia została tylko skrócona - biustonosz NIE wszyty, suknia NIE uprana i NIE wyprasowana - wyglądała na mnie jak szmata!!!!!!!!!! a sprzedawczynie zapewniały mnie że wypracowana - normalnie załamać się można - nawet mój tata swoim nie doświadczonym okiem stwierdził, że to nie suknia ślubna - tylko szmata. Z właścicielką rozmawiałam telefonicznie, to jeszcze bezczelna powiedziała mi, ze mogłam takiej sukni nie zamawiać!!!

Nie wybaczę im tego - zrobię antyreklamę w całym internecie!!! To jest mój wymarzony dzień i żaden "salon" nie będzie mnie tu oszukiwał!
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-14, 12:41   #3080
malgorzatkka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam dziś na ostatniej przymiarce w Celii - jeśli któraś z Was chce jeszcze tam zamawiać suknię - ODRADZAM!!!! Jestem niezadowolona i załamana - a ślub za 5 dni!!!!!!! Celia to nie salon sukien ślubnych tylko lumpeks!!!! Na 1wszej przymiarce przymierzyłam szarą i pomiętą suknię (a dół mam cały z tiulu), panie zapewniały ze na ostatniej przymiarce będzie po praniu i prasowaniu. Kazały mi jeszcze biały biustonosz dokupić aby wszyć pod gorset - kupiłam i na drugi dzień zawiozłam. Po 2 tygodniach przyjeżdżam na ostatnią przymiarkę i suknia została tylko skrócona - biustonosz NIE wszyty, suknia NIE uprana i NIE wyprasowana - wyglądała na mnie jak szmata!!!!!!!!!! a sprzedawczynie zapewniały mnie że wypracowana - normalnie załamać się można - nawet mój tata swoim nie doświadczonym okiem stwierdził, że to nie suknia ślubna - tylko szmata. Z właścicielką rozmawiałam telefonicznie, to jeszcze bezczelna powiedziała mi, ze mogłam takiej sukni nie zamawiać!!!

Nie wybaczę im tego - zrobię antyreklamę w całym internecie!!! To jest mój wymarzony dzień i żaden "salon" nie będzie mnie tu oszukiwał!
Nie rozumiem jednej rzeczy... Czy Ty kupiłaś suknie z komisu? Po co oni w sklepie mieli ją prać. Kupując suknie w sklepi e przywożą zawsze nowa. Te przymierzane z reguły idą na straty no chyba ze ktos chec je kupić za symboliczne pieniadze. Tak czy inaczej szczerze współczuje....
malgorzatkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 13:10   #3081
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:

Rozumiem, ze ty wypożyczasz sukienkę, albo kupiułąś taka co już była w sklepie.
Moja propozycja jest taka dobrze przeanalizuj umowę i wszystko co tam zpaisałaś, poza tym postrasz włascicieli rzecznikiem d.s konsumentów, znajdź jakiś przepis z prawa i rzuć im paragrafem z którego mozesz ich oskarżyć, no i antyreklama w necie, to wszystko co mi przychodzi do głowy.

A u mnie pracowity weekend.
Zamówiłam manicure i makijaż mam jednak do was pytanie znacie ksmtyki GOSH są trwałe?
Poza tym zamówiłam dekorację sali. dziewczyny jestem bardzo ciekawa kto z was będzie miał dekorację i jaka i ile płacicie.
Poza tym byłm u krawcowej która szyje sukienke na drugi dzień (niebieska) i musze teraz kupić buty - czarne nie pasują.
Poza tym byłam u kwiaciarki i póki co nie wiem jaki będę miała bukiet oj stresa mam
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 13:21   #3082
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
A u mnie pracowity weekend.
Zamówiłam manicure i makijaż mam jednak do was pytanie znacie ksmtyki GOSH są trwałe?
Gosh to raczej taka niższa półka, ja bym na ślub nie zaryzykowała makijażu czymś innym niż diorem, lancome czy givenchy(generalnie najwyższa półka), ale mam dość tłustą skórę, na której trudno zrobić trwały makijaż.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 14:16   #3083
balaloum
Raczkowanie

Joasiatko współczuje Ci, ze musisz przeżywać taką sytację, ale chyba już Cię oszukali. bo do ślubu zostało Ci 5 dni i co kupisz nową sukienkę?? oddasz ta do pralni- to nie masz pewności że odbierzesz ją w takim samym stanie.
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 14:18   #3084
ewusiula
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malgorzatkka Pokaż wiadomość
Nie rozumiem jednej rzeczy... Czy Ty kupiłaś suknie z komisu? Po co oni w sklepie mieli ją prać. Kupując suknie w sklepi e przywożą zawsze nowa. Te przymierzane z reguły idą na straty no chyba ze ktos chec je kupić za symboliczne pieniadze. Tak czy inaczej szczerze współczuje....
Zgadza sie przywożą nową ale ona ileś tam czasu czeka sobie na odbiór więc niektóre salony (nie mam pewności czy wszystkie) dodatkowo przed ślubem czyszczą taką suknie (chyba że odbierasz i trzymasz w domu ale jest to trochę kłopotliwe) to wtedy Twoja broszką co z nią robisz
ewusiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 14:29   #3085
joasiatko
Raczkowanie

Powinnam dostać suknię czystą, niepomiętą i bielusienką i gotową do odbioru. Wszystko jest nie tak - ja ją kupowałam w salonie a nie w komisie ani w lumpeksie! Naprawdę nie podaruje im tego, oraz chamskiego zachowania do klientki. Nie wiedzą jeszcze z kim zadarli - ja jestem mściwa bardzo. Celia już może pożegnać się ze swoją renomą. Niech tylko minie mój ślub... Chyba, że zrobią co do nich należy - czy dadzą mi piękną czystą i niepomiętą suknię... Czy ja wymagam dużo od "salonu sukien"...
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 14:59   #3086
katalinka17
Zadomowienie

Joasiatko, suknia jest nowa czy "z wieszaka", w sensie przymierzana już przez kogoś??
I powiedz mi gdzie jest ta Celia, żebym też mogła inne osoby przestrzec

Bardzo mi przykro, mam nadzieje, że sprawa się rozwiąże i czekam na dalsze wieści.

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 16:59   #3087
balaloum
Raczkowanie

Joasiątko a w tym salonie nie ma też komisu??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-14, 17:15   #3088
karusia070707
Raczkowanie

Cytat:

Joasiotko, wspolczuje Ci i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze jak odbierzesz sukienke to bedzie wyprana i wyprasowana.

Love doesn't make the world go round. Love is what makes the ride worthwhile.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080621040213.png
karusia070707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 17:20   #3089
mika_am
Raczkowanie

Dziewczyny ja mam takie pytanko do Was: Ile płacicie za ślub, tj. kosciół, organista, zapowiedzi itp. i w jakim kościele!Bo widzicie mnie troche zszokowała cena w moim kościele(nie w Kielcach), ksiądz sobie zyczy 600zł, do tego kościelny 150zł za to że zapali świeczki w kościele i przywiążę wstążki na klęcznikach:/ 150 organista i nie wiem ile zapowiedzi ale ponoc razem wychodzi 1000zł
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 17:29   #3090
balaloum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam takie pytanko do Was: Ile płacicie za ślub, tj. kosciół, organista, zapowiedzi itp. i w jakim kościele!Bo widzicie mnie troche zszokowała cena w moim kościele(nie w Kielcach), ksiądz sobie zyczy 600zł, do tego kościelny 150zł za to że zapali świeczki w kościele i przywiążę wstążki na klęcznikach:/ 150 organista i nie wiem ile zapowiedzi ale ponoc razem wychodzi 1000zł
mika_am- ja mam nadzieje że się zmieszcze w 1000zł ślub 500zł, organista 150zł, protokół 100zł +20zł na kościół u mojego TŻ 50zł na zapowiedzi( nie mielismy drobnych ), później chyba jak będziemy odbierać kartkę od księdza że zostały wygłoszone zapowiedzi płaci się POŁOWE Ślubu czyli 250zł (jego nie doczekanie!!!) + metryki chrztu - co łąska. i to wszystko za godzinę mszy!!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości