Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-17, 14:45   #3181
Kocurski
Raczkowanie

Dot.: Kielce

A ja kupiłam w Krakowie, w Pasażu Weneckim. Szukałam maleńkich obcasów i do tego ecru. Udało mi się kupić fantastyczne butki.
Któraś z Was ma torebeczkę do kompletu? Bo nie znalazłam takiego wątku.

Cytat:
Napisane przez balaloum Pokaż wiadomość
dziewczyny gdzie kupujecie/ kupiłyście buciki ślubne??
Kocurski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 15:46   #3182
kamilack80
Raczkowanie

Joasiatko----> super, ciesze sie razem z toba

kamilack80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 15:48   #3183
marysia_258
Zadomowienie

Joasiatko bardzo sie cieszę, że wszystko dobrze się skończyło z Twoją suknią Teraz mocno tzrymamy kciuki za pogodę niech Wam mocno słoneczko świeci!
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 15:49   #3184
fenomenka84
Raczkowanie

Buty kupiłam w Cymbeline jak przymierzałam suknie to od razu mi sie spodobały, jeszcze za nie w sumie nie zapłaciłam mam odłożone i przy odbiorze sukni zapłacę, ale już raczej nic nie będę szukać bo te są naprawdę eleganckie i wygodne
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 16:19   #3185
katalinka17
Zadomowienie

Dziewczyny, może ja jakaś dziwna jestem ale po co ta poradnia rodzinna? Nam ksiądz nie kazał chodzić do żadnej, tylko zaliczyć Dzień Skupienia......

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 18:38   #3186
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może ja jakaś dziwna jestem ale po co ta poradnia rodzinna? Nam ksiądz nie kazał chodzić do żadnej, tylko zaliczyć Dzień Skupienia......
Bo takie sa wymogi. Jesli ksiadz Ci nie kazal to sie ciesz, ze potraktowal Was ulgowo. W poradni sa 3 spotkania w czasie ktorych uczycie sie naturalnego planowania rodziny, kaza Ci mierzyc temp, badac sluz i robic wykres, ktory potem wspolnie analizujecie.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 18:40   #3187
lilusto
Raczkowanie

Hey Dziewczyny...!
Jeśli możecie, napiszcie mi jak to jest z tą zaliczką za salę... Co jeśli wpłacę 2,500 tys. zaliczki, a za dwa tygodnie znajdę ładniejszą salę??? Czy te pieniążki przepadają???
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 19:18   #3188
gosikk_s
Zakorzenienie

Joasiatko, cieszę się niezmiernie że z suknią wszystko ok, teraz pozostaje Ci już tylko czekać, no i oczywiście zaklinać pogodę Mam nadzieję że Wam dopisze i będziesz najpiękniejszą panną młodą
Kalex, hihi to się faktycznie złożyło. Fakt że to nie jest wielkie miasto ale żeby spotkać się o tej samej porze w tym samym salonie... Miło będzie Cię zobaczyć na żywo, no i przy okazji zobaczę pewnie Twoją fryzurkę.
Puchatku, dziękuję bardzo za adres solarium, nie omieszkam skorzystać

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 19:18   #3189
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilusto Pokaż wiadomość
Hey Dziewczyny...!
Jeśli możecie, napiszcie mi jak to jest z tą zaliczką za salę... Co jeśli wpłacę 2,500 tys. zaliczki, a za dwa tygodnie znajdę ładniejszą salę??? Czy te pieniążki przepadają???
Tak, zaliczka jest zawsze bezzwrotna.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 19:21   #3190
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

lilusto tak zaliczka Ci przepada podpisujesz umowę z właścicielem sali i tam jest zawsze taki paragraf że zaliczka przepada jeśli rezygnujesz. Trzeba byc pewnym na 100% czy się chce czy nie daną sale. Ja płaciłam 1000 zł zaliczki.

joasiatko powiem Ci, że ja też zamierzałam kupic suknie w Celi i teraz nie wiem czy po Twoich doświadczeniach tam jeszcze iśc, ale w każdym innym salonie może mnie też coś takiego spotkac zdarzaja sie wypadki przy pracy. Dobrze, że wszystko skączyło się ok. Życzę Ci i Twojemu TŻ udanej pogody oraz zabawy i wszytskiego najlepszego
Stary 2008-04-17, 19:31   #3191
Studio Ella
Przyczajenie

Witam szanowne przyszle panie mlode,dzisaj sie dowiedzialem od przyszlych panstwa mlodych ze podobno ktos w moim i mieniu podajac sie za studio Ella na forum napisal pare slow na temat pewnej z firm kieleckich zajmujacej sie filmowaniem uroczystosci slubnych,a ta zripostowala to pod moim adresem.
Oswiadczam,jestem na forum po raz pierwszy.Jak dotad nie zagladalem tu a zostalem zmuszony przez konkurencje celem wyjasnienia sprawy.
Nie zycze sobie aby zadna z konkurencyjnych firm cokolwiek pisala,insynuowala etc na temat moj i firmy ktora reprezentuje.
Uwazam ,ze jesli zachodzi taka potrzeba mozemy napisac na swoj wlasny temat ale chyba nie tu,a nie szkalowac komkurencje.
Mysle ,ze nie jest to dobra forma autoreklamy.
Jesli ktos na forum poczul sie urazony,czyms co ponoc w mniemaniu konkurencji wyplynelo ode mnie - przepraszam ale zmuszony zostalem do wyjasnienia nieporozumienia
Serdecznie pozdrawiam wszystkich uczestnikow
Andrzej Ella Video
Studio Ella jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 22:35   #3192
anetkja
Przyczajenie

Jasiotko bardzo sie ciesze, ze juz wszystko ok

Dziewczyny doradzcie, ktore buciki wybrac?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 371-466-X41s - Copy.jpg (13,7 KB, 250 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 379-533-X41s.jpg (10,3 KB, 51 załadowań)
anetkja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 23:07   #3193
lilusto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anetkja Pokaż wiadomość

Szczerze powiem, że patrzyłam na necie na buty do ślubu i niestety muszę przyznać, że bardzo ciężko znaleźć coś ładnego...
Jeśli chodzi o prezentowane przez Ciebie butki, to dużo zależy od sukni jaką będziesz miała??? Te pierwsze butki napewno delikatniejsze... -no i chyba Ci nie pomogłam
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 07:38   #3194
palila
Raczkowanie

Cytat:

Wedlug mnie zdecydowanie pierwsze, ale jak słusznie zauważyła moja przedmówczyni wszystko zalezy od sukni
Powodzenia w poszukiwaniach.

Jasiotko - dobrze że historia z suknią miała happy end. Slicznej pogody w sobote i udanej zabawy
palila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 07:48   #3195
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:

Dokładnie to wszystko zależy od sukni...jeśli jest delikatna to zdecydowanie pierwsze, najlepiej wklej model sukni a bardziej pomożemy

Joasiatko to dobrze ze wszystko pomyślnie sie skończyło, teraz czekamy na relacje
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 10:04   #3196
mokapodi
Raczkowanie

Dziewczyny, nas ksiądz po spisywaniu protokołu odpytał z modlitw więc to jednak prawda ... powtórzcie sobie co nie co ...

czy mogłybyście mi napisać jakie macie dania mięsne w ciepłych posiłkach w menu?
mokapodi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 10:11   #3197
gazelcia
Raczkowanie

Joasiatko super, że udało Ci się załatwić sprawę z suknią tak jak należy. Szkoda tylko, że musiały Ci te kobiety napsuć nerwów tuz przed ślubem.

Życzę Ci slicznej pogody w tym pięknym dniu i oczywiście udanej zabawy.

Czekamy z niecierpliwością na relację i zdjęcia
Stary 2008-04-18, 10:44   #3198
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

mokapodi - ooo nas nie odpytywał z niczego
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 11:17   #3199
fenomenka84
Raczkowanie

makapodi no ładnie a jak to wyglądało tzn o jakie modlitwy was pytał,

my dzisiaj idziemy dokończyć spisywanie protokołu, bo ostatnio późno przyszliśmy, przed zamknięciem kancelarii i na dwie raty ksiądz nam rozłożył
Dziewczyny jeszcze mam pytanie, na którą umawiacie sie do fryzjera( ile godzin wcześniej) mamy ślub na 17 ale muszę być gotowa na 15 bo zdjęcia jeszcze mamy robić przed(oby była ładna pogoda Do fryzjera umówiłam sie na 10 i mam nadzieje ze nie za wcześnie. Skorzystałam z waszych rad i umówiłam sie do salonu Awangarda do p. Sylwii mam nadzieję, że będę zadowolona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-18, 11:18   #3200
gosikk_s
Zakorzenienie

Kielce

O matko, nas też nie odpytywał... I całe szczęście, bo moglabym mieć problem

Cytat:
Napisane przez fenomenka84 Pokaż wiadomość
makapodi no ładnie a jak to wyglądało tzn o jakie modlitwy was pytał,

my dzisiaj idziemy dokończyć spisywanie protokołu, bo ostatnio późno przyszliśmy, przed zamknięciem kancelarii i na dwie raty ksiądz nam rozłożył
Dziewczyny jeszcze mam pytanie, na którą umawiacie sie do fryzjera( ile godzin wcześniej) mamy ślub na 17 ale muszę być gotowa na 15 bo zdjęcia jeszcze mamy robić przed(oby była ładna pogoda Do fryzjera umówiłam sie na 10 i mam nadzieje ze nie za wcześnie. Skorzystałam z waszych rad i umówiłam sie do salonu Awangarda do p. Sylwii mam nadzieję, że będę zadowolona
Ja też zapisałam się na 10, ślub mam o tej samej porze co Ty. A na którą masz umówioną makijażystkę? Bo ja na 13. My nie robimy zdjęć przed ślubem więc się wyrobię bez problemu.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-04-20 o 20:57 Powód: post pod postem
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 11:23   #3201
fenomenka84
Raczkowanie

Kielce

Jeszcze zapomniałam sie spytać, gdzie robicie sobie bukiety i jaką kwiaciarnie polecacie, ja myślę o Pokusie, bo mam niedaleko i podobno ładne bukiety tam robią, ale też sie cenią słyszałam. Siostra koleżanki robiła tam bukiet ślubny i zapłaciła 250 zł a nie miała jakiegoś super wyszukanego, bo z róż, poza tym w końcu jak odbierała to okazało sie że zrobili jej z innego koloru niż zamawiała, no a to już trochę niefajnie :/

gosikk_S Jeśli chodzi o makijaż to planuje zrobić sobie raczej sama, maluje sie na co dzień, więc jestem w tym wprawiona, teraz jestem na etapie dobierania trwałych i dobrych kosmetyków ( wizaż mi w tym pomaga ) w sumie jeszcze może mi sie odmienić i wybiorę sie do makijażystki ale na razie nie mam w planach

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-04-20 o 20:57 Powód: post pod postem
Stary 2008-04-18, 11:30   #3202
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

My też mamy slub o 17, na fryzurę jestem na 10.30 zapisana, na makijaż jestem zapisana na 13.10 Zejdzie ze wszystkim do godz. 14, potem odjazd do domu i tam ubranie się, wypachnienie, ostatnie szlify, żeby na 16 być gotowa, bo o 16 przyjeżdzą kamerzysta i będzie błogosławieństwo i przejazd do Kościoła ze świadkami

fenomenka - fryzura wytrzyma Ci bez problemu. We wrześniu robiłam w awangardzie fryzurę na ślub znajomych, siadłam u fryzjera na fotel o godz. 9 ( ślub był o 16, ale o 13 był wyjazd autokaru do Sandomierza), fryzra była o 10.20 gotowa i niezniszczona przetrzymała ślub, wesele, spanie w autokarze w drodze powrotnej, później 4 godziny snu w domu

edit:
fenomenka - ja tez sie maluje na co dzień i też mi to dobrze wychodzi ale na slub jednak chciałam jakos inaczej wyglądać, inaczej oko pocieniwać itp dlatego postanowiłam wybrać się do makijazystki, wcześniej oczywiście idę na makijaż próbny.

co do bukietów - tez myślałam nad Pokusą, ale też słyszałam, ze straszne ceny mają....dlatego nie wiem gdzie się udać. Zamierzam poświęcic jutro czas i pochodzic trochę po kwiaciarniach i popytac o ceny danych bukietów i tak ogólnie jak to wygląda
Stary 2008-04-18, 11:42   #3203
fenomenka84
Raczkowanie

Kalex a z jakich kwiatów robisz bukiet?? Jak będziesz chodzić po kwiaciarniach, to możesz przy okazji wstąpić do tej na przeciwko Flerynki (róg Dużej i Sienkiewicza) słyszałam że tam też fajne bukiety robią, nie wiem za to jak jest z Nemezją( na Staszica) bo słyszałam wykluczające sie opinie, jakoś nie jestem do nich przekonana(znalazłam ich stronę jakbyście chciały zobaczyć http://www.kwiaciarniakielce.republika.pl/home.html ) Jeszcze słyszałam że na bazarach robią fajne bukiety, ale tam jest kilka tych stoisk, wiec nie wiem gdzie najlepiej. Ogólnie chodzi mi o to żeby bukiet był taki jaki zamawiam, żeby sie nie okazało później ze to będzie zupełnie co innego i do tego żeby jeszcze nie był strasznie drogi, wiadomo trzeba jeszcze bukiet dla mojej siostry(swiadek) butonierki, no i na samochód może coś.
PS ja będę chyba robić bukiet z kalii
Stary 2008-04-18, 11:49   #3204
mokapodi
Raczkowanie

Fenomenka84 - tej kwiaciarni na rogu Dużej i Sienkiewicz na przeciwko Flerynki to już nie ma
mokapodi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 11:51   #3205
fenomenka84
Raczkowanie

makapodi ups nie zwróciłam uwagi :P a często tamtędy chodzę, ale chyba z głową w chmurach
Stary 2008-04-18, 11:52   #3206
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

fenomenka - własnie nie myślałam jeszcze nad tymi jak ma mój bukiet wyglądać ja to muszę najpierw pochodzić, pooglądać i tez chcę zamówić bukiet w takiej kwiaciarni, zeby w dniu slubu został odebrany taki bukiet jaki zamówiłam, a nie jakiś inny, a coraz częściej słysze opinie, że robią (nie wiem czemu) z innych kwiatków te bukiety...

dlatego ja przy zamawianiu po prostu powiem otwarcie, że obracam sie w młodym towarzystwie, sporo par młodych znam i coraz częściej się słyszy, że bukiet slubny ostatecznie jest wykonywany z innych kwiatów i ja takiego czegoś sobie nie życzę. I oczekuje odpowiedzi (ew. spisania umowy, oświadczenia), że bukiet będzie wykonany z takich kwiatów jakie zamowiłam. jak nie będa chcieli tego zagwarantować to idę do innej kwiaciarni i tyle. Ja musze mieć pewność 100%, że bukiet będzie taki jaki chcę, nie mam zamiaru szarpać się w dniu ślubu

szukam teraz kwiaciarni kielcekich w necie i znalazłam (oprócz nemezji, pokusy) takie:
1. kwiaciarnia w nowinach: http://www.greenpoint.kielce.pl/g,7,...ki_slubne.html
2. kwiacirania pod zegarem http://kwiaty.kielce.pl/
3. kwiaciarnia na ul.warszawskiej 143a(w pawilonach) http://www.agata.kielce.com/

ktoś coś słyszał/zamawiał tam bukiet?

fenomenka - z kalii chcesz bukiet??? oj, ale z kalii to się na ś;ub nie robi bukietów....
Stary 2008-04-18, 11:56   #3207
fenomenka84
Raczkowanie

Kielce

Kalex Masz rację, człowiek obmyśla całą koncepcje, dopasowuje wszystko, a tutaj nagle takie niemiłe zaskoczenie, kolor kwiatów i ich rodzaj to przecież całą kwintesencja bukietu. Dlatego właśnie trzeba sie upominać o swoje :P

Kalex dokładnie z cantadesek tych mniejszych, teraz są bardzo popularne jeśli chodzi o ślubne bukiety, poza tym naprawdę wyglądają fajnie i elegancko, widzisz ja mam ozdobną sukienkę, wiec chcę coś skromnego i kalie mi tutaj najlepiej pasują
podaje przykład poniżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 00000074.jpg (148,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet9.jpg (53,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding334io8.jpg (92,9 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-04-20 o 20:49 Powód: post pod postem
Stary 2008-04-18, 12:06   #3208
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

fenomenka - aaaa z cantadesek
to mi ulzyło, bo ja myslałam, że z takich typowych kalii
no własnie śmigam teraz po necie (nie mam juz co w pracy robic) i widziałam te cantadeski - bardzo mi się spodobały, może zaraz w mojej głowie urodzi mi sie jakaś wizja bukietu

ja też chcę delikatny bukiet, nie za bardzo strojny
Stary 2008-04-18, 12:19   #3209
fenomenka84
Raczkowanie

Kalex to wklejam poniżej jeszcze kilka z tulipanów mi sie bardzo podobają bukiety ale 16 sierpnia to już tulipanów nie ma:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bouquet-173-lg.jpg (69,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiety-slubne-12.jpg (48,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m%25C3%25B3j%2520bukiet.jpg (59,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg redhot3mbm0203_03.jpg (33,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1168455547.jpg (49,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 88687b22654a4d17med.jpg (35,5 KB, 45 załadowań)
Stary 2008-04-18, 12:22   #3210
Puchatek M.
Rozeznanie

Thumbs down Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Puchatku, dziękuję bardzo za adres solarium, nie omieszkam skorzystać
Cieszę się, że mogłam pomóc Dziś też tam idę
Byłam w kościele gdzie byłam chrzczona i nie mają wpisanej adnotacji o bierzmowaniu Bierzmowanie miałam w Świnoujściu i tam muszę jechać po świadectwo

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości