|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Raczkowanie
|
Joasiatko----> super, ciesze sie razem z toba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zadomowienie
|
Joasiatko bardzo sie cieszę, że wszystko dobrze się skończyło z Twoją suknią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Raczkowanie
|
Buty kupiłam w Cymbeline
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, może ja jakaś dziwna jestem ale po co ta poradnia rodzinna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Raczkowanie
|
Bo takie sa wymogi. Jesli ksiadz Ci nie kazal to sie ciesz, ze potraktowal Was ulgowo. W poradni sa 3 spotkania w czasie ktorych uczycie sie naturalnego planowania rodziny, kaza Ci mierzyc temp, badac sluz i robic wykres, ktory potem wspolnie analizujecie.
#3187 |
Raczkowanie
|
Hey Dziewczyny...!
Jeśli możecie, napiszcie mi jak to jest z tą zaliczką za salę... Co jeśli wpłacę 2,500 tys. zaliczki, a za dwa tygodnie znajdę ładniejszą salę??? Czy te pieniążki przepadają??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Zakorzenienie
|
Joasiatko, cieszę się niezmiernie że z suknią wszystko ok, teraz pozostaje Ci już tylko czekać, no i oczywiście zaklinać pogodę
![]() ![]() Kalex, hihi to się faktycznie złożyło. Fakt że to nie jest wielkie miasto ale żeby spotkać się o tej samej porze w tym samym salonie... Miło będzie Cię zobaczyć na żywo, no i przy okazji zobaczę pewnie Twoją fryzurkę. Puchatku, dziękuję bardzo za adres solarium, nie omieszkam skorzystać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Raczkowanie
|
Tak, zaliczka jest zawsze bezzwrotna.
#3190 |
Raczkowanie
|
lilusto tak zaliczka Ci przepada podpisujesz umowę z właścicielem sali i tam jest zawsze taki paragraf że zaliczka przepada jeśli rezygnujesz. Trzeba byc pewnym na 100% czy się chce czy nie daną sale. Ja płaciłam 1000 zł zaliczki.
joasiatko powiem Ci, że ja też zamierzałam kupic suknie w Celi i teraz nie wiem czy po Twoich doświadczeniach tam jeszcze iśc, ale w każdym innym salonie może mnie też coś takiego spotkac zdarzaja sie wypadki przy pracy. Dobrze, że wszystko skączyło się ok. Życzę Ci i Twojemu TŻ udanej pogody oraz zabawy i wszytskiego najlepszego ![]()
#3191 |
Przyczajenie
|
Witam szanowne przyszle panie mlode,dzisaj sie dowiedzialem od przyszlych panstwa mlodych ze podobno ktos w moim i mieniu podajac sie za studio Ella na forum napisal pare slow na temat pewnej z firm kieleckich zajmujacej sie filmowaniem uroczystosci slubnych,a ta zripostowala to pod moim adresem.
Oswiadczam,jestem na forum po raz pierwszy.Jak dotad nie zagladalem tu a zostalem zmuszony przez konkurencje celem wyjasnienia sprawy. Nie zycze sobie aby zadna z konkurencyjnych firm cokolwiek pisala,insynuowala etc na temat moj i firmy ktora reprezentuje. Uwazam ,ze jesli zachodzi taka potrzeba mozemy napisac na swoj wlasny temat ale chyba nie tu,a nie szkalowac komkurencje. Mysle ,ze nie jest to dobra forma autoreklamy. Jesli ktos na forum poczul sie urazony,czyms co ponoc w mniemaniu konkurencji wyplynelo ode mnie - przepraszam ale zmuszony zostalem do wyjasnienia nieporozumienia Serdecznie pozdrawiam wszystkich uczestnikow Andrzej Ella Video |
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Przyczajenie
|
Jasiotko bardzo sie ciesze, ze juz wszystko ok
![]() Dziewczyny doradzcie, ktore buciki wybrac? |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o prezentowane przez Ciebie butki, to dużo zależy od sukni jaką będziesz miała??? Te pierwsze butki napewno delikatniejsze... -no i chyba Ci nie pomogłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w poszukiwaniach. Jasiotko - dobrze że historia z suknią miała happy end. Slicznej pogody w sobote i udanej zabawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joasiatko to dobrze ze wszystko pomyślnie sie skończyło, teraz czekamy na relacje ![]()
![]() |
#3196 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nas ksiądz po spisywaniu protokołu odpytał z modlitw
![]() czy mogłybyście mi napisać jakie macie dania mięsne w ciepłych posiłkach w menu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Raczkowanie
|
Joasiatko super, że udało Ci się załatwić sprawę z suknią tak jak należy. Szkoda tylko, że musiały Ci te kobiety napsuć nerwów tuz przed ślubem.
Życzę Ci slicznej pogody w tym pięknym dniu i oczywiście udanej zabawy. Czekamy z niecierpliwością na relację i zdjęcia ![]()
#3198 |
Zakorzenienie
|
mokapodi - ooo nas nie odpytywał z niczego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Raczkowanie
|
makapodi no ładnie
![]() my dzisiaj idziemy dokończyć spisywanie protokołu, bo ostatnio późno przyszliśmy, przed zamknięciem kancelarii i na dwie raty ksiądz nam rozłożył Dziewczyny jeszcze mam pytanie, na którą umawiacie sie do fryzjera( ile godzin wcześniej) mamy ślub na 17 ale muszę być gotowa na 15 bo zdjęcia jeszcze mamy robić przed(oby była ładna pogoda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | |
Zakorzenienie
|
Kielce
O matko, nas też nie odpytywał... I całe szczęście, bo moglabym mieć problem
![]() Cytat:
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-20 o 20:57 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Raczkowanie
|
Kielce
Jeszcze zapomniałam sie spytać, gdzie robicie sobie bukiety i jaką kwiaciarnie polecacie, ja myślę o Pokusie, bo mam niedaleko i podobno ładne bukiety tam robią, ale też sie cenią słyszałam. Siostra koleżanki robiła tam bukiet ślubny i zapłaciła 250 zł a nie miała jakiegoś super wyszukanego, bo z róż, poza tym w końcu jak odbierała to okazało sie że zrobili jej z innego koloru niż zamawiała, no a to już trochę niefajnie :/
gosikk_S Jeśli chodzi o makijaż to planuje zrobić sobie raczej sama, maluje sie na co dzień, więc jestem w tym wprawiona, teraz jestem na etapie dobierania trwałych i dobrych kosmetyków ( wizaż mi w tym pomaga ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-20 o 20:57 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Zakorzenienie
|
My też mamy slub o 17, na fryzurę jestem na 10.30 zapisana, na makijaż jestem zapisana na 13.10
![]() ![]() ![]() fenomenka - fryzura wytrzyma Ci bez problemu. We wrześniu robiłam w awangardzie fryzurę na ślub znajomych, siadłam u fryzjera na fotel o godz. 9 ( ślub był o 16, ale o 13 był wyjazd autokaru do Sandomierza), fryzra była o 10.20 gotowa i niezniszczona przetrzymała ślub, wesele, spanie w autokarze w drodze powrotnej, później 4 godziny snu w domu ![]() edit: fenomenka - ja tez sie maluje na co dzień i też mi to dobrze wychodzi ![]() ![]() co do bukietów - tez myślałam nad Pokusą, ale też słyszałam, ze straszne ceny mają....dlatego nie wiem gdzie się udać. Zamierzam poświęcic jutro czas i pochodzic trochę po kwiaciarniach i popytac o ceny danych bukietów i tak ogólnie jak to wygląda |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Raczkowanie
|
Kalex a z jakich kwiatów robisz bukiet?? Jak będziesz chodzić po kwiaciarniach, to możesz przy okazji wstąpić do tej na przeciwko Flerynki (róg Dużej i Sienkiewicza) słyszałam że tam też fajne bukiety robią, nie wiem za to jak jest z Nemezją( na Staszica) bo słyszałam wykluczające sie opinie, jakoś nie jestem do nich przekonana(znalazłam ich stronę jakbyście chciały zobaczyć http://www.kwiaciarniakielce.republika.pl/home.html ) Jeszcze słyszałam że na bazarach robią fajne bukiety, ale tam jest kilka tych stoisk, wiec nie wiem gdzie najlepiej. Ogólnie chodzi mi o to żeby bukiet był taki jaki zamawiam, żeby sie nie okazało później ze to będzie zupełnie co innego i do tego żeby jeszcze nie był strasznie drogi, wiadomo trzeba jeszcze bukiet dla mojej siostry(swiadek) butonierki, no i na samochód może coś.
PS ja będę chyba robić bukiet z kalii |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Raczkowanie
|
Fenomenka84 - tej kwiaciarni na rogu Dużej i Sienkiewicz na przeciwko Flerynki to już nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Raczkowanie
|
makapodi ups
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Zakorzenienie
|
fenomenka - własnie nie myślałam jeszcze nad tymi jak ma mój bukiet wyglądać
![]() dlatego ja przy zamawianiu po prostu powiem otwarcie, że obracam sie w młodym towarzystwie, sporo par młodych znam i coraz częściej się słyszy, że bukiet slubny ostatecznie jest wykonywany z innych kwiatów i ja takiego czegoś sobie nie życzę. I oczekuje odpowiedzi (ew. spisania umowy, oświadczenia), że bukiet będzie wykonany z takich kwiatów jakie zamowiłam. jak nie będa chcieli tego zagwarantować to idę do innej kwiaciarni i tyle. Ja musze mieć pewność 100%, że bukiet będzie taki jaki chcę, nie mam zamiaru szarpać się w dniu ślubu ![]() szukam teraz kwiaciarni kielcekich w necie i znalazłam (oprócz nemezji, pokusy) takie: 1. kwiaciarnia w nowinach: http://www.greenpoint.kielce.pl/g,7,...ki_slubne.html 2. kwiacirania pod zegarem http://kwiaty.kielce.pl/ 3. kwiaciarnia na ul.warszawskiej 143a(w pawilonach) http://www.agata.kielce.com/ ktoś coś słyszał/zamawiał tam bukiet? fenomenka - z kalii chcesz bukiet??? oj, ale z kalii to się na ś;ub nie robi bukietów.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Raczkowanie
|
Kielce
Kalex Masz rację, człowiek obmyśla całą koncepcje, dopasowuje wszystko, a tutaj nagle takie niemiłe zaskoczenie, kolor kwiatów i ich rodzaj to przecież całą kwintesencja bukietu. Dlatego właśnie trzeba sie upominać o swoje :P
Kalex dokładnie z cantadesek ![]() podaje przykład poniżej Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-20 o 20:49 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 |
Zakorzenienie
|
fenomenka - aaaa z cantadesek
![]() ![]() to mi ulzyło, bo ja myslałam, że z takich typowych kalii ![]() no własnie śmigam teraz po necie (nie mam juz co w pracy robic ![]() ![]() ja też chcę delikatny bukiet, nie za bardzo strojny |
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Raczkowanie
|
Kalex to wklejam poniżej jeszcze kilka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Byłam w kościele gdzie byłam chrzczona i nie mają wpisanej adnotacji o bierzmowaniu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.