|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kielce
A nie możesz tam zadzwonić i zapytać czy Ci mogą wysłać? Ja słyszałam że te papiery można załatwić wysyłając pisemną prośbę o ich wysłanie pocztą. Zadzwoń tam i się dopytaj, może się okaże, że nie musisz jechać taki kawał drogi...
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Puchatku - bez przesady! takie sprawy da się załatwić telefiniczne i listownie!
Musisz zadzwonić do kancelarii do parafii, gdzie byłaś bierzmowana (bądź -m jeśli parafia ta ma stronę www i mail to wyslij maila), powiedzieć kiedy byłaś bierzmowana u nich i powiedzieć do czego jest Ci potrzebne zaświadczenie i poprosić o wysłanie go poczta. Bez problemu powinni Ci takie zaświadczenie przysłać fenomenka - bardzo ładne bukiety |
|
|
|
#3213 |
|
Rozeznanie
|
Agunia, Kalex dziękuję za radę
|
#3214 |
|
Raczkowanie
|
Kalex Chciałam sie spytać jeszcze jaką fryzurę planujesz na ślub, Koka?? Bo ja chciałam mieć rozpuszczone i lekko upięte I mam nadzieje ze w Awangardzie mnie tak uczeszą, bo praktycznie wszystkie panny młode robią misterne upięcia a ja sie w czymś takim źle czuje.
Dziewczyny może macie zdjęcia fryzur z włosów długich, ale nie koków tylko jakieś fajne spięcie
|
|
|
|
#3215 |
|
Rozeznanie
|
Ja chcę coś takiego na włoskach
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
fenomenka - dokładnie takie chcę mieć uczesanie jak Ty
nie chcę żadnych koków, bo źle się czuje mając całkowicie upiete włosy![]() zrobią Ci takie uczesanie bez problemu, bo ja takie (tylko nie takie jak dla Panny Młodej) miałam wykonane własnie we wrześniu, część włosów spieta, a część rozpuszczona - piękna fryzura, moja mama była zachwycona i wtedy stwierdziła, że taką fryzure powinnam mieć na ślub ![]() edit: ooo ja też mniej więcej chcę cos takiego jak pokazała Puchatek albo właśnie trochę bardziej spiete mam kilka fotek, ale w domu na kompie, a teraz jestem w pracy |
|
|
|
#3217 |
|
Raczkowanie
|
Kielce
Puchatek M. Widze ze mamy taki sam gust
jakiś czas temu poszperałam w necie i wynalazłam tą fryzurę nr 1 jak na razie to mój number 1 )) fajniejszej nie znalazłam, tylko czy mnie tak fryzjer uczesze:PKalex jak będziesz w domku i będziesz miała czas to wklej swoje typy
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-20 o 21:51 Powód: post pod postem |
|
|
|
#3218 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że nas tak uczeszą
![]() Właśnie. Kalex wklej
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
wkleję
![]() na pewno mam też zapisaną fryzurkę z fotki numer 1 i 5 Puchatka
|
|
|
|
#3220 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze takie
|
#3221 |
|
Raczkowanie
|
ja tez myslałam o takich fryzurkach wiec wkleję kila fotek z moich zbiorów
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze kilka
|
#3223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super bukiety!!! Tez myslalm o tych kwatkach. Ja jestem raczej skromna, mam skromna sukienke i tez chce miec skromny bukiet naprawde sliczne!
|
|
#3224 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze...
|
#3225 |
|
Raczkowanie
|
cd
|
#3226 |
|
Raczkowanie
|
i ostatnie ...
|
#3227 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam kilka pytan i dylematów. Moze coś doradzicie.
1. Tak naparwdę zastanawiam się nad tym czy zamawiać tort u Pasternaka lub u Braci Janusz, jak słusznie liczycie taki tort na 150 osób wyniesie mnie prawie 500zł jeszcze 100zł dojazdu. Zastanawiam się, czy nie wziąć tortu u Pani która piecze ciasta, robi domowe ciasta i tort mogłaby zrobić w tej samej cenie to znaczy + produkty, ale to byłby zwykły tort (dobry, bo jadłam, ale mało reprezentacyjny). Chyba mi nie doradzicie, ale chciałabym podzielić sie z Wami moją opinią. 2. Kupiłam ładne kolczyki z cyrkonuiami i taką chciałam kupić bransoletkę, były ładne, ale problem jest taki, że one zaciągają, każda która posiada cyrkonie osadzone w takich 4 zaczepkach (nie wiem czy jasno się wyrażam) zachacza i zaciąga materiał. Mam sama taką bransoletke i tak rzeczywiście się dzieje, moze macie jakiś pomysł. 3. Co do kwiatów chcę tulipany, ale nie wiem czy będą pod koniec maja, kwiaciarka ma sprawdzić czy uda się je zdobyc, jesli nie musze kombinować z innymi kwiatkami w fiolecie, ale jakimi (nie chcę róż i cantedesek, nie bardzo pasują do tej sukienki takie kwiatki jak irysy, anemony, storczyki sa tylko nakrapiane w fiolecie ), moze wam przychodzi coś do głowy. 4. Czy znacie jakieś miejsce (giełdę kwiatową), albo jakiegoś szklarnika co ma szklarnie z kwiatami, by można było kupić kwiaty po cenach giełdowych. Chodzi mi o kwiat6y do kościoła i żeby mozna było je kupić w naszym województwie i nie trzeba by było jechać do Warszawy. 5. Jeszce jedno pytanie, czy śluba bielizne macie taką samą to znaczy stanik i majtki są z kompletu, czy różne??? Ja wiem, ze lepiej by były takie same, ale póki co czekam na dostawę gatek i mam nadzieję, ze przywiozą mój rozmiar |
|
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
Tiffi co do bielizny to ja nie mam stanika; jest wszyty do sukienki. wiec mam tylko majtki z koronki.
Piekne fryzurki, szkoda tylko ze moje wlosy nie sa dlugie, raczej takie do ramion. Jakby ktoras z Was miala fotki fryzor takiej dlugosci to bylabym wdzieczna jakbyscie je zalczyly do forum. Dzieki!!!
|
#3229 |
|
Raczkowanie
|
Kielce
anetkja,buciki nr.2 sa rewelacyjne!!! Gdzie takie znalazlas?
ups,sorki dziewczyny,ze ja tak z innej beczki,ale jestem nowa na tym forum i narazie sprawdzam jak to dziala. Hmmm? a czy moze w ktoryms watka wklejacie swoje suknie(nie chcialabym sie duublowac ,chetnie bym je poogladala i dowiedziala sie co sadzicie o mojej upatrzonej.
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-20 o 21:52 Powód: post pod postem |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już kilka wizażystek tak robiło Witamy na forum
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Raczkowanie
|
yyyyy,jak????
umiescic zdjecie? jest tu cos takiego jak krotka instrukcja obslugi forum... |
|
|
|
#3232 |
|
Raczkowanie
|
Szybka instrukcja
![]() Odpowiedz --> Dodatkowe opcje -->Zarządzaj załącznikami(klikasz na button)--> Przeglądaj(klikasz na button) (wybierasz plik który chcesz umieścić) --> załaduj (klikasz na button)- ( i juz powinno być ok) |
|
|
|
#3233 |
|
Raczkowanie
|
Kielce
A oto moja suknia
Palila,wielkie dzieki za instrukcje Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-20 o 21:53 Powód: post pod postem |
|
|
|
#3234 |
|
Raczkowanie
|
A proszę bardzo
![]() A jeśli chodzi o suknie to najważniejsze żeby się Tobie podobała i żebyś się dobrze w niej czuła w szczególności w tańcu A swoją droga urocza.
|
|
|
|
#3235 |
|
Raczkowanie
|
tiffi 1 polecam giełdę kwiatowa na zagnańskiej, tam można kupić hurtowo kwiaty po niższych cenach, ja tez planuje tam kupić do dekoracji, mają spory wybór. Giełda jest w poniedziałki i czwartki
![]() izis123 kupowałaś sukienkę w Cymbeline albo w Kiarze bo tam widziałam takie sukienki. Ja niżej zamieszczam moją, ale nie ma fajnego zdjęcia na necie więc mam takie znalezione na innych pannach młodych i z pokazu w KCKu, dla mnie te zdjęcia nie oddają uroku tej sukienki ale zamieszczam poniżej (kolor sukni ecru,taki jasny śmietankowy![]() PS jedna kobitka ma jakiś różowy kwiat po boku, ja czegoś takiego nie będę miała:P |
|
|
|
#3236 |
|
Raczkowanie
|
No to,zeby przyblizyc moja osobe-sprawozdanko
Mam nadzieje,ze wasze rady beda bezcenne,kiedy przyjdzie mi podejmowac te najwazniejsze decyzje zwiazane ze SLUBEM |
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
izus - witamy na forum
fajne suknie sobie powybierałyście! ewson wkleiła prawie całą moją kolekcję fryzur hehehehe co do bielizny to ja będę chciała mieć komplet, ale jak to wyjdzie to się dopiero okaże jeszcze jest hurtownia kwiatów na ul. Dobrzyńskiej 4, czynna od pon do pt od 8 do 18, w soboty od 8 do 14 |
|
|
|
#3238 |
|
Raczkowanie
|
Ja też planuje komplet
ale jak wyjdzie to sie okaże, jeszcze nie zaczęłam sie rozglądać, za to na noc poślubną kupie coś specjalnego jakiś fajny gorset i coś do tego
|
|
|
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
Kielce
OOOO,NO POPATRZ ,MOZNA POWIEDZIEC,ZE Z TEJ SAMEJ GLOWY POMYSL...FALBANECZKI,FALB ANUSZKI. Bardzo ladna suknie,ten typ mnie interesuje,gdzie ja mierzylas? Ja swojej jeszce nie kupilam,przymierzalam w cembeline,a potem w kiarze,suknie sa bardzo podbne,ale roznia sie kolosalnie cena i nieco wygladem. wiem,ze w cymbeline to jest suknia sposabella,a jakie marki reprezentuje kiara-pojecia nie mam.co to wlasciwie za firma? czy to sa suknie szyte na wzor?
Zdecydowanie komplet najlepszej bielizny!!! Co by czuc sie wyjatkowo ...Gorset i biale szpileczki...swietny pomysl fenomenka
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-04-20 o 21:44 Powód: post pod postem |
|
|
|
#3240 |
|
Raczkowanie
|
Ładne te suknie i bukiety też mi się podobają zadroszcze wam, że do wszych wesel tak nie dużo czasu, moje dopieo w połowie października
i straciłam narazie zapał do wszystkiego bo zawcześnie na zakup sukni, tortu, kwiatów, fryzjera itd. Liczę, że podzielicie się po waszych ślubach zdjęciami i może wtedy podkradne wasze pomysły dziewczynki ![]() Mam takie pytanko ile wcześniej zamawiałyście obrączki bądź będziecie zamawiały? I jeszcze jedno jak pisałyście na zaproszeniach, mam np. młode małżeństwo z jednym małym dzieckiem to mam dziecko pisać też po imieniu czy pisać np.: wraz z synem; a co jak mam jedną ciocie która ma 5 dzieci, i chce dwie najstarsze córki cioci zaprosić z osobami towarzyszącymi to mam odrębnie pisac dla nich zaproszenie, a wymienić że wraz z dziećmi czy po imieniu każde bo chyba po imieniu się nie zmieści ? Doradźcie proszę !!!
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.

Dziś też tam idę 
Bierzmowanie miałam w Świnoujściu i tam muszę jechać po świadectwo 

umiescic zdjecie? jest tu cos takiego jak krotka instrukcja obslugi forum...