|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Kielce
Cytat:
Po pierwsze czekam na zdjecia twoje w sukni, na te zjawiskowe bukiety, bo jendak to naparwdę super, ze takdobrze wszystko wyszło. Chciałabym też zobaczyć zdjecia tortu i jakbys mogła napsiać ostatecznmie jaki koszt wyszedł tego tortu, oraz napisz jak wyszło z ciastami, bo ja bardzo jestem ciekawa. Co do fontanny to naparwde Stangret się spisał, nie wiem czy wiesz, ale wypożyczenie takiej fontanny to koszt 1000zł i dlatego ten pomysł u nas odpadł, choć bardzo nam się podobał |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,a czy byl juz tu temat FONTANNY CZEKOLADOWE.Planujemy taka atrakcje na naszym weselu,ale sie zastanawiamy czy wypozyczyc czy kupic.Wypozyczenie kosztuje okolo 1000zl,ale...w Krakowie. Moze wiecie czy fontanny sa dostepne w Kielcach. Zastanawiamy sie nad kupnem(niemaly to wydatek,ale moglibysmy ja pozniej wypozyczac czy cos
![]() w kazdym razie napalilam sie na ta fontanna strasznie ![]() Dla zinteresowanych http://www.****************** |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zastanawialam sie, czy nie oplacaloby sie kupic jakiejs mniejszej.W Argosie mala fontanna kosztuje 20, 30 funtow, a czekolade mozna dokupic osobno, 2.5kg kosztuje jakies 80zl na Allegro.Sama nie wiem, mam jeszcze czas do zastanowienia.Mam nadzieje, ze pomoglam.
![]() |
#3544 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Kamilack napisala mi,ze w Kielcach taka oferte maja Soltyki(dziekuje kamilkack ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ja sporo czasu poswiecilam na tematyke fontanny czekoladowej ![]() rowniez myslalam nad kupnem...ale kupic taka ktora dalaby super efekt to dosc kosztowna inwestycja, dlatego tez szukalam i szukalam zeby wynajac taka w kielcach i znalazlam ![]() ps. na takie przyjecia jak wesele nie ma sensu kupowac fontanny za 80 zl, gdyz jest bardzo malutka i zupelnie nie byloby jej widac ![]() ja wynajelam fontanne na 80 osob, w cenie jest obsluga tejze fontanny, 2,5 kg czekolady do wyboru: mleczna, deserowa,biala za dodatkowa oplata inne smaki np. truskawkowa, talerzyki, patyczki, dojazd i nie pamietam czy jeszcze cos ![]() ![]() owoce, ciastka, pianki itp itd kupuje sama ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Przyczajenie
|
Ja miałam dwie fontanny na weselu, takie najwieksze (nie pamietam już na ile byly osób) płacłam 1700 za dwie. Zamawiałam w www.czekoladowefontnny.pl Ja brałam slub we wrześniu i wtedy jeszcze to był hit i nigdzie nie można było tego dostać. Teraz wybor tak naprawde jest ogromny i pojawiło się dużo tanich podróbek które myśle tez spełniają swoją funkcję. Ja wydaje mi sie troche przepłaciłam. Co do tej firmy u której zamawialam to nie wiem czy moge ja polecic czy nie. W dniu wesela odpakowalismy bowiem przesylke i okazalo sie ze zamiast czekolady białej i mlecznej dostalismy tylko biała. Dlatego tez na weselu pojawiła się tylko jedna fontanna i bardzo szybko znikla (mialam 250 osób). Ale atrakcja super, czekolada gorąca przepyszna, polecam zamiast tych wszystkich ciasteczek, słodkości położyc obok fontanny owoce - winogron, banany, mandarynki i najlepsze - kokosy. naprawde świetnie sie to komponuje. Czekolada jest juz na tyle słodka ze mieszanie jej ze slodyczami to przesada chyba że planujecie bo prostu jakiś osobny stolik ze słodyczami.
Ja w dniu wesela dzwoniłam do nich ze mi tej czekolady nie wyslali, powiedzieli, ze za drugą nie bede placic, co nie zmienilo faktu, ze byłam rozczarowana. Ja proponuje jak tylko sie da wynajac fontanne z Kielc, powiem szczerze ze nie jest to taka prosta sprawa, zeby to wszestko dobrze hulało. Po pierwsze zero mikrofalówek do podgrzewania czekolady (mimo ze mówili ze można), my tak zespulismy dwa woreczki czekolady, miała zła konsystencje. Najlepiej garnek z ciepla woda i tam powoli niech sie rozpuszcza. Po drugie nie zawsze patera jest idealnie skręcona i czekolada nie leci proporcjonalnie, mój tata musiał ją jakoś dokręcac zeby to poszło.Byłam na weselu mojej koleżanki i tam ona wogóle nie zadzialała. Dlatego zastanówcie się nad wynajmem czegoś w pobliżu, że w razie co ktoś przyjedzie i naprawi. Inna sprawa to taka, ze obsługę zleca się kelnerom z restauracji, w której mamy wesele i ich trzeba też poinstruowac co i jak maja z tym zrobić, bo narobią wiecej szkody niż pozytku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ile płacisz ??
![]() |
#3549 |
Rozeznanie
|
No własnie kamilack jeśli mozesz napisz jaki jest koszt tych fontann.
Ja długo zastanawialam sie nad ta fontanna, wazne jest to by wlasnie miec taka wieksza bo takie male to bardziej jak "jednorazowki" na okolo 5 osob, a moim zdaniem glupio zrobic cos takiego zeby zabraklo np. czekolady. dwa minusy jakie zauazylam i o jakich slyszalam z niektorych opini to: - cena (dosc drogie) i czasem mzoe sie zdarzyc ze cos jest nie tak, wlasnie jak pisala poprzednia osoba cos nie tak skrecone, najlepiej wypozyczyc z obsluga albo jak restauracja ma mozliwosc wypozyczenia - druga rzecz to zdarza sie (oczywiscie nie czesto),ale slyszlama o kilku przypadkach, ze ktos nie zuwazyl ze ma np. brudny palec (w zekoladzie) i panna mloda miala jakies plamki czekoladowe na sukience |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Raczkowanie
|
Koszt wynajecia to 488,00zł
W cene wynajmu wliczone jest to co pislam wyzej. Z tego co sie orientuje to cala moc tkwi w dobrym rozpuszczeniu czekolady, jesli bedzie ona dobrze przygotowana nie ma mowy zeby bylo wybuchu ![]() i ta ktora ja wynajelam nie jest taka duza jaka miala alite, bo jest max na 80 osob, mimo to wyglada super,jesli chodzi o czekolade to zawsze maja przy sobie wiecej, ale z obserwacji wlascicieli 2,5 kg na ta fontanne ktora wynajelam ja jest OK i wystarcza spokojnie na te ilosc osob. |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Raczkowanie
|
Ja też intensywnie myślę nad tą fontanną czekoladową
![]() ![]() Jeszcze mam pytanie do was, czy może któraś z was zna dobrą manikiurzystkę, chodzi mi o tipsy, nigdy ich nie miałam, jednak na ślub zdecydowałam że sobie zrobię, ponieważ moje paznokcie mi sie nie podobają ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 |
Zadomowienie
|
Też zastanawiałam się nad fontanną, ale teraz to już raczej za późno...zresztą myśle, że dania, przekąski, słodkości, wiejski stół zadowolą gości weselnych...oby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Raczkowanie
|
Ja mam weselicho w Dworku w Masłowie. Mają tam fontannę czekoladową - od 300 zł. wzwyż. Oczywiście zależy, jaką się chce, na ile osób. Do tego są ocxzywiście owoce i takie pałeczki ptysiowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno mi sie przypomniało, powiedzcie mi gdzie planujecie mieć zdjęcia w plenerze ?? Nasz fotograf zaproponował ogrody biskupie, tam koło katedry i muzeum. Chcemy sie tam wybrać z TŻ , jak już będą czynne i zobaczyć jak tam jest, bo w sumie nie mamy na razie innego pomysłu, jeszcze kadzielnia nam sie podoba, ale to na pewno nie w dniu ślubu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w Kielcach może w dniu ślubu na Sienkiewicza w nocy jakieś fotki sobie pstrykniemy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Raczkowanie
|
do 50 km dowoz gratis
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ratujcie! Mój próbny makijaż okazał sie porażką, szukam kolejnej makijażystki. Dajcie jakieś namiary na swoje sprawdzone panie bo boję się znowu próbować w ciemno. Kurcze, mam tylko dwa miesiące, gdzie jak teraz kogoś znajdę chlip
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
joasiatko - gratuluje udanej zabawy
![]() gosik - kurcze, szkoda, ze makijaz sie nie udal, jakimi kosmetykami mialas robiony? |
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.vita.kielce.org/ Pani Marta A Ty gdzie byłaś i co nie tak było z Twoim makijażem?
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
oniaczeq - mnie też będzie malować Pani Marta
![]() ![]() ja jeszcze chciałam polecić do robienia pazurków nową panią - p.Anna Mroczek z salonu anline kosmetyka w pawilonie na slichowicach na rogu kredowej i massalaskiego ![]() Także ja mam 3 faworytki do robienia pazurków: p.marta z salonu Vita, p.Anna z salonu anline i p. Bożena z salonu na chopina18 (ta ostatnia robi rewelacyjne frencze!). P.Anna i p. Bożena pracuja na produktach IBD ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja narazie chcialam kupic domowa fontanne za ok. 250zl w sklepie Duka widzialam. U mnie bedzie 150osob ale to nie jest problem, bo kupujesz wiecej czekolady i jak ubywa to dolewasz, po prostu nie robi takiego wrazenia jak duza fontanna, a to czy braknie zalezy od Ciebie, ale u mnie to nie ma byc glowna atrakcja tylko dodatek na bocznym stoliku, wiec moze byc mala. Jesli ktos chce kupic fontanne to zawsze sprawdzcie ja przed zakupem, bo kupilam juz jedna tania w usa i strasznie glosno chodzi, ta w duka ma cichy silnik i elemety nie obijajace sie.
![]() |
#3567 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ponizej znajdziec info na temat fontanny czekoladowej
www.cafesoltyko.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pazurki robie sobie na 80% sama, w końcu do czegoś ten kurs mój musi mi sie przydać ![]()
![]() |
#3569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3570 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Chciałabym zapytac Was czy znacie jakies sale weselne (Kielce i okolice) gdzie zamawia sie własne kucharki a płaci za sama sale??Sala okolo 120 osob |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.