Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-17, 20:03   #331
p_a_t21
Przyczajenie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
wczoraj wybraliśmy dj-a na nasze wesele
facet jest niesamowity - to ten sam, który będzie grał u pat21 Miałan na Niego namiary od narzeczonego mojej fryzjerki i potem jeszcze pat napisała mi na PW kogo ma jako dj-a, patrzę o ta sama osoba

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Kalex u nas też będzie grał ten sam DJ Zarezerwowaliśmy Go 4 kwietnia
dziewczynki widze ze Dj jest bardzo popularny ale to naprawde niesamowicie fajny człowiek i napewno sie postara by wesele stało sie niezapomniana imprezką
p_a_t21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 20:07   #332
p_a_t21
Przyczajenie

Cytat:
(...) a jutro wybieramy się do studia video-avi, a potem do ella-video pooglądać jak wykonują filmy i zdjęcia ze ślubu i z wesela
Kalex my juz mamy podpisana umowe z Ella Studia juz wczesniej pan Andrzej robiła nam reportaz i zdjecia ze Studniowki i wyszły naprawde bardzo fajnie nie mielismy watpliwosci kogo chcemy widziec w roli kamerzysty i fotografa na naszym slubie i weselu
p_a_t21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 20:10   #333
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:
mam zapisane w moim notatniku to studio FOTOMAX będziemy je rozważać pod kątem robienia tam zdjęć studyjnych
Kalex naprawde polecam. Będziesz zachwycona

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 12:24   #334
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny,
Mam do was takie pytania:

DJ: jaka cena jest takiego DJ, to znaczy ja myśle by ewentualnie jakiegos DJ zamowic na poprawiny (drugi dzien), moze mozecie podac przykladowa cene, albo ile wy placicie za wesele.

Ella Video: Tu tez podobne pytanie, odnosnie ceny kamerzysty na weselu + ewentualnie poprawiny.
czy oni tez zdjecia robia??
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 13:47   #335
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

temu Dj-owi u mnie na weselu płacimy 1200 złotych.
Natomiast co do Ella Video to z tego co pamiętam z rozmowy telefonicznej to: 3 płyty DVD z wesela (albo 3 kasety) – koszt to 700 zł.Fotografie: 500-800 zdjęć z wesela, z tego wybieramy minimum 100 (pakiet podstawowy), które dostajemy za płycie i w formie książki plus 4 fotki w dowolnym powiększeniu gratis Album i okładki na płytę z wesela i na zdjęcia wybieramy indywidualnie.
W sumie powiedział, że za kamerzystę i fotografa wychodzi razem około 1200 złotych.

To tyle co pamietam, nie wiem czy czegoś nie przekręciłam z tymi zdjęciami co gratis dostajemy

Ale dziś jak pisałam tam jedziemy, więc wszystko sobie pozapisuje i przedstawie potem na forum
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 11:41   #336
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode - Sierpień 2009 Kielce I Okolice:)

Szokują i denerwują mnie odp niektórych osób tutaj na wątku. Ja też szukałam sali na wesele wrzesień 2009 i ludzie już pytają i rezerwują. W jednym popularnym lokalu na 2009 rok jest już full zajęte. Sądzicie że za dwa lata to wczesnie rezerwować tak jak dziś powiedziano mi u fotografa jak orientowałam się o ceny że niektórzy ludzie budza się rok wczesniej kiedy wszystko zajęte. W mojej miejscowości ślubu są co tydzień i to kilkanaścia można powiedzieć .Ja już mam sale zarezerwowaną żeby nie obudzić się z ręką w nocniku. Kolezanka ze studiów szukała w weekend sali na przyszły rok i po objechaniu 20 sal została jej we wsi o 15 km od niej i to w lipcu. Więc same zobaczcie.

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 14:57   #337
tiffi1
Rozeznanie

O dziękuję bardzo za informację.

To całkiem fajna ta oferta z tym filmem i zdjeciami. jak będziesz wiedziała dokładniej to prosze napisz.

Co do Dj mam jeszcze pytanie, czy on ma jakies plytki, ktore moglby wyslac poczta. Czy bedziesz sie z nim kontaktowac, jesli tak to mialabym prosbe bys spytala o koszt poprawin w nd w godz 13-20.
A jesli nie, to jeszcze sie odezwe jak bede cos konkretnie wiedziala.
Pozdrawiam i dzięki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-19, 15:24   #338
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

tiffi - nie wiem czy ten DJ wysyła jakies płytki pocztą - my pojechalismy do niego i u niego wszystko omawialiśmy i pokazywał nam u siebie płyty przykładowych wesel, które prowadził
kontaktować sie z nim z na razie nie będziemy bo już nie mamy takiej potrzeby, dopiero w przyszłym roku
ale zaraz Ci wyślę PW z danymi
Stary 2007-04-20, 14:14   #339
tiffi1
Rozeznanie

Dzięki,
Niestety coś do mnie nie dotarło, tzn. nie mogę odczytac twojej wiadomosci
Stary 2007-04-20, 18:46   #340
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Dzięki,
Niestety coś do mnie nie dotarło, tzn. nie mogę odczytac twojej wiadomosci
o kurczę
jak to?
wysłałam normalnie PW, zawsze dochodziły
nie wiem co się stało, ale jak nic nie ma to mogę jeszcze raz wysłać
Stary 2007-04-21, 10:41   #341
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

dziewczyny a jakim samochodem będziecie jechac do ślubu? kogo możecie polecic i jaki samochód??
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-22, 15:38   #342
Akane
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
Szokują i denerwują mnie odp niektórych osób tutaj na wątku. Ja też szukałam sali na wesele wrzesień 2009 i ludzie już pytają i rezerwują. W jednym popularnym lokalu na 2009 rok jest już full zajęte. Sądzicie że za dwa lata to wczesnie rezerwować tak jak dziś powiedziano mi u fotografa jak orientowałam się o ceny że niektórzy ludzie budza się rok wczesniej kiedy wszystko zajęte. W mojej miejscowości ślubu są co tydzień i to kilkanaścia można powiedzieć .Ja już mam sale zarezerwowaną żeby nie obudzić się z ręką w nocniku. Kolezanka ze studiów szukała w weekend sali na przyszły rok i po objechaniu 20 sal została jej we wsi o 15 km od niej i to w lipcu. Więc same zobaczcie.
Ale nie trzeba się od razu tak denerwować... Zresztą wiele dziewczyn wyrobiło się ze wszystkim (w tym z rezerwacją sali) na rok przed ślubem, a czasem i krócej i nie miało z tym większych problemów. Reguł nie ma. Zresztą wypowiedzi osób, które uznałaś za "szokujące i denerwujące" nie tyczyły się tyle rezerwowania sali na 2,5 roku przed ślubem, co raczej ruszania z przygotowaniami pełną parą na wszystkich frontach. Także spokojnie, bo za pytanie o salę nikt tu na nikogo przecież nie naskakiwał.
Stary 2007-04-23, 15:08   #343
tiffi1
Rozeznanie

Co do samochodu, to mam nadzieję, że brat porposi znajomego który remontował jakiś stary samochód, chciałabym właśnie jakimś starszym pojechać, ale nie wiem, czy to da radę.
jeśli się nie uda pojedziemy naszym
Stary 2007-04-23, 19:37   #344
gazelcia
Raczkowanie

Ja w ostatnią sobotę przetestowałam na sobie makijaż w Atelier RVB na ul. Słowackiego. Co prawda nie występowałam jako panna młoda, ale jako świadkowa Malowała mnie pani Marta, ta co robi śliczne pazurki i niewątpliwie super makijaże Zanim zaczęła mnie malować zapytała czy maluję się na co dzień, a ze względu na to, że nie, to wykonała mi naprawdę delikatny makijaż, który jednocześnie był widoczny i bardzo dobrze pasował do sukienki, a co najważniejsze suuuper się trzymał
Także z czystym sumieniem - polecam
gazelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 21:53   #345
aniaaa84
Zadomowienie

Ja wcale nie założyłam tego wątku bo ruszyłam pełną parą z przygotowaniami, ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!ten wątek to zwykła prośba do dziewczyn, które ten etap mają już za sobą, chodziło mi o to, aby się wypowiedziały w pewnych kwestiach, bo mieszkając w Kielcach i tam też organizując wesele mają w 100% większe rozeznanie na ten temat niż ja, która jestem tam (teraz) sporadycznie...czy to tak ciężko zrozumieć...trzeba czytać uważnie, to RAZ, a DWA rozumieć to co się czyta
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-24, 08:07   #346
śliweńka
Zakorzenienie

Może i znalazły rok przed ale nie tą datę co chciały koleżanka szukała teraz sali na przyszły rok i po objeżdzeniu chyba 20 sal znalazła jedną w lipcu wolną więc rok przed napewno by się nie wyrobiła.I tak jak Ania pisała chodziło jej o wypowiedzenie się a nie obskakiwanie.

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2007-04-24, 09:04   #347
Akane
Zakorzenienie

Zamiast jechać po mnie też mogłybyście czytać ze zrozumieniem

Śliweńka: przecież wyraźnie napisałam, że reguł nie ma i że szukanie sali ze znacznym wyprzedzeniam czasu jestem w stanie zrozumieć i akurat tym aspektem chyba nikt z wypowiadających się tutaj nie zdziwił. Jedni bez problemu znajdą fajną salę rok przed ślubem, inni mają problem na dwa lata przed - reguł nie ma.

aniaaa84: zwróciłaś może uwagę, że swoją ostatnią wypowiedź adresowałam do śliweńki, a nie do Ciebie? Dlaczego wszystko odbierasz jako atak i to w dodatku skierowany przeciw Tobie? Wyraziłam swoją opinię, nie pisząc "Słuchaj Anka, Ty to w ogóla jakś dziwna jesteś, masz tyle czasu i podniecasz się zupełnie bez sensu, wszystko chcesz załatwić od razu i po diabła Ci to", prawda? Napisałam niejako ogólnie, że czasu jest dużo i można po załatwieniu tego, co spędza sen z powiek (sala + orkiestra) resztą przygotowań zająć się w późniejszym czasie, bo jest go naprawdę sporo. I podkreślam - nie adresowałam tego do Ciebie, pisałam ogólnie. Co tego wątku i Twojego ślubu, to na litość - przecież to Twój wątek i Twój ślub, tyle że forum jest ogólnie dostępne i przewijają się tu ludzie z rozmaitymi poglądami. Jedni się zdziwią, inni warkną, jeszcze inni chcą pomóc, pisząc o doświadczeniach własnych. To, że część z tych doświadczonych osób Ci nie odpowiada, ponieważ twierdzi, że "2,5 roku to trochę za wcześnie na organizację", to nie powód żeby się na te osoby wściekać. Przecież i tak zrobisz to, co uważasz za stosowne. I frustrować się chyba naprawdę nie ma sensu, szczególnie że jednak większosć osób z odmiennym zdaniem wypowiadała się tutaj w sposób kulturalny i stonowany.
Stary 2007-04-24, 10:19   #348
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Ufff nareszcie mam juz za soba panią z poradni rodzinnej. Nawet ciekawe rzeczy mowila i pokazała jak wyglada dzidzius w 21 tygodniuBomba az ochoty nabrałam na dzidzię
I wybrałam nareszcie suknie slubna. Ciezko ze mna było bo ja wybredna jestem ale to bedzie mniej wiecej cos takiego

Edytowane przez Petitka4
Czas edycji: 2008-06-11 o 11:15
Stary 2007-04-24, 11:01   #349
śliweńka
Zakorzenienie

Rozumiem Cię że miałać co innego na myśli, każdy robi jak chce i rezerwuje jak chcę najlepsze rozwiązanie.

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-24, 11:07   #350
Karolinna
Raczkowanie

Wink Dot.: Panny Młode - Sierpień 2009 Kielce I Okolice:)

Wczoraj zarezerwowaliśmy z TŻ salę na 2008 rok i był to jeden z 4 wolnych terminów. Paranoja jest dla mnie że tak wczesnie trzeba zamawiać wszystko łącznie z zespołem... kiedyś chyba było inaczej, sama nie wiem.. wydaje mi się ze winne sa lokale bo powinni przyjmowac rezerwacje na 1 rok przed data slubu... i tu wcale nie chodzi o mozliwość odwołania, poprostu 2,5 roku to duzo i wiele zeczy moze sie zdazyć... ale taki ten swiat juz pokrecony...
Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu
Ty i ja

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201401430.png

Waiting for my only miracle.

Mój Aniołeczek 05.10.2009 [*]
Karolinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-24, 12:27   #351
śliweńka
Zakorzenienie

zdarzyć się może nawet dzien przed ślubem, sąsiadki dziadek dzień przed ślubem zmarł a ślub 1,5 roku wcześniej planowali, nie znaczy czy 2,5 czy 1,5 roku coś się zdarzy bo może się zawsze coś zdarzyć , w moim mieście Pan Młody zginął 3 dni przed weselem w wypadku samochodowym

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2007-04-24, 12:45   #352
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akane Pokaż wiadomość
Zamiast jechać po mnie też mogłybyście czytać ze zrozumieniem
aniaaa84: zwróciłaś może uwagę, że swoją ostatnią wypowiedź adresowałam do śliweńki, a nie do Ciebie? Dlaczego wszystko odbierasz jako atak i to w dodatku skierowany przeciw Tobie? Wyraziłam swoją opinię, nie pisząc "Słuchaj Anka, Ty to w ogóla jakś dziwna jesteś, masz tyle czasu i podniecasz się zupełnie bez sensu, wszystko chcesz załatwić od razu i po diabła Ci to", prawda? Napisałam niejako ogólnie, że czasu jest dużo i można po załatwieniu tego, co spędza sen z powiek (sala + orkiestra) resztą przygotowań zająć się w późniejszym czasie, bo jest go naprawdę sporo. I podkreślam - nie adresowałam tego do Ciebie, pisałam ogólnie. Co tego wątku i Twojego ślubu, to na litość - przecież to Twój wątek i Twój ślub, tyle że forum jest ogólnie dostępne i przewijają się tu ludzie z rozmaitymi poglądami. Jedni się zdziwią, inni warkną, jeszcze inni chcą pomóc, pisząc o doświadczeniach własnych. To, że część z tych doświadczonych osób Ci nie odpowiada, ponieważ twierdzi, że "2,5 roku to trochę za wcześnie na organizację", to nie powód żeby się na te osoby wściekać. Przecież i tak zrobisz to, co uważasz za stosowne. I frustrować się chyba naprawdę nie ma sensu, szczególnie że jednak większosć osób z odmiennym zdaniem wypowiadała się tutaj w sposób kulturalny i stonowany.
Akane ja też ostatniej wypowiedzi nie adresowałam do CIebie...napisałam ogólnie, żebu było wiadomo...nie pytam dlatego, że chce już zapiąć kążdą kwestię na ostatni guzik...ale dlatego żeby mieć rozeznanie..."wybuchnęłam " w tej wczorajszej wypowiedzi w niezbyt eleganckim stylu, ale uwierz mi, że gdybyś przeczytała same odpowiedzi na NIE dotyczące zdobycia informacji to też po pewnym czasie chciałabyś wszystko z siebie wyrzucić...mnie się zrobiło bardzo przykro kiedy czytałam początkowe wypowiedzi w moim wątku to, że gdzieś w zupełności wystarczy rok na załatwienie powiedzmy sali to nie znaczy, że w całej Polsce tak jest, jak sama słusznie zauważyłaś nie ma na to reguły...PRZEPRASZAM jeśli CIę uraziłam moją wypowiedzią...

a tak na marginesie dodam, że w ten weekend zrobiliśmy wstępną rezerwację sali bo już była tak możliwość
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-24, 14:39   #353
Akane
Zakorzenienie

Nie uraziłaś I nie przejmuj się tym, że na początku wątku sporo osób zaczynało od "2,5 roku?? Za wcześnie!". Po prostu chyba faktycznie czasy się zmieniają i żeby móc zorganizować ślub taki, jaki się wymarzyło, potrzeba więcej czasu niż choćby z rok czy 1,5 roku temu (ostatnio zauważyłam, że Twój wątek nie jest jedynym z datą 2009 w tytule, więc chyba coś jest na rzeczy). Ja jednak, przyznam bez bicia, zwyczajnie bałabym się planowania z takim wyprzedzeniem, czy nawet podpytywania o rady. Ale dobrze, że Ty jesteś nastawiona pozytywnie i nie chodzą Ci po głowie głupie myśli

Edytowane przez Akane
Czas edycji: 2007-04-26 o 07:00
Akane jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-24, 15:27   #354
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ułaaa

aniu - jak było w Kielcach? my dziś jedziemy wieczorkiem umowę z kamerzystą podpisać i te ważniejsze rzeczy już będziemy mieć załatwione,czyli salę, kamerzystę i fotografa na wesele, Kościół oraz dj-a i na razie koniec z przygotowaniami
jakoś pod koniec lipca/poczatek sierpnia będę się pomału za sukniami rozglądac jakie oferują itp. jakie ceny są, a gdzieś stycnziu 08 będziemy pewnie zaproszeniami się zajmowac-wybierać wzory,drukować je, potem wręczać i wysłać potem menu planować, jeszcze chcemy winietki dla gości zrobić, więc jak będziemy gdzieś na miesiac przed slubem znali ostaeczna liczebe gosci to będziemy ich usadzać
Stary 2007-04-24, 15:35   #355
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jakim samochodem będziecie jechac do ślubu? kogo możecie polecic i jaki samochód??
my chyba weźmiemy jakiegoś naszego znajomego,którzymają fajne, a zarazem ładne samochodziki,przystroimy go (oczywiście znajomemu coś zapłacimy) i pewnie tak pojedziemy do ślubu.
w Kielcach zanam tylko jedną firmę,która oferuje limuzyny na ślub-ale my akurat limuzyny nie chcemy, ale podam stronke dla zainteresowanych:
http://www.limuzyny.kielce.msk.pl/

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Ja w ostatnią sobotę przetestowałam na sobie makijaż w Atelier RVB na ul. Słowackiego. Co prawda nie występowałam jako panna młoda, ale jako świadkowa Malowała mnie pani Marta, ta co robi śliczne pazurki i niewątpliwie super makijaże Zanim zaczęła mnie malować zapytała czy maluję się na co dzień, a ze względu na to, że nie, to wykonała mi naprawdę delikatny makijaż, który jednocześnie był widoczny i bardzo dobrze pasował do sukienki, a co najważniejsze suuuper się trzymał
Także z czystym sumieniem - polecam
ooo, pani Marta-tak, robi piękne paznokcie, bo mi je robiła
to chyba w takim razie ona mi zrobi taki make-up; a wiesz może jakimi kosmetykami malowała?
aha-bo ona i pani Ewa odchodzą chyba z RVB i zakładają własny salon - ale nie wiem dokładnie kiedy to się stanie w kazdym razie ja mam do Nich numery komórek, więc jak ktoś bedzie zainteresowany to mogę podać

Petitka4-bardzo ładne suknie!!!
czy suknie wybierasz w jakimś kielcekim salonie?

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2007-04-24 o 15:37 Powód: zapomniałam linku dodać:)
Stary 2007-04-24, 15:40   #356
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Kalex dziękuje te suknie są akurat z Paryżanki. I zapewne tam zakupię.

Stary 2007-04-24, 15:43   #357
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ja też jak będę szukać sukni to na pewno od tego salonu zacznę
długo masz czekać na swoją suknię?
bo ja, jak się tak orientacyjnie pytałam, to musze suknię do końca grudnia zamówić, bo przyjdzie koło maja

poza tym wczoraj, jak byłam na mieście, to zauważyłam,że na ul. Sienkiewicza nad delikatesami Turysta jest salon sukień ślubnych Rosaline czy Rosalina nie widziałam nigdy tam takiego salonu, albo się nie przyglądałam po prostu
Stary 2007-04-24, 15:50   #358
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

No ja zamwiam ją teraz bo na mnie trzeba szyć. Śłub dopiero za trzy miesiące więc akurat przyszłam na czas. No i odbiorę ją dopiero z tydzien przed ślubem jak nie później. Przechowają ją. Zreszta zaliczki jeszcze nie płaciłam więc nie wiem czy czasem do Jędrzejowa z ciekawości nie zajrze. Tam mają po prostu boskie suknie i o wiele taniej.

Stary 2007-04-24, 15:54   #359
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ooo a w jakim salonie w Jędrzejowie?
Stary 2007-04-24, 15:58   #360
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Tam są chyba dwa czy trzy salony już niepamiętam. Ale mi się podobają suknie z salonu MŁODA PARA

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości