Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-24, 16:03   #361
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Kielce

dziękuję za odpowiedź
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-24, 16:23   #362
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode - Sierpień 2009 Kielce I Okolice:)

koleżance mama szyję sukienkę identyczną jak chciał w salonie kupić i wyszło ją z welonem materiał 450zł a uszyje jej w tydzień pow że się zgłosze do niej jakby co

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-24, 17:40   #363
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Tam są chyba dwa czy trzy salony już niepamiętam. Ale mi się podobają suknie z salonu MŁODA PARA
Byłam w Jędrzejowie pod koniec lutego jak szukałam sukni. Jest tam kilka mikrosklepików, w których nic ciekawego nie ma i jeden duży salon, chyba to ta Młoda Para. Tam są suknie MsMody- ta firma ma też salon w Katarzynie, można sobie obejrzeć suknie w Kielcach, a zamówić w Jędrzejowie Sprawdziłam różnice cen- w Jędrzejowie te suknie są 300-400pln tańsze, więc chyba się opłaca
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-24, 17:46   #364
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
Byłam w Jędrzejowie pod koniec lutego jak szukałam sukni. Jest tam kilka mikrosklepików, w których nic ciekawego nie ma i jeden duży salon, chyba to ta Młoda Para. Tam są suknie MsMody- ta firma ma też salon w Katarzynie, można sobie obejrzeć suknie w Kielcach, a zamówić w Jędrzejowie Sprawdziłam różnice cen- w Jędrzejowie te suknie są 300-400pln tańsze, więc chyba się opłaca
Ja pamietam jak moja siostra kupowała w Jedrzejowie suknie na ślub we wrześniu zeszłego roku. Dała chyba 1200-1300 za nia. Teraz własnie ja szukam i bedac w Katarzynie widze tą samą suknie w kolekcjach z zeszłego roku za 1700zł. Wiec roznica super.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-25, 13:39   #365
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85
Wink Dot.: Kielce

Cytat:
Ufff nareszcie mam juz za soba panią z poradni rodzinnej. Nawet ciekawe rzeczy mowila i pokazała jak wyglada dzidzius w 21 tygodniuBomba az ochoty nabrałam na dzidzię
I wybrałam nareszcie suknie slubna. Ciezko ze mna było bo ja wybredna jestem ale to bedzie mniej wiecej cos takiego
fajne suknie ale dla mnie osobiście bardziej podoba mie się druga.
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-25, 13:44   #366
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

dziewczyny! czy któraś z Was była na weselu w Exbudzie w kielcach? my mamy tam wesele w lipcu w restauracji patio i chciałam poznac Wasze opinie na temat obsługi, wyglądu, jedzenia itp.
dzięki z góry
Stary 2007-04-25, 14:35   #367
tiffi1
Rozeznanie

Kalex to ja będę się do Ciebie odzywać bliżej 2008 roku, w sprawie marty od pazurków itp.
Co do sukien, to mnie sie podobają bardzo proste i zastanwiam się, gdzie ja znajdę suknię bez ozdób. Znalazłam pojedyncze egzemplarze, i jeden fajny salon,ale suknie tam są hiszpańskie, więc kosztuja 3-4 tyś.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-25, 14:40   #368
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

tiffi - proszę bardzo
Stary 2007-04-25, 15:04   #369
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Kalex to ja będę się do Ciebie odzywać bliżej 2008 roku, w sprawie marty od pazurków itp.
Co do sukien, to mnie sie podobają bardzo proste i zastanwiam się, gdzie ja znajdę suknię bez ozdób. Znalazłam pojedyncze egzemplarze, i jeden fajny salon,ale suknie tam są hiszpańskie, więc kosztuja 3-4 tyś.
Tiffi coś takiego? Mi również podobają sie takie proste ale jak przymierzałam takie to wyglądalam jakbym do komuni szła a nie do śubu

Edytowane przez Petitka4
Czas edycji: 2008-06-11 o 11:15
Stary 2007-04-25, 15:13   #370
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

tiffi wysłałam Ci jeszcze raz PW
Stary 2007-04-25, 16:59   #371
Asienka 28
Przyczajenie

Kochane kobitki ja jestem teraz w Anglii, przyjezdzam pod koniec maja na 3 tyg. i chce zamowic sale kamerzyste muzykow itd. jestem troche w kropce bo tak w sumie to jeszcze nic nie wiem, gdzie co i jak.Myslalam o patio w exbudzie ale nie jestem pewna, czy ktos moze mila tam weselicho?
A i mam pytanko czy slyszal ktos o zespole axis band,sa z kielc robia takie szol troche na imprezach przebieraja sie z rozne stroje w zaleznosci o rodzaju piosenek. Czytalam o nich na necie ale niestety nie bylo zadnych opinii. Moze slyszlayscie o nich. Czekam na Wasza pomoc z kazdej kwestii, sali, kapeli kamerzysty i fotografa. Z ory dziekuje i sciskam wszytskie laseczki z forumPaaa
Asienka 28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-25, 17:31   #372
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Asienka 28 a kiedy masz wesele? Ja w exbudzie nie byłam. Co do kapeli to osobiście nie lubię takich wygłupów typu przebieranki itp. Nie obraź sie. Ja mam kapele z Bałtowa. Panowie moze i nie robią takiego szoł ale grają prześwietnie. Każdy kto ich usłyszał zaraz ich zamawia na swoje wesele. Fotograf, jak już tu kidyś pisałam, ze studia FOTOMAX robi super zdjecia z retuszem komputerowym lub bez. Kamerzysty nie bede miala.

Stary 2007-04-25, 17:59   #373
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85
Wink Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez Asienka 28 Pokaż wiadomość
Kochane kobitki ja jestem teraz w Anglii, przyjezdzam pod koniec maja na 3 tyg. i chce zamowic sale kamerzyste muzykow itd. jestem troche w kropce bo tak w sumie to jeszcze nic nie wiem, gdzie co i jak.Myslalam o patio w exbudzie ale nie jestem pewna, czy ktos moze mila tam weselicho?
A i mam pytanko czy slyszal ktos o zespole axis band,sa z kielc robia takie szol troche na imprezach przebieraja sie z rozne stroje w zaleznosci o rodzaju piosenek. Czytalam o nich na necie ale niestety nie bylo zadnych opinii. Moze slyszlayscie o nich. Czekam na Wasza pomoc z kazdej kwestii, sali, kapeli kamerzysty i fotografa. Z ory dziekuje i sciskam wszytskie laseczki z forumPaaa
droga Asieńko ja będę miała wesele w Exbudzie 14.07 więc jeśli chcesz się czegoś więcej dowiedziec to śmiało pytaj (i wcale nie jest drogo)
a fotografa będę miała tego samego co Petitka czyli ze studia Fotomax. pozdrówki
Stary 2007-04-25, 18:51   #374
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

My będziemy mieć wesele w restauracji Bristol - jeśli Cię interesują jakies informacje to służe pomocą
Kamerzystę i fotografa mamy z ELLA Videostudio:
http://www.ellavideo.strefa.pl/index.swf

A oprawę muzyczną zapewni nam DJ
Stary 2007-04-25, 18:53   #375
Asienka 28
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
droga Asieńko ja będę miała wesele w Exbudzie 14.07 więc jeśli chcesz się czegoś więcej dowiedziec to śmiało pytaj (i wcale nie jest drogo)
a fotografa będę miała tego samego co Petitka czyli ze studia Fotomax. pozdrówki

Monia fajnie ze odpisalas. ja jeszcze nie wybralam konkretnej daty a cos miedzy czerwcem a wrzesniem, zalezy co bedzie wolne. Napisz mi na ileosob masz wesele i jakie koszta sa na patio. Slyszlam ze wynajecie sali kosztuje 3 tys. Mnie sie tam bardzo podoba, jedynym mankamentem jest maly parkiet do tanca. Niunia Ty pewnie sporo sal zwiedzilas zanim podjelas decyzje gdzie chcecie miec wesele wiec daj mi jakies namiary na inne fajne sale bo szczerze mowiac nie mam pojecia gdzie mam jechac cos obejrzec. A jaki masz zespol?Z gory dzieki za wiadomosci. Moc buziakow z Wysp,pa
Stary 2007-04-25, 19:06   #376
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ja polecałabym obejrzeć takie sale:
1. Castor na ulicy Krakowskiej- piękna sala, tylko tam nie ma miejsc do spania dla gości, więc jeśli chcesz komuś zapewnić nocleg to niestety,ale oni pokoi nie mają
http://www.castor.kielce.pl/
2. Sala w resturacji bristol - my tam będziemy mieć wesele dla nas sala bombowa, piękna,duża,przestronna, mi przypomin ataką królewską salę balową
Podbało nam się też bardzo własnie w Castorze, ale sala ta odpadła z tego względu,że nie ma tam miejsc noclegowych, a my musimy część gości ulokować w pokojach
3. Hotel Magnolia : http://www.hotelmagnolia.pl/pl/
4. Dworek Stangret: http://www.stangret.kielce.com/
5. Jeszcze Leśny Dwór jest bardzo ładny, ale jeśli będziesz mieć wesele na mniej niż 100 osób to niestety wpakują Was i gości w dwie osobne sale, a tańczyć będziecie w holu recepcyjnym leśny dwór nie nadaje się po prostu na wesele poniżej 100 osób; jak masz powyżej 100 gości to wtedy tańczycie i jecie w jedenej sali-sali balowej i to rozumiem, ale oddzielanie gosci na dwie sale i tanczenie w recepcji to dla mnie nieporozumienie
http://www.lesnydwor.com.pl/
6. Możesz jeszcze zajrzeć do hotelu la-mar : http://www.hotellamar.pl/

EDIT:
dziewczyny w tym wątku jeszcze polecają Dworek w Masłowie
Stary 2007-04-26, 15:08   #377
tiffi1
Rozeznanie

Kielce

Petitko4
No właśnie pdodobają mi się takie proste suknie, nawet jeszcze prostsze. trochę obaiwam się, zresztą juz kilka osób powiedziało, ze za skromne, ale ja włąsnie takie lubię. problem w tym, ze salony nie sprowadzają takich sukien,a ja wolalabym przymierzyć (dlatego szycie w ostatecznosci).
Podobają mi się bardzo sukienki Maggie Sottero -mój hit to sukienka nr 1, ale nei dostępna w POlsce.
Poza tym jak znalazłam coś fajengo prostego to ksoztuje 3-4 tyś, to trochę dużo.

Kalex dziękuję za wiadomosc - dostałam.

Pozdrawiam

Ta też ma coś w sobie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka 2.jpg (85,5 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka5.jpg (116,1 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (86,9 KB, 65 załadowań)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-07-05 o 19:12 Powód: post pod postem
Stary 2007-04-26, 19:04   #378
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

tiffi - ta sukienka z pierwszego zdjęcia jest przepiękna
jeju jest po prostu cudna

a ten salon sukien ślubnych na ul. Sienkiewicza nad delikatesami Turysta to się Rossaline nazywa może warto też tam się wybrać i zobaczyć jakie suknie tam mają
Stary 2007-04-26, 22:16   #379
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Hej wszystkim. Jęsli chodzi o suknie to zamówiłam ją 16 lutego w cymbeline. 3 miesiące musze na nia czekac takze jeszcze ok 2 tygodnie. Potem juz ostatnie poprawki i na 23 czerwca musi byc wszystko gotowe. Bolerko oczywiscie zdejmowane, chcialam zeby bylo chociaz do kosciola. W sumie przymierzalam 3 sukienki, ktore bardzo mi sie podobaly, jednak ta ktora wybralam byla pierwsza w ktorej sie zakochalam i tak juz zostalo. Moja mam i swiadkowa chcialy inna i troche mialam metlik w glowie ale wszystkie Panie z salonu byly za ta ktora chcialam ja. No i na koniec przyszedl jeszcze z pomoca moj Tatus, ktory powiedzial ostatnie slowo i zoatalo tak jak chcialam ja i Panie z salonu. Powiem szczerze ze obsluga jest przefantastyczna, Panie w Cymbeline są przemile. Polecam Wam bardzo serdecznie to miejsce. Maja mnostwo cierpliwosci i naprawde potrafia doradzic. Spedzilam tam ponad 2 godziny i nie zauwazylam zeby ktoras z Pan denerwowalo ze po raz n-ty przymierzam te sama suknie. Naprawde goraco polecam!!! Poza tym obraczki odebralismy sobie dzisiaj. Musimy jeszcze zamowić auto. ustaliliśmy ze bedzie to Peugeot 607, kolor srebrny. Chodzimy na kurs tanca, roznosimy zaproszenia i ogolnie czas mija bardzo szybko. Musze zakupic jeszcze bielizne i buciki. Wybralam sobie butki w Rylko tylko czekam teraz na rozmiar. Kwiatki zamowilam w Pokusie na Paderewskiego. Nie wiem tylko jeszcze gdzie bede robc fryzure. Mam na uwadze salon Awangarde na Wesolej. Ale to sie jeszcze okaze. Mam do Was jeszcze raz ogromna prosbe. Jesli slyszalyscie gdzie opinie o weselach u Ziolka w Lacznej - napiszcie koniecznie. Musze wiedziec na co zwrocic uwage zeby nie bylo niedociagniec. Jesli bylyscie tam na weselu to napiszcie swoje opinie. Z gory serdeczne dzieki i czekam na wasze newsy. Pozdrawiam serdecznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _dexa_images_dlaniej_49.jpg (17,4 KB, 122 załadowań)
Gosiaczek1211 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-26, 22:25   #380
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Moze przy okazji wrzuce jeszcze zdjecia kwiatow ktore sobie wybralam a Wy pomozecie mi sie zdecydowac t sa 2 wiązanki, ta druga jest z dwoch ujec. Czekam na Wasze podpowiedzi. Ta druga w finalnej wersji chcialabym zeby miala lekko rozowe kwiaty, poniewaz makijaz bede miala z elementami rozu. Pozdrawiam serdecznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg candlelightCenterpieceBIG.jpg (57,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiazanki-slubne-lip4.jpg (59,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiazanki-slubne-lip5.jpg (57,2 KB, 28 załadowań)
Stary 2007-04-26, 22:28   #381
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Moze przy okazji wrzuce jeszcze zdjecia kwiatow ktore sobie wybralam a Wy pomozecie mi sie zdecydowac to sa 2 wiązanki, ta druga jest z dwoch ujec. Czekam na Wasze podpowiedzi. Ta druga w finalnej wersji chcialabym zeby miala lekko rozowe kwiaty, poniewaz makijaz bede miala z elementami rozu. Pozdrawiam serdecznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg candlelightCenterpieceBIG.jpg (57,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiazanki-slubne-lip4.jpg (59,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiazanki-slubne-lip5.jpg (57,2 KB, 9 załadowań)
Stary 2007-04-27, 06:11   #382
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Suknie maggie Sottero sa przepiekne, ale chyba w Kielcach ich dostac nie mozna? Z tego co wiem sa w Warszawie, bo nawet we Wrocku nie ma z tego co wiem.
Ja kupowalam suknie we Wroclawiu sprowadzanie trwa 3,5 miesiaca, przyjedzie do mnie koniec maja- poczatek czerwca. Jest z firmy Sincerity

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-27, 08:08   #383
-agniesia-
Wtajemniczenie

Gosiaczek1211 nie wiesz, ile wcześniej trzeba zarezerwować termin w Pokusie? Bo dużo dobrego słyszałam o tej kwiaciarni i chciałam tam zamówić bukiet, ale nie mam sie kiedy do nich wybrać.
P.S. Piękna suknia! Gratuluje! Ja bym wybrała bukiet numer2+ jeszcze dłuższy "ogonek"z pojedynczych kwiatuszków spływający na spódnicę.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-27, 12:16   #384
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Z ciekawości dzisiaj przeszłam się do Celii. Szczerze nie spodziewałam się tak ładnych sukni. Na ich stronie internetowej powystawiane są nie za ciekawe ale warto przejsc sie do salonu. Upatrzyłam jedna. Śliczna, zwiewna akurat na ślub w środku lata. Wszyscy mnie straszą że bedą wielkie upały. I cena tez przystępna. Za tą co ja mierzyłam chcą 1250zł w tym bolerko i welon po zniżce. Przeróbki w cenie sukni. I teraz mam dylemat bo w sumie bardziej podoba mi sie ta z Celi niż z Paryzanki. Ale jeszcze zachaczę o Jędrzejów i mam nadzieje za w ciągu dwóch najbliższych tygodni stanę sie posiadaczką jakiejś sukni. Pozdrawiam

Stary 2007-04-27, 13:17   #385
Asienka 28
Przyczajenie

Kochane wizazystki mam ogromna prosbe. Jesli macie jakies namiary na fajny zespol, koniecznie z wokalistka, to czekam i z gory dziekuje. Wiadomo, ze jesli ktos poleci jakas kapele tzn., ze jest ok. Szczerze mowiac boje sie np. wziasc kogos z neta a jesli Wy mi dacie namiary to bedzie na sto procent pewne. Moz buziakow. papaaa
Stary 2007-04-27, 13:53   #386
ami81
Raczkowanie

Gosiaczek 1211 - miałam podobny bukiet do tego co ty chcesz mieć, tylko mój miał oprócz róż jeszcze frezje i drobne storczyki. W całości wyglądał tak.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0021.jpg (35,3 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13120015.jpg (22,4 KB, 70 załadowań)
ami81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-27, 15:31   #387
tiffi1
Rozeznanie

Kalex rzeczywiscie ta suknia jest śliczna idealnie w moim guście.

Niestety sukienki Maggie Sottero są dostępne w jednym sklepie w Polsce - w Warszawie, to nie problem, bo tu mieszkam teraz, ale niesttey nie mają jej. Tzn mają tylko niektóre modele i to z tych bardziej rozłożystych. Oczywiście mogą sprowadzić tą sukienkę, ale bez mierzenia. No i jeszcze jeden minus cena, prosta sukienka tej firmy kosztuje dobrze ponad 4 tyś - to bardzo dużo.

Pokażę wam jeszcze sukienkę która mi się bardzo pdooba, własnie tej firmy, i ejst dostępna w salonie w Warszawie.
ma jednak dwa minusy,nie podoba mi się z tyłu i kosztuje 4500PLN - to trochę za dużo

bardzo mi się pdodobają takie proste sukienki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Sukienka.jpg (97,2 KB, 97 załadowań)
Stary 2007-04-27, 19:38   #388
mela26
Raczkowanie

Cytat:
Z ciekawości dzisiaj przeszłam się do Celii. Szczerze nie spodziewałam się tak ładnych sukni. Na ich stronie internetowej powystawiane są nie za ciekawe ale warto przejsc sie do salonu. Upatrzyłam jedna. Śliczna, zwiewna akurat na ślub w środku lata. Wszyscy mnie straszą że bedą wielkie upały. I cena tez przystępna. Za tą co ja mierzyłam chcą 1250zł w tym bolerko i welon po zniżce. Przeróbki w cenie sukni. I teraz mam dylemat bo w sumie bardziej podoba mi sie ta z Celi niż z Paryzanki. Ale jeszcze zachaczę o Jędrzejów i mam nadzieje za w ciągu dwóch najbliższych tygodni stanę sie posiadaczką jakiejś sukni. Pozdrawiam
Petitka4, ja szyje suknie w celii i mysle ze naprawde robia to dobrze. wiadomo ze kiecki nie sa z surowego jedwabiu tudziez innych wymyslnych materialow, ale mnie zalezalo na skromnej, zabudowanej u gory sukni i taka bede miala. wygladala niezle naprawde jak bylam na przymiarce, a troche sie balam efektu przyznam szczerze. jak bedzie gotowa, wkleje zdjecie. zrobia mi tez rekawiczki i stroik. cena ok1200
mela26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-27, 19:49   #389
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:
Napisane przez mela26 Pokaż wiadomość
Petitka4, ja szyje suknie w celii i mysle ze naprawde robia to dobrze. wiadomo ze kiecki nie sa z surowego jedwabiu tudziez innych wymyslnych materialow, ale mnie zalezalo na skromnej, zabudowanej u gory sukni i taka bede miala. wygladala niezle naprawde jak bylam na przymiarce, a troche sie balam efektu przyznam szczerze. jak bedzie gotowa, wkleje zdjecie. zrobia mi tez rekawiczki i stroik. cena ok1200
Oo to super. Ja chciałam przy swojej zmienić ozdoby sukni z rózowych kwiatuszków na srebrne, doszyją do bolerka takie same ozdoby. Wogole w szoku byłam bo pamietam jak rok temu tam byłam z siostra to panie nie byly zbyt mile. Jakbysmy im łaske zrobiły ze przyszły poogladac. A o przymiarce nie bylo mowy. No ale ta suknie jest taka jakiej szukałam

Stary 2007-04-27, 19:54   #390
mela26
Raczkowanie

to powodzenia w wyborze petitka4! mnie kusi tez cena, jakos nie wyobrazam sobie dac za suknie pare tysiecy.....
mela26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości