Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-29, 11:14   #3961
mimezis
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,znalazlam na innym forum info na temat nieuczciwego kamerzysty z Kielc. http://www.gimbla.pl/forum/viewtopic...ghlight=kielce
Trzeba wziąć pod uwage że post jest z 2005 roku, a z opisu można przypuszczać, że facet w tym czasie miał poważne problemy z alkoholem i ta choroba mogła być przyczyną jego niekompetencji i skandalicznego zachowania. Jesli ja bym miala podpisana z nim umowę, nie panikowałabym od razu, tylko zrobila wywiad w jego środowisku pracowniczym, poprosila o kontakty do innych osob, ktorym kamerowal wesele i wtedy rozważyła sytuację. Może facet miał przejściowe kryzysy (nie próbuje go usprawiedliwić, ale szukam wytłumaczenia dla takiego zachowania), co niekoniecznie musi oznaczać, że nie zna się na tym, co robi. Z jakichś przyczyn firma go zatrudniła. Także dziewczyny wszystko na spokojnie.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 11:54   #3962
fenomenka84
Raczkowanie

Puchatek M. Ja jak byłam w kwiaciarniach to Panie mówiły że miesiąc przed można zamówić i naprawdę to wystarcza, więc chyba też tak będę zamawiać, szczególnie że co chwila zmienia mi się koncepcja
Dziewczyny a jak to jest z tym USC: czy jak ja jestem z Kielc, a mój TŻ z innego miasta, to możemy razem iść po te zaświadczenia o braku przeciwwskazań do mojego USC?
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 12:07   #3963
Puchatek M.
Rozeznanie

Fenomenka musicie iść razem do Twojego USC,ale Narzeczony musi mieć akt urodzenia skoro jest z innego miasta.
Ja też musiałam mieć, bo urodziłam się w Świnoujściu

Czyli do kwiaciarni pójdę w lipcu

Przyjaciółka przysłała mi świadectwo bierzmowania i nie muszę po nie jechać
Stary 2008-05-29, 12:09   #3964
fenomenka84
Raczkowanie

Puchatek M. Dzięki akt urodzenia już sobie wyciągnął jak ostatnio był w domu, więc ma no to trzeba sie wybrać w końcu po te zaświadczenia
Stary 2008-05-29, 12:12   #3965
Puchatek M.
Rozeznanie

To życzę powodzenia My byliśmy wczoraj i szybciutko to zrobili, w sumie było fajnie
Stary 2008-05-29, 12:28   #3966
lilusto
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!
Bardzo dziękuję za odpowidzi dot. salonu Madonna! Ja iałam zamiar zamawiać w Cymbeline, ale tam mają mały wybór sukni z interesujących mnie kolekcji i pomyślałam że pojadę do Krakowa zobaczyć jak te kiecki wyglądają w realu... Mam nadzieję że się nie zawiodę bo czas ucieka i suknia już dawno powinna być zamówiona! -mam nadzieję że nie jest za późno?!

Jeśli chodzi o USC, to już wcześniej pisałam na tym forum jakie są wymagania, ale wkleję linka dla zainteresowanych...

http://www.um.kielce.pl/strony/bip/bip_sprawy.php

-punkt 53. i 54. dotyczy ślubów!!!
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 13:12   #3967
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Trzeba wziąć pod uwage że post jest z 2005 roku, a z opisu można przypuszczać, że facet w tym czasie miał poważne problemy z alkoholem i ta choroba mogła być przyczyną jego niekompetencji i skandalicznego zachowania. Jesli ja bym miala podpisana z nim umowę, nie panikowałabym od razu, tylko zrobila wywiad w jego środowisku pracowniczym, poprosila o kontakty do innych osob, ktorym kamerowal wesele i wtedy rozważyła sytuację. Może facet miał przejściowe kryzysy (nie próbuje go usprawiedliwić, ale szukam wytłumaczenia dla takiego zachowania), co niekoniecznie musi oznaczać, że nie zna się na tym, co robi. Z jakichś przyczyn firma go zatrudniła. Także dziewczyny wszystko na spokojnie.
Pewnie,ze nie ma co od razu panikowac (z reszta ja tez bym ta sprawe zalatwila inaczej) , jednak warto zwrocic uwage na firme,ktora zatrudnia tak nieodpowiedzialnych ludzi.
Fenomenka,czy ty masz wesele w Willi Magnat?
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 13:40   #3968
lilusto
Raczkowanie

Mam jeszcze jedno pytanko...
Macie spore doświadczenie, więc będziecie wiedziały!
Czy w sobotę warto wybierać się do Krakowa na poszukiwania kiecki, czy od 10.00 do 14.00 to zbyt malo czasu i lepiej przełozyć to na poniedziałek?
-nie wiem co robić???
Stary 2008-05-29, 14:14   #3969
malgorzatkka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilusto Pokaż wiadomość
Czy w sobotę warto wybierać się do Krakowa na poszukiwania kiecki, czy od 10.00 do 14.00 to zbyt malo czasu i lepiej przełozyć to na poniedziałek?
-nie wiem co robić???
Nie wiem jak jest teraz ale w lutym byl kosmiczny ruch i jak bylam w Warszawie można było przymierzyc tylko 2 sukienki i do przymierzalni czekalo sie grubo ponad godzine. Panie były zabiegane i nie mialy czasu na doradzanie. W Karkowie bylam w poniedziałek i wszystko odbyło się na spokojnie i bezstresowo. Jeśli mas zmożliwość wyboru jedż w poniedzialek, choć z drugiej strony jeśli planuejsz odwiedzić tylko Madonne i dokładnie wiesz czego chcesz - w sobote czasu powinno Ci wystarczyć. Ja na przymieraki też muszę sie umawaić na sobote Życze udanych zakupów
malgorzatkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 14:33   #3970
Jamajka101
BAN stały

<usunięte przez moderatora>

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-05-29 o 20:04 Powód: spam
Jamajka101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 15:05   #3971
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
-nie wiem co robić???
W ogóle odradzam jechania w ciemno. Jeśli chcesz coś poprzymierzać to najlepiej zadzwoń do salonu i się umów na konkretną godzinę, bo bez sensu jechac i tylko popatrzeć. Najlepiej też wcześniej przygotuj sobie listę sukienek, które Ci się podobają - możesz je z pewnością obejrzeć w necie. Teraz ruch jest duży, gorący okres, non stop mają przymiarki i oddawanie sukien i mogą nie mieć czasu się Tobą zająć.

Mam pytanko: licencje na slub i dokumenty z usc moge chyba zawiesc sama do kosciola? nie jest potrzebny do tego Tż? chodzi o to ze ksiadz w kosciele gdzie bierzemy slub zobaczy narzeczonego pierwszy raz w dzień slubu i nie wiem czy nie ma z tego wzgledu problemow? jesli chodzi o slub w katedrze kiedy podpisuje sie dokumenty malzenstwa??? i jak oceniacie spiew tamtejszego organisty?

Nasza dzidzia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 16:20   #3972
agunia82
Zakorzenienie

Przed ślubem na pewno musicie spisać protokół, i przy tym musicie być obydwoje koniecznie! Nie sądzę żeby ksiądz zgodził się na to w dniu ślubu, wypytuje się przy spisywaniu o ważne sprawy a poza tym troszkę to trwa

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 16:27   #3973
izus123
Raczkowanie

Wizazanki Czy wiecie moze,czy dostane ta suknie w Kielcach?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nemesisrd2.jpg (27,4 KB, 99 załadowań)
Stary 2008-05-29, 18:18   #3974
grudka
Przyczajenie

Izus123 taka sama albo bardzo podobna sukienke zamowila moja kolezanka na swoj slub. Nie mama pewnosci na 100% bo zdjecia pokazywala mi na telefonie, ale wydaje mi sie ze to ta sama. Ona zamawiala ja w Paryzance w Kielcach wiec tam zapytaj.
grudka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 18:43   #3975
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez grudka Pokaż wiadomość
Izus123 taka sama albo bardzo podobna sukienke zamowila moja kolezanka na swoj slub. Nie mama pewnosci na 100% bo zdjecia pokazywala mi na telefonie, ale wydaje mi sie ze to ta sama. Ona zamawiala ja w Paryzance w Kielcach wiec tam zapytaj.
Dzieki Grudka,musze tam zapytac tez co to za model
Stary 2008-05-29, 18:55   #3976
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Przed ślubem na pewno musicie spisać protokół, i przy tym musicie być obydwoje koniecznie! Nie sądzę żeby ksiądz zgodził się na to w dniu ślubu, wypytuje się przy spisywaniu o ważne sprawy a poza tym troszkę to trwa
protokół mamy już spisany, to bylo potrzebne do licencji, ale chodzi mi o sam akt małżeństwa, zazwyczaj podpisuje się go ze świadkami przed samym ślubem w zachrystii a czasem w trakcie ślubu na ołtarzu przy bocznym stole i nie wiem jak to wygląda w katedrze, gdzie jest jeden ślub za drugim

Dziś kupilam kolczyki, uff jeden problem z głowy, ale chce jeszcze dobrać bransoletkę i z tym może być problem..

Nasza dzidzia
Stary 2008-05-29, 18:56   #3977
GabrielaP
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do GabrielaP

dziewczyny czy może któraś z was wie w którym kościele jest teraz kurs przedmałżeński. Słyszałam też że w Klasztorze na Karczówce są takie przyśpieszone ale nic dokładniej.
Stary 2008-05-29, 19:56   #3978
fenomenka84
Raczkowanie

izus123 tak mam wesele w willi, my robimy na sali resteuracyjnej, na tej balowej nasi goście by zginęlibo planujemy że będzie 60 osób może troszkę ponad i chcieliśmy mniejszą salę
Stary 2008-05-29, 20:48   #3979
bartolina
Raczkowanie

[quote=mimezis;7718020]protokół mamy już spisany

Mimezis - ja mam ślub w Katedrze 6.09.2008 i wybieram się na spisanie protokołu, wiem że najpierw muszę zadzwonic i umówic się z księdzem na konkretną godzinę, ale czy mozesz mi napisac czy przepytywał Was z czegoś, czy zadawał jakieś dziwne pytania? W tym samym czasie zamierzam odebrac papierek kursu przedmałzenskiego, który robiłam w lutym w Katedrze i mam nadzieję, że da się to załatwic równocześnie, bo przecież kurs potrzebny jest do spisania protokołu. Pozdrawiam
bartolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 21:48   #3980
izus123
Raczkowanie

My mamy 25pazdziernika rowniez w katedrze,skorzystam dziewczyny zatem z waszych uwag. Wesele w Willi Magnat.Ladnie sie prezentuje i mam nadzieje,ze obsluga dobrze sie spisze na przyjeciu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_8581.jpg (130,4 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8592.jpg (133,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8600.jpg (129,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_9434_.jpg (120,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_9035.jpg (118,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2008-05-29, 22:10   #3981
lilusto
Raczkowanie

Izus... ślubujesz prawie miesiąc po nas. Wszystko już masz?
Stary 2008-05-29, 22:17   #3982
lilusto
Raczkowanie

aaaa... ciekawe jak przygotowania u Tiffi1??? W sobotę ślub!!!
Stary 2008-05-29, 22:49   #3983
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Izus... ślubujesz prawie miesiąc po nas. Wszystko już masz?
Echhh,nawet nie pytaj,w spodniach chyba do oltarza popmaszeruje W necie mi sie nic nie podoba,musze poprzymierzac.Suknie bede zamawiac dopiero pod koniec lipca,wiem,ze to pozno,ale nie mam innej mozliwosci.mam nadzieje,ze uda mi sie cos wybrac "z wieszaka",albo wpadnie mi w oko cos,czego nie trzeba sprowadzac z innego kraju.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-30, 07:36   #3984
malgorzatkka
Raczkowanie

Cytat:
Echhh,nawet nie pytaj,w spodniach chyba do oltarza popmaszeruje W necie mi sie nic nie podoba,musze poprzymierzac.Suknie bede zamawiac dopiero pod koniec lipca,wiem,ze to pozno,ale nie mam innej mozliwosci.mam nadzieje,ze uda mi sie cos wybrac "z wieszaka",albo wpadnie mi w oko cos,czego nie trzeba sprowadzac z innego kraju.
Suknia która wczesniej pokazałaś jest ze stronki Madoony. Wiec jeśli zależy Ci na czasie nie wiem czy uda Ci się ja kupić bo to suknie hiszpańskie i czeka się na nie około 3,4 miesięcy. W krakowie w Madonnie napewno ją dostaniesz.
Stary 2008-05-30, 08:36   #3985
mimezis
Raczkowanie

[quote=bartolina;7719869]
Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
protokół mamy już spisany

Mimezis - ja mam ślub w Katedrze 6.09.2008 i wybieram się na spisanie protokołu, wiem że najpierw muszę zadzwonic i umówic się z księdzem na konkretną godzinę, ale czy mozesz mi napisac czy przepytywał Was z czegoś, czy zadawał jakieś dziwne pytania? W tym samym czasie zamierzam odebrac papierek kursu przedmałzenskiego, który robiłam w lutym w Katedrze i mam nadzieję, że da się to załatwic równocześnie, bo przecież kurs potrzebny jest do spisania protokołu. Pozdrawiam
Nie pomogę, bo ja wszystkie dokumenty zalatwialam w swojej parafii. Do katedry zanoszę tylko licencje na slub i dokumenty z usc. Stad moje pytania o to kiedy spisuje sie akt malzenstwa i o organiste w tymże kościele.

Nasza dzidzia
Stary 2008-05-30, 08:41   #3986
izus123
Raczkowanie

Buuu No coz,mam nadzieje,ze kupie cosik pieknego na 3 miesiace przed slubem. Musze zajrzec do Kiary,tam maja tez komis.
A ta sukieneczna ze zdjecia,slicznusia:aniole k:,ale wiecie jak to czasem pieknie tylko na zdjeciach katalogowych wyglada.
Malgorzatkka,a gdzie wasz slub i wesele sie odbedzie?
Stary 2008-05-30, 08:42   #3987
Puchatek M.
Rozeznanie

Wczoraj zamówiliśmy obrączki Będą za 3 tygodnie
Stary 2008-05-30, 09:19   #3988
malgorzatkka
Raczkowanie

Cytat:
Buuu No coz,mam nadzieje,ze kupie cosik pieknego na 3 miesiace przed slubem. Musze zajrzec do Kiary,tam maja tez komis.
A ta sukieneczna ze zdjecia,slicznusia:aniole k:,ale wiecie jak to czasem pieknie tylko na zdjeciach katalogowych wyglada.
Malgorzatkka,a gdzie wasz slub i wesele sie odbedzie?
Weslee w połowie lipca w Magnoli ponieważ poszukiwalismy dużej sali a tam wejdzie ponad 200 osób. Tak wiec już tylko 1,5 miesiąca i będzie można odtechnąć spokojnie po tych wszystkich przygotowaniach
Stary 2008-05-30, 09:33   #3989
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GabrielaP Pokaż wiadomość
dziewczyny czy może któraś z was wie w którym kościele jest teraz kurs przedmałżeński. Słyszałam też że w Klasztorze na Karczówce są takie przyśpieszone ale nic dokładniej.
Widziałam ogłoszenie, że kurs będzie u kapucynów na warszawskiej i u Józefa chyba - ale to musiałabyś sobie zadzwonić i spytać się czy już się nie zaczął.
Pozdrawiam
Stary 2008-05-30, 09:49   #3990
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgorzatkka Pokaż wiadomość
Weslee w połowie lipca w Magnoli ponieważ poszukiwalismy dużej sali a tam wejdzie ponad 200 osób. Tak wiec już tylko 1,5 miesiąca i będzie można odtechnąć spokojnie po tych wszystkich przygotowaniach
Ach,Magnolia,slicna sala.Juz calkiem niedlugo wasz dzien.Wszystko juz gotowe? Ja,procz sukni nie mam tez samochodu,bo ciagle sie zastanawiam czy to nie jest zbedny wydatek Moze poprostu przystroje ladnie samochod taty?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości