|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
zapomniałam wkleić winietek z podziękowaniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
BAN stały
|
Na stronie są podane adresy salonów. Główna siedziba jest w Bielsku ale na pewno jest 1 salon w Warszawie i wydaje mi się, że także w Krakowie powinien być.
Przydałby się w Kielcach prawda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co to za sala? Gdzie to jest? Podajcie namiary ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Zakorzenienie
|
Ślub co prawda w lipcu 2009 ale juz się nie na zarty zdenerwowalam tymi sukniami wczesniej jakos nie przykładałam wagi do tego ze moze taki problem zaistniec dopóki sie nie zaczelam tym bardziej interesowac. Mam rozmiar 42/44 moze jak bym miała 40 to jakos bym sie wcisneła w te 38 nie dopiela ale bym zobaczyla jak wygladam a tak to jakies błedne kolo. Upatrzyłam sobie suknie w Paryzance juz kiedys zreszta pokazywalam ja w watku ale teraz sie okazuje ze juz jej nie maja na stanie wiec nawet jej nie moge zobaczyc na manekinie. A jak ja dla mnie sprowadza to juz w moim rozmiarze i bede musiała ja kupic no a jak moge ja kupic bez wczesniejszego nawet zobaczenia "na zywo". Na zdjeciu mi sie podoba ale co bedzie jak zaloze i cos bedzie nie tak?? Oj jak tak dalej pojdzie to przygotowania nie beda taka radoscia jak wczesniej mi sie wydawało. Mieszkam teraz w Irlandiigdzie połowa dziewczyn ma bardzo duza nadwage przez to w sklepach jest bardzo duzo fajnych ubrań w wiekszych rozmiarach 12,14,16,18,20 to wszystko jest na półkach. A w polsce jest inaczej bo wiekszosc to szczupłe dziewczyny i w sklepach jest problem z wieksza odzieza juz nie mowiac o jakis fajnych ciuszkach. Ech
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
BAN stały
|
Dziewczyny apropo menu to mam radę.
Omawialjcie dokładnie menu z menagerem lokalu. ważne by wykorzystać jak najwięcej warzyw i owoców sezonowych, które są akurat tanie bo jest ich dużo. Pomyslcie o weselu w formie bufetu, sprawdza się to gdy na przyjęciu jest dużo młodych osób, ale nawet jeśli sa starsze to można poprosic kelnerów aby zwracali uwage na te stoliki. Dobrze jest gdy na ciasta i owoce są osobne do tego przygotowane stoły-bufety a nie wszytsko nawalone na stoły i ludzie nie maja gdzie położyć drinka. Na stołach uważam, że powiny znaleźć się: -ładna zastawa ładne szkło -alkohol -piekne dekoracje - upominki dla gości np w formie draży Nie powinny byc na stołach butelki z kolorowymi napojami bo to wygląda paskudnie! Najlepiej wszytsko w dzbanach a jak już pepsi czy coca cola to tylko w tych małych slicznych szklanych buteleczkach! Wódka najlepiej w coolerach na stołach, w lodzie, zmrozona bo najgorsze co może byc to picie ciepłej wódki! Kawa herbata tez mogłyby się znaleźć na osobnym bufecie + oczywiście serwowana przez kelnerów...dla przyjemności gości ![]() Pomyslcie także o tym aby tort był odzoba uroczystości i mógł byc podziwiany już na wejściu a pokrojony przez Was zaraz po obiedzie....aby było inaczej jak dotychczas. Nie będzie nudno...a tort powinien być piekny i ozdobą wesela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Zakorzenienie
|
No to ja już nie wiem sama jeszcze po salonach nie chodzilam ale gadałam z Paniami z Cymbeline i Paryzanki i w jednym i w drugim powiedziały mi ze rozmiarów wiekszych nie maja tylko 36/38 a jak jest wieksza czy mniejsza dziewczyna to albo sie spina suknie szpilkami albo w wypadku wiekszej dziewczyny sie jej poprostu nie dopina tak zeby sobie tylko zobaczyc jak sie wyglada w takim fasonie. A jak zapytałam czy moga do przymierzenia sprowadzic jakies wieksze rozmiary to pani mi odpowiedziała ze wtedy to ja bede musiala za nie zapłacic wiec przyznasz ze nie nastawilo mnie to optymistycznie. Ale oby było tak jak mówisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Raczkowanie
|
Pomyslcie także o tym aby tort był odzoba uroczystości i mógł byc podziwiany już na wejściu a pokrojony przez Was zaraz po obiedzie....aby było inaczej jak dotychczas. Nie będzie nudno...a tort powinien być piekny i ozdobą wesela
![]() U mnie tort będzie zaraz po obiadku, teściowa tak wymyśliła i nam się spodoało ![]() Ja mam rozmiar 38 i większośc sukienek które przymierzałam w Paryżance były na mnie o wiele za duże, także powinnaś spróbowac je poprzymierzac. Rozmiar rozmiarowi nie równy. Powodzenia w szukaniu. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-06-01 o 18:39 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Raczkowanie
|
asiulka84 a gdzie przymierzałaś te suknie, ja mam nieco mniejszy rozmiar więc mam nadziej, że w te 38 wejde chodź pewnie sie nie dopne, co będzie wystarczająco dla mnie upakarzające, dlatego zaczęłam myślec o komisach bo tam na pewno są różne rozmiary tyle, że ja taką suknię będę chciała kupic, zawsze można poprzymierzac w komisach zeszłą kolekcje a uszyc gdzie indziej, ahh ale wyboru już nie ma takiego
#4031 |
Raczkowanie
|
a u mnie przygotowania w toku
![]() jutro panienski ![]() ![]() ![]() podejrzewam ze czasu juz nie bede miec na tygodniu aby zagladac na forum i na bieżąco sledzic wasze przygotowania wiec zycze wam owocnego zalatwiania wszystkich spraw zwiazanych z organizacja wesela i slubu a tiffi i makopodi ktore to w ten weekend slubuja zycze duzo milosci, szczescia i wszytskiego dobrego na Nowej Drodze Życia ![]() POZDRAWIAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak obiecałam - załączam fotki! cd... Na drugim zdjęciu jest salon, w którym będą tańce... ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-06-01 o 18:41 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Rozeznanie
|
Wczoraj spisaliśmy protokół i daliśmy na zapowiedzi
![]() ![]() Za ślub ksiądz sobie zażyczył 600zł+ zakonnicy za wystrój kościoła- nie wie ile.
#4035 |
Raczkowanie
|
Kielce
Lilusto,stylowe wnetrza,ladne zdjecia mozna tam zrobic.
A jesli juz mamy kolejne sale w foto-skrocie,to zachecam reszte dziewczyn.mozna pozniej z tego zrobic taki przeglad kieleckich sal weselnych ![]() Tiffi-Na nowej,lepszej ![]() ![]() Puchatek M.,600zl, to tak jak w Katedrze(ale tam chyba wszystko juz jest wliczone).Lepiej,jak ksiadz krzyknie jakas sume,od razu wiadomo co i jak,a nie jakies podchody i co laska ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-05-31 o 17:35 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Rozeznanie
|
Masz rację- lepiej, że od razu powiedział sumę. Daliśmy 200zł, a resztę tydzień przed ślubem.
Zamówiliśmy takie obrączki ![]() ![]()
#4037 |
Zadomowienie
|
Co do postu Clinique Simply
Może nie zrozumiałaś, jedzenia było MAŁO, nie było kompletnie wyboru jeśli chodzi o przekąski a dania gorące były w porcjach mini. Widzę, że trudno przyjąć Ci do wiadomości,że wyszło się głodnym z Leśnego Dworu. A jednak! Poza tym moja siostra nie należy do osób, które przyjechały na wesele najeść się i tyle. Jest duszą towarzystwa, na różnych weselach była i chyba wie jaka jest różnica między w sam raz a MAŁO. Wybacz, ale dla mnie ważne jest również jedzenie, aby goście, którzy często pokonują setki kilometrów na wesele mieli w czym wybierać, wypróbować nowych potraw. Myślę, że można zapewnić gościom wielki wybór zakąsek i zarazem uczynić stół eleganckim. Jedno nie wyklucza drugiego. Poza tym trochę dziwne myślenie, bo czy więcej jedzenia wygląda nieelegancko? ![]() Nie rozumiem co masz do wiejskich wesel? Przez cały twój wywód ciągną się słowa, że "wiejskie" to jest be. Nie przesadzasz czasami? Na wiejskich weselach lepiej się wybawiłam, niż na tych ekskluzywnych z "arystokracją" ![]() Edytowane przez katalinka17 Czas edycji: 2008-05-31 o 12:36 Powód: dopis |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Reasumujac,polska wersja wesela ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Raczkowanie
|
A czy ktoras wybiera sie po suknie do Radomia? To tam szyja suknie
Sposabella http://www.sposabella.com.pl/ i Emmi Mariage http://www.emmimariage.pl/index.php/...l/articles/4/3 . |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokladnie tak jak mowisz ![]()
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
niestety ja też ostatnio od znajomej usłyszałam to samo o Leśnym dworze-że jest przereklamowany: obsługa i jedzenie fatalne i właśnie bardzo małe porcje;
i ja również składam najlepsze życzenia dla tiffi jej męża ![]() mieliście super pogodę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Raczkowanie
|
Ja rówinież dołaczam się do życzeń. Wszytkiego najlepszego
![]()
#4044 |
Zadomowienie
|
Tiffi mieliście cudną pogodę, już teraz gratuluję wszystkiego co najlepsze
![]() ![]() Niech się spełnią wasze najskrytsze marzenia!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Raczkowanie
|
Będę monotematyczna bo też składam najlepsze życzenia wszystkim wizażankom, które w ten weekend stają na ślubnym kobiercu. Mam nadzieję że wreszcie ktoś zda relacje, pochwali się zdjęciami i że wszystko będzie jak z bajki. Niezapomnianych chwil, cudownych wrażeń oraz miłości i wytrwałości w życiu małżeńskim! Gratuluje!
#4046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładnie napisane ![]()
![]() |
#4047 |
Raczkowanie
|
Puchatek a gdzie bierzesz ślub ??
#4048 |
Raczkowanie
|
Grudka!poszlo na priva
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zadomowienie
|
TIFFI wszystkiego najleszego na nowej drodze życia
![]() Wczoraj mialam panieński. Njafajniejsza iimpreza jaką dotąd przeżyłam. Wybawiłyśmy sie do białego rana. Nawet był striptizer ![]() A za tydzień wielki dzień!!!!!!! ![]()
#4050 |
Raczkowanie
|
ja również życzę Wszystkim wizazankom, które wczoraj brały ślub Wszystkiego najlepszego. Tiffi życze Ci spełnienia najskrytszych marzeń i pięknego słońca kazdego dnia.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.