Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-09, 18:49   #4321
fenomenka84
Raczkowanie

Dot.: Kielce

ja też czeszę sie w Awangardzie ślub mam o 17, umówiłam się na 10,mam nadzieję że zdążę ze wszystkim
PS Czy któraś z was bierze ślub w Św.Krzyżu?
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 20:08   #4322
izus123
Raczkowanie

Mimezis-dziki za info o Katedrze.szkoda,ze ksiadz taki...bez komentarza.Ale w sumie nie bedzie tak zle,kilka wizazanek mialo slub w katedrze i nie narzekaly wiec nie martw sie za bardzo
Uch,widze,ze Awangarda oblegana.a mnie czesze moja "stara" (czytaj sprawdzona) fryzjerka i wiem,ze tez bede zadowolona.Jestem jej klientka od lat,dlatego w sumie nawet nie pytalam ile taka slubna fryzurka kosztuje,chyba zapytam jednak,tak dla rozeznania.a wy ile placicie za swoje(probne i slubne)
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 21:48   #4323
mimezis
Raczkowanie

Jesli dobrze kojarze to w Awangardzie czesanie ślubne 80zl a próbne 60.

Cały dzień dziś schodziłam za koszulą i krawatem dla Tż - obeszłam wszystkie sklepy z modą męską w 3 galeriach w Wawie!! Szukałam białej koszuli z mankietami na spinki, niezbyt prześwitującej w rozmiarze 39 na 170cm i właśnie straszny był problem z tym rozmiarem-jeśli coś znalazłam to albo za długa albo kosztowała 300zł albo kołnierzyk nie ten. Ostatecznie po 6 godzinach udało mi się coś znaleźć w vistuli - koszula firmy collar, 100% bawełny za 129zł. No i kupiłam w sklepie Bytom ten krawat, co jest tak marszczony jak musznik, ale nie trzeba dokupywać do niego kamizelki - koszt 89zł, butonierka gratis. No to strój TZ gotowy, zostały tylko buty

Wpadłam też na fajny pomysł. Prosiliśmy gości, zeby raczej nie kupowali prezentów tylko jak co dawali pieniądze, no i byłam raz na ślubie, gdzie tych kopert było dużo, no i nie było gdzie ich trzymać, Pan młody upychał je w torbie od laptopa i jakoś nieładnie to wyglądało. Kupiłam więc w sklepie z upominkami taką lekką ozdobną walizeczke a la kuferek, która dam starszemu i będzie tam chował te wszystkie koperty, a potem będę przechowywać w nim wszystkie te kartki z życzeniami i inne pamiąteczki.

Zastanawiam się też nad rozdawaniem gościom rożków z płatkami róż, skoro nie można sypać ryzem. Dziś w This&That widziałam takie urodzinowe rożki - piszczałki i myślę czy to nie w nie dać te płatki, co by potem nam zrobili fanfary - ale nie jestem przekonana.

Kiedy byłam na ślubie w katedrze, śpiewała tam bardzo ładnie kobieta wynajęta akurat na ten ślub i dostałam dziś odpowiedź, że uda jej się zdążyć zaśpiewać na moim ślubie-strasznie się cieszę, bo śpiewała naprawdę rewelacyjnie, aż mi dreszcze szły, a wybredna jestem i trudno na mnie wrażenie zrobić - płacę za tę przyjemność 100zł. Jakby ktoś chciał to mogę dać namiar na priva, aczkolwiek jeśli ktoś ma ślub późno (ja mam o 14tej), to mu nie zaśpiewa, bo co sobotę śpiewa na weselach.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 06:49   #4324
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

Cytat:
Napisane przez fenomenka84 Pokaż wiadomość
ja też czeszę sie w Awangardzie ślub mam o 17, umówiłam się na 10,mam nadzieję że zdążę ze wszystkim
PS Czy któraś z was bierze ślub w Św.Krzyżu?
ja mam slub w sw. Krzyzu! Fajnie wiedziec, ze ktos jeszcze, wymienimy sie wrazeniami
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 07:10   #4325
ewson13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aurinko to ja Pokaż wiadomość
ja mam slub w sw. Krzyzu! Fajnie wiedziec, ze ktos jeszcze, wymienimy sie wrazeniami

Ja też mam ślub w św Krzyżu czy wiecie moze ile trzeba zapłacić za ślub bo całkiem nie wiem jak to jest u nas, acha i jak z przybraniem kościoła
Stary 2008-06-10, 07:47   #4326
lilusto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Kiedy byłam na ślubie w katedrze, śpiewała tam bardzo ładnie kobieta wynajęta akurat na ten ślub i dostałam dziś odpowiedź, że uda jej się zdążyć zaśpiewać na moim ślubie-strasznie się cieszę, bo śpiewała naprawdę rewelacyjnie, aż mi dreszcze szły, a wybredna jestem i trudno na mnie wrażenie zrobić - płacę za tę przyjemność 100zł. Jakby ktoś chciał to mogę dać namiar na priva, aczkolwiek jeśli ktoś ma ślub późno (ja mam o 14tej), to mu nie zaśpiewa, bo co sobotę śpiewa na weselach.
Witam! Super pomysl z tą śpiewaczką! Czy mogłabym prosić o namiary na priva? Zastanawiam się nad czymś oryginalnym, a skrzypce już trochę oklepane?!
P.S. O co chodzi z tym ryżem??? Dlaczego nie można sypać? Pierwsze słyszę...
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 07:48   #4327
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:

Wpadłam też na fajny pomysł. Prosiliśmy gości, zeby raczej nie kupowali prezentów tylko jak co dawali pieniądze, no i byłam raz na ślubie, gdzie tych kopert było dużo, no i nie było gdzie ich trzymać, Pan młody upychał je w torbie od laptopa i jakoś nieładnie to wyglądało. Kupiłam więc w sklepie z upominkami taką lekką ozdobną walizeczke a la kuferek, która dam starszemu i będzie tam chował te wszystkie koperty, a potem będę przechowywać w nim wszystkie te kartki z życzeniami i inne pamiąteczki.

.
Mam pytanie, goscia przy okazji wspominaliście o tym, czy dołączyliście jakiś wierszyk do zaproszenia? powiem szczerze ze tez wolałabym pieniądze tym bardziej ze wprowadzamy sie z Tz do swojego mieszkania ale z drugiej strony glupio mi tak mowic " słuchajcie wolimy pieniądze" a znowu te wierszyki jak dla mnie nie sa za fajne...i czułabym sie dziwnie dołączając takie do zaproszenia...
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 08:15   #4328
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Mam pytanie, goscia przy okazji wspominaliście o tym, czy dołączyliście jakiś wierszyk do zaproszenia? powiem szczerze ze tez wolałabym pieniądze tym bardziej ze wprowadzamy sie z Tz do swojego mieszkania ale z drugiej strony glupio mi tak mowic " słuchajcie wolimy pieniądze" a znowu te wierszyki jak dla mnie nie sa za fajne...i czułabym sie dziwnie dołączając takie do zaproszenia...
my też prosimy o pięniążki do zaproszenia dołączamy karteczke z takim tekstem:
Aby ulżyć Wam udrękę
Co za paczkę dać w prezencie
Młoda Para podpowiada,
I za razem pięknie prosi,
Zamiast kwiatów i prezentów
By w kopertę włożyć grosik,
Tyle, ile każdy może, za co z góry
Szczęść Wam Boże!

Natomiast jeśli chodzi o gości tylko zaproszonych na ślub to dodajemy karteczke z tekstem:
Goście Drodzy, Goście Mili
Radość byście Nam sprawili
w szczęście nasze inwestując
kupon totka nam darując,
oszczedzając kwiatów moc
co by zwiędły w jedną noc

polecam zajrzeć na allegro tam jest nawet spory wybór tych wkładek do zaproszeń z różnymi tekstaki. moze coś cię zainspiruje i stworzysz własny wierszyk

madziadominik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 08:31   #4329
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

my też będziemy mieć śpiewaczke na slubie, ale niestety więcej nie jestem Wam w stanie powiedzieć, bo to niespodzianka od rodziców

za fryzurę próbnę w Awangardzie zapłaciłam 60 zł; ślubna ok.80-90 zł.
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 09:05   #4330
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
my też prosimy o pięniążki do zaproszenia dołączamy karteczke z takim tekstem:
Aby ulżyć Wam udrękę
Co za paczkę dać w prezencie
Młoda Para podpowiada,
I za razem pięknie prosi,
Zamiast kwiatów i prezentów
By w kopertę włożyć grosik,
Tyle, ile każdy może, za co z góry
Szczęść Wam Boże!

Natomiast jeśli chodzi o gości tylko zaproszonych na ślub to dodajemy karteczke z tekstem:
Goście Drodzy, Goście Mili
Radość byście Nam sprawili
w szczęście nasze inwestując
kupon totka nam darując,
oszczedzając kwiatów moc
co by zwiędły w jedną noc

polecam zajrzeć na allegro tam jest nawet spory wybór tych wkładek do zaproszeń z różnymi tekstaki. moze coś cię zainspiruje i stworzysz własny wierszyk

widziałam na allegro właśnie takie karteczki, no nic do rozdawania zaproszeń mam jeszcze troszkę czasu wiec muszę przemyśleć czy delikatnie dać znać gościa czy nie robić nic..

Biustonosze:

Stary 2008-06-10, 09:09   #4331
izus123
Raczkowanie

Dziendobry dziewczynki Na dobry poczatek dnia http://www.youtube.com/watch?v=Sj-c6AmQHd8
Stary 2008-06-10, 09:44   #4332
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
My dawaliśmy wierszyk. Na zaproszeniu w butelce przyklejalismy z tylu butelki ten wierszyk a z przodu nasze zdjecię, a na papierowym dołączaliśmy ten wierszyk na osobnej kartce z mapkami dojazdu. No u nas jest taka sprawa, że za wesele płaci głównie tata, bierze kredyt, wiec wolimy mu oddac zebrane pieniążki, toteż nie chciałam, aby goście się poczuli, że mają jakoby oddać za to że przychodzą, a kłamać nie chciałam, że będziemy sobie np. urządzać dom, dlatego nic nie tłumaczyłam tylko dołączyłam wierszyk - niektórym się to podobało, niektórzy czytali i nic nie mówili, Tż nie bardzo był za tym, no ale wszystkich nie zadowolisz. Wierszyk brzmiał:

Gościom nisko się kłaniamy,
na wesele zapraszamy,
będą pląsy, tańce, bale
i wesela stosy całe,
więc się nasi mili stawcie,
o prezenty się nie martwcie,
by nie stawiać ich na stercie,
niechaj zmieszczą się w kopercie.

Rzucanie ryżem jest zabronione, bo jak spada deszcz to to gnije, że ptaki przez to wlatują do kościoła i srają a inni tłumaczą, że są biedne kraje, gdzie brakuje jedzenia a tu się wala po ziemi. Ja szczerze nie rozumiem afery o garstke ryżu, przecież nikt nie rzuca całym pudłem zaraz.

Nasza dzidzia
Stary 2008-06-10, 09:55   #4333
mimezis
Raczkowanie

Ponieważ dostałam od kilku osób pytania to od razu wyjaśniam, że kobieta, którą wynajęłam do śpiewu podczas ślubu nie śpiewa całej mszy - od tego jest organista czy ksiądz - tylko wykonuje na życzenie jeden utwór na komunie lub na ofiarowanie - jak chcecie.

Nasza dzidzia
Stary 2008-06-10, 09:56   #4334
mimezis
Raczkowanie

PYTANIE: znacie proporcje kupna napojów gazowanych do soków i wody???

Nasza dzidzia
Stary 2008-06-10, 10:22   #4335
paula_26
Raczkowanie

GG do paula_26

Dzięki Mimezis za odp na prv

Pozdrawiam
paula_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 11:00   #4336
izus123
Raczkowanie

Dziewczyny,chce zrobic ta prezentacje (tzn.zaczac sie uczyc jakiegos programu ku temu sluzacemu),ale mam problem,mam Viste,a nie Windowsa.Moze ktos zna program do pokazu slajdow?
chyba juz wiem co bedzie na Pierwszy Taniec tylko w wersji polskiej...ale sie ubawilam http://www.youtube.com/watch?v=QujA8YYgTWU

Edytowane przez izus123
Czas edycji: 2008-06-10 o 11:35 Powód: dopis
Stary 2008-06-10, 11:26   #4337
agunia82
Zakorzenienie

izus vista to też windows, ale nowszy. Najprostszym programem do robienia prezentacji jest PowerPoint, który spokojnie na Viscie będzie działał (tylko musisz mieć pakiet MicrosoftOffice2007

Oprócz tego możesz wypróbować tego programu:

http://www.programy1.pl/index.php?dl...a+Studio+5.0.2

ale tu dostaniesz licencje testową tylko!

i jeszcze:

http://www.programy1.pl/index.php?pr...perCam+2.14.01
http://www.programy1.pl/index.php?pr...=TurboDemo+7.5

tez wersje testowe

te ostatnie znalazłam z wyszukiwarki, nigdy na nich nie pracowałam, nie wiem na ile są dobre. Próbowałam tylko PowerPoint

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 11:52   #4338
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Izus-tak jak napisała agunia-masz Widowsa Viste najlepszy do robienia prezentacji jest PowerPoint. Znajduje się on w pakiecie MS Office (razem z wordem czy exelem)-nie wiem czy Vista ma pakiet Office razem na wyposażeniu,czy Office musisz dodatkowo zainstalować-sprawdź na komputerze czy masz Pakiet Office, jak masz to masz i powerPoint,jak nie masz to musisz dodatkowo zainstalować
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 12:10   #4339
izus123
Raczkowanie

ooo,to to,wlasnie,tylko,ze ja nie mam pakietu office

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 12:26   #4340
ewson13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
ooo,to to,wlasnie,tylko,ze ja nie mam pakietu office

jest tez program darmowy do prezentacji w pakiecie OpenOffice mozna go za darmo sciągąc z netu np tu http://www.softwarepatch.pl/plik/858...a-Windows.html
może sie przyda
Stary 2008-06-10, 12:31   #4341
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
chyba juz wiem co bedzie na Pierwszy Taniec tylko w wersji polskiej...ale sie ubawilam http://www.youtube.com/watch?v=QujA8YYgTWU
heheh boskie jak dla mnie fajnie ubarwić ten pierwszy taniec

Biustonosze:

Stary 2008-06-10, 13:15   #4342
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
PYTANIE: znacie proporcje kupna napojów gazowanych do soków i wody???
My kupiliśmy bardzo dużo liczyliśmy 3l na osobę dwa dni, zostało nam sporo.
np. na nasyzm weselu nie szła woda niegazowana;-)
Podawaliśmy pepsi, fantę spita, i w małych utelkach wodę mineralną gazowaną, oraz w dzbankach soki: pomarańczowy, wiśniwowo-aroniowo-jabłkowy, grejfrut, czarna porzeczka, oraz w dzbankach woda mineralna niegfazowana z cytryna i listkami mięty.
Tego nie da sie przewidzieć.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 13:31   #4343
izus123
Raczkowanie

Dzieki WSZYSTKIM Mam juz Power Point'a Zaczynam zabawe
Stary 2008-06-10, 13:37   #4344
fenomenka84
Raczkowanie

aurinko to ja, ewson13 myślę że ksiądz za ślub powie"co łaska" ale spytamy sie ile przeważnie para młoda daje (tak myślimy że w granicach 400-500 zł pewnie trzeba dać )dziewczyny nie wiem jak jest z dekoracją kościoła i kto się nią zajmuje muszę chyba zadzwonić do kancelarii się spytać, w dniu naszego ślubu, są jeszcze dwie pary i nie wiem jak to wszystko będzie. A jak tam wam poradnia idzie my już po pierwszym spotkaniu grupowym, teraz trzy indywidualne.
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 14:21   #4345
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

fenomenka - mi ksiezunio o zadnej poradni nie wspominal bo ja juz mam cywilny to raz, a dwa - naleze do finskiego kosciola katolickiego teraz i tutaj w FIN spisywalismy tylko protokol. Moj finski ksiadz sie tylko zasmial jak go zapytalam o poradnie i zapytal coz on mi moze doradzic, ze sami wiemy co i jak
wiec ja juz o proadni cicho sza, z mysla, ze mi sie upiecze

rozmawialam z ksiedzem na temat przystrojenia kosciola. powiem Ci, ze w zeszlym roku moj brat sie zenil i mimo, ze dal na kwiaty to mieli stare i w ogole bardzo nieladnie to wygladalo. Juz wspominalam o tym kiedys...
Ja powiedzialam, ze umowilam dekoratorke to mi proboszcz machnal reka i powiedzial, ze sie dogadamy na 3 tyg przed slubem. W ogole byl super mily i szedl na reke jak nie wiem co. Natomiast moj brat ma niemile wspomnienia. Wiec nie wiem od czego to zalezy. Moze dlatego, ze moj slub bedzie miedzynarodowy?
Tez nie wiem ile dac za slub, w ogole nic nie wiem bo ja parafianka to chyba tylko z nazwy jestem
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 14:28   #4346
pharba
Przyczajenie

Dziewczyny od jakiegos czasu sledze nasz kielecki watek i wiem ze jesli o jakiekolwiek informacje chodzi to jestescie niezastapione. Mam pytanie czy wie ktoras z Was ktory DOBRY fryzjer uczesze mi moich zagranicznych gosci w niedziele i do tego bedzie znal angielski lub francuski? Z gory dziekuje, pozdrawiam
pharba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 15:33   #4347
izus123
Raczkowanie

Auriunko-ja tez robilam kurs w UK,tez ksiadz zasmial sie na poradnie,ale papiery,ktore byly do podbicia (ukonczenie kursu przedmalzenskiego,Poradni ctwo Rodzinne) zostaly nam podbite,bo tego wymagaja w Polsce. Nie wiem jaK to jest po slubie cywilnym,ale moze zapytaj na wszelki wypadek,co by potem sie nie marwic
Phabra-jak bede miala takie namiary,to dam znac na priva.a tak poza tym-napisz nam o swoich przygotowaniach.co i gdzie zaklepane
Stary 2008-06-10, 15:41   #4348
ona83
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. Ja też czytam Was już od dłuższego czasu i oczywiście opieram się na waszych poradach Wszystkim już zamężnym forumowiczkom życzę szczęścia na nowej drodze życia!
Mój ślub będzie w Niedzielę Wielkanocną 2009. Póki co mamy zarezerwowaną salę, a w kościele w którym chcemy brać ślub zapisy są od 15 sierpnia.

Pozdrawiam
ona83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 15:56   #4349
pharba
Przyczajenie

Ja mam slub 3 sierpnia, sala- Dworek w Maslowie, zespol z Lublina, fotograf - moj dobry znajomy, kamerzysta - z ul. Dlugiej, fryzura - jak polowa z nas u p. Ani Swiebody, i gdyby nie to ze wychodze za maz za obcokrajowca i na dodatek mieszkam za granica, to prawie wszystko byloby gotowe, a tak to jeszcze dokumenty zalatwiamy
pharba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 16:01   #4350
asiulka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja też czytam Was już od dłuższego czasu i oczywiście opieram się na waszych poradach Wszystkim już zamężnym forumowiczkom życzę szczęścia na nowej drodze życia!
Mój ślub będzie w Niedzielę Wielkanocną 2009. Póki co mamy zarezerwowaną salę, a w kościele w którym chcemy brać ślub zapisy są od 15 sierpnia.

Pozdrawiam
czyzbys chciala slub na Karczowce? jaka masz sale zarezerwowana?
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości